מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנטיביוטיקהזיו17/03/2009
איזו אנטיביוטיקה/ות חודרנית ויעילה בדלקת ערמונית נגד מיקופלסמה וחד-תאיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
פרופ' חיים מצקין23/03/2009קבוצה המכונה קוינולונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתן ללמוד מCT בטן על מצב הערמונית?tsh12/03/2009
האם ניתן משני CT בטן אשר בוצעו לעניין אחר שכבר פתור (לפני כשנה ולאחרונה) ללמוד על מצב הערמונית - גודל ושינוי, הסתיידויות, לחץ על שלפוחית השתן, מצב דלקתי, האם קיימת ממאירות, ועוד..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
פרופ' חיים מצקין14/03/2009CT איננה בדיקה מדוקית ורגישה מספיק לערמונית ולכן אין מקום להסתמך על ממצאיה ברוב המקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסית ערמוניתtsh12/03/2009
1). האם בתוצאות ביופסיה טרנסרקטלית מונחית אולטראסאונד יאמרו לי בנוסף לעניין העיקרי גם האם יש לי דלקת בערמונית (ומה עוד אומרים בממצאים)? 2). כמה זמן נכון לחכות לאחר הביופסיה כדי לחזור על בדיקת PSA? תודה ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות
פרופ' חיים מצקין14/03/2009לעיתים יציין הפתולוג אם ישנם סימני דלקת ברורים וניכרים.
סביר בעיני להמתין בין 6 שבועות לשלושה חודשים לבדיקת PSA חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצת PSA מהתוספים או משהו אחר?דן12/03/2009
בן 63, בריאותי תקינה, PSA מתנדנד בחמש שנים האחרונות בין 2.4 ל- 3.7, ו- PSA F/T בין 17% ל- 31%. בדיקה רקטלית תקינה, TRUS ללא ביופסיה ללא ממצא חשוד, ערמונית מוגדלת 56 סמ"ק עם הסתיידויות. גם דלקת ערמונית - ציפרודקס ואופלודקס שיפרו את הסימפטומים אך עדיין לויקוציטים מעטים בזרע. בחודשיים האחרונים - כשמאז PSA 3.31 ו- F/T 26% - לקחתי יום יום PROSTA GUARD (המכיל דקל ננסי, תמצית זרעי דיעת, תמצית פיגאום, תמצית כורכום, פרחי צבר, תמצית סרפד, ליקופן, אבץ, סלניום, ויטמין D2), וכמוסות נוספות של דקל ננסי, ליקופן, רימונים ןחמוציות - ואז קפץ ה- PSA ל- 4.41 (עלייה של 1.00 בחודשיים האחרונים בהם לקחתי את התוספים) וירד ה- F/T ל- 23%. אני מודאג.. האם יתכן שה- PSA קפץ בגלל התוספים? מה לעשות הלאה? תודה ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספים
פרופ' חיים מצקין12/03/2009אין לי ניסיון בתוספים כלל. אני יכול להניח שהם לא גורמים לעליית PSA עם היסטטוריה כשלך המלצה כללית היא להמשיך ולעקוב מקרוב כמובן להיבדק רקטלית לעיתים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת ד"ר
דן13/03/2009היכן אוכל לבצע בדיקת תרבית נוזל ערמונית כדי לזהות את החיידק מחולל דלקת הערמונית(סימפטומי דלקת, לויקוציטים בזרע, נלקחו אנטיביוטיקות ציפרודקס ואופלודקס, PSA מתנדנד) - במערכת הציבורית (האורולוג בקופ"ח לא נוטה לתת הפניה לתרבית נוזל ערמונית) ובאופן פרטי (היכן וכמה יעלה)? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבדות
פרופ' חיים מצקין14/03/2009אינני נוהג לתת מקומות ספציפיים. אבל מרבית המעבדות כולל של בתי החולים הפרטיים יבצעו בדיקות נוזל זרע לתרבית. אשר לפענוח התוצאה-זה כבר ענין לאורולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאו דווקא ספציפי. איך לחפש מעבדה?
דן15/03/2009הרי אין זה סוד מדינה, מבקש הכוונה שתובילני למעבדה שמבצעת תרבית נוזל ערמונית. תודה פרופסור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספים
פרופ מצקין16/03/2009אינני מכיר תופעת לוואי של עליית PSA עקב לקיחת תוספים כפי שציינת. בהחלט ראוי שתתיעץ עם אורולוג מומחה בקשר לצורך בביופסיה או בהמשך מעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כימותרפיהיולי04/03/2009
שלום רב. אבי , בן 70, חולה בסרטן ערמונית. ה-PSA אצלו נמצא בעליה (מתונה) כרגע, למרות זריקות הורמונליות שמקבל (מ-3.15 ל-5.6 וכעת עומד על 6.15). האונקולוג החל לדבר עמו על כימותרפיה. שאלתי: האם כימותרפיה לטיפול בסרטן הערמונית (טקסוטר) דומה לכימותרפיה שבה מטפלים בסוגים אחרים של סרטן? אבי מאוד מאוד חושש. תודה על תשובתכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימותרפיה בסרטן הערמונית
ד``ר אליהו גז05/03/2009בחולים בסרטן הערמונית שקיבלו טיפול הורמוני ופיתחו עמידות לטיפול ממולץ לתת טקסוטר. בתשובה לשאלתך בנושא תופעות הלוואי . לכל תרופה כימית יש פרופיל של תופעות לוואי ובוודאי תוכל לקבל פירוט תופעות הלוואי מהרופא המטפל. התופעות השכיחות בחילה, הקאה, עייפות ירידה בספירת הדם, בצקת בגפים והרגשת נימול ברגלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאוששות מניתוח TURTמ.20/02/2009
אני בן 37 . ביצעתי השבוע ניתוח TURT להוצאת גידול משלפוחית השתן בהרדמה כללית. בשחרור מבית החולים הומלצו 7 ימי מנוחה אך לא נאמר מה כוללת המנוחה. מספר שאלות, 1. האם מומלץ להיות במנוחה (שכיבה/ישיבה) ומתי מומלץ להתחיל להסתובב? 2. האם להשאר בבית או ניתן לצאת (ולהנות מהחופש)? 3. כמה ימים אם בכלל לוקח לגוף להתאושש מ"טראומת" הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ' חיים מצקין21/02/2009שאלות מצוינות, שאל את המנתח או את רופאי המחלקה המנתחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאוששות
מ.21/02/2009הייתי עושה זאת בשמחה, אך המנתח שלי בחו"ל. אודה על התייחסותך למקרה הכללי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pca-3meir19/02/2009
ד"ר שלום . בן 52 , בשנה החולפה בצעתי 2 ביופסיות תקינות . ערמונית מוגדלת , מקבל אומניק 0.4 . בשנה החולפת PSA היה 9.8 במהלך השנה ירד ל-5.2 וכיום 6.09 . בבדיקה השבוע אצל האורולוג הומלץ לבצע בדיקה PCA-3 ע"מ לשלולו גידול . נאמר לי שההסתברות שיש לי גידול בערמונית הוא 30% . שאלתי האם הבדיקה ( שלא כלולה בסל ) מוכרת , אמינה ומה השלב הבא במידה ובבדיקה תתקבל תשובה חיובית/שלילית . ושאלה נוספת האם לא רצוי לבצע MRI בלבד . אודה לכם על תשובתכם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PCA3
פרופ' חיים מצקין21/02/2009נשמע לי סביר לבצע את בדיקת הדם-שתן הזו. יש לדעת כי משך הזמן לקבלת תשובה בארץ הינו ארוך יחסית מעל לחודש.
אינני רואה סיבה מדוע לבצע MRI בנסיבות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקה - סרטן האשכיםגיא13/02/2009
שלום, לאבי היה סרטן אשכים בגיל 38 (איני יודע מאיזה סוג). אני היום בן 25. האם אני בסכון מוגבר למחלה? האם עלי לברר עמו ביזה סוג בדיוק חלה (ישנם סוגים יותר תורשתיים?) האם עלי להבדק בתכיפות, או לשנות את אורח חיי באופן כלשהו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן אשכים
פרופ' חיים מצקין14/02/2009לא ידוע באופן מובהק כלשהו על סרטן אשכים המועבר גנטית מאב לבן. כן ידוע על תאומים שלהם שכיחות גבוה יותר אם לאחד מהתאומים היה סרטן האשכים.
אינני סבור שאתה צריך לבדוק את עצמך או לגשת לרופא מידי פעם להיבדק. אני כן רוצה לידע אותך כי אנשים בסיכון כן ניתן ללמד בדיקה עצמית ואם למרות מה שכתבתי עדיין עדיין חרד גש ללמוד בדיקה עצמית אצל אורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שלפוחית השתן עם גרורות לכבדאלמוני11/02/2009
אני חולה בסרטן שלפוחית השתן, בבדיקת CT ובבדיקת אולטראסאונד נראה גוש חשוד בכבד - רופא המשפחה אמר שיש לברר מה החומר שיש להשתמש בו בבדיקת PET - על מנת לברר אם יש גרורות משלפוחית השתן לכבד. מהו החומר? האורולוג שלי בחו"ל ואינני יכול לשאול אותו (יחזור עוד כחודש) - אנא עזור לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש חשוד
פרופ' חיים מצקין11/02/2009לעיתים ממצאים בCT ובאולטרסאונד מספיקים כדי לבסס אבחנה של גרורה בכבד. לעיתים נדרשת בדיקה נוספת המכונה PET ולעיתים ביופסיה. הרופא המטפל יעריך ויציע לך דרכי טיפול ובירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש חשוד
אלמוני11/02/2009התשובה שלך - לא מקדמת אותי בכלום. בקשתי את עזרתך בהגדרת החומר הנדרש ב-PET מאחר והרופא שלי בחו"ל, רופא המשפחה לא יודע ואני לא רוצה להתעכב. האם תוכל לפחות להפנות אותי לחומר קריאה שאוכל להעביר לרופא המשפחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה, PET-CT
ד``ר אליהו גז22/02/2009
בתשובה לפנייתך,
בדיקת PET-CT נעשת במכונים לרפואה גרעינית.
הבדיקה עשוייה לאתר את מוקדי המחלה הגרורתיים
ניתן לגלוש באינטרנט ולמצוא ספרות מקצועית בנושא זה.
למיטב יידעתי בדיקה זו לא נכללת בסל התרופות.
במידה ויש ספק לגבי טיב הממצאים בכבד יש מקום לשקול ביופסיה מאחד הנגעים בכבד.
לצורך טיפול יש לפנות בהקדם לרופא מומחה באונקולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת PET-CT בסרטן כיס השתן
ד``ר אליהו גז05/03/2009בדיקת PET-CT עשוייה לזהות התפתחות מחלה גרורתית בסרטן כיס השתן במרבית המקרים.
באם קיימת שאלה אבחנתית של גרורות בכבד ניתן להגיע לאבחנה ע"י ביופסית מונחת ע"י אולטרא סאונד.
נא פנה לרופא מומחה אונקולוג בנושא זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שלפוחת השתןמיכה10/02/2009
שלום, לפני שלושה חודשים נותחתי להוצאת גידול סרטני משלפוחית השתן. להלן תוצאות הביופסיה: Papillary urothelial carcinoma, high grade with focal glandular pattern showing focus suspicious for invasion in to the lamina propria with severe cautery artefacts. Muscularis propria present and free. Urothelial carcinoma in situ (flat lesion) involving Brunn's nests. עברתי 6 שטיפות BSG. בציטולוגיה שבצעתי הייתה תוצאה אחת תקינה ושתיים לא תקינות. בציטוסקופיה הרופא ראה אזורים היפרמיים. בעקבות זאת ממליץ הרופא על ניתוח להסרה עמוקה יותר של רקמה וביופסיה. לדבריו זו פרוצדורה מקובלת. האם זו אכן הגישה המומלצת. תודה, מיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה שאמנם כך.
פרופ' חיים מצקין11/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ערמוניתעדי03/02/2009
האם סרטן הערמונית מדבקת שמקיימים יחסי מין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא !
פרופ' חיים מצקין04/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקמת קבוצות תמיכה לסרטן הערמוניתלני31/01/2009
בימים אלה העמותה "חיים עם סרטן הערמונית" בודקת את האפשרות להקים קבוצות תמיכה בירושלים, רעננה ופרדס חנה. תמצאו הרבה תשובות לשאלות שלכם שמופעים כאן בפורום הזה בקבוצת התמיכה. קבוצות התמיכה פתוחים לגברים עם סרטן הערמונית ולשותפות שלהם. בשלב הזה חושבים להיפגש פעם בחודש בשעה 18:00. בפגישות יהיו מומחים שידברו על כל הנושים של סרטן הערמונית, לפני ואחרי טיפול. לקבל יותר פרטים נא להתקשר אלי ל-6257151 04 או 0544570595 . לני הירש יושב ראש עמותת חיים עם סרטן הערמונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקמת קבוצת תמיכה לחולים בסרטן הערמו
ד``ר אליהו גז01/02/2009לדעתי הרעיון נכון ובזמנו.
קיימת התעניינות רבה בנושא אצל החולים ובני משפחותיכם וכן בכלל האוכלוסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול פפלריא.30/01/2009
שלום, השבוע ביצעתי בדיקת ציסטוסקופיה בה אובחן אצלי ויזואלית גידול בשלפוחית השתן. בחוות דעת הרופא נטען כי זהו "גידול פפלרי ברמה ביולוגית נמוכה הנראה כ lowgrade". שאלתי היא האם אבחנה זו שוללת אפשרות של גידול ברמה גבוהה יותר מהסוג הפולשני יותר או שיתכן פער בין הנגלה לעין לבין המציאות. האם סביר כי יתכן גידול חמור יותר באיזור והגידול שאובחן בי הוא רק זה הניתן לראותו בעין? מיותר לציין כי הופנתי להמשך טיפול (TURBT ו- CT ). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג גידול
פרופ' חיים מצקין31/01/2009בעיקרון לא ניתן לבסס קביעה של סוג נגידול על פי מראה עיניים ורק תשובת הפתולוג לאחר הסרת הרקמה הגידולית היא הקובעת. יחד עם זאת לניסיון המנתח יש חשיבות. הסיכוי שהוא טועה קטנה ככל שניסיונו גדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול פפלרי - שאלת המשך
א.01/02/2009שאלות המשך, ראשית אציין כי אני בן 36. התחלתי את תהליך הבדיקות בגלל כאב בגב תחתון ובטן תחתונה שהיה מלווה בפעם אחת בלבד בדם בשתן (מעט). לאחר אולטראסאונד , בדיקות דם, בדיקות שתן ו CT אבנים שלא גילו כלום (למעט ערמונית 28 סמ"ק), בצעתי הליך הציסטוסקופיה. במהלך התקופה טופלתי באנטיביוטיקה במשך 10 ימים. הכאבים בגב ובבטן נחלשו בצורה ניכרת. שאלותי, 1. האם יש לקשור בכלל את עצם גילוי הגידול לכאבים שהרי הם כמעט נעלמו (סה"כ כחודש מהופעתם) , 2. האם ב CT אורוגרפי אליו אני נשלח כעט כחלק מהטיפול, ניתן לגלות נושאים הקשורים לערמונית (סרטן/דלקת) שאולי הם בכלל אלו שגרמו לכאב . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשרים
פרופ מצקין02/02/2009ראשית אין לקשור את כאבי הגב לממצא בכיס השתן. הכאבים גרמו לתחילת הבירור אבל לא היו בהכרח קשורים. שנית CTU מטרתו לבדוק את המערכת השתן העליונה כליות ושופכנים ולא את הערמונית. לא צפוי שהבדיקה תגלה ממצא כלשהו בערמונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
א.06/02/2009לאור כל האמור לעיל בצעתי השבוע CT אורוגרפי. בתשובת הרופא נטען בין היתר כי "אין לראות הסננה פריווזיקלית". אני לא מוצא הסבר למינוח, עזרתכם תתקבל בברכה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמיטריטיס ד"ר מצקיןארמנדו28/01/2009
האם דמיטריטס באשך מסוכנת תודה ד"ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הבנתי את הכתוב. זה לא מושג רפואי
פרופ' חיים מצקין29/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פי. אס. אי פרופ" מצקיןיורם26/01/2009
האם בטיפול תרופתי להקטנת הערמונית יש מצב שגם ערך גבוה של ה- פי אס אי . ירד הרבה תודה פרופ" מצקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' חיים מצקין26/01/2009כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)