מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן רירית - קרינה או כימו?איילה11/04/2011
שלום רב!
אימי בת 63. לאחר הופעת הפרשה מימית ורודה פנתה לגניקולוג ובוצעה ביופסיה (פיפל).
האבחנה: HIGH GRADE SEROUS CARCINOMA.
תאי הגידול חיוביים למרקרים ציטוקרטין (ck), ck-7, p-53, ki-67 (בערך 80%), p-16.
CD-10 and Vimentin not contributory.
בבירור טרום ניתוחי מרקרים בדם ו-CT חזה,בטן ואגן - תקינים. אימא עברה כריתת רחם וחצוצרות + שחלות + אומנטום + קשרי למפה + בדיקת נוזל הבטן. בבדיקה הפתולוגית נמצא שהגידול (פפילרי במראה מאקרוסקופי) מוגבל לרחם בלבד וחודר לתוך הדופן כ-0.8 ס"מ (מרוחק מהנסיובית הקרובה כ-1.2 ס"מ). תאי הגידול נצבעו חיובי חלקית ל-KER7 ו-VIM, חיובי מוקדית ל-NSE ו-CHR ושלילית ל-KER20 ו-SYN. בצביעה ל-ki-67 נצבעו כ-50%-60% מתאי הגידול.
האבחנה "טובה" יותר: POORLY DIFFERENTIATED CARCINOMA OF ENDOMETRIUM with some neuroendocrine features showing areas of glandular differentiation, areas of mucin secretion, solid areas, areas with prominent nuclear pleomorphism and areas of necrosis. The tumor infiltrates the inner 1/2 of the uterine wall. The transitional zone is not involved.
אבקש לדעת:
1.איך ניתן ליישב את הסתירה בין 2 האבחנות?
2. על איזה טיפול משלים יומלץ במקרה כזה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Thank you, I've just been searching for informatio...
fashion shop background22/08/2023Thank you, I've just been searching for information approximately this
subject for a while and yours is the greatest I've came upon so far.
But, what about the conclusion? Are you positive concerning the supply?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן רירית - קרינה או כימו? - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר11/04/2011שלום רב,
ביופסיה היא קטע קטן בלבד של הריקמה הגידולית. האבחנה הסופית של כל הריקמה שהוצאה היא הקובעת.
לא ברור אם נכרתו גם קישריות לימפה וכן אם נלקחו ביופסיות מרקמות תוך ציפקיות אחרות.
מכל מקום נראה לי שכימותרפיה הוא הטיפול העדיף לסוג גידול זה.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן בהחלט... הוצאו קשריות
איילה11/04/2011למפה רבות וכולן שליליות. כנ"ל אומנטום ונוזל הבטן - שליליים. עדיין תמליץ על כימותרפיה?
תודה על התגובה המהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמאוהבת11/04/2011
אני בת -29 לאחר שלוש לידות תקינות, כרגע נמצאת שבעה חודשים לאחר הלידה השלישית
לפני כחמש שנים נגלה לי גוש חיצוני של 1 ס"מ בין השפתיים הפנימיות בבדיקת רופא שנעשתה נאמר לי כי זוהי שערה שגדלה הפוך ושאין מה לדאוג כרגע חמש שנים לאחר מכן הגוש גדל ממש ונראה בבירור לעין בערך 2 ס"מ הוא אינו כואב כלל לא מציק אני לא סובלת מדימומים או כאבים שונים בבטן , באגן ובכלל באיזור האם ייתכן שזו אכן שערה הפוכה והגוש גדל ? אני ממש ממש חוששת ממחלת הסרטן האם יכול להיות שאבחנת הרופא לפני כחמש שנים הייתה שגויה, אני רק אציין כי ביצעתי בדיקות דם שיגרתיות פני כחודש והכל ברוך השם יצא תקין האם עדין אני צריכה לחשוש ?אם היה משהו זה היה צריך להיראות בבדיקות דם לא תקינות ?
תודה רבה על התשובה ועל הייחס !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי אני לחוצה מאוד
מאוהבת12/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר12/04/2011שלום רב,
קרוב לוודאי שלא מדובר שממצא סרטני אם זה כבר היה קיים לפני 5 שנים. אך בלי בדיקה אי אפשר לקבוע אבחנה מדויקת. פני לבדיקה גינקולוגית.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורשהאלמונית10/04/2011
בת 59. אימי חלתה לפני 28 שנה בסרטן השד ומתה זמן קצר לאחר גילוי המחלה. אני חליתי בסרטן השחלה לפני כ 5שנים דרגה 3c . בצעתי בדיקה גנטית בבי"ח ונמצא כי אינני נשאית הגן brca 1 2
מכיוון שהמחלה התפרצה אצלי שנית לפני כחודשיים הייתי רוצה לדעת מה בתי בת ה28 אמורה לעשות על מנת להגן על עצמה. כרגע בתי רווקה.
בברכה
ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשה
ויוי11/04/2011גם אני חליתי בסרטן שחלות לפני כ-3.5 שנים, ומכיוון שדודתי נפטרה מסרטן שחלות (בגיל 80), פניתי לייעוץ לפרופ' פרידמן, מומחה לאונקו-גנטיקה, ועברתי את הבדיקה הגנטית המקובלת, שקבעה שאיני נושאת את אחת מ-3 או 4 המוטציות הנפוצות של BRCA-1/2 שנבדקות בארץ.
פרופ' פרידמן יעץ לי לשלוח דגימת דם למעבדת מיריאד בארה"ב, כדי לבדוק רצף מלא של הגן, ואכן שם גילו את המוטציה הפרטית שלי.
בעקבות המידע והנתונים על המוטציה המשפחתית שלנו, עברו שלושת ילדי בדיקה בתל-השומר, ומסתבר ששניים מהם ירשו את המוטציה.
חשוב שנשים ידעו שלא כל מי שיצאה שלילית בבדיקות שנערכות בארץ אכן יכולה להסיק שאינה נושאת מוטציה, וכדאי להיוועץ עם מומחה בתחום ולשקול לעשות בדיקה מקיפה יותר.
הבעיה היחידה היא עלות הבדיקה בארה"ב (כ-3,600 דולר), וקופות החולים מסרבות לשאת בעלות הבדיקה, גם כשמסתבר בדיעבד שהתוצאה חיובית. הבדיקות שנערכו לילדי לאחר גילוי המוטציה היו על חשבון קופת החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת!אלמונית10/04/2011
הי לאמא שלי גילו סרטן שחלות,
נותחה ונמצא סרטן השחלה אנדו-קרצינומה אשמח לדעת מזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת! - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר10/04/2011שלום רב,
זה הסוג השכיח של סרטן השחלות.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אלמונית11/04/2011האם לכולן הסרטן חוזר בשנית?
אני יודעת שיש יוצאים מן הכלל, אבל אימי היא לא עוד סיפור עבורי של סרטן..
מה באמת האחוז לצאת מזה לגמרי.
כשהיא יצאה מהניתוח הרופא אמר לנו כי הוא הוציא אותה נקייה לחלוטין- אך עדיין צריכה כימו'.
מדוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר11/04/2011שוב שלום,
לצערינו אצל כ - 80% מהנשים המחלה חוזרת. נשים אצלן אפשר היה להוציא את כל הגידול מבלי שישארו שאריות הנראות לעין - הסיכוי שלהן לצאת מזה גדול יותר. מטרת הכימותרפיה לאחר הניתוח היא לחסל שאריות מיקרוסקופיות (שלא נראות לעין חופשית).
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לוירוס הפפילומהיסמין09/04/2011
שלום
את הזריקה הראשונה ביצעתי לפני חודשיים, את השנייה בשבוע הנוכחי.
אני קצת מבולבלת- מתי אצטרך לבצע את הזריקה השלישית מהיום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לוירוס הפפילומה - תגובה
פרופ' עמי פישמן10/04/2011שלום רב,
הזריקה השלישית ניתנת 6 חודשים אחרי הזריקה הראשונה.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת- תאים טרום סרטנייםנלי07/04/2011
אם במהלך החודשים האחרונים לא סבלתי מדימום מהרחם אלא דווקא מידי פעם דלקות בשתן המלוות בדם- האם יש מקום גם לברור אורולוגי/ציסטוסקופיה?
והאם לערוך אותה בדחיפות לפני ניתוח הגרידה או לפני התחלת נטילת הכדורים שינתנו לי עקב הגרידה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת- תאים טרום סרטניים - תגובה
פרופ' עמי פישמן09/04/2011שלום רב,
כן, שתן דמי צריך ברור אורולוגי.
סדר הבדיקות לא משנה.
בברה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאים טרום סרטנייםנלי07/04/2011
שלום רב,
בבדיקת היסטרוסקופיה ניתוחית נמצאו לי פוליפים קטנים ברחם, ובתשובה הפתולוגית נמצאו תאים טרום סרטניים.
הופניתי לביצוע גרידה מלאה של חלל הרחם.
מה משמעות גילוי התאים? האם אני חולה? האם נטילת כדורים מתאימים תמנע ממני לחלות?
אילו עוד בדיקות עליי לבצע?
האם הגרידה יכולה להוציא את התאים לחלוטין? האם ניתן לבצע אותה בסוף המחזור? אחרת אצטרך להמתין עד סוף החגים ואינני רוצה לחכות.
האם נטילת הכדורים שנאמר לי שאצטרך לקחת תמנע לחלוטין את צמיחת התאים?
אני ובעלי במהלך טיפולי פוריות ראשונים ואני בת 35. האם לא אוכל להרות?
תודה רבה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאים טרום סרטניים - תגובה
פרופ' עמי פישמן07/04/2011שלום רב,
יש לקבל את התשובה הפתולוגית הסופית מהגרידה המתוכננת כדי לענות לשאלות.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לאחר גרידה-
נלי13/04/2011עברתי גרידה של הרירית ואני ממתינה לתוצאות.
בינתתים הרופא שלי רשם לי כדורים - מגייס 160.
אני קצת חוששת מהתרופה הזו ורוצה להמתין עם נטילתה עד לאחר הקבלת התוצאות.
האם יש לי אפשרות להמתין שבועיים או שעליי לקחת אותה מייד? ואם התוצאה תקינה- אוכל להפסיק השימוש מייד?
כמה זמן לאחר סיום השימוש בתרופה (בהנחה שהכל תקין) זו אוכל שוב לנסות להיכנס להריון?
האם יתכן ותרופות הורמונליות גרמו להופעת הפוליפים?
האם אהיה מוגבלת בהמשך מבחינה תרופתית בטיפולי הפוריות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה מומחים יקרים
נלי14/04/2011אשמח לתשובה לשאלתי, ובנוסף האם אוכל להמתין עם המגייס עד לתוצאות הגרידה או שחשוב להתחיל כעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לאחר גרידה- - תגובה
פרופ' עמי פישמן16/04/2011שלום רב,
עליך להתיעץ עם הרופא המטפל על מועד התחלת וסיום הטיפול.
ברוב המקרים אין קשר בין הופעת פולים של רירית הרחם לבין טיפול הורמונלי.
טיפול הפוריות צריך להתחשב בתוצאות הבדיקה ההיסטולוגית.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחואנה לסרטןיעל07/04/2011
האם נמצא איזשהו קשר חיובי במחקר כלשהו בין טיפול במריחואנה לסרטן שחלות מפושט? הקטנת גידולים או עצירת התפשטות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריחואנה לסרטן - המשך
הילי09/04/2011האם להבין מאי תגובת הרופא שלא יודעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמריחואנה לסרטן - תגובה
פרופ' עמי פישמן09/04/2011שלום רב,
אין הוכחה לקשר כזה
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן צוואר הרחם - דרכי הדבקותטליה05/04/2011
שלום רב,
אני מעוניינת לדעת האם במצב בו מישהו (אשר נגועה בנגיף ההפילומה) הביאה לי חתיכת שוקולד שנגעה בו בידיה קיים חשש למעבר הנגיף?
האם הנגיף מועבר ברוק? לדוג' במצב של נשיקה?
תודה מראש והמשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן צוואר הרחם - דרכי הדבקות - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר06/04/2011שלום רב,
ההעברה היא ביחסי מין מכל הסוגים בלבד עד כמה שידוע כיום.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השחלות וכימותרפיהאלמונית05/04/2011
מספר שאלות:
-רציתי לדעת האם זה נכון שאצל נשים עם סרטן שחלות אשר טופלו בכימותרפיה עלה הסיכון לחלות בלוקמיה פי 21 ?
-האם הנזק בטיפול כימי גדול מהתועלת?
-האם קיים מצב בו הרופא מחליט על הפסקת הטיפול הכימי או שהחלטה זו נופלת תמיד לפתחה של המשפחה?
תודה
וישר כוח על האתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן השחלות וכימותרפיה - תגובה
המידע בקשר ללויקמיה שגוי.
אם הנזק בכימותרפיה היה גדול מהתועלת לא היו משתמשים בזה.
לאחר הניתוח הראשוני מס' מחזורי הטיפול הוא קבוע. אם המחלה חוזרת אפשר להשתמש בסוגי כימותרפיה אחרים כקו שני ואח"כ קו שלישי וכו' ההחלטה על טיפול בקו נוסף נעשית יחד עם המטופלת (היא הקובעת ולחא המשפחה).
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שחלות -כימוטרפיה לאחר הניתוחרנה03/04/2011
שלום רב,
חמותי בריאה בד"כ בת 63 עברה לפני חודשיים ניתוח בתל השומר להסרת סרטן שחלות שהיה מפושט ולאחר הניתוח נאמר לנו שכל הגידולים שהיו נראים לעין הוסרו.
ראשית רציתי לשאול לגבי סיכויי השרדות, במה זה תלוי ומה הסטטיסטיקה?
שנית -הבנתי שקיימות מספר גישות לגבי מתן כימוטרפיה לאחר ניתוח זה? האם זהו מספר שנקבע לפי הפטולוגיה? לפי המרקר?
האם מומלץ להתיעץ עם רופא בענין הכימוטרפיה לאחר הניתוח או שמדובר בפרוטוקול מסוים וקבוע.
תודה על עזרתכם, רנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שחלות -כימוטרפיה לאחר הניתוח - תגובה
לאחר ניתוח של סרטן שחלות מפושט (מהסוג השכיח) מקובל לתת 6 מחזורי טיפול כימותרפי בפרוטוקול הזהה למעשה בכל מקום (טקסול וקרבופלטין). סיכויי ההישרדות תלויים בשלב המחלה, בתגובה של הגידול לכימותרפיה ובגורמים ביולוגיים של הגידול. לא ברור מה את מתכוונת להתיעץ עם רופא. היא הרי מטופלת על ידי רופאים.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפגלי02/04/2011
שלום רב,
לפני 5 חודשים הפנו אותי לקולופסקופיה עקב תשובת פאפ שהייתה: atypical
squamous cell of undetermind significance
ascus-pap
האבחנה הייתה בקולופוסקופיה הייתה: " אקטרפיון עם תבניות של מטפלזיה קשקשית פעילה, מוקדים ארוזיביים עדינים מדממים קלות למגע
בשפה תחתונה.
תעלת צוואר הרחם בחלקה הניצפה תקינה, אין תבניות החשודות לדיספלזיה או לזיהום נגיפי,
בוצעה צריבה עם חנקת הכסף למוקדי הארוזיה." הרופא אמר שהבדיקה תקינה ולא לקח ביופסיה אלא ביקש לחזור על הבדיקה תוך כמה חודשים.
שאמח לדעת מה התשובות הללו אומרות והאם יש מקום לדאגה? האם זה בסדר שהרופא לא לקח בדיקת ביופסיה??
ומתי עליי לחזור שוב על הבדיקה?
אני מאוד חוששת ואודה לכם אם תוכלו להשיב לי,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פאפ - תגובה
פרופ' עמי פישמן02/04/2011שלום רב,
לפי התיאור שלך: בקולפוסקופיה לא נראה ממצא לא תקין ולכן לא נלקחה ביופסיה.
על פי תשובת הפאפ - מומלץ לחזור על הבדיקה תוך 6 חודשים מהקודמת.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף -סרטן השחלות - סימנים מדאיגים.ש01/04/2011
שלום רב, לפני מספר חודשים התגלו בבדיקת אולטראסאונד שיגרתית ציסטות בשתי השחלות. קיבלתי גלולות שפתרו את הבעיה והציסטות נעלמו. כרגע חשה בכאב מצד ימין באזור אגן בקדמת הגוף עם בטן נפוחה. האם הסימנים מחשידים? או שיתכן משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף -סרטן השחלות - סימנים מדאיגים. - תגובה
פרופ' עמי פישמן02/04/2011שלום רב,
אם הכאב לא חולף - יש לעבור בדיקה גיקולוגית.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן צוואר הרחםבן31/03/2011
לאמי בת ה50 יש בעיות בקרישת דם (INR) לא יציב, מחלה שנקראת APLA עקב מחלה זאת נוצרה DVT (פקקת ורידים) שיצר קריש באזור הרגל, כל הסיפור הזה כבר כמה שנים והיא מטופלת ע"י מינון תרופות על מנת לייצב את ה INR.
לפני כמספר ימים לאחר בדיקה של צוואר הרחם התגלה סרטן צוואר הרחם, והחלו ל"הריץ" בדיקות על מנת להגיע לניתוח להסרת הרחם כבר בחודש מאי.
לפני כיומיים אמי חזרה מהעבודה עייפה וחסרת תאבון, והתלוננה שהיו לה צרכים כהים, בגוון שחור ונוזליים.
לאחר פניה לקופ"ח ניתן הפניה למיון, כשהגענו למיון היא הקיאה הפרשות עם דם וגם צרכים עם דם והתעלפה פעמיים.
מהר מאוד יצבו את מצבה ונתנו לה מנות של פלזמה והINR היה גבוהה 8.4 והמוגלובין 11, יצבו לה היום בבוקר את הINR ל2.
לאחר מכן עשו בדיקת גסטרוסקופיה כשר ההמוגלובין ירד ל8.4, וטענו שיש כיב קיבה (פצע) והוא זה שגרם לדימום, צרבו את המקום ישר וכרגע היא בצום וגם בבדיקת ערב ההמוגלובין נמצא על 8.4.
עכשיו זה והסיפור בגדול.
מה שלא הצלחנו ולא מצליחים להבין.
האם יש קשר בין סרטן צוואר הרחם ובין מה שקרה?
האם יש גררות? יש לה בדיקה של CT PET ביום ראשון במידה והיא תשוחרר היא תוכל לבצע אותה כרגיל?
כי כרגע בית החולים מתמקד רק בפצע שנמצא בקיבה ולא בודק עוד אפשרויות
אשמח לעזרה בנושא, לטיפים, לשאלות שאוכל לשאול, לבדיקות ,להמלצות.
* אם יש מידע חסר שלא הבאתי כאן תשאלו ואני הוסיף.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן צוואר הרחם - תגובה
פרופ' עמי פישמן01/04/2011שלום רב,
בדיקת ה- PET-CT נועדה לאבחן/לשלול נגעים חשודים נוספים (גרורות) מחוץ לצוואר הרחם. צריך לתכנן את הטיפול בסרטן צוואר הרחם על סמך תוצאות הבדיקה הגופנית ובדיקת ה- PET-CT. אבל קודם מתמקדים (ועושים נכון) בטיפול הדחוף בדימום.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח אבחנהתמר31/03/2011
שלום,
בעקבות תוצאות לא תקינות של בדיקת פאפ, זומנתי לבדיקת קולפוסקופיה
הרופא לקח ביופסיה ורשם באבחנתו
צוואר לא עבה, אקטרופיון קטן, בשפה עליונה תבניות של מוזאיקה עדינה טיפוסיות לזיהום נגיפי ואולי דיספלזיה קלה נלקחה ביופסיה משעה 1-2.
אמנם נקבע תור לביקורת ותוצאות, אך לעוד 4 שבועות
אודה לפירושים להפגת המתח והלחץ עד אז
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח אבחנה - תגובה
פרופ' עמי פישמן01/04/2011שלום רב,
התיאור של בדיקת הקולפוסקופיה משקף את הרושם של הבודק ממראה צוואר הרחם באיזור ממנו נלקחה ביופסיה.
זו לא אבחנה ועל סך התיאור הנ"ל לא קובעים אבחנה.
האבחנה תהיה רק על בסיס התשובה ההיסטולוגית של הביופסיה.
לפי האבחנה יוחלט אם יש מקום לטיפול.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)