פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כעס
    מירי
    17/01/2014

הבת שלי בת 4.5 לא יודעת להתמודד עם כעס שמופנה כלפיה
    אם אני כועסת עליה, (לא צועקת) אבל בטון אסרטיבי אומרת לה משהו כגון אני כועסת עלייך בגלל כך וכך... היא מאוד נפגעת, בוכה ולא נרגעת
    זה לא כדי שאוותר על מה שאמרתי, היא נעלבת מהכעס עצמו
    גם מאנשים אחרים נעלבת
    ילדה רגישה
    אני רוצה שתגדל ולא תיפגע מכל אדם שיכעס עליה בחיים....שתדע לעמוד מול הכעס

ושאלה שנייה - מה הופך אדם ל"פריק קונטרול" ואיך אפשר לגדל ילד שלא יהיה כזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כעס

הוספת תגובה

• כעס - תגובה

טובי פלד
    17/01/2014

זה דבר לא פשוט לשנות את האופי הפגיע של הילד. צריך לעשות תוכנית לאורך זמן. אבל כדאי לכעוס עליה פחות . היא צעירה עדיין לספוג כל כך הרבה כעסים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה ושאלה נוספת

מירי
    17/01/2014

מה זה אומר תוכנית לטווח ארוך ? תוכל לתת לי כמה עצות לחיים...
    קשה לא לכעוס בכלל....
    אתה לא חושב שדווקא העובדה שאני מאוד רגועה וכמעט לא כועסת ואולי בכך גורמת שברגעי הכעס היא לא יודעת כיצד להתמודד איתם, זאת אומרת שהיא לא מספיק מכירה את הרגש הזה...
    ותוכל להתייחס לשאלה ששאלתי על הפריק קונטרול (בלי קשר לכעס...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה ושאלה נוספת - תגובה

טובי פלד
    18/01/2014

שלום מירי
    פריק קונטרול נובע מצורך בשליטה על חפצים ואנשים וזה נובע מחרדה של איבוד שליטה.
    זו תכונה מולדת .אפשר להשפיע ,להפחית או להגביר.
    לגבי התגובה של הבת שלך היא נובעת מחרדה שלה . הכעס שלך מאיים עליה. אל תיבהלי מהתגובה שלה .הבכי שלה נובע מחרדה .
    לגבי תוכניות לטווח ארוך זה תלוי באורח החיים ובערכים של משפחה. העקרון הוא לדבר על התגובות לתת לה חלופות . אבל הכל בלי לחץ ומרצון שלה. וגם לא להתעקש על פרטים קטנים בחיים כמו סדר וניקיון ציונים בבית ספר,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוטה בת שנה ו 10 חודשים
    גל
    16/01/2014

שלום רב,
    בתי בת השנתיים (כמעט) בתקופה האחרונה לא מוכנה בשום אופן לוותר על המוצץ
    לפני כן היא לא הייתה כך רק בתקופה האחרונה (בערך כ-שלושה שבועות), מעבר לכך בתקופה זו היא מחפשת המון תשומת לב והיא מאוד רגישה.
    חשוב לציין שבתקופה האחרונה המצב בבית גם השתנה קצת מאחר ובעלי מחפש עבודה ואנחנו קצת לחוצים, אך מאוד משתדלים לא לתת לה להרגיש את זה.

שאלה ראשונה : האם למרות המאמצים שלנו לתת לה להרגיש שהכול בסדר היא עדיין מרגישה זאת ובגלל זה השינוי הרגשי שלה?

שאלה שנייה : האם מיתון השימוש במוצץ הוא משהו שיכול להזיק יותר ופשוט לתת לה אותו כמה שהיא רוצה ?

לקביעת תור
    סגירה
    פעוטה בת שנה ו 10 חודשים

הוספת תגובה

• פעוטה בת שנה ו 10 חודשים - תגובה

טובי פלד
    16/01/2014

גל שלום
    סביר להניח שהאווירה המתוחה בבית משפיעה על הילדה והיא זקוקה ליותר הרגעה. אל תגבילי אותה במוצץ זה יעבור ולא יזיק.בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העתיד של הילד
    אמילי
    15/01/2014

אני לא יודעת אם זה המקום לשאול אבל אשמח לכל עזרה מכם ומהורים שפה.
    אנחנו זוג צעיר (בני 26) ונולד לנו בן בספטמבר. אין לי הורים שיכולים לעזור לי ככה שהייתי עסוקה מאוד, אנחנו היינו עסוקים. אנחנו עובדים קשה וגם אני עושה עבודות קטנות בינתיים. חשבנו לפתוח איזה חסכון לגבי משהו לאורך זמן שיהיה לו עתיד בבוא היום אבל השאלה עד כמה להשקיע בזה כי ההכנסות שלנו לא גדולות מדי ובכל זאת היינו שמחים לשמור משהו בצד

לקביעת תור
    סגירה
    העתיד של הילד

הוספת תגובה

• העתיד של הילד - תגובה

טובי פלד
    16/01/2014

חיסכון זה דבר טוב תמיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסכון זה דבר מצויין!

רוני
    19/01/2014

כשאני הייתי ילדה להורים שלי לא היה כסף יותר מידי לחסוך כי הם גרו בקיבוץ. סבא שלי פתח לכל הנכדים שלו תכניות חיסכון וזה היה נהדר!
    אני מציעה שתבררי בבנק שלכם איזה סוגי תכניות יש. אני לא נכנסת לך לכיס ולא ציינת באיזה סכומים את מתכוונת ויכולה לעמוד בהם. אני באופן אישי הפקדתי באופן חד פעמי 50,000 ש"ח שהיו לנו בפיקדון שנקרא דובדבן חד פעמי מדד בבנק מזרחי הריבית צמודה למדד והכסף סגור בין 10-25 שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנסת תינוק למעון בגיל חצי שנה
    פנינה
    14/01/2014

יש לי תינוקת בת 4 חודשים, ילדה ראשונה. אני מתכננת להכניס אותה למעון בגיל 6 חודשים. רציתי לדעת מהו הגיל האידיאלי מבחינה התפתחותית להכניס את התינוק למסגרת כלשהי מעון/משפחתון/מטפלת ומה עדיף יותר. אני די חוששת ורוצה להרגיש בטוחה ושלמה עם הצעד שאני עושה.

אשמח לקבל את המלצתכם.

תודה מראש,
    פנינה

הוספת תגובה

• הכנסת תינוק למעון בגיל חצי שנה - תגובה

טובי פלד
    16/01/2014

פנינה שלום
    בגיל 6 חודשים זה בסדר גמור להכניס ילד למעון .לא יגרם לו נזק , להיפך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר של הבן שלי..
    בת שבע
    13/01/2014

לבני בן 3 יש חבר ממש טוב מהגן כבר משנה שעברה. הבעיה שהילד שלי קטן עדין ורגיש והילד השני חזק, אסרטיבי וגדול פיזית,הם כל הזמן רבים והילד השני מציק לו ומרביץ לו .
    אך למרות זאת הם מאוד אוהבים אחד את השני והבן שלי כל הזמן מדבר עליו בשמחה, רוצה ללכת אליו וכו...
    אני לא ממש מבינה למה בכלל הוא רוצה להיות חבר שלו עם הם כל הזמן רבים. יש לו עוד חברים שאיתם הוא משחק יפה.
    שנית, איך להגיב?

לקביעת תור
    סגירה
    חבר של הבן שלי..

הוספת תגובה

• חבר של הבן שלי.. - תגובה

טובי פלד
    16/01/2014

בת שבע שלום
    יש שתי גישות אחת לא להתערב והשניה לכוון את הבן שלך לחברות יותר טובה.יותר שוויונית
    אני בעד הגישה של כמה פחות להתערב מכיוון שזו בחירה של הילד והוא מפיק ממנה תועלת. בחירה היא טבעית בהתאם לצרכיו. הם כנראה משלימים אחד את השני ומעניקים בטחון וכיף. בגיל הזה החבר לא יגרור לעברינות וסמים . חבר חזק יותר ממנו מלמד אותו ונותן לו בטחון בחברה והוא מעניק לחבר הזה חברה ועוד דברים שהם זקוקים.
    תפקחי עיין אבל אל תתערבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר יום אחרי העבודה
    תהל
    13/01/2014

שלום רב

שמי הוא תהל ואני אמא לתאומים בני שנה וילדה בת שלוש.
    לפני שלושה חודשים התחלתי לעבוד ורציתי לשמוע מכם איך אתן מנהלות את סדר היום אחרי העבודה.
    אני מגיעה הבייתה בסביבות ארבע והתאומים שנשארים בבית עם אמא שלי ממתינים לי, בסביבות חמש מגיעה הילדה הגדולה.
    אני נקרעת בין הצורך לטפל בבית ולהיות איתם והסבלנות שלי היא ממש אפסית.
    לקראת 18:00 מתחילים ארוחת ערב ומקלחות וכו.
    אשמח לשמוע את סדר היום שלכם עם הקטנים במיוחד במקרים של 3 קטנים.

תודה רבה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סדר יום אחרי העבודה

הוספת תגובה

• סדר יום אחרי העבודה - תגובה

טובי פלד
    16/01/2014

אני מציע לך דבר ראשון שאת באה מהעבודה לנוח חצי שעה שעה ואז לחזור למטלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצץ
    מירי
    08/01/2014

שלום ותודה
    שאלה על גמילה ממוצץ
    הבת שלי בת 4.5
    אין איתה שום בעיה, ילדה נהדרת !
    עשינו כמה טעויות עם גמילה ממוצץ... הבטחות פרסים.... בקשות.... עיסוק בנושא...הדרגתיות בגמילה... וכו'...
    לאחר מכן הבנו שטעינו והנחנו לנושא לתקופה מסויימת, נמצאת איתו רק בבית כמה שרוצה
    השבוע בנתה בית למוצץ והכריזה שהמוצץ יהיה שם עד שתלך לישון, הסברנו לה את המשמעות והיא רצתה. ובאמת יומיים היא שמה אותו בביתו בבוקר ולקחה אותו לפני השינה
    היום הייתה "נפילה" ואח"צ רצתה מאוד את המוצץ... ביקשה לישון ואכן הלכה למיטה ולקחה אותו...(אין לה בעיה להיות איתו במיטה ולא לשחק)
    השאלה מה לעשות כאשר היא רוצה אותו אח"צ ?
    האם לאפשר לה שימוש בו בימים בהם עדיין זקוקה לו ? אך המסר מבלבל ומבחינתה אם אנחנו מסכימים לפעמים אז זה יקרה כל יום... התעלמות מהנושא פירושו שהיא יכולה להיות איתו וזה יהפוך קבוע
    או לאסור את השימוש בו במשך היום ?
    חשבנו לעשות טבלת חיזוקים, כאשר בסוף כל יום שמים מדבקה אם הייתה בלעדיו, כך לא נצטרך להגיד כלום בנושא וזה יעבור לאחריותה בלבד, אם נראה שלקחה את המוצץ אח"צ...בסוף הערב לא נדביק מדבקה...
    נראה שהמוצץ הזה לא יפרד מחייה לעולם.... אנחנו די אובדי עצות...

לקביעת תור
    סגירה
    מוצץ

הוספת תגובה

• מוצץ - תגובה

טובי פלד
    13/01/2014

מירי שלום
    טבלת חיוזקים זה מצוין . המוצץ יעלם מחייו גם אם לא תעשו כלום . ברגע שחברים יגידו לו משהו על זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עירום ליד הילד
    ענת
    07/01/2014

שלום
    הבן שלי בן שלוש, לפני 5 חודשים נולד לו אח קטן
    כשהנקתי את הקטן הבן שלי שם לב בפעם הראשונה לציצי שלי
    הוא שאל מה זה ורצה לראות (ולפעמים גם לתפוס) כל פעם שהנקתי
    היום אני כבר לא מניקה אבל לפעמים כשהוא רואה אותי אחרי מקלחת לפני שאני מספיקה להתלבש הוא צועק ציצי ציצי ורוצה לראות, ממש מוריד ממני את המגבת בשביל לראות.
    זה נורמלי? האם לאפשר לו לראות?

לקביעת תור
    סגירה
    עירום ליד הילד

הוספת תגובה

• עירום ליד הילד - תגובה

טובי פלד
    13/01/2014

רותי שלום
    את יכולה להראות לו. גם להסביר לו למה זה משמש.אל תעשי מזה עיניין כבד. זה נורמלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להגיד שלום
    מירי
    05/01/2014

הבת המקסימה שלי בת 4 וחצי
    כשסבתא שלה באה או באים אליה היא לא אומרת שלום
    גם בכניסה לגן היא לא אומרת שלום (זה לא מפריע לי)
    אבל לסבתא זה מפריע לי
    אני לא מכריחה לנשק ולא לחבק רק להגיד שלום
    מה דעתך ?

לקביעת תור
    סגירה
    להגיד שלום

הוספת תגובה

• להגיד שלום - תגובה

ד``ר אורה רבר
    06/01/2014

שלום לך אימא יקרה
    אין סיבה להכריח פעוטה לומר שלום.
    בכול פעם שאת פוגשת אנשים או באים להתארח אמרי את שלום, הוסיפי חיבוק נשיקה, הכול לפי ההרגלים המקובלים עליך.
    קרוב לוודאי שהפועטה תלמד לחקות אותך בהמשך
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפגש עם אמהות מהגן
    ענת
    31/12/2013

שלום

יש לי ילד בן שלוש ועוד תינוק בן חצי שנה.
    בגן של הגדול יש כמה אמהות שכל פעם רוצות לעשות מפגש אחה"צ.
    אני לא מתה על המפגשים האלו כי אני עייפה אחרי יום עבודה ואני רק רוצה לחזור הבייתה להוריד נעליים ולעבור לבגדי בית. כי אין לי כוח לפטפט פיטפוט ריקני מתוכן עם האמהות מהגן אחרי שכל היום פיטפטתי עם הבנות בעבודה. ואני רק רוצה שקט.

וחוץ מזה אני מרגישה שבמפגשים האלו מצד אחד אי אפשר לדבר כמו שצריך כי הילדים כל הזמן מפריעים ומצד שני אני לא באמת מעבירה זמן איכות עם הילד שלי כי אני עסוקה בלדבר עם האמהות. בקיצור זה לא זמן איכותי בכלל, לא עם הילד ולא עם האמהות.
    השאלה היא האם אני מפספת משהו? אני מפחדת שהילד יפגע מזה שהוא לא רואה חברים מהגן אחר הצהריים? שהוא יגדל לא להיות חברותי.....
    בקיץ עוד נפגשנו יותר עם חברים מהגן, עכשיו בגלל הקור אני בכלל לא יוצאת אחה"צ במיוחד כי יש עוד תינוק בבית.
    יש לציין שהילד בכלל לא מבקש להפגש עם חברים. אבל מצד שני אולי הוא לא חושב/יודע שזו אופציה.
    אשמח לשמוע את דעתכן בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    מפגש עם אמהות מהגן

הוספת תגובה

• ועוד דבר

ענת
    31/12/2013

אני רוצה רק להוסיף שבגן הוא נחשב לילד חברותי ואהוב . הוא משחק יפה עם כולם.
    ויש ילדים מהגן שמבקשים לשחק איתו אחה"צ.
    אבל הוא לא מבקש להפגש עם חברים אחה"צ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפגש עם אמהות מהגן - תגובה

טובי פלד
    02/01/2014

שלום נעמה
    לילד שלך לא יגרם כל נזק מאי הופעתך במפגשי האמהות. כן כדאי לך לעודד מפגשים עם חברים בשביל הבן שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - בן שנתיים
    נטע
    31/12/2013

אז הילדון כבר בן שנתיים בדיוק.
    כבר כמה חודשים בלי חיתול בשעות הערות. היתה כבר תקופה ארוכה שהתריע לפני הפיפי ואז הלכנו לשרותים וכמעט ולא היו פיספוסים, ועכשיו אנחנו תקועים בתקופה ארוכה של פיספוסים. הוא לא אומר לפני שיש לו אלא כש(לרוב) כבר רטוב. למזלי הוא משתף פעולה טוב כשאנחנו יוזמים הליכה לשרותים וככה בעצם אני נמנעת מפיספוסים, אני פשוט תוהה אם זו הדרך ועד מתי.... הרי אני רוצה שהוא יגיע למצב שבו יש לו פיפי והוא פשוט קם והולך לעשות, ולא שהוא סומך עלינו שתמיד ניקח אותו.... אני דורשת יותר מידי מבן שנתיים או שזה לגמרי הגיוני? בקיצור - אשמח לעצות בנושא הזה.
    אבל - עוד לא סיימנו את השאלות :)
    קקי - מאז שבלי חיתול בשעות הערות תמיד אומר כשיש לו קקי, אבל מייד מבקש (ומקבל) חיתול ותוך שנייה עושה בחיתול. היו 3 פעמים בלבד בהן ברח לו קקי במכנסיים (וזה בתקופה של כמה חודשים טובים). אבל - לא מוכן לשבת לא בסיר ולא על הישבנון. עושה את הקקי בעמידה וזהו. איך מסיימים את זה....?
    ומה עם חיתול בשינה - מתי לעבוד על זה?
    הלחץ שלי הוא טיפה כי בעוד חצי שנה - כשהפעוט יהיה בדיוק בן שנתיים וחצי, ייצתרף אח חדש למשפחה, ומקריאה פה אני שומעת על ריגרסיות בעקבות הארוע הזה, בטח ובטח לא זמן טוב לבחור כזמן לשינויים, בגלל זה אני תוהה אם ואיך לעשות הכל לפני שהאח החדש יגיע למשפחה, אם בכלל זה נכון מבחינת הגיל.
    תודה למי שקראה עד פה :)
    עצות יתקבלו בברכה!

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - בן שנתיים - תגובה

טובי פלד
    02/01/2014

נטע היקרה
    הילד מתבגר וכל תהליך הגמילה ההוא לוחץ מדי . עזבי אותו . אל תתעסקי בזה יותר מדי זה הכל בשלות של מערכת העצבים. הכי חשוב לא להראות לחץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן השנתיים בוכה כל היום בגן-עזרה!!!
    בת אל
    22/12/2013

שלום בני בן שנתיים ו5 חודשים ,שנה שניה באותו גן. מלפני גיל שנה גילה חיבה וקשר עמוק לאבא שעובד מהבית .התחלתי לעבוד בחוץ לפני כשבועיים והאב אוסף אותו מהגן. הילד לא עוזב את אביו ועומד בהיסטריה אחרי השירותים שהאב מתפנה. הוא לא מסכים שאעשה איתו שום פעולה ותמיד בוכה לאבא שכרגע מטפל בו והתחיל להיות איתו יותר ולטפל בן בזמן האחרון. גם בלילה אם אני קמה אליו הוא צורח שאבא יגיע. אציין שמאז ומתמיד האב היה בעדיפות על אף שאני המטפלת העיקרית כי לא עבדתי בחוץ.
    כרגע המצב החמיר ועיקר הבעיה היא שהוא לעיתים בוכה כל היום בגן לאבא ומהרגע שקם לא מסכים אפילו שינעלו לו נעליים. גם בבוקר הוא בוכה לאבא ובכניסה לגן עושה צרות. הילד מאוד אהב את הגן והגננת מכירה אותו אישית ואומרת שמילד עצמאי שמח ופעיל הפך לבכיין. אציין כי היו בינינו בעיות ואנו לעיתים מתווכחים לידו.
    המצוקה כרגע היא פתירת מצבו בגן אשמח לעזרה בדחיפות תודה!!!

הוספת תגובה

• בן השנתיים בוכה כל היום בגן-עזרה!!! - תגובה

טובי פלד
    25/12/2013

שלום בת אל
    המריבות ביניכם גורמות לילד תחושות חרדה. עדיף שלא תריבו לידו ותרגיעו מאד את האווירה בבית.
    נסו לצאת ליום שלם ביחד תהיו אתו הרבה זמן ואת כל הזמן שהוא רוצה.
    חשובה שהאבא יתמוך בך ויראה לילד שהוא תומך בך.
    תנו לעניין עוד קצת זמן . זה יעבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טובת הילד ?
    יערה
    22/12/2013

זוג שהכיר כשהאשה היתה בתחילת הריון , עברו לגור יחד , נולד ילד , בן הזוג נקשר אליו וגידל אותו כמו אב ביולוגי , כעת בגיל שנה וחודשיים בן הזוג החליט להפרד , אך רוצה להמשיך להתראות עם הילד . מה טובת הילד במקרה זה? . ( זה אינו האב הביולוגי ואין לו מחוייבות פרט לרצונו הטוב)

לקביעת תור
    סגירה
    טובת הילד ?

הוספת תגובה

• טובת הילד ? - תגובה

טובי פלד
    25/12/2013

טובת הילד שימשיך להתראות ולמור על הקשר עם בן הזוג.חד משמעי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו-3 תולש ריסים ושיער ראש
    עירית
    17/12/2013

שלום. בני בן השנה ושלוש החל לגלות סקרנות ולהתעניין בריסים שלו וגם בשלי ושל אחיו התאום. לאחרונה שמתי לב שבמקום הליטוף שאפיין את הסקרנות הזו, הוא החל ממש לתלוש את הריסים במכוון. הדבר נעשה גם במצב ערות וגם תוך כדי הירדמות או התעוררות חלקית משינה. בנוסף שמתי לב שאותו הדבר הוא עושה עם שערות ראשו הוא מושך אותן בחוזקה ואז הן נתלשות. המשיכה בשיער מתרחשת בעיקר לפני השינה. ממש נראה כי הדבר נעשה להילחם בשינה ולהכאיב לעצמו על מנת לא להירדם יותר מאשר איזשהי דרך הירדמות.
    חשוב לי לציין כי הוא עדיין לא למד הירדמות עצמית השינה עצמה היא קלילה מאד גם במהלך הלילה הוא דורש הרבה מאד ידיים והכניסה להירדמות גם דורשת ממני מאמץ קב.
    השאלה שלי היא מה עושים ואיך מפסיקים את תלישת השיכר? האם יש צורך בטיפול? ולמה הוא עושה את סה?

הוספת תגובה

• בן שנה ו-3 תולש ריסים ושיער ראש - תגובה

טובי פלד
    25/12/2013

שלום עירית
    הדבר נובע ממתח .זו תופע ידועה
    כדאי ללכת לטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות אצל תינוק בן חודשיים
    גלי
    17/12/2013

בני בן החודשיים סובל מעצירות כבר שבוע.
    הוא מתקשה לעשות קקויהוא ממש מתאמץ וכשזה יוצא זה יוצא כגוש אחד בצבע ירוקנחרדל (סליחה על התיאור).עד לפני שבוע הוא היה עושה קקי רגיל בלי התאמצות.
    אשמח לקבל פיתרון מה אפשר לעשות לעזור לו.

הוספת תגובה

• עצירות אצל תינוק בן חודשיים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    18/12/2013

שלום לך אימא יקרה
    פני לטיפת חלב שבה אתם מטופלים
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גלי
    20/12/2013

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה