מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהאריק29/12/2008
שלום בני בן שתיים וחצי, שבעקבות זה שבני משתין בקשת עקומה שמאלה פניתי לאורולוג שאמר שצריך להיות חור של חצי ס"מ ואילו לבני יש רק נקודה ודבר זה משפיע על זרימת השתן שלו ולכן הדבר מצריך ניתוח להרחבת החור עם הרדמה מלאה מה דעתכם? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חור בקצה
פרופ' חיים מצקין30/12/2008העצה מקובלת עלי. מדובר בניתוח מיזערי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם ממשיך לזרום לאחר הציסטוסקופיהגלעד21/12/2008
סליחה על רצף השאלות. כשבועיים לאחר הציסטוקופיה בשתן עדיין יצא דם (בורדו). אבי מטופל בקומדין.עדיין אין תשובות לגבי התפשטות המחלה. וההתלבטות האם לבצע צריבה נוספת לפני הניתוח- שיארך עוד כשבוע. האם הדם יכול להוביל את המחלה למקומות נוספים? תודה על האפשרות להתייעץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם
פרופ' חיים מצקין30/12/2008מציאות דם ישן בשתן איננה מעידה כלל על התפשטות או סיכויי ההתפשטות של החלה למקומות אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון סרטן שלפוחית השתן רמה T2גלעד21/12/2008
בבדיקה שערכו לאבי גילו סרטן בשלפוחית השתן.הרופא הסביר שברמת הממאירות כנראה מדובר בסרטן שיטחי וסביר שבזמן שאבחן את הגידול הוא גם הוציא את כולו. יחד עם זאת הסביר כי כיוון שאין גידול בולט הוא מעריך שמדובר ברמה T2 . לא קצת סותר? האם יתכן שכבר התפשט יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופא המנתח
פרופ' חיים מצקין22/12/2008השאלה צריכה להיות מופנית לרופא המנתח. מי יותר טוב ממנו יוכל לדעת מה היה בדיוק בניתוח ובדוח הפתולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת שלפוחית השתןעוזי14/12/2008
ל-פרופ' חיים מצקין שלום רב, שאלה?: מה יכולים להיות הסיבוכים לאחר כריתת שלפוחית השתן ובמחזורו מחלק של המעיים , האם יש מצב שהשתן לא ייעבור דרך הפין ?, האם יש מצב ל-אין אונות,? תודתי נתונה לך מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת שלפוחית
פרופ' חיים מצקין15/12/2008כריתת ביס שתן ויצירת מוליך או שלפוחית מלאכותית ממעי, הינה ניתוח בסדר גודל-גדול וסיבוכיו הניתוחיים כמו חום, זיהום, הדבקויות מעי ידועות וקורות ביותר מ-10% מהחולים. כאשר יוצרים "כיס שתן מלאכותי" ממעיים על פי רוב הכוונה שהשתן יעבור דרך הפין. לעיתים צריך לכרות חלק מהצנרת בפין ולא ניתן ליצור מצב של השתנה דרך הפין. הרופא והמחלקה בו יבוצע הניתוח יסבירו כל האופציות בהקשר למצב הרפואי הכללי והסרטן בכיס השתן בפרט.
יש מצב די שכיח של אין אונות עקב הכריתה הרדיקלית הכוללת גם את הערמונית עם כלי הדם והעצבים הנילווים אליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי07/12/2008
שלום רב, אולי תדעו לענות לי במקרה: אמא שלי בת 68 ,חלתה לפני שנתיים בסרטן השד ועברה כריתה.מטופלת בכדור הורמונלי.לפני כשלושה שבועות ,נתגלה סרטן במעי הגס ,בעקבות תופעות של שילשולים.בבדיקת סי טי שאת תוצאותיה קיבלנו לפני כיומיים ,נתגלו גרורות בעצמות: עצם הכסל ,חוליות גביות נמוכות ומותניות ,שבריפ פתולוגיים במספר צלעות תחתונות ונגעים באיסכיום.ברצוני להעלות מספר שאלות : מה המקור של גרורות בעצמות - שד או מעי גס? מהו נגע אוסטיוליטי? מהו איסכיום? מהי דרך הטיפול? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן גרורתי בעצמות
ד``ר אליהו גז08/12/2008שלום
מתיאור מהלךהמחלה, מדובר במחלה סרטנית מפושטת בשלד הגרמי.
על פי התאור המקור הוא כנראה סרטן השד
יש צורך באיפיון הגידול במעי הגס (באם אכן מדובר בגידול ראשוני או גרורתי).
בהתאם להערכה יש להחליט בהקדם על הטיפול שצריך לכלול טיפול כימי / הורמוני וקרינתי.
מטרת הטיפול היא הטבה - הקלה בתסמיני המחלה.
ד"ר אליהו גז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנתן01/12/2008
לפני פחות משבועיים אובחן אצלי סרטן הערמונית. אני מרגיש שאני פשוט לא יכול להתמודד עם זה לבד, אני יושב כל היום בבית, לא בא לי לצאת, לא בא לי לדבר עם אף אחד, בוהה בקירות ורוצה להיעלם. אני יודע שאני לא יכול להמשיך ככה אבל אני גם לא יכול להתמודד לבד, מצאתי את הפורום הזה כשחיפשתי מידע על המחלה, אינטרנט זה יותר קל מלצאת החוצה. תוכל בבקשה לתת לי איזה כיוון, מישהו שיוכל לעזור לי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה לחולי סרטן הרמונית
ד``ר אליהו גז03/12/2008
שלום
אני מבין את תחושותייך . המחלה אובחנה לפני כשבועים ולא היה סיפק בידך "לעכל" את הבשורה
לא מסרת פרטים על מאפייני המחלה
המלצותיי:
1. פנה לרופא האונקולוג והאורולוג לשיחה ודיון לגבי המשך הטיפול
2. קיימת קבוצת תמיכה ו למידע פנה לאגודה למלחמה לסרטן בגבעתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי טישני27/11/2008
שלום דוקטור אליהו גז ביקשת יותר פרטים עשיתי סי טי כי היה לי גידול בכיס השתן תשובת סי טי אברי בטו ורטרופריטוניאום שלפוחית תקינה קיים לחץ אנטריורי עליה מהסימפיזיס פוביס תוכל לפענח לי בבקשה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סי.טי
ד``ר אליהו גז02/12/2008שלום גברתי
הנוסח של תוצאות בדיקת הסי.טי. לא נהיר לי במלואו.
מהנוסח אני לומד שאין כל עדות לגידול פנימי בכיס השתן ולפיזור מרוחק.
מאידך המשפט " לחץ אנטריורי על כיס השתן מהסימפיזיס פוביס" דורש התייחסות רחבה יותר.
אני ממליץ לפנות לרופא האורולוג עם הדיסק של בדיקת ה-CT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי טישני25/11/2008
דוקטור גז נשלחתי לסי טי בגלל שבעבר היה לי גידול סרטני בכיס השתן אשמח אם תוכל לפרש לי את שכתבתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקת ה-CT
ד``ר אליהו גז08/12/2008שלום
עם כל הכבוד
פיענוח תוצאות בדיקת ה-CT אינו יכול להיות בהתכתבות.
יש צורך בהבאת הבדיקה לרופא המטפל בכדי לכנס ישיבה עם רופאי מחלקת ההדמיה
מקווה שעניתי על בקשתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- xסי טישני24/11/2008
למה הכוונה בפענוח סי טי שלפוחית שתן לא הודגמו תהליכים פתלוגיים בשאר אברי בטן ורטרופריטוניאום שלפוחית תקינה קיים לחץ אנטריורי עליה מהסימפיזיס פוביס למה הכוונה האם תוכל לענות לי דוקטוןר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סי.טי.
ד``ר אליהו גז25/11/2008
שלום
לא אוכל להתייחס לתוצאת בדיקת סי.טי ללא נתונים נוספים כמו מהי הסיבה לבדיקה? וכ"ו.
בבקשה פרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שלפוחית השתןאלמונית24/11/2008
לפני שנתיים וחצי גילו סרטן בשלפוחית עברתי ניתוח כיום היה חשד לסרטן שוב עברתי סי טי התשובה תודה לאל שלילית הכל תקין הרחם לוחצת על השלפוחית שאלתי היא ממחקרים שקראתי בשלפוחית השתן זה תמיד סרטני היתכן שהיתה טעות בהבחנה הראשונית מצפה לתשובה דחופה או עלי ללכת למפענח סי טי שיפענח את הסיטי הראשון יש לי דיסק תודה רבה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן כיס השתן
ד``ר אליהו גז25/11/2008שלום
אין כלל סתירה בין ההיסטוריה של סרטן בעבר בכיס השתן לבין בדיקה נוכחית סי.טי. אגן תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה עם בעיהשי24/11/2008
היי אני בן 29 רציתי לשאול איזה בדיקות דם אפשר לעשות אם סובלים מכאבי אשכים כאבי איבר המין ולחץ שלפוחית השתן אשמח אם תעזור לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באשכים ובבטן
ד``ר אליהו גז25/11/2008
שלום
ראשית עליך להיבדק ע"י רופא המשפחה או רופא אורולוג
לא ניתן להמליץ על בדיקות דם או שתן ללא בדיקה ע"י הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה על דלקתשי24/11/2008
שלום אני בן 28 רציתי לשאול מה ההבדל בן זינט לבן זטו שהם אנטיביוטיקות ואם זה מתאים לדלקת שיש כאבים בביצים או שיש נוזל שנוזל מהאיבר ושיש לחץ בשלפוחית השתן שצריך להשתין 15 פעמים ביום וגם בגמירה השתן שורף אבקש תשובה מקצועית ורצינית תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בהשתנה
ד``ר אליהו גז25/11/2008שלום
מהנתונים שאתה מוסר יש חשש לתהליך זיהומי בשתן
עליך להיבדק אתל רופא המשפחה ולבצע בדיקת שתן כללית ותרבית
בהתאם לתוצאה באם אכן מדובר בתהליך זיהומי תבחר התרופה האנטיביוטית המתאימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי טיאלמונית24/11/2008
עשיתי בדיקת סי טי והחומר ברח מהמזריק כל היד שלי נפוחה מאוד מאז אתמול האם זה מסוכן מה עלי לעשות בבקשה תשובה דחופה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
פרופ' חיים מצקין24/11/2008לא נראה שיש מקום לדאגה. זה בעיקר אסטתי ותוך מספר ימים יחלוף. אם תראי שהמקום הופך אדום ומודלק, גשי לרופא המשפחה. סביר שלא תזדקקי לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PCA3אמיר22/11/2008
שלום הומלצתי ע"י הרופא המטפל לעבור בדיקת PCA3. הוא המליץ לי לפנות למרכז בהולנד ולבצע שם הבדיקה (הם שולחים את הערכה וצריך להחזירה אליהם בדואר) זאת היות ולדבריו היא מבוצעת בצורה אמינה יותר מאשר בארץ. האומנם? האם ציוד הבדיקה בארץ נחות מאשר ציוד הבדיקה בהולנד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר , PCA3
פרופ' חיים מצקין23/11/2008שלום
לא חושב שכך הם פני הדברים. הרי התוצאות לא הושוו אחד לשני.
צריך רק לדעת שבהדסה ירושלים עקב עלויות גבוהות מבצעים הבדיקה אחת לכמה שבועות ויש המתנה "מעצבנת" לתוצאות. יתכן ובחו"ל ההמתנה לתשובה קצרה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה מתמשכת בליבידו.גיורא19/11/2008
שלום פרופ' ! אמנם שאלתי לא קשורה ישירות לנושא סרטן הערמונית אבל אני ממש נואש ומבקש בכל לשון של בקשה שתחווה את דעתך המקצועית בנושא כי בנתיים עם כל הרופאים שהתייעצתי לא היה ממש מושג מה לענות לי. לפני מספר שנים (2005) קיבלתי מרופאת המשפחה שלי מספר תרופות הורמונאליות כאנדרוקור, אסטרופם, שני זריקות של פרוגסטרון וכדורי דיאנה. את התרופואת הללו קיבלתי בכמויות גדולות במשך כחצי שנה וזאת אחרי שחשבתי שאני "רוצה" לעבור שינוי מין. לאחר מספר חודשים הבנתי שזה ממש לא היה בשבילי ובעצם סבלתי מהפרעה נפשית אחרת בה אני מטפל כעת אך הבעייה היא שמאז ועד היום הדחף המיני שלי והזקפות הספונטאניות שלי (בעקבות גירוי או מחשבה) לא חזרו ואני מגיע לזקפה רק ע"י גירוי ישיר וכמו כן בבקרים יש לי לפעמים זקפה אציין שבבדיקות דם כל המדדים שלי נמצאו תקינים אבל המצב לא חוזר לקדמותו ! האם טיפול בטוסטסטרון יכול לעזור? האם נגרם למוח נזק בילתי הפיך? גיורא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיקפות
פרופ' חיים מצקין20/11/2008אתה יכול לבדוק רמות טסטוסטרון אם הן נמוכות בעקבות הטיפולים ההם או בכלל יש מקום לנסות מתן טסטוסטרון בזריקות ולבדוק השפעתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)