מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפרופסור מצקיןשני01/08/2009
שאלתי היתה בנוגע לסרטן שלפוחית השתן האם הביופסיה היא בהרדמה והאם זה באשפוז ולגבי אכילת בשר עוף חביתות ישנו ספר אני רוצה לרדת מהסרטן ששם כתוב בסרטן שלפוחית השתן לא לאכול חביתות ומאכל בשר ואני לא אוכלת לכן שאלתי האם בטור פרופסור גם לך ידוע על זה תודה על תשובתך והתיחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית
פרופ' חיים מצקין02/08/2009ביופסיות שלפוחית אפשר לבצע תחת אילחוש מקומי או תחת הרדמה מלאה/חלקית.
אין לי ושג לגבי הרגלי האכילה עליהם שאלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיהשני31/07/2009
האם היא נעשית בהרדמה האם זה אשפוז ושאלה נוספת האם מותר לאכול בשר עוף כשחולים בסרטן מסוג זה והאם מותר חביתות ביצים קשות מה עדיף אשמח לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
פרופ' חיים מצקין01/08/2009אני מניח שמדובר בביופסיה של הערמונית. נעשית ללא הרדמה כללית אלא עם אלחוש מקומי ב99% מהמקרים. ללא אשפוז. לגבי בשר חלב וביצים לא מכיר שום התייחסות מקצועית-רפואית לנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכיםדליה29/07/2009
בהיות אחי בגיל 27 התגלה סמנומה באשך אחד והוא נכרת והושתל סליקון.. לא עבר טיפולים כלשהם אחרי. בשנים הראשונות היה במעקב ,כל חצי שנה עשה סיטי.אפשר לומר ש-12 שנה אף אחד לא בדק אותו בעיניין הזה.אחי היום בן 40 עם משקל יתר,תת פעילות בלוטת התריס.אין תלונות מיוחדות.הוא רווק שחיי עם מישהי.האם זה אומר שהכל מאחריו? אם אין תלונות רצוי להתחיל שוב מעקב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן האשך מסוג סמינומה
ד``ר אליהו גז30/07/2009סבירות גבוהה מאד שאחיך נרפא מהסמינומה.
מאידך עליו להיות בביקורת של האשך הנותר כי הסבירות לגידול חדש גבוהה מעט מהסבירות של האוכלוסיה הרגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בידן להיגיינה אישיתיוסי לוי26/07/2009
שלום רב,
היום קראתי בעיתון:
"… לא מדובר פה רק בהיגיינה אישית, אלא מדובר אולי גם באפקט בריאותי. מסתבר שהחומרים המופרשים בצואה, כשהם באים במגע ממושך עם העור של רירית האזור או של רירית המעי עלולים אפילו לגרום לתחלואה יותר גדולה, יש הטוענים שהם מכילים חומרים הנקראים קרצינוגנים, כלומר – אחראים להשראת סרטן... לכן יש חשיבות מרובה לשטיפה הזו, השטיפה יעילה ואפילו ניתן לייבש ללא מגע יד אדם. חשוב לציין כי מי שהתרגל לשטיפה הזו לא ירצה להמשיך לנגב."
האם זה אמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בידן
פרופ' חיים מצקין26/07/2009ממש אינני יודע דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ" מצקיןדני24/07/2009
שלום.
ליפני ארבעה חודשום עברתי ניתוח להוצאת מספר גידולים בשלפוחית השתן.
תוצאת פתלוגיה. גידולים פפילרים TA LOW GRADE
עברתי שישה טיפולי B.C.G.
שאלתי. האם אני צריך לעשות גם טיפולי אחזקה BCG
תודה. גבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי אחזקה
פרופ' חיים מצקין26/07/2009הפני את השאלה לרופאך שהחליט על הטיפול הראשוני. הוא לבטח מכיר את מצבך יותר טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב אחר ציסטה לא פשוטה בכליהאדי21/07/2009
איזו צורת מעקב לאורך זמן צריכה להיות אחר ציסטה בעלת תוכן סמיך (לא חשודה) בכליה. מדובר על ציסטה המוכרת כקטנה ופשוטה לאורך 7 שנים אך נתגלתה (במקרה) לפני כשנה בבדיקת CT בטן ואגן כציסטה עם תוכן סמיך?
מה הסיכוי שציסטה כזאת תהפוך בעתיד לממאירה והאם אפשר לנקוט בדרך שתפחית סיכוי זה?
בתודה, אדי (בן 66)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות בכליה.
פרופ' חיים מצקין21/07/2009הסבירות לממאירות עולה ככל שהממצאים אינם של ציסטה פשוטה וללא תוכן. ההחלטה צריכה להיות לעקוב או לנתח ולהסיר את הציסטה. ההחלטה של אורולוג שעוקב אחריך או אחר שתבחר.
אין במעשיך שלך כמו תזונה, ספורט וכו' שום יכולת להשפיע על מהלך העניינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותרשני20/07/2009
בעבר סרטן שלפוחית השתן שאלתי היא האם מותר להזריק בוטוקס בעינים אשמח לתשובה ושאלה נוספת שטרם עניתם לי האם יש טיפול מונע לסרטן שלפוחית השתן תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטוקס
פרופ' חיים מצקין21/07/2009אינני רואה קשר בין השנים או מניעה להזרקת הבוטוקס לעיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהתרי19/07/2009
שלום לכם
אני בן 34 מזה תקופה לא קצרה אני חש תחושה מוזרה באזור האשכים לאחרונה שמתי לב שיש מעין "תוספת" לאחד האשכים ואני חושש שהיא נמצאת שם כבר לא מעט זמן. בנוסף בשבועיים האחרונים נוספו תופעות פיזיות שונות כמו כאב בגב תחתון כאבי ראש ועוד . יש לי כמה שאלות:
1) האם ניתן בדרך כלשהי לברר את העניין באופן מיידי שכן בדרך כלל דרך קופת חולים מדובר בכל מיני פרוצדורות?2) לפני קצת יותר משלושה חודשים עברתי בדיקות דם מקיפות ויסודיות שהראו מדדים מצוינים. האם במקרה של תהליך סרטני ניתן היה למצוא "רמז" כלשהו לקיומו בבדיקות הדם?
אודה לכם על העזרה שכן החשש גדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא באשך
ד``ר אליהו גז19/07/2009שלום
לפי הממצאים שתיארת עליך לפנות בהקדם לרופא אורולוג מומחה בכדי לברר את הממצא באשך.
ובהמשך את כאבי הגב והראש
בדיקת סמני גידול של האשך כמו AFP ו-BHCG עשויים לסייע באבחנה ובהמשך במידת הצורך בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שלפוחית השתןשני17/07/2009
לפני 3שנים סרטן בכיס השתן שאלתי א.האם יש טיפול חדשני שאפשר לטפל שלא יחזור ב.בבדיקת ציסטו יש משהו קטנטן עשיתי אולטרא סאונד ויצא תקין ושתן לציטולוגיה גם תקין האם בכלזאת זה יכול להיות שחזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא
פרופ' חיים מצקין21/07/2009ממצא בחולה עם עבר של שאת בכיס השתן מחייב על פי בדיקה ציסטוסקופית לאימות הממצא ולעיתים אפילו ביופסיה של ממצא חשוד ולא חד משמעי.
מציע שתפני לאורולוג המטפל בנושא וכן לגבי מנייעה. למיטב ידיעתי אין חומרים חדשים שהוכנסו לשימוש בשלוש השנים האחרונות. לגבי הצורך לטיפול מניעתי בכלל האורולוג המטפל הוא שיחליט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הערמונית וההשפעה על תפקודהיניב12/07/2009
שלום רב לרופאים המכובדים.
אני מעוניין לדעת כיצד סרטן הערמונית עלול להשפיע, פרט לעובדה שמדובר בסרטן והוא מסוככן בפני עצמו - על תפקוד הערמונית? האם הזרג נפגע או לא מיוצר כלל, או שמא גם לאחר שסרטן הערמונית התגלה הבלוטה ממשיכה לפעול כרגיל?
תודה וערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד בלוטת הערמונית במחלת סרטן
ד``ר אליהו גז15/07/2009תפקוד הבלוטה הערמונית במחלת הסרטן נפגע בעיקר כתוצאה מהטיפולים.
טיפול קרינתי במנות הנדרשות לריפוי מהמחלה גורמות לפגיעה קשה בתפקוד הבלוטה כתוצאה מההשפעה הישירה של הקרינה ומהתגובה הפיברוטית.
טיפולים הורמונים במחלת סרטן הערמונית פוגעים במשרין בועקיפין על תפקוד הבלוטה.
תוצאת הלוואי של נסרת הבלוטה בניתוח צובנת מאליה ואין צורך להוסיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לכריתת שלפוחית השתן ושיחזוררונית02/07/2009
לחמי התגלה סרטן שלפוחית השתן עם חדירה עמוקה לשרירי.
הומלץ על ניתוח בדחיפות לכריתת השלפוחית ושיחזור.
אנחנו מתלבטים אצל איזה מנתח הכי טוב להינתח. למי יש ניסיון רב בתחום.
אשמח לתשובה שמית.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ' דב פודה
סיגל15/10/2009שלום לך, מצטערת לשמוע אך גם לבעלי לפני יומיים גילו ושבוע הבא הוא מנותח בהדסה עין כרם. במחלקת האורולוגיה יש 3 רופאים טובים פרופ' פודה פרופ' גופרית אני חושבת גם שד"ר ידקין.
בהצלחה גדולה מתפללת בשביל בעלי ובשביל חמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיחזור שלפוחית
מיכאל19/10/2009בכול המרכזים הרפואיים בארץ ניתן לעבור את הניתוח
אני עברתי את הניתוח ליפני כ-4 חודשים.ניתח אותי ראש המחלקה.פרופ רמון.שהוא מוביל מס 1 בתחום ניתוחים להסרת שלפוחית ושיחזור
קיבלתי חדר לבד.האחיות דאגו לי כול העת.ומגישת האוכל היתה רודפת אחרי כדי שאוכל בזמן
כול רופאי מחלקת אורולוגיה ניבחרו בקפידה רבה מאד עי ראש המחלקה
ציון- 10* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BCGזאב28/06/2009
שלום
לפני חצי שנה חליתי בסרטן שלפוחית השטן עברתי ניותח כריתת של מספר גידולים.
תוצאות בדיקה פתולוגית :
גידולים פפילרים TA LOW GRADE
עברתי שישה טיפולי BCG
שאלתי היא:
האם ידוע לכם על מחקרים המוכחים יתרון של המשך טיפולי BGC שמתבצעים בנוסף לששת
הטיפולים הראשונים ? אם כן, תוכלו להפנות אותי אליהם?
תודה, זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים נוספים
פרופ' חיים מצקין30/06/2009טיפולי אחזקה של BCG ניתנו והוכחו כיעילים לאנשים ען מחלה בחומרה רבה יותר ממחלתך שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה -מרי28/06/2009
בבדיקת פיובסיה גילו שיש לי סרטן ערמונית .
ובנוסף עשיתי צילום בצילום גילו שיש לי תהליך רקמתי היפראקוגני בכליות מה זה
אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא לוואי
פרופ' חיים מצקין30/06/2009גש לאורולוג מומחה עם התשובה והצילומים להיעץ מה צריך ובאיזו קדימות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן הערמונית וממצא בכליות
ד``ר אליהו גז15/07/2009מהתאור הנ"ל - קרוב לוודאי אין כל קשר בין שני המשתנים.
בנושא סרטן הערמונית יש צורך בנתונים רבים נוספים בכדי לקבוע עמדה בנושא הטיפול ועליו לפנות לרופא המטפל רופא מומחה באורולוגיה ורופא מומחה באונקולוגיה.
הממצא בכליה - בשל דלות המדע לא ניתן לקבוע עמדה.
מומלץ להמשיך בבירור אצל הרופא האורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים אחרי ניתוחדני27/06/2009
לרפאי הפורם שלום,
בן 60-(3+3)PSA 7.00,gleason(4+3 ,
נותחתי לפני כ-3 חדשים ,כריתה רדיקלית של הערמונית
בדיקה פטלוגית הראתה בצד של (4+3) ,התפשטות עם שוליים נגועים
PSA לאחר 3 חדשים קטן מ-0.1
עכשיו מתחילה ההתלבטות ,האם להמשיך במעקב אחרי ה-PSA עד למקרה של עליה או להתחיל בהקרנות-מה עושים?
אם נתעלם מסטטיסטיקה ונפעל בהגיון ,אז לא צריך הקרנות כי ניתן תמיד לבצע את ההקרנות בשלב יותר מאוחר במידה וה-PSA יעלה
בעצם השאלה הרפואית כאן היא:מהי תוצאת הריפוי, לטווך ארוך, הטובה ביותר לחולה כמוני:בצוע הקרנות כטיפול מונע לאחר ניתוח או מעקב עד לגלוי PSA עם ערך גדול מ-0.1 (אפשרות שיכולה גם לא להיות) ורק אז לבצע את ההקרנות
מה דעתכם הרפואית ?האם החוות דעת מושפעת גם ממוחיותו של הרופא -אונקולוג או אורולוג?
האם אתם יכול ים לעזור לי להחליט?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול קרינתי לאחר כריתה רדיקלית של
ד``ר אליהו גז28/06/2009ההמלצתי לך - היא מתן טיפול קרינתי משלים.
המלצה זו מבוססת על שני מחקרים מבוקרים - אחד של הקבוצה האירופאית לרדיותרפיה ושני של קבוצה האמריקאית לרדיותרפיה.
במחקרים אלו נמצא שמתן קרינה משלימה לאחר כריתה רדיקלית של הערמונית מקטינה בצורה משמעותית את הסיכון להישנות המחלה.
תוצאת בדיקת ה-PSA מחשידה שקיימת מחלה מיקרוסקופית.
המלצתי: פנייה לאונקולוג המתמחה בתחום הקרינה של הערמונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור דחוףרמי23/06/2009
בבדיקת ביופסיה גילו שיש לי סרטן ערמונית 3+4
ובנוסף עשיתי בדיקת סיטי - כתוב "תהליך שאתי בקוטב עליון של כליה , האם זה גם גידול ,
האם הגידול התפשט .
אודה לך על תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן הערמונית וממצא שאתי בכליה
ד``ר אליהו גז25/06/2009לפי הנתונים הללו מדובר כנראה בשתי מחלות גידוליות שונות.
יש להמשיך בבירור הממצא הכלייתי בהקדם
כמו כן להשלים:
בדיקת סיטי חזה
מיפוי עצמות
לאחר השלמת כל הבדיקות יש לקבל החלט טיפולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)