מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 7 שקטה בחוץ רועשת בביתים15/09/2014
בתי בת ה-7 ילדה טובה ומקסימה בבית הספר, כאשר מתארחת אצל חברות. המורה מעידה שאפילו שקטה מידי. יחד עם זה חברותית ומשתלבת יפה בכיתה. אך בבית יש מעין פריקת עול. מדברת בווליום גבוה מאוד, עד כדי צעקות, מציקה לאחיותיה הקטנות, מפריעה להן בעת משחק, קופצת על הספות בסלון וכו'.. כשהיא בבית, הבית בתסיסה, לא על מי מנוחות. כיצד להתנהג איתה? אני מוצאת עצמי כועסת על ההתנהגות ומבקשת ממנה להכנס לחדר שלה כי לא נעים בחברתה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7 שקטה בחוץ רועשת בבית - תגובה
טובי פלד01/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת פיפי לילדה בת 4 ו8 חודשיםאחינעם12/09/2014
שלום,
הבת שלי נגמלה מחיתולים בגיל 2.5. סה״כ הלך בקלות ובשיתוף פעולה.
עם זאת, בלילה היא עדיין ישנה עם חיתול ועושה המון פיפי בחיתול. היתה תקופה שהיתה ישנה בלי חיתול, עושה פיפי במיטה אבל לא התעוררה מזה. פשוט קמה בבוקר עם מיטה ספוגה. החלטנו יחד לחזור לחיתול בלילה. בנוסף לכל זה במשך היום כשהיא צוחקת בורח לה גם כן. היא נולדה פגית אז אני לא יודעת אם זה קשור...
שאלתי היא לאיזה רופא עליי לפנות כדי לבדוק את העניין. זה מפריע גם לבת שלי.
פניתי למרכז לגמילה מחיתולים שמציע את הפעמון אבל רציתי לבדוק תחילה אם זו בעיה פיזיולוגית. למי פונים? האם זה משהו שיכול לעבור מעצמו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת פיפי לילדה בת 4 ו8 חודשים - תגובה
טובי פלד01/10/2014זה משהו שיעבו גם מעצמו וזה בעיקר בעיה פיזיולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי להיפרדShushon10/09/2014
שלום,
הבן המתוק שלי (בן 10 חודשים) בוכה לאחרונה בפרידות.
עם זאת, עובר בקלות את הפרידה ממני בבוקר (יותר נכון מתרגש מאוד להגיע לגן). אחה״צ מסרב (בבכי קורע לב) להיפרד מהמטפלות בגן - ממש לא רוצה ללכת הביתה.
יש לציין שאנחנו חווים משבר במשפחה (בן משפחה חולה מאוד), אך אני משתדלת שהמצב לא ישפיע על ההתנהלות בבית.
האם יכול להיות שהקושי להיפרד מהמטפלות נובע מכך שלא טוב לו בבית?
מדובר בילד יחיד, אהוב ומופלא - שאנחנו נותנים לו מעבר לדברים החומריים גם את כל החום והאהבה.
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי להיפרד - תגובה
טובי פלד01/10/2014כנראה מקבל חום ואהבה בגן בלי המתחים של הבית. תמשיכו להפחית את המתחים בבית. אבל סך הכל זה מצב טוב בשבילו לקבל חום גם בבית וגם בגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהסתגלותמור06/09/2014
בטח כבר היו פה הודעות בנושא,ניסיתי לחפש קצת אחורה אבל ללא הצלחה....
בשנתיים האחרונות ביתי הלכה בוקר בוקר למשפחתון קטן בן חמישה ילדים עם ילדים הגדולים ממנה ובגיל שלה.
השנה הכנסנו אותה לגן חדש, גדול יותר, עם הרבה יותר ילדים כמובן (כ 22 ילדים), החודש היא תהיה בת שנתיים.
אני רוצה רק להגיד שהיא לעולם לא היתה בכיינית, לעולם לא עשתה בעיות עם צרכים.
ההסתגלות קשה ממה שציפיתי וקשה לי נפשית באופן שאי אפשר לתאר, אני מאוד מוטרדת מהמצב...כן יכול להיות שהיא לא היחידה,
יכול להיות שההסתגלות שלה מאוד קשה...אני רק צריכה קצת עצות שיעזרו לי וירגיעו אותי.
היא בוכה כל היום בגן,מהבוקר שבעלי שם אותה עד שהיא הולכת לישון בצהריים בגן, עם הפסקות בכי בזמן האוכל בעיקר.
הגננות אומרות שאין בעיה להרדים אותה...בטח ...היא בוכה כל היום!
כן,אומנם היא רק שבוע בגן,אבל ביומיים האחרונים היא התחילה לבכות ממש מהבית, לא רצתה לצאת, כולל צרחות ו"אל תיקחו אותי לגן"
בשבת בבוקר היא ממש אמרה לי שהיום היא לא רוצה ללכת לגן היום. ולא ניתן בכלל לדבר איתה על זה, כדי להכין אותה היא פשוט בוכה שהיא שומעת את המשפט הולכים לגן או בכלל את המילה גן.
זה טבעי? מה אפשר לעשות...? איך אפשר להקל את המצב ואם זה בכלל יעזור...?
אני מוטרדת ומרגישה שאולי זה לא הגן הנכון בשבילה ואולי שמנו אותה במקום הלא נכון.
ועוד הרבה האשמות עצמיות...
סורי על החפירה, אשמח אם יש לכם עצות כלשהן לעזרה...
תודה תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהסתגלות - תגובה
טובי פלד06/09/2014שלום מור
הבת שלך עובר משבר הסתגלותי המתבטא בחרדה עם כל הסימפטומים שלה. סביר להניח שההיא תסתגל אולם יש מקום לחשוב להביא אותה לגן קטן יותר . הגורם המפריע םה הוא מספר הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרה בהתנהגותכוכבה15/08/2014
בני בן שנה וחצי, היה איתי בבית שנה וחמישה חודשים, נכנס לפעוטון לראשונה לפני חודשיים. לאחר חודש הוצאנו אותו והעברנו למקום שהרגשנו שהוא טוב יותר עבורו וצבלה שם מ9 עד 3. מאז הכניסה לגן יש שינוי התנהגותי, צועק יותר ומרביץ ו בעיקר זורק כל דבר ועושה כל מה שאסור כאילו בכוונה. נראה שהסף תסכול ירד. הוא ישן פחות טוב אבל גם היה חולה מאז שנכנס. האם תופעות כאלה הגיוניות ? איך כדאי להתנהג איתו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרה בהתנהגות - תגובה
טובי פלד17/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ראיתי שום תגובה
כוכבה18/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחמרה בהתנהגות - תגובה
טובי פלד19/08/2014שלום כוכבה
אם הילד לא נפגש עם ילדים אחרים במהלך הזמן שהיה איתך יכול להיות שיותר קשה לו להסתגל לחברה של ילדים. הוא מרגיש מאוים ומתנהג בתוקפנות. אפשר לתת לו עוד זמן להסתגל.סך הכל תוקפנות זו תכונה הכרחית לקיום וצריך להשתמש בה לעיתים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם אבא שנותן מסטיקים?רר12/08/2014
שלום
בתי בת 3.5. אנחנו הורים גרושים, משתדלים לשמור על קשר טוב למרות שזה לא תמיד פשוט. שנינו אנשים משכילים ללא בעיות כלכליות. ביתנו נמצאת במשמורת שלי ורואה את אביה לפי הסדרי הראייה. לפני מספר חודשים גיליתי במקרה שאבא שלה נותן לה מסטיקים וסוכריות קשות- ממתקים שאינם מומלצים כלל וכלל בגיל כזה. כעסתי, הסברתי, שלחתי לו לינקים לעמותת בטרם וכתבות של רופאים שמסבירים את הסיכון, אבל הוא טוען שאין עם זה בעיה. אני אובדת עצות וחוששת לבריאותה של בתי בזמן שהיא איתו.
האם יש משהו שאני יכולה לעשות? הוא הרי מסכן את הבריאות שלה ביודעין!
תודה לכל עצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים עם אבא שנותן מסטיקים? - תגובה
טובי פלד13/08/2014שלום רב
דברי אתו שוב ושוב.בקשי ממישהו אמין עליו שידבר אתו,בקשי מהגננת שתדבר אתו.שלחי לו מכתב.בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנושא מטפלת.נירית זיו05/08/2014
שלום וברכה.
- יש לנו תינוק חמוד בן 7 חודשים ,אני מתכננת לחזור לעבודה בחודש הבא .
שבוע העבודה שלי בן 4 ימים.
הלבטים שלי האם לגייס סבתא אחת ליומיים שמירה וסבתא השניה לעוד יום שמירה ואת בעלי ליום נוסף.
או לקחת מטפלת לאותם 4 ימים [ השיקול אינו כספי אלא מה נכון לתינוק ? ]
אולי אהיה ברורה יותר - האם בריא לתינוק שכל יום רואה ומטופל ע"י מישהו אחר ולא ע"י דמות קבועה ?
תודה ויום טוב - נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות בנושא מטפלת. - תגובה
טובי פלד13/08/2014היעזרי בסבתא . לא צריך דמות קבועה ברמה הזאת.זה יותר טוב לילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכאה עצמיתאפרת03/08/2014
שלום,
ביתי בת שנה ושלושה חודשים. לאחרונה החלה להכות את עצמה בראש בעזרת שני ידיה שהיא מתעצבנת. בנוסף, היא מטיחה את ראשה בגב המיטת תינוק מידי פעם.ניסיתי להסביר לה שאסור לעשות זאת, אך היא ממשיכה ומסתכלת עלי.
ניסיתי לחבק אותה שתפסיק, ניסיתי להסביר אך ללא הצלחה.
לא יודעת איך לגרום לה להפסיק התנהגות זאת.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכאה עצמית - תגובה
טובי פלד03/08/2014הי האפרת
זו התנהגות של ביטוי של מתח
תנסי לראות איפה וממה המתח.תני לה להרביץ לכרית .זה ירגע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אפרת04/08/2014גרים בב"ש. התחיל עם תחילת האזעקות.
איך אני יכולה לעזור לה ? איך מעבירים את ההנהגות הזו.
התחילה גם להטיחאת ראשה בגב מיטת התינוק.
בבית אנחנו לא נכנסים להיסטריה בעת אזעקה, לא יודעת למה היא נבהלת כל כך ממנה. מה אפשר לעשות ?
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
טובי פלד13/08/2014חבקי אותה , הרגיעי אותה במילים .זה יעבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףףף !!!!מירב02/08/2014
שלום .
אני אמא לתינוק בן 10 חודשים . הבעיה המרכזית שלי שהוא פשוט מהבוקר עד שעולה לישון בוכה בוכה בוכה לא יודעת ממה זה נובע אם מעייפות או אופי או כאב ניסנו הכול היינו אצל הרופאים הכול ברוך ה תקין פשוט לא רגוע נמאס לו מהר מדברים ישר בוכה גם ידיים לא עוזר רק צועק חזק ובוכה אוהב מאוד טלויזיה אבל גם נמאס לו ובוכה רוצה תמיד תשןמת לב אי אפשר לעשות איתו כלום ! כבר על סף ייאוש !!
מבחינת שינה הוא ישן לילה שלם מ 8-6 וחצי רצוף ( רק לפעמים קם למוצץ או מכאביי שיינים) אבל ישן טוב טפו טפו גם ביום עד 3 שעות אוכל הכןל מהכול ביום הוא עם חמתי שיש לה משפחתון איתה הכול בסדר מתנהג מעולה בסביבת הילדים איך שאני ובעלי מגיעים הביתה או שישי שבת שאנחנן איתו רצוף משהו משתבש עליו כאילו ילד שונה בוכה צועק עצבני לא רגןע חייב להעסיק אותו תמידדד!!!! ממה זה נןבע ? מה אפשר לעשוך להרגיע אןתו קצת ? זה הגיוני שתינוק כזה קטן מכיל כאלה עצבים בגופו הוא פשוט לא רגוע בכלל ? מאוד עקשן ! עזרה דחוף תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוףףף !!!! - תגובה
טובי פלד03/08/2014הי מירב
יכולות להיות כמה סיבות למצב הזה. זה לא המקום לפרט . לדעתי כדאי לך ללכת ליעוץ לפסיכולוג התפתחותי או למכון להתפתחות הילד של קופת חולים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה מרובהבלה24/07/2014
היי ד"ר. בני בן חצי שנה ישן הממון מי מה זה יכול לנבוע? בדיקות דם שנעשו בגיל 4 חודשים היו תקינות לחלוטין. ישן לילה שלם מ 9:30 -לפעמים מ 22:30 עד 6-7 בבוקר...בהלך היום ישן לפחות 5-6 שעות... מה עושים? לאן לפנות? התייאשתי כבר אני רואה אמהות מתלוננות שהילד שלהם לא ישן ואצלי זה הפוךך וזה לא כייף בכלל :/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה מרובה - תגובה
טובי פלד26/07/2014שלוום רב
אם הרופא אמר שזה בסדר. לא לדאוג,ליהנות מכל רגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת לשתףמיכל24/07/2014
שלום מורן,
אני חייבת לספר שגם בני בן השנה וחצי מבטא בחודשיים האחרונים העדפה חד משמעית וברורה לאביו. זאת למרות שאני ביליתי אתו יותר זמן מאז נולד כולל הנקה ממושכת וצמודה חודשים רבים...לפעמים זה ממש מעליב ולא נעים אבל אני משתדלת לראות בכך שלב בלבד שיחלוף ובהמשך מקווה שיהיה יותר איזון...מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת לשתף - תגובה
טובי פלד26/07/2014שלום מורן
אין לך מה מה להיעלב. זה תהליך טבעי ,כל ילד נולד שונה ברגישיות, בנטיות ובאהבות.זו התנהגות טבעית לו,ואינה קשורה להתנהגות שלך.כדאי לך ללמוד לקבל את הילד כפי שהוא ולהראות לו שאת מקבלת זאת אהבה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותיעל19/07/2014
היי, יש לי ילדה בת 2.9 חכמה מאוד ובוגרת, יש לה אח בן חצי שנה שלצערי חולה במחלה מאוד נדירה ובקרוב מאוד נתחיל טיפולים שכוללים הרבה אשפוזים וצורך בהידוד מוחלט.
אית מסבירים לילדה כזאת קטנה לאן אמא נעלמת ולמה לא ישנה בבית ואחפה אח שלה . כמובן שגם המראה של הבן ישתנה מהטיפולים... איך מתחילים בכלל??
תודה ושבוע טוב ושקט!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
טובי פלד20/07/2014שלום יעל
להגיד את האמת באופן בטוח ומסודר בלי פרטים ובלי תמונות בהמשך. להפיח תקווה וגם לגייס אותה לעזרה במשהו שתרגיש שגם היא תורמת. זה יחזק אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ארוכה מחיתוליםאורטל16/07/2014
בוקר טוב,
הבן שלי בן שנתיים ו 9 חודשים בתהליך גמילה גבר 3 וחצי חודשים מגיל שנתיים וחצי.
בהתחלה היה נראה שהוא בעניין, הוא לא רצה טיטול הוא הפריע לו, הוא רצה ללכת לשירותים והראה התעניינות הורדתי לו טיטול והתחילו לקחת אותו בגן עם הקבוצה של הנגמלים/גמולים. בהתחלה הלך טוב, היה בורח לו פעם פעמיים ביום וכשלקחו אותו הוא הלך ברצון לשירותים. אחרי שבועיים הוא כבר הראה חוסר סבלנות, הייתי צריכה לשכנע אותו ללכת לשירותים אם כל מיני פרסים, שירים ואילתורים....(מדובר על הילד שמטבעו חסר סבלנות והיפראקטיבי - אומנם לא מאובחן אבל סביר להניח שכן. ) אני מרגישה שבשבילו ללכת לשירותים זה " תיק" . והבעיה העיקרית היא שהוא לא מבקש לעשות, הוא עושה רק שלוקחים אותו. אם אני לא לוקחת אותו אז הוא מתאפק שעה וחצי עד שכבר בורח לו ואז הוא אומר יש לי פיפי אבל הוא יודע לבקש כי בלילה שהוא במיטה הוא כן מבקש פיפי או קקי - ויש לו ! הוא מבקש מתי שיש לו אינטרס מסוים, כנ"ל לגביי המפגשים בגן, הוא מבקש רק במפגשים בשביל לקום .
אני יודעת שמחינה פיזיולוגית הוא מוכן מפני שהוא יכול להתאפק שעה וחצי ואפילו יותר. אני יודעת שהוא יודע לבקש. אני יודעת שיכול להיות שזה תשומת לב שהוא רוצה בגלל שיש לו אח קטן בן 7 חודשיים שעדיין הוא מקנא לו ואני יודעת שלפעמים באמת הוא לא זוכר לבקש כי הוא עסוק רוב הזמן בלהשתולל. ניסיתי את כל השיטות : פיפי-פרס, להגיד לא נורא פעם הבאה תצליח, אני כל הזמן אומרת לו שהוא בוגר ומסוגל לעשות הכל לבד גם לא בתחום הפיפי-קקי, ניסיתי אפילו לכעוס . כלום לא עוזר. נראה לי לא נכון להחזיר לו טיטול אחרי 3 וחצי חודשים , אבל גם לא נראה לי הגיוני ששלושה וחצי חודשים הילד לא מבקש, אלא רק לעיתים רחוקות. אני כבר מיואשת - מה עושים?
תודה מראש וסליחה על המגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ארוכה מחיתולים - תגובה
טובי פלד16/07/2014שלום אורטל.
אל תילחצי בגל שהוא קצת אימפולסיבי הוא עושה מה שבא לו.פעם מתאפק ופעם לא.את יכולה להחזיר לו חיתול והוא יגמל בעצמו.בלי עונשים ובלי לחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכי חשוב זה להתמיד מתוקה
מיכל21/07/2014אנחנו עברנו תהליך דומה , כמעט חצי שנה ועוד בחורף שזה הרבה יות קשה, התחלנו עם חיתול רגיל ואז עברנו לפול האפס, לאט לאט הוא הרגיש בוגר כי חשב שיש לו תחתונים של ולא חיתול. בסופו של דבר זה צלח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד להתמודד עם ניסיונות התקרבותמיכל14/07/2014
שלום,
אני אימא (לראשונה) של פעוט מתוק, תוסס וחברותי מאוד בן שנה וחצי.
לאחרונה בניסיונותיו ליצור קשר עם ילדים חדשים ולשחק איתם (בגינה למשל) הוא מכאיב להם ( מושך באף, בחולצה, בשערות...). כמובן שהילדים רק בורחים ממנו אך הוא לא מתייאש ורודף אחריהם...ההתנהגות הזו לא מופיעה במהלך ריב או כעס וזה נראה כמו ניסיון למשוך תשומת לב של ילדים ולשחק איתם.
כאשר נתקלתי בכך בפעמים הראשונות מאוד כעסתי עליו, ניסיתי להסביר לו לעשות כך אך ללא הצלחה. נדמה לי שהוא לא הבין מה עשה לא בסדר. מאז ההתנהגות האגרסיבית רק גברה...
מה הדרך הנכונה להתמודד כך שניסיונותיו ליצור קשר לא יחדלו אך יהיו חיוביים יותר? כיצד מסבירים לפעוט לא להכאיב לחבריו, בייחוד כאשר מטרתו להתקרב?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד להתמודד עם ניסיונות התקרבות - תגובה
טובי פלד16/07/2014שלום מיכל
אל תתרגזי ואל תענישי . הוא עדיין לא יודע איך . תני לזה זמן תקדישי זמן להסברים ודיבורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות בצורה אגרסיביתנטלי12/07/2014
שלום. ביתי בת שנה ו4 חודשים לא מרגישה טוב עם אודם בגרון וקרוב לוודאי כאבי שיניים נוראיות. מאתמול התפתלה מכאבים והגיבה בהיסטריה; דפקה את הראש בשולחן, השתטחה ברצפה , משכה בשערותיה , זורקת כל דבר אפשרי וכשאני ובעלי מנסים להרגיעה היא צובטת אותנו וגם ״מרביצה״ עם הידיים כך גם לצעצועים . לקחתי אותה לרופא כבר 3 פעמים עקב חום ודלקת בגרון והסברתי את מה שהילדה חווה מה שאמר הרופא יכול להיות שזה קשור גם להתנהגות .
אני מודאגת ולא מבינה את השינוי הקיצוני בהתנהגותה לא יודעת אם לשייך את זה לחולי שלה או להתנהגות אגרסיבית. אציין כי היא מאוד פעלתנית חייכנית ומאוד עקשנית היו כמה מקרים שרצתה לעשות כרצונה והשתטחה ברצפה ודפקה את הראש בכוונה.
כיצד עלי להגיב במקרים כאלו? פעם אחת צעקתי שקט והיא הפסיקה. זה נכון לצעוק ולהרים את הקול כדי שתקשיב ? כי בדרך כלל היא לא מפסיקה מאוד עקשנית וגם לא מבינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות בצורה אגרסיבית - תגובה
טובי פלד14/07/2014נטלי שלום
זה שילוב של המחלה והנטיה הטבעית לתוקפנות. את בהחלט יכולה להשתמש בכל דבר שעוזר כדי לפחית את התוקפנות. . אפשר לקחת אותה ולהרחיק אותה מהמקום. אפשר גם לצעוק אם זה עוזר ובמשך שתיגדל אפשר להשתמש באמצעים אחרים. לא להעניש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)