מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביעותי לילהרונית25/05/2015
שלום רב
אני בת 37 אם לתאומות בנות ארבע וחצי. כמובן שלכל אחת אופי אחר לגמרי. אחת מהן ממושמעת מאד נוחה וקלה , והשניה פחות ממושמעת , מאד מאד רגישה ובוכה מבכל דבר.יש לה גם ביעותי לילה יש לילות שאני לא ישנה בכלל ,כל רבע שעה חצי שעה היא בוכה וצועקת ולא נרגעת מכלום לא מוכנה שאגע בה או ארגיע אותה..ככה כל הלילה...אני נותת לילדה הזו הכל את כל עולמי וחיי , יש לציין שאני גרושה ואת האב הן רואות בקביעות פעמיים בשבוע.גרושים כבר ארבע שנים.השנה באוקטובר אבי ניפטר ממחלה והן היו קשורות אליו...האם יש קשר בין הדברים? מה אפר לעשות כדי לעזור לילדה? אני יעשה הכל אנא עזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביעותי לילה - תגובה
טובי פלד27/05/2015שלום רונית
אני מציע לך לישון איתן כל לילה . ולגעת בהן עד שהן נרדמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 1.8 משתוללת בטרוףisabel19/05/2015
ביתי פעוטה בת שנה ושמונה חודשים, בת יחידה בינתיים.
מאוד עצמאית ומפותחת, אנו דוברים שלוש שפות בבית והיא בגן דו לשוני. למרות שהתקשורת של ילדים מרובי שפות איטית היא מבינה כמעט הכל שלושתן ומדברת ג'בריש בצורה שוטפת :) רוקדת את כל השירים עם התנועות המתאימות (עוגה עוגה, עשר אצבעות וכו..) אוכלת הכל מהכל בלי בעיות, ומאוד חיכנית וחברותית ובלי בעיות בכלל.... כשמבקשת משהו ומסבירים לה שאי אפשר זה עובר חלק והיא עוברת לדבר הבא, רק בדבר אחד אני עובדת עצות, כשבא לה משהו פתאום משהו ספציפי או כשהיא מתעוררת משינת צהריים (בבוקר אחרי לילה אין את זה) באופן קבוע היא משתוללת כמו אחוזת דיבוק, צרחות איומות (ללא דמעות כמובן) נזרקת על הרצפה ומשתוללת (היא מתמידה זה יכול להמשך גם שעתיים!!!), ניסיתי הכל להתעלם, לחבק, להתעלם ומידי פעם לחבק או ללטף ושום דבר לא עוזר!! מיואשת, מה עלי לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 1.8 משתוללת בטרוף - תגובה
טובי פלד27/05/2015שלום רב
זו כנראה תוצאה של שינה לא מאוזנת ולא טובה וקושי בדחיית סיפוקים .משהו בביולוגיה של השינה. כשאת מעלמת איך את עושה את זה? נסי להתעלם לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 1.8 משתוללת בטרוף - תגובה - תגובה
טובי פלד27/05/2015תני לי יותר פרטים על ההתנהגות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות לא רצויה ופחד לישון במיטהנטלי15/05/2015
שלום, ביתי בת שנתיים וחודשיים. מגיל שנה וחצי היתה בוכה בהיסטריה כשהשכבנו אותה לישון במיטתה ורוב הפעמים אנו ישנים איתה בספה בסלון ומעבירים אותה למיטה. כמה פעמים ניסינו להשכיבה במיטתה ברוגע גם סיפור ניסינו וכלום לא עוזר היא מסרבת בתוקף צועקת בוכה מעיפה כל דבר שיש לידה ומעוניינת אך ורק שאביה יקח אותה בידיים וזה גם כאשר אנו מטיילים איתה היא ממש מתעקשת ולא מרפה שוכבת ברצפה ורוקעת ברגליים בעצבים והתופעה החדשה התחילה לזרוק דברים שנמצאים על ידה. אני מדברת באסרטיביות וחוזרת על דברי שלא עושים כך וכך ומאפשרת לה לבכות ולכעוס אם היא מגזימה בהתנהגותה אפשרי להעניש בגיל כזה? כי לפעמים נראה כי היא עושה בכוונה למרות שהיא יודעת שאסור לה. האם עלי ללכת ״ראש בראש״ כדי שתבין או לעגל פינות וכן לאפשר לה לעשות את רצונה? כי בזמן האחרון ממש קשה לי איתה כל מה שהיא רוצה היא עושה סצינות ולא מפסיקה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות לא רצויה ופחד לישון במיטה - תגובה
טובי פלד16/05/2015שלום רב
נטלי
התנהגות כזאת מצביעה על חרדות פרידה שפוחתות כאשר אתם לידה או כשהיא פעילה . יש בלוטה במרכז המוח שמשדרת אותות מרגיעים כשהגוף נמצא בתנועה. אני מציע לך קודם כל להבין שכך הילדה מרגישה והיא לא עושה דבר דבר בכוונה. דבר נוסף זה להיות אתה בלילות ושתהיה אתכם ותישן אתכם. או לידכם. היא זקוקה למגע החושי של עור בעור זה מרגיע אותה. ולעשות אתה כמה שיותר פעילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות לא רצויה
נטלי16/05/2015אוקי. ומה לגבי התפרעות כשאנחנו מתקשים להרים אותה והיא שוכבת ברצפה ומעיפה דברים? גם מרימה יד לעברנו ומתעצבנת .וכשאנו כועסים ומסבירים לה היא עוד יותר כועסת. שום דבר לא מרגיע אותה לא מוצץ לא משחק רק לקבל את מבוקשה.
האם לאפשר לה לכעוס ולבכות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות לא רצויה - תגובה
טובי פלד16/05/2015שלום נטלי
התנהגות זו גם היא נובעת מחרדות . אל תכעסו ואל תצעקו ואל תענישו . תהיו שם בשקט בלי לדבר ,אפשר לחבק אם היא רוצה אבל בלי מילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לאילתTal22/04/2015
היי, חשבנו לנסוע לאילת באזור מאי יוני עם תינוקת שתיהיה בחודש מאי בת חצי שנה , רצינו לדעת האם ניתן להכניס אותה איתנו לבריכה ( במיוחד שזכור לי שבאילת הבריכות ממש קרות ), אשמח לתשובה בנושא , תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לאילת - תגובה
ד``ר אורה רבר13/05/2015עדיף להתיעץ עם רופא הילדים או עם טיפת חלב שיש להם את כול המידע על התינוקות
לדעתי לא רצוי להכניס לבריכה בגיל זה
בילוי נעים אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחו"ל של הורה ללא התינוקציפור דרור15/04/2015
שלום,
אני אב לילד מקסים בן שנה וחודשיים.
השנה האחרונה הייתה קשה לי מאוד רגשית, מלאת תהפוכות ואירועים בריאותיים שאיני מורגל אליהם.
תמיד הייתי סוג של נווד וחובב של טיולי טבע. כעת אני מרגיש שאני חנוק וחייב אוויר לנשימה, ורוצה לצאת לטיול של כ 40 ימים בחו"ל. ממש מרגיש שהנשמה שלי זקוקה לזה, אחרת אני מתוסכל וזה ממש משפיע על התפקוד שלי בבית וביחסים עם אשתי.
אשתי שיודעת עם מה ומי התחתנה מוכנה לשחרר את החבל למעני ולמען הזוגיות. הדבר שמפריע לי היא שאלת הניתוק מהילד. עם כל הצורך והכמיהה שלי "למלא מצברים", אינני רוצה לפגוע בו.
אציין שאני מאוד אוהב אותו ויש לנו קשר מצוין, עם זאת אודה בכנות שאמו היא דמות דומיננטית יותר בחייו עד כה. כמובן שאם אסע היא תהיה איתו ותדאג לכל צרכיו.
האם ניתוק של ילד מהורה אחד לתקופה כזאת יכולה לגרום לאיזשהו נזק רגשי לילד? או נזק ליחסים בינינו בעתיד? חרדת נטישה? משהו????
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחו"ל של הורה ללא התינוק - תגובה
ד``ר אורה רבר16/04/2015שלום לך ציפור דרור
אם אתה מרגיש שאתה ממש חייב ואשתך מבינה את הצורך סע לשלום וחזור בשלום עם אנרגיות חדשות.
כמה הערות: אם האם הינה בכול מקרה הדמות הדומיננטית בחיי הילד אין סיבה לתחושת נטישה אצל הפעוט.
מקווה שלאם יש עזרה מכוון שלא פשוט להתמודד עם פעוט לבד.
כאשר תחזור קרוב לוודאי שבנך יתרחק ממך לתקופת מה אך לאט לאט יתקרב בחזרה זאת כמובן בעידוד שלך.
אם ניתן לקצר את התקופה זה יטיב עם שניכם.
נסיעה טובה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה!
ציפור דרור17/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים חמורים !לולה14/04/2015
שלום, תינוקי בן חודש וחצי, עקב בעיית גזים חמורה החלפנו לו מספר פעמים את האוכל, ממטרנה קונפורט לסימילאק קונפורט ועקב המלצת רופא עכשיו אנחנו עם נוטרימגן.
הקופסא מאוד יקרה גם אחרי הנחת הקופה עם המרשם.
רציתי לדעת:
1. אם הנוטרילון פפטי גוניור גם יכול להתאים? אם כן, האם הוא עדיף?
2. זה בסדר להחליףבתדירות כזאת את האוכל? זה לא פוגע בתינוק באיזה אופן?
תודה ;)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים חמורים
sh_b15/04/2015היי לולה
כל הפורמולות המפורקות הן במחיר זהה.
לנוטרמיגן יתרונות מסוימים כמו תוספת של פרוביוטיקה ועוד...
צרי קשר עם שירות הלקוחות שלהם, לעיתים ניתן סיוע במתן תרומות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואין את זה בנורילון?
לולה15/04/2015מומלץ יותר נוטרימגן...???
(אני שואלת כי את הנוטרילון אני יכןלה להשיג במחיר מוזל דרך טבע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדלים
sh_b15/04/2015תתקשרי לשירות לקוחות, יסבירו לך מה ההבדלים בין שתי הפורמולות וככה תוכלי להחליט מה מתאים במצב שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שבועיים - מספר שאלותמיכל10/03/2015
שלום רב,
בני בן שבועיים ויש לי מספר שאלות:
1) האם ניתן לקלח/לחפוף עם סבון כלשהו או שמספיק לקלח רק עם שמן בלינאום (אותו אני שמה במים לפני הכנסת הילד) בגיל הזה?
2) במידה ואחרי קקי אני רוצה לשטוף לו את הישבן בלבד האם ניתן לשטוף עם סבון?
3) בני נוהג לגהק כמעט לאחר כל ארוחה (ניזון מתמ״ל) האם להרים אותו בידים עד שיסים לגהק או להשאיר אותו שוכב בעריסה?
4) מאיזה גיל נותנים ברזל?
תודה רבה והמשך שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שבועיים - מספר שאלות - תגובה
טובי פלד27/05/2015שלום מיכל
לא צריך לשטוץ עם סבון בכלל. זה רק מזיק. מים זה טבעי הסבון מוריד מהגוף חומרים שמגינים על הגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פער עצום בין ההתנהגות בגן ובביתדאל16/01/2015
שלום רב,
מתנצלת מראש על אורך ההודעה. רוצה לתת תמונה כמה שיותר מדוייקת.
בני בן 3.4 , אח צעיר לשני בנים (7,9) נכנס בתחילת השנה לגן עיריה (עד אז היה בשלושה גנים פרטיים).
בבית הוא ילד תקשורתי, חברותי, מצחיק (מאוד), שמח, יכול להעסיק עצמו זמן רב ומדבר ללא הפסקה! לעיתים הוא בודק גבולות, אך גם מרגיע את עצמו (לפעמים גם אומר "עכשיו נרגעתי" - אני יודעת שהגננת עובדת איתם על יכולת זו).
בגן הגננת מציירת תמונה שונה ל-ח-ל-ו-ט-י-ן. של ילד שלא מביט בעיני הצוות, מסתובב בגן בחוסר מעש עד שהגננת מתערבת ומכוונת אותו . לדבריה הוא זקוק להרבה מאוד תיווך, גם במשחק עם חברים. כאן רוצה לציין שיש אינטראקציה מאוד טובה והרבה מלל בינו לבין החברים שמזמין הבייתה. כולל ילדים מהגן.
לדבריה הוא כל הזמן משמיע קולות (לא מילים) ולעיתים מסתובב במעגלים בגן!!
אין לי ספק שאוהבים אותו בגן ושהוא אוהב ללכת לגן. יחד עם זאת אני לא מצליחה להבין איך הגננת מציירת תמונה ככ שונה עד כי נראה כאילו בכלל לא מדובר בבן שלי! חשבתי שאולי הוא עדיין נבוך ולא מרגיש בטוח, אבל כבר עברו 4 חודשים מאז תחילת השנה.
בשבועיים האחרונים אני הרבה יותר שואלת ומדובבת אותו לספר והשבוע קרו 2 מקרים שהדליקו אצלי נורה אדומה: האחד, כשבאתי לאסוף את בני מהגן, ברגע שנכנסנו לרכב הוא אמר לי שצריך להחליף לו בגדים כי ברח לו שתן בחצר (כלומר היה כמה שעות עם השתן ולא אמר כלום לצוות), המקרה השני היה כשהגננת נתנה לו תפקיד במשחק חברתי שהיה בגן והוא לא רצה, אבל לא אמר לה כלום (רק לי הוא סיפר בבית). עוד אציין שבתמונות שהגננת שולחת הוא אף פעם לא נראה כי לדבריה הוא לא רוצה להשתתף.
מבקשת לדעת האם נתקלתם פעם בהבדלים ככ תהומיים הין התנהגות בבית ובגן? ממה יכולות לנבוע התנהגויות ככ שונות? האם מדובר במבוכה? והרי הוא שם כבר 4 חודשים!?! אשמח לשמוע את דעתכם כי אני מאוד מבולבלת ולחוצה, שלא לדבר על לא ישנה בלילות.
אגב חשבתי לערב את הפסיכולוגית של הגן, אבל לא שמעתי דברים טובים על המקצועיות שלה ומצד שני העבודה-תצפית חייבת להיעשות בגן.
מודה מראש לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער עצום בין ההתנהגות בגן ובבית - תגובה
טובי פלד16/01/2015שלום דאל
הילד המוצלח שלח כנראה סובל מחרדה חברתית. הוא מרגיש טוב איכן שהוא מרגיש בטוח כמו בבית. בגן בגלל העומס החברתי והדרישות לחברותיות הוא מפחד ומסתגר. אני מציע לך להיעזר בפסיכולוגית של הגן. הענין דורש טיפול יסודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצד שני...
דאל17/01/2015הוא משחק מקסים עם החברים שבאים אליו. בין אם מדובר בחברים מהגן או ילדים של חברים שלנו. הוא תמיד משחק עם החברים של הבן האמצעי שלי (והם באים הרבה), אנחנו גם משפחה שמטיילת המון ונפגשת עם הרבה חברים וילדים מחוץ לבית. עם האחיינים בני גילו הוא כמובן משחק ומתקשר נפלא! במסיבה שהייתה בגן השנה הוא רקד וצחק והשתתף ללא שום סימני חרדה. חוץ מזה פעם בשבוע הוא הולך לשעת סיפור ונכנס לחדר עם 30-40 ילד לבד ללא קושי (הכניסה להורים אסורה). נראה לי שאם היה מדובר בחרדה חברתית התנהגותו הייתה שונה במצבים שהזכרתי . לכן אני שוב חוזרת לנקודת ההתחלה שהפער בין ההתנהגויות לא סביר. אני טועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצד שני... - תגובה
טובי פלד17/01/2015שלום רב
אולי הפחד הוא מסמכות. הכוונה היא סמכות של הגננת . נסי לבקש מהגננת שתקבל אותו בחום ובשמחה בולטים ותפנה אליו במשך היום ותעניק לו הרבה תשומת לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 14 חודשיים ושינה בלילהרינת09/01/2015
ביתי מאז שנולדה לא מוכנה לישון אני רצינית מאז שתפסתי אותה בידים היא נירדמת וכשאני מניחה אותה במיטה היא מתעוררת
וכמובן זה הפך להרגל ולא מספיק אני גם מניקה אותה שככה לא היה אכפת לי ורוב הזמן הייתי מניחה אותה ערה וכמובן הייתה בוכה המון
ועד היום המצב נואש ומחמיר אני מאוד עייפה והיא לא מוכנה לישון היא ידנה למשך שעתיים ומתעוררת כדי להתחיל את היום
היא ישנה צהריים משעה 10 -12 ולפעמים פחות
ואז נראה שהיא לא עייפה ולא מוכנה לישון עד השעה 7וחצי שמונה ואז היא מתעוררת ב 10 ואז מתחילה המלחמה כל הלילה
כני כל כך עייפה וכמובן שנת הצהריים שלה אני גל ידנה איך זה מאוד קשה לציפור היום יומי אמרו לי לתת לה לבכות ונתתי היא עקשנית וקשה
ולא מוכנה לקחת בקבוק ולא מוצץ
תעזרי לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 14 חודשיים ושינה בלילה - תגובה
טובי פלד10/01/2015תרגילי אותה לישון .קודם כל תישני על ידה . אחר כך תקומי. יש עוד שיטה וזה להיות על יד בלי ליצור קשר עיין בלי לדבר עד שתירדם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפליז עוד עצה
רינת16/01/2015שלום לכם!ניסית את הדרך שהצעתם לי זה ממש לא עובד היא מתעוררת כל כמה שניות כדי לבדוק עם אני נימצאת
אפילו ישבתי רחוק מימנה ושרתי לה ולאט לאט המנחתי את הקול
וכמובן היא התעוררת בבכי קורע לב
האם זה נכון שתינוקות במצב שלי קשה להרגיל אותם לישון עד גיל 3?
האם יש עוד דרך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפליז עוד עצה - תגובה
ד``ר אורה רבר16/01/2015שלום לך אימא יקרה
הדרך המומלצת היא סבלנות. קודם שכנעי את עצמך שהדרך עובדת. התחילי בטקס שינה הכולל סיפור או שיר נשיקה וחיבוק. לאחר מכן שבי או שיכבי על מיטה לידה, עד שתרדם. מבלי ליצור קשר עיין או מגע גופני כול שהוא. בלילות הראשונים הישארי שם עד הבוקר, על מנת שתהיה בטוחה שאת שם. רק לאחר שתישן מספר לילות ברצף מבלי להתעורר, חזרי לישון במיטה שלך כמה דקות אחרי שתרדם. כך תהפכי את השינה הרצופה להרגל.
בהצלחה ושינה נעימה ורצופה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפליז עוד עצה - תגובה
טובי פלד17/01/2015שלום חגית
צריך סבלנות לתהליך . זה עובד .זה יכול לקחת כמה לילות . בלי לדבר ,בלי לשיר .פשוט להיות שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפליז עוד עצה - תגובה
טובי פלד28/01/2015שלום לך אימא חגית
אני מעתיק את התשובה של דר אורה ורבר. זו הדרך הנכונה. ליצור הרגל חדש ולתת לה את הביטחון שאת שם.
הדרך המומלצת היא סבלנות. קודם שכנעי את עצמך שהדרך עובדת. התחילי בטקס שינה הכולל סיפור או שיר נשיקה וחיבוק. לאחר מכן שבי או שיכבי על מיטה לידה, עד שתרדם. מבלי ליצור קשר עיין או מגע גופני כול שהוא. בלילות הראשונים הישארי שם עד הבוקר, על מנת שתהיה בטוחה שאת שם. רק לאחר שתישן מספר לילות ברצף מבלי להתעורר, חזרי לישון במיטה שלך כמה דקות אחרי שתרדם. כך תהפכי את השינה הרצופה להרגל.
בהצלחה ושינה נעימה ורצופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפליז עוד עצה - תגובה
טובי פלד28/01/2015זאת הדרך אבל בלי לדבר ובלי ליצור קשר עיין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוכה מתוך שינהשחר08/01/2015
היי
אשמח לדעת מדוע בני בן החודשיים משמיע קולות של בכי תוך כדי שינה ומה ניתן לעשות בנדון.
אציין שהוא לא מתעורר אלא רק משמיע קולות בכי במהלך השינה
בברכה
שחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוכה מתוך שינה - תגובה
טובי פלד10/01/2015שחר שלום בזמן השינה המוח עובד .הוא מעבד חוויות ומנסה להתגבר על פחדים. זהו תהליך מעורר רגשות.אין מה לעשות אל תעשי דבר תני לטבע לפעול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק היסטרי בלילהנעמי31/12/2014
שלום הבן שלי בן שנה וחצי למד לישון ולהירדם מעולה כבר לפני יותר מחצי שנה. בחודש האחרון הוא היה ממש חולה והבאנו אותו לישון איתנו במיטה. עכשיו, אחרי שהבריא הוא לא מצליח להירדם לבד ומתעורר באמצע הלילה בבכיות הסטריות. גם כשאני ניגשת אליו הוא מתעצבן אלי וממש צורח. ויכול להתעורר כל חצי שעה!
מידי פעם אני מרגישה שכואב לו השיניים אבל הוא כבר סיים להוציא את כולם אז לא יודעת למה לשייך את זה...מה דעתך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק היסטרי בלילה - תגובה
ד``ר אורה רבר07/01/2015שלום לך אימא יקרה
בעקבות המחלה הרגלת את בנך הפעוט לישון איתכם במיטה.
מבחינת הפעוט זהו מצב מושלם. אימא ואבא לידו חם ונעים אין פחדים אין לבד הכול טוב.
אך השאלה אם אתם רוצים אותו איתכם במיטה לעוד תקופה לא קצרה. אם התשובה היא לא, (תשובה עדיפה בעיני).
יש להרגילו בחזרה לישון במיטה שלו. לא להוציאו משם כאשר בוכה.
אפשר לשבת לשכב לידו על כורסא, מיזרון, מיטה נוספת ולהישאר שם עד שירדם. על ההשכבה להיות רגועה ולאחר מכן לנתק כול מגע וקשר עיין. רק להישאר שם בשבילו עד שיתרגל. אם תהיו עקביים ההרגל להרדם במיטה שלו ולהישאר שם ימשך. אם את חושדת שיש גורם רפואי להתעוררויות, (מה שלא נראה לי), רצוי לבדוק. רק אחרי שתהיי בטוחה שזהו רק הרגל רע שצריך לשנותו תצליחי בכך
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק היסטרי בלילה - תגובה
טובי פלד07/01/2015שלום נעמי
בעיני עדיף שתשנו אתו ותעניקו לו את הביטחון שהוא זקוק.הביטחון שהוא מקבל מהמגע אתכם בלילות מפחית את הורמון הקורטיזול שהוא הורמון הלחץ ויוצר רגיעה שמאפשרת התפתחות טובה יותר בכל התחומים.
יש חילוקי דעות בין אנשי המקצוע בתחום הזה אולם הדעה שלי מבוססת מדעית ופיזיולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים וחרדות אצל בתי בת ה 3מורן28/12/2014
בתי בת 3 וחודשיים תמיד הלכה לישון ללא כל בעיה לפני כ3 ימים התעוררה בבוקר מחלום רע על כלבים ככל הנראה ומאותו רגע מסרבת בכל תוקף ותוקף להיכנס לישון במיטה בוכה בהיסטריה וצעקות אמש נרדמה בסוף במיטתי וכשהעברתי אותה והתעוררה בלילה שוב חזר הניגון והחל הבכי והצעקות אני פשוט חסרת אונים וממש לא מוכנה לאפשר את האופן שבו לא ישנים במיטות שלהם.בנוסף מרגע ההתעוררות מהחלום היא גם לא מוכנה לשחק ולהתקרב למיטה מה לעשות אני זועקת לפתרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים וחרדות אצל בתי בת ה 3 - תגובה
טובי פלד16/01/2015מורן שלום
תשני אתה במטה או שתישן איתכם . תרגיעי אתה בנוכחות שלך או של בעלך . זה יעבור בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שלא רוצה לשבת בכיסא בטיחותיערה20/12/2014
שלום, יש לי תינוקת בת שנה וחצי שלא מעוניינת בכלל לשבת בכיסא בטיחות כל פעם לפני נסיעה עושה לנו סרט צורחת ובוכה אני מציעה לה תמיד במבה או משחק חדש וזה לא מעניין אותה היא ממשיכה להתעקש לא להתיישב בכיסא בטיחות, לעיתים רחוקות היא מסכימה להתיישב בכיסא. בגלל הסיבה הזאת אנחנו פחות נוסעים עם האוטו יחד איתה. השאלה שלי מה עושים במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת שלא רוצה לשבת בכיסא בטיחות - תגובה
ד``ר אורה רבר20/12/2014שלום לך אימא יקרה
יש דברים שחייבים אם תהיי בטוחה שחייבים תצליחי במשימה. כמו שלא תאפשרי לילדה לרוץ לכביש, כך תתגברי על ההתנגדות לחגורת הבטיחות. חייבים וזהו, שמירה על החיים היא הערך החשוב ביותר, זהו הגבול הברור שאין עוררין עליו
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעללות רגשית ??????????טלי18/12/2014
שלום,שמתי לב כי בתינוקייה שלנו הילדים ישנים בשעות קבועות, ומי שלא נרדם או בוכה ומפריע - כועסים עליו "די,מספיק,הערת את כולם,תשב בצד"- הכל בטון כועס. או שנניח ילד אכל ורעב שוב , אומרים לו "לך מכאן, אכלת כבר" בטון כועס. ההתייחסות בגן היא לא מתייחסים בכלל או התייחסות שלילית . ובכלל למי שבוכה כועסים עליו : "די, די, מה את רוצה " בטון כועס. אשמח לדעתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעללות רגשית ?????????? - תגובה
טובי פלד22/12/2014שלום טלי
את צודקת באבחנתך עדיף להרגיע מאשר לכעוס. קול רוגע על קול כועס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעללות רגשית ?????????? - תגובה
טובי פלד22/12/2014שלום טלי
את צודקת באבחנתך עדיף להרגיע מאשר לכעוס. קול רוגע על קול כועס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחצי מרבה לגעת באיבר מינהחנה15/12/2014
שלום יש לי בת שנה וחצי כמעט ולאחרונה נהנית להוריד בגדים(חורף!)ונוגעת באיזור הפות וכשאני מלבישה אותה היא צורחת ובוכה מה לעשות?האם זה מצב תקין אני פשוט לא מכירה את זה מהילדות האחרות שלי תודה על מענה בהקדם וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחצי מרבה לגעת באיבר מינה - תגובה
טובי פלד17/12/2014שלום חנה
איזור אברי המין עשיר מאד בעצבים וכל מגע גורם להנאה בגילאים צעירים . כך שזה יכול להמשיך . זה לא צריך להדאיג אותך.
לגבי הצרחות בזמן הלבוש , יכול להיות שהיא רגישה מאד בעור , קשיים בוויסות חושי.
כדאי לעשות בדיקה אצל ניאורולוג , יתכן וצריך בד יותר רך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)