פורום אף אוזן גרון ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 5, פה פתוח
    שרון
    30/04/2013

שלום. בתי בת 5 היתה במעקב אצל א.א.ג עקב ירידה בשמיעה וחשד ושקד שלישי. כמו כן אני מבחינה בשינוי במבנה הלסת עקב נשימה מהפה. היא כל הזמן עם פה פתוח ולשון נוטה החוצה. הענין שכבר היינו לפני ניתוח אך בבדיקות שעשינו טרם הניתוח הצילום הראה שאין שקד שלישי גדול וכמו כן יצא שבדיקת השמיעה שעשינו לפני הניתוח לא היתה מושלמת אך לא הצדיקה ניתוח לדברי הרופא. ענין השמיעה בא בגלים.
    בטלנו את הניתוח לאור המלצת הרופא. הענין שמציק במיוחד הוא מבנה הלסת שלה. האם זה עוד עלול להחמיר? האם זה לא בר שינוי? מה כן ניתן לעשות?

תודה רבה
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 5, פה פתוח

הוספת תגובה

• הערה נוספת

שרון
    30/04/2013

האם תתכן טעות בצילום השקד השלישית? האם כדאי לצלם שוב? האם הסיממנים החיצונים של פה פתוח, שפתים כלפי מעלה מצביעים על שקד שלישי?
    ובנוסף- האם יש דרך לתקן את מבנה הפנים שנוצר עד כה בהנחה שאין כבר בעית שמיעה או בעיה שמצריכה ניתוח ?

תודה
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערה נוספת - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    04/05/2013

שלום שרון,
    מבנה הלסת נוצר כתוצאה מנשימת פה פתוח דבר שיכול להיות מתוקן רק על ידי טיפול (או ניתוח) אורתודנטי שנעשה אחרי גיל 12.
    לאור תיאורך אני ממליץ לך לפנות למומחה א.א.ג שישקול האם לבצע צילום חדש או בדיקת סיבים אופטיים של השקד השלישי ובמקביל לשקול בדיקת שמיעה ובדיקת נוזלים.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפליט אצל תינוק
    ליאת
    30/04/2013

שלום,
    יש ליתינוק בן 9 ח' שמצאו אצלו תפליט בגרון היה לו חום גבוה מאוד .
    השאלה היא כמה זמן עד שהתפליט נעלם ?

לקביעת תור
    סגירה
    תפליט אצל תינוק

הוספת תגובה

• תפליט אצל תינוק - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    04/05/2013

שלום ליאת,
    תפליט בגרון יכול להיות מסיבות שונות ולכן זמן העלמותו תלוי בסיבה. יכול להיות מיום-יומיים ועד שבוע ויותר. תשובה ספציפית יותר יכולה להינתן על ידי רופא א.א.ג שיבדוק את התינוק.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפתורים
    ציפוש
    29/04/2013

הבת שלי בת שנה וחודש וסובלת מדלקות חוזרות מגיל 4 חוד׳ אחרי המון טיפולים באנטיביוטיקות למינהם וטיפות אוזניים והמון סבל הרופא המליץ על כפתורים אני לא רגועה ואשמח לדעת אם יש חלופות ורופאים מומלצים באיזור ירושלים

לקביעת תור
    סגירה
    כפתורים

הוספת תגובה

• כפתורים - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    04/05/2013

שלום ציפוש,
    הטיפול בדלקות חוזרות המקובל הוא אנטיביוטיקה מניעתית ובמידה וזו אינה עוזרת השלב הבא הוא כירורגי, כלומר ניתוח כפתורים עם או בלי ניתוח שקד שלישי.
    לגבי רופאים מומלצים, הפורום אינו נוהג לנקוב בשמות ספציפיים, אולם אני יכול להמליץ לך לגלוש באתרי האינטרנט של בתי החולים הגדולים ולעיין שם בדפי הרופאים ולבחון באופן מושכל את תחומי התמחותם ובהתאם לכך לבחור.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה - ילד בן שלוש
    דידי
    29/04/2013

שלום,
    בכורי בן שלוש וחודש. בחצי השנה האחרונה, שמנו לב ששמיעתו יורדת. זה התבטא בכך שלא היה שומע כשאנו קוראים לו (וזו לא הייתה בעייה התנהגותית... בדקנו), או כשהיינו אומרים לו משהו, היה חוזר על המילה בטעויות הגייה.
    הלכנו לרופא אף-אוזן-גרון, בדק את האוזניים והוציא שעווה (לאחר שבוע של טיפות שמן לאוזן). קיוויתי שאחרי הוצאת השעווה השמיעה תחזור לתיקנה. אל לצערי היא לא.
    בינתיים, ביצענו שתי בדיקות שמיעה, הראשונה בינואר האחרון, שם ראו שיש ירידה בשמיעה באוזן ימין. את התוצאה של הבדיקה השנייה אני לא יודעת לתרגם.
    אך בפועל, ישנם ימים שהוא באמת אינו שומע כלום, ולעומתם, ימים אחרים שהוא שומע היטב.
    בבדיקה ידנית של הרופא (אא"ג) לא נמצאו נוזלים בכמות כזו שיסבירו התופעה.
    בינתיים, הרופא לא מעוניין בניתוח. אומר שאם התופעה לא מלידה הוא לא מודאג.
    אני כן מודאגת. הקיצוניות בין המצבים מאוד מוזרה בעיני.
    אודה לאיזו דעה בעניין.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בשמיעה - ילד בן שלוש

הוספת תגובה

• חייבת עוד לציין כי...

דידי
    29/04/2013

הילד לא סובל מדלקות אוזניים כלל...
    בגלל המצב, כל הבית מתנהל בצעקות. וזה מכניס מתח רב בבית.
    עידכנתי את הגננות בגן שלו, שאם הוא לא עונה כשהן קוראות לו, זה לא בגלל שהוא "מצפצף" עליהן, הוא פשוט לא שומע. אך הן אמרו לי שלא שמו לב שישנה בעייה כזו אצלו. מצד שני, הן כל הזמן מתנהלות בצעקות, כך שהן לא ממש אינדיקציה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת עוד לציין כי... - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    29/04/2013

דידי שלום רב.
    מצב שמיעה יכול להבחן בצורה האוביקטיבית ביותר ע"י בדיקת BERA, בה אין כל צורך בשיתוף פעולה מצד הנבדק.
    ברגע שגננת (אם את סומכת עליה), אינה מתלוננת על מצב השמיעה של הילד סימן הוא ששמיעתו בסדר.
    לא ניתן, לאור העדר נתוני שמיעה לדון במצב, אך יש לזכור שבגיל זה דעתו של הילד יכולה להיות מוסחת מגורמים רבים.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר ענתבי

דידי
    30/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חור בעור התוף
    ברק
    28/04/2013

שלום רב
    בתי בת 9 עברה כבר שני ניתוחי כפתורים
    האחרון לפני כארבע שנים.שגרם לירידה משמעותית בדלקות האוזניים.
    הכפתורים נשרו לפני שנתיים.
    כל כמה חודשים יש דלקות חוזרות באוזן אחת.
    בבדיקה של הרופא התגלה חור בעור התוף.
    הרופא טוען שיש צורך בניתוח לסגירת החור.(כי הוא גורם לזיהומים)
    פנינו לחוות דעת נוספת ושם נאמר לנו
    "האוזן פעילה היה רצוי לחכות למצב של רגיעה באוזן"
    ורק אז לנתח.
    האם החור בעור התוף אכן גורם לזיהומים?
    האם החור משמש כיציאה לנוזלים ואז אין פגיעה בשמיעה?
    האם לחכות עם הניתוח?
    אודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    חור בעור התוף

הוספת תגובה

• חור בעור התוף - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    29/04/2013

ברק שלום רב.
    הנקב בעור התוף אינו גורם לדלקות, אלא כניסת מים לאוזן עם נקב, היא שעלולה לגרום לדלקות, לפיכך כלל ראשון הוא להשמר ממים, גם במקלחת, כל רופא א.א.גרון יכול להדריכך.
    בחלק לא קטן של מקרים באוזן יבשה (מדלקות) יכול עור התוף שבה להסגר ספונטאני, לכן אני ממליץ להמתין ולא למהר בניתוח.
    כלל חשוב בניתוח בגיל בתך, הוא שיתוף הפעולה שלה, כי לאחר הניתוח יש טיפולים, בחלקם תחת מקרוסקופ להוצאת חומרים המוכנסים לאוזן כעזרה לאיחוי הנקב.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשימה מנחיר אחד
    ענת
    28/04/2013

שלום רב,
    האם הגיוני שבני בו ה-16 נושם תמיד רק מנחיר אחד? פעם ימין ופעם שמאל?
    תודה על התייחסותך

לקביעת תור
    סגירה
    נשימה מנחיר אחד

הוספת תגובה

• נשימה מנחיר אחד - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    29/04/2013

ענת שלום רב.
    באף קיימת מחזוריות ובמצבי תנוחה מסוימים של הגוף המחזוריות מודגשת יותר. היא יכולה להתבלט גם במצבי גודש על רקע אלרגי. כדאי לפנות למומחה א.א.גרון כדי להעריך את הגורמים לתופעה המודגשת אצל בנך.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים ובריכה
    בוביק
    27/04/2013

שלום,
    לבני מצאו נוזלים באוזניים אנו נוהגים ללכת פעם בשבוע לבריכה.
    האם יש קשר בין היווצרות נוזלים באוזניים לשחייה בבריכה אצל תינוקות או ילדים?
    האם כניסת מים מהאף מסייעת להיווצרות מוזלים?
    האם כלור יכול להשפיע על נוזלים באוזניים?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נוזלים באוזניים ובריכה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים ובריכה - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    29/04/2013

בוביק שלום רב.
    למים בבריכה/מקלחת אין כל קשר ישיר לנוזלים באוזניים !
    יצירת גודש באף בעקבות הכלור יגרום בד"כ להתעטשויות, ואם הגודש הינו ממושך הוא יכול להשפיע על ניקוז הנוזלים מהאוזן התיכונה.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודש באף עקב כלור בבריכה

בוביק
    29/04/2013

האם ספריי לאף (מי מלח) מיד אחרי היציאה מהבריכה יכול לסיע במניעת הגודש באף וכתוצאה מכך למנוע את הצטברות המוזלים באוזניים?
    האם יש דרך אחרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא בחרדה נוראית
    נטלי
    25/04/2013

שלום רב לכם
    ברשותיכם יש לי מספר שאלות:
    בני בן 5 עבר ניתוח כפתורים אדנואידים ושקדים ביולי 2011. הכפתורים נפלו הרבה לפני הזמן ומאז היו לו עוד דלקות אוזניים וירידה בשמיעה , הצטלקויות וכו... כעת יש לו שיעול עם ליחה , פשוט בולע אותה כי לא מצליח לירוק, עשה בדיקת שמיעה וישנה ירידה דו"צ בשמיעה וטימפנומטריה - NP
    . כנראה מדובר בנוזלים.
    שאלתי היא: 1)איך אפשר לייבש נוזלים באוזניים בלי ניתוח נוסף?האם אפשר לעשות לו איירפופר? האם האיירפופר יכול לעזור בכלל במצב של נוזלים באוזניים? מתי מותר ומתי אסור? אני זוכרת שקראתי שאסור במצב של נזלת אז אני לא יודעת מה לעשות והתור לרופא אאג עוד המון זמן .
    2) הבן שלי מאובחן כאוטיסט ובמסגרת העבודה איתו אנו עובדים על תיאום קול. הוא מדבר מאוד חלש האם העובדה שאני מלמדת אותו לדבר בקול רם יותר והוא מאמץ את מיתרי הקול יכולה לפגוע בו כמו המחלה של הגננות והמורות? האם אני יכולה להסב לו נזק למיתרי הקול?

רב תודות לכם
    בכבוד רב
    נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    אמא בחרדה נוראית

הוספת תגובה

• אמא בחרדה נוראית - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    26/04/2013

נטלי שלום רב.
    השימוש באיר-פופר הוא אופציה אפשרית, ואם יש נזלת אפשר לתת תכשיר אנטיהיסטמיני ליבשה, ובכך להגדיל את האפקטיביות של הפעולה.
    יש בעיה קטנה בהיות הילד אוטיסט, כי המכשיר יעיל בעת שיתוף פעולה, כאשר הילד מתבקש להשאיר מעט מים הפה, ולבלוע רק על-פי בקשה (כאשר המכשיר כבר צמוד לנחיר ופועל).
    לגבי מיתרי הקול, אין כל חשש אפשר להמשיך וללמדו לדבר בקול, ללא חשש ליבלות.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים+דלקות חריפות בן 1.7
    יעל
    25/04/2013

שלום רב,

בני סובל מדלקות אוזניים חריפות בתכיפות גבוהה, הומלץ ניתוח כפתורים ושקד שלישי.בחודש האחרון חל שיפור פתאומי.
    הבנתי שבקיץ יש תמיד שיפור במצב נוזלים באוזניים ודלקות.
    שאלתי היא : איך הקיץ עוזר לייבוש הנוזלים? האם בגלל שיש פחות וירוסים?

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים+דלקות חריפות בן 1.7 - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    26/04/2013

יעל שלום רב.
    אכן בעונות השנה השונות יש הבדל במצב האוזן התיכונה, וביכולת הניקוז שלה, זאת
    ביגלל זיהומים מוגברים בעונת החורף, ובעקבותם גודש של המערכת הנשימתית העליונה. גודש זה יכול להשפיע על הניקוז של הנוזלים מהאוזן התיכונה אל הלוע העליון, ומאידך תהליך זיהומי בלוע והאף עלול להגיע אל האוזן. אוסיף רק שעם הגדילה וההתפתחות, יש שיפור בניקוז הפיזיולוגי, והפחתה בדלקות.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים+דלקות חריפות בן 1.7

יעל
    26/04/2013

תודה על תשובתך,
    ומה לגבי השקד השלישי? האם גם שם יש שיפור בקיץ/גדילה? איך אפשר להקל על זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איירפופר ועוד... אמא מודאגת
    נטלי
    21/04/2013

שלום רב לכם
    ברשותיכם יש לי מספר שאלות:
    1)בני עבר ניתוח כפתורים אדנואידים ושקדים לפני יותר משנה. הכפתורים נפלו הרבה לפני הזמן ומאז היו לו עוד דלקות אוזניים וירידה בשמיעה וכו... כעת יש לו שיעול עם ליחה , פשוט בולע אותה כי לא מצליח לירוק, ויש לו ירידה בשמיעה , הוא כל הזמן שואל- מה? מה?
    שאלתי היא: האם אפשר לעשות לו איירפופר? מתי מותר ומתי אסור? אני זוכרת שקראתי שאסור במצב של נזלת אז אני לא יודעת מה לעשות והתור לרופא אאג עוד המון זמן . האם אפשר לעשות לו איירפופר? האם זה יכול לגרום לנזק?
    2) הבן שלי מאובחן כאוטיסט ובמסגרת העבודה איתו אנו עובדים על תיאום קול. הוא מדבר מאוד חלש האם העובדה שאני מלמדת אותו לדבר בקול רם יותר והוא מאמץ את מיתרי הקול יכולה לפגוע בו כמו המחלה של הגננות והמורות? האם אני יכולה להסב לו נזק למיתרי הקול?

רב תודות לכם
    בכבוד רב
    נטלי

ב

הוספת תגובה

• איירפופר ועוד... אמא מודאגת - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    26/04/2013

נטלי שלום רב.
    המענה כבר ניתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    נטלי
    20/04/2013

שלום,
    הבן שלי בגיל 4 ח' חלה בדלקת אזניים ומאז התחילה הפרעת שינה אצלו (בערך באותה תקופה).לא היו מחלות נוספות עד גיל 1.3 עם כניסתו לגן, שאז חלה לעיתים קרובות בדלקות אזניים, חום, נזלת, נוזלים באזניים. לאחר 8 ח' בשיא הקיץ כשהאוזניים גדושות בנוזלים ובדיקת שמיעה לא תקינה, הוחלט על ניתוח כפתורים והוצאת שקד שלישי. באותם 8 חודשים הילד התקשה להירדם בלילות , התעורר לעיתים תכופות, יקיצה מוקדמת, נזל רוק מהפה ושתיית מים רבה בלילה. יום לאחר הניתוח בגיל שנתיים, הוא נכנס לישון בשעה 20:30, נרדם ישר והתעורר בבוקר. שנת הלילה הפכה להיות רציפה עם הרדמות קלה, אין נזילת רוק מהפה. אחרי כ-6 ח' התחילו מדי פעם הפרעות שינה ולאחר חודש שוב נזילת רוק מהפה. כיום אחרי 9 ח' מהניתוח שוב יש הפרעת שינה, אמנם לא כמו שהיה אבל עדיין. יש לציין כי עבר בדיקת אאג 3 פעמים מאז הניתוח וכי הכפתורים במקום, לא היה חולה תכופות החורף. האם יש קשר כלשהו בין נזילת הרוק, הפרעת שינה ומצב האוזניים/שקד שלישי???
    תודה (סליחה שיצא ארוך) ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    26/04/2013

שלום נטלי,
    נזילת רוק אינה קשורה לשקד השלישי או לשקדים או לכפתורים, היא בדרך כלל קשורה, בגיל של בנך לבשלות או תקינות הבליעה.
    באשר להפרעות השינה אלו יכולות להיות קשורות לשקדים או לצמיחה מחודשת של השקד השלישי או לסיבות אחרות.
    באשר לכפתורים אני מבין שאין בעיה משום שרופא א.א.ג ראה 3 פעמים שהם במקום.
    לכן, לשם המשך בירור הפרעות השינה אני ממליץ לחזור למומחה א.א.ג ולשאול אותו ספציפית בעיניין ובמידת הצורך הוא יפנה אתכם לבירור בתחום שלו או בתחומים אחרים.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כפתורים
    מירי
    18/04/2013

שלום,
    בתי בת שנה סובלת מגיל 3.5 חודשים מדלקות חוזרות באוזניים שמלוות כל פעם בהפרשה מוגלתית.
    עשינו בדיקת שמיעה, שבה התגלתה ירידה בשמיעה ב2 אוזניים אוזן אחת 35 ושניה 40. בבדיקת א.א.ג ישנו נוזל באוזניים.
    כרגע ההתלבטות בין 2 חלופות:
    1) להמשיך בטיפול מונע באנטיביוטיקה ל עוד 3 חודשים ולאחר מכן בדיקת שמיעה חוזרת ובמידה לא יהיה שיפור אז ניתוח כפתורים.
    2) ניתוח כפתורים מיידי. ההתלבטות כאן שכפתורים מחזיקים בין 7 - 8 חודשים וזה אומר בחורף קיימת סבירות גבוהה לחזרה של דלקות.
    אשמח לחוות דעת בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח כפתורים

הוספת תגובה

• ניתוח כפתורים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    19/04/2013

מירי שלום רב.
    העובדה שבתך סובלת מדלקות אוזניים חוזרות, היא כשלעצמה מצריכה ניתוח צינוריות, אם נוסיף לכך גם את ליקוי השמיעה, נמצא שאכן יש צורך בניתוח !
    הצינוריות יכולות להמצא באוזן גם שנה כך שיהיה צורך לקחת בחשבון שלפחות קיץ אחד היא תפסיד, אין כל הוכחה מדעית האומרת שהחורף הוא הגורם ליותר דלקות.
    בשיקול הדחיפות לניתוח יש לקחת בחשבון את מצב התפתחות השפה, את מצב הנשימה בשינה, ואת גודלו והשפעתו של השקד השלישי.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רנטגן
    מיכל
    18/04/2013

שלום רב,
    בני בן 5 ואמור לעבור צילום לוע אפי באקסטנציה.
    אודה לך באם תוכל לומר לי האם זהו צילום רגיל, פשוט. או שזהו צילום קצת יותר חודרני ולא נעים.
    האם יש להתכונן לצילום כזה?
    אני מעוניינת לדעת מראש למה אנחנו מגיעים.

תודה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    צילום רנטגן

הוספת תגובה

• צילום רנטגן - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    19/04/2013

מיכל שלום רב.
    מדובר אכן בצילום פשוט, בו המצולם אמור להטות את ראשו לאחור, תוך פתיחת פה.
    מדובר בבדיקה הנמשכת שניות בודדות ואין בה כל חלק חודרני.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי האוזן בצורה מכאיבה בטעות
    בסל איביט
    17/04/2013

שלום ד
    הסיפור בקצרה שאני נקיתי לבן שלי ( בן שנתיים ) את האוזן השמלית ובטעות הכנסתי את הקש קצת יותר מדי עד שהכאבתי לו ובכה ואני רוצה לדעת כמה הסיכויי שאני גרמתי לו נזק רציני באוזן , אני עשיתי ניסוי קטן אחרי שנרגע השכבתי אותו על כרית על הצד הימני ונסיתי ללחוש באוזן שמאל במילה והוא יחזור על אותה מילה וזה עבד , אבל למרות שהוא שמע כמה הסיכוי שעשיתי לו נזק . תודה מראש

הוספת תגובה

• ניקוי האוזן בצורה מכאיבה בטעות - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    19/04/2013

איביט שלום רב.
    כל הכנסה של גופים זרים לאוזן [כולל הצימרונים] אסורה מעבר לאיזור הנראה בכניסה לתעלת השמע, המרחק בין איזור זה לתופית הוא גדול ואין כל חשש שגרמת נזק שמיעה לבנך. אם יש ספק שאולי יש פקקים המציקים לבן כדאי לפנות למומחה א.א.גרון והוא ידע להתמודד עם הפקק.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נחירות
    שירן
    17/04/2013

היי

יש ליח ילד בן שש והוא נוחר בלילה היינו אצל רופא משפחה בדק אין שקד שלישי הוא טוען שזה משהו באף שגדל והוא בגלל זה נוחר אני הזמנתי תור לרופא אף אוזן גרון אני ממתינה בנתיים מאד מטריד אותי שיכול להיות צריך לנתח?
    מה לעשות? זה מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה
    נחירות

הוספת תגובה

• נחירות - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    19/04/2013

שירן שלום רב.
    אם אין הגדלה של השקד השלישי (לא ייתכן שאין שקד שלישי), יש סבירות שנחירותיו נובעות מגודש בריריות באף, בגיל זה לא מנתחים את האף, אלא אפשר יהיה לקבל תכשירים להפחתת הגודש ושיפור הנשימה.
    לצורך כך יש לפנות למומחה א.א.גרון.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה