מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערמונית מוגדלתעזרא סלע29/04/2010
ערמונית מוגדלת
מזה מס' שנים אובחנתי כבעל ערמונית מוגדלת.אני נוטל קסטרל 10 נמצא במעקב אצל אורולוג ומדי שנה עושה בדיקת psa.לאחרונה בצעתי צילום רנטגן.הערמונית אובחנה בערכים-- 3.8*4.8*5.0* ס"מ בעלת מרקם בלתי אחיד.שארית-56 ס"מ. psa-לפני שנה-2.8 לפני חודש-3.66 (בטווח 0 עד 4 ) psa free-0.77 אינדקס-0.21 ratio בדיקה נוספת -עכשיו במעבדה אחרת-מראה על תוצאות-psa3.9-תחום ייחוס מ-0 עד 4.5 .ratio-018-מה-פירושם?
הערה-כמובן שאני עובר מדי שנה בדיקה ידנית ע"י אורולוג (השנה טרם עברתי!)
אשמח לקבל תשובה-האם אני בכיוון שאיני רוצה לחשוב עליו?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מפורטת
פרופ' חיים מצקין04/05/2010נראה לי שאתה נמצא במעקב אורולוגי מסודר כולל כל הבדיקוות הנדרשות. למה שלא תשאל אותו ומאחר והוא גם זה שבדק את הערמונית שלך, תשובתו תהיה הנכונה ביותר עבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערמונית לפני ואחרי קרינתי+הורמונליאניהוא26/04/2010
מכובדי
שאלה נאיבית?
אני בחודשים האחרונים עברתי טיפול תרופתי של כדורים "הורמונלים" למשך 28 יום+זריקת הורמונים לתקפות של 3 חודשים , פלוס זה שאני כבר בשני שליש בדרכי בהקרנות בלבד, לא כימו, רק הקרנתי. עוד שבועיים מסיים , 5 ימים בשבוע.
מה קורה עם הערמונית שלי עם סיום הטיפול, האם לאחר טיפול ההקרנות בעת קיום יחסי המין, הערמונית שלי תייצר נוזל. ובאיזה מצב תהייה, האם תהייה קיימת.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערמונית נמוקרנת
פרופ' חיים מצקין27/04/2010שלום
יתכן וד"ר גז יצטרף לתשובה בהמשך
גם הטיפול ההורמונלי המקטין את הערמונית , את הPSA מקטין את כמות הנוזל המופרש וגם הקרינה ההורסת תאי בלוטת הערמונית יקטינו את כמות הנוזך המופרש בעת קיום יחסי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך פרופסור
אניהוא29/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית אשכיםגונן20/04/2010
שלום אני בן 16 ולפני כמה שנים גליתי תקלה באשך ימין, האשך הוא קטן מאד יחסית לשני, האשך טיפה רך ואינו כואב או מפריע. כשהייתי בן 3 עברתי ניתוך להורדת אשך טמיר האם זה בגלל כשלון הניתוך או שזה דבר שאמור להדאיג אותי בצורה חמורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשך קטן
פרופ' חיים מצקין21/04/2010אמנם אשך שהורד בניתוח, בעיקר כאשר הניתוח בוצע מעבר לגיל שנה יכול להיות פחות מפותח. אם בבדיקה יתברר שהוא מנוון לגמרי יש ענין להתייחס לבדיקתו הנכונה על ידך כל מספר חודשים. פנה לאורולוג מומחה להיבדק וללמוד כיצד לבדוק עצמך בצורה נכונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתמול התגלה אצלי גידול סרטני באשךרוני20/04/2010
אתמול התגלה אצלי גידול סרטני באשך שמאל.
תוצאות הבדיקות הן כדלהלן: אשך שמאלי מוגדל, בלתי אחיד, גבולות גבשושיים והיפרדנסיים.
ריבוי קשריות/גושים בגדלים שונים בשתי הריאות, הגדול בגוד 4.2 ס"מ, וברקמות רכות בדופן
קדמי שמאלי של הבטן נראית קישרית היפטדנסית בקוטר 16 מ"מ.
הומלץ לי לבצע ניתוח לכריתת אשך בדחיפות, ואחר כך לעבור 4 קורסים של כימתרפיה.
שאלתי היא האם ניתן להימנע מהניתוח ו/או הכימותרפיה באיזו שהיא דרך?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי לא
פרופ' חיים מצקין21/04/2010יש דחיפות רבה בביצוע הניתוח, ואין לך אופציות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני15/04/2010
אני בת 51 וכל חיי כמעט סובלת מדחיפות ותכיפות במתן שתן אך ללא דלקות.
עשיתי אולטרסאונד בטן לפני שנה וחצי והכל תקין.
בדיקות דם מקיפות גם תקינות.
לפני כשלושה שבועות התחלתי להרגיש בצורה חריפה דחיפות במתן שתן ללא צריבה.
ממש כל חצי שעה צורך להתרוקן ואם הרגשה שאני לא מרוקנת.
קבלתי אנטיביוטיקה שלא עזרה ועשיתי פעמיים בדיקת שתן כללית ותרבית ויצא תקין.
הרופא נשים בדק ואמר שזו שלפוחית רגיזה ונתן לי וסיקר שלא עוזר ממש (התחלתי לפני 3 ימים)
לפי מה שקראתי אלו תופעות שיכולות להופיע בסרטן השלפוחית ואני ממש בלחץ כי אף פעם לא הרגשתי לחץ כזה בשלפוחית ,ממש בלי הפסקה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ...
פרופ' חיים מצקין17/04/2010הרושם הראשוני שבאמת מדובר בדלקת ובעקבותיה תלונות של שלפוחית רגישה ורגיזה. על פי רוב התלונות חולפות תוך פרק זמן של ימים או שבועות מספר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PSAמיקי15/04/2010
האם ה"חלבון "הניבדק בבדיקת PSA עובר בדם או בנגנון אחר??
האם כאשר אין ערמונית ותוצאות PSA גדלות סימן שיש "מקור" אחר בגוף אשר הוא סרטן הגידול הוא בכפולות בתקופה של כ חודשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PSA
ד``ר אליהו גז17/04/2010שלום
במידה ועברתה כריתה של הערמונית בשל סרטן הערמונית ובדיקת PSA גבוה מעל 0.05ננוגרם למ"ל, הטענה שקיים מוקד גידולי.
בערכים נמוכים קיים ויכוח לגבי המשמעות של הממצא וויכוח באם יש צורך בטיפול,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סיטידני12/04/2010
בבדיקת סיטי שביצעתי התקבלה התשובה
"שלפוחית השתן בעלת דופן לא סדירה בהסתיגות שהיא איננה מלאה"
רציתי לדעת מה הכונה של מימצא זה מה זה אומר שדופן השלפוחית לא סדירה והאם עליי לבצע בדיקות נוספות?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
פרופ' חיים מצקין12/04/2010קשה לרופא הרנטגנולוג כאשר שלפוחית השתן לא מלאה להחליט אם הכל תקין או לא. האורולוג המטפל או מי שתתיעץ עימו יחליט אם יש מקום להמשיך בבירור בעשוי לכלול עם ציסטוסקופיה כלומר הסתכלות לתוך כיס השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית PSAלאחר ניתוחמיקי09/04/2010
מה בדיוק דוגמת בדיקת ה PSA...?
היכן זה נוצר ?האם בערמונית??? ולכן עם מוציעים את הערמונית התוצאה צריכה להיות 0.00000
כי המקור לא קיים יותר..
בבקשה תעשה לי סדר בדברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך PSA לאחר כריתה רדיקלית של הערמו
ד``ר אליהו גז09/04/2010
שלום
לפי הקריטריונים המקובלים ערכן של PSA לאחר כריתה רדיקלית של הערמונית צריך להיות קטן מ-0.05 ננוגרם למ"ל.
עקרונית אני מסכים עימך הערך צריך להיות 0.00
עליית ערך PSA לאחר כריתה רדיקלית של הערמונית מעידה על קיום מוקד גידול.
במקרה כזה יש צורך הבערכה מקומית באם יש הישנות של המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקד ?????
מיקי09/04/2010מוקד גדול???? אין ערמונית כלומר המוקד "אי שם בגוף....." ולכן בדיקת ה PSA אינה בהכרח מראה על סרטן בערמונית בלבד בהדגשה בלבד אלה בכל מקום אחר יכול להיות???? האם זה נכון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPSAאחר כריתה רדיקלית של הערמונית
ד``ר אליהו גז11/04/2010שלום
PSA בדם לאחר כריתה רדיקלית של הערמונית מהווה נתון משמעותי
על כן במקרה ו-PSA אינו יורד לרמה שהוגדרה או קיימת עליה בערכו - תומכים בקיום מוקד גידול ועל כן יש לעבור בירור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקד ?????
מיקי09/04/2010מוקד גדול???? אין ערמונית כלומר המוקד "אי שם בגוף....." ולכן בדיקת ה PSA אינה בהכרח מראה על סרטן בערמונית בלבד בהדגשה בלבד אלה בכל מקום אחר יכול להיות???? האם זה נכון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן האשכיםעומר08/04/2010
שלום.. אני בן 15 וחצי.. יש לי אשך שנמצא יותר למעלה מאשך שני, איני יודע אם הוא גדול יותר.. התופעה התחילה בגיל 13.. אני חולה בסרטן האשכים? כמו כן.. יש לי כאבים עמומים בגב התחתון, הבטן התחתונה, ובמפסעה.. עזרה דחוף בבקשה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשך גבוה
ד``ר אליהו גז09/04/2010שלום
אין לך סביה לדאגה זה לא גידול.
עליך להיבדק ע"י רופא אורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי לטווח ארוך לאחר הקרנותדני08/04/2010
מהן תופעות לוואי לאחר שנים כתוצאה מטיפול בהקרנות (imrt ) -סה"כ עוצמת קרינה של 7000 (200X35 )?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי ארוכות טווח של קרינה
ד``ר אליהו גז09/04/2010שלום
אני מבין שבמקרה שאותו אתה מעלה לדיון מדובר בטיפול קרינתי בשל סרטן הערמונית
תופעות הלוואי נובעות מחשיפה של החלחולת, כיס השתן , פרקי הירכים והמעיים לקרינה.
חומרת תופעות הלוואי נקבעת לפי מנת הקרינה היומית ומנת הקרינה הכוללת וכן מהנפח המטופל ע"י קרינה
ככל שמנת הקרינה ונפח הקרינה גדולים כן שכיחות תופעות הלוואי גדולה יותר.
במרבית המקרים תופעות הלוואי דועכות עם הזמן.
רק מיעוט מהחולים ותרים עם תופעות לוואי לטווח ארוך.
הביטוי הקליני של תופעות הלוואי נקבע בהתאם לאיבר המעורב בקרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר טיפול בברכיטרפיהמיקי07/04/2010
האם הערמונית ממשיכה ליצר את "הנוזלים" כפי שהיא "יצרה" לפני הטיפול? בברכיטרפיה?
האם הטיפול גורם נזק כל שהוא לעצבים סביב הערמונית או ל"צינור" שעובר בתוכה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיתרפיה
פרופ' חיים מצקין07/04/2010הטיפול גורם ל"מות הערמונית" מאחר והוא מקרין א כל הערמנוית ולכן למיעוט של נוזלים שהערמונית מייצרת. הצינור-השופכה מוקרנת אף היא אם כי במידה מעט פחותה כדי למזער נזקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן אשכיםמייק04/04/2010
שלום.
אני בן 37 ולפני 10 שנים חליתי בנונסמינומה אשך ימין. עברתי כריתה ולאחר מכן CT שהדגים בלוטות מוגדלות ברטרופרינאום כולל סמנים מוגברים. עברתי טיפולי BEP ומאז אין עדות למחלה.השנה (10 שנים אחרי) בבדיקות המעקב השנתיות בצעתי א.ס. בטן אשר היה בו ממצא יחידי : טחול בגודל תקין, הודגם מוקד איזואקוגני קטן בקוטר 0.7 ס"מ עם האלו קל מסביבו. ללא זרימה בתוכו. (בכל שנות המעקב לא ציינו את הממצא הנ"ל) כל יתר האיברים תקינים בדיקות מרקרים שבועיים לפני הא.ס. היו בנורמה (BHCG ו- AFP).
למען גילוי נאות שוחחתי עם האונקולוג בטלפון והוא טען שאין קשר בין הממצא לבין המחלה שעברתי. יחד עם זאת אני דיי בחרדה ורציתי לדעת האם קיים קשר לדעתכם למחלת סרטן אחרת, או בכלל מה יכולה להיות מהותו ואם יש לו חשיבות קלינית, ובנוסף האם ממצא שכזה אמור לגרום לכאב. מעבר לכך, הייתם ממליצים על מעקב או בירור מעמיק יותר? או שלהמתין לשנה הבאה?
תודה על הייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בטחול
פרופ' חיים מצקין06/04/2010אינני רואה קשר ברור בין מחלתך בעבר לבין ממצא בטחול. הרושם הראשוני שאין מדובר בממצא המחייב התייחסות בהולה. הייתי חוזר על הבדיקות בכלל בטווח של 3-6 חודשים. קודם לכם לא סביר שיחול שינוי משמעותי שניתן יהיה לראותו בהדמיה שיבחר הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון סי טי
מייק22/04/2010שלום פרופסור.
השבוע בצעתי CT בטן. בהמלצת האונקולוג שלי מסתבר שהממצא הודגם בסי טי השבוע ובהשוואה לסי טי מלפני שנתיים הוא גם היה שם. וללא שינוי. בפענוח כתוב סביר להניח המנגיומה.
בכל אופן רציתי לעדכן ותודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אחרי בבליכטרפיהמיקי03/04/2010
האם אפשר לבצע כריתת הערמונית עם הטיפול בשיטת הבבליכרטיה לא הצליח כלומר ה"סרטן חזר"??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתה של הערמונית לאחר טיפול בברכית
ד``ר אליהו גז03/04/2010שלום
כריתה של הערמנוית לאחר טיפול קרינתי חיצוני (טלאתרפיה) או פנימי (ברכיתרפיה) לא מקובל.
לרוב כאשר קיים כישלון הוא לא מקומי
כאשר הכישלון הוא מקומי בלבד (מוכח ע"י בדיקה פתולוגית) בהתאם למצבו הכללי של החולה (גיל ומחלות רקע) להמליץ על הטיפולים הבאים: קריותרפיה או טיפול הורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח לאחר קרינה
פונזי05/04/2010ניתן לבצע טיפול -hifu
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח
מיקי05/04/2010האם זה מבוסס??? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח אחרי ברכיתרפיה
פרופ' חיים מצקין06/04/2010בעיקרון ניתוח אפשרי. הבעיתיות נעוצה בהוכחה שהמחלה רק בערמונית ולא מחוצה לה. שכן אז אין לטיפול מקומי ניתוח או אחר הגיון. יש לדעת כי הניתוח קשור בתופעות לוואי רבות יותר משמעותית לאחר קרינה ברכיטרפיה או חיצונית וכמובן גם אחרי טיפול קמומי אחר כמו קריותרפיה או HIFU.
טיפול HIFU לאחר קרינה פנימית איננו מבוסס דיו בספרות המדעית-מקצועית אם כי הוא אפשרות סבירה כמו גם הקפאה קריותרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PSAדוד02/04/2010
מהיא הרמה הנורמלית של PSA ומהן הבדיקות הנוספות שצריך לבדוק האם מדובר בסרטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת PSA וסיכון לקיום סרטן הערמונית
ד``ר אליהו גז03/04/2010שלום
עקרונית "הערך" התקין של PSA בהתאם לגיל מופיע בתשובות המעבדה.
אך אין לשלול קיום גידול סרטני של הערמונית בערכים המוגדרים בתחום הנורמה.
יש חשיבות לשינוי בערך ה-PSA ובממצאים בבדיקה החלחולית.
לכן לפנות לרופא אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול באשכיםאבי02/04/2010
במהלך אולטרסאונד אשכים שביצעתי גילו אצלי גידול באשך שמאל שגודלו כ- 2.5 ס"מ.
בהתייעצות עם אורולוג בבי"ח הדסה נאמר לי כי יש צורך בכריתת האשך ולקיחת ביופסיה במהלך הניתוח.
ברצוני לשאול מס' שאלות :
1. לפני כמס' חודשים עברתי ניתוח להסרת רקמת שד (גניקומסטיה) אשר הציקו לי בשנתיים האחרונות. ברצוני לדעת באם יש קשר ישיר בין זה לבין הגידול באשך. ואם כן באם יכול להיות שמדובר בגידול שפיר או ממאיר (מה הסטטיסיטקה אומרת..)
2. האם כדאי לשאוב זרע במהלך הניתוח ?
3. זמן ההחלמה מהניתוח?
4. האם כדאי לקבל איבחון נוסף בנוגע למצבי או שבמקרה זה אין מקום לשיקול דעת... ?
5. האם יש רופא מומחה שאתה ממליץ עליו ?
6. האם יש מקום לתביעת הרופא אשר ביצע לי את הניתוח להסרת רקמת שומן ואשר לא ביצע את כלל הבדיקות הנדרשות טרם ועל כן לא גיליתי את זה קודם לכן..
7. כיום בדיקות הזרע שלי לא כ"כ טובות (איכות, כמות, תנועתיות) , האם יכולה להיות הרעה במצב לאחר הניתוח לכריתה או שזה לא אמור להשפיע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן האשך
ד``ר אליהו גז03/04/2010אבי שלום
מטבע הדברים לא אענה על כל השאלות כי זאת לא מטרת המדור.
מהנתונים המובאים קיים חשד סביר לגידול ראשוני של האשך
כן ייתכן קשר בין הגניקומסטיה לבין הגידול הראשוני באשך, כי חלק מהגידולים מפרישים חומר הגורם לזאת..
הטיפול הראשוני הממולץ אצל חולים עם אבחנה קלינית של סרטן האשך הוא כריתה של האשך החולה.
יש צורך לעבור בדיקה ושימור הזרע מיד לאחר הסרת האשך החולה.
במידה והינך זקוק לחוות דעת נוספת תוכל לפנות ישירות אלינו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)