מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרורות בכבדמור10/01/2009
סרטן רחם מפושט עם גרורות בקוטב הדרומי של האונה הימנית בכבד. האם זה מחמיר את המצב בגלל הכבד? המצב לא נתיח. מקבלת כימו. גיל מבוגר מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות בכבד
פרופ' סולי מזרחי14/01/2009כן הופעת גרורות בכבד הינם סימן לא טוב של מחלה סרטנית מפושטת . בגיל מבוגר מאד עם מחלה סרטנית מפושטת הסכוי להצלחה בכריתה חלקית של כבד הוא לא טוב ולכן הטיפול הכמוטרפי הוא הנבחר במקרה זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרורות בכבד
רוני12/02/2009אבי בן 79 ועקב סרטן המעי הגס, התפשטו גרורות לכבד .במשך שנתיים קיבל טיפולים כימו שלא עזרו ,והגרורות רק גדלו בהתמדה לפי ה ct, אין מצב לנתח עקב מצב מיקום הגרורות, לפני כשלושה חודשים הפסיקו לו את הטיפולים . כרגע הוא נמצא בבית וסובל מיימת וגירודי עור קשים. שאלתי: מה ניתן לעשות נגד הגירוד, שום משחה ואנטיהיסטמינים לא עוזרים מה השלב הבא של המחלה, כמה זמן נותר לו לחיות,ואם יש אפשרות להקל עליו. תודה. רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרורות בכבד-רוני
פרופ` אלי צוקרמן15/02/2009אכן המצב נשמע רע ומחלת הכבד מתקדמת כאשר האפשרויות הטיפוליות מוגבלות. יש לודא את סיבת הגרד. באם מדובר על חסימת דרכי מרה מחוץ לכבד יש לשקול פרוצדורה של נקוז. אם החסימה היא כתוצאה מתהליך גרורתי מפושט וחסימת דרכי מרה תוך כבדיות (כפי שנראה שבזה מדובר) ניתן לשקול טיפול בursolit (כאשר ההקלה הצפויה רק ב20-30% מהמקרים וגם אז חלקית בלבד). באם הרופא המטפל מתרשם שאכן קיימת חסימת דרכי מרה תוך כבדיות כסיבה לגרד קיימת אפשרול של שימוש בתרופה נקראת REVIA שאינה נמצאת בארץ בשימוש רגיל ויש להוציא טופס מיוחד (29ג') לתרופה שאינה רשומה בארץ (קיים בית מרקחת אחד במרכז המייבא את התרופה). גם כך ובכל מקרה התועלת הצפויה אינה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרורות בכבד רוני
רוני16/02/2009תודה לך פרופ' צוקרמן על התשובה המהירה. היה ונעשה את אפשרות הניקוז,האם הפרוצדורה הניתוחית היא מסובכת? לפני חודש וחצי דקרו אותו בבטן על מנת לנקז ,דבר שלא צלח,אבל הוא סבל כאבים עקב הדקירה. פרופ' צוקרמן מה השלב הבא במחלה? רוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HCVדינה09/01/2009
שלום רב, מזה שנים רבות נדבקה אימי בוירוס HCV.הוירוס נתגלה אצלה לפני מספר שנים ומאז אכן גם מטופלת אצל רופא גסטרואנטרולוג. במצבה כיום חלה החמרה כשהיא סובלת מסיבוך של המחלה -מיימת שהופיעה בבטן רגליים ובפנים.שאלתי היא האם גם במצב זה ניתן להציע לה טיפול כלשהו שיעצור את התקפת הוירוס את הכבד? כמו כן ברצוני לדעת האם טיפולי אינטרפרון יכולים לבוא בחשבון בשלב זה? האם טיפול באינטרפרון הוא תנאי מקדים בכדי להכנס לרשימת ממתינים להשתלת כבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCV דינה
פרופ` אלי צוקרמן13/01/2009כאשר מדובר במחלה מתקדמת (שחמת הכבד) עם הופעת מיימת לא ניתן להציע טיפול באינטרפרון וזה אפילו אסור (הוראת נגד). הטיפול בשלב זה מכוון למיימת: דיאטה דלת נתרן-מלח ועשירת חלבון, משתנים ומעקב צמוד. טיפול באינטרפרון אינו תנאי להכללה ברשימת הממתינים להשתלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת כרונית אקטיבית בכבדהגר וקס07/01/2009
אני סובלת מ CAH על רקע אוטואימוני כבר מגיל 9 (היום בת 36) ומטופלת ע"י פרדניזון, אימורן. נראה כי בשנים האחרונות חלה גם הדרדרות קלה בתפקוד הכליות. רציתי להתעניין לגבי הריון ועד כמה ישפיע זה על תפקודי הכליות במהלכו ולאחריו. האם זהו סיכון ממשי לגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת כרונית הגר
פרופ` אלי צוקרמן08/01/2009דלקת כבד אוטואימונית אכן עלולה להתלקח בזמן הריון ובמיוחד בתקופה שלאחר הלידה (עד כ 6 חודשים). אין זה אומר שיש להמנע מהריון ומלידה. כאשר מדובר במחלת כבד מתקדמת (שחמת הכבד או צירוזיס) הסיכון גבוה יותר ויש להתייעץ עם הרופא המטפל (במחלת הכבד ) ועם המיילד על הסיבוכים והסיכון הספציפי בכל מקרה. באם מחלת הכבד מטופלת ומאוזנת בזמן ההריון הסיכון קטן באופן משמעותי אך לא אפסי. אין להפסיק טיפול בפרדניזון ו/או אימוראן בזמן ההריון. יש כמובן צורך בניטור תכוף (מעקב צמוד) של תפקודי הכבד בזמן ההריון ע"מ לגלות מוקדם התלקחות אפשרית ולטפל בה. לא צפויה השפעה של ההריון או דלקת כבד אוטואימונית על התפקוד הכלייתי בזמן ההריון ויש להיועץ עם הרופא המטפל בקשר למעקב של התפקוד הכלייתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב.שירן06/01/2009
ד"ר שלום, אני נמצאת בבעיה חרדתית ומקווה שתוכל להרגיע אותי.. איך אפשר להידבק בהפטיטיס (B\Cׂ( או בכלל המחלות האחרות המועברות על ידי דם? חשיפה לדם? איך ניתן להגדיר זאת האם כל פעולה יומיומית כמו נשיקה על הלחי שבא במגע עם פצעון שיש בו מעט דם או סשפשוף או שריטה שמורידה דם חתיכה מסכין או כל דבר אחר שמשתתף בו דם מסוכן? קראתי, שבשביל להידבק צריך שדם נגוע יגיע לזרם הדם או לריריות הדם.. קשה להגיע לזרם הדם? ואיזהכמות דם? ואיך זה מתבצע? האם יש לדאוג מפעולות יומיומית או דקירה קטנה ממשהו חותך? אשמחח אם תוכל לעזור ולהפיג את הערפל וחוסר שקט נפשי שאני נמצאת בו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניני
פרופ` אלי צוקרמן08/01/2009תשובה לניני
קשה לענות במפורט על כל השאלות אולם באופן כללי הדבקה מנגיף צהבת B ו- C בד"כ ע"י מגע עם דם או נוזלי גוף אחרים. לגבי הפטיטיס B הדבקה עלולה להתרחש בזמן מגע מיני. לגבי הפטיטיס C הדבקה במגע מיני ללא הגנה ועם שותפים רבים סיכוי גבוה יחסית 20% . (מגע עם שותף קבוע- הדבקה נדירה יחסית כ- 3% ) . לגבי מגע יומי רגיל כולל נשיקה, ללא מגע עם דם הסיכוי להדבקה אינו ממשי ואין צורך באמצעי זהירות אחרים. במגע עם פצע מפריש (דם או הפרשות אחרות ) הסיכוי להדבקה אינו גבוה במיוחד אולם אינו אפסי. בכל מקרה רצוי לקבל חיסון להפטיטיס B (להפטיטיס C אין חיסון ). מקווה שתשובתי מרגיעה אותך במעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינה30/12/2008
מה זה הכבד באורך 19 סמ היחס בין האונות שמור מודגמות המנגיומות אחדות עם האדרה צנטריפטלית טיפוסית הגדולה שבהן ממוקמות בכיפת הכבד וקוטרה כ 86 ממ מה זה האם זה מסוכן והאם יש או צריך טיפול לזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינה
פרופ` אלי צוקרמן01/01/2009משרעת כבד תקינה הינה עד 16 ס"מ באונתו הימנית של הכבד. כבד "מוארך" אינו בהכרכ מוגדל ולכן ייתכן שמדובר בוריאציה אנטומית של הכבד ולא בהכרח בהגדלה. המנגיומות הינן גידולים שפירים של כלי דם (ממצא שכיח למדי באוכלוסיה בריאה) שאינן עוברים השתנות לסרטן ונשארים שפירים. אין צורך בטיפול כלשהו. במידה ומדובר בהמנגיומה גדולה כפי שציינת (86 מ"מ) יש צורך במעקב (אולטראסאונד כל שנה-שנתיים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקצוצים וגרד בעורתמרה28/12/2008
מזה כחודש וחצי מרגישה עיקצוצים וגרד בעור בייחוד בכתף שמאל תרופה אנטי איסטמינית לא עזרה ברקע מחלת כבד אוטואימונית בעיה באנזימי כבד תפקודי הכבד אינם תקינים כרגע והתחלתי לקחת שלושים מג פרגניזול כבר שבוע ללא שינוי בעיקצוצים האם יש קשר בין המחלת כבד לבין העיקצוצים ואם לא מה יכולה להיות הסיבה לגרד בעיקר בלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקצוץ בעור
פרופ` אלי צוקרמן06/01/2009אנא ראי תשובתי הקודמת בהקשר זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקצוצים וגרד בעורתמרה28/12/2008
מזה כחודש וחצי מרגישה עיקצוצים וגרד בעור בייחוד בכתף שמאל תרופה אנטי איסטמינית לא עזרה ברקע מחלת כבד אוטואימונית בעיה באנזימי כבד תפקודי הכבד אינם תקינים כרגע והתחלתי לקחת שלושים מג פרגניזול כבר שבוע ללא שינוי בעיקצוצים האם יש קשר בין המחלת כבד לבין העיקצוצים ואם לא מה יכולה להיות הסיבה לגרד בעיקר בלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד-תמרה
פרופ` אלי צוקרמן30/12/2008קשה מאוד לענות על השאלה ללא מידע מפורט רלבנטי כמו תפקודי כבד מלאים, מהלך המחלה, תשובת ביופסיית כבד אם בוצעה, קריטריונים לאבחנה, תשובות סרולוגיה אימונולוגית, תגובה לטיפול וכו'. בכל מקרה, גרד עלול לעתים להיות קשור בהחלט למחלה אוטואימונית של הכבד ולא בהכרח יגיב לפרדניזון. לא ברור אם הגרד כללי או מקומי (כתף שמאל?) . יש להתייעץ עם הרופא המטפל ( במחלת הכבד) לגבי אבחון סיבת הגרד והטיפול בה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפטיטיס B דחוףורדית25/12/2008
אני יוצאת עם בחור ואנחנו בקשר רציני אשר רוצים להתחתן אך הבחור חולה בהיפטיטיס B והוא גילה לי על המחלה אחרי החודשיים הראשונים של הקשר. אני רוצה לציין כי הבחור מטופל אצל פרופסור והוא שותה כדורים על בסיס יומי בשם הפסירה וזפיקס ,הוא גילה את המחלה לפני 3 שנים שאלתי היא כזאת האם אני נחשפת לסכנה בכך שאני אמסד קשר עם הבחור? מה הקשיים שיכולים להיות בהמשך? עד כמה המחלה מסוכנת? איך אוכל למנוע הדבקות במחלה לצמיתות מה שכן אני עשיתי2 זריקות מתוך ה3- בעוד כחודשיים אני אעשה את הזריקה השלישית והאחרונה , מה כל כמה זמן אצרך לעשות זריקה במידה ואמסד איתו את הקשר? במידה אותחתן איתו האם ילדי שאביא ממנו ידבקו תורשתית? או ידבקו בכלל, יהיו חשופים למחלה? האם עלי להמשיך הלאה ולא להשאר עם הבחור?האם המחלה תורשתית? האם קיים חשש שאני אדבק ממנו במידה ואתחתן איתו למרות שעשיתי זריקה? נ.ב, קיימתי עם החבר יחסי מין אוראליים זאת אומרת אני קיבלתי מין אוראלי ממנו ולא והפך ורציתי לדעת האם יש סיכון להדבקות במחלהבעקבות זאת ??? אני רוצה לציין כי הנגיף אצלו רדום בעקבות בדיקות מעבדה שהוא מבצע ואילו הד.נ.א שלו תקין,אני מפחדת לקיים איתו יחסי מין מלאים במידה ואתחתן איתו אני לא רגוע לגבי הזריקה האם היא בטוחה, אני רוצה לדעת האם היא מחסנת אותי לגמרי מפני הנגיף והאם אוכל לחיות איתו בראש שקט ללא פחד מפני חשיפה להדבקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס B-ורדית
פרופ` אלי צוקרמן28/12/2008הדבקה בנגיף הפטיטיס B עלולה להתרחש באמצעות יחסי מין ללא הגנה גם שרמת הנגיף בדם נמוכה אם כי בסבירות נמוכה יותר מאשר כאשר רמתו בדם גבוהה. הטיפול היעיל שמקבל בן זוגך ושהביא לרמת נגיף אפסית אכן מקטין את הסיכוי להדבק באופן משמעותי ביותר.
לגבי ה"סכנה" מהמחלה (חומרת המחלה), הרי שקשה להעריכה ללא ידיעת פרטים נוספים כמו תפקודי כבד, תוצאות ביופסיית כבד באם בוצעה ובדיקות נוספות.
רצוי מאוד שתהיי מחוסנת ע"מ למנוע הדבקה. זאת אפשרי להשיג ע"י השלמת החיסון להפטיטיס B. יש לודא השגת רמת נוגדנים מספקת לאחר השלמת 3 זריקות חיסון (ע"י בדיקת דם ל HBsAb) ע"מ להיות בטוח שהחיסון אכן "תפס" (הביא ליצירת נוגדנים). עד אז מציע בהחלט להשתמש באמצעי מניעה להדבקה (קונדום). הסיכוי להדבקה במין אורלי כפי שתיארת הינו נמוך מאוד. בכל מקרה מציע שתעברי בדיקת דם להערכת ה"סטטוס" הנגיפי אצלך: HBsAg, HBsAb, HBcAb.
לאחר השגת החיסון אין כל מניעה לקיום יחסי מין מלאים ללא הגנה ואין כל פחד מהדבקה במידה ואכן את מחוסנת.
הדבקה של ילדים קשורה בעקר באם נשאית בזמן הלידה (ולעתים רחוקות ייתכן בזמן ההריון עצמו) ולא מן הבעל. הילודים בארץ מקבלים זריקת חיסון עם לידתם. יש לודא גם במקרה זה אם הילד פתח נוגדנים לאחר החיסון. אין כמובן מניעה להריון ולידה ובאמצעי האבחנה והטיפול כיום לא צריך להיות חשש מכך. יש כמובן צורך בייעוץ ומעקב בזמן הריון שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת הפסרהמעין20/12/2008
שלום רב חליתי בלימפומה , קבלתי טיפול כימותראפי , בעקבות הטיפול התפרץ הנגיב איפיטטיס - בי כיום אני מקבל זפיקס , זה לא עזר הרופא הוסיף גם את תרופת ההפסרה . כיום אני לוקח כל יום כדור זפיקס והפסרה . קרוב לחצי שנה הפסרה וקרוב לשנה זפיקס . בעקבות קבלת הפסרה חלה ירידה במספר הנגיפים שואף לאפס . שאלתי : א - עד מתי עלי ליטול את ההפסרה ? ב - מדוע הפסרה לא נכללת בסל הבריאות כאשר הוכח לפחות אצלי שהיא מצילה חיים , עלותה יקרה כ-1500 שקל לחודש . תודה יוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת הפסרה
פרופ` אלי צוקרמן23/12/2008אם מדובר ב"התלקחות" של נגיף הפטיטיס B בעקבות טיפול כמותראפי, בד"כ הטיפול מגיב לזפיקס. לא שכיח יחסית שמתפתחת עמידות לטיפול תוך 6חודשים. ייתכן שהופיעה עמידות לטיפול (בהנחה שנטלת התרופה ללא החמצת מנות טיפול) ולכן הרופא החליט להוסיף טיפול בהפסרה. לעתים אין תגובה מספקת רק לטיפול בזפיקס ולכן הוסיף האופא גם הפסרה (מאחר והקומבינציה עשויה להועיל יותר). ע"מ להחליט לכמה זמן להמשיך בטיפול יש חשיבות לדעת את סוג הטיפול הכמוטראפי שקבלת, אולם באופן עקרוני ממשיכים את הטיפול כל זמן שאתה מקבל טיפול כמותראפי (או אם אתה עומד לקבל טיפול חוזר בקרוב) ועד 6-12 חודשים לפחות עד סיום הטיפול.
לעתים, יש צורך בטיפול אנטי ויראלי ממושך יותר ע"פ מספר נתונים כמו הסוג של נגיף הצהבת מסוג B (האם HBeAg חיובי או שלילי), רמת הוירמיה (עומס נגיפי) תוך טיפול אנטי-ויראלי, חומרת מחלת הכבד ע"פ ביופסיית כבד ו/או מדדים אחרים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה - נקסברשלום19/12/2008
האם התרופה יעילה לטיפול בגרורות בכבד. אם כן - מה היעילות ? אם לא - האם יכולה להיות משולבת עם תרופה נוספת שתגביר יעילותה ? תודה מראש על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקסבר (לא נקסבר)
פרופ` אלי צוקרמן23/12/2008בהנחה שאתה מתכוון לתרופה הנקראת hexavar (או sorafenib) , התרופה נמצאת בשלבים מתקדמים של מחקר קליני ועומדת לפני אישור שימוש בארה"ב לטיפול בסרטן ראשוני של הכבד ( hepatocellular carcinoma) ולא לטיפול בגרורות בכבד. היעילות בטיפול בסרטן ראשוני של הכבד אכן מרשימה אולם רק באופן יחסי מאחר ומאריכה הישרדות במספר חודשים בלבד בממוצע במקרים של סרטן כבד מתקדם (ראשוני בלבד), כלומר בסרטן שמקורו בכבד, ושאינו גרורתי. לא ידוע לי על טיפול בתרופה בסרטן גרורתי ו/או בשילוב תרופה אחרת (בודאי לא בסרטן גרורתי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסל התרופות החדש
מיקי25/12/2008בקובץ שפורסם נכתב - "נקסבר" לטיפול בסרטן הכבד ולקחתי משם את השם. התרופה אמורה להיכנס לסל הבריאות בתחילת השנה ולכן לא נראה לי שאנחנו מדברים על אותה תרופה כי אתה מציין שהתרופה במחקר קליני עדיין. האם תוכל לבדוק שוב ?? רוב תודות לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקסבר לטיפול בגדול בכבד
פרופ` אלי צוקרמן06/01/2009התרופה שאנו מדברים עליה נקראת sorafenib או בשם המסחרי nexavar. אינה מאושרת לטיפול בגרורות אלא בסרטן ראשוני של הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפטיטיס Bי'.18/12/2008
שלום לאחרונה עשיתי בדיקות דם ואלה התוצאות שקיבלתי: Hepatitis Bs Ag - positve Hepatitis Bc IgM- Negative Hepatitis Bs Ab- שלילי 0.36 mIU/ml מחוסן Hepatitis B DNA PCR- חיובי חלש Hepatitis Be Ab- positive Hepatitis Be Ag- Negative Hepatitis Bc Ab TOT- positive האם אני חולה היפטיטיס B כרוני? האם יש סיכוי שאני אבריא מהמחלה? אם מבריאים מהמחלה אני עדיין אהיה נשא ואוכל להדביק אנשים? האם הבת זוג שלי צריכה לקבל חיסון וכמה זמן מרגע החיסון תהיה מוגנת מהוירוס? תודה רבה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס B
פרופ` אלי צוקרמן18/12/2008לא ניתן לענות באופן מלא על כל השאלות מאחר וציינת קר את הבדיקה הסרולוגית ולא ציינת את תפקודי הכבד המלאים. בהנחה שתפקודי הכבד תקינים לחלוטין לאורך מעקב של שנים, הרי שאתה נחשב ל"נשא" ולא לחולה במחלת כבד. במקרה זה "מותרת" בהגדרה של נשא רמה נמוכה של נגיף בדם כפי שציינת אצלך ("חיובי חלש"). יש לודא שאכן אתה נשאר נשא בלבד באמצעות מעקב (בדיקות דם כל 6 חודשים). אין צורך לטיפול מה גם שהטיפול במצב זה אינו יעיל. לגבי הדבקה , אכן קיים סיכון להדבקה (בעקר באמצעות יחסי מיו) ולכן יש צורך בחיסון בת הזוג (השלמת 3 זריקות תוך 6 חודשים). כחודש לאחר השלמת החיסון יש לבדוק רמת נוגדנים לנגיף (HBsAb) ע"מ שאכן החיסון היה יעיל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאות אולטראסאונד בטן עליונעדי17/12/2008
אני בן 35 סובל מפטריות בגב ולכן מטופל מזה מספר שנים בכדרים נגד פטריות. רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות ולהלן הממצאים שיצאו מחוץ לטווחים: בבדיקות שתן כללי: UROBILINOGEN- 3 PROTEIN - 50 בבדיקת דם: BILIRUBIN TOTAL- 2.5 BILIRUBIN CONJUGATED - 0.4 BILIRUBIN UNCONJUGATED 2/1 ALT - GPT - 84 AST-GOT - 41 בעקבות בדיקות אלו, נשלחתי לאולטרסאונד בטן עליונה, להלן הממצאים: אלקטרונית על ידי הרדיולוג\ית המפענח\ת _ זה נחת _ מסמ עליונה (כולל כליות) _ א.ס בט * סיבת ההפניה: בירור איקוגני מאוד - הסננה שומנית. _ כבד- נראה מוגדל במקצת, מירק בתוכו. _ , ללא אבני _ מעובי _ כיס מרה- אינו תפוח, דופנותיו אינ מורחבות. _ דרכי המרה אינ ממצא פתולוגי בתוכו. _ , לא הודג _ לבלב- ברוחב תקי אחיד. _ של הנורמה, מרק _ גודל הטחול- 13 ס"מ -בגבול עליו סימני הידרונפרוזיס. _ . אי _ כליות- בגודל ומבנה תקיני בכליות. _ אבני _ אי . _ האורטה- ברוחב תקי . _ לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות ברטרופריטונאו אודה לך אם תוכל להסביר מה משמעות תוצאות האולטרסאונד, תודה עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
פרופ' סולי מזרחי17/12/2008האולטרא סאונד של בטן עליונה . על פי מה שאפשר לנחש כ תשובה כי סדר המשפטים הוד]פס מבולבל. שהממצא החיד החיובי הוא כבד שומני אין ממצאים נוספים חיוביים. אין אבני כיס מרה ואין הרחבה של דרכי מרה ולבלב וכליות תקינות הכבד השומני יכול להגרם מהרבה סיבות והעיקרית בהם היא השמנת יתר. אין לי מושג מה משקלך. בנוסף לעיתים תרופות ואחת מהם היא זו שהישתמשת לצורך טיפול בפטריות יכולה לשנות את תפקודי הכבד כפי שקרה לך ולעשות קצת כבד שומני. הייתי מציע להפסיק את הטיפול הזה ולעשות אולטראסאונד חוזר של הכבד בעוד כ חודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידוללירון17/12/2008
אימי מאושפזת כבר כחודש וחצי לאחר שהגיעה עם הקאות כאבי בטן חולשה וצהבת. לאחר בדיקות גילו כי יש אבנים בכיס המרה ולכן עברה טיפולים חוזרים ונשנים להמסתם ולניקוזם. כיום עדיין מחובר לה נקז. שוחררה לביתה לפני כשבוע לאחר שחלה ירידה בצהבת לאחר הניקוז. לפני כשבוע לקחו ביופסה בה התגלה גידול בכבד. ככה"נ הרופאים ממליצים על ניתוח. האם מומלץ ללכת לניתוח? מה זה בדיוק הניתוח? מהם אפשרויות הטיפול ? האם יש סיכוי שגם לאחר הניתוח הגידול יחזור? אשמח לתשובה מהירה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
פרופ' סולי מזרחי17/12/2008על פי השאלה קשה יהיה לענות בצורה ממוקדת כי חסרים המון נתונים. מה גיל האם איזה סרטן גילו ?של דרכי מרה ?של הכבד? גרורה בכבד ?מאיזה מקור??. באיזה מקום בכבד? היכן היא מאושפזת ?מי מיועד להיות המנתח?כל רשימת השאלות הקצרה ......הזו תקבע את התשובה לשאלה המרכזית שלך אם לנתח את האישה או לא. אם תרצה תשובות לשאלותך אודה לך אם תמקד ותהיה ספצי בשאלה כי תשובה כללית על גידולי הכבד לא תעזור להחלטה שלך בענין אמך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן בלבלב
לירון18/12/2008אימי בת 63, מאושפזת בבי"ח הדסה הר הצופים. נמצא כי יש לה סרטן ממאיר בלבלב והחליטו לעשות ניתוח כריתת לבלב (הכולל כריתה של כיס המרה) . הרופאים שאמורים לנתח הם פרופ' עיד ופרופ' זמיר בבי"ח הר הצופים בירושלים. יש לציין כי אימי באופן כללי בריאה עד לאחרונה שהגיע לבי"ח עם צהבת והקאות. מה המשמעות? האם מומלץ לעשות את הניתוח? האם יש טיפולים אחרים ואילו? אודה לחוות דעתך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן בלבלב
לירון21/12/2008שלום, עוד שאלה בהמשך לשאלות בהודעה הקודמת שטרם נענו, האם ייתכן שיעשו ניתוח יפתחו את הבטן ולא יוציאו את הגידול? אודה להתייחסות לשם המשך החלטות מכריעות. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדמשה16/12/2008
שלום, אני בן 38 ומזה כ 3 חודשים אין לי תיאבון וירדתי במשקל 7 ק"ג. ביצעתי בדיקות דם שיצאו תקינות למעט בילירובין טוטאל שחרג מהגבול הגבוה( כנראה עקב מחלת הנשיקה שהיה לי בעבר). נשלחתי לביצוע US לבטן עליונה ויצא תקין. האם יש עוד בדיקות שממולץ לבצע במערכת העיכול שיכול להצביע על הבעיה? אודה לקבלת תשובה, משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד
פרופ` אלי צוקרמן18/12/2008עלייה בבילירובין בלבד אינה קשורה קרוב לודאי להפרעה כבדית ואינה קשורה למחלת הנשיקה בעבר. אם רמת בילירובין ישיר (מתוך ה "total") א עולה על 0.6 קרוב לודאי שמדובר בתסמונת ג'ילברט שהוא מצב שפיר, שכיח למדי, ע"ר גנטי ללא משמעות רפואית מיוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס Bצל14/12/2008
אני חולה בהפטיטיסB ואלה תשובות המעבדה סרו אימונו שקיבלתי. אשמח אם תוכלו להסביר לי אותן ואת משמעותן. ANTINUCLEAR Ab -- שלילי SMOOTH MUSCLE Ab --- שלילי HEPATITIS BS Ag --- pos HEPATITIS C Ab --- neg HEPATITIS Bc IgM --- neg HEPATITIS Be Ab --- pos HEPATITIS Be Ag --- neg HIV-1+2 FIRST --- neg ANTI BODY SCREEN 1 שלילי ANTI BODY SCREEN 2 שלילי ANTI BODY SCREEN 3 שלילי תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס B
פרופ` אלי צוקרמן14/12/2008מדובר בעדול לזיהום כרוני בהפטיטיס B אולם אין בבדיקות תפקודי כבד כך שאין לקבוע אם מדובר בנשא של הנגיף ללא עדות למחלת כבד או בחולה במחלת כבד .
פרופ' צוקרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטיטיס B
צל19/12/2008נאמר לי שתפקודי הכבד שלי תקינים ע"י רופא המשפחה שלי. להלן חלק מהערכים בבדיקה: UREA- 28 CREATININE- 0.67 URIC-ACID - 3.0 CALCIUM -- 9.5 PHOSPHORUS -- 30.8 PROTEIN-TOTAL -- 7.1 ALBUMIN -- 4.5 CHOLESTEROL -- 188 TRIGLYCERIDES -- 63 CHOLESTEROL -- HDL -- 64 CHOLESTEROL -- LDL --- 111 ALK PHOSPHATASE -- 54 GOT ׁׁASTׂ---15 GPT ALT -- 12 תודה על ההסברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטיטיס B
פרופ` אלי צוקרמן21/12/2008נא ראה תגובתי ב 19.12.08
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)