מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סרטן שלפוחית השתןאלמוני28/10/2008
בן 45 אובחן בספטמבר 2006 כחולה בסרטן שלפוחית השתן. בוצעה כריתה אנדוסקופית של גידול מוצק שטוח בגודל 1.5 ס"מ בדופן ימני קדמי של כיס השתן. ונלקחו ביופסיות אקראיות. התשובה הפתולוגית העלתה שהגוש הוא Tcc G3 Ta אחת הביופסיות היא Ca in sito מטופל כרגע לפי פרוטוקול לם. היום התקבלה תשובה של ציטולוגיה - Atypical urothelial cells זאת שלושה שבועות לאחר סט של 3 שבועות טיפולי BCG שאלותי הן: 1) האם מדובר בהישנות המחלה? 2) אם זו הישנות - משמע שה-BCG לא עזר מה עושים בהמשך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישנות?
פרופ' חיים מצקין28/10/2008ראשית לא בטוח שאמנם מדובר בהישנות . יש צורך אולי במשנה זהירות ובחזרה על הצתיטולוגיות לעיתים קרובות יותר
נשמע כאילו אתה מטופל היטב ובמסודר. מדוע שלא תשאל את הרופא המטפל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן שלפוחית השתן
אלמוני28/10/2008אם זו לא הישנות - מה הסיבה להופעת התאים? איך מאמתים שזו לא הישנות? אני אשאל גם את הרופא אבל הפגישה רחוקה ורציתי תשובה יותר מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכיםמ27/10/2008
שלום ד'ר. שמתי לב בשק האשכים מבפנים חוץ מאשכים יש גם מין ג'ולה קטנה כמו "ביצה קטנה" שבדרך כלל נמצאת ליד אשך שמאל אך היא גם עוברת מקומות כשאני מנסה לחוש אותה. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בשק האשכים
ד``ר אליהו גז27/10/2008מהתאור שאתה מוסר לו ברור מהו טיבו של הממצא.
המלצתי היא לעבור בדיקה רפואית ע"י רופא מומחה אורולוג.
ניתן להשלים את הבדיקה ע"י בדיקת אולטרא סאונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההראל26/10/2008
אני בן 53 .בריא בדרך כלל.בבדיקה שגרתית נמצא psa7.78 בביופסיה מוקד גליסון 6 3+3 ב1 מתוך 8 גלילים -5% נפח גליל - מימין עלקול .גודל ערמונית 41*44* 35 pr ערמונית +2 מגורגרת מימין. הוסברו לי האופציות .אין לי כל כלים להחליט מה הטיפול המתאים או הכיוון .בנוסף האם לבקש בדיקות נוספות? סיטי ,מיפוי עצמות? ומידת הדחיפות בנוגע להתחלת כל טיפול שהוא. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשאויות הטיפול בסרטן הערמונית בשלב
ד``ר אליהו גז27/10/2008מהנתונים שהצגתה מדובר במחלה בשלב מוקדם ועם משתנים פרוגנוסטיים טובים.
אפשרויות הטיפול הממולצות במצבך: כריתה רדיקלית של הערמונית, ברכיתרפיה של הערמונית (השתלת מקורות יוד 125) וקרינה חיצונית. שלושת הטיפולים מבטיחים הצלחה זהה, כאשר לכל טיפול פרופיל תופעות לוואי שונות.
בכדי לקבוע בצורה מדויקת יותר את שלב המחלה מומלצת בדיקת אולטרא סאונד עם מתמר חלחולי.
תוצאות הבדיקה עשויות לקבוע את הטיפול העדיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- psa טוטלי ויחסישרית22/10/2008
שלום. בבדיקה שגרתית נמצא שבpsa שלי עלה מ3 (לפני חצי שנה) ל3.5 והf/t הוא 0.16. מה משמעות הf/t? לציין שעברתי כעת ביופסיה ויש חשד לסרטן. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה בערכו של PSA בדם
ד``ר אליהו גז22/10/2008שלום
כפי שציינתה קיים חשד לגידול בערמונית ועברת ביופסיה.
לכן יש להמתין לקבלת תוצאות הבדיקה הפתולוגית.
כל דיון טרם קבלת תוצאות הבדיקה מיותר בשלב זה.
תוכל לחזור אלינו מאוחר יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומות על שק האשכיםמירי22/10/2008
לבעלי יש שומות אדומות קטנות על שק האשכים, האם זו בעיה שיש להתיחס אליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומות
פרופ' חיים מצקין22/10/2008קרוב לודאי מדובר בכלי דם קטנים בולטים. אם הממצא חדש מציע שתיגשו לרופא עור או אורולוג. אם ידוע שנים רבות אין מה לדאוג וניתן לדחות ביקור רופא ולצרפו לביקור בגין סיבה אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרועי19/10/2008
שלום . אני בן 67 ולפני 3 שנים עברתי כריתה רדיקלית של בלוטת הערמונית בגלל סרטן. מצבי הפיזי טוב מאד וכך גם כל הבדיקות שאני עובר כל חצי שנה. האפקט היחידי הוא אין אונות . כדורים שלקחתי (ויאגרה וכו') לא הועילו. אמנם ישנו שיפור קל במשך הזמן , אבל זה לא זה . איפה ניתן למצוא מידע בנושא והאם ידוע על מקרים דומים ש "הסתדרו" במשך הזמן. תודה רבה ושנה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין אונות לאחר ניתוח
פרופ' חיים מצקין21/10/2008שלום
שלוש שנים לאחר ניתוח הסיכויים לשיפור הינם קךושים ביותר. מאידך אני מבין שלא ניסית או לא הוצע לך טיפול בזריקות לאבר המין. טיפול שנעשה על ידך עצמאית וסיכויו לשיפור המצב טובים בהרבה לעומת התרופות שניסית. גש לאורולוג או למומחה העוסק בנושא. במרבית בתי החולים הגדולים בארץ כולל אצלנו במרכז הרפואי תל אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכהן15/10/2008
שלום רב, לאחרונה יוצא לי דם בשתן. האם זה אחד מהסימנים של סרטן שלפוחית השתן? מהם הסימנים של סרטן זה? האם עלי לגשת לרופא ולא לחכות עוד קצת שאולי זה יעבור לבד? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בשתן
פרופ' חיים מצקין16/10/2008דם בשתן הוא אחד הסימנים הראשונים לסרטן במערכת השתן, אבל זהו כמובן סימן ממש לא ספציפי למשל גם מצבים דלקתיים יכולים לגרום לדימום בשתן.
לכן יש לגשת בדחיפות לאורולוג מומחה להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית12/10/2008
היי, אני נורא דואגת לאבא שלי (בן 56) מאחר והוא לא נוהג לעבור בדיקות חיוניות מקיפות. אני פוחדת בעיקר מסרטן הערמונית כי שמעתי שכל גבר מעל לגיל 45 חייב להיבדק. שאלה 1: האם זה באמת כל כך נחוץ להיבדק?? ושאלה 2: אבא שלי מסתובב עם הפלאפון על החגורה.האם זה נכון שמומלץ לא לשים את הפלאפון בכיסים ובחגורות בשל הקרינה? תודה רבה והמשך יום טוב!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגת
פרופ' חיים מצקין13/10/2008איגוש האורולוגים היראשלי אימץ המלצות של איגודים מקצועיים בעולם המערבי וממליץ לגברים מעל גיל 50 המודעים למחלה הנפוצה כל כך-סרטן הערמונית לגשת ולהיבדק.
אין למיטב ידיעתינו הנוכחית שום קשר בין טלפון סלולרי לסרטן הערמונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרובי05/10/2008
שלום רב, כיצד ניתן לבדוק לבד בבית סימנים של סרטן האשכים? האם צריכה להיות בליטה באשכים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן אשכים
פרופ' חיים מצקין05/10/2008בדיקה עצמית לאחר הדרכה מתאימה היא צורה נכונה. יכולה להתבצע אחת לחודש לאחר מקלחת או בדומה. הדרכה לבדיקה עצמית על ידי אורולוג מומלצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש קטן על האשך (חיצוני)שמוליק25/09/2008
שלום! אני בחור בן 25. לאחרונה גיליתי שעל שק האשכים מבחוץ ישנו מעין גידול (כעין עיגול קטן שגדל על העור). לא בליטה, אלא עיגול דק שמחובר בחלקו התחתון לעור. רציתי לשאול: א. במה מדובר? (אם יש כמה אפשרויות אודה אם תסבירו). ב. ברקע הרפואי יש ניתוח "הרניה" (בקע מפשעתי) בגיל 6 בערך. ג. נבדקתי פעמיים בקולונוסקופיה על רקע בעיות עיכול וכרגע מוגדר כמקרה של "מעי רגיז". בבדיקה הראשונה נמצא פוליפ של כ-5 מ"מ (אולי 0.5 - איני בטוח ואין מולי את המסמכים, בכל אופן מדובר בגודל שלא מעורר חשש רציני) ובביופסיה נמצא כאנדומה. כעבור 5 שנים (לפני חודש) בבדיקה השניה נמצא רק פוליפ קטנצ'יק של 2 מ"מ (שוב, אולי 0.2 - כנ"ל) באיזור פי הטבעת (פנימי) ובביופסיה נמצא שאינו אנדומה. - האם יש קשר? ד. מה לעשות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור שק האשכים
פרופ' חיים מצקין05/10/2008למרות שלא בדקתיך נראה לי כי מדובר בממצא חסר חשיבות על פני העור ואיננו קשור כלל לתוכן שק האשכים. אורולוג או רופא עור נשמע כפתרון אפשרי להתיעצות. אבל אך חשש לא מדובר בסרטן אשכים או בדומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף ממשג.21/09/2008
שלום רב, לפני כשלושה חודשים עברתי ביופסיה לשלילת סרטן הערמונית. התוצאות היו שליליות. מאז ההליך הפולשני אני מרגיש בערה בפי הטבעת ובעיה זו לא מניחה לי ומפריעה לי בשגרת היום יום! הייתי אצל רופאים - אורלוג ופרוקטולוג וקיבלתי אנטיביוטיקה להקלה - אך מאום! אבקש אם תוכלו לחוות דעה נוספת על מצבי ולייעץ על טיפול נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לוואי לאחר ביופסיה מהערמונית
ד``ר אליהו גז22/09/2008שלום
הרגשת בעירה בפי הטבעת לאחר ביופסיה מהערמונית תיתכן.
היות והתופעה נמשכת כשלושה חודשים עליך לשוב ולהיבדק ע"י הרופא האורולוג טהפרוטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעת לוואי לאחר ביופסיה מהערמונית
ד``ר אליהו גז22/09/2008שלום
הרגשת בעירה בפי הטבעת לאחר ביופסיה מהערמונית תיתכן.
היות והתופעה נמשכת כשלושה חודשים עליך לשוב ולהיבדק ע"י הרופא האורולוג טהפרוטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורשהגלית18/09/2008
האם סרטן הערמונית - יש בו מרכיב גנטי שאם היה לסב ולאב יהיה גם לבן? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה
פרופ' חיים מצקין05/10/2008לכעשירית מכלל חולי סרטן הערמונית יש סיפור משפחתי מצד האב או האם של סרטן הערמונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדיםיקי15/09/2008
שלום רב חליתי בסרטן הערמונית - גליסון 6 . אני מקבל זריקת לוקרין מידי 3 חודשים. קיבלתי הקרנות במשך חודשיים . ( סיימתי בסוף יולי . ) PSA - 22 ליפני ההקרנות . PSA - 0 חודש לאחר ההקרנות . כיצד יודעים אם הסרטן הוכחד ? האם רק ע"י בדיקת PSA , או יש מדדים נוספים ? אם כן אילו מדדים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות וPSA
פרופ' חיים מצקין18/09/2008PSA יורד במרבית המקרים כתוצאה ממתן זריקות הורמונליות. אין לדעת אם הבראת לחלוטין אלא כעבור זמן מה מהפסקת הזריקות. כמובן שעליית PSA תחת טיפול הורמונלי היא לכשעצמה סימן לחזרת המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמשה14/09/2008
אני בן 59 . ה-PSA עלה בתוך שנה מ-4 ל-7 . עשיתי ביופציה. לקחו 12 דגימות (6 מכל צד) . נמצא ממצא אחד בגליל אחד בלבד ב-5% משטח הדגימה. נכתב כך: Adenocarcionoma of prostate , Gleeason's 3-3 with features of foamy gland carcnoma ההבחנה נתמכת על ידי העדר צביעה אימונוהיסטוכימית לתאים בזלים. תאי גידול נצבעו עם Amacr . המביעה ל-Ker903 לא היתה מספת טכנית. מהרופא הבנתי שמדובר בממצא מינימלי. עכשיו השאלה היא לנתח או לעקוב. או אולי להקרין. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל האפשרויות נכונות
פרופ' חיים מצקין18/09/2008אמנם הכל אפשרי. מה יותר נכון עבורך וכיצד להלחליט. אני מציע שתבחר רופא אורולוג מומחה אשר יביר לך משמעויות של כל החלטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון11/09/2008
האם סרטן הערמונית הוא סוג יחיד של סרטן או שיש לו ורסיות אגרסיביות יותר או פחות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי סרטן
פרופ' חיים מצקין14/09/2008מדובר בד"כ בסוג אחד של תאים. השאר מאד נדירים. אבל תחת אותו סוג של תאים יש דרגות ממאירויות שונות מחולקות לפי מספרים מ-2 עד 10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)