מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב ראש במשך 3 ימים לילד בן 10ענת27/01/2010
שלום רב
בני בן ה-10 סבל במשך 3 ימים רצופים מכאב ראש במצח כהגדרתו,בכל הימים קיבל אקמול כל פעם שהתלונן לצערי יותר מפעם ביום
בבדיקה עם רופא ילדים נשלל סינוסיטיס הרופא ביקש בדיקת רופא עיניים לבדוק את קרקעית העין ולשלול לחץ תוך גולגולתי
במה מדובר? ממה עליי לדאוג?
כמובן שאבצע את כל הבדיקות
יש לציין שבני משחק 4 פעמים בשבוע כדורסל ופעמיים נוספות רוכב על סוסים כמו כן עושה הליכות כ-7 ק"מ כל יום האם לעצור אותו7 מהפעילויות הנ"ל עד מתן הסברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי02/02/2010בדיקת קרקעית העיניים חשובה ביותר ומעידה על לחץ תוך גלגלתי.
אם אינה תקינה יש לבצע הדמיה מוחית.
יש לברר אם יש כאבים שמעירים משינה או הקאות.
בינתיים אין צורך לעצר אותו מפעילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות בגוףאמא27/01/2010
בני ילד עם פיגור ברמה קשה ואפילפסיה של נפילות וריפיונים שותה דפלפט והרמה בדם 117.
מאז שהועלה רמת דפלפט למינון גבוהה יש שיפור קל.
לפני כשבוע לערך התעורר משינה (היה מכוסה בשמיכה ) והיה לו רעד עדין בידיים וגוף וכן נקישות שיניים היה בהכרה מלאה ואף ביקש לשתות ,לי היה ברור שקר לו והרעידות הן מקור היה קריר בחדר.
היום אני תוהה ושואלת את עצמי אולי זהו סוג של פירכוס? היכול להיות שהרעידות הן פירכוס?
איך מזהים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי02/02/2010לא נראה לי לפי תאורך שמדובר בפרכוס.
אם הדבר יחזור נשקול אפשרויות טיפוליות וביצוע EEG* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TRILEPTINיהודה27/01/2010
שלום,
הבת שלי בת שנה וחצי וסובלת מפירכוסים.
היא מקבלת תרופה שנקראת TRILEPTIN האם היא תרופה ידועה?
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי02/02/2010כן
שם התרופה הוא OXACARBAZEPINE
דומה בהרכבה לטגרטול אך "דגם משופר" עם פחות תופעות לואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחוןאתי27/01/2010
אצל בני בן ה-7 נראו תנועות חוזרות,חוסר שקט,תנועתיות יתר,נשלחנו (בעצת המורים)לאבחון נוירולוגי.
היכן מבצעים אבחון שלא יהיה תלוי/מושפע במערכת החינוכית?אנו גרים בתל אביב,אשמח לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי02/02/2010חזקה עלי שכל נוירולוג שתפני אליו יתן לך תשובה מהימנה שאינה מושפעת ממערכת החינוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדן26/01/2010
כשהייתי תינוק נפלתי מרום גובהו של אבי לרצפת אספלט ונחבטתי בראש, לפי מה שהבנתי מהורי, בצורה שהם חשבו ש"הלך עלי". אני כיום בן 24 ואין לי כל בעיה נראית לעין (טפו טפו טפו) אבל רציתי בכל זאת לשאול אם בוודאות נגרם נזק כלשהו או שמא יתכן ו"לא קרה כלום" בלשון הרופאים המרגיעים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב27/01/2010לפי תאורך נשמע שלא קרה כלום ואתה יכול להרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטאלין רגיל לא עוזר למה לנסות LA?דוד26/01/2010
ילדה בת 6.5 אובחנה עם ADHD . אין ספק לגבי האבחנה למרות זאת עשינו גם TOVA . ב TOVA לא היה שיפור עם רטאלין. למרות זאת הומלץ להתחיל טיפול ברטאלין. לאחר שבוע של רטאלין רגיל 10 מ"ג לא רואים שיפור. הומלץ לנסות רטאלין ארוך טווח. מדוע בעצם?. הבנתי שזה אותו חומר פעיל . מתי בעצם מחליטים לנסות משפחה אחרת של תרופות?. כמה זמן דרוש כדי לראות אם יש שיפור עם רטאלין רגיל?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב27/01/2010לתגובה לריטלין ב-TOVA אין הרבה משמעות והתגובה נבדקת בשטח. חוסר התגובה לריטלין רגיל יכולה לנבוע ממינון לא מתאים ,לעתים תכשיר ריטלין אחר או העלאת המינון יגרמו לתגובה טובה יותר. התכשירים האחרים מאוד יקרים, לא בסל הבריאות ולא יותר טובים לכן קודם כל יש מקום לבדוק בתוך "שדה הריטלין "
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, האם יש ילדים שהתפתח,usv25/01/2010
אצלם טרדיב דיסקינזיה כתוצאה מתרופות כמו ריספרדל?
כמו כן מה הסיכויים באחוזים שיתפתח דבר כזה מתרופה כמו ריספרדל?
ישנו סיכוי כזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TARDIVE
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב27/01/2010כן יכולה להיות TARDIVE DYSKINESIA עם רספרידל. למרות שלא מאוד שכיח ולרוב במינונים גבוהים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההתפתחות הילדענת25/01/2010
שלום,
בני בן 3 חודשים אובחן ב- pigmentary mosaicizm. לציין שמתפתח יפה לגילו.
רופאת העור המליצה על ייעוץ גנטי וכן הפניה לנוירולוג ילדים.
רציתי לדעת מהן ההשלכות והקשר של pigmentary mosaicizm מבחינה נוירולוגית?
על מה צריך לשים לב?
אודה לתשובה מהירה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PIGMENTARY MOAICISM
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב27/01/2010הכוונה לשינויים כתמיים בצבע העור שיכולים להיות קשורים או שלא קשורים לליקויים נוירולוגים. אם הילד תקין פרט לכך יש מקום לבדיקה נוירולוגית בסיסית והחלטות לבירור רק אם יהיו ממצאים נוספים חשודים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש קטן לתינוקתאני25/01/2010
שלום ד"ר
בתי נולדה עם ביקף ראש קטן מהממוצע (לפי הבנתי) - 33 ס"מ
במעקב טיפת חלב נאמר לי שהמרפס שלה קטן וכמעט סגור אפילו ולכן אנחנו במעקב היקף ראש
בגיל 3.5 חודשים היקף הראש שלה גדל ל- 39.5 ס"מ
ובגיל 5 חודשים הגיע ל- 40.2 ס"מ (זו הבדיקה האחרונה שביצענו)
התפתחותה תודה לאל תקינה והיא תינוקת מקסימה ומפותחת.
אני מודאגת מהמדידה האחרונה (עליה של פחות מס"מ בחודש וחצי)
קראתי על הנושא ומצאתי שיש מצב שנקרא מיקרוצפולוס, המביא לבעיות שונות כגון אפילפסיה.
שאלתי היא האם אנו בסכנה כזו? האם יש מקרים בהם מתערבים כירורגית כדי לתת מקום למוח להתפתח? האם נדרש ביקור אצל נוירולוג?
בקיצור, כמה לדאוג ומה יש לעשות?!...
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקף ראש
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב27/01/2010הקף הראש הנוכחי לא מאוד קטן .אני מציעה שתבקשי מרופאת הילדים לשים את הקפי הראש על עקומה, לבדוק את הילדה בדיקה ראשונית כולל בדיקה נוירולוגית בסיסית ולהחליט אם יש צורך להפנותך לנוירולוג .לא נשמע לי מאוד מדאיג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרים מלאיםריקי24/01/2010
לבתי בת השלוש וחצי נערך בירור לגבי אוסטאוגנזיס אימפרפקטה 1. בצילום ראש לטראלי שבוצע התשובה הייתה חשד למלאות תפרים של הנ"ל. מה התשובה בעצם אומרת? אני מאוד מודאגת מהתשובה, בינתיים ממתינה לתור לנוירולוג. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטואוגנזיס אימפרפקטה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב27/01/2010אוסטאגנזיבס אימפרפקאטה אינה מחלה נוירולוגית מיסודה אלא מחלה גנטית של רקמת החיבור אני מציעה שתפני עם הצילומים לגנטיקאי שהפנה אותך לבדיקה. לא מכירה מושג של מלאות תפרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לפירכוסיםיהודה24/01/2010
שלום,
הבת שלי בת שנה וחצי מטופלת ע"י טופמקס ולומינל,לאחר המשך פירכוסים בחום.הוחלט להחליף לה את התרופות לתרופה בשם TRILEPTIN במינון של 75 מ"ג ליום(בתור התחלה)
האם התרופה הנ"ל יותר חזקה/יותר טובה מהתרופות הקודמות.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב27/01/2010אין דבר כזה תרופה חזקה או טובה אלא מתאימה או לא מתאימה וזה לשיקולו של הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שקט, נחירותצפון23/01/2010
הבן שלי בן שנתיים ן 3 חודשים סובל ממחלה ניורודגנראטיבית- אין זיהו סופי למחלה- עם פגיעה מוחית ופרכוסים, מקבל טיפול בפרכוסים על ידי SABRIL' TOPMAX, ללא שינוי במצבו הפרכוסי מזה תקופה ארוכה, לא מפרכס, לפעמים יש הטיית ראש הצידה
אך לאחרונה סמתי לב לאי שקט קשה, מתעורר כל שעתיים, בנוסף לנחירות קשות- לציין עבר ניתוח שקד שלישי לפני 6 חודשים, הייתה רגיעה בנחירות אך שוב חזרו.
לציין גם כן שלוקח ריבוטריל, שמחמיר את הנחירות עוד יותר, ובמידה ולא נותן לו הוא באי שקט עוד יותר קשה.
רופא א.א.ג המליץ על בדיקת שינה, שהראתה אפניות גם מרכיב חסימתי וגם מרכזי
השאלה
מה הגורם לאי השקט שהופיע לאחרונה?
איך מטפלים באפניות מסיבה מרכזית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שקט
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב27/01/2010לא ניתן לענות על שאלות מסוג זה ברשת כי הדבר תלוי באבחנה של הילד ובהכרות עם מגבלותיו. אפשרי שריווטריל מגביר נחירות כי מוריד טונוס. עצירות נשימה מממקור מרכזי יכולות להיות חלק מההפרעה הנוירולוגית הבסיסית , אך גם יכולות להיות תוצאה של הטיפול. מציעה שתפנה לנוירולוג המטפל לקבלת הסברים נוספים ולשקול דרכי שיפור שנתו של הילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוסי חוםיהודה23/01/2010
שלום,
הבת שלי בת שנה וחצי וסובלת מגיל שנה מפירכוסי חום.היא מטופלת ע"י תרופות של טופמקס ולומינל.
בדיקת EEG הראתה שיש מוקד חשמלי מקדימה בצד שמאל.בדיקת MRI יצאה תקינה.
לפני כחודש היה לבת שלי חום ואדמדמת וביום הראשון של החום היא פירכסה,היום בשבת היה לה שוב חום והיא פירכסה בחום של 7.7 ביומים האחרונים היא גם משלשלת.
האם החום אפילו שהוא נמוך מוציא מאיזון של התרופות?ואם כן האם אנחנו יכולים לראות את זה בתור שיפור של המצב שהפירכוס מופיע רק ביום הראשון של החום ולא במהלך של כול ימי החום?
האם פירכוסי החום עוברים במהלך הגדילה שלה?
תודה על הכול,
יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרכוסי חום
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב27/01/2010מה שאת מתארת אינו פרכוסי חום אלא מחלה פרכוסית המופיעה בחום כיוון שיש דיווח על EEG לא תקין וגם לאור העבודה שנזקקה לטיפול תרופתי. כמובן שחום יכול להיות טריגר של פרכוסים במקרים כאלה .העובדה שמופיע בחום נמוך גם היא אינה תואמת פרכוסי חום רגילים ואני מציעה שתדברי עם הרופא המטפל ותקבלי ממנו הסבר חוזר לגבי מצבה. כמו כן מכיוון שעדיין היו פרכוסים בחום נמוך יכול להיות שצריכה להעשות התאמה של הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיזה בדיקה או ייעוץ צריך לפנותמון21/01/2010
שלום לצוות
אני אמא לילדה בת 8.5 כיתה ג הבעיה אצלה בזמן המבחנים בבית לומדת טוב מבינה החומר מצויין לא יודעת מה קורה בזמן המבחן עונה לא נכון למרות שהיא יודעת התשובה הנכונה כי אחרי שמקבלת התוצאה חוזרים על המבחן ועונה נכון האם זה פחד לא מבינה השאלה בבקשה עזרתכם
תודה לצוות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי22/01/2010יש אפשרות שמדובר בחרדת בחינות אך לפני כן יש לשלל גם לקות למידה ע"י אבחון דידקטי. לילדים עם לקות למידה יש לעיתים קושי בשימור בזיכרון של הדברים שלמדו.
אם מדובר בחרדת בחינה יש לך טיפול התנהגותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש +סיכול אותיות בדיברר.א20/01/2010
בתי בת 6 ומתלוננת מדי פעם על כאבי ראש אם כי לא חזקים ולא משבשים את תפקודה. עם זאת מאחר והיא גם לעיתים (לא קרובות) מסכלת אותיות בעת דיבורה ואף ציינה כי היא רוצה לעיתים לומר מילים ויוצא לה משהו מעט שונה, תהיתי אם יש מקום לדאגה ובדיקה. באם כן, לאיזה סוג רופא לפנות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי22/01/2010יש לפנות לבדיקת נוירולוג וכן לבצע בדיקת קרקעית העיניים ע"י רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)