מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תשובת ציסטוסקופיהשירה15/08/2010
פרופ' שלום,
בעלי בן 54 , מעשן, המטוריה, שתן לציטולוגיה תאים אטיפיים ספורים בוצע היום ציסטוסקופיה וכדלהלן:
ממצא בשופכה: שופכה תקינה ללא היצרות.
ממצא בשלפוחית (צוואר, משולש, דפנות): רירית תקינה של כיס השתן. לא נראה גידול בכיס השתן. פיות תקינות טרבקולציות במידה בכיס השתן.
באזור הדופן העליון ליד נועת האויר בליטה של פחות מ- 1 ס"מ מכוסה ברירית תקינה.
מוזמן לכריתת הממצא לבדיקה היסטופתלוגית.
פרופסור, מה דעתך? האם הממצא הוא בדופן כיס השתן? לא הבנתי מהרופא היכן זה ממוקם.
מה זה אומר? הרופא אומר שהוא רואה את הבליטה אך לא יודע מהיכן היא מתחילה? למה הכוונה? בעלי עשה בלי שום קשר C.T. בטן עקב וסקוליטיס ובאותו C.T. מראה שלפוחית השתן היא תקינה. אך מה יכולה להיות בליטה זו? זה בדרך כלל ממצא ממאיר? סרטני? האם באותה בדיקת כריתה מוציאים את כל הממצא? מה עושים?
האם תוכל ליתן לי מה שיותר אינפורמציה,?כמה זמן ניתנת תשובת פתלוגיה באם הממצא ממאיר?
מהי דעתך, בליטה כזו יכולה להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בכיס השתן
פרופ' חיים מצקין17/08/2010אינני יכול ללומר בודאות שכן לא ראיתי את הממצא. הסבירות הגבוהה ביותר שלא ימצא גידול. אבל עצם החשד של מי שהסתכל מספיק כדי לקחת דגימה-ביופסיה מהאזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI של מיטת הערמוניתאווה15/08/2010
קשריות לימפה תגובתיות - נמצא ב-MRI , מה המשמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת MRI של האגן
ד``ר אליהו גז16/08/2010שלום
לממצאים עלולה להיות משמעות קלינית - אבחנתית וטיפולית
בכדי לענות בצורה סבירה יש למסור נתונים נוספים כמו
1. מדוע הבדיקה נעשתה
2. האם מדובר במחלה סרטנית?
3. רמת PSA בדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש טעם להפגש עם רופה בלי CITIאינה13/08/2010
שלום.
אבא שלי בן 62(חולה סוכר ,הוא לוקח כדורים מדי יום) קיבל תשובה חיובית לסרטן הערמונית.
במהל הביופסיה קיבל זיהום בגוף.
בשבוע שעבר הושפז בבית החולים זיב(צפת) עם חום 40 וסוכר 300.
שוחרר הביתה ביום ראשון השבוע ועדיין חייב לקחת תרופה אנטיביאוטית (ZINAT) עד סוף שבוע הבא.
רופה המטפל שלו לא מוכן לשלוח אותו לבדיקת(CITI) עד סוף 08.2010 כי " אין טעם לבצע בדיקה כל אות יש זיהום בגוף...."
האם זה נכון??אולי יש גרורות ואנו מעבדים את הזמן????
הזמנתי תור אצל פרופסור מצקין לתאריך 17.08.2010 ואני לא יודעת האם יש טעם להפגש בלי בדיקת CITI???
בתודה
אינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופסור מצקין
אינה14/08/2010שלום.
לא עניתה.....
אבא שלי חולה סרטן הערמונית (קיבל את ההודעה ב03.08.10)
הוא מרגיש כבר לא טוב ואני לא יודעת מה לעשות.....
בתאריך 31.08.2010 יש לו תור לCT.
בתארי 17.08.10 יש לו תור לפרופסור מצקין.
האם יש טעם לדחות את התור?או כן להפגש בלי CT?
בתודה
אינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בגמילה מעשון וסרטןאורן12/08/2010
שלום
אני אחרי כריתת שאת משלפוחית השתן, אני מנסה להפסיק לעשן אבל עדיין מעשן כ5 סיגריות ביום, אני מקבל טיפולי מיטומיצין, האם יש לי סיכוי להירפא למרות עשון ה5 סיגריות?
תודה
ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי קיים תמיד
פרופ' חיים מצקין14/08/2010והוא תלוי בין השאר באופי הגידול שהוסר והאם ניתן טיפול נוסף לתוך כיס השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שלפוחית השתןליאור11/08/2010
שלום,
גילו אצל אבי לפני שנתיים סרטן בשלפוחית השתן-
high grade non-papillary (flat) urothelial carcinoma
extensive lamina propria invasion
muscle is seen and free of tumor
טופל בניתוח להסרת הגידול + BCG , לאור אי סבילות לטיפול ה BCG הופסק. לפני יומיים עבר סיטוסקופיה וממצאיה:
שופכה תקינה לכל אורכה, ערמונית מוגדלת, מראה כיס השתן- פיות תקינות, רירית הכיס כועסת, אזורים רבים נקרוטים מתבלטים לכיס - שאת?
ברור כי הגידול חזר, אך האם ניתן להבין כי בצורה יותר אגרסיבית?
לאור אי סבילותו של אבי ל BCG האם ניתן להציע טיפול אחר (sinergo?)מהי רמת ההצלחה עם טיפול זה?- מאוד לא רוצים להגיע לכדי כריתה.
המון תודה מראש,
ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בכיס השתן
פרופ' חיים מצקין12/08/2010יש כמובן מספר אלטרנטיבות כמובן אם יוכח שיש גידול אגרסיבי. חזרה על הטיפול , שימוש במינון נמוך יותר של BCG עם ובלי חומרים נוספים ועוד. אורולוג המתמחה בנושא ייעץ לך מהו לדעתו הטיפול המתאים ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותרויקי09/08/2010
בעבר סרטן שלפוחית שתן שאלתי היא האם מותר לאכול בשר עוף כבד והאם מותר לאכול ביצים קשות או חביתות בבקשה תשובה ושאלה נוספת האם מותר לשחות בבריכה למרות שיש כלור אשמח לתשובה מהירה תודה רבה דוקטור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח בבקשה אם תתיחסו לשאלתי ותענו
ויקי11/08/2010לי בבקשה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמותר הכל חוץ מלעשן
פרופ' חיים מצקין12/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שלפוחית השתןדני08/08/2010
שלום.
לפני שנתיים התגלו אצלי מ"ס רב של גידולים בשלפוחית השתן. בוצע קריתתם.
פתלוגיה גידולים פפילרים TA/ LOW GRADE, בוצעו שש שתיפות BCG. לפני שמונה חודשים חזרו ארבה גידולים קטנים ונקרתו. פתלוגיה TA LOW GRADE. פפילריים. לפני חודש היתגלו שמונה גידולים קטנים. אני פוחד מניתוחים. האם אין בררה וחיבים שוב לקרות ולעשות שתיפות
בתוך השלפוחית ומה הסכנה אם לא יעשה ניתוח קריתת הגידולים וטיפול בתוך השלפוחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יגדלו יתרבו וידממו
פרופ' חיים מצקין09/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור מצקין.
דני12/08/2010שלום לך .
כתבתה לי שאם לא קורתים את הגידולים הם התרבו וידממו. רציתי לשאול במה זה מסכן אותי ובריאותי. ועוד שאלה. מה הסיכוי שגידולים יכולים לחזור ברמת מאמירות יותר גבוהה וגם להופיע בכליות.
תודה. גבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכויים
פרופ' חיים מצקין14/08/2010אני חושב שדימום מסכן את הבריאות..
יש סיכוי של 10-15 % באופן כללי של חזרה ברמת ממאירות גבוהה יותר ו5% שיופיע גם בכליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותאמיר08/08/2010
בן 55 נ+6 בריא ללא מחלות רקע סכרת,ל.ד,לב לא מעשן לפני שבועים התגלה אצלי אדינו קרצינומה של הערמונית גליסון 8 הביופסיה בוצעה בגלל psa5.7 בבדיקות שתן לכללית ולתרבית כולל אולטרא סאונד של מערכת השתן והערמונית תקינים לחלוטין,בבדיקה ריקטאלית ערמונית תקינה לחלוטין. הנני מבקש את חוות דעתכם על שיטות הטיפול הקימות? והאם אחרי הסרת הערמוית קיימות תופעות לואי תמידיות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות
פרופ' חיים מצקין08/08/2010כמובן שהאתר איננוו תחליף להתיעצות
אומר רק כי ככל שהינך צעיר יותר והמחלה אגרסיבית כשלך , אם אמנם לאחר בירור אין עדות למחלה מעבר לערמונית טיפול כירורגי רדיקלי לסוגיו השונים הוא הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאים אטיפייםשירה07/08/2010
פרופ' שלום,
טרם נעניתי לשאלתי מהם תאים אטיפיים?
אני מבינה ממך כי אלו הם תאים לא סרטניים, אך כפי שציינתי בהודעה קודמת שלי אליך שאני קוראת בפורומים כי זה תא חשוד מאזור של גידול. האמנם?
במידה ותוכל לענות לי על כך אודה לך מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוד-כן, אבחנתי לא !
פרופ' חיים מצקין08/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת ציסטוסקופיה
שירה15/08/2010פרופ' שלום,
בעלי בן 54 , מעשן, המטוריה, שתן לציטולוגיה תאים אטיפיים ספורים בוצע היום ציסטוסקופיה וכדלהלן:
ממצא בשופכה: שופכה תקינה ללא היצרות.
ממצא בשלפוחית (צוואר, משולש, דפנות): רירית תקינה של כיס השתן. לא נראה גידול בכיס השתן. פיות תקינות טרבקולציות במידה בכיס השתן.
באזור הדופן העליון ליד נועת האויר בליטה של פחות מ- 1 ס"מ מכוסה ברירית תקינה.
מוזמן לכריתת הממצא לבדיקה היסטופתלוגית.
פרופסור, מה דעתך? האם הממצא הוא בדופן כיס השתן? לא הבנתי מהרופא היכן זה ממוקם.
מה זה אומר? הרופא אומר שהוא רואה את הבליטה אך לא יודע מהיכן היא מתחילה? למה הכוונה? בעלי עשה בלי שום קשר C.T. בטן עקב וסקוליטיס ובאותו C.T. מראה שלפוחית השתן היא תקינה. אך מה יכולה להיות בליטה זו? זה בדרך כלל ממצא ממאיר? סרטני? האם באותה בדיקת כריתה מוציאים את כל הממצא? מה עושים?
האם תוכל ליתן לי מה שיותר אינפורמציה,?כמה זמן ניתנת תשובת פתלוגיה באם הממצא ממאיר?
מהי דעתך, בליטה כזו יכולה להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאים אטיפיים בשתן לציטולוגיהשירה03/08/2010
ד"ר שלום רב,
עקב המטוריה לגבר בגיל 54, בוצעה בדיקת שתן לציטולוגיה וכדלהלן:
בדיקה ראשונה:
בבדיקת השתן נראו לויקוציטים ומאקרופגים.
אין עדות לתאים ממאירים.
בדיקה שניה:
בבדיקת השתן נראו תאי אפיטל שטוח.
אין עדות לתאים ממאירים.
בדיקה שלישית:
משטח תאי אפיתל מעבר ותאים אטיפיים ספורים.
מה אומרת תוצאה זו?
האם זה סרטני?
מה המשך בירור?
אם זה אכן סרטני מהם אחוזי ההצלחה?
בוצעה אגב, בדיקת סיטי בטן שאינה קשורה בענין זה, אלא כמעקב וסקוליטיס ושלפוחית השתן על דפנותיה נראו תקינים.
אני מניחה שסיטי כזה לא מספיק כבירור להמטוריה בשתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאים אטיפיים
פרופ' חיים מצקין05/08/2010תאים אטיפיים אינם תאים סרטניים.
אשר למשמעות בחולה הספציפי ומה צריך לעשות. שאלי את האורולוג המטפל או בחרי לך להתייעצות אורולוג מומחה בתחום האונקולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירה05/08/2010פרופסור מצקין
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפול בזומרהאיש02/08/2010
אבי בן 80, מטופל קרוב ל4 שנים בזומרה בעירוי. בקופ"ח אמרו לו שלפי המחקרים אסור לקבל זומרה תקופה כל כך ארוכה והוא צריך לעבור לטיפול בכדורים(בונופוס). האם זה נכון? האם יעילות הכדורים היא במו זומרה? מדובר במקרה בו יש גרורות בעצמות ועד עכשין נראה שזומרה היתה יעילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מכיר המלצה כזו
פרופ' חיים מצקין05/08/2010הוראה להפסקה יש רק כאשר תפקודי הכליה אינם מאפשרים מתן, אחרת אינני מכיר המלצה כזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיה בקבלת שטיפות מיטומציןמאיר31/07/2010
שלום
האם מותר לשחות בים או בבריכה .בימים שמקבלים את שטיפת המיטומצין? אני מקבל פעם בשבוע
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן !!!
פרופ' חיים מצקין01/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מאיר02/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה ערמוניתאלי30/07/2010
מבקש הסבר לגבי חומרת המחלה
THREE CORES OF PROSTATIC TISSUE,INONE OF THEM AN AREA OF ADENOCARCINOMA GLEASON'S SCORE 3+3/
AREAOCCUPIES APPROXIMATELY 6%-8% OF THE CORE VOLUME OF CK-903 AND P-63ARE NEGATIVEIN THE AREA THE ADENOCARCINOMA.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרת מחלה
פרופ' חיים מצקין01/08/2010ראשית צריך לזכור כי רק כל המידע כולל בדיקה גופנית ותוצאות בדיקות מעבדה כגון PSA יכול לתת את התמונה כולה.
בביופסיה נמצאה מחלה בנפח מאד קטן והתאים הסרטניים הם טובים-בינויים מבחינת האגרסיביות שלהם וכושר התפשטותם וגדילתם.
סה"כ יחסית גידול "טוב"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמה
אלי01/08/2010אודה לך מאד אם תתייחס כפי שאמרת PSA -4.6 אחרון,קודם 4.2.
גודל ערמונית רוחכ 50 ממ,אורך 29 ממ,גובה 29 ממ,נפח 32 סמק.
אזור מעבר-TZ :מרקם תקין הומוגני
איזור פריפרי PZ מרקם איזואקונגי תקין
קופסית שלמה,אונה מרכזית לא מפותחת,אין הסתיידויות.
אם תוכל להמליץ על הטיפול הרצוי.
תודה מקרב לב ובריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה לטיפול
ד``ר אליהו גז06/08/2010שלום
אפשרויות הטיפול מגוונות ותלויות גם בגיל ובמצבו של החולה
אפשרויות הטיפול:
קרינה חיצונית
קרינה פנימית ברכיתרפיה של הערמונית
ניתוח - כריתה רדיקלית של הערמונית
מעקב אקטיבי
בהצלחה
ממליץ על מפגש ישיר עם מומחה אונקולוגי או אורולוגי בתחום הנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"חומרת המחלה"
ד``ר אליהו גז06/08/2010שלום
את "חומרת" המחלה לא קובעים על סמך הפתולוגיה בלבד
מרכיבים נוספים היקף המחלה, רמת PSA בדם ועוד.
עליך להתייעץ עם מומחה לאונקולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטומציןמאיר21/07/2010
אני צריך לעשות שטיפות של מיטומצין, מה הם תופעות הלוואי לחומר הזה לאחר השטיפה?
תודה
אוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטומיצין
פרופ' חיים מצקין22/07/2010מיטומיצין היא בין התרופות עם מיעוט תופעות לוואי. לעיתים תלונות של דלקת קלה-תכיפות ודחיפות במתן השתן לזמן קצר.תופעות אלרגיות הן נדירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מאיר22/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם השלישית למה לא עוגים לידני21/07/2010
שלום.
מספר רופאים כמו פרופסור בן עמי סלע, ד"ר קוור ועוד כתבו שגיידולים פילריים בעלי דרגת ממאמירות נמוכה למרות החזרתם אחרי קריתתם אינם מהווים כלל סכנה לחיים. אז מדוע
קורתים אותם שוב וגם נותנים לפעמים טיפול תוך שלפוחית. למה פשוט לא לתת להם לגדול
אם אין בהם סכנה לחיים. תסבירו בקשה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה אפשר לקרוא את המאמרים הללו????
מאיר27/07/2010אולי תוסיף קישור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוני
גבי28/07/2010לצערי אני לא יודע להוסיף קישורים אבל תחפש באינטרנט פרופסור בן עמי סלע ותיכנס לאתר
מעניין של ד"ר יצחק קוור ותחפש תשובות של ד"ר דימיטרי גולדין לגבי באתר אורולוגיה של
BeOK שאומר שבכל זות צריך לקרות את הגידולים ומסביר מדוע. אם קצת עבודה אנ בטוח שתמצא
את המבוקשך.
גבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמרים?????
ד``ר אליהו גז29/07/2010איזה מאמרים
העלה סוגיה שאלה ולא מאמרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)