מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרמיקסון. ביופסיה.אודי25/01/2009
בן 63, בריאותי תקינה, PSA מתנדנד בחמש שנים האחרונות בין 2.4 ל- 3.7 (עכשיו 3.3) ו- PSA F/T בין 17% ל- 31% (עכשיו 26%), בדיקה רקטלית תקינה, TRUS ללא ביופסיה ללא ממצא חשוד, ערמונית מוגדלת 50 סמ"ק עם הסתיידויות, כנראה גם דלקת ערמונית, ציפרודקס ואופלודקס שיפרו את הסימפטומים אך עדיין לויקוציטים מעטים בזרע. שאלותיי הן: 1. האם לקחת פרמיקסון וכמה והאם לשלב עם הפרמיקסון אנטיביוטיקות, איזה וכמה? 2. הוצעה לי ביופסית ערמונית, ומשביקשתי לשלב באותו הליך ביופסיה גם ביופסיה לזיהוי אנטיביוטיקה ספיציפית לזיהום שלי, נאמר לי שלא אפשרי, דבר שלא נראה לי הגיוני. היכן אוכל לבצע ביופסיה משולבת? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילובים
פרופ' חיים מצקין26/01/2009לא מכיר אפשרות של ביצוע שילוב של השניים. המשך לחפש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולגבי הפרמיקסון פרופ'?
אודי26/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרמיקסון
פרופ מצקין27/01/2009פרמיקסון היא תרופה-מיצוי של חומר טבעי המשמשת כטיפול בסימפטומים של הגדלת הערמונית ודרכי השתן התחתונים. אין היא משנה PSA. להחלטתך והלחלטת רופאך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעניין דלקת ותרבית נוזל ערמונית
אודי27/01/2009מגוון התלונות (השתן שהשתפר אך עדיין, מיחושים והקרנתם פחתו אך עדיין, לויקוציטים בזרע ירדו אך עדיין) מעידים על דלקת. לא הצלחתי לקבל הפנייה לקופ"ח מכבי לתרבית נוזל ערמונית לזיהוי אנטיביוטיקה יעילה לחיידק הספציפי, האם אתה יכול להפנות אותי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שלפוחית השתןאלמוני25/01/2009
אני בן 45 ואובחנתי בספטמבר 2006 כחולה בסרטן שלפוחית השתן. בוצעה כריתה אנדוסקופית של גידול מוצק שטוח בגודל 1.5 ס"מ בדופן ימני קדמי של כיס השתן. ונלקחו ביופסיות אקראיות. התשובה הפתולוגית העלתה שהגוש הוא Tcc G3 Ta אחת הביופסיות היא Ca in sito אני מטופל כרגע לפי פרוטוקול לם. הבעייה שאני מגיב מאוד חזק לטיפולי ה-BCG ושלפוחית השתן הצטמקה לכ-140 סמ"ק. הבנתי שמדובר בנזק בלתי הפיך - כתוצאה מכך אני סובל מתדירות מאוד גבוהה שפוגעת קשות באיכות חיי. האורולוג המטפל מציע לשקול להפסיק טיפולי BCG בגלל הפגיעה הקשה באיכות החיים. מה דעתך? מה האלטרנטיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BCG
פרופ' חיים מצקין26/01/2009אין ביכולתי לתת תשובה הולמת ללא בדיקתך ואת שאר הנתונים. אומר רק שלעיתים ניתן להסתפק רק ב6 הטיפולים הראשונים ולא להמשיך שלוש שני ם לפי הפרוטוקול המצוטט. להחלטת הרופא המטפל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- P, S, A ד"ר מצקיןיורם25/01/2009
ד"ר תודה על התשובה הרגעת אותי הייתי מאוד מודאג ד,ר שאלה לי נוספת פשוט לא רשמתי את הפי סי אי בבדיקה הוא 81. 0 האם ערכו גבוה מידי ואם כן האם בטיפול תרופתי ניתן להקטינו. הרבה תודה ד"ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PSA
פרופ' חיים מצקין25/01/2009הערך איננו גבוה כלל וכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי ב-PSAברק24/01/2009
אני מבין שהגדלת ערמונית גורמת עליה ב-PSA. האם ירידה ברמת PSA מצביעה על הקטנת ערמונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת PSA
פרופ' חיים מצקין24/01/2009לא מוכרת ירידה ספונטנית ולבטח יש תיעוד בספרות העולמית שהערמונית איננה קטנה לעולם באופן ספונטני. ירידה יכולה להיות על רקע הבדלי מעבדות או לאחר ביופסיה או יחשסי מין או דלקת-כל אחד מהם מגביר זמנית ערכי PSA בדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת U.S דרכי השתן פר" מצקיןיורם24/01/2009
אני מושתל כיליה מזה שנתיים ועקב אישליטה במתן השתן נישלחתי ע"י האורולוג לעשות בדיקת סונר דרכי השתן והתוצאות היו - שלפוחית תקינה - שארית שתן 130 סמ"ק - וערמונית מוגדלת 52 גרם - - P.S.A - 0. 81 - שאלה ראשונה- מה הגורם להערכתך לאי שליטה בשתן שאלה שניה- האם ערמונית 52 ג מסוכנת לדעתך היא מעל הנורמה שאלה שלישית-האם בטיפול תרופתי ניתן להקטין את הערמונית . ולהערכתך איזה טיפול עלי לעבור בכדי להקטין את הערמונית. הרבה תודה פרופסור מצקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערמונית והשתלת כליה
פרופ' חיים מצקין24/01/2009אין לי כל יכולת לומר מהי הסיבה לאי השליטה מבלי לבדוק לשמוע ולברר. כן אוכל לומר שערמונית של 52 גרם היא מוגדלת באופן בינוני+ וכי ישנן תרופות להקטנתה. אין פירושו של דבר שגודל זה מהווה סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמשה22/01/2009
שלום רב, אח של אבי חלה בסרטן הערמונית. שאלתי היא האם סרטן הערמונית זה גנטי? האם הסיכוי שלי כעת גבוה יותר לחלות? כמו כן, כשמדובר בקרבה ראשונה, למשל אם אבי היה חולה בזה, פי כמה היו גדלים הסיכויים שלי לחלות, אם בכלל? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה
פרופ' חיים מצקין24/01/2009יש "משפחתיות". בשלב זה לא זוהה בבירור גן מסוים (למשל כמו בסרטן השד). אם יש קרוב משפחה מדרגה ראשונה :אבא או אח הסיכוי לחלות במחלה גבוה פי 2-3 משאר האוכלוסיה. ככל שגיל האבחון אצל קרוב המשפחה צעיר יותר כך גדל הסיכון. ההמלצה במצב זה היא להיבדק (בדיקת דם PSA ובדיקת הערמונית-פיזית) החל מגיל 45 לערך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למכירה Nexavar 200 במחיר מוזל.גלי19/01/2009
למכירה Nexavar 200 (נקסוור 200), במחיר מוזל. קופסה עם 58 כדורים (מספיק ל-29 ימים), שלצערנו החולה לא הספיק לקחת. בתוקף עד אוגוסט 2009. לרכישה ניתן ליצור קשר עם גלי, 054-5208668 בריאות ואושר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NEXAVAR
ד``ר אליהו גז25/01/2009שלום
באם יש באפשרותיכם לתת את התרופה כתרומה למכון אונקולוגי של אחד המרכזים תעזרו מאד לחולים שהתרופה לא מאושרת להם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאות תאים קטניםד``ר אליהו גז18/01/2009
לאבי בן 66 יש סרטן ריאות תאים קטנים (SCLC)
רציתי לדעת האם מהבדיקת פט זה אומר שהמחלה מפושטת, האם היא כבר במצב סופני או יש סיכוי לריפוי?
ממצאים:
צוואר: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG.
אברי הצוואר שמורים.
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות.
חזה: בתי השחי ושאר קבוצות דופנות בית החזה שמורים.
קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוש גדול 9.5X8X8 ס"מ ב-RUL חודר למדיאסטינום ועוטף RPA משתרע עד המדיאסטינום משמאל ואינפרא-קלוויקולרי משמאל ומימין. אין עדות לתפליט פלאורלי.
תפלחט פריקרדיאלי קטן. סטנט ב-SVC.
נודולים ב-RLL עד 0.9 ס"מ עם קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה נמוכה.
בטן ואגן: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG
הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד.
טחול ולבלב תקינים. כליות במימדים תקינים.
תהליך היפודנסי עד 2 ס"מ באדרנל משמאל, ללא קליטות פתולוגיות של FDG.
אין עדות להידרונפרוזיס. רטרופריטונאום חופשי מבלוטות.
אין עדות לבלוטות מוגדלות לאורך כלי הכסל או האובטורטורים.
אין עדות לבלוטות מוגדלות במפשעות
עצמות: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בנגעים סקלרוטיים בכנף האיליום דו"צ.
בסיכום: תהליך שאתי בריאה עם גרורות בעצמות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PET בגידולי ריאה
ד``ר אליהו גז19/01/2009מהמדע אני למד שאביך סובל מסרטן הריאה מסוג התאים הקטנים.
בדיקת ה-PET חשובה ומגדירה הייטב את היקף המחלה.
והממצאים מעידים על מחלה גרורתית
המלצתי:
פני לרופא האונקולוגי המטפל לצורך הסתכלות ולימוד תוצאות הבדיקה וההחלטות הטיפוליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקטי14/01/2009
כמה זמן לוקח בממוצע לפיסטולה להתאחות לאחר כריתה רדיקלית של ערמונית. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן איחוי
פרופ' חיים מצקין17/01/2009אני מניח שמדובר בפיסטולה בין מערכת השתן למעי הגס. אם מדובר בחור-פיסטולה זעירה זה עשוי להתאחות לבד. לעיתים נדרשת המערבות כירורגית לסגירת הפיסטולה ובכך ניתן גם לקצר את משך הזמן להמתנה לסגירה ספונטנית העלול לקחת חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון פאסיבילירון11/01/2009
שלום רב, חשוב לי מאוד לדעת האם עישון פאסיבי עלול לגרום/להחמיר סרטן שלפוחית השתן אבי חולה בסרטן ואימי מתעקשת להמשיך לעשן בתוך הבית, במידה וזה משפיע על מצבו האם מספיק שהיא מתרחקת ממנו בעת העישון או שזה מספיק גרוע שהיא מעשנת באותו בית בקרבת מקום.. אני מקווה שיש לך תשובה חד משמעית עבורי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון פסיבי
פרופ' חיים מצקין12/01/2009לצערי אין לי. כל הידוע לי הוא שעישון הוא גורם הסיכון מספר אחד להתפתחות סרטן כיס השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לבצע ביופסיה לערמונית?אבי10/01/2009
גילי 62, בריאותי תקינה, מתן שתן מספר פעמים ביום בהתאם לשתיה, 2-0 פעמים בלילה בהתאם לשתיה לפני השינה, TRUS ללא ביופסיה ערמונית מוגדלת כ- 50 סמ"ק עם הסתיידויות וללא אזורים חשודים, בדיקות רקטליות שליליות, ללא סימפטומים אחרים, להלן תוצאות PSA: 04.2002 – 1.96 10.2004 – 2.43 08.2006 – 2.54 09.2007 – 3.75 (0.31 (F/T 11.2007 – 3.17 (0.18 F/T) 02.2008 – 3.00 (0.22 (F/T 03.2008 – 2.92 01.2009 – 3.31 (0.26 F/T) האם לבצע ביופסיה ערמונית? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיות ערמונית
פרופ' חיים מצקין11/01/2009ברור שתשובה סופית ומחייבת לא ניתן לתת מבלי לבדוק אותך. נתון של PSA לא גבוה במיוחד וקצב עלי שנתי איטי יחסית , מאפשר גישה "סלחנית" בעיקרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' יקר, אני מרחיב את שאלתי, תודה
אבי12/01/2009בן 62, בריאותי תקינה, מרגיש טוב. בדיקות דם ושתן כולל תרבית תקינות. CT בטן תקין. בדיקה רקטלית תקינה. TRUS * ללא ביופסיה (לפני כשנה): "מידות - רוחב 56 מ"מ, אורך 50 מ"מ, גובה 33 מ"מ, נפח 48.3 סמ"ק. חתך רוחבי: גבולות הערמונית חדים, מירקם הומוגני, אזואקו עם הסתיידויות מרובות במרכז הערמונית ובמעבר ל- TZ. TZ מפותח במידה רבה עם הסתיידויות ללא אזורים חשודים. אזורים פריפריים סימטריים בעלי גבולות חדים ללא אזורים חשודים. חתך אורכי: גבולות חדים, מירקם הומוגני, אזואקו עם הסתיידויות במרכז הערמונית. צוואר השלפוחית מורמת ע"י אונה אמצעית אך פתוח בצורת משפך. גם בחתך זה לא הודגמו אזורים חשודים באזורים הפריפריים. אונה מרכזית: מפותח במידה בינונית, בולטת לתוך השלפוחית ומרימה את הצוואר כלפי מעלה. שלפוחית זרע: סימטרית ולובולרית עם תוכן צלול. קופסית (קפסולה): שלמה. סיכום: הגדלה בינונית של הערמונית עם אונה אמצעית והסתיידות בתוכו". US * (לאחרונה): "..שלפוחית שתן בקיבולת טובה ודפנות סדירים, שארית שתן קטנה כ- 10 סמ"ק.. ערמונית מוגדלת 4.2X6.3X4 כ- 56 סמ"ק ומסוידת, לחץ מינימלי על ריצפת השלפוחית". * בדיקות שערכתי לשלילת מחלות מין (איידס, זיבה, כלמידיה, עגבת): "שלילי". * תרבית זרע עכשיו "שלילי", אך עדיין "לויקוציטים בודדים בזרע". * לא נעשתה בדיקה/תרבית לזיהוי אנטיביוטיקה יעילה לזיהום/לחיידק ספציפי. * לא בוצעה בדיקת נוזל ערמונית לכדוריות לבנות. *** נתוני ה- PSA וה- F/T המתנדנדים מדאיגים אותי: 04.2002: 1.96 - ----------- - - - - - - 10.2004: 2.43 - ----------- - - - - - - 08.2006: 2.54 - ----------- - - - - - - 07.2007: 3.22 - ----------- - - - - - - 09.2007: 3.75 - 31% F/T - - - - - - 11.2007: 3.17 - 18% F/T (לאחר 21 יום X1 200MG אופלודקס) :02.20083.00 - 22% F/T - - - - - - 03.2008: 2.92 - ----------- (לאחר 14 יום X2 500MG ציפרודקס) 01.2008: 2.99 - ----------- (לאחר 33 יום X1 250 MG ציפרודקס) 10.2008: 3.09 - 17% F/T (לאחר 60 יום X1 200MG אופלודקס) 01.2009: 3.31 - 26% F/T - - - - - - * סימפטומי דלקת ערמונית: לאחר הטיפולים האנטיביוטיים נעלמו המיחושים השונים וההשתנה בכמות קטנה ובזרם חלש. עכשיו בלילה 2-0 השתנות כפי כמות השתיה לפני השינה. עכשיו כל השתנה בכמות מוגדלת ובזרם מלא שנחלש קצרות למעט טיפטוף בסופו. מה עצתך לבדיקות נוספות שלא עשיתי? האם להסתפק במעקבים ואיזה? הלבצע ביופסית ערמונית? תודה ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט
פרופ מצקין13/01/2009הפירוט מספיק. דעתי - ראה תשובתי הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך פרופ'.
אבי13/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהזיוה07/01/2009
לאימי יש גרורות בריאות ובעצמות, מטופלת בטומקסיפן, כרגע המרקרים עלו, אולם ההמוגלובין עלה מ9 ל10, האם עליה להחליף טיפול? היא מקבלת אחת לחודש חיזוק לעצמות דרך הוריד.
בעבר היה לה פעמיים סרטן בשד וטופלה בכימותרפיה והקרנות רבות.
האם הטיפול שהיא מקבלת הוא מספיק?
האם יש שלבים למחלה זו? ואיך נדע מהו השלב בו היא נמצאת? היא לא רוצה לשאול את הרופא מחשש לתשובה...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסרטן השד
ד``ר אליהו גז08/01/2009זיוה שלום
שינוי טיפול הורמוני כימי אצל חולה בסרטן השד אינו יכול להיעשות באמצעות האינטרנט ובודאי על פי פניה אחת.
לגופו של עניין הנושא מורכב ודורש בחינות רבות כמו עמידה בטיפול והשתנות מדדים אוייקטיבים כמו סמני גידול אמצעי הדמיה ועוד. אני ממליץ לך לפנות שנית לרופא המטפל ועימו להעלות את כל הלבטויות. במידה והדבר לא מספק תוכלי לפנות ליעוץ אונקולוגי חיצוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור אליהו גזשני04/01/2009
רשמת לי את המספר טלפון היכן אוכל לבצע את הבדיקה בnmp22 והמספר אבד לי אשמח באם תרשום לי שוב אני צריכה דחוף בבקשה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר nmp22
ד``ר אליהו גז08/01/2009שלום
אני חושב שטעית.
הנושא הנ"ל לא מוכר לי
אני מציע שתפני שנית לפרופ' חיים מצקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיות nmp22שני04/01/2009
היכן אפשר להשיג שקיות אלה בבקשה דחוף תשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NMP22
פרופ' חיים מצקין04/01/2009אינני יודע. מציע שתשאלי מקומות כמו בתי מרקחת של רשתות גדולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני01/01/2009
לפני כ-4 שנים אובחנתי כחולת סרטן שלב 2 עם בלוטה אחת נגועה.. עברתי כריתה מלאה, טיפול כמוטרפי והקרנות. לפני מספר חודשים עברתי מטמוקסי לפמרה. לפני מספר ימים הופיעו כאבים בעצמות האגן באיזור בגב התחתון משני הצדדים. הכאבים מופיעים בקימה מישיבה ובהליכה. בשכיבה אין כאבים. האם יכולים כאבים אילו להצביע על גרורות בעצמות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' חיים מצקין03/01/2009נדמה לי שהשאלה איננה לפורום הנכון אם כי לא כתבת באיזה איבר היה הסרטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)