מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מטיטוליםרונה19/04/2014
בתי בת שנתיים וחמישה חודשים. לאחרונה מורידה לעצמה טיטוח לאחר כל מתן שתן ומודיעה על יציאה ולכן החלטנו לנצל את חופשת פסח לגמילה. מספר ימים היא ללא טיטול בערות אך לא מוכנה לעשות צרכיה בסיר או שירותים. היא יושבת בסיר אך לא עושה כלום. כל היום עשתה פיפי בכל מקום והתאפקה ולא עשתה יציאה למרות שברור שיש לה. היא מבקשת מאוד טיטול. אני קצת חסרת אונים ותוהה האם היא מוכנה או שעליי להחזיר לה את הטיטול? האם כדאי כל יום להוריד לכמה שעות? מה לעשות??? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מטיטולים - תגובה
טובי פלד20/04/2014תחזירי לה טיטול, אל תלחיצי ותני לה להוריד את הטיטול בעצמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה במטת מעברrut19/04/2014
שלום,הבן שלי בן שנה ו-10 עבר למיטת מעבר לפני 3 חודשים.הוא תחיל לרדת לבד ממיטת תינוק והחלטנו שזה הזמן.
הוא לא קיבל כל כך במשחה את המעבר,אז בעצם הקראנו לו סיםור שרנו ושכבנו על ידו במיטה והוא נרדם לבד.הוא ינק עד לפני 3 חודשים אך לא בלילה.
הוא כמעט לא מתעורר בלילה וישן יפה מידי פעם קורה שבוכה הוא קם ואנו ניגשים אליו.
שהיה חולה מספר פעמים לקחנו אותו לישון איתנו.
השאלה בעצם איך לעבור ממצב של שיכבה לידו עד שנרדם לכך שבאמת נשאר ונרדם לבד.
כי שהיה תינוק היה כך.
עוד שאלה,הוא לא כל יום מוכן לישון שנת צהריים ויש ימים שמחזיק מעמד אך הולך לישון יותר מוקדם.האם יש מקום להתעקש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה במטת מעבר - תגובה
טובי פלד20/04/2014שלום רות
הוא עדיין צעיר לישון לבדו כך שככל שתישנו אתו יותר זמן כך ייטב.. לגבי השינה אל תתעקשו הוא ימצא לבדו את הקצב שלו.אולם תאפשרו לו תנאים בהם יוכל לישון גם בצהריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטת מעבר
rut24/04/2014תודה על התגובה
הכוונה להמשיך לשכב לידו???
עד שנרדם?
זו הכוונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטת מעבר - תגובה
טובי פלד27/04/2014כן שירגיש את הגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםענת19/04/2014
הבן שלי בן שלוש וארבעה חודשים.
בקיץ האחרון היה ניסיון לגמול אותו מחיתול אבל הוא ממש התנגד והגננות אמרו שהוא לא בשל לגמילה אז הפסקתי עם הניסיון דיי מהר.
עכשיו בפסח מנסים שוב. עם כל הטריקים של דיסקים בנושא, ספרים, פיפי פרס, וכו'. בהתחלה הוא הסכים לשבת בשירותים עם החיתול עליו. בהמשך כשהורדתי לו את החיתול הוא כבר לא הסכים לשבת בשירותים ופשוט התאפק שעות. כשכבר לא יכול היה להתאפק יותר הוא פשוט עשה פיפי על הריצפה. הוא כן צעק לי "פיפי פיפי" אבל לא ניסה אפילו לרוץ לשירותים. כשניסיתי להושיב אותו תוך כדי על האסלה הוא פשוט צרח והשתולל וניסה לרדת מהאסלה.
ובכלל בימים האלו שהורדנו לו חיתול הוא התנהג מאוד לא יפה, הראה שהוא כועס עלינו ועשה המון שטויות.
אחרי כל זה פשוט נשברתי והחזרתי לו את החיתול.
נמאס לי לשמוע שהילד לא מוכן ולא בשל, באותה הדרך הוא גם מתנגד להתנתק מהמוצץ ומהבקבוק. נראה לי יותר כמו התפנקות של הילד.
מה הייתם מציעים לי לעשות? האם ידןע לכם על יועץ גמילה מחיתולים או מכון שמתעסק בנושא באזור נס ציונה- רחובות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - תגובה
טובי פלד19/04/2014שלום ענת
לילד עד גיל 5 צריך לתת להיגמל בקצב שלו. עזבי אותו לחלוטין.הוא יגמל מעצמו. הוא כנראה ילד עם מערכת עצבים יותר רגישה ומתקשה לעמוד בתיסכולים.אבל יעוץ יותר יסודי יעזור לכם בכל הנושאים האלה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים לילדה בת שלושרננה07/04/2014
שלום
יש לי ילדה בת שלוש ,מאוד מאוד חכמה ונבונה. מאז שהיתה קטנה לא אהבה לשחק לבדה ברגע שהייתי יוצאת מהחדר היתה מיד בוכה ומחפשת את קרבתי.
כיום כאשר היא יודעת להסביר את עצמה היא אומרת לי כי היא מפחדת מרעשים . לדוג: רעשים של מכוניות , צופרים,דפיקות וכל הרעשים הרגילים מהרחוב.. אם נניח אלך לתלות כביסה היא מיד תבוא אחרי לחדר כביסה וכשהיא רוצה לשחק המשחק כלשהו היא מבקשת שאבוא איתה לחדר להוציא אותו וכאני שואלת אותה למה היא לא מוציאה לבד היא אומרת שהיא שמעה רעש והיא מפחדת. האם זה נורמלי? יעבור עם הגיל? וכיצד עלי להתנהג?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים לילדה בת שלוש
רננה24/04/2014דלגו עלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים לילדה בת שלוש - תגובה
טובי פלד27/04/2014שלום רננה
לילדה שלך יש רמת רגישות וחרדה גבוהה. בדרך כלל זה משהו מולד.אני מציע שתתנהג רגיל בלי לחץ .בהמשך רמת החרדה תפחת והיא תוכל להישאר לבד. אולם הסיכוי גבוה שהיא תהיה יותר חרדתית גם בעתיד.לא בכל בתחומים .
אפשר לעבוד אתה באופן מקצועי על הפחתת החרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים בלע שני גרעיני אגסאגס02/04/2014
הילד, בן שנתיים, הכניס לפה שני גרעיני אגס ובלע אותם. יכול להגרם נזק? קראתי שהגרעינים מכילים חומר רעיל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים בלע שני גרעיני אגס - תגובה
ד``ר אורה רבר17/04/2014שלום לך אימא יקרה
לדעתי אין בעיה אם את לא שקטה היוועצי עם רופא הילדים
להבא הגישי אגסים חתוכים כאשר את מגישה לילד רק את החלקים שהוא אמור לאכול
בברכת חג שמח אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתול-תינוקת בת שנה ועשרה חורוית26/03/2014
שלום,
הבת שלי בת שנה ועשרה חודשים,אנחנו רוצים לגמול אותה מחיתול ביום,איך עושים את זה?היא עוד לא מדברת
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתול-תינוקת בת שנה ועשרה חו - תגובה
טובי פלד27/03/2014שלום יעל
אני מציע לך לא להתעסק בזה יותר מדי ,תני לבת שלך להגיע למוכנות בקצב שלה בלי לחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה תשובה נוספת
רוית27/03/2014הנקודה היא שהיא עוד לא מדברת,ולפעמים קשה להבין אותה,אז איך אפשר בכלל לנסות לגמול בשלב כזה?
האם כדאי לחכות שהיא תתחיל לדבר?
מחכה לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה תשובה נוספת - תגובה
טובי פלד27/03/2014שלום יעל
לדעתי כל הלחץ החברתי להיגמל הוא לא נכון ולא טבעי .לא מביא שום תועלת רק נזק.תני לה לדבר היא יכולה גם להביע את רצונה ללא דיבור . כל ההתעסקות סביב גמילה היא מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק חדש בבית ובעיות עם הגדולהיעל24/03/2014
שלום
ביתי בת שלוש וחצי, ילדה מקסימה, שמחה ובוגרת. נולד לה אח חדש, היום בן חודשיים וחצי. בתחילה הכל התנהל על מי מנוחות, אך בשבועיים האחרונים מתחיל אצלה שינוי בהתנהגות. היא רבה איתנו על כל דבר קטן (לבוא לשולחן לאכול, ללכת להתקלח, לשבת בכיסא בטיחות) בוכה, צועקת, מתפרצת בכעס, מדברת אלינו לא יפה (מצווה עלינו לעשות דברים), מסרבת לבצע לבד דברים שהיא כבר יודעת, כמו לנעול נעליים, להתלבש, אומרת "קשה לי, אני לא יכולה", בקיצור מנסה להתנהג קצת כמו תינוקת... ברור לנו שזו תגובה להולדת האח שלה, ושהיא מנסה לבדוק איפה הגבולות שלנו, אך אנחנו לא בטוחים כיצד לנהוג איתה. האם להעניש? לשלוח לחדר להירגע? אנחנו מאוד משתדלים להעניק לה תשומת לב, אני משתדלת כשניתן להשאיר את התינוק עם בעלי ולעשות משהו יחד רק אני והיא, יחד עם זאת חשוב לנו מאוד לשמור על הגבולות ולהתעקש על דברים שאנחנו לא מוכניםם לקבל. נשמח מאוד לקבל עצה כיצד לנהוג איתה, אני מרגישה רע מאוד עם כך שאנחנו רבים איתה כל הזמן ולא מצליחה כמעט להינות איתה גם כשאנחנו לבד מכיון שהיא כל הזמן מנסה "לתמרן" אותי ולסחוט ממני דברים, וכשלא מקבלת אז היא כועסת ובוכה (ממתק, צעצוע, וכו'). חשוב לי לציין שכלפי אחיה היא לא מפגינה כעס או קנאה, להיפך, מדברת אליו, משחקת איתו, מנשקת. הכעס מופנה כולו כלפינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק חדש בבית ובעיות עם הגדולה - תגובה
ד``ר אורה רבר25/03/2014שלום לך אימא יקרה
אכן לא פשוט להתמודד עם שניים במיוחד כאשר הגדולה דורשת את תשומת הלב ש"נלקחה ממנה". מה עושים?
קודם נרגעים מבינים שזהו תהליך טבעי הילדה שהיתה מרכז תשומת הלב צריכה עכשיו להתמודד עם מתחרה קטן שלוקח מן הסתם את תשומת הלב המגיעה לו. לכן קודם כול אין טעם לכעוס ולהעניש. יש לתת תשומת לב נפרדת לפחות שעה ביום שתהייה נטו שלה. על ידי אחד ההורים. להתעלם מהתנהגות בעיתית לשים גבולות רק במקום שמוכרחים. לא לוותר על מה שלא ויתרתם קודם לתת הרבה חיזוקים על התנהגות מתאימה לנורומות המקובלות עליכם להקשיב ולהנות יחד
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםענת18/03/2014
שלום
הבן שלי בן שלוש ושלושה חודשים.
בפסח האחרון רצינו לגמול אותו אבל הוא עדיין לא אמר פיפי וקקי (יש לו דיספרקציה).
אחר כך בחודשי הקיץ הוא גם עבר ניתוח להסרת שקד שלישי וגם נולד לו אח חדש ולכן גם אז דחינו את הגמילה.
היום הוא כבר מדבר יותר טוב, אומר פיפי וקקי ומודיע כשהוא עושה בחיתול. הבעיה היא שעדיין אינו מוכן להוריד את החיתול. ממש מתנגד להשאר בלי חיתול.
עשינו לו הרבה שיחות בנושא, הקראנו לו סיפורים וגם קלטות בנושא. קנינו לו תחתונים, יש לו סיר ויש לו ישבנון והכל מחכה רק שיוריד את החיתול.
היו כמה פעמים שהוא הסכים לשבת על הישבנון אבל הוא רק ישב ותכלס לא עשה כלום.
בתקופה האחרונה כשהיו ימים חמים יותר הורדתי לו את החיתול (הוא התנגד בהתחלה אבל אח"כ הסכים) ואמרתי לו שאם יש לו פיפי שירוץ מהר לשירותים. מה שקרה בכל הפעמים זה שהוא לא מספיק להגיע לשירותים ואז עושה על עצמו ועל הריצפה ומאוד נבהל ומתחיל לבכות בבהלה.
האם באמת יכול להיות שהוא לא מצליח להתאפק עד השירותים? האם להמשיך לנסות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - תגובה
טובי פלד19/03/2014רותי שלום
הילד שלך עדיין לא מוכן פיזיולוגית. עזבי אותו לגמרי.תני לו להחליט לבד.תקריני קבלה ורגיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחיין שלי בין שנתייםדודה16/03/2014
יש לי אחיין שבעוד חודש יהיה בן שנתיים.
קודם כל הוא בקושי מדבר רק כמה מילים. האם יש מקום לחשוש?
דבר שני והחשוב ביותר, למען האמת, לאחרונה הוא קצת "אלים". הוא יכול לבוא ולתת לי או למישהו אחר סתירה קטנה, מכה קטנה. זה טבעי? מה זה אומר? איך מלמדים אותו להפסיק עם זה?
לפעמים אגב שהוא שותה משהו , הוא פשוט לוקח את הכוס ושופך את מה שבפנים.
איך מלמדים אותו שלא לעשות את הדברים הללו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחיין שלי בין שנתיים - תגובה
טובי פלד16/03/2014שלום דודה
מצופה מילד בן שנתיים שידבר יותר מכמה מילים.אפשר לבדוק זאת בהתפתחות הילד.
לגבי ההתנהגות "האלימה" שלו זה דווקא טבעי ,נסו לומר לו בתקיפות לא לעשות זאת ,אבל תגיבו באיפוק ,לא צריך להיבהל מזה יותר מדי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 קטנים בביתתהל10/03/2014
שלום רב
שמי הוא תהל ואני אמא ל תאומים בני שנה וחצי וילדה בת שלוש.
הילדה בגן עד 16:30 והתאומים בבית עם אמא שלי.
אני חוזרת בסביבות 16:00 ומשם מתחיל הבלאגן...
אני נקרעת בין המשימות בבית והילדים.
מאוד חשוב לי להשקיע ריגשית בהם אבל אני לא מצליחה "להתפצל" מאוד קשה לי לעשות פעילות משותפת בגלל הפרש הגילאים.
אחרי ארוחת הערב בכלל מתחיל הכאוס, התאומים שאחרי מקלחת נכנסים לאווירת שינה בסביבות 7, כאשר אחד מהם נרדם לבד והשני צורח בכל פעם שאני זזה ממנו וככה זה גם בלילה, במקביל הגדולה שישנה צהריים בגן משתוללת ומאוד מקשה בהרדמת הקטנים וכמובן שהיא צודקת כי גם היא רוצה תשומת לב.
איך אני משלבת ביניהם ועונה על הצרכים שלהם והכי חשוב איך אני יוצרת אווירה רגועה בשעת השינה.
אשמל לקבל את דעתכם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 קטנים בבית - תגובה
טובי פלד19/03/2014שלום תהל
את לחוצה יותר מדי להשקיע בכל ילד . זה לא נחוץ . ילדים מתפתחים טוב יותר באווירה רגועה בלי לחץ
תעשי סדר עדיפויות ותני ללילדה בת ה3 לעזור לך. אי אפשר לעשות פעילויות משותפות בגילאים האלה ובטח שלא עם תאומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה בגיל תשעה חודשיםבובי09/03/2014
בתי בת ה 9 חודשים הייתה נרדמת לבד וישנה לילה שלם החל מגיל חודשיים. בשבוע האחרון כל לילה הוא סרט חדש.
היא לא מוכנה להיכנס למיטה וכשאני מכניסה אותה (כפי שהיה נהוג עד היום) היא מתחילה לבכות בכי קורע לב. עד שאני לא מרימה אותה ומרגיעה אותה. וגם אז היא תהיה מוכנה להיכנס למיטה רק לאחר שהיא נרמת לי על הידיים.
בעבר היא הייתה נכנסת למיטה ונרדמת לבד תוך 5 דקות.
אשמח לדעת ממה זה יכול להיגרם?
מה אפשר לעשות? (היא לא מוכנה בשום אופן שאעמוד לידה אלא רק שארים אותה ואני לא מצליחה להחזיר אותה למיטה אחרי שהיא נרגעת- כי כל הסרט מתחיל מההתחלה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה בגיל תשעה חודשים - תגובה
טובי פלד09/03/2014חנה שלום
זו תגובת חרדה לפרדה. עדיף שהתינוק ישן עם האמא קרוב מאד ,באותו חדר או באותו מיטה. אם לא עדיף מאד להיות עם הילד עד שירדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחצי - מכה את עצמורוית07/03/2014
שלום, בני בן השנתיים וחצי נוהג לסטור לעצמו כאשר נמצא בחברת ילדים ומישהו אחר לקח צעצוע שהוא רוצה. במצב של תסכול מול ילד סוטר לעצמו חזק מאוד ובוכה. במקרים אחרים כאשר רוצה משהו שאיני מרשה הוא כאילו סוטר לעצמו, עושה זאת כמעט באויר. אני מאוד מוטרדת מפני שהתנהגות זו חוזרת על עצמה בג׳ימבורי, עם אחיינית ספציפית ועם ילדים בגן. מה לעשות? הדבר מדיר שינה מעיני. אני חייבת לציין שלמעט הסיטואציות האלו הוא ילד מקסים, חייכן, שר,פעיל ומאוד אוהב לצחוק, לחבק ולקרוא לכל דבר בשם חיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים וחצי - מכה את עצמו - תגובה
טובי פלד19/03/2014רווית שלום
הילד למד שזה מפריע לך והוא עושה זאת כדי להפעיל עליך כוח. תתייחסי לזה קצת בקור רוח. תגידי לו אבל בלי לחץ . זה יעבור ללא נזקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודשיים שמתפתל מכאבי גזים:שירלי04/03/2014
ילד ראשון שלי. אני מניקה הנקה מלאה, נמנעת ממזונות שעלולים לגרום לו לגזים (קטניות, כרובית, כרוב, שתיה מוגזת), שותה בעצמי תה שומר והרבה והוא עדיין מתפתל מכאבים ורק מעורסל במנשא תוך כדי הליכה שלי מרגיע אותו קצת. ממש מסתובבת ככה כל היום...
מותשת, מתוסכלת ולא יודעת איך לעזור לו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגזים
עמיתה05/03/2014מנסיוני האישי ועד שהרופא יענה - מה שהכי עזר היה עיסוי הבטן (תסתכלי באינטרנט בדיוק מה צריך לעשות או אפילו תלכי לסדנא, אני הלכתי פעם אחת וזה מאוד עזר). חוץ מזה יש תכשירים כמו גרפווטר למשל שמטפטפים מהם קצת לתינוק. מאוד יעיל. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכ"כ מבינה
רוני05/03/2014מניסיון לצערי עם שני הילדים..
מה שעזר לנו-עיסויים, קפיצה על כדור פיזיו, את יכולה לנסות גם סימיקול לפני האכלה, אם את מניקה לשתות תה שומר וגם להחזיק בתנוחה של נמר על עץ
תקופה לא פשוטה אבל עוברת..מן הסתם
תרגישו טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על העצות. כדור פיזיו לא
שירלי06/03/2014נוח לי פיזית, מעדיפה מנשא.. ותה שומר כאמור שותה אבל לא רואה הקלה אצלו....
גם הרוקח בבית המרקחת המליץ על גרפווטר ואמר שזה טבעי. קניתי אבל היום היה יום בסדר יחסית, אז עוד לא ניסיתי.
אנסה גם עיסויים, הראו לי פעם בטיפת חלב איך, לא ניסיתי משום מה.
מקווה שישתפר בקרוב, כי זה מתיש אותו ואותי.. סופ"ש נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק עם כעסיםאמא ל204/03/2014
שלום,
יש לי שני בנים בני 3.5 ו-1.8.
בני הקטן מרבה לבקש דברים בצעקות, ומצפה לקבל מענה מיידי מאד. אם הוא לא מקבל מענה מיידי, הוא נכנס למעין התקפי טנטרום- השלכת חפצים, צרחות, מרביץ, נשכב על הרצפה או סתם צועק בכעס... אני מבינה שאולי זה נובע מלמידה שכך הוא משיג תשומת לב ושומר על המקום שלו בבית ורציתי לדעת איך להגיב ולהתמודד עם העניין שכמובן מקשה על ההתנהלות בבית. אציין שגם בלילה הוא יכול להתעורר פתאום בכעס רב, לצרוח, שום דבר לא מרגיע אותו והוא פשוט ממשיך לצרוח עד שהוא מתעייף... זה קורע לי את הלב... לעזרתכם אודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק עם כעסים - תגובה
טובי פלד09/03/2014אמא ל2
שלום
תגובת הכעס היא נלמדת ומולדת כאחד .כדאי להיות תקיפים אך רכים . תקיפים במסר אך רכים בביטוי ,לא לוותר בדברים החשובים לתת לו לצעוק אך לא לתת לו זרוק דברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה להתקלח-דחודנה04/03/2014
שלום,ביתי בת כשנתיים. יש לי לאחרונה בעיה איתה. לפני שבוע בעלי הכניס אותה להתקלח וברחו לה הצרכים במקלחת. חשוב לציין כי היא עוד לא נגמלה. כמובן שלא הגבנו בכעס ואף לא לרגע, היא פשוט נבהלה ובכתה. מאותו יום היא לא רוצה להתקלח וכאשר מנסים להכניס אותה היא תופסת את הטוסיק והבטן כדי שלא יברח לה. בנוסף בוכה ללא הפסקה. ניסנו לעשות הכל אך אנחנו אובדי עצות. מה אפשר לעשות כבר? חשוב לציין שאפילו התקלחתיאיתה ביחד כדי שתירגע אך כלום לא עזר. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה להתקלח-דחו - תגובה
טובי פלד19/03/2014שתעשה מקלחת עם חיתול ,אל תלחיצי אותה בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה להתקלח
דנה20/03/2014היי תודה רבה לכם
הצלחתי לגרום לה להתקלח ללא כל בעיה והכל כמובן בסבלנות רבה ללא לחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)