פורום אף אוזן גרון ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המלצה לאחר ניתוח כפתורים
    רובי
    01/04/2011

שלום רב
    מבקש לדעת מהן ההבדלים בין אטמי אוזניים שרוכשים בפארם ולבין התאמה אישית האים באמת ישנו הבדל משמעותי או שניתן להסתפק באטמים שרוכשים בסופר פארם
    ובנוסף אשמח לדעת מהן ההמלצות לאטמי אוזניים בפארם הבנתי שישנם מ"ס סוגים
    ילדה בת חמש לאחר ניתוח כפתורים ופוליפ
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לאחר ניתוח כפתורים

הוספת תגובה

• המלצה לאחר ניתוח כפתורים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    01/04/2011

רובי שלום רב.
    האטמים העדיפים לדעתי, הם אלו הנירכשים על פי התאמה למבנה האפרכסת ותעלת השמע, ועל כן לא אפרט על האטמים האחרים.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה
    דנה
    01/04/2011

שלום

בני בן השנתיים סבל בעבר מדלקות אזניים חוזרות (4-5 פעמים תוך חצי שנה,בגיל 7 חודשים עד גיל שנה וקצת).
    לקחנו אותו להומאופט ומאז כבר שנה לא הייתה לו דלקת.
    הבעייה היא שעד לפני שלושה חודשים בערך תמיד ראו אצלו נוזלים באוזניים, כיום אם מסתכלים לתוך האוזן לא רואים נוזלים (הוא מקבל טיפול הומאופתי) אך בכל זאת, בדיקת שמיעה (טימפנומטריה) מצביעה על ירידה קלה מאוד בשמיעה ממקור הולכתי.
    האם יתכן שבכל זאת יש בתוך האוזן נוזלים שמפריעים לשמיעה?
    הרופא אאג טוען שמצב זה של נוזלים בתוך האזניים הוא לא תקין כי הוא נמשך לאורך זמן וממליץ בתוקף על ניתוח כפתורים.
    חוץ מזה הילד עושה רושם ששומע טוב ומדבר יפה מאוד.

אנו כרגע בהתלבטות קשה לגבי הניתוח.
    האם לדעתך מצב זה אכן דורש ניתוח או שיש מקום לבירורים נוספים?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שמיעה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    01/04/2011

Dunana, שלום רב.
    על-פי תיאורך ומאחר וליקוי השמיעה הוא "קל מאוד" ומאחר ומזה כשנה אין כלל דלקת, אין כל צורך רפואי בניתוח כפתורים!!! חיזוק לכך יש במכתבך על ההתפתחות הטובה של הדיבור, ותחושתך שהשמיעה שלו טובה.
    אין גם צורך בבירורים נוספים !
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשת מוגלה מהאוזן
    איילת
    31/03/2011

שלום! אני אמא לתינוקת בת 7 חודשים, אתמול החלהלצאת הפרשה מוגלתית מאוזן שמאל של הילדה, רופא הילדים נתן לנו מרשם לאנטיביוטיקה (מוקסיפן).
    שאלתי היא אם לא צריכים לנקות את האוזן במי חמצן? ואין צורך בטיפות אוזניים או עינייים בתוך האוזן?
    תודה רבה
    איילת

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשת מוגלה מהאוזן

הוספת תגובה

• הפרשת מוגלה מהאוזן - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    01/04/2011

איילת שלום רב.
    מדובר בדלקת באוזן התיכונה, וברגע שנוצר נקב בעור התוף (כתוצאה מהדלקת), ההפרשה פורצת אל התעלה והחוצה. מקובלים שני סוגי טיפולים, באחת טיפול מקומי בלבד של טיפות (כל רופא והבחירה שלו), ניתן לנקות את האוזניים בקיסם טבול במי חמצן קודם להכנסת הטיפות האנטיביוטיות. השיטה השניה משלבת גם טיפול אנטיביוטי סיסטמי.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק שקד שלישי או גם וגם?
    מיכל כרמי
    29/03/2011

שלום רב,
    שבוע הבא אני אמורה ללכת עם בני בן השנה וחודשיים לניתוח להסרת פוליפ ןשקדים.
    רוב חייו הוא סובל מנשימה דרך הפה הפסקות נשימה בלילה, נחירות דלקות אזניים ונזלות. הייתי אצל מספר רופאים שבסופו של דבר המסקנה של כולם הייתה שמה שיעזור לו זה ניתוח להסרת השקד השלישי. אף אחד לא דיבר על השקדים. בפגישתי עם רופא בבית החולים שם יעבור את הניתוח הרופא אמר שאם כבר מנתחים, נוציא גם את השקדים כיוון שהם מוגדלים ומפריעים לו בנשימה וכך נראה תוצאות ושיפור באיכות החיים לילד. האם לבקש חוות דעת נוספת? או שזה בסדר ככה להחליט להוציא גם את השקדים?

לקביעת תור
    סגירה
    רק שקד שלישי או גם וגם?

הוספת תגובה

• רק שקד שלישי או גם וגם? - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    29/03/2011

שלום מיכל,
    במידה ואכן השקדים מוגדלים בצורה משמעותית מוצדק להוציא גם אותם.
    כמובן שחוות דעת נוספת בשאלה ספציפית כזו תאשר לך את ההחלטה.
    סביר להניח שהרופא של בית החולים שהמליץ על הסרת השקדים מצא לכך אינדיקציה רפואית.
    כל טוב ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות חוזרות
    מ.
    28/03/2011

שלום רב,

יש לי ילד בן 12 וחצי, מאז גיל היה חולה המון לפעמיים כל חודש דלקת בגרון מלווה בחום גבוה מאוד, הוא קיבל מלא תרופת אנטיביוטיקה עשו לו בדיקות, הייתי אצל כמה רופאים לבדוק אם השקדים מוגדלים, היינו גם בבית חולים ובסוף הוחלט שהוא לא צריך לעבור ניתוח שקדים.
    כשהיה לו דלקות, היה אפשר לראות על השקדים גושים לבנים גדולים, כשהיה בן 6 הכל היה מכוסה בגושים ורופא א.א.ג. הוציא לו אותם עם "צבט".ואמר לי שזה מעיין "פטריה"
    הוא קיבל טיפול בכדורים "סטרואידים" 2 כדורים יום אחד.

כיום הוא עדיין חולה הרבה (לא כמו שהיה קטן) אבל יכול להיות כל חודשיים או שלושה חודשים, יש לו חום וגושים לבנים, שלפעמיים בשיעול יוצאים.(זה לא נראה כמו ליחה )

לא תמיד אני פונה לרופא, לפעמיים החום עובר אחרי יומיים.
    (הילד אלרגי ויש לו נזלת כל הזמן, אני נותנת לו לפי הצורך כדורים מסוג "אריוס" ומשאף לאף.

רציתי לשאול מהם הכדורים הלבנים ?
    האם יש פתרון או בדיקות שאפשר לעשות כדי למנוע את הבעיה?

סליחה על השאלה הארוכה,
    ותודה על עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקות חוזרות

הוספת תגובה

• דלקות חוזרות - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    29/03/2011

שלום רב,
    הגושים הלבנים בשקדים הינם תפליט שיכול להיות כתוצאה מזיהם חיידקי או לעיתים פטרייתי, אך גם לעיתים שאריות אוכל בחריצים שבתוך השקעים הקיימים בשקדים.
    יש לפנות למומחה א.א.ג, לבדוק האם בזמן שמופיעים הגושים הלבנים, בדיקת הדם והמשטח מראים על זיהום חיידקי ואז דרושה אנטיביוטיקה או אם לא, ניתן לגרגר מי מלח.
    כל טוב ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לרופאים המכובדים
    רובי
    28/03/2011

שלום רב
    בתחילה ברצוני להודות לכם על ההיתייחסות המהירה לשאלות ומתן תשובות מלאות
    אני מודה לכם מקרב לב

ולשאלתי ביתי אמורה לעבור בשבוע הבא ניתוח להכנסת כפתורים +הסרת פוליפ לא שקד שלישי . התהליך להסרת הפוליפ על פי המלצת הרופא יבוצע בשיטת הגרידה
    קיים חשש לגבי הניתוח וכמובן ההרדמה ,ברצוני לשואל מהי הדרך הנכונה להכין את הילדה לקראת הניתוח בכל הקשור לתזונה לפני ההרדמה האם ישנם תוספי תזונה או מאכלים מסויימים שמותר \אסור לאכול לפני הניתוח ,כמו כן האם להוסיף תוספי תזונה בשבוע שלפני הניתוח ,ובנוסף אשמח לדעת מהי התזונה המומלצת לאחר הניתוח הבנתי שהמאכלים חיביים להיות מצוננים\קרים ולא מאכלים חמים כמו כן האם האוכל אמור להיות מרוסק\טחון .אבקש לדעת כל שאפשר בכדי לסייע בהחלמה מהירה ומלאה לביתי לאחר הניתוח
    בתודה ובהערכה
    רובי

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לרופאים המכובדים

הוספת תגובה

• שלום לרופאים המכובדים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    28/03/2011

רובי שלום רב.
    מדובר כן בניתוח שקד שלישי, זה החלק היחיד בדרכי הנשימה העליונות, אותו מסירים בשיטת הגרידה.
    לגבי התנהגות והזנה לאחר ניתוח זה, מאחר ולא מדובר בניתוח השקדים, המגבלה לאוכל מוצק וחם, אינה משמעותית, ולאחר כ 24 שעות ניתן לשוב לכלכלה רגילה !!!
    את ההכנה לפני הניתוח יסביר הרופא המרדים, ואין כל צורך בתוספי תזונה.
    איחולי הצלחה, ובריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כפתורים
    שיר
    27/03/2011

בני בן 3 עבר ניתוח כפתורים לפני יומיים לפי הרופא הייתה ירידה בשמיעה
    שאלתי היא האם השמיעה הופכת להיות תקינה באופן מיידי?
    דבר נוסף הוא שראיתי דם יבש בתוך האוזן כיצד ניתן לנקות את האוזן אני חוששת בגלל הניתוח?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח כפתורים

הוספת תגובה

• ניתוח כפתורים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    28/03/2011

יר שלום רב.
    אכן תיכף לאחר ניתוח כפתורים, עם ניקוז הנוזלים מהאוזן התיכונה, חל שיפור משמעותי בשמיעה.
    כתמי דם בתעלה לאחר הניתוח, אינם נדירים, ומצריכים בדיקה של האוזן, לשלול סתימה של הכפתור.
    לרוב לא מימלץ לנקות אוזניים, את הדם או הליכלוך הנראה ניתן לנקות עם צימרון הטבול בקרם קוסמטי כל שהוא, (או טבול במי חמצן), ושוב לא לחדור מעבר לשדה הראיה.
    איחולי בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהפך
    ליאת
    27/03/2011

בני בן 4 אמור לעבור ניתוח של שקד שלישי בעוד שבועיים(סבל במשך זמן רב מנחירות ואפילו הפסקות נשימה..)
    במהלך השבועיים האחרונים החל לנשום טוב בלילה דרך האף ללא נחירות(וגם אם יש אזי הם חרישיות..)
    האם יש צורך במצב כזה עדין בניתוח?
    האם המצב שלו יכול לחזור למצב של נחירות?
    גם ביום שמתי לב לכך שהפה שלו סגור יותר
    איך אפשר להסביר את המהפך המוזר
    מה אני אמורה להגיד למנתח האם כדאי לשקול מחדש את הצורך בניתוח
    מה דעתך?
    בעלי מתעקש לעבור את הניתוח (טוען שזה מצב זמני ובטח יחזור לנחור שוב..)
    אני מפחדת שלא יהי מה לגרד בניתוח ואולי זה יעשה לו נזק יותר מתועלת

לקביעת תור
    סגירה
    מהפך

הוספת תגובה

• מהפך - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    03/04/2011

שלום ליאת,
    שקד שלישי אינו נעלם תוך שבועיים והאינדיקציה לניתוח נקבעת על ידי מומחה א.א.ג הנעזר באנמנזה, בדיקה גופנית של הילד וצילום של השקד השלישי. אם הוחלט שדרוש ניתוח גם אם יש הטבה זמנית זה לא אומר שלא צריך לבצע את הניתוח. ישנם זמנים שבהם יש פחות נזלת ואז מעבר אויר דרך האף נפתח מעט וחלק מהסימנים פוחתים או נעלמים זמנית.
    אני ממליץ לספר את כל מה שנאמר פה לרופא המנתח ולתת לו להחליט על המשך הטיפול.
    כל טוב ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני

ליאת
    05/04/2011

סליחה על השאלה החוזרת אבל הייתי רוצה הבהרה בנוגע לצורך בניתוח למרות שאין כרגע נחירות בלילה
    האם כבודו מתכוון שבגלל ההסטוריה של הילד (נחירות וכ"ו) עדין יש לעשות את הניתוח?
    כששאלתי את הרופא היא אמרה שנחכה לחודש מאי ונעריך מחדש את המצב
    מה דעתך?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    06/04/2011

שלום ליאת,
    אני ממליץ לך לפנות למומחה א.א.ג שהחליט על הניתוח ולספר לו על השינויים שחלו. ההחלטה אם לנתח או לא צריכה להיות מבוססת גם על הסיפור וגם על הנתונים הקודמים שיש בידי הרופא כמו צילום למשל, שאינו משתנה ולכן האינדיקציה לא משתנה. כאמור ההקלה הזמנית אמנם צריכה להילקח בחשבון אך ההחלטה צריכה להביא בחשבון את כל הגורמים.
    כל טוב ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב שפתי
    אלנה
    26/03/2011

שלום רב!
    בני בן השנה ושמונה חודשים טרם החל לדבר. הוא מתקשר בעזרת הברות בלבד כמו בה, מה, הבה וקריאות שונות אך ללא כוונה למשהו ספציפי (או לפחות שלא ניתן לאבחן כרגע), כלומר אין הברות קבועות למשהו מסוים.
    קיבלנו הפניה לבדיקת שמיעה במכון ולכאורה נקבעה ירידה בשמיעתו, אך הוא צרח רוב הבדיקה מחרדה ונרשם שהתוצאה לא חד משמעית ומומלץ לחזור עליה בעוד כ-3 חודשים.
    ביום-יום לא נראה כי יש לו בעיה כלשהי בשמיעה שכן הוא מקשיב ונענה לכל הבקשות והוראות, בסה"כ ילד פעיל מאוד ומתפתח יפה בכל שאר התחומים.
    אציין גם שמעולם לא סבל מדלקות באוזניים.ברצוני לשאול, אם יש מקום לביצוע בדיקה מקצועית בנוסף לבדיקת אזניים שגרתית של רופא הילדים שלנו?

בתודה מראש
    אלנה

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב שפתי

הוספת תגובה

• עיכוב שפתי - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    26/03/2011

אלנה שלום רב.
    איחור בהתפתחות השפה ניגרם בגלל 2 גורמים עיקריים, האחד הוא הפרעה בשמיעה, והגורם השני, הוא דיבור של יותר משפה אחת בבית.
    מאחר ובמכתבך את מציינת שאיכות או אמינות בדיקת השמיעה מוטלת בספק, מומלץ לבצע בדיקת BERA. מדובר בבדיקת שמיעה עם חומר מרגיע, (שאינו מסוכן), כאשר התגובה השמיעתית מיתבטאת ברישום גלים על מסך המחשב, והחיבור אליו הוא בעזרת 3 אלקטרודות.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! האם הפניה

אלנה
    26/03/2011

לבידקה זו מתבצעת ע"י רופא ילדים או ממומחה בתחום אף-אוזן -גרון?

שוב תודה ושובוע נפלא!
    אלנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! האם הפניה - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    26/03/2011

אלנה שלום רב.
    את ההפניה יש לקבל מרופא א.א.גרון ולא רופא הילדים, תוך ציון מצב תעלות השמע, התופיות, והאוזן התיכונה, (על-פי בדיקה אוטוסקופית).
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' דנינו- שאלה לאחר ניתוח
    הגר
    24/03/2011

דר' דנינו שלום רב,
    בתי בת השלוש וחצי, נעמה, נותחה אצלך באלישע (שקדים+שקד שלישי+צינורית באוזן שמאל וניקוז נוזלים בימין) ב-11 בחודש. ההחלמה ארכה כשבוע, ולאחר עשרה ימים הגענו לביקורת בה דיווחנו על שיפור פלאי-כמעט בנשימה ובשינה (בחיי, אני בודקת בלילות שהיא חיה, כי היינו רגילים לנגריה פעילה :-) ). הדיבור נשמע מעט מוזר- אמרת שיחלוף עם הזמן והסברת בסבלנות רבה גם לה. עד כאן הכל נהדר. אין לי מילים להודות לך! אנחנו מקווים בהמשך לראות גם שיפור התנהגותי (פחות תזזיתיות, יותר ריכוז- עקב השינה הרצופה והיעדר דום הנשימה. אני מניחה שגם היו ירידות בסטורציה לפני הניתוח, אך לא נבדקנו במעבדת שינה). בכל מקרה, השאלה היא כזו:
    נעמה מצליחה לנשום דרך האף היום כשמדובר בפעולה קצרה ייעודית כמו למשל הרחת פרח (דבר שמעולם לא נחשפה אליו לפני כן, אגב, כי עקב השקד השלישי תמיד האף היה סתום), אבל כשמדובר בנשימה ספונטנית, בערות ובשינה, היא ממשיכה לנשום בפה פתוח. בדקתי והרגשתי שהיא נושמת גם מהאף וגם מהפה במקביל. ההשערה שלי היא שלמרות שאין כרגע בעיה פיזיולוגית בנשימה האפית, היא עדיין לא למדה לנשום כך. האם מנסיונך, ועל פי דיווחי הורים, התופעה חולפת מאליה או שיש צורך בהתערבות של קלינאית או איש מקצוע שילמד באופן מלאכותי נשימה מהאף? אני יודעת שנשימה שכזו גורמת לשינוי בשלד הפנים (כבר רואים זאת בשיניים, בצורה לא חמורה) וחשוב לי לדעת האם זה צפוי שאחרי הניתוח ייקח זמן עד לשינוי בהרגלי הנשימה.
    תודה רבה,
    הגר

הוספת תגובה

• לדר' דנינו- שאלה לאחר ניתוח - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    29/03/2011

שלום הגר,
    אני שמח שחל שיפור במצבה של ביתך ושאלתך אכן במקומה.
    שינוי הרגלי הנשימה ביום הוא דבר שלוקח זמן השונה אינדיבידואלית לכל ילד. הוא קשור למידת ההסתגלות להתנהגות החדשה שבה נדרשת נשימה בפה סגור. לעיתים יש לעודד את הילד לסגור את הפה ולהזכיר לו את הדבר מעת לעת. במידה והפה יהיה סגור במשך היום הוא יהיה גם סגור בהמשך גם במהלך השינה בלילה. במידה והילד לא מצליח לרכוש את ההתנהגות שבה הוא צריך לנשום בפה סגור במשך מספר חודשים, ניתן להתייעץ עם קלינאית תקשורת. במידת הצורך, אפשר לחזור לייעוץ א.א.ג
    כל טוב ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה צילום נזופריקס?
    דקלה
    24/03/2011

הבת שלי, בת 1.5, נשלחה לכזה צילום מאחר והיא נוחרת, ואובחנו אצלה שקדים מוגדלים.
    איזה סוג של צילום זה?

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה צילום נזופריקס?

הוספת תגובה

• מה זה צילום נזופריקס? - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    26/03/2011

דקלה שלום רב.
    צילום הנזופרינקס תכליתו לבדוק את גודלו של השקד השלישי (ולא את השקדים), ומה
    מידת ההיצרות בנתיב האוויר בנזופרינקס. ככל שהשקד השלישי גדול יותר, מעבר האוויר בנזופריקס יהיה קטן יותר.
    טכנית הצילום מבוצע מאחד הצדדים, תוך הטייה לאחור של הראש, ופתיחת הפה.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חור בעור התוף
    רוני
    24/03/2011

שלום
    אצל בני בן ה-8 אובחן חור בעור התוף
    תחילה (מיד לאחר החבלה) המליץ הרופא שנמתין ונקוה שהחור יסתם מעצמו.
    לאחר 2 בדיקות חוזרות, טען שאין טעם להמתין עוד ועדיף לנתח כך שהילד יספיק עד הקיץ ללכת לברכה ולים
    אני מבקשת לשאול:
    מה משך הזמן שיש לחכות בטרם מחליטים שאכן אין עןד סיכוי שהחור יסגר מעצמו?
    מה גורם לחור כן או לא להיסגר? והאם יש בידינו לסייע לתהליך?
    באם העניין לא מסתדר מעצמו, האם חייבים לנתח?
    סיכונים?
    האם כדאי לחכות לגיל מינימום כלשהו בטרם ביצוע הניתוח(כיום הילד בן 8)?
    באם נחכה עם הניתוח, האם יכןל בינתיים הילד להנות במים בכפוף לכך שנאטום את האוזן באטמים או צמר גפן ווזלין? מה עדיף?
    מה הגרוע ביותר אם נחליט שלא לנתח?- האם המנעות מניתוח תחשב להזנחת הילד?
    אם כן- היכן מומלץ לנתח? האם יש/ צריך מומחה לניתוח ספציפי זה לילדים?
    תודה מראש
    רוני

לקביעת תור
    סגירה
    חור בעור התוף

הוספת תגובה

• חור בעור התוף - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    24/03/2011

שלום רוני,
    נקב חדש שנוצר לאחר חבלה אמור להסגר לבד בתקופה שבין מספר שבועות עד כחצי שנה.
    ניתן לסייע לסגירת הנקב על ידי הנחת נייר מיוחד על פני הנקב במידה והנקב אינו גדול. כמובן שאסור להרטיב את האוזן, שכן הרטבה תגרום לדלקת ותמנע את הריפוי של הנקב.
    אין חובה לנתח במקרה שזה לא מסתדר בעצמו, אך אז אסור להרטיב את האוזן עד גיל 120...במידה ולא מנתחים ומופיעות הפרשות שלא מגיבות לטיפול שמרני תהיה אינדיקציה לניתח מתאים להפרשות שהוא ניתוח מורכב יותר.
    הסיכונים הם פגיעה באיברים שבאוזן התיכונה או הפנימית ואי הצלחה בסגירת הנקב.
    יש אסכולות לגבי גיל המינימום. מקובל גיל שבו יש פחות נזלות והילד משתף פעולה בשאיבה של נוזלים מהאוזניים.
    מומלץ לעשות אטם לפי מידת האוזן, גם שימוש באטמים לפי מידה לא מאפשר את הכנסת הראש לתוך המים. לכן ניתן להיות בריכה כאשר הראש מחוץ למים.
    באשר לשאלתך לגבי ההזנחה, אני מניח שלאור תשובותי תוכל להכריע בכך בעצמך.
    לגבי השאלה היכן מומלץ לנתח, אני ממליץ לך לבחון את אתרי האינטרנט של בתי החולים ובהם לבדוק בדף האישי של הרופאים השונים את תחומי התמחותם, שכן הפורום אינו נוהג להמליץ על רופאים.
    לניתוח זה לא נדרש מומחה ספציפי אלא מומחה א.א.ג.
    כל טוב ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקב בעור התוף

רוני
    25/03/2011

בהמשך לתשובתכם אלי בנוגע לסיוע בסגירת נקב שנוצר בעור התוף:
    ציינת אפשרות של הנחת נייר מיוחד.:
    מי מניח זאת?היכן ואיך?איך משיגים את הנייר? האם הסיוע מוכח?חד משמעי?
    כמה זמן לאחר זיהוי הנקב יש להניח נייר זה, או שאף פעם לא מאוחר מידי?

בני בן ה -8 נחבל על ידי גלשן שהיכה על אוזנו עקב גל חזק בים לפני כ-8 חודשים.עד כה הנקב לא נסגר. האם יש עוד סיכוי שזה ייסגר מעצמו? או שאין מנוס מניתוח? האם שימוש בנייר המיוחד עשוי לחסוך לנו את הניתוח? לאן לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרוגורת לנשים
    נילי
    24/03/2011

איך אפשר לטפל ולהעלים גרוגורת אצל אישה ?
    שמעתי על טיפול אישי, של דחיפת הראש קדימה תוך כדי התנגדות של היד על המצח, ולהפך - דחיפת הראש לאחור תוך התנגדות של הידיים מעל העורף . אמרו לי לנסות את זה כמה פעמים על בסיס קבוע ושהבליטה תעלם, האם זה נכון והאם יש עוד הצעות לטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    גרוגורת לנשים

הוספת תגובה

• גרוגורת לנשים - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    24/03/2011

שלום נילי,
    הפעולות שאת מציעה לא ידועות כעוזרות להעלים את הגרוגרת.
    אני ממליץ לך להפנות את שאלתך לכירורג פלסטי.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות! ובריאות עד 120!

זיו
    30/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקראת ניתוח שקדים
    זיו
    23/03/2011

אנו אמורים להכניס את בננו הקט ( שנה וארבעה חודשים ) לניתוח שקדים.

האם תוכלו להמליץ לי על מנתחים שמומחים בהקטנת שקדים? והאם בכלל אפשר לבחור את המנתח, כי לפחות באיכילוב אמרו לי שבגיל הזה צריך לעבור את הניתוח בבית חולים ציבורי ולא ניתן לבחור את המנתח.

תודה מראש,
    זיו

לקביעת תור
    סגירה
    לקראת ניתוח שקדים

הוספת תגובה

• לקראת ניתוח שקדים - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    24/03/2011

שלום זיו,
    בבתי חולים ציבוריים לא ניתן לבחור את הרופא המנתח, שכן זו מהותה של הרפואה הציבורית שאמורה לתת שירות שווה לכלל הציבור. מי שמעוניין לבחור את המנתח עליו לנתב את בחירתו לרפואה הפרטית.
    ובאשר לבקשתך להמלצה על מנתח. הפורום מטעמים של אתיקה לא נוהג להמליץ על רופא זה או אחר. עם זאת נשמח להמליץ בפניך על הדרך הראוייה לתהליך הבחירה. לכל בי"ח יש אתר אינטרנט ובו יש דף למחלקה וכן דף אישי לכל רופא ובו מפורטים תחומי ההתמחות של הרופא. בדרך זו תוכל לבחור רופא שזו התמחותו ולהעריך את שנות ההניסיון שלו.
    כל טוב ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות! ועוד שאלה ברשותך..

זיו
    24/03/2011

ראשית, רב תודות על המענה המהיר!
    שאלתי הנוספת - האם נכון שבכל מקרה עדיף ( אם אפשר ) להקטין את השקדים ולא לכרות אותם? כך לפחות הבנו מ"רב סרן שמועתי".
    תודה,
    זיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות! ועוד שאלה ברשותך.. - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    29/03/2011

שלום זיו,
    ועוד תשובה,
    הקטנת השקדים אינה מתאימה לכל מקרה אלא רק למקרים שבהם אין דלקות שקדים חוזרות ולגילאים מעל 6-7, כי אז אין לשקדים כל תפקיד. יש חילוקי דעות ביחס ליתרונות ההסרה החלקית של השקדים ולכן יש לשקול כל מקרה לגופו של עניין.
    כל טוב ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרידות כרונית תינוקת בת שנה וחודש
    יעלי
    21/03/2011

ביתי,בת שנה וחודש סובלת מצרידות כרונית
    ללא שיעול או ליחה וללא סימנים של כאב או אי נוחות בזמן שמפיקה קולות.
    מה הסיבות שיכולות לגרום לצרידות כרונית בתינוקות ?
    האם תופעה זו יכולה לחלוף ללא טיפול ?
    מהם הטיפולים הניתנים במקרה כזה ?

הוספת תגובה

• צרידות כרונית תינוקת בת שנה וחודש - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    23/03/2011

יעלי שלום רב.
    צרידות בגיל הזה אינה בהכרח בעיה חריגה, וכדאי לבדוק בבדיקה אנדוסקופית
    את מיתרי הקול של בתך, ולצורך כך עלייך לפנות למומחה א.א.גרון.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה