פורום אף אוזן גרון ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילשד בן 3
    קארין
    13/01/2013

שלום רב,
    בני בן 3 עוד שבועיים,
    הופנה ע"י טיפת חלב לבדיקת שמיעה ,שהגעתי איתו לרופא אף אוזן גרון הוא לא נתן הפנייה מכיוון שאמר שיש לו שעווה באזניים,נתן לי תרסיס בשם קלין אירס ואמר לחזור עוד שלושה שבועות .

הרופא היה נראה לי מתנער ולא רציני ,גם ל א ענה לי לשאלות .

אשמח לדעת האם התרסיס הזה באמת טוב?האם הוא באמת מנקה החוצה את השעווה ?

האם לא כדאי לעשות בדיקת שמיעה לילד?

תוכלו להמליץ לי על רופא טוב ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילשד בן 3

הוספת תגובה

• ילשד בן 3 - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    13/01/2013

קארין שלום רב.
    יש רופאים הממליצים על תכשיר זה כדי לעזור בפינוי השעווה מתעלות השמע, אין כל טעם לבצע בדיקת שמיעה כל-עוד האוזניים פקוקות בשעווה.
    הפורום אינו המקום להמליץ על רופא זה או אחר.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת לאחר ניתוח הוצאת אדנואיד שלישי
    תמר
    13/01/2013

הבן שלי בן 3 עבר ביום רביעי האחרון 9 לחודש ניתוח פוליפים. בנוסף לשינוי הקול ולריור שכבר שאלתי עליו ותצודה על תשובתך. יש לו נזלת ירוקה מעורבבת בדם ללא הפסקה. האם זה נורמלי? האם הנזלת שבעקבותה הופנה לניתוח לא היתה אמורה לחלוף ובטח שלא להיות גרועה יותר? תודה

הוספת תגובה

• נזלת לאחר ניתוח הוצאת אדנואיד שלישי - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    13/01/2013

תמר שלום רב.
    הנזלת המעורבת בדם 4-5 ימים לאחר ניתוח כריתת שקד שלישי, מחייבת בדיקה של המחלקה או הרופא המנתחים.
    התלונות במכתבך אינם טיבעיים למצב לאחר כריתה של השקד השלישי.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חסוי
    12/01/2013

סוף סוף הגיע התור לרופא שקבענו אליו תור לפני חודש וחצי אבל המצב של בני השתפר, בני בן השלוש וחצי ישן עם פה פתוח, נוחר, נושם בכבדות מהאף, עד לפני חודש וחצי בערך היו לו התקפות שיעול לא נעימות כל לילה, כנראה מתרופה נגד אסטמה שרופא הילדים המליץ לנו לקחת. כשהיה בן שנה לקחנו אותו למעבדת שינה, ועשינו צילום צוואר, אחרי שנה עשינו שוב צילום צוואר ולקחתי אותו למומחה אף אוזן גרון, מהפעם האחרונה שקיבל אנטיביוטיקה, הכל השתפר, אין שיעולים בלילה, הוא כמעט ולא נוחר, רק נשימות כבדות כאילו האף סתום ואני לא יודעת אם ללכת לרופא או לדחות את התור (בטח בעוד כמה חודשים). קראתי ששינה עם פה פתוח יכולה לגרום לשינוי הלסת ושינה לא טובה בלילה יכולה לעשות בעיות בגן ובבית הספר, מצד אחד אני לא רוצה להיות הורה מזניח ומצד שני לא רוצה להיחפז לעשות שום דבר אם לא ממש חייבים. האם בגלל נשימות כבדות כדאי ללכת לרופא או להמתין ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    13/01/2013

חסוי שלום רב.
    אכן נשימה בפה פעור גם אם אין נזלות ו / או שיעול, מצריכות בירור המצאות או לא של שקד שלישי (שנתיים וחצי חלפו מהבירור הרנטגני הקודם).
    יש גם צורך/מקום לבדוק את רירית האף, כל זה כדי למצוא את הגורם שנשימה אפית אינה יעילה, ומצריכה את פתיחת הפה.
    מובן שזאת יש לבצע ע"י בדיקת מומחה א.א.גרון, ועל-כן המלצתי היא להבדק.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים אצל בת שנה
    איריס
    10/01/2013

שלום.
    רופאת הילדים איבחנה נוזלים באוזניים, לא נתנה שום טיפול חוץ ממכשיר אדים, אמרה אם יגיע למצב של דלקת אז נטפל באנטיביוטיקה.
    לפני מספר חודשים היתה דלקת אוזניים שטופלה אנטיביוטיקה ופניסטיל.
    האם אין טיפול לנוזלים? חייבים לחכות שזה יתפתח לדלקת?
    יוצאות לה 2 שיניים טוחנות כרגע, יכול להיות שהנוזלים באוזניים קשורים ליציאת השיניים?
    תודה!

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים אצל בת שנה - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    10/01/2013

איריס שלום רב.
    נוזלים באוזניים בגיל בתך הינה תופעה -(ולא מחלה)- מאוד שכיחה. מבחינה אנטומית קשה לנוזלים המופרשים באוזן התיכונה להתנקז אל לוע האף, על - כן הם נשארים באוזניים.
    חשוב לציין שלא מדובר בנוזלים ממקור חיצוני (מיקלחת וכו').
    אכן יש כמעט אחידות דעה בין הרופאים, שטיפולים תרופתיים אינם יעילים לטפל בנוזלים שבאוזן התיכונה, יש בודדים שנותנים טיפול אנטיביוטי, אנטיהיסטמיני, ואפילו סטרואידים.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף לאחר ניתוח פוליפים וכפתורים
    תמר
    10/01/2013

הבן שלי בן 3 עבר אתמול ניתוח כפתורים ופוליפים. לאחר הניתוח כשהתעורר התחיל לדבר בצורה לא רגילה. קודם כל אי אפשר היה בכלל להבין אותו ממש כמו בג'יבריש. והקול שלו הפך להיות צווחני כמו מישהו שנתנו לו גז הליום. היום הוא מדבר יותר ברור אבל הקול נשאר אותו דבר. אני מדברת על ילד מחונן שנכנס לניתוח כשהוא מדבר שוטף ומעל רמתו. בנוסף יורד לו רוק מהפה בלי הפסקה. הרופא (שלא בדק אותו לאחר הניתוח אלא הלך) אמר לי בטלפון שזה יכול להיות ויקח כמה ימים עדי שיסתדר. אבל אני עברתי את הניתוח הזה עם עוד ילד וזה לא קרה. אבקש לדעת מה לעשות?

הוספת תגובה

• דחוף לאחר ניתוח פוליפים וכפתורים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    10/01/2013

תמר שלום רב.
    בניתוח כריתת השקד השלישי יכולה להיות זמנית -בחלק קטן של מקרים- אי ספיקה של החיך וקול בנך יכול לשנות את הגוון שלו, רק אם הדבר יימשך (מעבר למספר ימים), יהיה צורך בבדיקה, בעיקר של תיפקוד החיך הרך.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת באוזן
    גולי
    09/01/2013

בתי בת 5 חודשים , לפני יומיים גילינו שיש לה דלקת באוזן ( הפרשה צהובה שהתייבשה על גבי האוזן) לא נראה כי כואב לה/מפריע לה.
    אנחנו מטפלים בדלקת עם מי חמצן וטיפות אוזניים דזורן 3 פעמים ביום, קיים נוזל שקוף יבש שאנחנו רואים בבוקר, מה זה הנוזל השקוף?
    איך ניתן לדעת האם קיימת דלקת פנימית באוזן?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת באוזן

הוספת תגובה

• דלקת באוזן - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    13/01/2013

גולי שלום רב.
    הפרשה מהאוזן בגיל זה, מצריכה את בירור הגורם המחולל ע"י לקיחת מישטח מהאוזן, ניקוי האוזניים ע"י מומחה א.א.גרון יוכל לאבחן אם מדובר בדלקת חיצונית, או בדלקת שמקורה באוזן התיכונה.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להוצאת כפתור
    ליאת
    06/01/2013

שלום,
    בני בן 5.5 עשה לפני שנתיים וחודשיים ניתוח כפתורים.
    לפני כשנה נפל כפתור אחד ואילו השני נותר יציב במקומו.
    מה ההמלצה במקרה זה? האם כדאי להוציא את הכפתור בניתוח או שמא לחכות עוד ועד מתי? האם השארות של כפתור באוזן לפרק זמן כזה יכולה לגרום לסיבוכים ו/או נזק?

תודה רבה
    לאה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להוצאת כפתור

הוספת תגובה

• ניתוח להוצאת כפתור - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    07/01/2013

לאה שלום רב.
    בד"כ צינוריות רגילות מתפנות מהתופית, מספר חדשים לאחר הניתוח ( 10-12 ח').
    אם מצב השמיעה באוזן בה אין צינורית טוב, כמו באוזן עם הצינורית, מומלץ להסירה, תוך כדי הוצאת הצינורית יש לבדוק את הנקב, ושוליו, ולהחליט אם יש צורך להטרות את השוליים, כדי לסייע בסגירתו.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להוצאת שקדים
    יפעת
    06/01/2013

שלום ,
    בני בן השנה וחצי בעל שקדים מוגדלים ושקד שלישי
    כמו כן הוא סובל מתת משקל, כתוצאה מכך אאג הפנה אותו למכון שינה.
    במהלך הבדיקה אובחנו 57 הפסקות נשימה בצפיפות של 9 אירועים לשעה. נרשמו 67 ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מתחת ל 90% , מרצה בסיסית של 96% ועד לימינמום של 80% . אחוז הזמן בו ריווי החמצן ירד מתחת ל 90% 3% . בתצלום הוידאו נשמעו נחירות לאורך כל הבדיקה . האם במקרה כזה חייבים לנתח ? מה הסיכונים באם יש בניתוח שכזה ? באם לא מנתחים יש השלכות ? באם כן מהן ?

בתודה מראש, יפעת

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להוצאת שקדים

הוספת תגובה

• ניתוח להוצאת שקדים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    07/01/2013

יפעת שלום רב,
    פיגור במשקל ותת משקל הינם אחת מההתוויות לכריתת השקדים, בנוסף לכך הפסקות הנשימה בשינה, רק מדגישות את הצורך בניתוח כריתת השקדים והשקד השלישי. הסיבוך העיקרי בכריתת השקדים הוא הדימום.
    המנעות מניתוח ייפגעו גם בגדילה (כולל משקל), שינה שאינה רוויה, תיגרום להפרעה בריכוז ובהתפתחות הקונגניטיבית.
    התועלת שבנך, וגם המשפחה יפיקו מהניתוח עולה עשרות מונים על הסיכונים שבו.
    איחולי בריאות והצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים וליקוי שמיעה
    דנה
    04/01/2013

שלום,
    יש לי ילד בן שנה ו-9 חודשים שעדיין לא מדבר. אומר רק שתיים-שלוש מילים.
    התנונים הם כדלהלן:
    בדיקת שמיעה ראשונה לפני חודשיים וחצי ובדיקת שמיעה שהתבצעה לפני יומיים - 35 דציבל.
    שתי הבדיקות לא היו מאוד מהימנות כי לא היה שיתוף פעולה מלא אך סביר להניח שנכונות.
    מבדיקת רופא א.א.ג לפני כחודשיים נראו נוזלים באוזניים.
    אין לו דלקות אוזניים חוזרות. היו לו מזמן רק פעמיים.
    ברצוני לדעת מה ניתן לעשות עכשיו? כמובן שהייתי שמחה לוותר על ניתוח הכפתורים. אך רציתי לדעת:
    1. מה הדחיפות והם ישנן אלטרנטיבות אחרות כמו דיקור סיני או סירופ פרופיטן?
    2. האם בהכרח יש קשר ישיר בין העובדה שהוא לא מדבר לנוזלים באוזניים? האם כל ילד שיש לו נוזלים באוזניים מתעכב בדיבור?
    3.האם יש סיכוי שהנוזלים יעלמו ופתאום יתחיל לדבר? כדאי לחכות?
    4. אם הוא כן היה מדבר, גם היה צריך לעשות ניתוח כאשר יש נוזלים? זה משפיע על דברים נוספים?
    5. האם יש קשר ודאי בין הנוזלים באוזניים לליקוי השמיעה?
    6. מה לגבי העובדה שאין לו דלקות אוזניים? האם זה משנה משהו?
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים וליקוי שמיעה - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    07/01/2013

דנה שלום רב.
    נוזלים באוזניים בהחלט יכולים לתרום בליקוי השמיעה מן הסוג ההולכתי, אלא שמאחר ואת מציינת שאמינות הבדיקות אינה גבוהה, הייתי ממליץ לבצע בדיקת BERA לבנך בה ניתן יהיה לקבוע את סף השמיעה העצבי וההולכתי.
    מיעוט הדלקות הוא חיובי שאם היו דלקות, אלה כשלעצמן מחייבות ניתוח. לגבי שאלת הדחיפות אול לתת מענה רק לאחר שיהיה נתון שמיעה יותר מדוייק, אינני מכיר אתתוצאות הטיפולים האלטרנטיביים, ופורום זה אינו עוסק בכך, לגבי שאלת הקשר הישיר, עד שלא תיפתר הבעיה של השמיעה, לא נוכל לקבוע אם יש גורמים נוספים לאיחור בהתפתחות הדיבור, ויותר ספציפית, יש גם ילדים בגילאים אלה שלהם אין ליקוי שמיעה משמעותי, ובכל זאת התפתחות הדיבור מתעכבת.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיך שסוע
    אמהות כנסו
    03/01/2013

לדוקטור שלום בני בן שנתיים נולד עם טריצר קולינס הונשם מיד אחרי הלידה עם לרינגל מסק ובגיל שבוע בוצע טראכוסטמיה אמור לעבור בחודש הבא דיסטרקשן על מנת לאפשר את הוצאת הקנולה היום בביקור אצל הרופא המנתח במהלך צפייה בסיטי אמר לנו שיש לו גם חיך שסוע אבל שזה מכוסה מה הכוונה בבדיקות שעבר אצל רופא ילדים קלינאיות תקשורת רופאי אף אוזן גרון לא נצפה חיך שסוע היום פעם ראשונה שנודע לנו על כך האם צריך לטפל קודם בחיך לפני הדיסטרקשן לציין שהיינו בפה ולסת רמבם לעניות דעתי כרגע אין לחיך השסוע השפעות הנראות לעין תודה מראש ויישר כח

לקביעת תור
    סגירה
    חיך שסוע

הוספת תגובה

• חיך שסוע - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    07/01/2013

שיר שלום רב.
    בגיל שנתיים יכולה להיות בחיך הרך הפרדה בין שרירי החיך משני הצדדים, מאחר ומצב זה לא ניצפה בבדיקת א.א.גרון או בבדיקת פה ולסת, אומר הדבר שהרירית כן חוברה לה יחדיו. דבר זה לא אמור להשפיע על הטרכאוסטומיה, במקרה שיהיה צורך בכריתה של השקד השלישי, כדאי ליידע את המנתח על המימצא, (שיכול להעלם).
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעווה באוזן בן 8 חודשים
    רות
    02/01/2013

לבני (בן 8 חודשים) יש שעווה באוזן
    האם מותר לטפטף טיפה אחת של מי חמצן 3% על מנת להמיס את השעווה? לפי תנועות הגירוד עושה רושם שהשעווה מציקה לו.
    במידה ויש התחלה של דלקת מאחורי השעווה האם מי החמצן יכולים להזיק?

לקביעת תור
    סגירה
    שעווה באוזן בן 8 חודשים

הוספת תגובה

• שעווה באוזן בן 8 חודשים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    02/01/2013

רות שלום רב.
    אני ממליץ תחילה להבדק ע"י מומחה א.א.גרון. אם התור אליו ארוך, אני ממליץ בטיפות שמן פאראפין להסרת או הפחתת השעווה באוזניים.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חירשות מולדת
    מורן לוי
    31/12/2012

שלום רב!
    ילדתי לפני 3 חודשים לאחר הריון בשמירה בעקבות לחץ דם גבוה. במהלך ההריון עברתי את כל הבדיקות הנדרשות והייתי במעקב צמוד של הרופא המטפל. לפני הכניסה להריון אני ובעלי עברנו בדיקות גנטיות שבהן נמצא כי אני נשאית של גן החירשות ובעלי שעבר את אותן הבדיקות אינו נשא. היועצת הגנטית אמרה כי אין סכנה של חירשות אצל העובר משום שמצב זה יכול לקרות רק כאשר שני ההורים נשאים. הלידה עצמה הייתה יזומה בשבוע 41 ונמשכה כיומיים שבמהלכם העובר היה עם סטורציה עולה ויורדת והפרעות קצב קשות. הרופא האחראי סרב לנתח בקיסרי למרות הבקשות החוזרות ונשנות שלנו, אפילו המילדות אמרו לנו לדרוש זאת מאחורי גבו אך זה לא קרה. ילדתי בלידה רגילה אך לאחר חודשיים הסתבר לנו כי התינוקת חירשת. ייעוץ עם פרופסור הביא אותי לחשוד שהסיטורציה היא זאת שגרמה לחירשות וכעת אני כעוסה פגועה ומבולבלת, הייתי רוצה לרדת לשורש העניין. מה היית ממליץ לי לעשות?
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    חירשות מולדת

הוספת תגובה

• חירשות מולדת - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    31/12/2012

מורן שלום רב.
    צר לי, בירור לעומק הבעיה וגורמיה, מומלץ להתייעץ עם מומחה גנטיקה, ומומחה מילדות, זה כדי להבהיר לכם כהורים מה הגורם לחרשות, ולשקול לעתיד בהבאת ילדים.
    אני חייב לציין שמנסיוני, (אם כי בחלק קטן של מקרים),גם בדיקות BERA בגיל זה בהן מאובחנת חרשות, יכולות להיות מטעות, ביגלל העדר בשלות של מערכת השמיעה, ויש חובה לבצע שוב את הבדיקה בגיל 6-7 ח', ושוב מספר חדשים אח"כ.
    איחולי בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך מאוד!

מורן לוי
    31/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל לאחר ניתוח שקד שלישי וצינוריות
    יעל
    30/12/2012

שלום , ביום חמישי הקרוב בני בן השלוש עובר ניתוח שקד שלישי וצינוריות. מה מומלץ לאכול אחר הניתוח? תודה מראש

הוספת תגובה

• אוכל לאחר ניתוח שקד שלישי וצינוריות - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    31/12/2012

יעל שלום רב.
    אין כמעט כל מגבלה בהזנת הילד בעקבות ניתוח זה, יש הממליצים לאכול דברי מאכל קרים, ושאינם מצריכים לעיסה (גלידות, פרילי וכו').
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת אוזנים לבני בן 10 חודשים
    מיכל
    29/12/2012

שלום,בני בן 10 חודשים ולפני כשבועיים וחצי יצא לו מוגלה מהאוזן,הלכתי לרופא והוא נתן לי סילוקסן ומוקסיפן.. סיימנו אחרי שבוע את לקחת אותם,ויום אח"כ המשיך לצאת לו מוגלה.. הלכנו שוב.. והרופא לא ידע מה זה ואמר להמשיך לקחת סילוקסן ואמר שאולי זה אלרגיה ונתן פניסטיל.. עבר 6 ימים סיימנו את הפניסטיל ונשאר לנו עוד יום לסילוקסן.. ושוב יוצא לבני מוגלה.. מה עלי לעשות?האם יש דרך לטפל בזה?והאם זה יפגע ח"ו באוזן או בשמיעתו??
    תודה רבה

הוספת תגובה

• דלקת אוזנים לבני בן 10 חודשים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    31/12/2012

מיכל שלום רב.
    תהליכים דלקתיים באוזן התיכונה בגיל הרך הינם מאוד שכיחים, לאחר האירוע הראשון של ההפרשות והתועלת החלקית בטיפול האנטיביוטי (מקומי וסיסטמי), יש מקום לפנות למומחה א.א.גרון לקחת משטח מההפרשות ולקבל טיפול בהתאם לצמיחה במשטח.
    כמעט בכל המקרים הדלקות בגיל זה אינן פוגעות בשמיעה באופן קבוע.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת כרונית
    אב מוטרד
    26/12/2012

שלום
    בתי בת ה3 וחצי סובלת כמעט מאז לידתה מנזלת.
    כיון שהיא נולדה סמוך לתחילת הסתיו תלינו זאת בהצטננות ובעיה עונתית אך כשהגיעה לגיל 9 חודשים פנינו לרופא ילדים שלא ראה כלום ופטרנו כלעומת שבאנו. לאחר מס' שבועות פנינו לרופא מומחה א.א.ג. והוא נתן טיפול ברספרים למשך מס' שבועות (אינני זוכר כמה). היו שיפורים מדי פעם, אך כשהתופעה המשיכה והילדה אף נוחרת בשנתה פנינו אליו שוב, הוא שלח אותנו לרנטגן ואז אמר שיש לה אנדואידים החוסמים כמעט לחלוטין את המעבר בין האף והפה ועל כן המליץ לנתח (הילדה כבת 1.5 שנים) לאחר התייעצות עם רופא נוסף החלטנו על הניתוח. היה זה בתחילת הקיץ ולמשך שבועות מספר באמת האף היה נקי והנשימה בלילה היתה שקטה. אך זה החזיק מעמד זמן לא רב ואז שוב חזרה הנזלת למשך כל החורף ובקיץ מידי פעם פנינו שוב לרופא והוא אמר שאולי הילדה אלרגית למשהו ואת זה א"א לדעת ולכן אין מה לעשות אך כשהתעקשתי נתן לילדה תרופה בשם אריוס למשך 3 שבועות במינון גבוה יחסית (כך אמר לי הרופא משפחה) יש לציין שזה עזר למשך חודשיים אך מלפני שלושה שבועות הילדה כל הזמן עם נזלת סמיכה מאד וירוקה מאד כל הזמן, וכבר מתפתח לה פצעים ורגישות מסביב לאף.
    יש לציין שבמשך 4 החודשים האחרונים הפסקנו לתת לה חלב ניגר בכלל.
    אנו מיואשים ומתוסכלים, מה עוד ניתן לעשות???
    הרופא יפטור אותי שוב בלא כלום ובינתיים הילדה סובלת.
    אשמח מאד לעזרתכם.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נזלת כרונית

הוספת תגובה

• נזלת כרונית - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    31/12/2012

אב מוטרד שלום רב.
    ממכתבך אני מבין שניתוח השקד השלישי בוצע מלפני כשנתיים, כלומר כאשר בתך היתה בת שנה וחצי. בחלק לא קטן מהמקרים של ניתוח שקד שלישי בגיל זה, הוא מחדש את גדילתו, ויכול לגרום לתופעת הנזלות החוזרת.
    מאחר ובתך היום היא בת שלוש וחצי שנים, אני מניח שכריתה חוזרת של השקד השלישי (אם בצילום יימצא שהוא מוגדל), תהיה לעזר.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה