מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיוטוניהסמדר07/12/2009
שלום רב
בתי בת 14 עוברת בדיקות בחשד למיוטוניה דיסטרופי.
האם את יכולה בבקשה לומר לי מהם הסימפטומים הרפואיים ששייכים למחלה?
כל מילה שלה על כאב הכי קטן מביאה אותי לדאגות ברמות של היסטריה.
האם יכולה להיות מיוטוניה ללא הדיסטרופי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיוטוניה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב14/12/2009הביטויים הקליניים במבוגרים צעירים הם: מיוטוניה(התפסות השרירים- פנים ידים), חולשת שריריםמתגברת -יכולה להיות קלה, קטרקט, סכרת, בעיות בבלוטת תריס, ולעתים גם בנשים בעיות פוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש בילד בן 7.5רינה06/12/2009
שלום רב, בני בן 7.5 לפני כשלושה שבועות חלה בדלקת גרון , היה לו חום, ביצענו משטח גרון שהיה חיובי והתחלנו אנטיביוטיקה, מאותו רגע ועד היום לא הפסיק להתלונן על כאבי ראש, בכל שעות היממה, רופא הילדים אמר שזה עקב המחלה וזה יעבור אך עדיין לא עבר ואני מאוד מודאגת, תור לנוירולוג יקח כמה שבועות מה עושים בינתיים?
האם זה קשור לדלקת הגרון שהייתה לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/12/2009כאבי ראש אחרי מחלת חום שכיחים ויכולים לנבוע מהמחלה עצמה, סינוסיטיס שהתפתח וכו. אם הם נמשכים כדראי לפנות לא.א.ג. לשלילת סינוסיטיס וכן לבדיקת קרקעית עניניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלל לא דחופה.יעל06/12/2009
שלום רב.
אפתח בהתנצלות על אורך השאלה.
שלום רב
אפתח בהתנצלות על ההודעה הארוכה.
שמי יעל ואני סטודנטית לרפואה, בימים אלו ממש מתכוננת לבחינת הגמר בילדים.
העניין הוא כזה- בשנת 2006, נשאלו הסטודנטים בטכניון לגבי נערה , שהגיעה למרפאה בשל פזילה פתאומית. בבדיקה שערך הנוירולוג, נמצא כי היא מוגבלת בהנעת עין שמאל כלפי מעלה. נשאלה השאלה- אילו שרירים נפגעו אצלה. למרבה ההפתעה, התשובה שנחשבת לנכונה היא שנפגעו הסופריור רקטוס והאינטרנל אובליק משמאל. היתה גם אפשרות של הסופריור רקטוס בלבד אך היא נשללה מסיבה לא ברורה.
מאז 2006, אלפי סטונדטים עברו על השאלה הזו, ואף לא אחד מבין מדוע זו התשובה. ה'נלסון' דופדף עד כלות, גם ב'שוחט ואשכנזי' לא נמצאה הישועה, אתרי אינטרנט נסרקו- והכל לשווא. לא בפזילה פתאומית, לא בהפרעות בעצבים קרניאלים, ובעצם- לא בשום מקום. בשמחה היינו פותרים את העניין כטעות בניסוח השאלה וגו- אך מדובר במתכונת ועל כן הניסוח בהכרח מדויק וגם התשובה כנראה נכונה.
האם תוכלו לכוון אותי? (ובעצם את כולנו- מבטיחה של אשמור לעצמי את הפתרון)
המון תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/12/2009פגיעה בסופריור רקטוס בלבד לא היתה מביאה לפזילה אלא רק למגבלה בתנועת העין למעלה לעומת שיצוק של אינפריור אובליק + סופריור רקטוס שבה יש גם פזילה וגם מגבלה.
ואני מקווה שזו התשובה הנכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה והמשך יום נעים
מורן07/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה לרופא נוירולוגנופית06/12/2009
שלום לך,
בני בן 7 כיתה א' יש לו בעיות רגשיות ולכן לעיתים זה מתבטא בכעסים בכיתה .
היועצת ביקשה שאפנה לרופא נוירולוג לאבחון והמורה נתנה לי את השאלון שמילתה.
כיצד מתבצע הבדיקה?
אנני מוכנה בשום אופן לתת לבני טיפול תרופתי גם אם יוחלט על כך האם יש פתרונות אחרים?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעסיםן
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/12/2009טיפול רגשי והדרכת הורים יכולים לעזור (לא על ידי נוירולוג אלא ע"י פסיכולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגאבאלה06/12/2009
בני בן שנתיים ושלושה חודשים התפתחות תקינה .
לאחרונה הגננת הסבה את ליבנו שהוא לא עונה שקוראים לו, גם בבית לעיתים צריך לקרוא לו כמה פעמים עד שיגיב. וגם שיענה על שאלות צריך לעיתים לחזור עליהן. יש שאלות שהוא כבר מכיר ושולף את התשובה, על שאלות חדשות לוקח לו זמן לענות.
הוא גם לא יוצר עדיין קשר ולא משחק ביחד עם ילדים אחרים אבל עם בני שמשפחה המבוגרים הוא נהנה ומשחק ויוצר קשר עין הכל כרגיל...
הוא נכנס לגן רק בתחילת השנה הזאת ( 3 חודשים ).
כמו כן הוא לא רוכב על בימבה או תלת אופן או כל דבר אחר. יש לו זכרון מדהים והוא זוכר בעל פה כל סיפור שמקריאים לו וגם את כל השירים בגן. אותם הוא שר לאורך כל היום.
האם יש חשש לאספרגר ? PDD ? יש לי אספרגר במשפחה ( בן דוד) ולכן מאוד חושש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאג
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/12/2009קודם כל צריך לעשות בדיקת שמיעה!!!
אולי ישנה ירידה בשמיעה שגורמת לחוסר התגובה. אם לאחר תקופת הסתגלות נוספת בגן ימשיכו להצפות התנהגויות לא חברתיות יהיה מקום לפנות להערכה בהתפתחות הילד אבל לא צריך להבהל אפשרי שמדובר בשלב התפתחותי
,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת לא השמיעה
אבאלה28/12/2009פנינו לאבחון באסף הרופא אבל זה לוקח זמן....
משאלון ראשוני ששאלו אותנו ניכר שהוא עדיין לא מפתח משחק חוויתי .וכאמור עדיין לא משחק עם בני גילו. וכאשר נוסעים במכונית הוא אוהב להצביע על הרמזורים ולהגיד את הצבע שלהם.
כמו כן, לפעמים הוא חוזר על משפטים שהוא שמע אותנו אומרים אבל לאו דווקא בהקשר הנכון..
האם ילדים "רגילים" עושים את זה ?
אמרו לנו שצריכים לשקלל את התשובותבהתאם לגיל הילד _ שנתתים ו4 חודשים) ולא ניתן להגיד שומדבר בשלב זה.
האם ההתנהגות שלו חריגה לבני גילו?
כל השאר נראה תקין - מדבר טוב , יוצר קשר עין ,מתקשר את רצונותיו..
האם יתכן אבחון "שגוי" בגיל כזה? לשני הכוונים. שאין כלום ויאובחן PDD או שיש PDD ויגידו שהכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת לא השמיעה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב30/12/2009פרט מלומר לכם שרצוי שיבדק על ידי נוירולוג או רופא התפתחותי לא עושה אבחנות מסוג זה באינטרנט.
בנוסף להשכלה כללית כן יכולה להשתנות תמונת PDD בגיל צעיר ולהראות נורמלית ותקינה בגיל אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת לא השמיעה
משאלון ראשוני ששאלו אותנו ניכר שהוא עדיין לא מפתח משחק חוויתי .וכאמור עדיין לא משחק עם בני גילו. וכאשר נוסעים במכונית הוא אוהב להצביע על הרמזורים ולהגיד את הצבע שלהם.
כמו כן, לפעמים הוא חוזר על משפטים שהוא שמע אותנו אומרים אבל לאו דווקא בהקשר הנכון..
אמרו לנו שצריכים לשקלל את התשובותבהתאם לגיל הילד _ שנתתים ו4 חודשים) ולא ניתן להגיד שומדבר בשלב זה.
האם יתכן אבחון "שגוי" בגיל כזה? לשני הכוונים. שאין כלום ויאובחן PDD או שיש PDD ויגידו שהכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת לא השמיעה
האם יתכן אבחון "שגוי" בגיל כזה? לשני הכוונים. שאין כלום ויאובחן PDD או שיש PDD ויגידו שהכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיוטוניהסמדר06/12/2009
שלום רב
האם כאבים בכל מיני מקומות בגוף, כאשר המקומות משתנים (כף הרגל, צואר, גב)והכאבים חולפים מאליהם הם חלק מתמונת המחלה במיוטוניה דיסטרופי?
ואם כן, האם הסיטואציה אומרת משהו על חומרת/התקדמות המחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיוטוניה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/12/2009כאבי שרירים אינם סימפטום שכיח אלא אם כן יש מיוטוניה קשה המביאה לנוקשות מתמשכת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 חודשיםיונית מטרסו04/12/2009
בשבוע 22 להריון סקירת מערכות מאוחרת ,העובר ישן בכדי לראות את לה בעובר ,הרופא החליט לדפוק לי על הבטן 2 מכות חזקות עם המכשיר ,וזה יצא בדיוק על מצב העובר [שלאחר חצי שעה הוצאי לי הרופא תמונה תלת מיימד שרואים ברור את המצח עם שני פסים [בקעים ] על המצח,עד לפני המכה ראש .ראש העובר היה גדול ב4 ימים ולפני כן 3 יומים מתאריך ההריון ,לאחר אי שקט ניגשתי לסניף ,סיפרתי מנהל והוא מייד נתן לי רופא שיקבע לי תור גדילת עובר ,מסתבר שמאז המכה לא גדל לעובר הראש , וירד ל0.8 מתחת לאחוזון ,וכך עברתי מומחים עד הלידה ואז אמרו 0.5 מתחת לאחוזון .נולדה בקיסרי 3.30 ק''ג עקף ראש 32 . היום בת 7 חודשים עקף ראש 42.5 מתחת לחמישים אחוז באחוזון ,ניראת נורמאליית לחלוטיין זוחלת ,אוחזת דברים עירניית חייחנית ,אל לא יודעת לשים דברים בפה כגון בסקוויט ,כאילו יש לה קצר 10ס''מ מהפה ,מבנה הגולגולת שלה במוח האחורי גדול ורחב וגם אין בעיות אכילה איתה ,, והמצח קטן , שאלתי היא 1] מה הנזק שיכול להיות מהמכה 2] האים המוח יכול להיתפתח והראש נשאר קטן 3] איזה בדיקות אני יכולה לעשות לראות שהמוח הקידמי בסדר 4] הייתה אוכלת בצורה מוזרה עם הלשון כלפי חוץ טעכשו זה הפסיק ,האים יש לזה השלכות ?? 5 ] אי סימטריה ברגליים ברר אחת יותר רחבה האים יש קשר . אני מאוד מודאגת כי אני הולכת לרופאים וכל אחד זרק את זה לתחום אחר וכל מומחה שולך אותי למקום אחר ,יש לי הפניה להיתפתחות הילד ובסוף הם לא רצו לקבל אותה אמרו זה הפרעות אכילה בדנה צלצלתי דנה אומרים לא אנחנו המקום ,מה יהיה קצת רחמנות עלי אני לא ישנה בלילות אילו הייתי יודעת מה נישמע מה הבעיה הייתי יכולה להתחיל לטפל בביתי ,מכוון ואני לא מקבלת תשובות אני לא ישנה בילילות .בבקשה עיזרו לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7 חודשים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב06/12/2009מהמכה של הרופא לא קרה דבר.
לכל יתר השארלות את צריכה להתחיל מרופא הילדים שלך ורם אינו עונה לשאלתיך זכותך להגיע לנוירולוג ילדים שיבדוק את הילדה ויסביר לך. אורך התורים אינו בשליטתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתיהורים של ה02/12/2009
ביתנו בת השנה ושמונה חודשים אובחנה לפני כחצי שנה כלוקה באפילפסיה עם איחור התפתחותי. התחלנו טיפול בדפלפט . התוצאות לא השביעו רצון לכן הוספנו למיקטל. הלמיקטל לא השפיע ויתכן שאף החמיר הרופאה המליצה הפסקת הלמיקטל והוספת טופמקס . הרופאה יידעה אותנו על תופעת הלוואי של השפעה על ההתפתחות השפתית. אנו מאוד חוששים מכך כיון שגם כך היא נמצאת בשלב מאוד ראשוני בתחום זה, מדוע הרופאה העדיפה אפשרות זו על פני תרופות אחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב06/12/2009יש להניח שמדובר בפרכוסים כלליים ואז הבחירה מעבר ללמיקטל הינה או טופמקס או קפרה מתרופות הסל (ולעתים תוספת במזודיאזפינים) קפרה פחות ידוע בגילאים אלה ולא ניתן לקבלו כתרופה שלישית. מנסיוני בטופמקס אם לא רואים בבירור שינוי תפקודי אין מה לחשוש אלא אם כן תראי עצירה נוספת או נסיגה במרכיבי השפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים מצמוציםמושית02/12/2009
ביתי בת ה-7 סובלת מטיקים מסוג מצמוצים בעיניים מזה חצי שנה. לפני חודשיים בערך פניתי אליכם ותיארתי את התופעה וקיבלתי תשובה מרגיעה כי כיוון שמדובר בטיק בודד מן הסתם זה יחלוף תוך פרק זמן מסויים. לצערי, עד כה זה לא חלף, ויש שעות ביום, בעיקר אחר הצהריים, שזה מאד מחריף. רציתי לדעת, בעיקר כדי להתעודד, מדוע אתם סבורים כי זה יחלוף. האם פרק זמן של חצי שנה שזה נמשך אינו פרק זמן ממושך ומדאיג? האם הדבר מעיד על סבירות גבוהה יותר שתסבול מתופעה זו לאורך חייה גם בבגרותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב06/12/2009אין לי צפי למתי יחלוף ובינתיים מתארת טיק בודד שלא מקובל לטפל בו ונקווה שיעלם עם הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש אצל ילדהקרמר סיגל02/12/2009
שלום
הבת שלי בת 8 כאבי ראש כשבוע
נשללו סינוסיטיס
מתעוררת בלילה כתוצאה מכאבים כמו דפיקות בראש
הייתה במיון אצל רופא עיניים-אין לחץ והבדיקה תקינה
היא כל הזמן סובלת ונעשית עצבנית כתוצאה מכך
מה הלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב06/12/2009בדיקה נוירולוגית ושאלה של הדמיה +קרקעית עיניים אצל רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריור יתרמריסאת01/12/2009
שלום רב
לי יש ילדה בתת 3 שנים שסובלת מפגיעה מוחית עקב מחלה ניורולוגית, אוכל בכוחות עצמה דברים מוצקים לא משתנקת מהאוכל, אך משתנקת הרבה מהריר שלה עד כדי שיעול עם הקאה
מה הפתרון לבעיה הנ"ל? נא עזרתכם
לציין כי בהתיעצות עם רופאי א.א.ג לא הועילו
הילדה סובלת מאוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריור
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב06/12/2009צריך להתייעץ עם נוירולוג ילדים אך ישנן מדבקות סקופודרם (אינן בסל) ולעתים טיפות אטרופין (טיפות עיניים במקור ) שיכולות לעזור -מרשם רק מנוירולוג או רופא התפתחותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 17 - יעוץ לקיחת ויטמיניםאתי01/12/2009
לפני 4 שנים היה הרפס במוח מסוג אנצפליטיס. אושפז בטיפול נימרץ עקב חום גבוה ופירכוסים גם במהלך האישפוז. קיבל טיפול בוריד. מאז לא קיבל שום טיפול תרופתי. היום בן 17. מרגיש חולשה עם כאבי ראש, שיוניים במצב רוח, עצבני
מבקשת אם יש סוג מיוחד של ויטמינים שיכול לעזור לקשב וריכוז ולהרגעה. ויטמינים ספציפים מיוחדים אחרי מחלה כזו
אני מאוד חרדה ומודאגת על מה שעבר. מבקשת בכל לשון של בקשה. אין לי אפשרות כלכלית להגיע אליך.
למקרה הצורך 054-4615025
בכבוד רב
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב06/12/2009אין ויטמינים מיוחדים
אם EEG תקין ניתן לבדוק לאחר אבחון אם יש מקום לטיפול בריטלין לשיפור הקשב.
ניתן להגיע לנוירולוג בקהילה ולהתיעץ איתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזיות אצל ילדה בת חמש 24/11/09ל01/12/2009
שלום שוב
בנוסף לשלושת המקרים של ההזיות החלה בתי גם לקום עם שתן במיטה (דבר שלא קרה אצלה מעולם גם לא בגמילה) בנוסף אמרתי ששפתיה יבשות אך הן גם פצועות בתחילה חשבנו שמקלפת את היובש אך לאחר שיטוט באינטרנט היום הבנת כי אולי היא נושכת (מקווה כמובן שלא). האם כל שלושת הדברים שציינתי הינם סימנים להתקף אפילפטי?
אגב ממתינים לתשובת האי אי ג'י
שאלותי:
1. התורים לנוירולוג בעירנו הם רק במרץ האם זה נחשב מקרה דחוף האם עליי לזרז את הפגישה עם הרופא?
יש לציין שאני די לחוצה מהעניין שיתכן והיא עוברת משהו בלילות ומהפחד שזה יכול להיות יותר ויותר גרוע עם הזמן, ועם הפחד שאולי יהיו לה הזיות שוב (זוהי סיטואציה קשה מאוד לנו ולילדה)
2. במידה ואפנה לנוירולוגית ילדים באופן פרטי האם יש טעם לפנות ללא תשובות של האי אי ג'י?
תודה מראש
ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנתיים הגיעו תשובות
ל01/12/2009אודה להתייחסות
בוצעה בדיקה בעירות ובשיתוף פעולה תקין.
רקע מעט לא סדיר, סימטרי, מורכב מפעילות אלפ 8 מ/ש הנחסמת בפקיחת עיניים.
נישום יתר גרם להאטה פיזיולוגית קלה, סימטרית וחולפת. אין שינוי בגירוי אור.
לסיכום: תרשים תקין לגיל
מבינה שהבדיקה תקינה האם לראות נוירלוג ילדים בכל זאת? (עקב כל התופעות שצויינו בהודעה הקודמת)
תודה מראש
וסליחה על הבלאגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזיות
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב06/12/2009ניתן בקלות להבדיל בין יובש בשפתיים לנשיכה אם תסתכלי טוב.
אין מקום לביקור פרטי אצל נוירולוג לפני EEG בשינה !!! כי בין כה וכה ישלח אותך לבדיקה זו.
אם הארועים חוזרים על עצמם ומחשידים לפרכוסים תבקשי הקדמת התור לנוירולוג. בקהילה. (אצלנו בשיבא למתמחים בסיוע של בכיר התורים הם של 6-8 שבועות (שוב לאחר EEG בשינה.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורתסמדר01/12/2009
שלום
בתי בת 14, ונמצאת בעצומן של בדיקות בגלל חשש למיוטוניה דיסטרופי.
נותרה רק הבדיקה הגנטית, כאשר כל הבדיקות מלבד בדיקת EMG היו תקינות.
בימים האחרונים החלה להתלונן על התקפי סחרחורת שבאים והולכים, וכן על בעיה של עייפות מאוד כבדה, וגם צורך לסגור את העיניים . בזמן הלימודים היא אומרת שהעיניים ממש נסגרות מעצמן, וכאשר חוזרת מביהס הולכת לישון מס שעות.
האם העיפות והסחרחורות קשורים למיוטוניה?
האם צריך לעשות ברור אחר בקשר לתופעות אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב06/12/2009סחרחורות אינן חלק מהתמונה אלא אם יש הפרעת קצב
עייופת ונטייה להרדמויותבמשך היום קיימת במחלה אבל יש לשלול שהיא מדוכאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שפתיותמיה01/12/2009
שלום, ביתי בת 6 בגן חובה. קיימות בעיות שפתיות: דיבור לא ברור, חוסר יכולת לפרק ולהרכיב מילים, היא אינה שומעת את העיצור שוא, ואינה מצליחה לרכוש את שיום האותיות. מבחינת חשיבה חשבונית היא מאוד מתקדמת וכן מבחינת שאר היכולות הקוגנטיביות. התחלתי בבירור והתגלה כי אינה שומעת לחלוטין באוזן ימין. עולה בי החשד כי הבעיה אינה באוזן (אנחנו מופנים ל ct) אלא התיפקודי מוח ימין. אשמח לקבל עזרה וידע והמלצה היכן מבררים זאת.
תודה רבה ויום נפלא מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב06/12/2009הבירור הנוסף היחיד שכדאי לבצע הוא רישום EEG בשינה כי לעתים הפרעות חשמליות (אפילפטיפורמיות) גם ללא פרכוסים יכולים לפגוע בהתפתחות השפה. "בדיקות אחרות לתפקודים מוחיים אינן רלוונטיות .אם מטרת ה-CT מבנה האוזן בסדר אבל אם מטרתו מבנה המוח זו לא הדרך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)