מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהחסויה16/02/2010
שלום!!
איך יודעים לזהות את סרטן הערמונית??
לבעלי יש באחד האשכים מאין בליטה (כמו גולה)והוא מתלונן שזה כואב לו לעיתים אך מתבייש חללכת לרופא כדי להבדק...
האם שמעתם על תופעה זאת או משהו בסגנון????????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בושה
פרופ' חיים מצקין16/02/2010אין קשר בין ממצא באשכים לסרטן הערמונית.
ממצא באשכים מצריך בדיקה של רופא מומחה אורולוג. יפה שעה אחת קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטוסקופיה וערמוניתתמיר13/02/2010
לרופא שלום
ברצוני לדעת אם בבדיקה של הציסטוקפיה שבודקים את הכיס השתן יש אפשרות לראות גם את הערמונית?
הרופא שבדק אותי בציטוסקופיה שלל שאתות ואמר שהבדיקה תקינה..ואז שאלתי אותו גם לגבי הערמונית..אמר שגם את זה הוא בדק וזה תקין.וגם לפני שבוע עשיתי ציטולוגיה שתן 3 פעמיים יצא תקין..אז השאלה האם באמת שציטוסקופיה יש אפשרות לראות את הערמונית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטוסקופיה
פרופ' חיים מצקין14/02/2010אפשר לראות את צינורית השתן-השופכה העוברת בתוך הערמונית ולאמוד את אורכה והאם היא חוסמת את המעבר וגורמת לקשיים השתנה או דימום. לא ניתן לראות אותה כי מדובר באיבר שאין בו חלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציטוסקופיה וזיהום
תמיר14/02/2010תודה על תשובתך.אך קרה לי משהו מוזר מאז הצילום ציטוקפיה..מאז תדירות השתנה עלתה המון ואני מרגישצריבה.וכן הרופא ביקש ממני לצמצם בשתייה לליטר אך בכל זאת ההרגשה וחוסר התתרקנות בשופכה מטרידים אותי.אני חייב לציין שזה לא קרה ..אף פעם.עכשיו אני קם בלילה יותר מ4 פעמיים בלילה כי אני לא מצליח לרוקן א השלפוחית עד הסוף?יכול להיות שזה זיהום?או משהו אחר?אגב ביום אני רץ המון פעמיים לשירותים למרות ההרגשה ולא מצליח לרוקן כמו שצריך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקרנות וסטומהדויד גרינבאום09/02/2010
בעקבות קוליטיס קשה, לפני 10 שנים נותחתי ומאז אני עם סטומה. לאחרונה בעקבות סרטן שלפוחית השתן, הוחלט על טיפול בהקרנות. לאחר תחילת ההקרנות, צבע היציאה השתנה לצהוב. האם זה אמור להדאיג? מוכר?
תודה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה וקוליטיס
ד``ר אליהו גז09/02/2010
אין קשר בין הטיפול הקרינתי הניתן לאגן במקרה של טיפול בסרטן כיס השתן לשינוי ביציאה - שינוי בצבע.
יש להתייעץ עם רופא המשפחה.
במידה והתופעה אכן קיימת עליך להתיעץ עם רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוני כושר בעת הקרנות.אבי08/02/2010
שלום לכם.
שלחתי לפני ימים בודדים מייל התיעצות ומשום מה הוא נעלם לו לכן אשאל שוב.
אני בן 60, (התיעצתי כאן בעבר)
יש לי סרטן בערמונית.
עברתי 28 יום של נטילת כדורי הורמונים וזריקה.
אני אמור להתחיל בסדרת הקרנות רציפה בת חודשיים לערך.
אני אדם שעושה כמעט כל יום אימוני כושר כולל שחייה.
מאוד חשוב לי לדעת אם אוכל להמשיך בפעילות ספורטיבית בעת ההקרנות (אז זה יאפשר פיסית).
האם יש מגבלה כלשהי ואם כן מה היא.
בתודה מראש ובמלוא הערכה
ובתקוה שמייל התיעצות זה לא יעלם במרחבי הדתה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר גופני
פרופ' חיים מצקין08/02/2010שלום
לא רק שאתה רשאי ויכול אלר ישנה המלצה חמה לשמור על כושרך הגופני. תתבקש לא לשחות בעירום שכן אזור מוקרן יש להסתיר מפני השמש... בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה פרופסור
אבי09/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסור להשתכשך בריכה
האריה16/05/2010אני דוקא הבנתי משיחה בהדסה עין כרם שבמשך ההקרנות אסור לרחוץ בבריכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריכה
פרופ' חיים מצקין17/05/2010אני יכול רק להניח כי היעוץ כיוון שלא להחשף לשמש באזורים המוקרנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני02/02/2010
שלום רב
האם אחרי הטיפול בברכיטרפיה יש סיכוי שהסרטן יכול לחזור? מתישהוא ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישנות המחלה לאחר ברכיתרפיה
ד``ר אליהו גז03/02/2010החולים שעוברים ברכיתרפיה של הערמונית (השתלה של גרגירי יוד 125) הם לרוב חולים עם מחלה מותחמת לערמונית עם סיכון נמוך ביותר להישנות המחלה.
הניסיון הקליני שהצטבר עם שיטה זו של טיפול בעשור האחרון מראה שהסיכון להישנות המחלה קיים אך קטן.
אצל מרבית החולים (מעל 90%) המחלה נותרת בהפוגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן 3 פעמיםתמיר29/01/2010
לרופא שלום
לפני כששבועיים עברתי בדיקת ציטוסקופיה שיצאה תקינה למזלי הטוב.
שגם אתה אמרת שאין לי מה לדאוג ..כי יש דם בשתן המון שנים ללא סיבה הנראית לעין.
כל הבדיקות השתן שעשיתי תמיד יצאו תקינים חוץ..מדם בשתן בכמיות של 50 או 25.
עכשיו הרופא ביקש שאעשה בדיקת שתן על הבוקר 3 ימים.
אך הוא בעצמו אומר שלא תמיד יש הסבר למה יש דם בשתן ואיפשר לחיות עם זה אפילו 120 שנה?האם זה נכון?כי זה מטריד אותי..אגב אני לא מעשן בכלל.כל חי הייתי כדורדלן וספורטאי אפילו עכשיו.
אני נהג משאית.
האם יש הסבר אחר לדם בשתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסכים
פרופ' חיים מצקין31/01/2010לאמירה של רופאך שאפשר לחיות עד 120 עם מעט כדוריות דם אדומות בשתן. אם השלמת בירור לא נותר אלא לבצע מידי פעם בדיקות שתן וכיו"ב ולחיות היטב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן . מדוע לא עוניםגבי23/01/2010
לפני 14 חודשים התגלה אצלי סרטן שלפוחית השתן. בוצע TURBT ונקרתו מספר רב של גידולים. פתלוגיה-TA LOW GRADE.
עברתי 6 טיפולי BCG שהסתיימו לפני 11 חודשים. לפני חודש בציסטוסטופיה התגלו 4 גידולים קטנים שנקרתו בניתוח נוסף. פתלוגיה-TA LOW GRADE. הרופא בבית החולים אמר לחזור בעוד 3 חודשים לביצוע ציסטוסטופיה.
שאלתי: האם צריך לעשות איזה טיפול נוסף או לא, ואם צריך בדיקת שתן לציטולוגיה (אף פעם לא עשיתי).
תודה גבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן כיס השתן
פרופ' חיים מצקין24/01/2010נשמע לי שאתה מקבל טיפול נכון ומסודר.
ציטולוגיה של השתן היא בדיקה הנלקחת על פי רב יחד עם הבדיקה הציסטוסקופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי TCC בכלייה ימניתבתאל גל20/01/2010
שלום רב, ביום חמישי האחרון, לאחר שאימי חשה כאבים עזים בבטן למעלה מחודש ימים ולפני חודש היא גם התאשפזה עקב כאבי הבטן, ואז שיחררו אותה עם הבחנה של זיהום בבטן והטיפול שניתן לה הינו יומיים אנטיביוטיקה דרך הוריד ואחר כך כדורים. אמא ביום חמישי הסכימה לעשות אולטרסאונד ובבדיקה זו נמצא הממצא של ה- TCC בגודל 6.9 ס"מ ( השם ניתן כאשר ביום שבת אמא לא חשה טוב ועשו לה CT בטן) בCT גם נמצא כי כאבי הבטן הם כלל לא מהכלייה אלא מתוספתן שהתפוצץ לה כבר לפני חודש ( כשהיא הייתה מאושפזת ולא עלו על זה) והזיהום ברמה כזו גבוהה עד שבכל חלל הבטן ישנו אפסס. אמא הוכנסה מיד לחדר ניתוח על מנת להסיר את התוספתן, ואכן כך היה, היום אמא מתאוששת מהניתוח במחלקה כירורגית היא עוד מאושפזת וטרם החלו טיפול בכלייה מאחר ואמרו שלא יטפלו עד שהדלקת והזיהום יעברו מהבטן. רציתי לשאול, האם נכון לעשות כן ולא להזדרז עם הטיפול בכלייה, לשאול האם ייתכן - שהCT לא הראה גרורות, האם ייתכן ואין? וכן האם ישנה אפשרות שבשל הזיהום האדיר שישנו בבטן כבר למעלה מחודש, האם זה יכול לשנות את הממצא בכלייה כלומר האם ייתכן והזיהום נגע גם במממצא ואולי שינה נתונים ?אודה מאד לתשובתכם מאחר ואנו אובדי עצות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בכליה
ד``ר אליהו גז23/01/2010אבחנה של גידול ממאיר והסוג נקבעים רק בבדיקה הפתולוגית.
פיזור גרורתי קובעים רק באמצעי הדמיה כמו בדיקת סי.טי.
לשאלתך - חשוב ביותר לסיים את הטיפול בזיהום קודם הטיפול ב"גידול".
וממה שאני מבין אין אבחנה פתולוגית של הגידול ואין עדות לפיזור המחלה במידה וישנה כזו בכליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tactiqציפי17/01/2010
אבי בן 80 עם גרורות בעצמות, ישנה לאחרונה החמרה בכאבים, מקבל מדבקות טרגין כמדטמני של 100. קיבל מרשם לתרופת tactiq האם ניתן להשיג בכל בית מרקחת, ואם לא היכן באזור חיפה וקריות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי לא יודע
פרופ' חיים מצקין19/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשכחי כאבים
ד``ר אליהו גז23/01/2010כמדומני נפלה טעות אצלך ברישום התרופה.
לתרופה משכחת כאבים נרקוטית יש צורך במרשם של רופא ובוודאי הרופא ימליץ על בית המרקחת הסמוכה למגורייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קזודקס 50 מ"ג +זריקה מול ויאגרה 50איש13/01/2010
עקב ארוע לבבי לפני שנה וצינתור אני מקבל באופן קבוע תרופות סימבסטטין+אספירין+סוטלול
הקרדיאלוג אישר לי ברצפט שימוש בויאגרה 50 מ"ג ואכן השתמשתי בה לעיתים(לא תמיד הייתי זקוק לזה אך לקחתי ליתר בטחון...)
לאחרונה כנראה שהגיל עשה את שלו (שנות החמישים המאוחרות) לקיתי בסרטן הערמונית ואני עכשו בטיפול הורמונאלי למשך 28 יום אני מקבל קזודקס 50 מ"ג ולפני מספר ימים גם קיבלתי זריקה. בעוד חודש ומחצה אתחיל גם בהקרנות למשך חדשיים.
שאלה:
האם היום, במצב הנוכחי אני יכול להשתמש בויאגרה 50 מ"ג כפי שעשיתי עד קודם לטיפול ההורמונאלי , האם אין כאן אינטראקציה כלשהי והאם בכלל אני נלחם בטחנות רוח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאגרה
פרופ' חיים מצקין14/01/2010אין מניעה לשימוש בויאגרה או בדומיה למטרות שיפור היכולת המינית. יש לדעת כי בעקבות הזריקה החשק המיני יפגע והויאגרה לא תתקן זאת, כך שאני צופה שימוש פחות תכוף בויאגרה ופחות תוצאה כתוצאה מהשימוש ממנה, אבל בהחלט ניתן להמשיך וליטול אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור.
איש14/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטוסקופיהתמיר13/01/2010
היום אני אמור לעבור את הצילום ציטוסקופיה.השאלה האם זה כואב ?כי הבנתי מחברי שהוא עבר את זה וזה מה זה ממש כואב?האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטוסקופיה
פרופ' חיים מצקין13/01/2010הפעולה אורכת מספר דקות. נעשית על פי רוב עם מכשיר גמיש או קטן בקוטרו ותחת אילחוש מקומי בעזרת ג'ל מיוחד.
לא נעימה במיוחד אבל גם לא כואבת במיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצות תמיכה לחולי סרטן הערמוניתלני הירש11/01/2010
לעמותת חיים עם סרטן הערמונית יש 2 קבוצות תמיכה: 1. בירושלים כל יום רבעי האחרון בחודש בשעה 17:30במרכז הרפואי שערי צדק באולם מול הקפטריה-כניסה ראשית,קומה 4.
2. ברעננה כל יום ראשון השלישי בחודש בשעה 17:30 בבית יד שרה, רח שמחה הולצברג 3.
לקבלת יותר פרטים נא לצלצל ללני הירש-4570595 054* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצת תמיכה לחולי סרטן הערמונית
ד``ר אליהו גז12/01/2010לני שלום
במידה ותצטרך עזרה אל תהסס מלפנות אלי
ד,ר א. גז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום שלפוחית שתןתמיר08/01/2010
לרופא שלום\
יש לי בעייה שמאד מטרידה אותי.כבר חמש שנים אני במעקב אצל אורלוג עקב דם בשתן כל הצילומים תקינים.
בדיקות השתן תקינים חוץ מהדם בשתן שהוא קבוע על 25
בזמן אחרון יש לי הזעות לילה אז הרופא הציע שנעשה צטופיה צילוםן שלפוחית.השאלה..הסרטן שלפוחית מתים מזה?אני בן 37 תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן כיס השתן
פרופ' חיים מצקין09/01/2010אמנם אפשר למות מסרטן כיס השתן. אני אבל ממש לא משוכנע שזה מה שיש לך. חמש שנים שתן עם מעט כדוריות דם אדוות בו שלא התקדם לשום מקום. ממש לא תומך באבחנה של סרטן כיס השתן. סיים את הבירור ותהיה שקט יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן כיס השתן
תמיר10/01/2010לרופא
תודה על התשובה המהירה והמרגיעה .האולרלוג שלי.ממש התלבט אם לעשות את הצילום הסטוקפיה וחשב המון ואז אמר לי חייבים לעשות כדי לשלול דברים ומה זה נלחצתי.צילום האולטראסאונד יצא תקין וגם הרנטגן תקין.אצלי רמות הדם בשתן משתנה בין 25 ו50.
אז מה הוא רוצה לשלול?לפי דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הערמוניתגילי07/01/2010
שלום,
הייתי רוצה לדעת האם סרטן הערמונית מפריע במתן שתן? האם זה מכאיב יותר? דודי חולה בסרטן הערמונית ואני מחפש דרכים לעזור לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן הערמונית והפרעות במתן השתן
ד``ר אליהו גז08/01/2010ובכן בתשובה לשאלתך, האם סרטן הערמונית יכול לגרום להפרעות במתן השתן - התשובה היא כן.
כפי שבהגדלה שפירה יש הפרעה לזרימת השתן כן גם נוכחות המסה הגידולית עלולה לגרום להפרעה בזרימת השתן.
המלצותיי:
1. קודם כל, יש לברר את טיב ההפרעה לזרימה של השתן וקיימות בדיקות המסייעות בהגדרת הבעיה כמו מבחן זרימת שתן ועוד
2. יש לברר את הגורם להפרעה, האם זו המחלה הגידולית?
במידה והסיבה היא הגידול 'יים טיפול יעיל קרינה, הורמונותרפיה ואף ניתוח לסלוק ההפרעה המכנית לזרימת השתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה: מה היתרון לטיפול משולבאבי27/12/2009
מה היתרון לטיפול הרומונלי עם הקרנות.?
האם ניתן למגר סרטן ערמונית רק ע"י הקרנות לאדם בעל PSA 13 'וגליסון 6=3+3
תוצאות ביופסיה
prostate' right lobe'needle biopsies
adenocarcinoma of prostate,gleason's grade (3+3)/6/10 aproximaly 20%0fthe smaple erea
erineural invasion present
prostate, left lobe, needle biopsy:
adenocarcinoma of prostate, glison's grade (3+3)/6/10 involving aproximaly 50% of the cemple erea.
אני בן 60, עברתי ארוע לב לפני שנה ונעשה לי צינתור והותקן לי דפילברילטור.
האם אכן הורמונלי +הקרנות זה הטיפול אולטמטיבי בכלל ואצלי בפרט. האם לא ניתן לוותר על ההורמונלי ואם אוותר עליו מה אפסיד.
נאמר לי כי ניתוח לגבי זה סיכון עקב הארוע הלבבי שעברתי.
מעבר לכל זה אין לי בעיות רפואיות כגון יתר לחץ דם או סוכרת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
אבי27/12/2009ברצוני רק להוסיף כי עברתי מיפוי עצמות במכון לרפואה גרעינית והתוצאות טובות, הכל נקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
פרופ' חיים מצקין28/12/2009בעיקרון במצבך טיפול נכון יכלול גם קרינה חיצונית וגם טיפול הורמונלי . כל אפשרות אחרת היא פשרה. אם הסיבה לפשרה מוצדקת תחליט אתה עם רופאך איש הקרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה פרופסור
אבי28/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם במצבי אפשר טיפול בהקפאה?תודה.
אבי28/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאה
פרופ' חיים מצקין05/01/2010אפשר, אבל יש לך אופציות מקובלות יותר ובשימוש נרחב יותר למה ללכת לקצוות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בסרטן הערמונית
ד``ר אליהו גז28/12/2009הטיפול בסרטן הערמונית בשלב של מחלה מקומית מורכב וקיימות אופציות טיפול שונות.
השילוב של טיפול הורמוני וקרינתי נמצא עדיף על פני טיפול קרינתי בלבד בגידולים מסויימים.
הגורמים החשובים בהחלטה הטיפולית הם:
שלב המחלה, דרגת התמיינות הגידול כפי שבאה לביטוי בקידוד על שם גליסון ורמת ה-PSA בדם.
בתשובה לשאלתך - על פי הנתונים שהצגתה התועלת בתוספת טיפול הורמוני גבולית.
יש צורך בהשלמת התמונה.
אני ממליץ לך שלהמשך ההחלטה תפנה לרופא האונקולוג המטפל בך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודות לך ד"ר.
אבי29/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן במקרה שלי לבצע...
אבי29/12/2009הקרנה בלבד ובהמשך, ורק אם יהיה צורך בכך ואם לא תהייה ברירה לבצע את הטיפול ההורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול קרינתי בלבד בסרטן הערמונית
ד``ר אליהו גז30/12/2009שלום
מהנתוים שהבאתה - ניתן יהיה להסתפק בטיפול קרינתי בלבד.
במקרה כזה יש חשיבות למנת קרינה גבוהה וזו צריכה להינתן בטכנולוגיה מתקדמת כמו IMRT.
אגב, הטיפול ההורמוני בסרטן הערמונית אינו כרוך בסיכון גבוה לפגיעה לבבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות לתגובות המהירות,איש מצוות אתה
אבי30/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר, למען הגינות וחוסר הבנה נראה כי
אבי31/12/2009לא ציינתי את הכתוב בעברית בדו"ח ממצא בדיקת הביופסיה ומתוך חוסר ידע מקצועי אולי הכשלתיך לכן אוסיף את הנתונים בעברית שהופיעו בכותרת הדו"ח ממצא שייתכן שהוא מתבטא באופן מקצועי/מדעי/רפואי בגוף הדו"ח וכבר הובא בפנייך קודם לכן.
להל"ן הנתונים :
בדגימה מס' 1 : ממצא מאקרוסקופי
נתקבל כלי מסומן 1 ובו בפורמלין 6 גלילי רקמה, הדגימה נלקחה לבדיקה היסטולוגית ושוקעה בבלוק פרפין יחיד. וכאן בא הממצא הראשון שהעלית ה-right lobe
דגימה מס' 2
ממצא מאקרוסקופי:
נתקבל כלי מסומן בשם החולה ומסומן 2 ובו בפורמלין 6 גלילי רקמה . הדגימה נלקחה לבדיקה היסטולוגית בשלמותה ושוקעה בבלוק פרפין יחיד . כאן בא הממצא השני שהעליתי כפי שנכתב בדו"ח כפי שכתוב ב: prostate.left lobe .needle biopsy
תודה והתנצלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)