פורום סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתוקים וסרטן יש קשר?
    לילך
    31/03/2011

שלום שוב,שמי לילך ומאוד מעניין אותי לדעת האם ישנן הוכחות לקשר בין סרטן לסוכר.
    כי אני צורכת המון סוכר ולפעמים אני מרגישה כאילו זו לא אני שצורכת את הסוכר אלא תאים סרטניים,כי זה משהו שחזק ממני מעין דחף התקפות בולמוס של מתוק.שאחכ גורמים לרעשים בבטן וכו.
    עלי לציין שאני מגיל מאוד צעיר צורכת סוכר בכמויות גדולות מאוד.מספרים לי שזה מאז היותי בת 3.ועד היום שאני בת 32. אולי פיתחתי תאים סרטניים בגלל זה?
    שאלתי היא האם זה מזיק לצרוך סוכר בעת הטיפולים או בכלל?
    ואותו כנל לגבי סוכר ענבים שמצוי בפירות או דבש?
    האם יש מזון מועדף שכדאי לצרוך בעת הטיפולים ובכלל כשיש גידול?

אני מודעת לשלל שאלותי,
    ומודה מראש על העזרה.
    לילך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתוקים וסרטן יש קשר?

הוספת תגובה

• מתוקים וסרטן יש קשר? - תגובה

פרופ' עמי פישמן
    01/04/2011

שלום רב,
    אין הוכחה לקשר ישיר בין צריכת סוכר לבין עליה בסיכון להתפתחות סרטן.
    בברכה,
    פרופ' עמי פישמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיימת וסמנים הטיפול לא עובד
    לילך
    31/03/2011

שלום שמי לילך בת 32 ואני מקבלת כבר חודש וחצי טקסול וקרבופליטן.
    בביקור לפני מספר ימים, אצל הרופאה שלי נאמר לי כי הסמן ca125נשאר 95 בדיוק אותה תוצאה שהיה הסמן לפני תחילת הטיפול, רק שהמיימת גדלה,והבטן שלי גם גדלה ובסיטי נאמר שהיא בינונית.
    עלי לציין את הטיפולים קבלתי ואני מקבלת כטיפולי מנע מאחר והוציאו לי את הגידול בשחלה השמאלית בעודו קטן יחסית בשלב 1C יחד עימו הוציאו את האומנטום,השחלה,החצוצרה,ובלוטות הלימפה וכלם נמצאו נקיים כמו גם השחלה השניה.
    שאלתי היא מדוע אם כן עלי להמשיך את הטיפול אם אינו מועיל לי,והייתכן שהסמן נשאר בדיוק 95 גם אחרי חודש \וחצי של טיפולים?
    או שמא זו טעות בבדיקה,האם קרו דברים מעולם? האם יש סיכוי שהמיימת אינה סימן לחזרת הסרטן , עלי להוסיף כי חזרו לי כאבים קלים באותו אזור בו נתגלה הגידול לראשונה ליד השחלה השמאלית. וכן יש לי מדי פעם רעשים בבטן וגזים תופעות שהיו קיימות לפני שהוצא הגידול.הרופאה אמרה שזה וודאי שהסרטן חזר ושכדאי לי להמשיך לעת עתה את אותם הטיפולים.זה נראה לי ממש כאב לב וגוף להמשיך טיפולים לא יעילים,לא כן????

שאלה נוספת: קיבלתי שתי זריקות נאופוגן להעלאת ספירת הדם ומאז אני לא מפסיקה להתגרד עד זב דם,האם יש משהו שיכול להקל עלי בנושא?

אני מאוד מודה לכם מראש,
    לילך

הוספת תגובה

• מיימת וסמנים הטיפול לא עובד - תגובה

פרופ' עמי פישמן
    01/04/2011

שלום רב,
    השילוב של הסימפטומים + המיימת + בדיקות העזר (סמן בדם ובדיקת CT) מצביעים על פעילות המחלה. במצב זה יש מקום לטיפול כימי.
    הדיון על סוגי הטיפול הכימי האפשריים צריך להיות עם הצוות המטפל.
    להקלה על הגרד אפשר לקחת תרופות מקבוצת חוסמי H1.

בברכה,
    פרופ' עמי פישמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנביס וסרטין
    ורד
    31/03/2011

אני חולה בסרטן השחלות; עברתי carbo-taxםl, ו-doxil, אך את האחרון הפסקתי באמצע בגלל תופעות לואי קשות. שוקלת האם ללכת על גמזר. בינתיים קיבלתי קנביס, ובחיפושי בגוגל ראיתי שיש משוכנעים שקנביס לא רק מקל אלא ממש מרפא סרטן.
    זה נכון, יש על זה תיעוד? בנוסף לכך, לצערי קנביס בכלל לא משפיע עלי, אני ממשיכה להיות מדוכדכת, רק הבחילה נעלמה לי וזה השג גדול. מדוע קנביס לא עושה לי מה שהוא עושה לצרכניו הרבים? אולי אינני יודעת כיצד מעשנים אותו? בינתיים ניסיתי רק שלשוה ימע=ים. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קנביס וסרטין

הוספת תגובה

• קנביס וסרטין - תגובה

פרופ' עמי פישמן
    01/04/2011

שלום רב,
    לא מוכרת הוכחה לכך שהקנביס מרפא סרטן.
    ההשפעה של קנביס אינה אחידה לכל המטופלות. אם הוא עוזר למניעת הבחילה - הייתי ממליץ להמשיך.

בברכה,
    פרופ' עמי פישמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח סרטן השחלות
    אלמונית
    28/03/2011

שלום,

אימי עברה היום ניתוח לאחר שגילו אצלה סרטן השחלות. הרופאים אמרו לאחר הניתוח כי היא נקייה לגמריי. גם הבדיקות לפני כן יצאו תקינות.
    מה זה אומר לגבי ההמשך, ולגבי סיכויי המחלה לחזור?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר ניתוח סרטן השחלות

הוספת תגובה

• למה אני לא מקבלת תגובה??

אלמונית
    03/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח סרטן השחלות - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    06/04/2011

שלום רב, מצטער על העיקוב.
    אין מספיק פרטים קליניים בכדי לענות על שאלתך. איזה סוג סרטן? מה שלב המחלה? מה ההיתמיינות? האם קיבלה טיפול לפני הניתוח? ועוד.
    כל טוב,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור מתמשך
    סמדר
    26/03/2011

אני בת 43 והמחזור שלי מתמשך כבר שבועיים עם כאבים נסבלים בבטן התחתונה
    אני מאוד מודאגת כי זו הפעם הראשונה שזה קורה לי
    אשמח מאוד לקבל מידע וייעוץ רפואי
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור מתמשך

הוספת תגובה

• מחזור מתמשך - תגובה

פרופ' עמי פישמן
    27/03/2011

שלום רב,
    בכל אירוע של דימום חריג יש לעבור בדיקה גינקולוגית מלאה.
    לא ראוי להסתפק בייעוץ וירטואלי.

בברכה,
    פרופ' עמי פישמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cin1
    ל
    26/03/2011

שלום,
    רציתי לשאול מספר שאלות:

1. האם תוך מספר חודשים יש סיכוי שממצא CIN1 יעלם?

2. במידה ולאחר חצי שנה של מעקב, נותר עדיין ממצא של CIN1, האם מומלץ לבצע טיפול? איזה טיפול נהוג?

3. אשה שטרם ילדה ורוצה להיכנס להריון, האם מומלץ לבצע טיפול במצב של cin 1,לפני הכניסה להריון?

4.במידה ויש החמרה בדרגת הCIN, כיצד מטפלים בזמן הריון?

5. עד כמה גדול הסיכון ללידה מוקדמת וסיבוכים למיניהם לאחר טיפול?

6. האם מוכח מחקרית שהימצאות תאים טרום סרטניים, אינה משפיעה על העובר והליך הלידה?
    7. כיצד יתכן שבקולוסקופיה ובפאפ לא נראו תאים טרום סרטניים, ובביופסיה נמצאו תאים טרום סרטניים?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    cin1

הוספת תגובה

• cin1 - תגובה

פרופ' עמי פישמן
    26/03/2011

שלום רב,
    1. כן
    2. מומלץ טיפול מקומי באחת מהאפשרויות: צריבה, הקפאה או לייזר
    3. מומלץ לנהוג לפי סעיפים 1 ו-2
    4. ברוב המקרים ניתן להמתין עם הטיפול ב- CIN עד אחרי הלידה.
    5. אי ספיקה של צוואר הרחם היא סיבוך מאוחר פוטנציאלי לאחר טיפול בצוואר הרחם. שיעור ההארעות של הסיבוך הזה אינו גבוה.
    6. אין עדות להשפעת סרטן צוואר הרחם על תהליך הלידה והעובר.
    7. ביופסיה של צוואר הרחם - היא הבדיקה לאבחנה. 2 הבדיקות האחרות הן לסריקה וברור.
    בברכה,
    פרופ' עמי פישמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב
    שולה
    22/03/2011

אני חולת סרטן השד בת 60 הנמצאת בטיפול כימוטרפי בפרוטוקול TCH. מתחילת
    הטיפול אני סובלת מכאב בזמן קיום יחסי מין ואחריהם. ניסיתי להשתמש בחומר סיכה "פמינה" אך גם זה גרם לגירו וצריבה. מה ניתן לעשות כדי להפטר מהתופעה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב

הוספת תגובה

• כאב - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    23/03/2011

שלום רב,
    אני מציע שתפני לגינקולוג. בלי בדיקה אי אפשר ליעץ לך לצערי.
    כל טוב,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CIN1 במשך שנתיים!!!!
    נוגה
    21/03/2011

שלום,
    במשך שנתיים אני נמצאת במעקב בעקבות תוצאות חוזרות ונשנות בבדיקות פאפ-LSIS.
    בבדיקת קולפוסקופיה הרופאים (הייתי אצל מספר רופאים), לא רואים כלום, אך בכל זאת לקחו לי ביופסיה מדגמית, והתצאות היו CIN1.
    מה עלי לעשות?? אני מרגישה שהאבחון לא טוב מספיק, לא יתכן שקיימת בעיה ואף רופא לא רואה אותה, ואולי אחרי שנתיים כדאי שאטפל בזה, כדי שהמצב לא יחמיר (שנתיים שאני יודעת על כך יתכן שאני נושאת את התאים האלו עוד מלפני כן)...

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    CIN1 במשך שנתיים!!!!

הוספת תגובה

• CIN1 במשך שנתיים!!!! - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    21/03/2011

שלום רב,
    אמנם נהוג רק לעקוב אחרי CIN1. אך אפשר לדון עם הרופא המטפל על דרכי ניהול אחרות וצריך להביא בחשבון הרבה פרטים רפואיים הקשורים בך (גיל, מצב משפחתי, מס' ילדים, הרגלים ועוד).
    כל טוב,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטות
    סמדר
    20/03/2011

פרו'פ יקר שלום מבקשת עזרה,לפני כשבועיים ביצעתי בדיקת ממוגרפיה + סונר במסגרת תכנית הscreening ובהמלצת רופאה כירורגית. בתשובות הבדיקה מצויין ממוגרפיה תקינה .בבדיקת הu.s נכתב :צד ימין תקין. צד שמאל- ציסטות שעה 3 הודגמה ציסטה בקוטר 0.6 ס"מ, שעה 12 הודגמה ציסטה בקוטר 0.4 ס"מ .2 .birads-ממצא שפיר,בית שחי תקין.האם ממצא זה מצריך התערבות כירורגית ובאיזו דחיפות ???
    תודה רבה על תשובתך..

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטות

הוספת תגובה

• ציסטות - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    21/03/2011

זה פורופ גינקולוגי. ממליץ להתיעץ עם כורוג.
    כל טוב,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוד רבה פרופסור.

סמדר
    21/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת עצה
    טליה
    19/03/2011

אשמח לשמוע את דעתך בנושא הבא בו דעות שלושה רופאים טובים ביותר ששאלתי חלוקות. אני מאד מבולבלת.
    אני כיום בת 57 וקיבלתי דימום במשך 3 ימים שפסק והרגיש כמו מחזור. לפני כשנה פלוס קיבלתי דימום דומה מיד אחרי הפסקת ארימידקס אותו לקחתי במשך כחמש שנים מגיל 50. (בגיל 50 קיבלתי סרטן שד ראשוני, שטופל רק בהקרנות וזולדקס למשך שנתיים וחצי וכמובן ארימידקס. הסרטן היה חיובי חזק להורמונים).
    בבדיקות דם כעת אסטרדיול קטן מ-200. FSH=12.2 LH= 5.8
    כל הבדיקות של אולטרסאונד וגינלי, פאפ סמיר, סמני שחלה, בדיקה ידנית ואפילו ביופסית רחם, פיפל, היו תקינות.
    רופא אחד רוצה להמשיך בבדיקת היסטרוסקופיה כיון שהוא חושש שיש איזה פוליפ, למרות שהפיפל יצא תקין. הוא טוען שזה אינו מחזור ויש לחפש פתולוגיה.
    רופא שני אמר שאין מה לחפש יותר אם פיפל תקין. לא ברור ממה הדימום והכל בסדר.
    רופא שלישי, טוען שזהו מחזור. השחלות התאוששו אחרי הזולדקס והרמות של אסטרוגן וFSH LH אופייניות למחזור.
    שאלתי, האם יתכן שזה מחזור? הרי חמש שנים לא היה מחזור מגיל 50 עד 55 ועלי לדכא אסטרוגן בגלל סרטן השד. אם זה לא מחזור האם עלי לבדוק יותר מה זה בדיוק?
    אודה לך מאד על תשובה
    טליה

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עצה

הוספת תגובה

• מבקשת עצה - תגובה

פרופ' עמי פישמן
    20/03/2011

שלום רב,
    סיכוי נמוך שמדובר בדימום על רקע הורמונלי (מחזור חודשי).
    אם הבדיקה הגינקולוגית היתה תקינה, בדיקת האולטרה-סאונד הראתה רירית רחם דקה והביופסיה מחלל הרחם (פיפל) היתה תקינה - הסיכון לממאירות הוא מאד מאד נמוך. בנסיבות כאלה אין הוריה להתערבות חודרנית נוספת אלא מעקב בלבד.
    בברכה,
    פרופ' עמי פישמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כימותרפיה
    יהל
    17/03/2011

המטופלת עם סרטן שחלות גרורתי שהחמיר לאחרונה תוך כדי דוקסיל כקו שלישי.
    נאמר לנו כי ממוצע תוחלת חיים משוער - עם כל הזהירות הסטטיסטית - הוא חודשים ספורים. הוצע לה לקבל טיפול כימו אחר אבל הובהר לנו שזה לא יאריך חיים אלא רק יתמוך במחלה. בינתיים היא מאד סובלת מכל הכימו וכמעט כל יום מגיעה למחלקה עם בעיות שונות שדורשות טיפול. הדילמה הגדולה היא האם יש טעם לכל הסבל הזה או שעדיף להפסיק טיפולים. היו לה תקופות ללא כימו שהרגישה טוב מאד. מנסיוננו - ללא כימו היא תיפקדה ממש טוב . מה עושים? זו שאלה פילוסופית שדורשת אומץ בכל מצב.

לקביעת תור
    סגירה
    כימותרפיה

הוספת תגובה

• כימותרפיה - תגובה

פרופ' עמי פישמן
    20/03/2011

שלום רב,
    העובדות נכונות.
    ההחלטה כמובן נמצאת לפתחה של המטופלת ובני המשפחה והיא אינה פשוטה.

פרופ' עמי פישמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון חודשיים לאחר קוניזציה.
    ר
    15/03/2011

שלום רב,

לפני שלושה חודשים עברתי קוניזציה בעקבות cin 1-2 . היום אני בשבוע חמישי להריון.
    האם קיים סיכון ממשי להפלות? וזאת בגלל שנכנסתי להריון בסמוך לקוניזציה?

תודה על תשובתך

הוספת תגובה

• הריון חודשיים לאחר קוניזציה. - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    16/03/2011

זה בהחלט לא הכרחי.
    כל טוב,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום
    גלי
    14/03/2011

שלום רב,

אני בת 32 סובלת מאנדומטריוזיס כ-7 שנים ומטופלת באופן שמרני ע"י נטילת גלולות במשך 3 חודשים ברצף כאשר לאחר 3 חודשים אני עושה הפסקה ע"מ לקבל מחזור.
    יש לציין שעפ"י בדיקות רופא שמומחה ומבין באנדו' אני נמצאת במצב טוב יחסית ועדיין יכולה להתנהל ללא ניתוח.

כרגע אני בתחילת החפיסה השלישית ונותרו לי עוד שבועיים לסיומה אך היום התחיל לי דימום , ממש דם אני מדגישה שזה ממש דימום מכיוון שבד"כ מה שקורה וגם זה לעיתים רחוקות שלקראת אמצע החבילה השלישית יש לי הפרשות חומות.

קצת נבהלתי מהדימום הזה כי איני יודעת אם זה מחזור כביכול או שזה נובע מצוואר הרחם.
    חשוב לי לציין שלפני 5 חודשים הפנו אותי לקולופסקופיה עקב תשובת פאפ שהייתה: atypical squamous cell of undetermind significance
    ascus-pap
    האבחנה הייתה בקולופוסקופיה הייתה: " אקטרפיון עם תבניות של מטפלזיה קשקשית פעילה, מוקדים ארוזיביים עדינים מדממים קלות למגע
    בשפה תחתונה.
    תעלת צוואר הרחם בחלקה הניצפה תקינה, אין תבניות החשודות לדיספלזיה או לזיהום נגיפי,
    בוצעה צריבה עם חנקת הכסף למוקדי הארוזיה." הרופא אמר שהבדיקה תקינה ולא לקח ביופסיה אלא ביקש לחזור על הבדיקה תוך כמה חודשים.

כרגע יש לי כאבי בטן תחתונה כמו של מחזור , לא חזקים+דימום כפי שציינתי. אני אמורה לחזור על בדיקת הפאפ במאי.

האם יש לי ממה לחשוש בקשר לצוואר הרחם או שהדימום קשור למחזור שלא יכול להתמהמה יותר (פשוט תמיד זה היה הפרשות חומות ולא דם ממש). אני מאוד חוששת שזה מצוואר הרחם .
    אודה לכם באם תוכלו להשיב לשאלתי והאם בדיקת הפאפ באמת בסדר כמו שאמר הרופא
    גלי

לקביעת תור
    סגירה
    דימום

הוספת תגובה

• דימום - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    16/03/2011

שלום רב,
    אינני חושב שיש ממה לחשוש אך ממליץ שתפני לרופא המטפל.
    כל טוב,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת רירית הרחם
    חגית
    14/03/2011

האם כשיש הפרשה של רירית הרחם מהרחם בתוצאות בדיקות CA מופיע מעל הנורמה?

תודה על העצה

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת רירית הרחם

הוספת תגובה

• מחלת רירית הרחם - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    16/03/2011

לעיתים קרובות - נכון.
    כל טוב,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת CA
    חגית
    14/03/2011

אני בת 31 אחרי 3 אמא ל-3 ילדים.
    יש לי כאבים ברחם, וכאבים בזמן קיום יחסי מין עם בעלי כאבים עזים .
    הרופא נשים נתן לי לעשות בדיקת CA 125 התוצאה היא 50.8
    בדיקת CA 19-9 התוצאה היא 66.3

הרופא חושש וטוען שכנראה זו מחלה שרירית הרחם מופרשת מחוץ לרחם( לפני הבדיקות )
    אני מודאגת לגבי התוצאות.

אשמח לחוות דעת.

תודה מראש

חגית

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת CA

הוספת תגובה

• בדיקת CA - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    16/03/2011

שלום רב,
    הסמנים האלה הם אמנם מוגברים גם במצב שהרופא הסביר לך והנקרא אנדומטריוזיס. זו מחלה שפירה בה אפשר לטפל אם האבחנה מאושרת (בלפרוסקופיה למשל).
    כל טוב,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה