פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת חמישה חודשים מסרבת לאכול
    מיה
    01/03/2014

שלום,
    הבת שלי בת חמישה חודשים ובקושי אוכלת.
    מההתחלה לא היתה אכלנית גדולה. תמיד אני יזמתי את הארוחות ונדיר מאוד שהראיתה סימני רעב. אכלה כמעט מלידה 6 ארוחות ביום ובלילה לא אוכלת 8 שעות.
    עד גיל 3 חודשים אכלה יפה ועלתה יפה במשקל (שמרה על אחוזון חמישים).
    בגיל 3 חודשים התחילה מידי פעם לסרב לארוחות. היא עדיין הייתה בהנקה מלאה ולפעמים היתה יונקת דקות ספורות ומחילה לבכות. לא גזים פשוט לבכות. מוציאים אותה מהתנוחה של האוכל מחייכת. מחזירים אותה לתנוחה של אוכל וישר בוכה.
    בינתיים חזרתי לעבודה והבעיה רק החריפה. מסרבת ליותר ויותר ארוחות.
    בינתיים החלב מתיבש לי. בבוקר יונקת, אחר כך שני בקבוקים של חלב שאוב, אחר כך עוד שלוש ארוחות שחלקן בקבוק (שלי או מטרנה) וחלקן הנקה וחלקן משולבות (הנקה כל עוד יש ואז בקבוק.
    לפני חודש וחצי התחלתי מעכב צמוד בטיפת חלב. כל שבועיים שקילה.
    פעם ראשונה הייתה עדיין בסדר גמור. אחרי שבועיים עלתה רק 100 גרם. אחרי שבועיים עלתה 240 גרם.
    הבעיה רק מחריפה. היא בוכה באמצע האוכל. קשה מאוד להאכיל אותה. אחרי 50-80 גרם בוכה ומסרבת. עם הפסקות לפעמים ניתן להגיע ל 120 ולפעמים אפילו זה לא.
    בהנקה כמובן לא ניתן לדעת כמויות אבל לפחות בדרך כלל אוכלת בכיף וברוגע.
    השאלה היא מה לעשות? לצמצם לה את הארוחות לכל שעתיים? להפסיק ליזום ארוחות כדי שתאלץ לבקש אוכל?
    היא מסרבת גם למיים מכיוון שלא נותנת לבקבוק להיכנס.
    מחר יש לה בדיקת דם ואחר כך אם הכל תקין שולחים אותנו למרפאת אכילה של תינוקות. השאלה היא מה לעשות בינתיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת חמישה חודשים מסרבת לאכול - תגובה

ד``ר אורה רבר
    03/03/2014

שלום לך אימא יקרה
    את מופנת למקום הנכון חכי בסבלנות עוד כמה ימים לא ישנו את המצב
    בכול מקרה חשוב להיות רגועה בטיפול בתינוקת ולנסות לא להקרין לחץ
    בהצלחה אורהן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק אגרסיבי
    רינת
    24/02/2014

שלום רב ,
    הבן שלי בן שנה ו 4 חודשים .
    כבר 4 חודשים שהוא מתנהג בצורה אגרסיבית ,זה מתבטא בכך שהוא נותן מכות עם משהו לא הולך כבקשתו .בשבועיים האחרונים הוא נרדם רק לקראת השעה 11:00 ,עד אז הוא בצרחות לא מסכים להיכנס למיטה ודורש שיוציאו אותו משם .אני ובעלי נכנעים לצרחות שלו ופשוט מאוד נואשים.מאז קבוע ב 1:30 בלילה הוא מתעורר בצרחות , חצי שעה הוא מורח ומתחיל להרביץ ,לא נותן להרים אותו מהמיטה ,ההתנהגות שלו אגרסיבית ביותר .
    ממה זה יכול לנבוע? האם זה משהו שדורש ייעוץ ?

אודה לתשובה

\

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק אגרסיבי

הוספת תגובה

• תינוק אגרסיבי - תגובה

טובי פלד
    27/02/2014

שלום רינת
    אם לא קרה משהו מיוחד לפני כן ,אני מעריך שזהו משהו התפתחותי הורמונלי. אם זה לא יפסק כדאי להתייעץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכיות כל לילה עד שנרדמים
    יעל
    23/02/2014

שלום,

הבת שלי כבר בת שנתיים וארבעה חודשים
    ישנה בצהריים בערך שעתיים ולאחר מכן לא נרדמת בלילה
    בגלל שאנחנו אוספים אותה בערך באחת וחצי מהמשפחתון (אין לנו אפשרות מוקדמת יותר) היא נרדמת משתיים עד שלוש וחצי ארבע (אחרי שמעירים אותה בכח) מה שגורר שינה מאוחרת בלילה (22:30 במקרה הטוב)
    אני מנסה להקדים לה את השינה ושמה אותה בלול משמונה וחצי בערך, חצי שעה ראשונה היא משחקת ולאחר מכן בוכה עד שמקבלת מנה שניה של מטרנה, לאחר מכן עוד חצי שעה שעה של בכי ואז נרדמת
    התחלתי להתעלם ולהגיד לה בנחישות לילה טוב ואפילו להכנס למיטה בעצמי (היא רואה אותנו דרך הדלת של החדר), לפעמים זה עזר והיא הלכה לישון אחרי בכי.
    ניסינו להוריד לה את שנת הצהריים והיא באמת הלכה לישון מוקדם אבל אחרי שקראנו קצת באינטרנט הבנתי שזה יכול להאט להם את ההתפתחות בשלב הזה.
    אני אובדת עצות, ואין לי ימים. צריכה פתרון במהירות...
    כרגע נשברתי והיא מחוץ ללול :) לזכותי ייאמר שזה בקושי קורה

לקביעת תור
    סגירה
    בכיות כל לילה עד שנרדמים

הוספת תגובה

• בכיות כל לילה עד שנרדמים - תגובה

טובי פלד
    24/02/2014

שלום יעל
    שינה זה פרידה וזה לא נעים להפרד בלילה בחושך מכולם. היא ישנה בצהריים כי היא זקוקה לשינה הזאת. תני לה להירדם בקצב שלה .בלי לחץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זאת אומרת בקצב שלה?

יעל
    24/02/2014

האם לתת לה לבכות עד שתירדם? האם לא לשים אותה עד שהיא ממש עייפה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כבר מבולבלת...
    רינת
    23/02/2014

האם זה נכון שלא ניתן להרתיח מים מינרליים??
    אמא שלי קראה על זה והיא משגעת אותי בעניין.. לי אישית זה נשמע לא הגיוני אבל מעניין אותי לשמוע דעות בנושא...

לקביעת תור
    סגירה
    אני כבר מבולבלת...

הוספת תגובה

• הנה ההסבר אחת ולתמיד

תמר
    25/02/2014

זה באמת נושא שחוזר על עצמו, כי זה קצת מבלבל. אם הרתחת מים אמורה להרוג את כל החיידקים והלכלוכים שמצטברים, אז עולה השאלה אם זה הורג גם את המינרלים.
    אז תרגישי בנוח עם השאלה ועם השיגעון.... כולנו היינו שם כאמהות צעירות :)
    בגדול התשובה היא לא. ואם נרד לפרטים אז המינרלים שבמים הם חלק אינטגרלי מתוכם ולא נעלמים, גם כשמרתיחים אותם. זה הרעיון של המים המינרלים, שיש בתוכם חומרים שהם בריאים וטובים לשתייה ולדעתי אם כבר אז עדיף להרתיח אותם (על פני מי ברז) כדי לתת לילד גם דברים עם ערך כלשהוא. אנחנו מרתיחים את המים במתקן של מי עדן וסוגרים את הבסטה. אגב, זה רק עד גיל שנה. אח"כ כבר לא חובה להרתיח.

בהצלחה חמודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיף לשמוע...

רינת
    27/02/2014

שאת מבינה אותי :)
    תודה על המענה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה ושלושה חודשים
    לילי
    17/02/2014

שלום רב
    איך מציבים גבולותת לילדה בת שנה ושלושה חודשיים
    ילדה עקשנית שיודעת בדיוק מה היא רוצה
    מישתתחת כשלא מקבלת או כשמשהו לא מוצא חן בעינה
    מישתמשת במילה לא ובמילה די כשמשהו לא ניראה לה

מבינה היטב ושפתיתי מפותחת
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שנה ושלושה חודשים

הוספת תגובה

• שנה ושלושה חודשים - תגובה

טובי פלד
    17/02/2014

שלום לילי
    השאלה כללית מדי .אולם אפשר להציב גבולות בטון דיבור חריף ולעיתים בצורה פיזית על ידי חסימה של פעולה או הזזה של הגוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוסכלת
    טל
    15/02/2014

שלום רב
    שמי טל, בת 34, נשואה ואם לבן שנה וארבעה חודשים.
    על אף היותי אדם לא רגוע במיוחד, הצלחתי, להפתעתי הרבה ולהפתעת סובביי, בשנה הראשונה של ההורות שלי, להיות מאוד רגועה עם בני, אלא שבחודשים האחרונים, ובעיקר בשבועות האחרונים אני מרגישה שאני חסרת סבלנות איתו, לא מכילה אותו ואף מגיבה בעצבנות.
    כשאני מנסה לשים את היד על הסיבה, אני מגלה שיש כמה סיבות: בעלי החל עבודה שמביאה לידי כך שהוא פחות עוזר עם הילד, אני חווה משבר בעבודה ובני, שהגביר את התזזיות שלו, ומאיים לפרק כול חפץ אפשרי בבית.
    אני משתדלת מאוד להעניק לבני, להקריא לו סיפורים, לצייר וכד', ואז הדברים עוד רגועים, אך מרגע שאני קמה לבצע איזושהי מטלה, בני מחל לרוץ ממקום למקום, מהפעלת מכונת הכביסה ועד לבדיקת תכולת האסלה, ואז אני, לצערי הרב, (ממש מתביישת בכך)מרימה את קולי, עד כדי כך שאני ממש רואה שבני נבהל.
    אני מאוד מייסרת את עצמי על כך, מבטיחה לעצמי שמעתה אהיה אסרטיבית וברורה, אך לא ארים את קולי, מתאפקת, ושוב חוזרת לצעוק.
    אני מודעת לכך שבגיל הזה הכול מהווה עבור הפעוטות משחק ואיני רוצה לדכא לבני את הסקרנות (אני שומעת את עצמי אומרת לא יותר מדי) ובטח לא לפגוע לו בבטחון העצמי על ידי צעקות, אך מטריף אותי לראות את החלב נשפך, השלט נשבר והדובי שוחה באסלה.
    מה גם שאני מודאגת מכך שמתארים את גיל שנתיים כגיל המרד, אך אני מרגישה זאת כבר עכשיו (לא רוצה שאאכיל אותו אלא בעצמו, לא רוצה לשים מעיל.....). ואם כך- מה זה אומר על גיל שנתיים?
    אני מרגישה אמא רעה, שכול עוד התינוק שלה היה שקט ונינוח הייתה נעימה, אך עתה כשהדברים מורכבים יותר, מאבדת את זה.
    מרגישה מתוסכלת
    מחכה לעצתכם

טל

לקביעת תור
    סגירה
    מתוסכלת

הוספת תגובה

• מתוסכלת - תגובה

טובי פלד
    16/02/2014

שלום טל
    הילד שלך בסדר גמור . את צריכה לעבוד על עצמך . זה שאת צועקת על הילד שלך מפעם לפעם זה לא נורא כל כך. אני מציע שתקחי ייעוץ או טיפול לעצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן
    מירי
    09/02/2014

הגננת של הבת שלי (בת 4.5) דיברה איתי וסיפרה לי שהיא רואה שהבת שלי מדברת לא יפה לחברים בגן, לעיתים בציווי, כועסת עליהם, אימצה את חוקי הגן ומקפידה שכולם יעמדו בהם...
    ומאידך נעלבת כשלא רוצים לשחק איתה ולשתף אותה
    הילדה מאוד אוהבת את הגן ואת הגננת והמטפלות
    איך להתייחס לתופעה ? מה אפשר להמליץ לה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    גן

הוספת תגובה

• גן - תגובה

טובי פלד
    12/02/2014

מירי להסביר לה על מה לא בסדר ומה בסדר בהתנהגות שלה.להסביר לה כך" אל תתני הוראות לילדים אחרים .זה התפקיד של הגננת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגה בגמילה מחיתולים
    דנה77
    05/02/2014

בני בן 2 ו8 חודשים. מזה 3 שבועות גמול גם ביום וגם בלילה ללא פיספוסים
    ביומיים האחרונים הגננות טוענות שהוא מתאפק ולא מוכן לגשת לשירותים ופשוט לא עושה פיפי כל היום (תמיד בגן הן היו לוקחות אותו)
    גם בבית החלו "פיספוסים" של מקרי קקי בתחתונים בערב. היום קיבלנו אותו חזרה מהגן בחיתול ונאמר לנו שהוא פשוט התאפק כל היום אז שמו לו חיתול והוא עשה פיפי בחיתול.
    ממה זה יכול לנבוע? ומה עושים? החזרת החיתול ללא התייעצות עימנו ממש הכעיסה אותי
    יש לציין שהוא גם ממש התחיל לסרב להגיע לשירותים...

אודה לעזרתכם\ עצעתכם

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגה בגמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• נסיגה בגמילה מחיתולים - תגובה

טובי פלד
    12/02/2014

דנה77 שלום
    לילד התפתחה חרדה מעשיית הצרכים. אולי יש לו נטייה לחרדות,אולי חולשה מסוימת במערכת העצבים שאחראית על הסוגרים זה לא משהו חמור או מדאיג. שימי לו חיתול וזה יעבור מעצמו ,הוא יגמל שוב בזמן הקרוב. בלי לחץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התערבות יתר מצד המשפחה
    טלוש
    05/02/2014

שלום רב ,
    מאז שבננו נולד לפני כשנה המשפחה שלי לא מפסיקה להעיר הערות ולהעביר ביקורת על הדרך בה אני ובעלי מגדלים את הילד שלנו.
    כל פעם שאנחנו נפגשים עם המשפחה שלי בעלי נפגע מאוד מההערות שלהם ומבליג , אבל אחרי שהמפגשים הוא מספר לי שהוא נעלב ונפגע. אני לא מייחסת חשיבות להערות שלהם כי אני מגדלת אותו כמו שאני רוצה וחושבת לנכון.
    איך אני יכולה לעזור לבעלי להתמודד עם המצב הזה שבו הוא נעלב ונפגע מההערות של המשפחה שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    התערבות יתר מצד המשפחה

הוספת תגובה

• התערבות יתר מצד המשפחה - תגובה

טובי פלד
    05/02/2014

טלוש שלום
    תלמדי את בעלך לעשות את עצמו מקשיב למשפחה בנושא הילדים, שילמד את עצמו להתעלם מהערות. הכוונה היא טובה אבל התוצאה גרועה.כשהם מתחילים לדבר על זה שיעביר נושא וידבר על משהו אחר. חבל לבזבז רגשות חיובים על משהו כזה שולי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    ענת
    04/02/2014

שלום

בני בן 3 בכור, נולד לו אח לפני מספר חודשים.
    מאז שנולד לו האח הוא אומר שהוא שייך לאבא ואחיו הקטן (קורא לו בשמו) שייך לאמא.
    כשאני אומרת לו שאני אמא גם שלו וגם של אחיו הקטן וכנ"ל גם אבא, הוא אומר שלא שאבא שלו ושאמא של יוני (אחיו הקטן).
    כשאני אומרת לו שאני אוהבת אותו הוא ממש מתרגז ואומר לא! אמא אוהבת את יוני ואבא אוהב אותי.
    בקיצור הבנתם את התמונה אני מקווה...
    יש לציין שאני איתו כל היום, שמה אותו בגן ומוציאה אותו מהגן ומשחקת איתו וכמובן עושים הכל ביחד עם אחיו הקטן עד שבעלי חוזר הבייתה מהעבודה.
    ממש מפריע לי הקטע הזה (אפילו מעליב). מה אפשר לעשות? אני כל הזמן עושה לו שיחות והוא מתעקש ואפילו מתרגז.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

טובי פלד
    04/02/2014

שלוום רותי
    את עושה עניין גדול מכלום. הדיבורים לא חשובים .תני לו לדבר תשאלי אותו שאלות אבל אל תרגיזי אותו . תני לו להביע את מחשבותיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה מרובה
    מאיה
    27/01/2014

ביתי בת 7 חודשים וישנה יחסית הרבה. שנת לילה של 12-13 שעות עם הפסקת אוכל אחת. שנת בוקר של כשעה ושנת צהרים שיכולה להגיע לכ-2-3 שעות. יוצא שלאחר 3 שעות ערות היא זקוקה לשינה. לציין שבשעות הערות היא מאוד פעילה, מתקשרת, משחקת ומפותחת בהתאם לגילה.
    האם זה נורמאלי ? האם נדרש לבדוק זאת (חוסר בברזל, בדיקות דם?) ?

לקביעת תור
    סגירה
    שינה מרובה

הוספת תגובה

• שינה מרובה - תגובה

טובי פלד
    28/01/2014

מאיה שלום
    לדעתי זה נורמלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כעס
    מורן
    25/01/2014

הילדה שלי בת שנתיים וחצי והיא בחודשיים האחרונים תמיד כועסת ובוכה אנחנו בגירושיים אבל מישהיא היתה בת שנה היא נולדה חתוך המצב אז אני לא יודעת מה עובר עליה אבל זה קשה בטירוף שאני לא מצליחה לעזור לה וזה מאוד מקשה עליי ביום יום מה אפשר לעשות יש איזה שהוא פיתרון? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כעס

הוספת תגובה

• כעס - תגובה

טובי פלד
    25/01/2014

הדבר הכ טוב זה להרגיע את האווירה בבית.בך צעקות ובלי חים.ולתתלה ארגשה של רגיעה.אפילוישן אתכם במטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלתה ופיג'מה אחרי המקלחת..
    מאיה
    25/01/2014

היי,
    בני בן שנה.. בזמן האחרון בגלל שהוא כל הזמן מתיישב ומטפס בכל הבית נורא קשה לחתל אותו.
    במהלך היום אני מצליחה עוד איכשהוא למשוך את תשומת הלב שלו והוא נשכב על הגב לכמה שניות בהם אני מתחילה לחתל. את הבגדים אני שמה אחר כך, כשהוא עליי/משחק וכו..
    אבל החיתול שאחרי המקלחת הוא פשוט סיוט.. הוא לא מסכים בשום אופן להשכב.
    ואני כבר מתחילה לכעוס עליי והוא כמובן בוכה עוד יותר..
    והוא לא באובר עייפות או רעב, בודאות. אבל מה שמרגיע אותו שזה הבקבוק.
    אז התחלתי לתת לו בקבוק בקצת שכיבה על כרית על השידה ותוך כדי זה אני מחתלת ומלבישה.
    האם זה הפיתרון? או לעמוד על שלי שמתלשים אחרי האמבטיה ורק אחכ בקבוק? כי אני כן חושבת שהוא צריך ללמוד שהוא עושה מה שאני מבקשת ממנו, ולא אני מתנהלת לפיו...

מה לעשות??תודה רבה!!

הוספת תגובה

• החלתה ופיג'מה אחרי המקלחת.. - תגובה

טובי פלד
    28/01/2014

מאיה שלום
    אני מתרשם שאת לא אסרטיבית עם הילד. תעמדי על שלך בדברים החשובים . זה יקל עליך ועליו בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טובי שלום

מאיה
    28/01/2014

אני חושבת שאני כן אסרטיבית איתו כשצריך ופה ניסיתי מאוד לעמוד על שלי.
    אבל הוא ממש צורח ומעבר לזה, בשבוע האחרון שלא ויתרתי, הייתי מחתלת ומלבישה כשהוא בוכה ובוכה ורק אז בקבוק הוא היה מתעורר כל יום סביב 5 וחצי /6 בבכי...
    וזה מוקדם בשבילו, הוא היה בוכה שהוא רוצה עוד לישון ולא מצליח.
    ביומיים האחרונים שלא נאבקתי איתו, ישר נתתי בקבוק והלבשתי תוך כדי הוא התעורר ברבע ל7, בצורה רגועה...

זה לא אומר שעשיתי נכון?

תודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טובי שלום - תגובה

טובי פלד
    30/01/2014

nמאיה שלום
    במצב כזה כמו שאת מתארת כל דבר שמרגיע אותו זה טוב.קודם כל בקבוק ואחר כך חיתול
    דבר שני לא לצעוק עליו בכלל ולא לכעוס עליו בזמן ההחתלה.לעשות את מה שצריך אבל בלי כעס ובלי צעקות אפשר אפילו לשיר.
    הכעס שלך עליו בנושא ההחתלה לא מובן לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    מירי
    24/01/2014

אני קוראת הרבה את העצות ונעזרת בהן והחלטתי להתייעץ בעצמי
    אני אמא לילדה מקסימה בת 4.5
    ילדה מאוד טובה, רגישה, חכמה, בגן היא 100%
    בבית אנו נתקלים בסיטואציות שאני מבקשת לדעת איך עלינו להגיב
    היא מבקשת משהו ואנו אומרים "לא", מבקשת שוב ושוב ושוב... אנו עומדים על שלנו ברוגע ובלי כעס. לא מוותרים על מה שהחלטנו.
    או שהיא מבקשת משהו בצעקה או דיבור חצוף אנחנו אומרים "כשתדברי בצורה ברורה נוכל לעזור"
    בשתי הסיטואציות מתחיל בכי... אנו לא מתרגשים, אומרים לה שכשתרגע נשמח לעזור לה ומתעלמים, זה מתגבר ומתגבר אפילו מגיע לכך שיכולה להרביץ לנו (אומרים לה בתקיפות שלא מרביצים)
    כל הבית באווירה לא נעימה ומתוחה
    יכול לקרות אצל סבים, בחוץ, בבית - כשמגיעים הביתה היא נרגעת עם מוצץ (בחוץ לא מאפשרים מוצץ)
    השאלה איך לנהוג ?
    ושאלה נוספת - האם לחכות שתבקש בעצמה עזרה או אם יודעים שיעזור לה מוצץ או חיבוק לתת לה גם בתוך ההתקף בכי ? (אני רוצה שתלמד להרגע גם בלי מוצץ וגם שתלמד להגיד יפה מה היא צריכה)

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

טובי פלד
    28/01/2014

מירי שלום
    לדעתי אתם מתנהגים בסדר גמור. תמשיכו כך וההתנהגות הבכיינית והתוקפנית תפסיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק צורח בנסיעה
    כרמל
    19/01/2014

אני שומעת על אמהות שכל פעם שהן מכניסות את התינוק לרכב הוא ישר נרדם. אצלי המצב בדיוק הפוך! כל פעם שנוסעים הוא צורח ברמות שהוא כבר נהיה אדום ומזיע וכואב לי הלב וגם אני מנסה להמנע מנהיגה בגלל זה כי זה מלחיץ אותי בעיקר כשאני לבד!
    מה אפשר לעשות כדי לגרום לו להיות רגוע בנסיעה? נכון להיום הוא בן חודשיים, אין לו מוצץ או משהו אחר שמרגיע אותו.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק צורח בנסיעה

הוספת תגובה

• תינוק צורח בנסיעה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    20/01/2014

שלום לך אימא יקרה
    אכן מרבית התינוקות נרגעים בנסיעה אך יש אחרים שצורחים.
    מה עושים?
    הרגילי אותו להרגע באמצעות מוצץ וחיתול רך צמוד לפנים , (כמובן לא בשעת נסיעה), התעקשי על מוצץ וחיתול עד שזה יהפוך להרגל.
    אחר כך עברי לנסיעות קצרות שבהן הוא מצויד עם מוצץ וחיתול, לאט לאט עברי לנסיעות ארוכות יותר. יש תינוקות שפחות אוהבים נסיעות, המנעי מהן כאשר ניתן.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם שלי ככה עושה צרות

שירלי
    21/01/2014

אבל אין מה לעשות לוקח להם זמן להתרגל לנסיעה...
    אז באמת לאט לאט הרגלתי אותו למוצץ. מתחילים את הנסיעה במוצץ וככה הבכי שלו היה מגיע רק בסוף הנסיעה. ועם זה אני עוד איכשהוא מצליחה להתמודד.
    מה גם שבעלי התקין לי ברכב את המערכת התרעה של איוואקס כי בהתחלה הייתי כמוך ולא הסכמתי לנהוג כי הייתי לא מרוכזת איתו ועם הבכי.. עכשיו אני פשוט יודעת שעל כל מקרה שלא קורה יש לי את המערכת שמצפצפת לי ברגע שקורה משהו.
    אגב, חברות שלי הציעו לי בזמנו גם לנסות דיסקים כאלו עם מוזיקה לגיל הרך. יכול להיות שזה יעבוד אצלך.. כמו שאומרים- במצבים עם תינוקות צריך לנסות הכל :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה