מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תופעות לוואי אחרי הקרנות סרטן הערמוחוצ'נר יעקב20/09/2009
שלום רב
אשמח מאד באם תענו לי על השאלה הזו
קיבלתי 40 הקרנות לבלוטת הערמונית שסיימתי בערב יום העצמאות אשמח מאד אם תשלחו לי מייל
לכתובתי על תופעות הלוואי של ההקרנות וכמה זמן לוקח עד שהן עוברות ואם בכלל
בתודה ובברכת שנה טובה
חוצ'נר יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של הטיפול הקרינתי
ד``ר אליהו גז22/09/2009תופעות הלוואי של הטיפול הקרינתי בקרינה לסרטן הערמונית הם:
הפרעות במתן השתן - תכיפות, דחיפות וצריבה
הפרעות במתן הצואה - כאבים והפרשה מפי הטבעת. במקרים קיצוניים דימום מהחלחולת
הפרעוות בפעילות המינית - פגיעה בזיקפה
כאבים בפרקי הירכים
תופעות הלוואי מופיעות ומתפתחות במשך תקופת הטיפול הקרינתי.
לרוב תופעות אלו דועכות בסמוך מאד לסיום הטיפול הקרינתי, קרי תוך 4-6 שבועות
ביחד עם זאת:
1.ץ לא ניתן לצפות מראש מי מבין החולים יפתח תופעות לוואי אלו ובאיזו חומרה
2. הגישה הטיפולית היא שמרנית ולהימנע מלקיחת דגימות - ביופסיות מהחלחולת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין אימפוטנציה לגידול באשךנוני17/09/2009
שלום לרופאים המכובדים.
האם יש קשר כלשהוא בין גידול (אינני יודע עדיין אם שפיר או סרטני) באשך הימני לבין אימפוטנציה?
תודה על המענה, וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' חיים מצקין20/09/2009ושוב לא ולא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יותרת האשךאנונימי14/09/2009
שלום
אני בן 18 ובזמן האחרון (עניין של יומיים שלושה) שמתי לב שהחלק התחתון שמתחת לאשך השמאלי שלי (לפי בדיקה באינטרנט הבנתי שמדובר ככל הנראה על ה"זנב" של יותרת האשך) נפוח פי כמה וכמה מאשר אותו אזור באשך הימני. בנגיעה אף יש כאב באזור בעוד שבאשך ימין אין כאב באותה רמת מגע.
אני וחברה שלי עדיין לא מקיימים יחסי מין ועוד לא הגענו למצב של שפיכה אבל אנחנו כן עושים דברים אחרים ובנוסף הפסקתי לאונן מאז שאני איתה.
רציתי לוודא שלא מדובר באיזשהו גידול או בעיה חמורה אלא משהו שניתן לסידור וכיצד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות ורגישות
פרופ' חיים מצקין15/09/2009נפיחות באזור ורגישות מצביעים בדרך כלל על תהליך דלקתי. דווקא תהליך דלקתי בגילך הצעיר פחות שכיח ולכן אני מציע שתיגש לאורולוג מומחה לבדיקה . הוא עשוי לשלוח אותך לבדיקות דם ואולטראסאונד של תוכן שק האשכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש על שק האשכיםתומר06/09/2009
שלום,
אני בן 26, בריא, חיי בזוגיות כבר שנים. לפני יומיים שמתי לב לגוש בסדר גודל של פצעון קטן שהופיע על שק האשכים, ממש במרכזו. אין לו צבע אדמומי,. הוא לא מכאיב לי ואני לא מרגיש בו כלל, אבל בכל זאת, ברגע שאני ממשש את המקום הוא שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בשק האשכים
פרופ' חיים מצקין07/09/2009מדובר ככל הנראה בממצא שפיר ושכיח של ציסטה עם חלב SEBACEOUS CYST. אין צורך בטיפול. אם לא יחלוף /יעלם ממולץ ביקורת לא בדחיפות אצל אורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך שמאלאריק30/08/2009
יש לי משהו מעל אשך שמאל זה בצורת כדור בגודל גולה ומחובר לאשך מלמעלה. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולה
פרופ' חיים מצקין31/08/2009אם זה עגול ממש לא כואב סביר להניח שמדובר בתהליך של ציסטה ממקור זה או אחר.
כמובן שיש מקום לגשת ולהיבדק אצל אורולוג מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור מצקיןאלינור25/08/2009
שלום דוקטור.
לפני כשנה בערך, אבי עבר אצלך טיפול בברכיתפיה.
לאחר הטיפול הכל היה בסדר , אך בחצי שנה האחרונה הוא חש צריבה עזה, כאבים, תכיפות רבה במתן השתן, וחוסר יכולת להתאפק.
אתמול הוא סיפר לי שהופיע לו הרבה דם בשתן , ניסיתי להתקשר לפקידה שלך אבל לא הייתה תשובה.
א. למה אי אפשר ליצור קשר ישיר איתך? אבי הוא בן אדם מבוגר, ויש לו המון חששות ושאלות והוא כבר מצטער שעבר את התהליך כי באמת שאין מי שמסביר ועוזר לו. גם הרופאת משפחה לא הכי יודעת במה מדובר..
ב. מה אומר הדם בשתן? האם זה מסוכן?
תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה?
אלינור27/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם בשתן
פרופ' חיים מצקין31/08/2009חולים הנזקקים ליעוץ אורולוגי יכולים לקבלו או במרפאות בקהילה ואם הרופא בקהילה לא יסתדר הוא יפנה אותו למרפאות החוץ שלנו.
גם אופציה של פנייה ישירה עם טופס 17 למרפאות החוץ שלנו היא אפשרית. מרפאה בנושא סרטן-ערמונית ברכיתרפיה מתקיימת פעמיים בחודש. הדלתות פתוחות.
דם בשתו יכול להיות מגורמים שונים כול מהטיפול (לא שכיח) ובטח מצריך התייעצות אורולוגית מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש לדעת האם הבדיקה תקינה דחוףרועי25/08/2009
שלום רב, אני גבר בן 33 ללא מחלות רקע ביצעתי בדיקת PSA הערכים שהתקבלו הם-0.24 האם זה תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר psa 0.27
dove30/08/2009עד שרופא יואיל לענות
אתה צעיר למחלות ערמונית וPSA 0.27 זה מצויין כי הטווח התקין לכאורה הוא 0-4.
לא ברור למה נבדקתה בגילך אבל יש לך כעת בדיקת בסיס כי הPSA עולה עם הגיל כך שאם תבדק
פעם בשנה או שנתיים תוכל לעקוב אחרי קצב העליה שלפעמים זה לא פחות חשוב מהמספר המוחלט
שנת בריאות Dove* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPSA בגיל 33 ???
פרופ' חיים מצקין31/08/2009אין כל סיבה לבצע בדיקת דם זו בגיל לפני 40-45.
ובכל מקרה התוצאה תקינה
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול באשך ימיןדנה3622/08/2009
שלום רב,
בעלי בן 40, לאחר גילוי גידול סרטני הוסר האשך הימני, הגידול היה בשם סמינומה בדרגה 1.
כרגע, עובר הקרנות מנע. בכמות 26 גריי במשך 14 טיפולים. (1.8 גריי לטיפול) בטן/ אגן.
שאלותי,
1. האם לא היה צריך לחלק את הטיפול ל - 20 טיפולים.(קראתי במקומות על שיטות טיפול)
2. בעלי מוסר שהקרנות מתמקדות במרכז הבטן ומצד שמאל (שלמעשה האשך שהוסר היה בצד ימין) האם זה תקין.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה
פרופ' חיים מצקין23/08/2009שלום
ד"ר גז האונוקולוג החולק עימי את האתר הוא הכתובת הנכונה לתשובות
אני מניח שהוא יענה בימים הקרובים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אני אחכה לתגובתו של דר' גז
דנה3623/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול קרינתי בסמינומה של האשך שלב I
ד``ר אליהו גז25/08/2009בחולים עם סרטן האשך מסוג סמינומה בשלב קליני I, קרי לאחר כריתת האשך הנגוע וכאשר אין עדות קלינית (בבדיקות ההדמיה ובבדיקות הדם) למחלה, קיימות שלוש גישות טיפוליות.
אחת הגישות היא טיפול קרינתי משלים מונע שמטרתו הקטנת הסיכון להישנות המחלה.
לשאלתך,
תוכנית הטיפול הקרינתי שבעלך קיבל מקובלת במוסדות רפואיים שונים בארץ ובעולם.
הקרינה ניתנת לבלוטות הלימפה באגן בצד האשך שהיה עם הגידול ולבלוטות הלימפה בבטן באזור רטרופריטוניאום.
א ני מניח שבעלך ק
ודם הטיפול הקרינתי עבר סימולציה קרי תכנון הטיפול הקרינתי ובוודאי נעשו צילומי ביקורת בתקופת הטיפול הקרינתי לשם בקרה של הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
דנה3626/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש משהו מעל האשך, מסוכן??מודאג21/08/2009
שלום רב,
אני בן 24, מעל אשך שמאל (בתוך שק האשכים) יש משהו שאני לא יודע מה זה, אינני יודע אם אפשר לקרוא לזה גוש, כי זה לא בצורת כדור כזה , אלא שמעל האשך ה"חלל" הזה כאליו מלא, יש שמה משהו, לעומת שמעל אשך ימין אין משהו כלומר יש רק את האשך ומעל האשך ריק. לציין כי המצב הזה אינו חדש, אבל רק לאחרונה אני שמתי לב שמצב כזה יכול להיות שהוא מצב לא תקין, לציין כי אין כאבים באשכים וגם לא באשך שמאל, וגם כאשר אני לוחץ על המשהו הזה שמעל האשך זה לא גורם לכאבים, והמגע רך, אין כאבי בטן, ואין תחושות לא נעימות באשכים.
לציין כי אני נולדתי בריא, לא היו לי בעיות באשכים כשנולדתי, ובמשפחה שלי אין עבר של בעיות/מחלות בשאכים, ואני כבר קבעתי תור אצל רופא אורולוג, אך אני בן אדם מאוד ביישן ואני מתבייש מאוד מהבדיקה ואני כל כך לחוץ מהבדיקה, ואינני יודע מה לעשות.
אבקש את עזרתך, האם יכול להיות שמדובר בהידרולציה או וריקוצלה, או משהו יותר מסוכן?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעל האשך
פרופ' חיים מצקין22/08/2009אמנם יתכן כי מדובר בממצא שפיר של וריקוצלה אך יש צורך בבדיקת אורולוג מומחה כדי לוודא. לעיתים יש צורך גם בבדיקת אולטראסאונד של האשכים.
בחר לך אורולוג מומחה להתיעצות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואימשה20/08/2009
בעבר עברתי מס' נתוחים בשלפוחית השתן בעקבות גילוי גידולים ובעקבות טיפולים ב- BCG. לאחרונה אני עובר סדרת 6 טיפולים במיטומיצין C. עברתי עד כה 4 טיפולים, אחת לשבוע. לאחר כל טיפול משתלטת עליי חולשה גדולה בשרירים וכן טשטוש וסחרחורת. הדבר נמשך במשך 3 ימים לפחות. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטומיצין C
פרופ' חיים מצקין22/08/2009מיטומיצין המוחדר לכיס השתן איננו נספג למערכות הגוף השונות. לכן תופעות המתוארות על ידך אינן קשורות קרוב לודאי לחומר המוכנס. עצתי לסיים את הקורס בן הששה שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהרפי19/08/2009
אני בן 45 יש לי בעיה לאחר פליטת זרע אני מרגיש שחלק מהזרע נשאר בפין ולא יוצא ואחרי זה
כשאני משתין אני מרגיש כאילו משהו תקוע בסוף הפין ואני שותה כמויות של מים וזה לא יוצא יש לי הרגשה של חסימה כאילו בפין האם זה נוזל זרע?. והאם הוא יכול לצאת שוב רק בפליטת זרע
מה עליי לעשות?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שאלה לפורום זה. נסה בפורום רופאי
פרופ' חיים מצקין22/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפת שתן ובדיקת אורודינמיקהזוקי13/08/2009
אני בת 50 . בריאה בדרך כלל. פרט לתת פעילות בלוטת התריס מאוזנת ובעבר cin2-3 עברתי קוניזציה והכל תקין בבקורות. מזה כמה שנים סובלת מדליפת שתן במאמץ ,ולאחר התרוקנות ישנה שארית שתן שדולפת לי..בשנה האחרונה סובלת מעצירות ,שמתבטאת בקושי בהתרוקנות ותחושה של חוסר התרוקנות מלאה לאחר מתן צואה ,וכן ישנו כאב באזור הרקטום ופעם אחת היתה דליפה של מעט צואה..בוצעה בי קולונוסקופיה ויצאה תקינה .היום בוצעה בי בדיקת אורודינמיקה היתה כואבת מאוד ,והרופא אמר ,שמשהו הפריע לו להכניס את הצינור, שכנראה אצטרך לעשות ציסטטוסקופיה ושאקבל תשובה בעוד 10 ימים על בדיקת האורודינמיקה .ושאין לי צניחה משמעותית באיברי האגן פרט לצניחה קלה של הדופן האחורי של הנרתיק. שאלתי- מה הסיבות שיכולות לגרום לקושי בהכנסת הצינור לשלפוחית ???אשמח מאוד לעזרתך!!מה דעתך בכלל על מה שתארתי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורודינמיקה
פרופ' חיים מצקין16/08/2009תדעי רק לאחר הציסטוסקופיה אם מדובר באמת בבעיה או בכשל טכני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן לציטולוגיה ואולטראסאונדשני10/08/2009
בעבר לפני 3שנים סרטן שלפוחית השתן בבדיקת שתן לציטולוגיה הכל תקין אולטראסאונד הכל תקין בבדיקת ציטוסקופיה הרופא ראה משהו קטנטן שאלתי היא א.אם בבדיקת השתן והאולטרא הכל תקין בכל זאת יכול להיות שגדל משהו ב. בעבר גם היה אותו מקרה נותחתי וזה היה דלקת לאחר בדיקת ביופסיה מה דעתך אשמח לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן כיס השתן
פרופ' חיים מצקין10/08/2009מראה עיניו של הרופא הבודק חשוב ואם הוא חושד יש מקום לביופסיה. יש כמובן סיכוי שגם הפעם זו תהיה דלקת בלבד אבל ללא ביופסיה לא תדעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לנתח כמו בעבר
שני10/08/2009תודה על תשובתך שאלה נוספת א.האם לנתח כמו בעבר שלדעתי היה מיותר אבל דעתך חשובה לי ב.האם השתן לציטולוגיה והאולטרא לא מספיקים לאשר שזה לא סרטני ג. במידה והביופסיה מראה שזה דלקת האם לצרוב אותה כדי שלא יתפתח סרטן אשמח לתשובותך תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' חיים מצקין10/08/2009אם מדובר בדלקת לא צריך לעשות דבר כחלק מהכריתה גם צורבים את אזור הכריתה-בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה אבל לא ככ הבנתי את תשובתך
שני10/08/2009במידה ובביופסיה מגלים שזאת דלקת לא לצרוב הבנתי נכון ולא הבנתי את שענית למה הכוונה כחלק מהכריתה גם צורבים בבקשה הסבר יותר ברור תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריבה
פרופ' חיים מצקין11/08/2009בכריתה גם צורבים את האזור שנכרת ואחר כך תגיע התשובה אם מדובר היה בדלקת ואזי לא צריך יותר כלום או מז=דובר בחזרת הגידול וזה אולי יצריך טיפול נוסף להחלטת הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלחה שוב
שני12/08/2009האם קודם לקחת ביופסיה מהמקום או שביחד עם הביופסיה לצרוב זאת שאלתי אשמח לתשובה כדי שאבין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה לא הבנתי אותך
שני13/08/2009אם אפשר תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקה וסרטןבילי03/08/2009
שלום ד"ר
במשפחתנו נתגלה סרטן בפרוסטטה (לאחי) וסרטן שלפוחית השתן, ממאיר ופעיל (לאחותי)
לאחות נוספת דם סמוי בשתן וציססטה. לביתי יש דימום חוזר מידי חודש ואחיינית נוספת סובלת נבעיות כיליה ושתן.
האם ישנה אפשרות שיש פגם גנטי או בעיה גנטית?
ואם כן, היכן ניתן לבצע בדיקות ואלו בדיקות.
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה
פרופ' חיים מצקין04/08/2009אינני מכיר קשר גנטי מוכח בין סרטן הערמונית לסרטן שלפוחית השתן. דימום בלי סיבה ברורה מחייב ברור. האורולוג המטפל יברר את המקרים בלי קשר לסיפור המשפחתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא תשובה: טיפול כימו' של בן הזוגתמר02/08/2009
שלום,
בעלי חלה בסרטן האשכים מסוג סמינומה, עבר ניתוח וטיפול כימו' יחיד עם קרבופלטין .
אנו רוצים להרות ושואלים:
יש הגורסים כי צריך לחכות בין 4 חוד' מהטיפול ועד חצי שנה לפני הריון בגלל איכות הזרע.
האם גם יש השלכות של הטיפול לאחר תקופת ההמתנה גם על העובר?נאמר לי במכון הטרטולוגי שרק כאשר האשה מקבלת תרופה זו ייתכנו השפעות שליליות על העובר. האם כך? האם מספיק לחכות 4 חוד'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
דנה3616/08/2009הסיפור שלי מאוד דומה לשלך, אם תרצי לדבר, תשלחי לי הודעה למייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, לגילי, המייל שלי
דנה3616/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)