מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצמוצים מול הטלויזיה ובעת סיפוריונתן20/01/2010
שלום,
בני בן 3 ממצמץ מזה 3 שבועות. שמנו לב שזה קורה כאשר הוא צופה בטלויזיה וכאשר מקריאים לו סיפור בחדר עם אור קטן. רופא עיניים לא אבחן כל בעיה בעיניים.
כיצד להמשיך מכאן?
תודה
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי22/01/2010לרוב זה אינו תסמין שמצביע על בעיה נוירולוגית.
יש צורך לבצע בדיקת קרקעית עיניים וכן בדיקת נוירולוג לאשר שהכל תקין ולשלל טיקים.
אין לשלל שמדובר בתופעה התנהגותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות בפנים ונעילת לסתותשולי17/01/2010
שלום
בתי בת שנה וחודשים לפני כחודש אירע מקרה שבו היא תוך כדי ישיבה סגרה אגרופים וכיווצה את פניה בכח עד כדי רעד ונעילת לסתות,באותו הערב אירע 3 פעמים, רופאה הפנתה לeeg ויצא תקין
לפני יומיים שוב אירע אותו מקרה אחד בצהריים ואחד בערב,היא התחילה להוסיף לזה קול של מאמץ
היום שוב פעם אירע לה פעמיים וגם עם קול
הופננו לייעוץ נוירולוגי אבל התור רק בעוד חודשיים, אני חוששת לשלומה של בתי מה לעשות
יש לציין כי בתי נבונה מאוד לגילה חייכנית וחיונית מאוד וגם לאחר האירוע היא מייד חוזרת לעצמה
בבקשה תשובה בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי22/01/2010יש לבדק האם בזמן הארוע היא בהכרה ע"י הסבת תשומת ליבה אליכם בדבור או במגע.
אין לשלל גם שמדובר בתופעה התנהגותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידות ברוייוי חמצן בדם והיפוטניהאמא17/01/2010
האם זה נורמלי שיש ירידות בריווי חמצן בדם בילד עם היפוטניה במיוחד בזמן שינה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי22/01/2010כן
בילדים עם היפוטוניה אין מתח שרירים מספיק ובשינה יש תמט של הלע ומעברי הנשימה ועלולה להיות ירידה בסטורציה של החמצן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 חודשאתי17/01/2010
עיקף ראש 42
הילדה לא בוכה כשהיא מקבלת מכה
או שזה קורה הרבה אחרי
אלו בדיקות אפשר לעשות בכדי לבדוק את הילדה עם היא בסדר
נולדה עיקף ראש 32* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום די דחוף לי התשובה
אתי19/01/2010איזו בדיקה אפשר ל עשות לתינוק לדעת עם הוא בסדר ?
בדיקת דם כמובן
תודה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי22/01/2010הקף ראש 32 בלידה הוא בגבול הנמוך של הנורמה.
עם זאת עליה של 10 סמ' ב-8 ח' היא עליה תקינה וזה סימן טוב.
יש לבדק את הילדה ואת ההתפתחות שלה.
אם מתפתחת תקין יש לבצע מעקב בלבד.
אם אינה מתפתחת לפי גילה אז יש מקום לברור ובדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בוכה ממכה
יונית מטרסו28/01/2010שלום \\\ גם ביתי בת 8.5 חודשים
ולא בוכה כלל כשהיא מקבלת מכה בראש
אפשר לקבל הסבר ,איך קורה כזה דבר
האם לדאוג ?
האם צריך לבדוק את הדבר?
ואיך עושים ,ומה עושים ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי02/02/2010זה כנראה ענין של סף כאב.
אם ההתפתחות היא תקינה ביתר המובנים אין צרך לדאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד שיווי משקל אצל ילדה בת שנתייםאיציק16/01/2010
ביתי בת שנתיים וחצי בראיה בדרך כלל. התפתחות מוטורית ושכלית תקינה לגילה. לפני כחודש וחצי החלה למעוד, להתנדנד, להיעזר בקירות על מנת ללכת. התחילה ללכת הליכה על בסיס רחב. לפני כחודשיים וחצי קיבלה חיסון כנגד אבעבועות. המצב כעת הולך ומחמיר והילדה לא יציבה בכלל. בוצע בירור שבמהלכו בדק רופא אף-אוזן-גרון את האוזניים וגילה דלקת ונוזלים. הילדה טופלה במשך 10 ימים באנטיביוטיקה, אך טרם הורגש בשינוי כלשהוא. כמו כן בוצעה בדיקת קרקעית העין תוך הרחבת אישונים והכול תקין. בוצעה הדמיית MRI לשלילת גידול או תהליך דלקתי במוח. ה-MRI תקין, אך מצבה של הילדה הולך ומחמיר. אין שום שינוי קוגנטיבי נראה לעין אבל הילדה הפכה קצת יותר אגרסיבית, חוץ מזה מבחינה שכלית אין שום הרעה. שאלתי היא כיצד עלינו להתקדם הלאה בכדי להגיע לאבחנה ברורה ולתת את הטיפול המתאים.
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי22/01/2010התופעה שאתה מתאר נקראת אטקסיה.
הסבות לאטקסיה הן רבות אך העיקריות שיש לשלל הן:
תהליך גידולי במוח הקטן (צרבלום), אבחנה אשר נשללה אצל בתך,
הרעלות תרופתיות שלא קיימות במקרה שלכם
תגובה אוטואימונית לתהליך זיהומי או לחיסון ( acute cerebellar ataxia) הנוגדנים שנוצרים נגד הוירוס פועלים נגד מרכיבי מערכת העצבים. מחלה שכיחה אחרי אבעבועות רוחאך יכולה להיות גם לאחר חיסון (שהוא חי מוחלש). כפי שזה נראה אבחנה זו יכולה להתאים והיא תופעה שפירה שחולפת תוך 6-12 שבועות. אם אין שיפור יש לבצע ברור למחלות נדירות יותר כמו מחלות תורשתיות, מטבוליות, חוסר ויטמין E , מחלת צליאק וכד'.
כמובן שלצורך אבחנה יש לבדק את הילדה ולא לתת אבחנה דרך הרשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפאה לאטקסיה לילדים בתל השומר
אמא23/01/2010שלום, גם לבן שלי היתה ויש בעיית אטקסיהאני מציעה לך לפנות למרפאה אשר מתמחה באטקסיה בבית החולים לילדים ע"ש ספרא בתל השומר. תפנה לאחות יונית לוי והיא תסייע לך בהקדם. הטלפון שלה: 6667030-052, 5343534-03. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בראשנטלי15/01/2010
שלום,
בן שלי בן שמונה חודשים בבדיקת אולטרה-סאונד ראו ציסטה צמוד לגבול חיצוני דורזאלי של גוף החדר צדדי שמאלי בקוטר 14 מ"מ מתאים ל CONNATAL CYST לפני חודשיים ראיתי שיש לו חולשה ביד ימין והוא כעט מקבל טיפול פזיותרפי הוא לא התחיל לזחול עד עכשיו אבל הוא מתפתח מאוד יפה בכל שאר התחומים, אנחנו ממתינים לMRI אבל אני מאד מודאגת בתחילה חשבנו שזה חוסר אספקת דם ועכשיו זה נשמע מפחיד יותר .. האם זה יכול לגדול ? ומה אומר המקום של הציסטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב16/01/2010קשה לענות לך תאור הציסטה נשמע בנלי אבל אם היא אכן הסיבה לחולשת הצד רצוי לדעת מה מאחוריה (אולי מדובר בציסטה על רקע נזק איסכמי תוך רחמי ולכן חולשת הצד. השאלה יכולה אכן להענות ב-MRI ותפקידו של הנוירולוג שראה את הילד להחליט מה דחיפותו לפי תמונת ה-US ובדיקתו של הילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקה גנטיתדנה14/01/2010
אני בהריון עם בת. יצא לי להיחשף לאחרונה בכל הפרסומים בטלויזיה וכו' לנושא של תסמונת רט. הבנתי ש 99.5 אחוז מהמקרים הם לא תורשה אלא מוטציות חדשות. יצרתי קשר עם המכון הגנטי בתל השומר וביקשתי לבדוק במי שפיר את התסמונת באופן פרטי . שם נאמר לי שאין זה דבר אפשרי ללא רקע של המחלה במשפחה.
האין זה פרדוקס? הרי אתם אומרים שכמעט כל המקרים הם מוטציות חדשות. מה את מציעה לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גנטית
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב16/01/2010אין פה פרדוקס. מקובל בכל העולם שלא בודקים במי שפיר של אמהות במשפחה בה אין תסמונת רט את המצאות מוטציות כי התהליך מורכב, יכולות להמצא מוטציות שמשעותם לא לחלוטין ברורה והסיכוי ללידת ילדה עם תסמונת רט שהינו 1:10000 ילדות אינו מספיק מבחינת התקנות שנקבעו לבצע בדיקת מי שפיר מאידך אם יש כבר ילדה במשפחה הסיכוי גבוה יותר גם אם האם אינה נושאת מוטציה (אולי 1:200 1:300 (לא ברור) ולכן אז מוצדק בהחלט לבצע ניקור. יכול להיות שיבוא היום ויוכלו במי שפיר לסקור את כל המחלות הידועות ולמנוע לידת ילדים חולים בכל אחת מהם אבל עוד חזון למועד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיהוק תוך כדי שינהדורון13/01/2010
שלום
בתי בת 3 ומדי פעם כשהיא ישנה אני שם לב שהיא מפהקת. לפעמים זה גם קורה כשהיא נרדמת במקום אחר שלא במיטתה ואני מרים אותה בידיים בדרך למיטה שלה והיא שינה כמובן.
מה זה אומר?? ואיך מטפלים בזה.
תודה,
דורון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיהוק
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב16/01/2010לא נשמע כתופעה מדאיגה, לאנראה לי שצריך להתעסק באבחנה או בטיפול בנושא זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7 חודשים רועד כל פעםמירי13/01/2010
ד''ר שלום
התינוק שלי בן 7 חודשים וכל פעם שהוא מחזיק צעצוע, רוצה משהו או שמרימים אותו ישר הוא מתחיל לרעוד זה ניכר במיוחד כאשר הידיים רועדות לו ויחדיו גם מתחיל לו מין עיוות פנים (פה) - רעידות שרואים את זה אני פניתי לנוירולוג אך בלי שראה את הילד שלח לבדיקת eeg
אני נורא דואגת האם הרעידות האלה זה משהו נורמלי? והאם רופא יכול לשלוח לבדיקה מסוג זה בלי לבדוק בהתחלה את הילד?
תודה מראש
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק רועד
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב16/01/2010אם מדובר ברעד שמקדים את האחיזה של החפץ במיוחד אם מאוד רוצה אותו יכול מאוד להיות שמדובר בתופעה שפירה וחסרת משמעות . אבל יכול להיות שמדובר בהפרעת תנועה. EEG לא ממש נראה לי רלוונטי לסיפור אלא עדיף לצלם את הארועים ולהביא לרופא לצפיה אם לא ניתן להפיקם בחדר הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרטוניה אצל ילד בן 7 חודשיםמיכל12/01/2010
שלום
הופננו לנוירולוגי ילדים והיות והתור הוא עוד 3.5 חודשים (!!) אשמח לקבל קצת פרטים -
בני בריא בן 7 חודשים. הוא מתגלגלת מהבטן לגב לעיתים ושוכב יפה על הבטן אך הוא מאוד נוקשה, מאז שנולד. רגליו תמיד בפוינט, גם בשינה, וכל הגוף שלו יחסית קשה ולא גמיש. מלבד זאת, הוא חייכן, "מדבר", צוחק, אוהב לשחק עם צעצועים קטנים וגדולים ובריא.
היו לי צירים מוקדמים משבוע 31 עד 38 והבנתי שזה יכול להוביל להיפרטוניה. כמו כן, היתה לו המטומה קשה בראש לאחר שנתקע באגן והוא נולד בניתוח קיסרי לאחר שלוש נסיונות וואקום כושלים וכשעתיים של לחיצות. החשש הוא, לפי מה שהבנתי מהרופא, שיתכן והלחץ הפנים גולגולתי בלידה השפיע עליו לרעה?
אנחנו די דואגים והתור למומחה עוד המון זמן. האם יש נוירולוג ילדים בירושלים שאתם יכולים להמליץ אליו שנלך אליו פרטי? מה בעצם החשד פה? CP? מה עוד יכול לגרום להיפרטוניה?
תודה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vhptyubhv
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב13/01/2010ישנם ילדים עם היפרטוניה שלעתים גם חולפת ושאינה CP ויכול להיות שילדך משתייך לקבוצה זו לאור התפתחותי היפה. אך אפשרות נוספת היא שבכל אופן ישנה מעורבות מוחית בעלת משמעות. ואכן יש מקום לבדיקה אצל נוירולוג כדי להבין מה מהות הק'ושי. הפורום אינו ממליץ על רופאים ספציפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיהתובע11/01/2010
שלום! אני נער שנפל לפני כשנתיים מגובה של כ4 מטרים על הראש עם שבר בארובת עין שמאל בctמוח הודגם דמם תת עכבישי וקונטזיות מוחיות קטנות החבלה הוגדרה כחבלת ראש קשה עם צינטסטרות פתוחות 1. איך זה ייתכן ששנתים לאחר החבלה אני עדיין מאבד תהכרה אחת ל4 חודשים? (איבדתי 6 פעמים תהכרה מאז) ל20 שניות עם תזוזה לא רצונית של יד ימין והכדורים שניתנו לי עד כה לא עזרו כמו למיקטל? 2. איך זה שכאבי הראש עדיין ממשיכים לי בתדירות גבוהה באיזור הנפילה כמו כן באיבוד ההכרה הראשון הלכתי לבדיקת eegשאמרה האטה אינטרמנטנטית טמפורלית קלה משמאל ומימין בהתאמה מה זה אומר?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב11/01/2010יש הגיון בתלונות שלך ובמה שקורה ורצוי שתפגשו שוב עם הנוירולוג המטפל , תבדקו את נושא התרופה ותשוחחי על תוצאות החבלה .לא נכון לתת הסברים מפורטים מסוג זה באינטרנט למישהו שאינו בגיר ולכן צריכים להנתן לך פנים אל פנים בנוכחות הוריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמיון בין תופעות בדמנציה לקשיי קשביגאל09/01/2010
בני בן ה-8 סובל מקשיי ריכוז, כגון: בעת ביצוע מטלה לימודית או פעולה יומיומית, מוסח- וכששב למטלה, שוכח מה היה לעשות ו"נתקע". כשפונים אליו בעוד הוא עסוק או שקוע במחשבה- אינו מגיב.
בגילאי 4-6 התקשה באמירת שם הגוף הנכון (אני-אתה) כמו ב- ASD.
לאחרונה אני רואה אותן תופעות אצל אבי- בן 88, הלוקה בדמנציה.
האם ניתן ללמוד מתופעות אלו בדמנציה על יצירת קישורים נויראליים אצל ילדים וכיצד ניתן לסייע בהתפתחותם? האם נוסו תרופות היעילות בעיכוב דמנציה על ילדים עם ליקויים התפתחותיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמנטיה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב11/01/2010המו חהוא אותו המוח ותהליכים התפתחותיים יכולים להיות באותם קשרים בהם ישנם תהליכים ניווניים והנושא בהחלט מורכב. הנסיונות היחידים המוכרים לי בניסוי קליני הוא של מתן אריספט שהינו טיפול באלצהיימר לאוטיזם והניסוי לא מאוד צלח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיצמוץדנה09/01/2010
שלום
בני בן תשע ולאחרונה, כחודש וחצי ,החל למצמץ בעיניו .
במהלך החודש וחצי היתה הפסקה של כמה ימים וזה חזר.
כמו כן הוא מכחכח בגרון בערך כשנה אך בתקופה האחרונה זה פחת מאד.
כמו כן הוא לעיתים "מנפח" את לחיו.
האם זוהי תסמונת "טורט" ?
אני מבוהלת
איזה כיוונים ניתן לטפל במצמוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב11/01/2010בשלב זה מדובר במספר טיקים אך לא בטורט. אם ממצמץ בלבד איני רואה צורך בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקרה דומה
דפנה01/05/2010הבן שלי בן 13 עושה בדיוק אותו דבר האם זה עבר לו ? איך טיפלת בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהדניאלה09/01/2010
שלום רב,בני בן 12 וחצי,כבר שנים רבות שבדיקות הדם של בני חורגות מהנורמה,בדיקות אחרונות שבוצעו(מבצעים כל כמה חודשים),מצביעות על שינוי לטובה ענק בכל מדדי הכולסטרול,הן הטוב והן הרע,היינו ב כולסטרול כללי של 217,gpt היה 59 ועכשיו בנורמה אך לצערי ה-got עלה מ-51 ל-57.
מה שמדאיג אותי זה הcpk שתמיד גבוה,והטריליצרידים שרק ממשיך לעלות,לפני חודש וחצי בבדיקה היה 162 ועכשיו כבר 168 ,בשנתיים האחרונות רק עולה.
אני אציין שהתזונה בבית היא תזונה בריאותית עד כמה שאפשר מאז שהיה תינוק,חיטה מלאה,מזונות דלי שומן,הפחתה בגבינות צהובות,שמן זית וקנולה,נראה לי שהרופא שלנו לא מתייחס ברצינות לחרדות שלי והוא אומר שזה בסדר ונמשיך לעקוב(ככה כבר שנים),אני רוצה מאוד חוות דעת נוספת לרגיעה או להמלצה אחרת,או למה יכול להתאים המצב,מצרפת לך את בדיקות הדם.תודה רבה דנה.
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
100- 70 mg/dl 89 GLUCOSE
43- 17 mg/dl 31 UREA
1.17- 0.67 mg/dl 0.55 CREATININE
7.2- 3.5 mg/dl 3.9 URIC ACID
8.0- 5.7 g/dl 7.3 PROTEIN-TOTAL
10.50- 8.50 mg/dl 9.60 CALCIUM
5.2- 3.5 g/dl 4.6 ALBUMIN
7.0- 4.0 mg/dl 5.2 PHOSPHORUS
200.0- 110.0 mg/dl 174.8 CHOLESTEROL
150- 0 mg/dl 168 TRIGLYCERIDES
120- 40 mg/dl 40 CHOLESTEROL- HDL
130.0- 40.0 mg/dl 101.3 CHOLESTEROL-LDL calc
- mg/dl 135 NON-HDL_CHOLESTEROL
31- 0 U/L 57 GOT (AST)
45- 0 U/L 40 GPT (ALT)
45- 0 U/L 15 GGT
390- 74 U/L 405 ALK. PHOSPHATASE
200- 20 U/L 655 CK- CREATINE KINASE
הדפסה שלח לחבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב11/01/2010כמובן שלא מדובר פה בעזרה דחופה כל הפרמטרים שאת מדברת אליהם פרט ל-CPK אינם רלוונטים לנוירולוגיה ואת צריכה לבקש מרופא הילדים שלך להתייחס אליהם ה-CPK המעט גבוה יכול להיות קשור בבעיות שריר ורצוי להבדק על ידי נוירולוג ילדים ובעיקר כזה העוסק במחלות שריר לרוב לרמות CPK כאלה אין הסברים מאוד מדאיגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיוטוניהסמדר08/01/2010
שלום
רציתי לשאול האם התעמלות ואימון של השרירים, מאטה את קצב החלשותם במצב של מיוטוניה דיסטרופי.
ואם התשובה חיובית, איזה סוג של ספורט כדאי לעשות?
שאלה נוספת, בבדיקה קלינית של בתי ובני נמצאו אצל כל אחד סימנים קליניים אופיינים למיוטוניה דיסטרופי. אצל כל אחד הסימנים שונים ובעצמה שונה.
האם הסימנים הקליניים שנמצאו הם אלו שישארו רק יחריפו בעצמתם? או שגם אם אין לבתי כרגע סימנים מסוימים, זה לא אומר כלום והם יכולים להופיע בהמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיוטוניה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב11/01/2010תרגול השרירים טוב לכל מחלת שריר אבל לא תרגול מאומץ ממושך או כנגד משקלים גבוהים . הסמנים יכולים להיות מגוונים ולצערי זה שאין סמנים מסוימים כרגע אם נעשתה האבחנה אינו מונע הופעת סמנים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)