מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרוית12/12/2008
שלום. לבת שלי בת שנה וחצי - צואה קשה בצבע שחור , יוצא לה המון המון אבנים עגולים שחורים . אבל יש לה צואה כמה פעמים ביום. הוצאתי מהתפריט שלה דברי חלב - לא עוזר. עשינו בדיקת צואה לדם סמוי - אין דם. על איזה מחלה מדובר ? כיצד ניתן לטפל בה ? אודה מאוד על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוית
פרופ` אלי צוקרמן14/12/2008שלום רב
לצערי זהו אינו הפורום המתאים לנושא שהעלית. יש להתייעץ עם רופא ילדים (עדיף גסטראנטרולוג).
פרופ' צוקרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות US בטןאיקה08/12/2008
שלום לרופאים , קיבלתי תוצאות US בטן והיייתי מבקשת סיוע בפענוחם עד שאגיע לרופא המשפחה. אתייחס רק למה שחריג : "דרכי המרה התוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות. מוקד היפראקוגני בצמוד לדופן , אינו מטיל צל אקוסטי. בין קצה הכבד וקוטב עליון של הכליה הימנית במחינים ברקמה היפואקוגנית מוגדרת היטב בגודל 1.7 ס"מ לא ברור מקורו. בסיכום- מוקד היפראקוגני בכיס מרה פוליפ? אבן קטנה ? תהליך בין כבד וכליה ימנית, האם מקורו אדרנל? יש ל השלים בירור ע"י CT בטן עם חומר ניגוד. " את הבדיקה עשיתי על רקע של כאבים במותניים מצד שמאל (כן דווקא בשמאל ) , וצמא חריג שמעיר אותי בלילה מספר פעמים . אני בת 48 . אשמח מאוד לתשובה - איקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של איקה
פרופ' סולי מזרחי10/12/2008הייתי מציע ראשית להשלים את הבדיקה ב סי טי של הבטן ולבצע בדיקה חוזרת של אולטראסאונד של כיס המרה ודרכי המרה ולהוסף לזה תפקודי כבד. ורק אז להתחיל לחשוב על הסיבה לכאבים ולשנויים אם יתגלו כנכונים. אשמח ליעץ לאחר מכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחגי07/12/2008
קיבלנו תוצאות של בדיקות של הבן שלי שבן שנתיים וחמישה חודשים.
האם הנ"ל מעיד על בעיות בכבד?
מה אומרים לעשות?
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
31- 0 U/L 32 GOT (AST)
45- 0 U/L 18 GPT (ALT)
1 345- 104 U/L 2759 ALK. PHOSPHATASE
9.0- 1.0 % 0.4 A.P.FAST LIVER %
75.0- 23.0 % 58.7 A.P.BONE %
14.0- 0.0 % לא נמצא A.P.INTESTINE %
71.0- 15.0 % 40.9 A.P.LIVER %
פירוט הערות
מציין הערה
1
בוצע פעמיים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגי
פרופ` אלי צוקרמן12/12/2008אם הערך של ALP אכן ברמה של 2000+ יש להוועץ עם רופא הילדים המטפל ורופא מומחה למחלות כבד בילדים ולבצע הרחבת הבירור (בדיקות כמו GGT , אולטרסאונד וכד'). יש לודא שאכן מקור האנזים הגבוהות הוא מהכבד ולא ממקור גרמי (של העצם).
פרופ' צוקרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחמת בכבדהודיה03/12/2008
שלום ביתי בת 6 שנים עברה ניתוח קסאי עקב bilery atresia של דרכי מרה בגיל 40 יום, הניתוח עבר בהצלחה אך לצערינו לזמן קצר ,היא קיבלה שחמת בכבד ולכן היום היא מועמדת להשתלת כבד ונימצאת ברשימה ברצוני לישאול מה אחוזי ההצלחה במיקרה הזה בחו"ל או בארץ ,ואים יש מצב שהשחמת בנסיבות הללו עלולה לחזור ח"ו גם אחרי ההשתלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחמת בכבד
פרופ' סולי מזרחי03/12/2008הניסיון בהשתלות כבד בילדים בעולם הוא גדול. על פי הנתונים שהנחת בפני הילדה תצטרך השתלת כבד. והסכוי לאחר ההשתלה שמחלתה היסודית תחזור לה הוא אפסי. לגבי הנסיון בארץ הנני מפנה אותך לשני מרכזים שעושים השתלןת כבד בילדים לפרופ איתן מור בבלינסון ולדר כן חיים באיכילוב. הם יעדכנו אותך בנסיון בארץ כולל השתלה מתורם חי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחמת כבד
פלט05/12/2008להודיה שלום רב שמי יונתן אני כיום בן 22 ואני עברתי זאת בדיוק באותו גיל נותחתי ועברתי ככה 20 שנה צרי עימי קשר ואספר לך קצת אולי אפילו אעזור לך 0542210639 יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות של היפטטיס בי והריוןהריונית02/12/2008
שלום. אני נשאית של היפטטיס בי ובהריון בשבוע ה-31. מתכננת לעשות לידת בית עם מיילדת ומחפשת אחר תשובות לשאלות חשובות בנוגע ליכולת ההדבקה שלי. נקבע לי תור לד"ר אורי סגול לחודש מהיום ואני חוששת שזה רחוק מדי (יוצא חודש לפני התאריך המשוער). השאלה היא כזו- עשיתי בדיקת HEPATITIS B DNA PCR והתוצאה יצאה שלילית. האם זה בסדר? האם זה אומר שאני לא צריכה לקחת תרופה שאמורה להוריד את רמת ההדבקה למינימום, עד ללידה? (בכדיי למנוע כמה שיותר את סיכון ההדבקה לעובר במהלך הלידה). בנוסף רציתי לדעת האם ניתן לרכוש את החיסון הסביל והפעיל, שעל העובר לקבל תוך 12 שעות מרגע הלידה, בכדיי שהמיילדת תוכל לתת לו זאת בבית? יש לציין שרופא המשפחה שלנו מוכן לרשום לנו לכך מרשם, השאלה היכן ניתן לרכוש זאת? הבעיה העיקרית היא עם הסביל. ושאלה אחרונה- האם ניתן להניק את העובר, מיד עם לידתו, עוד לפני שנותנים לו את החיסונים? (כמובן בתנאי ששני החיסונים ניתנים בטווח של 12 השעות הראשונות.) חשוב לציין שתפקודי הכבד שלי תקינים ושהרופאה אמרה לי כי יכולת ההדבקה שלי נמוכה ביותר או אפילו לא קיימת לאור- HSE AG- שלילי. ו- HBE AB- חיובי. תודה מראש, קסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות של הפטיטיס B בהריון
פרופ` אלי צוקרמן03/12/2008אכן אם בדיקת ה PCR שלילית אין צורך בטיפול תרופתי לפני הלידה ע"מ להקטין את העומס הויראלי. את 2 סוגי החיסון, הפעיל (engerix) והסביל ניתן לרכוש ע"פ מרשם ולהתייעץ עם רופא ילדים לגבי המנון. את 2 הזריקות יש לתת ביום הלידה. אכן אפשר להניק כאשר סכנת ההדבקה ע"פ הנתונים שסיפקת הינה אפסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרונן02/12/2008
שלום רב, לאבי הייתה מלנומה בעין ובשל כך נכרתה עינו,לאחר מס' חודשים נמצאו גרורות בכבד , אבי עובר טיפולים כימותרפים ועד עכשיו מבדיקה לבדיקה השתפר מצב תפקודי הכבד, אך בבדיקה האחרונה חלה הרעה משמעותית בתוך חודש בלבד, שאלתי היא האם יכול להיות שזוהי לא באמת הרעה בתפקודי הכבד אלא מצב זמני שנוצר מהטיפול הכימותרפי שנעשה שבועיים לפני? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של עדי
פרופ` אלי צוקרמן02/12/2008יש לברר איזה טיפול כמוטראפי אביך מקבל ומה סוג ההפרעה ב"תפקודי כבד". אכן יכולה להיות הפרעה בתפקודי כבד כתוצאה מכמותראפיה. יש להתייעץ עם האונקולוג המטפל לגבי כך.
פרופ' צוקרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד כבדפופה30/11/2008
שלום עשיתי אולטרסאונד כבד וככה רשום לא מוגדל באונה שמאלית הודגמה המאנגיומה קטנה בגודל 1.11 בנוסף הודגם תהליך גדול אקוגני בגודל 3.52 קרוב לכניסה של הורידים ההפטיים לivc עם לחץ על הורידים לפי האקוגניות לא מתאים להמאנגיומה אך יכול להיות שמדובר על המאנגיומה אטיפית באולטרסאונד? אדנומה? מה זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד כבד
פרופ` אלי צוקרמן02/12/2008המנגיומה : גידול שפיר של כלי דם שלא עובר התמרה ממארת ואין צורך לביצוע פעולה פולשנית אלא מעקב. הממצא הנוסף שתורא שיכול להיות המגיומה או גידול שפיר אחר, דורש המשך בירור באמצעי הדמיה אחרים (CT, מיפוי כבד וכו'). יש צורך בהתייעצות עם מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ממקור לא ידועחיים26/11/2008
חמי חולה בסרטן שיניוני בכבד. לפני כ- 5 שנים עבר ניתוח להוצאת גידול במעי הגס, ולפני כשנתיים גילו גרורות מאותו סוג בכבד. לאחר טיפול באווסטין, אוקסליפלטין, ו - 5fu הוא עבר ניתוח להסרת הגידול בכבד. הניתוח עבר בהצלחה אולם חודשיים לאחר מכן ראו בסיטי כתמים בכבד, ובהנחה שזהו גידול חזרו לתת לו טיפול כימוטרפי. מאז לאחר הניתוח, כל כמה שבועות (בדר"כ כשבוע וחצי לאחר הטיפול הכימוטרפי) עולה לו החום למשך כמה שעות. לפעמים החום מגיע ל -41 מעלות. בכל פעם אנחנו רצים לבי"ח ושם מחפשים דלקת ממקור כלשהוא אולם התרביות שליליות. רציתי לשאול: האם ידוע על תופעה כזאת כתוצאה מגידול בכבד או מכימוטרפיה? האם יתכן שהכתמים שרואים על הכבד הם בעצם דלקת והיא הגורמת לחום לעלות? תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום ממקור לא ידוע
פרופ` אלי צוקרמן28/11/2008אכן גרורות בכבד עלולות לגרום לחום ללא עדות למקור זיהום. החום בד"כ חולף ספונטנית או בטיפול סימפטומטי. לגבי כמותראפיה כגורם לחום פחות שכיח אולם רצוי להתייעץ עם האונקולוגים לגבי נסיונם בשאלה ספציפית זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שניוני בכבד- דחיפות התחלת טיפובת של אמא24/11/2008
שלום רב לאימי גילו סרטן שד עם גרורות בכבד. נאמר לנו כי הפתרון כרגע הוא באנקולוגיה בלבד לא ניתוחי. לוקח הרבה זמן(או שלא,שבוע?)להגיע לביקור אצל האנקולוגים. עד כמה בהול להתחיל את הטיפול? האם ישנם חידושים.הפתעות בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שניוני בכבד
פרופ` אלי צוקרמן28/11/2008השאלה צריכה להיות מופנית לאונקולוגים בקשר לטיפולים חדשים וסיכויי ההצלחה. שבוע המתנה אינו זמן ארוך ולא יקבע דבר לגבי ההמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחמת כבדדורי23/11/2008
אבא שלי חולה בשחמת כבד (הפטיטיס B ) שאובחנה לפני פחות משנתיים לצערנו המצב הדרדר במהירות והוא כבר אושפז פעמיים שלוש עם מיימת. הוא חלש ועייף סובל מכאבים בחילות או שלשולים וכמעט ולא אוכל. באשפוז האחרון נלקחו ממנו בדיקות כמעומד להשתלת כבד. השאלה שלי... עם כל הקושי לשאול אותה.... כמה השתלות כבד נעשו בארץ ומה אחוז ההצלחה שלהם? אנחנו משפחה של 8 נפשות וכולנו די שבורים מהמצב ורואים איך הוא סובל... כל נקודת אור תעזור כרגע... אגב, פרופ' צוקרמן אבא שלי קורא לך מלאך... בכל פעם שאתה מגיע לבקר אותו הוא אומר ששלחו אותך אליו מהשמיים אז רק להגיד לך תודה גדולה על עבודת הקודש שאתה עושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחמת כבד
פרופ` אלי צוקרמן28/11/2008בארץ יש נסיון מספק בהשתלות עם שיעור הצלחה שאינו נופל ממרכזי ההשתלות בחו"ל. אם אבא בגיל <65 ואין הוראת נגד להשתלה הרי שזהו אכן הפתרון המתבקש. שיעור ההצלחה נע בין 65-90% ע"פ המקרים והנתונים הספיציפיים לל חולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא בן 58
דורי04/12/2008והמצב מדרדר מרגע לרגע.... הוא מפתח אי ספיקת כליות יש איך לקדם את הדברים אם לא רוצים להמתין לסיכוי הקלוש הזה שימצא תורם בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת cפופה23/11/2008
בבדיקות דם הראה שהיתה לי צהבת c שהגוף נלחם בה אני רוצה לדעת אם בזמן הזה שהיתה לי יכולתי להדביק את בעלי או את ילדיי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת C
פרופ` אלי צוקרמן28/11/2008אם מדובר בהמצאות נוגדנים בלבד ו HCV RNA בבדיקת PCR שלילי הדבקה אינה אפשרית. גם אם בשלב כלשהו ה PCR היה חיובי, סיכוי ההדבקה של אם את הילוד בזמן לידה או את הבעל ביחסי מין, הינו קטן ביותר (סביב 3 %). בכל מקרה אם אינך שקטה ניתן לבצע בדיקת דם (סרולוגיה) לילדים ולבעל שכנראה תהיה שלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא לא רור בכבדדניאל20/11/2008
שלום! בבדיקת CT חזה אליה נשלחתי (עקב ליחה דמית שהיתה לי , ובינתיים נעלמה ) הסתבר שאמנם לא כל נמצא כל ממצא חשוד בריאות , אך בסיכום נאמר ש"התגלו מוקדים היפודנסים בכבד בגודל עד 2.4 ס"מ , שברוב המקומות אותן ניתן למדוד הם בעלי סמיכות ציסטית" וכמו כן נוספה המלצה לשקול קורלציה עם US . בבדיקת US שעשיתי , התגלו מספר ציסטות פשוטות בגודל של עד 2.5 ס"מ באונה הימנית ,ובנוסף אני מצטט :"ממצא דל הדי בגודל 1.4 ס"מ יתכן בסגמנט 6 -טיבו לא ברור (ציסטה עם תוכן סמיך? אחר?) " .כמוכן נמצאו גם אבנים בכיס המרה . רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקות דם לתפקודי כבד שיצאו כולן תקינות ובנורמה. לדעת הרופאה , שתי בדיקות ההדמיה שעשיתי בנוסף לבדיקות הדם ולמצבי הגופני התקין מצביעים על כך , שכנראה אכן מדובר בציסטות ,ושאין מקום לדאגה ולכל היותר אפשר לעשות עוד שלושה חודשים US נוסף לראות אם יש איזה שינוי . אני לא כל כך שקט ולכן מבקש את חוות דעתך האם יש משהו נוסף ש אני יכול לעשות עתה ? ייעוץ נוסף ,בדיקות נוספות.... אני בן 56 בריא בד"כ , ומלבד ל"ד גבוה המאוזן בכדורים , לא סובל מתסמינים או סימפטומים "חשודים" דוגמת חוסר תיאבון ,ירידה במשקל ,הקאות , צהבת וכו'..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
פרופ` אלי צוקרמן20/11/2008אכן ע"פ הנתונים קרוב לודאי שרופאת המשפחה צודקת בהתרשמותה אולם ללא בחינת הממצאים עצמם יהיה זה לא אחראי להביע חוות דעת נחרצת.
פרופ' צוקרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהציפי19/11/2008
לפני שבועיים התארחתי אצל חולה בצהבת C איך אני יכול לודא חלילה שלא נדבקתי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפי
פרופ` אלי צוקרמן20/11/2008בארוח רגיל ללא מגע ישיר של דם או הפרשות גוף אחרות ובעקר חדירה של דם או הפרשות גוף דרך העור, אין הדבקה ולכן אין סיבה לדאגה.
פרופ' צוקרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבתפופה16/11/2008
שלום רב גילו לי דלקת פרקים לפני חצי שנה אני בת 35 נשואה עם 3 ילדים שבוע שעבר הגעתי עם תוצאות בדיקות הדם שהראה שהיתה צהבת מסוג c שהגוף נלחם בה וגם תוצאות תפקודי כבד יאו תקינות וגם כל תואות בדיקות הדם הראומוטולוגית אומרת שהדלקת התפרצה עקב הצהבת יש לי כמה שאלות אם בדיקות הדם תקינות וגם תיפקודי הכבד האם עדיין יכול להיות שיש נגיף או שנפגע הכבד ומה זה סוג הצהבת הזאת האם זה מסוכן ואם יש קשר בין הוירוס לבין דלקת הפרקים אז אולי יש לי סיכוי להרפות מהדלקת וממה נדבקים בצהבת כי היא שאלה אותי אם קיבלתי עירוי פעם בחיים שלי ואני לא קיבלתי עירוי בחיים שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פופה
פרופ` אלי צוקרמן18/11/2008אכן עשוי להיות קשר בין זיהום בנגיף "צהבת" מסוג C ובין דלקת פרקים גם כשאין הפרעה כלשהיא בתפקודי כבד. הטיפול לדלקת הפרקים אם אכן קשורה להפטיטיס C הוא טיפול אנטי ויראלי (טיפול לנגיף מסוג C). לעתים ניתן טיפול נוגד דלקת. .קשה ע"ס הנתונים להעריך את חומרת המחלה הכבדית (אם בכלל קיימת) אולם אם כל תפקודי הכבד תרינים, ברוב המקרים מדובר במחלה לא משמעותית מבחינת הכבד, אולם כמובן יש צורך בהערכה ע"י מומחה למחלות כבד. דרך ההדבקה השכיחה כוללת שימוש בסמים ועירויי דם או מוצריו (במיוחד לפני שנת 1991) אולם לעתים נדירות הרבה יותר ההדבקה בזמן לידה (ע"י האם), יחסי מין לא מוגנים או בדרכים אחרות. יש לבדוק האם הנגיף "פעיל" (בדיקת HCV RNA ב PCR).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלידור16/11/2008
שלום רב בני בן שנתיים וחצי לפני שנה התגלתה דלקת בכבד לאחר בדיקות דם שהראו תפקודי כבד גבוהים נעשתה ביופסיה שהרתה דלקת,יחד עם זאת בבדיקות הדם יצאה תוצאה חיובית לנוגדני asmaוהוסבר לנו שזוהי מחלה אוטואימונית וגם כאשר הכבד יחלים הנוגדנים ישארו לעולם ונצטרך להיות במעקב. בחצי שנה האחרונה תפקודי הכבד החלו להכנס לנורמה אך מס' הנוגדנים לטענת הפרופ' שמטפל בנו ממשיך לעלות ולכן הוא ביקש לדחות את כל החיסונים שהילד צריך לעבור. שאלתנו היא האם יש קשר לחיסונים שמקבלים בטיפת חלב?הפחד שלנו עם כל המחלות שחזרו עכשיו חצבת,שעלת,האם אין סיכון גדול יותר שהוא לא מחוסן?ודבר מוזר נוסף לפני כמה חודשים קיבלנו תוצאה של נוגנים שלילית והרופא טען שכנראה זוהי טעות וחזרנו על הבדיקה ואכן יצאה חיובית בפעם השניה אך השבוע שוב קיבלנו תשובות ושוב יצא שלילי האם יתכן?האם זו שוב טעות?כמה בדיקות עוד צריך לעשות כדי לדעת באמת מה נכון ומה לא? תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידור
פרופ` אלי צוקרמן18/11/2008רמת הנוגדנים לשריר חלק (asma) שצוינה יכולה להיות ברמות שונות עם תנודות בין רמה גבוהה במקצת לבין רמה "שלילית" ולכן הבדיקה עלולה להיות חיובית רק לסירוגין. אין קשר לחיסונים שצריך לקבל בטיפת חלב ויכול לקבלם (במידה ולא מטופל בסטרואידים (קורטיזון). יש בכל מקרה להתייעץ עם רופא ילדים לאור גילו הצעיר.
פרופ' צוקרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)