פורום אף אוזן גרון ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסרת כפתורים
    ליאת
    11/08/2008

בני עבר בגיל שנה ניתוח כפתורים,פוליפים ושקדים,עברו מאז שנתיים וחצי.לפני כשבוע בני גרד את האוזן ויר ממנה דם,הלכנו לרופא אוזניים והוא אמר שחייב להוציא את הכפתורים כי עבר הרבה זמן.האם חייב להוציא אותם<האם היינו צריכים להוציא אותם מזמן?האם הדלקות אוזניים יחזרו כשנוציא אותם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסרת כפתורים

הוספת תגובה

• כפתורים

ד``ר יצחק ענתבי
    11/08/2008

ליאת שלום רב.
    ניתוח צינוריות הוא אחד הניתוחים השכיחים ביתר בא.א.גרון. בד"כ הזמן בו הצינורית מאווררת את האוזן התיכונה הוא כשנה. יש מצבים בהם הצינוריות "יושבות" במקומם מעבר לזמן הזה, והשיקול להוצאתם הינו רפואי בלבד.
    צינוריות הנימצאות במקומן מעל שנתיים וחצי אינן אמורות, בד"כ, לגרום לנזק לתופית או לאוזן התיכונה, לבד מהטירדה של המניעה מהרטבת האוזניים שחלה על הילד.
    החלטת הרופא המקצועי להוציא באישפוז את הצינוריות, נעשתה ככל הניראה לאחר שיקול רפואי.
    איחולי בריאות שלמה לך ולבנך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה להבהרה נוספת ד"ר .
    טל
    09/08/2008

יש לציין שלאמא שלי ולאחי אוזניים (שתי האוזניים) קטנות, יחסית, הצורה הינה רגילה ובלי עיוותים כלשהם. האם זוהי התפתחות רגילה של האוזניים מבלי קשר או הקרנה כלשהו לפתולוגיה מסוימת בגוף? האם בדומה שיש אוזניים בעלות גודל רגיל או גדול ופולט, ישנן אוזניים קטנות מבלי הפרעה כלשהי בהתפתחות ?! האם אתה ממליץ לי לגשת לניפרולוג מומחה או למומחה א.א.ג באזור מגוריי? זהו החיסרון היחידי בלהיות סטודנט לרפואה -- ככל שהידע שלי גדל אני מיישם אותו על עצמי וזה מגדיל את החרדה אצלי :() יש לך עוד טיפ בשביל תופעה זו, בהיותך סטודנט לרפואה לעבר :) אשמח מאוד להבהרה ממך. זה חשוב לי מאוד ומדאיג אותי הרבה. תודה רבה על תשומת הלב !

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה להבהרה נוספת ד"ר .

הוספת תגובה

• תשובה להבהרה

ד``ר יהושע דנינו
    10/08/2008

טל שלום
    גודל האוזניים אינו מצביע בדרך כלל על פתולוגיה והוא יכול להיות קשור למרכיבים תורשתיים.
    לאור החששות שלך אני ממליץ לך לפנות למומחה א.א.ג. והוא יחליט אם יש צורך להפנותך לבירור רפואי נוסף.
    טיפ נוסף שיש לי אליך הוא לעשות שימוש שיש לך כסטודנט לרפואה בנגישות למוריך המומחים ולספרות הרפואית הרלוונטית.
    אני מאחל לך הצלחה בלימודיך וכל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל קטן של האוזניים !
    טל
    08/08/2008

שלום רב ד"ר, האם אוזניים בעלות גודל קטן מעידות על מומים בהתבתחות העובר? במיוחד מומים בתחום הניפרולוגי, ז"א בעיות בהתפתחות הכליות או העדרות אחת מהם למשל או בעיות בצינורות השופכה ?! אשמח לתשובה. תודה מראש !

לקביעת תור
    סגירה
    גודל קטן של האוזניים !

הוספת תגובה

• תסמיני מומי אוזניים מולדים

ד``ר יהושע דנינו
    08/08/2008

שלום טל,
    לגודל האוזניים אין משמעות ביחס לפתולוגיות שונות ובלבד שלא קיימת דפורמציה (שינוי צורה) ביצירת האפרכסת או האוזן החיצונית בהתפתחות העובר.
    קיימים סינדרומים (תסמינים) הכוללים פתולוגיות באוזניים ובאזורים אחרים של הגוף, חלק מסינדרומים אלה כולל גם את הפתולוגיות בכליות.
    מקרים כאלה דורשים מעקב וטיפול משותף של מומחה א.א.ג. ומוחה נפרולוג
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשבה ל-mp3
    ענת
    06/08/2008

שלום, האם הקשבה למוסיקה באוזיניות, Mp3 וכדומה עלולה לפגוע בשמיעה?

לקביעת תור
    סגירה
    הקשבה ל-mp3

הוספת תגובה

• הקשבה באוזניות

ד``ר יצחק ענתבי
    06/08/2008

ענת שלום רב.
    מידת הנזק לאוזניים אינה קשורה לשמיעת המוסיקה באוזניות או בדיסקוטק. עוצמת המוסיקה, ומשך החשיפה לה, הם שני הגורמים לפגיעה באיבר השמיעה.
    רעש מזיק הוא בעוצמה של 85 ד.ב. (סטטיסטית), ומובן מאליו שאוזניות בהיותן צמודות לאוזן, מעבירות ישרות את הגירוי לאיבר השמיעה, מחייבות את המאזין להפחית את העוצמה משמעותית!!!
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רובי
    03/08/2008

שלום רב, רמת הקליציטונין שלי עלתה לאחר הניתוח של בלוטת התריס מודולרי. לפני הניתוח הרמה היתה 9000. מאז הנתוח הרמה רק עולה ובבדיקות שביצעתי החודש זה הגיע ל11500. האם יש מה לעשות? אמרו לי לפני הניתוח שהרמה תרד. מהי הרמה הנורמלית? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ניתוח בלוטת התריס

ד``ר יהושע דנינו
    03/08/2008

שלום רובי,
    לבלוטת התריס צמודות בלוטות הפרהטיירואיד. בניתוח בלוטת התריס מנסים לשמור על בלוטות אלו שהן המאזנות את רמת הקלציום (סידן) בדם. האיזון נעשה על ידי הורמון קלציטונין המיוצר ומופרש על ידי הפרהטיירואיד, ורמתו עולה כאשר יש היפרטרופיה של הפרהטיירואיד. לכן במקרים כאלה יש להיוועץ עם אנדוקרינולוג שיבצע את הבדיקות המתאימות ובמידת הצורך יפנה אותך למומחה א.א.ג.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות אוזניים
    גלית
    31/07/2008

בוקר טוב, בני בן שנתיים סובל מדלקות אוזניים תקופתיות לצערי שוב יש לו דלקת אוזניים הרופא נתן לו אנטיביוטיקה בשם זינט האם סוג זה מטפל בבעיות אוזניים? יש לציין שבי לקח פעם אחת, יש לו חום גבוה לאחר כמה זמן אמורים להרגיש הטבה? בתודה מראש גלית

לקביעת תור
    סגירה
    דלקות אוזניים

הוספת תגובה

• דלקות אוזניים.

ד``ר יצחק ענתבי
    31/07/2008

גלית, שלום רב
    דלקות אוזניים בגיל הרך הינן שכיחות ביותר. טיפולים אנטיביוטיים - כולל זינאט - הינם מקובלים, אלא שלצערי, לעיתים קרובות הם מיותרים.
    הטיפול האנטיביוטי נועד בראשונה, למנוע סיבוכים של התהליך הדלקתי, ואת תוצאות הטיפול, לא ניתן לראות אלא לאחר כ- 3 ימים. (ולבטח לא לאחר מנה בודדת).
    על-פי מכתבך, ולאור הדלקות החוזרות באוזניים, יש לשקול טיפול כירורגי, וכדאי לפנות למומחה א.א.גרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפורמציה אפרכסת מימין
    אורלי
    28/07/2008

שלום רב, ביתי בת החודשיים נולדה עם אוזן שמאול תקינה ובאוזן ימין שי לה דפורמציה אפרכסת מין תפיכה באפרכסת מבדיקה נאמר לי כי כנראה יש לה בעיה בכליות האם הדבר נכון וקשור?ובאיזה בעיה מדובר? לתשובתכם אודה, העניין מאוד מדאיג אותי אם טרייה

לקביעת תור
    סגירה
    דפורמציה אפרכסת מימין

הוספת תגובה

• מומים מולדים באוזן חיצונית

ד``ר יהושע דנינו
    28/07/2008

אורלי שלום,
    אכן קיימים מומים מולדים של האוזן החיצונית הקשורים למומים ולמחלות כליות.
    לצירוף של מספר מומים במקומות שונים בגוף (במקרה שאת מתארת: אוזן וכליה) קוראים סינדרום (תסמונת). השכיחות של הסינדרומים היא נדירה בדרך כלל.
    התיאור של הדפורמציה שתארת באפרכסת אצל ביתך התינוקת, לא מתאים בהכרח לסינדרומים הקשורים לכליה, ולכן כדאי להיוועץ ברופא מומחה א.א.ג ולנפרולוג.
    הטיפול באפרכסת בדרך כלל לא נעשה בשלבים המוקדמים של החיים, ומקובל לחכות לגדילת הילד תוך מעקב אצל רופא כירורג פלסטי.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דימה
    27/07/2008

כבר מספר ימים תקוע בגרוני-בית הבליעה חתיכת מזון. במהלך הימים היא אף נדדה לה וירדה למטה. זה לא כואב אך מציק ואף מפיץ ריח לא נעים כנראה בעקבות ריקבון. ניסיתי לגרגר, לאכול אוכל מוצק כמו לחם וכו.. אך היא מסרבת לזוז ממקומה. מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• גוף זר בגרון

ד``ר יהושע דנינו
    28/07/2008

דימה שלום,
    אכן עשית כל מה שניתן לעשות ללא עזרה רפואית, אך משזה לא הועיל, אני ממליץ לפנות למומחה א.א.ג. שיבדוק אותך ויחליט על הטיפול המתאים.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול הומהופטי לבעית שקד שלישי לילד
    דנה
    22/07/2008

לבני בן 6 נקבע ניתוח להסרת השקד השלישי. במקביל התיעצתי עם רופא ילדים הומהופט ולטענתו יש טיפול הומהופטי לבעיה של שקד שלישי בילדים ללא צורך בניתוח. שאלתי האם יתכן שטיפול הומהופטי אכן יכול לפתור את בעיית השקד השלישי ולאפשר נשימה דרך האף בצורהנורמלית? האם כדאי לי לנסות לפני הניתוח טיפול המוהופטי? (אני חוששת מבזבוז זמן וכסף) אודה לך מקרב לב על תשובתך.

הוספת תגובה

• טיפול בשקד שלישי(אדנואיד)

ד``ר יהושע דנינו
    22/07/2008

שלום דנה,
    שקד שלישי הינו ריקמה לימפטית הנמצאת מאחורי הפתח האחורי של האף. הטיפול בשקד שלישי מוגדל, החוסם את מעבר האויר דרך האף בצורה משמעותית, הוא אך ורק ניתוח להסרתו.
    התנהגות של רקמת השקד השלישי היא כמו 'תהליך תופס מקום' ולכן הטיפול בו חייב לכלול ניתוח להסרתו, כל זה בתנאי שמדובר בשקד שלישי מוגדל שמפריע למעבר אויר תקין דרך האף.
    למיטב ידיעתי טיפול הומיאופטי אינו יכול להסיר רקמות (המתנהגות כ'תהליך תופס מקום'), יתכן וטיפול זה מסייע להורדת הנזלת המשתתפת בחסימה.
    בפורום זה התייחסתי בעבר לשאלה הקשורה לאדנואיד, ואף צרפתי תרשים המדגים אותו, לכן, אני ממליץ לעיין בשאלות ובתשובות בפורום המתיחסות לכך.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל אוזניים
    יונית
    20/07/2008

שלום, האם יש משמעות כלשהי לגודל האוזניים אצל תינווקת? האם אוזניים קטנות רגישות יותר לדלקות?

לקביעת תור
    סגירה
    גודל אוזניים

הוספת תגובה

• גודל האוזניים

ד``ר יהושע דנינו
    22/07/2008

שלום יונית,
    גודל האפרכסת אינו משפיע על דלקות אוזניים ואין לו משמעות ביחס לפתולוגיות שונות ובלבד שלא קיימת דפורמציה (שינוי צורה) ביצירת האפרכסת בהתפתחות העובר.
    יש משמעות לקוטר התעלה החיצונית של האוזן. תעלה צרה יכולה להיות גורם מסייע לדלקות אוזן חיצוניות.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפתור באוזן
    גלית
    16/07/2008

ביתי בת שנה וחצי עברה החדרת כפתור VT לאוזן שמאל בשל דלקת באוזן שמאל אשר הסתבכה למנינגיטיס. לאחר מספר בקשות מהרופא משפחה לקבל הפניה לרופא אף אוזן גרון והוא מסרב. אין לי פקק/כיסוי לאוזן עבורה וקשה לי מאוד לקלח אותה. אני ממש מפחדת שתכנס לה טיפת מים. אני מעוניינת גם לקחת אותה לבריכה או לים ואני נמנעת בשל כך. היא ילדה שלישית בבית וכולם סובלים בשל כך. לטענת הרופא אין תועלת בפקק באוזן צריך פשוט להיזהר. זו נשמעת לי תשובה מאוד מפוקפקת ופרימיטיבית. האם יש בעיה להכניס ילד עם כפתור באוזן לים או לבריכה ? והאם הפקק יעיל ? מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    כפתור באוזן

הוספת תגובה

• כפתור באוזן

ד``ר יהושע דנינו
    17/07/2008

שלום גלית,
    כפתורים באוזניים מהווים קשר בין האוזן החיצונית לאוזן התיכונה ועל ידי כך מונעים תת-לחץ באוזן התיכונה. יחד עם זאת, מים שנכנסים לאוזן החיצונית יכולים לעבור או להשאר סביב הצינורית ולגרום בהמשך לזיהום שיכול לדחות את הצינורית. לכן, מקובל לא להרטיב את האוזניים כאשר יש כפתורים. מקובל להשתמש באטמי אוזניים רצוי לפי מידה המותאמת לאוזן הילד. גם כאשר יש באוזניים אטם לפי מידה אסור להכניס את הראש לתוך מים, לא כל שכן אם אין אטם. אפשר ללכת עם הילדה לבריכה רצוי לעשות שימוש באטמים לפי מידה ובכל מקרה לא להכניס את הראש למים.
    את האטמים מכינים לילד לפי מידת האוזן שלו בסוכנויות המשווקות מכשירי שמיעה, אליהם פונים ישירות ללא צורך בהפניה. יש ביטוחים משלימים של קופות חולים שונות המשתתפים במימון רכישת האטמים.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זימים
    ורד
    15/07/2008

במשפחתינו תופעה גנטית של נקב באוזן (זימים בשתי האוזניים) המפריש נוזל. מלידה אני מנקזת לבתי יום יום נוזלים מהאוזן בעלי ריח רע ולאחר מכן מנקה עם סבון.בילדותי עברתי ניתוח לסתימתם עקב זיהום, למרות שלא היו לי הפרשות. לאחרונה קבלה ביתי אנטיביוטיקה צפוויט פורטה עקב בלוטת לימפה שהזדהמה. הייתי רוצה לדעת את השם הרפואי המיקצועי לתופעה גנטית זו? על מנת שאוכל לקרוא עליה. ובנוסף, להבין האם יש השלכות אחרות כמו מבנה לקוי של כליות. ביתי בת שבע, האם במידה ותנותח מדובר על הרדמה כללית או מקומית? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זימים

הוספת תגובה

• קשתות הזימים

ד``ר יהושע דנינו
    17/07/2008

ורד שלום,
    קשתות הזימים בעובר מתפתחות לאזורים שונים בראש ובצוואר. חלק מהם לעיתים לא נסגר ויכול ליצור חללים הנקראים ציסטות. הציסטות יכולות להיות במקומות שונים בהתאם לקשת שממנה נוצרו. קדמית לאוזן יכולה להיווצר ציסטה של הקשת הראשונה (First Branchial-cyst). לעיתים יש קשר או פתח של הציסטה אל העור ואז תוכן הציסטה יכול לצאת החוצה, כמו במקרה של ביתך. מקובל לנתח (בהרדמה כללית) ולהוציא את הציסטה משום שהיא יכולה להזדהם והזיהום יכול ליצור מורסה (אבצס), מה שיכול לגרום נזק לרקמות בסביבה. אין קשר בין ציסטות אלו לכליות.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שי
    12/07/2008

שלום רב, ברצוני לדעת האם יש קשר בין מגורים בערים מזוהמות לבין מחלות אף וגרון? האם ילדים שגרים בערים גדולות חולים יותר במחלות אלו מאשר ילדים שגרים באיזורים נקיים, כמו קיבוצים ומושבים? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• זיהום אויר

ד``ר יהושע דנינו
    13/07/2008

שלום שי,
    שאלתך טובה וחשובה ואכן יש קשר בין זיהום אויר לחלק ממחלות א.א.ג
    האויר עובר דרך מערכת הנשימה העליונה (אף) ומשם למערכת הנשימה התחתונה (הריאות).
    במידה ויש זיהום באויר הוא יכול לגרום לתגובה אלרגית במערכות הנשימה.
    לכן, שאיפת אויר מזוהם גורמת להתעוררות אלרגיות של ריריות האף. אלרגיות אלה יכולות לגרום מחד גיסא לנזלות אלרגיות ומאידך לסתימה של האף. נזלות אלו הן גורם מסייע להתפתחות של מחלות מערות האף (כמו למשל סינוסיטיס).
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיתוך העור בין השפה לחניכיים
    לירז
    09/07/2008

לא מצאתי דרך אחרת להסביר זאת. ילדה בת 4. נאמר לי ע"י רופא שיניים, שיש לחתוך את העור הזה שאין לי דרך טובה להסביר מהו. יש לכולנו מם חתיכת עור בין 2 השיניים הקדמיות עליונות. אצל הילדה שלי זה ממש נמוך, ככה שזה נראה כאילו מתחיל ממש מהשפה העליונה ובמקום להיגמר מעל השיניים, נגמר ממש בחיבור בין השיניים וכנראה לכן יש לה רווח. נאמר לי שמומלץ לחתוך זאת. האם אפשר להאיר את עיני ולהסביר לי קצת על זה? תודה

הוספת תגובה

• בין השפה לשיניים

ד``ר יהושע דנינו
    10/07/2008

שלום קלי,
    החיבור עליו את כותבת שבין השיניים העליונות לשפה העליונה אמור להעלם בלידה.
    לעיתים חיבור כזה לא נעלם והוא יכול להפריע לתנועה של השפה העליונה ולגרום לה להיות מורמת מעט או לגרום לאי יכולת לסגירת הפה.
    לכן, במצב כזה יש מקום לחיתוך חיבור זה.
    בכל מקרה זהו תחום ההתמחות של רופאי שיניים או רופאי פה ולסת ואני ממליץ להתייעץ איתם.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטה להוצאת מים מהאוזן
    סיגלית
    09/07/2008

שלום, תמיד כשאנו חוזרי מהבריכה בתי מתלוננת על כך שסתומה לה האוזן ובאמת יש לה מים באוזן, היא סובלת את זה יום שלם ובלילה האוזן מתרוקנת, האם יש שיטה כלשהי להוציא את המים מייד?

לקביעת תור
    סגירה
    שיטה להוצאת מים מהאוזן

הוספת תגובה

• מים באוזנים

ד``ר יהושע דנינו
    10/07/2008

שלום סיגלית,
    בדרך כלל מים שנכנסים לתעלה החיצונית יוצאים באופן טבעי החוצה עם ניעור הראש הצידה ולמטה (באלכסון). כדאי להעזר בממחטת נייר (טישיו) שסופחת את המים (היגרוסקופי).
    יש טיפות שמייבשות את שארית המים בתעלה שאפשר להשתמש בהן בתנאי שאין נקב בעור התוף.
    הטיפות נמכרות ללא מרשם ונקראות
    Dry Ears - Swimmer's Ear
    כל טוב ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה