מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שעווה באוזןניקיטה14/07/2013
שלום בתי בת שלוש בחודש הבא , כאשר הייתי אצל רופאת אוזן גרון היא מסרה לי שיש פקק שעווה גדול לבתי ויש לשים מסיר שעוה כשבועיים ימים ולחזור אליה לשאיבה . אך התור שלי רק בחודש הבא ושאלתי היא שכיום לאחר הפסקה של שבועיים מהפעם האחרונה ששמתי לבתי שעווה יש לה ריח מסריח מהאוזן . האם זה מסוכן וזה מזכיר את הריח של המסיר שעווה שהיה רק יותר חזק . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעווה באוזן - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי15/07/2013ניקיטהשלום רב.
הטיפול שנדרשת לתת לבתך אינו מקובל, מרככי שעווה בכל צורה שהיא מספיק לשים מספר ימים בודדים בלבד.
אם החשש שלך הוא מהריח, וזה לא מלווה בכאבי אוזניים, אין מקום לדאגה, אלא שלדעתי הגיע הזמן לחזור לרופאה ולהוציא את מה שנשאר בתעלת השמע.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח צילום נזופרינקס ובדיקת שמיעהאבי12/07/2013
שלום
לבני בן 3.5 שנים יש נוזלים בשני האוזניים מזה מספר חודשים וחשנו ירידה בשמיעה.
בשתי בדיקות שמיעה נתקבלו תוצאות שמראות ליקוי קל עד בינוני באוזן שמאל בשמיעה הולכתית ובאוזן ימין "ירידה מינימלית בשמיעה הולכתית".
בצילום נזופרינקס נכתב "כרית האדנואידים מוגדלת" אולם משום מה לא נרשם אם יש היצרות של תעלת האוויר או לא. אודה להסבר מה הממצאים בצילום ובמיוחד בשילוב עם הממצאים בשתי בדיקות השמיעה.
כמו כן האם מומלץ לבצע ניתוח כפתורים? הסרת שקד שלישי ?
חבר המליץ על שימוש באירפופר, האם זה יכול לעזור ?
תודה,
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח צילום נזופרינקס ובדיקת שמיעה - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי14/07/2013אבי שלום רב.
אתחיל עם הצילום המצורף, יש אמנם הגדלה של השקד השלישי וההיצרות בנתיב האוויר בלוע האף היא בינונית. מעבר לעובדת הצילום, חסר במכתבך פירוט של מצב הנשימה, נחירות, נזלות וכו'.
בדיקת השמיעה על פי מכתבך אינה מצביעה על הפרעה משמעותית .
לאור זאת מומלץ לפני החלטה על ניתוח המשך מעקב שמיעה, ונשימה דרך האף, אני מניח שבקיץ יחול שיפור במצב השמיעה ובכך תידחה ההכרעה לתקופות הקרות יותר.
הטיפול באירפופר, המקרים אחדים הוכיח את יעילותו, ובאחרים כשל.
לסיכום אין מדובר בבעיה חמורה או דחופה, המצריכה התערבות כירורגית מידית.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לירידה בשמיעה תינוקקרן11/07/2013
שלום רב, בני בן 6 וחצי חודשים ולפני כחודש קיבל מכה בראש מהדלת עץ בחדר השינה (היה על זרועותיי והתמתח אחורה ופגע בסף של הדלת עם הראש). בכה מעט והופיע לו "סימן כחול" בראש. הלכנו למיון ושחררו אותנו לאחר מספר שעות, שכן לא הופיעו סימנים חריגים כלשהם (לא היה חס וחלילה דימום פנימי).
האם יכולה להופיע ירידה בשמיעה כתוצאה מסוג כזה של חבלה? או שכדי שתהיה ירידה בשמיעה מדובר בחבלות חמורות, עם דימום פנימי? אני שואלת כי לאחרונה הוא ממעיט בהוצאת קולות ואני תוהה אם זה יכול להיות כתוצאה מירידה בשמיעה עקב המכה שקיבל.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לירידה בשמיעה תינוק - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי14/07/2013קרן שלום רב.
ככל הנראה אין למכה כל קשר עם הרושם שלך על ליקוי בשמיעה אצל תינוקך.
בכל מקרה של חשש מליקוי בשמיעה יש להיוועץ עם מומחה א.א.גרון, אשר יפנה אתכם לבדיקת BERA, לקביעת סף השמיעה.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בקשר להוצאת שקד שלישיצדי08/07/2013
שלום
בני בן השנתיים ותשעה חודשים ישן עם פה פתוח, קצת נוחר ומרייר.
רופא אף אוזן גרון אבחן (ע"י צילום) שקד שלישי מורחב והמליץ על טיפול בעזרת תרסיס לאף ואבקה דרך הפה לחודשיים, אחרי חודש שהטיפול לא עזר פנינו לרופא מומחה שאמר שלתרופות אלו אין השפעה ושהוא ממליץ בכל מקרה של שקד שלישי מורחב לנתח ולהוציא את השקד.
כשהלכנו לרופא ילדים ע"מ לקבל הפניות לבדיקת שמיעה ומים באוזניים הוא התנגד נורא להוצאת השקד השלישי וסיפר לנו מקרים על דימומים מהאף וחנק שעלול להיגמר רע מאוד, והמליץ להימנע מהניתוח.
מצד אחד הלכנו לרופא מומחה שאמר לנתח ומצד שני הרופא ילדים שגם הוא ותיק ובכיר במחלקת ילדים בבי"ח ממליץ להימנע מזה.
אנחנו לא יודעים מה לעשות ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות בקשר להוצאת שקד שלישי - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי08/07/2013צדי שלום רב.
ניתוח כריתת השקד השלישי כמו ניתוח צינוריות הם הנתוחים השכיחים ביותר במערך הרפואי בכללותו. % הסיבוכים בניתוחים אלה הוא מהנמוך משאר הניתוחים המבוצעים במערכת הרפואית !
אם יש הגדלה של שקד שלישי שלבד מהנחירות הריור השינה עם פה פתוח, יש גם אפשרות של הפרעה במנגנון ניקוז הנוזלים מהאוזניים, שיביאו גם לשינויים אפשריים במבנה הפנים הפרעה דנטרית, לטווח ארוך , וכמובן להפרעה בשמיעה, כל אלה מחייבים התערבות כירורגית.
לאור הנאמר ברישא והסיפא אני ממליץ לשקול מחדש את דבריו של רופא הילדים, וכדאי להתייעץ עם מוחה א.א.גרון נוסף.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקדים ואדנואידיםמילה07/07/2013
אחרי בדיקת שינה לא טובה אצל בננו הופננו לניתוח שקדים ואדנואידים. אנו רוצים בכל זאת לפני הניתוח להתייעץ עם רופא נוסף המתמחה בילדים. שמעתי שניתן לעשות בדיקה נוספת דרך האף ואז ניתן להחליט אם לנתח בכל זאת גם שקדים או רק אדנואידים. האם כדאי לעשות את זה ואיך מקבלים הפניה לבדיקה כזאת ואיפה ניתן לעשות אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקדים ואדנואידים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי07/07/2013מילה שלום רב.
מדובר בבדיקה אנדוסקופית במכשיר דק המיועד לילדים, היא מבוצעת באתרים שונים במרפאות ובבתי החולים, כדאי להתיעץ עם רופא הילדים או עם הרופא המקצועי בקופתך, לקבלת רשימת המקומות בהן ניתן לבצע את הבדיקה.אין צורך בכל הפניה מיוחדת לצורך הבדיקה האנדוסקופית.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצות על אסותא ראשל"צ ?
מילה15/07/2013תודה על התגובה.
אכן בעקבות בדיקת שינה לא טובה - 73 הפסקות נשימה במהלך 6 ש' ו-52 דק' בצפיפות של 11 אירועים לשעה.סיכום: נמצאה הפרעת נשימה חסימתית בשינה.
לא עשו לבן שלי בדיקה של צילום לוע האף אלא הובחנו אדנואידים בבדיקת רופא א.א.
אכן, ריבוי רופאי א.א.ג. ואינפורמציה באינטרנט מבלבל מאוד.
היינו אצל שני א.א.ג.ואצל אחד שרצינו לעשות ניתוח יותר מדי זמן ההמתנה.
האם מישהו מכיר ד"ר רייפן אלה שמקבלת ברחובות ומנתחת באסותא ראשל"צ?
והאם מישהו יכול לספר לי על ניתוח שקדים בראשל"צ? איך הבית חולים והיחס בו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום סטפילוקלי באף תינוקת בת 4 ח'יעל30/06/2013
שלום רב,
רציתי להתייעץ לגבי זיהום שיש לביתי התינוקת.היא סבלה מזיהום החל מגיל שבועיים שהתבטא בגלדים יבשים באף .
תוצאות מעבדה הראו זיהום מסוג staph. aureus , רגיש לאנטיביוטיקה .
בעבר קיבלה טיפול של 10 ימים בטיפות dethamycin ומשחת אפלומצין. פתר את הבעיה אך הזיהום חזר כעבור שבועיים וחצי. עכשיו קיבלה טיפול באנטיביוטיקה רספרים 3.5 cc פעמיים ביום לשבוע ולאחר מכן 3.5 cc חד יומי למשך חודשיים.
רציתי לשאול עד כמה החיידק אלים ועלול לחזור בשנית על אף הטיפול , האם הטיפול הממושך לא יכול לגרום לעמידות החיידק ?
האם עלי לבקש שיבוצעו בדיקות מעמיקות יותר כדי לאמוד את חומרתו של החיידק?
בתודה מראש,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום סטפילוקלי באף תינוקת בת 4 ח' - תגובה
ד``ר יהושע דנינו06/07/2013שלום יעל
החידק הנ"ל יכול להימצא גם באף של בריאים,
חשוב לטפל מקומית לפי המימצא הקליני,אם אין חום.
הטיפול צריך לכלול ספרי ו/ או משחה לפי המלצת מומחה א.א.ג.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענבל הלוע מחובר לשקדאורנית29/06/2013
היום שמתי לב שלבתי בת השלוש ענבל הלוע שלה מחובר לשקד ימין וככל הנראה זה מולד האם זה תקין?? נא תשובתך לאמא מודאגת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבל הלוע מחובר לשקד - תגובה
ד``ר יהושע דנינו06/07/2013שלום אורנית
הענבל לא מחובר אלא הוא נוטה לעתים הצידה וקצהו נוגע בשקד ,כך שנראה כאילו מחובר.
אין משמעות למימצא,אם הילד לא חולה.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לבדיקת דימותגליה27/06/2013
שלום, בני ב שנה ועשרה חודשים, ביצענו לו מילום רנטגן לאף והתוצאה היא: קיים רושם לתפיחות של הרקמות הרכות האחוריות עם היצרות במעבר האויר. מה זה אומר? האם יש סיבה לדאגה? הרופא הזהיר שיכול להיות מצב של ניתוח שקד שלישי ואדנואידים. תודה מראש על התשובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבדיקת דימות - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי28/06/2013גליה שלום רב.
אכן תוצאת הצילום מצביעה על הגדלה של שקד שלישי, אלא שצריך לזכור שבגיל בנך, למרבית הילדים יש הגדלה של רקמת השקד באיזור זה.
האם זה מצריך ניתוח? לא בהיכרח! במכלול השיקולים יש לקחת בחשבון האם לבנך נזלות רבות, האם יש נחירות, או שינה בפה פעור, ואולי המימצא מפריע בהתפתחות הגופנית של הילד, (לא עולה במשקל וכו') ובנוסף האם יש הפרעה בשמיעה ו/או דלקות אוזניים רבות.
לאחר שיקלול של מספר הבעיות הקיימות, ובדיקת השלכתן למימצא הרנטגני, יחליט הרופא המקצועי אם הניתוח הוא הפתרון.
איחולי בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבעיהסמיילי5226/06/2013
היי כולם
אני בת 14 ו 11 חודש . יש לי נזלת כרונית שגורמת לי לקוצר נשימה בזמן מאמץ או מצבי לחץ .הלכתי לבדיקה אצל רופאת אף אוזן גרון והיא רשמה לי את התרופה "flixonase aqueous nasal spray " אני קצת פוחדת מהתופעות לוואי של התרופה הזאת , שהשתמשתי בתרופה הזאת ( פעם אחת , היום 26.6) זה ממש שרף לי את הריאות .....
אני לא יודעת מה לעשות .
האם יש דרך אחרת , תרופה אחרת לטיפול בנזלת כרונית ?
או שכדאי לי להמשיך עם התרופה הזאת ולראות מה יהיה ?
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבעיה - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי27/06/2013שלןם רב.
לא מוכרת לי תופעת שריפה בריאות כתוצאה משימוש בתכשיר זה.
מומלץ - על כל פנים - לפנות למרפאת אלרגיה ולבצע בדיקות (בין היתר תבחיני עור)
לגילוי הגורם האלרגני, עוד לפני שמוש בתכשיר זה או אחר.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 18 חודשים עם כאבי גרון חוזריםליאת25/06/2013
ד"ר שלום,
לילד שלי,בן 18 חודשים, יש נפיחות ואודם בלוע שכל הזמן חוזרים- אחת לשבועיים בערך יש לו כמה לילות שהוא לא ישן כמו שצריך, אני מבינה שמשהו לא בסדר-הולכת לרופאה והיא אומרת שהלוע נפוח ואדום-וירלי ואין מה לעשות. הייתכן שבאמת אין מה לעשות לילד שסובל באופן סיסטמטי מכאבי גרון כאלו? הוא לא ישן טוב בלילות והוא ממש מסכן. בעבר זה תמיד היה מלווה בחום, בפעמים האחרונות- לא בהכרח היה חום (פעם כן ופעם לא). יש מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 18 חודשים עם כאבי גרון חוזרים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי25/06/2013ליאת שלום רב.
מהבחינה הרפואית, יש בתיאורך בעיה לפסוק את הסיבה לנפיחות ולאודם בלוע, ואם רופאת הילדים אומרת את פסיקתה על-סמך בדיקות עזר, או ניסיון.
אני ממליץ על-כן לפנות למומחה א.א.גרון ועדיף בסמיכות להופעת הסימפטומים.
איחולי בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחו"ל לאחר ניתוח אדנואידיםאיילת23/06/2013
שלום רב
ברצוני לדעת האם יש בעיה לטוס לחו"ל 12 יום לאחר ניתוח אדנואידים לילד בן 6 ( בהנחה שהכל תקין כמובן )
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחו"ל לאחר ניתוח אדנואידים - תגובה
ד``ר יהושע דנינו23/06/2013שלום איילת,
אין שום בעיה מעבר ל-7-10 ימים לאחר הניתוח.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן פארפין להוצאת כפתורחסמבה23/06/2013
שלום,
לפני כשנה עשינו ניתוח כפתורים לבננו,
2 רופאים שראינו במהלך השנה האחרונה בדקו ואמרו כי אחד הכפתורים נפל,
בשבוע שעבר ניגשנו לעוד רופא (בגלל בעיות נזלת שלא מפסיקות) והוא ראה ששני הכפתורים עדיין במקום, אחד מהם הוא הוציא ואת השני הוא לא הצליח מכיוון שהאוזן מאוד מצולקת מהניתוח.
הוא ביקש שנשים לילד שמן פראפין כל יום למשך 3 שבועות ואז נגיע אליו להוצאת הכפתור.
שאלתי היא האם השמן לא יכול לחדור דרך הכפתור לתוך האוזן ולהשאר שם או לעשות נזק כלשהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן פארפין להוצאת כפתור - תגובה
ד``ר יהושע דנינו23/06/2013שלום,
שמן פאראפין לא חודר דרך הכפתור בגלל הצמיגות הגבוהה ומתח הפנים שלו.
שמן פאראפין מימיס שעווה ולכן אם הכפתור מחוץ לעור התוף ודבוק לשעווה הוא ימיס את השעווה וכשיצא יוכל להוציא איתו את הכפתור שהיה דבוק לה.
מקובל בדרך כלל להוציא את הכפתור במיקרוסקופ בעזרת מכשירים עדינים ולא בעזרת שמן פאראפין.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות מי חמצןמשה20/06/2013
ילדה בת 10 שנים, לפני 10 חודשים ניתוח לסגירת נקב באוזן.
אוזניים עם תעלות מאוד צרות.
שמיעה תקינה לגמרי והכל תקין, אין דלקות ואין שום בעייה אחרת.
הרופא המנתח מבקש עדיין (מאז שמים)לשים טיפת מי חמצן או טיפת דזורן בכל אוזן אחרי מקלחת בריכה או ים.
לאחר מכן אנו מייבשים בפן את האוזן, דקה לאוזן בערך.
האם זה נראה בסדר?
עד מתי צריך, אם בכלל, לשים מי חמצן או דזורן ובכלל האם זה בסדר?
לא גורם נזק לעור התוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות מי חמצן - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי21/06/2013משה שלום רב.
אין כל צורך לשים מי חמצן או טיפות דזורן באוזניים אחרי רחצה בבריכה, אלא אם יש סיפור עבר בו יש סיפור של דלקת אוזן חיצונית כתוצאה ממים.
מי החמצן אינם גורמים נזק בטיפול ממושך (ולדעתי מיותר), והטיפות כן עלולות לגרום לנזק שמיעתי אם הן נילקחות באופן רציף וממושך.
פיתרון השימוש בפן לייבוש האוזניים ממים בהחלט מקובל.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שמיעה כשמצונניםדנה10/06/2013
שלום,
בני בן שנתיים וחודשיים אמור לעבור בדיקת שמיעה וטימפנומטריה עוד יומיים. הבעיה שלו היא נוזלים באוזניים ועקב כך אינו שומע ממש טוב. לפי מה שהבנתי כמות הנוזלים באוזניים מחמירה כאשר מצוננים- האם נכון? אני שואלת כי דווקא אתמול פתאום הוא הצטנן ואני רוצה לדעת אם בדיקת השמיעה והטימפנומטריה יהיו מהימנות או שעדיף לדחות עד שההצטננות תחלוף.לרוב אינו סובל מצינון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שמיעה כשמצוננים - תגובה
ד``ר יהושע דנינו13/06/2013שלום דנה
צינון יכול להחמיר את מצב הנוזלים לא בהכרך ולא תמיד.
בילדם המצוננים רוב הזמן אין להמתין לזמן שהם לא מצוננים.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה חזקה באף לתינוקתמודאגת10/06/2013
שלום,
אתמול ילדתי בת ה-7 חודשים נפלה וקיבלה מכה נורא חזקה באף.
היה לה דימום קל שפסק לאחר דקה וגם הבכי שלה פסק לאחר כ-2-3 דקות.
אך יש לה שטף דם פנימי בחלקו התחתון של האף, וסימן כחול בחלק העליון (קרוב לעיניים). כמו כן האף נפוח. כאשר אני נוגעת לה באף יש אי נעימות אבל היא לא ממש מראה שכואב לה (לא בוכה, רק מזיזה לי את היד). מצב הרוח שלה כרגיל, ואין לה נחירות לא רגילות. בנוסף נראה לי שיש לה קצת נפוח וסגול גם מתחת לעיניים (או שאני כבר מדמיינת מרוב הדאגה).
האם יכול להיות שבר? או נזק פנימי אחר? (נתנו לנו תור לרופא א.א.ג רק בעוד שלושה ימים)
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה חזקה באף לתינוקת - תגובה
ד``ר יהושע דנינו13/06/2013שלום מודאגת
התאור כנראה לא מתאים לשבר,אך ניתן לומר זאת בוודאות אחר בדיקת א.א.ג חוזרת אחר חלוף הנפיחות. מקובל לבדוק אחר 3-6 ימים אחרי החבלה.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכה חזקה באף לתינוקת - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי21/06/2013מודאגת שלום רב.
החבלה באף יש לבדוק 2 דברים: האחד חיצונית, האם יש סטיה של המבנה, לאחד הצדדים או לאחור, והדבר השני תוך האף, האם יש נפיחות של המחיצה באף. מובן שאת הראשון את יכולה לראות, ואם הנפיחות מפריעה לאבחן, יש לשים קומפרסים קרים, כדי להפחיתה. לגבי פנים האף בהחלט מומלץ להבדק ע"י מומחה א.א.גרון.
אם יש נפיחות במחיצת האף, מומלץ לא להמתין אלא להגיע בדחיפות לרופא המומחה. אם הסטיה של המבנה החיצוני קיימת,(ורק היא), אפשר להמתין ימים בודדים.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)