מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח שקדים ופוליפיםלינור13/05/2011
שלום,
בני בן שנתיים בעקבות דום נשימה בינוני וFTT קשה שוקל 9.700 ולאחר שנשללו כל הבעיות האחרות הוחלט על ניתוח.
בני נותח לפני כ 10 ימים ניתוח שקדים ופוליפים אכן בלילה השיפור מורגש כבר מהיום הראשון לאחר הניתוח אך במשקל ובתאבון אין שום שיפור.
הבנתי שזה לא מחייב שהניתוח יפתור את הFTT הקשה ? אומנם כך? בנוסף תוך כמה זמן אמורים לראות שיפור בתאבון ובמשקל?
תודה
לינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקדים ופוליפים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי14/05/2011לינור שלום רב.
10 ימים לאחר ניתוח של כריתת השקדים, הייתי מצפה לחזרה לאכילה רגילה (לפחות).
סביר יותר להניח שעם כריתת השקדים הילד יאכל גם מעבר להרגליו.
כדאי לפנות לרופא א.א.גרון, ועדיף לרופא המנתח, לבדיקת נושא האכילה.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כפתורים והוצאת פוליפיםנעמה11/05/2011
שלום,
בתי בת שלוש וחצי. יש לה נוזלים באוזניים (אם כי היא מעולם לא סבלה מדלקות שם) הגורמים לה לירידה בשמיעה וכן פוליפים ושקדים מוגדלים המונעים ממנה נשימה תקינה בלילה.
הרופא המליץ מיד על ניתוח כפתורים ובאותה הזדמנות הוצאת הפוליפים מהאף.
מאחר והיא לא קיבלה שום טיפול תרופתי וזהו הטיפול היחיד עליו הרופא המליץ רציתי לשמוע את דעתכם בנושא. אני לא ששה לנתח
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח כפתורים והוצאת פוליפים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי14/05/2011נעמה שלום רב.
למען הסדר הטוב הפוליפים אינם באף, אלא מדובר בשקד שלישי (אדנואיד), הנימצא מאחורי מה שמרכיב את האף, בלוע האף.
כאשר באים לדון בניתוח יש לקחת בחשבון אצל בתך את מצב השמיעה בלבד, (שהרי אין לה דלקות), ואת התקופה בה בוצעה בדיקת השמיעה (קיץ או חורף, מצוננת או לא...).
לגבי השקד השלישי יש להגדיר היטב מה זה "נשימה לא תקינה" , האם מדובר בנחירות, ביקיצות ליליות, בהפסקות נשימה... האם ניבדק השקד השלישי (פוליפים) אנדוסקופית או בצילום. רק כאשר כל הנתונים האלה יהיו, ניתן להחליט אם יש מקום לניתוח.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה פתאומית בשימיעה אצל ילדה בת 4גילי11/05/2011
שלום לכולם,
לפני כ-4 חודשים ביתי בת ה-4 התלוננה במשך יום אחד על כאב אוזנים, שבוע לאחר מיכן שמנו לב לירידה חדה בשמיעתה. מספר ימים לאחר שהחלה הירידה התרשמנו ששמיעתה חזרה להיות כמו שהייתה. אציין שבמהלך הימים שלא שמעה בקרנו אצל רופת ילדים שטענה שאוזניה נקיות מדונג ושאין דלקת וכן בקרנו אצל רופא א.א.ג שאמר שהוא רואה דלקת קלה ושכנראה מדובר בנוזלים באוזנים. (עד למקרה זה הילדה לא סבלה מעולם מכאבי אוזנים/דלקות/דונג/ וכו) בגלל שהתופעה חלפה לא עשינו עדיין בדיקת שמיעה. מאז אותו מקרה היו עוד 3 תקופות שבהם חזרה הירידה החדה בשמיעה ולאחר מספר ימים חזרה לשיגרה. ב-10 ימים האחרונים שוב סובלת ביתי מירידה אך הפעם מדובר בתקופה הארוכה ביותר. קבענו בדיקת שמיעה לעוד שבועיים אך אני פונה אליכם בשאלה האם עצם העובדה שהבעיה הולכת וחוזרת מעידה על נוזלים באוזניים ולא על בעיה עצבית? ואם מדובר בבעיה עצבית האם מדובר על בעיה לכל החיים או שניתן לטפל בה. אציין שהירידה ממש משמעותית ואם אני לא מדברת בקול רם הילדה פשוט לא שומעת..
בתודה מראש,
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה פתאומית בשימיעה אצל ילדה בת 4 - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי14/05/2011גילי שלום רב.
תאור המצב המכתבך מעיד על פגיעת שמיעה הולכתית ולא עצבית. המצב בו יש דלקת באוזן התיכונה ו / או נוזלים, יגדום לליקוי שמיעה בחומרה מישתנה, והטיפולים להפרעה ישפרו מחדש את מצב השמיעה (מה שלא קורה כאשר בפגיעה עצבית).
מומלץ להמשיך במעקה רופא א.א.גרון וביצוע בדיקת שמיעה בשעת הליקוי או בסמיכות לו.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשירן כהן09/05/2011
אני בת 16. כבר 7 או 8 שנים בערך יש לי סחרחורות עזות, עד כדי כך שנפלתי מזה 3 פעמים ופעמיים כמעט התעלפתי. הן ממש חזקות.
בהתחלה חשבתי שזה שטויות ושזה יעבור. אבל זה נהיה מפעם לפעם יותר חמור. ורק השנה התחלתי להתייחס לזה. הפנו אותי למלא רופאים להתייעצות או כדי לגלות ממה זה נובע. עשיתי בחצי השנה האחרונה פעמיים בדיקת דם והכל תקין. הפנו אותי לאף אוזן גרון ואמרו שהכל בסדר. ואני לא יודעת כבר מה לעשות.
לחברה שלי יש משהו דומה אבל הרבה פחות חמור, שקשור בקריסטלים (הדבר הזה שאחראי על שיווי משקל), הם זזו לה ולכן יש לה סחרחורות.
והשאלה שלי היא, איך מאבחנים עם הקריסטלים זזו? ואיפה זה בכלל ממוקם? אפשר לאבחן את זה בלי בדיקת רופא?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי09/05/2011שירן שלום רב.
מאוד נדיר שסחרחורות במשך כל-כך הרבה זמן, ואירועים של נפילות, ועדיין לא הגיעו רופאי א.א.גרון, ו/או נוירולוג לאבחנה וטיפול.
בחלק הקשור לא.א.גרון אני ממליץ לפנות למרפאה אוטונוירולוגית (מרפאה כזו קיימת במרבית מחלקות א.א.גרון בבתי החולים), במרפאה זו יבצעו לך בדיקות שונות כדי להגיע לאבחנה, ובה יהיה ניתן לקבוע אם בעייתך קשורה לאוזניים (קריסטלים וכו...), או מקור הבעיה הוא מרכזי.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנהליאת08/05/2011
שלום
בני בן 4 מזה שנה נוחר בלילה נושם מהפה ולעיתים יש לו גם הפסקות נשימה בשינה
בבדיקת א.א.ג ראה שקד שלישי מוגדל מאוד(אמר שאפשר לראות אותו אפילו מבעד לפה...)
בבדיקת השקדים אמר שאומנם הם מוגדלים אבל לא נושקים וקיים מעבר גם אם קטן
הוא המליץ רק על הסרת שקד שלישי והוסיף שרק 10% מילדים אלו יזדקקו לניתוח שקדים
ולכן הוא מעדיף להשאיר בשלב זה את השקדים
מה דעתך ?
האם לא כדאי להוריד מראש גם את השקדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
ליאת09/05/2011"(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתשובה
שוב אני19/05/20110
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה - תגובה
ד``ר יהושע דנינו22/05/2011שלום ליאת,
ההחלטה אם להוריד גם את השקדים צריכה להיות לפי הקריטריונים הקיימים והאינדיקציות הרפואיות להסרת השקדים. אינדיקציות אלה כוללות לא רק שקדים מוגדלים אלא הם צריכים להיות מוגדלים מעבר למידה מסויימת ושאמורים לגרום להפסקות נשימה.
הסרת השקדים היא לא עניין של מה בכך, שכן הדימום מניתוח שקדים יכול להיות פי 10-80 לעומת הדימום מניתוח השקד השלישי.
לכן, ההחלטה אם להסיר גם את השקדים צריכה להיות של מומחה א.א.ג שבודק את הילד.
כל טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזנייםשרה07/05/2011
תודה רבה על תשובתך.
שאלה נוספת מה דעתך על מכשיר האייר פרופר?
האם יכול לעזור לנוזליים באוזניים?
אשמח לחוות דעתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים באוזניים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי09/05/2011פיצית שלום רב.
המכשיר אירפופר הינו חלק מהאמצעים לשיפור האיוורור באוזן התיכונה, יעילותו תלויה במרכיבים אחדים, האחד הוא גודלו והשפעתו של השקד השלישי, והאחר שיתוף הפעולה מצד הילד המטופל. (מנסיוני רק במקרים בודדים ניתן להדריך ילד בגיל 3 ש').
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת השקד השלישי וכפתוריםענת06/05/2011
שלום רב, בני בן שנתיים. מגיל חמישה חודשים הוא סובל מנזלת ירוקה (דלקתית) לאורך זמן. יש לו דלקת אזניים בממוצע של אחת לחמישה שבועות. כמו כן, בצילום נמצא כי יש לו שקד שלישי מוגדל שכנראה גורם לכל זה.
מוקסיפן ואוגמנטין כנראה שכבר לא משפיעים עליו ע"מ למנוע את הדלקת והנוזלים שתמיד שם... אנחנו מטופלים ע"י א.א.ג אחת לחודש.
מבחינת השינה - בעבר היו רק נחירות ותזוזה מוגברת הכעת הוא גם מתעורר ובוכה.
לפני חצי שנה התייעצנו עם רופא מנתח שהציע לקחת אנטיביוטיקה כמה שבועות ולחזור במידת הצורך למעקב. כעת הגענו שוב והתבשרנו כי אין מנוס מניתוח. הרופאה ציין כי צריך לבצע ניתוח להסרת השקד השלישי וגם המליץ לשלב ניתוח כפתורים. הוא ציין כי יתכן שניתוח להסרת השקד השלישי יפתור את הבעיה גם ללא ניתוח כפתורים... והשאיר את ההחלטה בידי.
א. מה המלצתך לגבי שילוב של השניים?
ב. האם לא כדאי ללכת למעבדת שינה? (כפי שקראתי בפורומים)
תודה. אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת השקד השלישי וכפתורים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי07/05/2011ענת שלום רב.
אכן מדובר בעיבוד וטיפול ראויים לשבח מצד הרופא המקצועי, וביחס לשאלה אם לבצע את ניתוח הצינוריות אני ממליץ בהחלט כן לעשותו, על-אף מיגבלת הרטבת האוזניים. (ישנן עבודות המצביעות על יתרון משמעותי בביצוע כריתת השקד השלישי בתוספת צינוריות, מול ניתוח השקד השלישי בלבד).
מאחר ואין במכתבך מצב המאפיין הפסקות נשימה בשינה, איני חושב שיש הכרח בבדיקת שינה.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שמיעה ונוזלים באוזנייםפיצית05/05/2011
שלום רב,
יש לי ילד בן 2.5 סבל בעבר מדלקות אוזניים חוזרות כעת כבר לא ברוך השם.
אך גם סבל ל הזמן מנוזלים באוזניים כתוצאה מהדלקות וכנראה ממבנה האוזן.
בהמלצת מומחה ביצע בדיקת שמיעה לפני 8 חודשים התוצאוה הייתה -40 בשתי האוזניים
וTYPE B בבדיקת טימפונומטריה.
ביצענו שוב בדיקה כעת התוצאה 25 וטימפונמטריה אותו מצב B.
האם יש שיפור?
הילד מדבר יפה אם כי לא ברור מספיק לגילו ואני מאמינה שזה תוצאה של הנוזלים.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שמיעה ונוזלים באוזניים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי06/05/2011פיצית שלום רב.
אין כל ספק שיש הבדל משמעותי - לטובה - בבדיקת השמיעה האחרונה, בה נימצא שאמנם יש נוזלים באוזן, אך חומרת ליקוי השמיעה אינה משמעותית.
ההבדל בין תוצאת בדיקת השמיעה בחורף, לעומת התוצאה בתקופה החמה, קשור במצב דרכי הנשימה העליונות, יש על-כן להמשיך מעקב מומחה א.א.גרון, לבטח אם תרגישי החמרה בשמיעה או הישנות הדלקות.
איחולי בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין בדיקת ברה לשקד שלישיאורנה04/05/2011
נכדי בן שנה ו-9 חודשים
אובחן ע"י צילום שיש שקד שלישי מוגדל והומלץ לניתוח הסרה
כמו כן נבדק בבדיקת שמיעה ומאחר ולא הגיב באוזן שמאל נשלח לבצע בדיקת ברה
האם כדאי לבצע את בדיקת הברה לפני הסרת השקד?
הילד לא מדבר . האם יש קשר בין שקד שלישי לשמיעה - לא נמצאו נוזלים באוזנים
לתשובתכם הדחופה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין בדיקת ברה לשקד שלישי - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי05/05/2011אורנה שלום רב.
יש כן קשר בין נוזלים באוזניים (ובעקבות כך ליקוי שמיעה), ובין השקד השלישי.
על-פי מכתבך לא נימצא שיש באוזניים נוזלים, אלא שלא ברור אם קביעה זו היא על-פי בדיקת רופא או על-פי בדיקת לחצים באוזניים (טימפנומטריה).
מטרת ההפניה לבדיקת BERA, היא לוודא מהו מצב השמיעה החושי-עצבי, מול הליקוי ההולכתי האפשרי, (ביגלל חוסר התגובה באוזן שמאל, וביגלל הקושי האובייקטיבי לבצע בגיל זה בדיקת שמיעהאמינה), על-פי תוצאת הבדיקה יוחלט אם יש צורך גם בניתוח צינוריות.
מדברים אלה, הקשר בין בדיקת BERA לשקד השלישי הינו קשר מאוד עקיף.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אוזניים חוזרת מאוזן שמאלאלינור סובול30/04/2011
תודה רבה על תגובתך אנחנו שבוע לאחר ניתוח הוצאת כפתור מהאוזן השמאלית והורדת השקד השלישי והיום החלה הפרשה מוגלתית מהאוזן השמאלית מהי המלצתך אנחנו כבר עובדי עצות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת אוזניים חוזרת מאוזן שמאל - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי01/05/2011אלינור שלום רב.
הוצאת צינורית ממקומה כרוכה בהישארות נקב, (לרוב זמני), וגירוי בשולי הנקב, עד לכדי דלקות והפרשות, טיפול מקומי, (טיפות סילוקסן), יכולות לעזור בהחלמה של האוזן, ומניעת מים מהאוזן - עד לסגירת התופית, תימנע דלקות חוזרות.
במידה והטיפול המקומי לא ייתן מענה להפרשות מומלץ לקחת תרבית מההפרשה.
נא לא לאבד תקוה.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אוזנייםאור30/04/2011
ערב טוב,
ביתי בת שנה ושמונה;
מזה ארבע חודשיים קיבלה ע"י רופאת הילדים כ 5 פעמיים אנטיביוטיקה לטיפול בדלקת אוזניים ( פעמיים מתוכם אנט' מסוג אוגמנטין )
אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנוגע לנתון זה.
(לדעת הרופאה אנטיביטיקה לא תפגע /לא פוגעת במערכת החיסונית שלה/"לא יקרה לא כלום" )
כמובן שבשלב הזה, אם כי באיחור, ניגש לרופא אוזן גרון.
רציתי לשאול, אם יש דרך להגן על האוזניים בשוטף.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת אוזניים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי30/04/2011אור שלום רב.
לאור הסיפור הממושך, והטיפולים האנטיביוטיים הנישנים אני שואל ותמהה מדוע עד היום בתך לא נבדקה ע"י מומחה א.א.גרון ? אינני רוצה לשפוט את הרופא שב 4 ח' נותן אנטיביוטיקה 5 פעמים. יש לבדוק את מקור הדלקת, את סוג החיידק (או אולי אין חיידק), את מצב השמיעה ואת גודלו של השקד השלישי.
בדיקות אלו יעזרו בטיפול, ויזרזו את החלמת הבת.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחירות אצל בת 3.5חגי29/04/2011
שלום וברכה,
ביתי בת 3.5 ונוחרת בלילות כמה חודשים. בעבר הייתה לה פעמיים את התופעה ובבדיקות דם גילו סטרפטוקקוס ולאחר אנטיביוטיקה הנחירות פסקו.הפעם הבדיקות היו שליליות אך בבדיקה של הגרון התגלו שקדים נפוחים.
מה אני צריך לעשות?איך אני יכול לדעת שאין לה הפסקות נשימה וכו'?האם לפנות לרופא פרטי או לסמוך על רופא המשפחה שאומר ששקדים מוגדלים זה לא נורא?
אולי בכל אופן מדובר בחיידק ואנטיביוטיקה תעזור שוב פעם?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחירות אצל בת 3.5 - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי30/04/2011חגי שלום רב.
הסיבות לנחירות בגיל בתך הן 3 : שקד שלישי מוגדל, גודש (על-רקע אלרגי), בריריות האף, והגדלה של השקדים. (על-פי סדר השכיחות).
בדיקת שינה אפשר לבצע גם בבית מובן מאליו שזו תהיה בדיקה פחות מדוייקת מבדיקה במרפאת שינה, די לשבת ליד הילדה בשנתה כ 1/2 שעה, ההפסקה מתאפיינת בתחילה במקבץ נשימות מהירות, ובסיומו יש שאיפה עמוקה, ובעקבותיה הפסקת נשימה שיכולה להמשך גם שניות רבות, ולרוב בסיום ההפסקה של כיווץ בגפיים או שינוי תנוחה של הגוף.
מעקב כזה במשך מספר לילות יאפשר לדעת אם יש דום נשימה.
עם תוצאות בדיקתך, כדאי לפנות למומחה א.א.גרון.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות מתמשכת אצל בת 3מיכל28/04/2011
שלום בתי בת 3.
כבר כמעט שנה שיש לה צרידות מתמשכת, זה כבר ממש מוגזם. היא כל הזמןצריכה לכחכך בגרון.
היה לה סטפטוקוק A מספר פעמים וקיבלה כל פעם אנטיביוטיקה. אבל כעת כשאין לה, אינני מבינה מדוע עדיין יש צרידות?
אפילו המטפלת בגן שאלה אותי על זה ואמרה שזה מוזר, היות והיא אינה ילדה שצועקת וכדאי לבדוק את זה.
על מה צרידות כזו יכולה להעיד? מה כדאי לשלול? אילו בדיקות כדאי לבצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות מתמשכת אצל בת 3 - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי30/04/2011מיכל שלום רב.
כאשר מדובר בצרידות הנמשכת כשנה, אפשר לקבוע בוודאות שלא מדובר בבעיה דלקתית, אלא תיפקודית, אני ממליץ לפנות למומחה א.א.גרון לבדוק את הלוע התחתון, את בית הדיבור, ומיתרי הקול, בבדיקה אנדוסקופית, ולבדוק אפשרות של קיום סימנים לרפלוקס (החזר קיבתי-ווישטי).
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקדים+פולייעלה28/04/2011
שלום רב,
אתמול היינו אצל רופא א.א.ג של בנינו שמטפל בו מגיל 9 חודשים.
הילד עבר בגיל שנה+5 חודשים ניתוח פוליפים שחזרו וגדלו כעבור חצי שנה.(הרופא העריך שיגדלו בחזרה).
בכל אופן הוזמנו לניתוח שקדים+פוליפ+כפתורים. כדרך אגב שאלתי על הסיכונים שבניתוח והרופא לא חסך ופרט את כל מכלול הסיכונים שבניתוח.
הייתי רוצה לדעת עד כמה הניתוח הזה באמת קשה ומסוכן לבן 3. אני ממש חוששת לנתחו אם מרחפת מעלינו סכנה. אני נקרעת בין הרצון לעזור לילד, לעזור לו לנשום, לישון,לדבר ולשמוע טוב יותר אך לא רוצה להכניסו לניתוח מסוכן או לסדרת של 10 ימים מסוכנים לא פחות לאחריו.
אשמח לשמוע את דעתך המקצועית בעניין הסיכונים שבניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד דבר...
יעלה29/04/2011אני שאלתי את הרופא שעומד לנתח אותו האם הוא מנתח עם סכין או בלייזר. הוא אמר שהוא מעמין בשיטת הסכין. שאלתי מה ההבדל בין הסכין לליזר (ההבדל המשמעותי) אמר-אם הבנתי נכון- כי בלייזר אין הסרה מלאה של השקדים ויש הטוענים שבגלל שהם בעצם בלוטות לימפה עדיף וכדאי להשאיר בכל זאת חלק מהם לצורך הגנה על הגוף.
מה שעתך? ניתוח בסכין או בלייזר? כרגע השקדים שלו כמעט ונושקים אחד לשני אך עדיין לא.
תודה רבה ושבת שלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר... - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי30/04/2011יעלה שלום רב.
כדאי לזכור שניתוח כל שיהיה, מטרתו לשפר את מצב המנותח, ובשיקולים של הניתוח, מול הסיכונים שבו, מונחים על כף המוזניים אלה מול אלו, והחלטת הרופא ניקבעת על פי-כך.
יש לציין שהסיבוכים מניתוח זה הינם ב % נמוך מאוד, ואני מודע לכך שאצל מי שהדבר קורה, זה 100%!!!
כדאי לסמוך על השיקול הרפואי, ואם את מטילה ספק, (ולו הקל ביותר), כדאי לקבל חוות דעת רופא מומחה נוסף.
אכן לשקדים תפקיד חשוב, (ד"א גם זה נילקח בחשבון בשיקול ההמלצה לניתוח), אלא שבהסרתם "ההגנה" אינה ניפגעת משמעותית ביגלל הימצאות שקד גדול נוסף והוא בסיס הלשון, אשר ממשיך לבצע את תפקידו נאמנה.
השיטה הניתוחית המומלצת, היא זו שבה חושב ויודע, הרופא המנתח.
איחולי הצלחה ובריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בעקבות מה שכתבת
יעלה30/04/2011ד"ר תודה על המענה במרגיע במידת מה...
כתבת "יש לציין שהסיבוכים מניתוח זה הינם ב % נמוך מאוד, ואני מודע לכך שאצל מי שהדבר קורה, זה 100%!!! "
מה 100% ההצלחה?
תודה על תשובתך,
שבוע טוב ומבורך
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בעקבות מה שכתבת - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי01/05/2011יעלה שלום רב.
אכן מדובר בסיכון נמוך, אלא שבהמשך המשפט כתבתי שאם חלילה יש סיבוך אצל מי מהמנותחים, הסטטיסטיקה לא מעניינת אותו, כי הסיבוך המופיע אצלו מהווה כבר 100%, ולא ה % הנמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי,ניתוח בליזר מפחית את הסיכון?
יעלה01/05/2011ד"ר,
האם ניתוח בלייזר מפחית את הסיכון שבניתוח?
מכל מה שקראתי באינטרנט הבנתי שהסיכון הוא בעיקר בימים שלאחר הניתוח שלא יהיה דימום וכו...האם כך הדבר?
בניתוח ליזר הבנתי שכמעט ואין דימום לאחר הניתוח.
אבל היום התקשרתי למספר מרפאות ורובם אם לא כולן אמרו שהרופא מנתח "עם סכין" ולא בלייזר מכוון ששיטה זו בסופו של דבר פחות יעילה.
אני מפוחדת ומבולבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מהאוזןלי28/04/2011
שלום רב,
בני בן שש ומאז היותו תינוק הוא סובל מהפרשות מהאוזניים - לפני שנתיים ממש הפרשות שחורות/חומות כל חודשיים שלושה.
היום ישנה התפרצות מידי כמה חודשים אבל ההפרשות מהאוזן הן נוזליות ממש כמו מים.
בצילום רנטגן נראה שיש לו עור תוף רפוי וכנראה שישנה הצטברות נוזלים באוזניים כתוצאה מכך.
האם עלי לדאוג גם מההפרשות הנוזליות כיום? כיצד ניתן לטפל בכך?
יש לציין שההפרשות אינן מלוות בחום או בתלונות על כאבים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות מהאוזן - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי30/04/2011לי שלום רב.
קשה להבין ממכתבך אם מדובר בהפרשות שחורות /חומות, או מימיות (בהירות), אך ביגלל שהתופעה נימשכת זמן רב, מומלץ לפנות למומחה א.א.גרון לבדוק את מצב התעלות, התופיות, והאוזן התיכונה, כמו-כן לבצע מספר בדיקות עזר, כמו בדיקת שמיעה וטימפנומטריה, מישטח מהאוזניים, וצילום שקד שלישי. בדיקות אלו יעזרו באבחנה, והטיפול.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזלים שחורים מהאוזניים
הודיה21/05/2014אני בת 17 וכבר שבועיים אני מרגישה שהאוזן שלי סתומה ויש בה משהו, אז הכנסתי קיסמים לאוזן ואז יצא לי מן נוזל מיימי. אז שמתי טיפות[היה לי תבעייה הזאת] וכל האוזן מבתוך התנפחה למשך שבוע וכאבה, ואחרי שבוע עדיין הרגשתי שתקוע לי שם משהו ואז הכנסתי קיסם והוא יצא שחור . אני יודעת שאני צריכה ללכת לרופא,אבל קודם אני רוצה לדעת מה יש לי ואם קרעתי לי את עור התוף, יש מצב שזה ג'וק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזלים שחורים מהאוזניים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי21/05/2014הודיה שלום רב.
ככל הנראה מדובר בתהליך דלקתי פיטריתי, והטיפול לכך הוא ניקוי (ע"י מומחה א.א.גרון), וטיפול מקומי, ומעבר לכך יש להמנע מכניסת מים לאוזן המפרישה.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)