פורום אף אוזן גרון ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת גרון
    e123
    06/07/2008

שלום רב, ברצוני לקבל חוות דעת נוספת אחרי הרבה דעות וגרסאות. בני בן ה-4.5 סובל בשנה וחצי האחרונות מדלקות גרון חוזרות עם משטחים חיוביים-סטרפטוקוק. בדלקת האחרונה שהחלה לפני כחודש, נתנו לו טיפול של 10 ימים אוגמנטין, שלא עזר. לאחר מכן קיבל 10 ימים זינט וימים ספורים לאחר שסיים זינט, שוב עלה חום (חשוב לציין כי לא גבוה) ונפיחות בגרון. המשטח יצא שוב חיובי. החום נמשך יום וחצי ועבר, כנ"ל לגבי הנפיחות בגרון. הרופאה נתנה מרשם לזריקות רוצפין אבל הבנתי מהאחות שהן מאוד כואבות ואני לא רוצה להעביר את הילד את הסבל הזה. 1. רציתי להתייעץ אתך לגבי הנחיצות באנטיביוטיקה גם הפעם. האוגמנטין והזינאט לא הועילו להעלמת החיידק, מה הסיכוי שהילד פשוט נשא של סטרפטוקוק? 2. אם אתה ממליץ בכ"ז לתת לו שוב אנטיביוטיקה, האם אני יכולה לבקש מהרופאה מרשם לאנטיביוטיקה אחרת בסירופ ולא בזריקות? תודה רבה וסליחה על ההודעה הארוכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת גרון

הוספת תגובה

• דלקות גרון

ד``ר יהושע דנינו
    08/07/2008

שלום רב,
    דלקות גרון יכולות להיות מסיבות ויראליות ומסיבות חיידקיות. האבחנה בינהן היא בעיקרה קלינית על ידי הרופא (רצוי א.א.ג.). משטח הגרון מסייע לאבחנה לגבי רוב האוכלוסיה.
    חלק מהאוכלוסיה יכול להיות נשא של חיידק הסטרפטוקוק, לגבי חלק זה באוכלוסיה למשטח לא תהיה תרומה משמעותית. ההשערה שלך לגבי היות בנך נשא יכולה להיות נכונה. לשם כך יש להיוועץ עם מומחה א.א.ג. לכן התשובה ביחס לנחיצות האנטיביוטיקה וסוגה צריכה להינתן רק לאחר בדיקה על ידי רופא מומחה א.א.ג.
    במידה ויתברר שבנך נשא של חיידק הסטרפטוקוק הטיפול בדלקות הגרון צריך להיות על פי בדיקה קלינית ולא על סמך משטחי גרון.
    כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שולמית
    03/07/2008

שלום רב, יש לי שאלה. בני בן ה-10 מפיק המון צהוב מהאוזניים. כל יומיים שלושה אני מנקה לו. האם יש טיפול לנושא? כמו כן, האם הוא צריך להגיע לרופא כדי שישאב לו את הליכלוך? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ניקוי אזניים

ד``ר יהושע דנינו
    05/07/2008

שלום שולמית,
    התיאור שלך של הפרשה צהובה מהאזניים או לכלוך מוגדר בשפה הרפואית כצרומן (דונג).
    לדונג בתעלה החיצונית של האוזן יש תפקידים חשובים של הגנה בפני זיהומים של התעלה החיצונית והגנה מפני חדירת גופים זרים.
    כמו כן מונע הדונג תחושת הד באוזן.
    עודף הדונג בתעלה החיצונית נע לכיוון פתח תעלת האוזן החיצונית ומומלץ לנקות עודף זה בהתאם לצורך, באמצעות אצבע וממחטת נייר (טישיו).
    למרות הנוהג המקובל לנקות אוזניים לאחר כל מקלחת עם המקלות הקטנים המצופים צמר גפן (צמרוני מקלות אזנים), אני רוצה להדגיש כי אסור להכניס לתעלת האוזן את מקלות האוזנים , שכן הכנסתם לתעלת האוזן עלולה לדחוס את הדונג עמוק בתעלה, מה שעלול לגרום לתחושת סתימת האוזן ונזקים נוספים.
    מקלות אלה נועדו לניקוי הקפלים החיצוניים של האפרכסת ולשימושים אחרים שאינם קשורים בהכרח לניקוי אוזניים.
    רק כאשר נוצרת תחושת סתימה של האוזן יש לפנות לרופא אף אוזן גרון לטיפול.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יפעת
    30/06/2008

מה זה acinomyces ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• actinomyces

ד``ר יהושע דנינו
    02/07/2008

שלום יפעת,
    actinomyces זהו סוג של חיידק הגורם לדלקת בדרך כלל בפה, יכול לקרות לאחר עקירת שן או מורסה. (שימי לב לתיקון בהגיית המילה)
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת עם חרחורים מאזור האף
    צביקי
    29/06/2008

שלום, בתי בת 9 חודשים. מזה כמה ימים כאשר היא לוקחת מוצץ או שותה מבקבוק נשמעים חרחורים חזקים המגיעים מהאף. יש לציין שהיא לא מנוזלת כלל. מה עלי לעשות? תודה מראש

הוספת תגובה

• חרחורים מהאף

ד``ר יהושע דנינו
    29/06/2008

צביקי שלום רב,
    חרחורים המגיעים מהאף קשורים בדרך כלל למעבר אוויר חסום באף. כשמדובר בתינוקות, חסימה כזו יכולה להיות על-ידי נזלת, שלמרות שלא נראית מקדימה יכולה להיות בחלק האחורי של האף.

במקרה של בתך, כדאי לנסות ספריי של מי מלח סטריליים, אותו יש להתיז לתוך הנחיריים מספר פעמים ביום. ספריי כזה ניתן לרכישה ללא צורך במרשם רפואי.
    במידה וטיפול כזה, במשך מספר ימים אינו עוזר, יש להיוועץ ברופא אף אוזן גרון מומחה, על מנת לאבחן ולטפל בהתאם.

כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

צביקי
    30/06/2008

המון תודה וכל טוב גם לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה עקב גיל מבוגר
    אביבה גור
    27/06/2008

האם החלשות השמיעה עם הגיל עוברת בתורשה.? ברכות מכל הלב לפתיחת ה פורום

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה כתוצאה מגיל

ד``ר יהושע דנינו
    29/06/2008

בדרך כלל ירידה בשמיעה כתוצאה מהגיל אינה עוברת בתורשה באופן ישיר, כמו תורשה של תכונות גנטיות אחרות (צבע שיער, צבע עיניים).
    במידה מסויימת, לגורם הגנטי יש תפקיד בהופעה המוקדמת של הליקוי כתוצאה מהגיל, שייתכן ויופיע אצל פרטים בודדים מאותה משפחה.
    מעקב אחר בדיקות שמיעה יכול לאתר את הבעיה.

כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• otitis
    טלי
    26/06/2008

לד"ר שלום רב בן של חברה שלי ברוסיה בן ה 3.5 קיבל אבחנה bilateral exsudate middle otitis, adenoids 3 degrees ,הרופא ממליץ לנתח באופן דחוף,האם לדעתך יש מקום לטיפול או שניתוח זה הפיתרון? במידה ויהיה צורך בניתוח הם מעדיפים להגיע לארץ,האם זה תחום פעילותך? מצורפת אאודיאוגרמה יש לי גם אאודיאוגרמה אך אין אפשרות לצרפה כאן בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    otitis

הוספת תגובה

• אוטיטיס

ד``ר יהושע דנינו
    29/06/2008

שלום לך טלי,
    ילדים בגיל הזה יכולים לסבול מנוזלים באוזניים הקשורים לאי תפקוד של התעלה שבין האוזן לגרון. אי התפקוד של התעלה יכול להיות קשור בגיל הזה לשקד השלישי מוגדל (האדנואיד).
    כנראה, הבן של חברתך סובל משתי אבחנות אלו של נוזלים באוזניים ואדנואיד מוגדל.

הטיפול בנוזלים יכול להיות תרופתי או ניתוחי. הטיפול באדונאיד המוגדל משמעותית, הינו ניתוח להסרת האדנואיד, שיסייע בפתיחת התעלה שבין האוזן לגרון.
    לשאלתך, תחום ניתוחים זה הוא חלק מתחום ההתמחות שלי.

חיפוש בפורום יאפשר לך לראות תרשים סכמטי המתאר את האדנואיד.

אני מאחל לבנה של חברתך הצלחה בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליחה בטעם נוראי
    ריאן
    25/06/2008

שלום רב, לאחרונה לבת שלי יש ליחה בריח לא טוב והיא ממש משתעלת המון, מה עושים עם הליחה ולמה היא מתלוננת על הטעם והריח?

לקביעת תור
    סגירה
    ליחה בטעם נוראי

הוספת תגובה

• ליחה

ד``ר יהושע דנינו
    29/06/2008

שלום רב ריאן,
    ליחה מקורה מנזלת אחורית שיורדת לגרון או ממקורות אחרים. בילדים בדרך כלל הליחה יכולה לנבוע מנזלת אחורית שיורדת לגרון, או במידה והיא מופיעה לאחר שיעול מקורה מהריאות.
    במידה והליחה היא מוגלתית (צהובה או ירוקה) יהיה לה טעם וריח.
    לכן, כנראה הליחה של ביתך הינה מוגלתית ודורשת טיפול מתאים, שיכול לכלול אנטיביוטיקה וספרי לאף במידת הצורך. לעיתים יש להוסיף גם מרככי הפרשות כמו למשל, מוקוליט.
    על מנת להתאים את הטיפול המתאים לביתך יש להיוועץ ברופא א.א.ג מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמיעה חלשה
    רודני
    22/06/2008

שלום, בני סובל משמיעה חלשה, לעיתים הוא מתלונן על כך שאינו שומע ולעיתים הוא שומע טוב,בדיקות במכון שמיעה הראו כי שמיעתו תקינה, האם יתכן כי בעיה אחרת גורמת לו לאל לשמוע או להרגיש כך?

לקביעת תור
    סגירה
    שמיעה חלשה

הוספת תגובה

• הפרעה בשמיעה

ד``ר יהושע דנינו
    22/06/2008

שלום רודני,
    הפרעה בשמיעה יכולה להיות קשורה לאוזן אך גם יכולה להיות קשורה לרכיבים הנמצאים במסלול המוביל את אינפורמציית השמיעה מהאוזן לקליפת המח.
    במקרה של בנך כיון שבדיקת השמיעה תקינה ניתן לומר שהגורם להפרעה בשמיעה אינו מהאוזן.
    כדי לברר את הגורמים האחרים הקשורים להפרעה בשמיעה כדאי לפנות לרופא ילדים מומחה בתחום התפתחות הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב,
    גילה
    19/06/2008

לילד בן 8 יש אף סתום כבר כחודש בלי בעיות אחרות. אני שמה לו טיפות אף. האם הטיפות הללו ממכרות? האם עלי לעבור לתכשיר טבעי?

האם עלי להביאו לבדיקה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב,

הוספת תגובה

• סתימה באף

ד``ר יהושע דנינו
    20/06/2008

גילה שלום רב,
    הטיפול בטיפות אף לסתימה באף הוא סימפטומטי בלבד ואינו מומלץ לשימוש לתקופה מעבר ל-6-7 ימים רצופים. שימוש רצוף ממושך ורב אכן עלול לגרום להתמכרות לטיפות. על מנת לטפל נכון בסתימת האף יש צורך לברר את הסיבה לסתימה ולטפל ספציפית בסתימה, לשם כך מומלץ לפנות לרופא א.א.ג מומחה שיאתר את הסיבה ויתאים לה טיפול הולם.
    לעיתים הסתימה יכולה להיות קשורה לאלרגיה של האף ואז הטיפול הוא בתכשירים אנטי-אלרגיים, מקומית או סיסטמי, במידה ותכשירים אלה לא יועילו ניתן לפנות להמשך בירור וטיפול לאלרגולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמיעה שנחלשת עם הגיל
    אביבה גור
    16/06/2008

האם שמיעה שנחלשת עם הגיל עוברת בתורשה? ברכות מכל הלב לפתיחת הפורום

לקביעת תור
    סגירה
    שמיעה שנחלשת עם הגיל

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה כתוצאה מגיל

ד``ר יהושע דנינו
    16/06/2008

אביבה היקרה שלום,
    ירידה בשמיעה כתוצאה מגיל מושפעת ממספר גורמים, במידה מסויימת לגורם הגנטי יש תפקיד בהופעה המוקדמת של הליקוי כתוצאה מהגיל, אצל פרטים בודדים מאותה משפחה.מעקב אחר בדיקות שמיעה יכול לאתר את הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה
    שרה
    15/06/2008

אני שייכת לקופח כללית בפעם אחרונה שביקרתי אם ביתי הייה רופא אף אוזן גרון חדש שהמליץ לי לנתח את הבת אצלו ואחרי כן התקשר אליי ללא הפסקה כמה פעמים ועדיין אחרי כמה חודשים שתנותח אצלו האם אני צריכרבי מדוע הוא מתעקש דווקא אצלו ה לחשוד במשהו אגב המנתח שייך לכללית והוא ערבי אך ללא קשר מדוע הוא מתעקש על כך האם יש לך מושג

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה

הוספת תגובה

• ועוד תשובה

ד``ר יהושע דנינו
    16/06/2008

שלום שרה,
    מאחר ורופא אחד המליץ לך לא לנתח והאחר מעוניין לנתח, אני ממליץ לך לקבל חוות דעת נוספת מרופא מומחה, על מנת לקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבור ביתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפים קשיים בנשימה ונזלת
    ד``ר יהושע דנינו
    15/06/2008

לביתי בת 14 התגלו פוליפים קשיים בנשימה ונזלת ניגשנו לניתוח כשנאמר לנו שבלתי אפשרי לעשותו מכייון שייש לה בלוטת תריס פעילה מהרגיל המנתח לא רצה לקחת סיכון האם יש קשר בין שני הדברים, והאם פוליפים גורמים לדלקות בסינוסים תודה שרה

הוספת תגובה

• פוליפים

ד``ר יהושע דנינו
    16/06/2008

שלום שרה,
    לא ידוע קשר בין בין פוליפים לבין פעילות יתר של בלוטת התריס.
    באשר לפעילות היתר של בלוטת התריס יש להתייעץ עם רופא אנדוקרינולוג ביחס להכנות הדרושות לצורך ניתוח, במידה והוא אכן נחוץ.
    פוליפים יכולים לגרום לסתימה של המעברים באף ולכן יכולים להיות קשורים בדלקות של הסינוסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סיגל
    15/06/2008

שלום רב,
    שלשום בלילה רחצתי את הילד (4) ומאז הוא מתלונן שכואבת לו האוזן. אני בטוחה שזה מים שנכנסו ולא יוצאים. מה אפשר לעשות? אפשר לקבל טיפים לטיפול?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאבי אוזניים

ד``ר יהושע דנינו
    16/06/2008

שלום סיגל,
    כאבי אוזניים קשורים בדרך כלל לדלקת של האוזן החיצונית, אך גם קיימות סיבות נוספות.
    מים שנשארים באוזן מעבר לזמן מסויים יכולים להזדהם ולגרום לדלקת של האוזן החיצונית, דבר שיכול להיות כרוך בכאבים.
    הטיפול כולל מניעת החדרת מים לאוזניים, טיפות מקומיות ולעיתים צורך בטיפול נוסף.
    לצורך החלטה על הטיפול המתאים יש להיבדק אצל רופא א.א.ג, כדי לדעת מה מקור הכאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה של ביתי בת השלוש
    לילך
    12/06/2008

לפני כשלושה שבועות התלוננה ביתי על כאבי אוזניים, מאז אני שמה לב שקיימת ירידה בשמיעה שלה, עד כדי כך שצריך לדבר מולה ובטון גבוה על מנת שתוכל לשמוע אותנו, בימים האחרונים ניסיתי בכל מיני דרכים לבדוק את שמיעתה, דיברתי מאחורי גבה בטון נמוך והיא לא הגיבה, כשהעלתי את הטון קצת אז היא הסתובבה אלי כדי לשמוע מה אני שואלת, היום דיברתי אליה עם יד על הפה שלי, והיא לא שמעה אותי, היא אפילו ביקשה ממני "אמא דברי יפה...", יש לציין כי הילדה עד עכשיו שמעה מצויין, ומתקשרת בשפה עשירה ומדברת לעניין, אפילו יותר משאר בני גילה.
    בפנייתי למרכזי שמיעה אמרו לי שיש תורים רק לאוגוסט.
    א. האם זה נכון לחכות כל כך הרבה זמן?
    ב. האם ניתן לפתור את הבעייה הזאת או שמה תצטרך ביתי למכשיר שמיעה למשך כל חייה?
    ב. אנא עיזרו לי אני אובדת עצות?

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה

ד``ר יהושע דנינו
    12/06/2008

ליקוי שמיעה בילדים בגיל של ביתך יכול להיות קשור למספר גורמים. בדרך כלל במירב המקרים ליקוי השמיעה קשור לנוזלים באוזן התיכונה.
    נוזלים באוזן התיכונה יכולים להיות תוצאה של דלקת אזניים שהחלימה, או תוצאה של אי תפקוד התעלה שבין האוזן לגרון.
    הליקוי שנגרם במקרים כאלו הוא בדרך כלל קל ולעיתים בינוני וניתן לטפל בו על ידי תרופות ובמידת הצורך על ידי ניתוח פשוט יחסית.
    לצורך החלטה על הטיפול המתאים יש כמובן לבדוק את הילדה ולבצע בדיקת שמיעה הכוללת בדיקת נוזלים, בהקדם.
    ללא הבדיקות האמורות כמובן לא ניתן לקבוע אם יש צורך במכשיר שמיעה (בדרך כלל במקרים כגון זה של ביתך לא נחוץ מכשיר שמיעה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח הסרת אדנואידים
    לימור
    12/06/2008

ד"ר שלום
    בני בן השנתיים הופנה לניתוח כפתורים והסרת אדנואידים בעקבות נחירות, נשימה דרך האף נוזלים באוזניים וירידה בשמיעה.
    בינתיים בבדיקה שביצענו לאחרונה - שמיעה תקינה 10 דציבלים (נותרו נוזלים באוזן אחת) [ניתוח כפתורים בוטל]. למרות זאת עדיין נשימה כבדה בלילה, נחירות מידי פעם, מתהפך ומסתובב הרבה בשינה, משמיע קולות מהאף (גם ביום). כמו כן, מתעורר מספר פעמים בלילה.
    קיבלנו 2 חוות דעת שונות משני רופאי א.א.ג. שונים. האחת לבצע את הניתוח כעת. השניה להמתין ולעקוב בעוד כ-4 חודשים.
    הייתי רוצה לדעת מתי כדאי לדחות את הניתוח? ומהם הדברים שעלי לקחת בחשבון / השיקולים לבצע או לדחות הניתוח?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח הסרת אדנואידים

הוספת תגובה

• ניתוח אדנואידים

ד``ר יהושע דנינו
    12/06/2008

לימור שלום,
    בהחלטה על צורך בניתוח פעלת כראוי כשפנית להיוועץ במומחה נוסף.
    כפי שרואים בתרשים הסכמטי המצורף, כאשר האדנואיד גדול הוא חוסם את הפתח האחורי של האף. מצב זה גורם להפרעה בנשימה דרך האף עד העדר נשימה דרך האף ומעבר לנשימת פה.
    נשימה דרך הפה אינה בריאה וגורמת לתחלואות שונות, שיכולות לגרום לנזקים בלתי הפיכים.
    לצורך קביעת מידת החסימה של האדנואיד ניתן לבצע צילום רנטגן או בדיקת סיבים אופטיים.
    בדיקות אלה נותנות אינפורמציה חד משמעית לגבי האינדיקציה האם דרוש ניתוח של האדנואיד.
    אני מקוה שהמידע הנוסף יעזור לך לקבל את ההחלטה המתאימה ביותר עבור בנך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה