פורום מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי סכנת התורם
    רוית
    18/05/2009

רציתי לשאול מה סכנת התורם בתרומת אונה מכבד? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי סכנת התורם

הוספת תגובה

• תורם חי- רוית

פרופ` אלי צוקרמן
    19/05/2009

שיעור הסיבוכים בתורם חי עלול להגי עד 20% כולל דליפת מרה, זיהום ועוד. תוארו בעבר מספר מקרים של מוות אולם מספר זה קטן מאוד ביחיס למספר התרומות ובעקר בתחילת הדרך. סה"כ תרומה זו בהחלט יכולה להציל חיי אדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידבקות בצהבת B
    בנימין
    12/05/2009

ערב טוב לד"ר המכובדים.
    אני מעוניים לדעת כיצד ניתן להידבק בצהבת B והאם יש חשש למומים בעובר אשר אמו נדבקה בצהבת כזו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הידבקות בצהבת B

הוספת תגובה

• דבקה בהפטיטיס B

פרופ` אלי צוקרמן
    13/05/2009

ההדבקה היא דרך עור וריריות( ע"י אם נשאית בזמן הלידה, מגע קרוב של בני בית או משפחה הכולל פציעת העור, דקירה ממחט מזוהמת , יחסי מין עם נשא/ית ללא הגנה.) אוכלוסיות בסיכון: משתמשים בסמים, מגע מיני ללא הגנה עם נשאים, ילודים לאמהות נשאיות, מושתלי איברים וחולי דיאליזה, אנשי מערכת הבטחון והבריאות החשופים להדבקה, מהגרים מארצות אנדמיות (בהן שכיחות גבוהה של זיהום בנגיף) וחולי הפטיטיס C ו HIV.
    אין סכנה של מומים בעובר אלא הדבקתו ולכן, ע"מ למנוע זאת יש לתת זריקת "חיסון פסיבי" כלומר זריקת נוגדנים היום הוולדו של הילוד לאם נשאית בנוסף לסדרת זריקות החיסון הפעיל המתחילה אף היא ביום הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפטיטיס B
    אילנה
    06/05/2009

לדר שלום עשיתי בדיקה להיפטטיס B וזה מה שיצא :
    כימיה בדם

ALKP-Alkaline Phosphatase | u/l | (
    30 *
    96.8 )
    120
    |

ALT (GPT) | U/l | (
    0 )
    31 *
    79
    |
    קרישה

I.N.R | | *
    1
    |
    וירולוגיה

Hepatitis B Surface Ag | | POSITIVE
    |

Hepatitis B Core Ab | | POSITIVE
    |

Hepatitis Be Ab | | POSITIVE
    |

Hepatitis Be Ag | | NEGATIVE
    |

Hepatitis B Surface Ab | | Undetectable
    |

Hepatitis B PCR | | לחץ לתוצאות
    |

Hepatitis D PCR | | לחץ לתוצאות
    |
    Hepatitis B PCR:
    HBV DNA detected,
    less than 60 IU/mL
    06.11.06 ךיראתמ לחה !בל ומיש
    IU/mL :ןניה הקידבה תודיחי
    :הרמהה רוטקפ
    1 IU/mL = 5.26 copies/mL
    :הקידבה תושיגר חווט
    60 - 38,000 IU/mL

Hepatitis D PCR:
    Hepatitis D, HDV RNA RT-PCR-

Non deteccted

1)מה זה אומר ?
    2)יש לציין שאני שותה תרופה פסיכיאטרית עקב מצב פסיכוטי שהיה לי ..ידוע לי שתרופות כאלו פוגעות בכבד ..מה אתה ממליץ?

תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    היפטיטיס B

הוספת תגובה

• אילנה

פרופ` אלי צוקרמן
    11/05/2009

ממה שניתן להבין אין הפרעה בתפקודי הכבד אולם את נשאית של נגיף דלקת הכבד מסוג B (hepatitis B virus). הנגיף במצב לא פעיל אצלך ("רדום") ואין עדות בבדיקות לדלקת כבד. אין הורית נגד לנטילת תרופות פסיכיאטריות. יש להוועץ באופן ספציפי לגבי חיסון כנדרש לקרובים אלייך ובדיקות אצלם עם הרופא המטפל למחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד
    מ
    05/05/2009

בהמשך לפנייתי מתאריך 27.4 ( בת 70 זוכר ?) .הרופאה שלי נתנתה לי לבצע עוד בדיקות דם
    (וגם ברור באולטרא סאונד ).
    רוב בדיקות הדם כבר מוכנות :

‎בעבודה. EBV VCA_IgG

- U/ml ‎בעבודה. EBV VCA IgM

- Positive HEPATITIS A IgG

- mIU/ml 0.00 negative HEPATITIS Bs Ab

- negative HEPATITIS Bs Ag

- negative HEPATITIS Bc Ab TOT.

- negative HEPATITIS C Ab

GOT 39

GPT 41
    שמתי לב שההיפטיטיס A יצא חיובי ואני מאוד מודאגת .
    מה דעתך ?

דרך אגב ,בבדיקת האולטרה סאונד לא נמצא ממצא פתלוגי ואין שום עדות לכבד שומני.

לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד

הוספת תגובה

• תפקודי כבד

פרופ` אלי צוקרמן
    07/05/2009

הבדיקה מראה שנחשפת בעבר לנגיף דלקת כבד מסוג A (מצב שכיח) וכעת יש לך חיסון טבעי. אין פירושו של דבר שיש זיהום ואין סיבה לדאגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם
    אמנון
    05/05/2009

שלום.
    בבדיקת דם שגרתית שעשיתי הערכים הבאים יצאו גבוהים:
    ALT (GPT) 64
    AST (GOT) 394
    RBC-Red Blood Cells 5.61
    Hemoglobin 17.3
    Hematocrit 50.6

אני בן 22, מרגיש טוב. לא מעשן, כמעט ולא שותה אלכוהול.
    מחיפוש באינטרנט ומשיחה עם רופא המשפחה הבנתי שיש לי כנראה בעיה בתפקודי כבד ופוליצטמיה. האם סביר ששני הדברים קשורים זה לזה? איזה בדיקות מומלץ לי לעבור? והאם אני צריך לדאוג?

תודה לכם מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם

הוספת תגובה

• בדיקת דם

פרופ` אלי צוקרמן
    11/05/2009

הפער הגדול בין AST ו ALT מעלה אפשרות של מקור לא כבדי להפרעה הנ"ל למשל שריר. יש לבצע בדיקות של אנזימי שריר כמו CPK ו LDH כדי לאמת את החשד. האם אתה עוסק בפעילות בחדר כושר או אחרת גופנית? האם אתה נוטל סטטינים (תרופות להורדת רמת השומנים?).
    במידה ואכן מדובר במקור כבדי יש לבצע בירור רחב יותר למצבים שונים (מחלת כבד שומני, מחלות ויראליות, מטבוליות ואחרות). ראשית יש לחזור על הבדיקה + תוספת בדיקת אנזמי השריר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אורן
    12/05/2009

באמת כאבו לי השרירים ביום שעשיתי את הבדיקה בגלל החדר כושר.

תודה רבה על העזרה, אני אחזור על הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט תזונה לאחר פגיעה פיזית בכבד
    שרה
    05/05/2009

אני מבקשת תפריט תזונה לילדה בת 8 לאחר פגיעה בכבד ודימום- שוחררה מבית חולים לאחר שבוע במצב טוב וההנחיה מנוחה - לגבי תזונה ההנחיות לא ברורות, מבקשת לפרט.

בתודה
    שרה

הוספת תגובה

• שרה

פרופ` אלי צוקרמן
    05/05/2009

מאחר ואין את כל הפרטים הנדרשים הייתי מציע להתייעץ עם רופאי המחלקה והצוות הרפואי של המחלקה בה אושפזה. אם מדובר בטראומה לכבד הרי שבד"כ התאוששות מלאה תוך מספר שבועות ואין צורך בהוראות ספציפיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנזימי כבד
    ענת
    04/05/2009

שלום,
    קיבלתי תוצאות בדיקות דם שהראו GOT-36
    אני סובלת מהמעי הרגיז ולפני כ4חודשים התחלתי להתאמן כ3 פעמים בשבוע ופעם בשבוע
    יוגה-ביולי האחרון התוצאה היתה 25,מה עלי לעשות כדי לבדוק מה הגורם המשפיע?
    והאם זה אמור להדאיג אותי?
    יום נפלא,
    ענת.

לקביעת תור
    סגירה
    אנזימי כבד

הוספת תגובה

• ענת

פרופ` אלי צוקרמן
    05/05/2009

הערך שהזכרת הינו בגבול התקין. עליית GOT עלולה להיגרם מאימון גופני וממקור שרירי ולאו דוקא מן הכבד. בכל מקרה לא נראה שמדובר בבעייה משמעותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנזימים כבד גבוהים

תמיר
    17/05/2009

שלום
    אבא שלי מאושפז שבוע מסיבות של חום וחולשה ועייפות כבר כמהימים
    בהתחלה הופחן כי יש לו בעיה של דלקת בלבלב לאחר כך אמרו יש לו דלקת ראות
    והתחילו לעשות לו טיפול אנטיביותיקה דרך הוריד והיום אחרי שבוע טוענים שרמת אנזימים של הכבד עלתה אני לא מבין כלום מה זה אומר והרופאים לא מזבירים לי גם האם יש מישהו שיכול לעזור
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנזימים גבוהים- תמיר

פרופ` אלי צוקרמן
    19/05/2009

לצערי אין די מידע על מנת להשיב. העלייה באנזימי כבד עלולה להיות קשורה אכן לדלקת הלבלב, למתן אנטיביוטיקה, לתהליך הזיהומי ועוד. מציע לפנות לרופאי המחלקה ולבקש שיחת הסבר מפורטת לגבי הממצאים, כמקובל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שותה כמעט כל יום בקבוק וודקה??
    linbeach
    04/05/2009

ואני בן 20 + האם זה בעיה , ואני שותה מיץ לימון אחר כך לנקות את הכבד זה תקין?

הוספת תגובה

• linbeach

פרופ` אלי צוקרמן
    05/05/2009

אם לך זה נראה תקין???
    זו בהחלט בעייה. מיץ לימון לא יעזור כמו הפסקת השתייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דטוקספיקציה של הכבד
    מ
    01/05/2009

האם אתה מאמין בטיהור כבד ע"י צמחים כדוגמת גדילן מצוי או SAM-Eשידועים ביכולתם לטהר את הכבד לפי הרפואה הסינית והאלטרנטיבית?
    מה יש לרפואה הקונבנציונלית שבה אתה עוסק להציע במצבים של כבד שומני שלא מתפקד כהלכה (לא במקרים של אלכוהוליזם ומשקל יתר אלא גיל ) ?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דטוקספיקציה של הכבד

הוספת תגובה

• דטוקסיפיקציה של הכבד

פרופ` אלי צוקרמן
    03/05/2009

המרכיבים שהזכרת יש להם ערך מסוים בהקטנת דלקת בכבד (גדילן מצוי) ושיפור שינויים שומניים בעיקר בכבד אלכוהולי (SAM-E) אולם השפעה זו יחסית קטנה ולא משמעותית.
    הטיפול בכבד שומני בעקר מתבסס על טיפול לא תרופתי הכולל טיפול דיאטטי ספציפי ופעילות גופנית רציפה וקבועה. באמצעים אלו הראו ששינויים שומניים ואפילו צלקתיים בכבד (fibrosis) עשויים להיות הפיכים ומלווים בשיפור תפקודי הכבד. פעילות גופנית ודיאטה נכונה יעילים מכל טיפול תרופתי הקיים כיום. מאחר ובבסיס ההפרעה בכבד שומני נמצאת עמידות לאינסולין (מצב דמי סוכרת) , מחקר ענף מתבצע בשניפ האחרונות על טיפול בתרופות המשפרות את העמידות לאינסולין (כמו למשל תרופות הניתנות לחולי סוכרת מסוג גלוקופאז' או avandia) ןהתוצאות אכן מבטיחות. יחד עם זאת ההוריה בארץ לטיפול בכבד שומני בתרופות מסוג זה מאפשרת טיפול לחולי סוכרת בלבד בשלב זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם
    נירה
    28/04/2009

עברתי CT ומיפוי כבד בגלל ממצא לא ברור באולטרסאונד. הממצאים במיפוי לא חד משמעיים אבל ב CT אמרו שזו המנגיומה ובלבלנ אין שום ממצא.
    נשלחתי לבצע בדיקת דם לסמנים ולהלן התוצאות:
    5.00- 0.00 ng/ml 0.62 CEA
    15.00- 0.00 U/ml 3.26 ALPHA FETOPROTEIN TM
    37.00- 0.00 U/ml 47.40 CA-19-9
    האם יש לי סרטן בלבלב? ב CT לא ראו שום ממצא בלבלב
    אנא תשובתך המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• נירה

פרופ` אלי צוקרמן
    30/04/2009

ערכי סמני הסרטן תקינים פרט לערך של CA19-9 שהינו גבולי ולא ספציפי בהכרח. אם ב CT הממצא התאים להמנגיומה, קרוב לודאי שזו האבחנה. מציע לעקוב אחר רמות CA19-9 כל 6 חודשים. באופן כללי אין לכך משמעות רבה כממצא יחיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכים גבוהים GOT GPT
    מ
    27/04/2009

אני בת 70 בריאה באופן כללי . מלפני שנה אני מטופלת עם סימבקור 10 מ"ג
    עקב כולסטרול גבוהה -בערך 230 ה-LDL היה גבוהה במיוחד 155.
    סובלת מאנמיה קלה ומברזל נמוך יחסי וברור לא העלה ממצא פתולוגי בכל הקשור לגסטרו.
    אתמול עברתי בדיקת דם וחוץ מ- GOT GPT הכול יצא בתחום הנורמה.
    GOT 48
    GPT 56

לפני 4 חודשים גם עברתי בדיקות דם כאשר היה -31= GOT וה -=34 GPT יצאו בתחום הגבוה של הנורמה.
    אני לא סובלת מעודף משקל (רזה) ,אני לא מעשנת , לא שותה בכלל אלכוהול ולחץ הדם שלי נוטה לנמוך , ואני לא מבינה מאיין באו הערכים הגבוהים שמדאיגים אותי מאוד. מה דעתך ?
    איזה המשך בירור אתה ממליץ ? האם להמשיך ליטול את הסימבקור כרגיל?

לקביעת תור
    סגירה
    ערכים גבוהים GOT GPT

הוספת תגובה

• ערכים גבוהים

פרופ` אלי צוקרמן
    30/04/2009

הערכים שציינת אינם מאוד גבוהים והם בתחום של עלייה קלה בלבד. הפרעה קלה מסוג זה יכולה להגרם ע"ר כבד שומני באופן השכיח ביותר מכל הסיבות אע"פ שאין ביטוי לכך באולטראסאונד. לעתים העלייה נובעת מסיבות אחרות (תרופות וכו') כאשר סימבקור נמנה על סיבות אלה אולם בד"כ התופעה מתרחשת בחודשי הטיפול הראשונים. בכל מקרה, אין סיבה לדאגה מיוחדת או צורך בהפסקת התרופה. יש להמשיך לעקוב כל 2-3 חודשים אחר "תפקודי הכבד" המופרעים (ייתכן מאוד שיהיה שיפור ספונטני). במידה של עלייה נוספת יש להרחיב את הבירור כמקובל תוך התייעצות עם רופא מומחה למחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש קשר בין צהבת B לתופעה נפיחות
    צל
    25/04/2009

לאחרונה נודע לי שאני נשאית למחלת צהבת B . שמתי לב לתופעה שהחמירה אצלי לאחרונה אם אני הולכת בחוץ בשמש כפות ידיי וכפות רגלי מתנפחים מאוד . האם יש קשר בין מחלתי לנפיחות זו האם חשוב שאחזור לרופה המטפל בי , פרופסור סיקולר מביתת החולים "סורוקה" בבאר שבע??

תודה מראש

הוספת תגובה

• צהבת B- צל

פרופ` אלי צוקרמן
    27/04/2009

ע"פ התיאור לא נראה שיש קשר בין הנשאות לצהבת B ובין תופעת הנפיחות. רצוי בכל מקרה לחזור אל הרופא המטפל שייתרשם באופן יסודי מהתופעות המתוארות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה
    דליה
    18/04/2009

אני בעלת כולסטרול גבוה,260 לאחר טיפול תרופתי, לאחרונה היתה תופעה שנמשכה יומיים של מרירות בפה.עברתי בדיקת אולטרסאונד כבד ,המימצא: כניראה שומן שעוטף את הכבד.הרופאה אמרה לא לדאוג.המרירות עברה.יש לציין שבשנה האחרונה עליתי במשקל כ-8 קג,אני בגיל 55,הפסקתי פעילות ספורט,הבטן העליונה תמיד בתחושה של נפיחות.מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

• אבי

פרופ` אלי צוקרמן
    19/04/2009

כבד שומני בהחלט עשוי להיות קשור לעודף משקל וליתק שומני הדם. יש צורך בכל מקרה בהערכה ע"י רופא מומחה למחלות כבד מאחר ומחלת הכבד השומני לעתים עלולה להיות משמעותית מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת מסוג סי
    מיכאל
    16/04/2009

אני נשא צהבת מסוג סי עוד בטרם עליתי ארצה. כנראה שנדבקתי בילדותי ממחט נגועה.

לפי בדיקות הדם הערכים בגבול הנורמה.

היום אני בן 17 ורוצה להתגייס אבל אני חושש שאם הצבא ידע שיש לי צהבת מסוג סי הוא לא ירצה בי.

שאלתי - האם מניסיונך במצבי הרפואי אין סיבה שלא אתגייס או שהצבא לא רוצה אצלו חיילים עם צהבת סי.

לקביעת תור
    סגירה
    צהבת מסוג סי

הוספת תגובה

• צהבת מסוג C מיכאל

פרופ` אלי צוקרמן
    17/04/2009

יש בכל מקרה ליידע את רשויות הצבא כמתחייב בחוק וע"פ הצהרתך. לא בכל מקרה הצבא פוסל משירות (בעבר זה היה נכון). מציע לבצע ביופסיית כבד באם HCV RNA חיובי (כלומר עדות לזיהום בנגיף ולא רק בדיקת נוגדנים) או לבצע בדיקה לא פולשנית להערכת חומרת המחלה הנקראת fibrotest אולם אינה כלולה בסל הריאות ויש לשלם באופן פרטי (כ 700 ש"ח). במידה שחומרת הדלקת והצלקת בכבד מינימלית או קלה אין כל מניעה לשירות בצה"ל. לאור אנזימי כבד תקינם ובהנחה שאכן HCV RNA חיובי, יש סיכויים טובים שמחלתך קלה אולם יש להראות עובדות ע"פ הבדיקות שציינתי עבור צה"ל ולשכנע אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכים גבוהים
    מיכל
    15/04/2009

בעלי בן 65, לפני כשבועיים ביצע בדיקות דם ביררתי תשובות באינטרנט ונרשם כך got 62 שהנורמה היא 35, כמו כן gpt 73 שהנורמה היא 35, קראתי חומר בעיניין והבנתי כי התוצאות הללו אופייניות לאלכוהוליסטים.
    קצת רקע על בעלי הוא סובל מדום נשימה בשינה בדרגה בינונית,מבקע סרעפתי {מטופל בפמוטידין},חוץ מזה שום מחלה.
    שאלתי היא, האם יש לדרוש המשך בירורמעקב או טיפול?
    נשמח מאוד על תשובתך בעיניין בהקדם האפשרי.

לקביעת תור
    סגירה
    ערכים גבוהים

הוספת תגובה

• מיכל

פרופ` אלי צוקרמן
    17/04/2009

ההפרעה שציינת בתפקודי כבד (אנזימי הכבד) היא קלה אך מחייבת בירור בכוון של כבד שומני (הסיבה השכיחה במיוחד אם בעלך סובל ממשקל יתר, סוכרת ועודף שומני הדם), מחלות ויראליות כמו צהבת B או C ועוד. ההפרעה אינה בהכרח קשורה לאלכוהוליזם והפרופיל שציינת עוד פחות ומירב הסיכויים שאם דום נשימה בשינה קשור למשקל עודף אז ההפרעה נגרמת בגלל כבד שומני. יש בכל מקרה להתייעץ עם מומחה למחלות כבד ולבצע את כל הבירור וההערכה המקובלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה