מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשיים במעברים אצל תינוק?אמא19/11/2015
שלום,
בני בן 6 חודשים נולד לאחר הריון סבוך במיוחד.. ומתוח במיוחד בו הייתי בשמירת הריון קפדנית 8 חודשיים רצופים ועברתי ים של בדיקות.
הוא ילד בריא ומופתח מעבר לגילו (כבר זוחל, ממלמל..). הוא רגיש במיוחד (לדעתי) ושם לב לדקויות למשל, מכל הבגד שם לב לכפתור הכי קטן.
אורח החיים שאנחנו מנהלים לא פשוט. מתניידים הרבה בין הצפון למרכז. בכך שבמרכז אין לנו מעגל חברתי ובצפון משפחה וחברים. אני עדיין בחופשת לידה (הארכתי) בכך שיוצא שאם אנחנו במרכז שבועיים אז הוא לא נחשף לאינטראקציה עם זרים ואם אחר כך נהיה בצפון שבוע אז יהיה מוצף בסבים וסבות, קרובי משפחה וחברים.
לאחרונה הוא מתפרץ כשזר מתקרב אליו (אפילו הסבים). הוא בוכה הרבה ובכלל הוא התחיל לבכות הרבה גם אחרי שחוזרים מהצפון וההצפה כבר איננה. נהיה רגיש במיוחד רוצה כל הזמן להיות על הידיים, בתנוחה מסויימת..ואם מחליפים תנוחה מתפרץ בבכי שיכול להימשך שעה עד שעה וחצי רצוף.
מאז שנולד הוא ער יותר בלילה בכך שיוצא שלא יושן לפני 5 בבוקר בדרך כלל. זה גם מאוד מקשה עלינו.
הוא גם מסרב לשחק לבד ונדיר מאוד שהוא על השטיח לבד (בעודי עדיין בחדר) ומשחק כמה דקות ללא היותי צמודה ממש אליו.
לפעמים אם מכבים האור למשל בהיותי חצי ישן ויונק מפסיק לינוק ויכול להתפרץ בבכי ובהתקף עצבים קשה. הרגישות שלו והרצון שלו להיות צמוד אליי או לאבא שלו כל הזמן מקשה עליינו מאוד.
בנוסף אני לא מצילחה להכניס אותו לשגרה של שינה ואוכל. התחושה שלי שהוא רגיש ואנחנו מקשים עליו במעברים שעושים. מה ניתן לעשות להרגיעו והאם באמת מעברים כגון המתוארים משפיעים על תינוקות בגיל הזה ? מה עדיף לנסות לחשוף אותו יותר לאנשים או להימנע ממפגש??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים במעברים אצל תינוק? - תגובה
טובי פלד22/11/2015שלום אמא צעירה
ילדך כנראה רגיש באופן מיוחד לשינויים ולפרטים קטנים כתוצאה מזה הוא זקוק לקרבה תמידית שלכם כל הזמן. אני מציע להיות אתו כמה שיותר ביחד בלילה ביום אפילו במנשא קשור אליכם.כן לחשוף אותו לאנשים אבל לא ללחוץ עליו להתקרב אליהם. זה יקח זמן עד שהרגישות הזאת תרד. לתת לו אווירה רגועה כל הזמן ,לא לצעוק עליו בכלל, לעשות אתו הרבה דברים שקשורים למגע ותחושות פיזיות.לתת לו בובה רכה.
השיוניים הרבים בין הצפון למרכז מקשים עליו להרגיש נינוח ובטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת דיבוררבקה14/11/2015
מבקשת לברר
ילדתי בת שנה ושבעה חודשים לא מדברת בכלל רק אמא אבא בקושי
שומעת מצוין מבינה מצוין מבצעת הוראות
האם עלי לדאוג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת דיבור - תגובה
ד``ר אורה רבר15/11/2015שלום לך אימא יקרה
לא לדאוג תעודדי : הקריאי סיפורים, דברי אליה, הראי לה חפצים ונקבי בשמם
תני משימות לביצוע כמו למשל: " תרימי בבקשה את המוצץ מהרצפה"
תעזרי לאימא לנקות את מה שנשפך". תביאי את הספר מהשולחן". ראי שאכן היא מבינה ומבצעת.חכי בסבלנות לכול ילד קצב התפתחות משו.
בהצלחה אורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3 שמפחד מהרבה דבריםעינת27/10/2015
שלום . יש לי ילד מקסים ופיקח בן 3 וחודשים אבל אני שמה לב שהוא מאוד מפחד מדברים חדשים או משינויים וגם מאוד בישן. דוגמאות לכך:הגמילה -הוא נגמל מפיפי כבר לפני חמישה חודשים גם יום וגם לילה אך מתעקש על חיתול בזמן שהוא מטיל צואה . ניסינו להסביר לו באמצעות סיפורים . זריקת הצואה לשירותים ועוד אך עדין מתעקש מאוד . בזמן האחרון אף הוא במצב של עצירות מכיון שאמרתי לו שיש לו פצעונים קטנים בטוסיק כי הוא עם חיתול ולא עושה את צרכיו באסלה. אמרתי פעם אחת והוא לא עוזב את זה .גם כעת שאני מנסה לשכנע אותו ולהסביר לו אחרת שנחליף מיד את החיתול ולא יהיה פצעונים הוא אינו מוכן לעשות אך מתלונן על כאבי בטן חזקים . דוגמא נוספת לפחד שלו משינוים זה הצגה שדיברנו עליה רבות שנלך לראות ואף קנינו את הספר במיוחד להצגה הוא מאוד רצה ללכת אך כשהגענו התחיל לבכות והתעקש שאינו רוצה להכנס לאולם ולמרות ניסיונות שכנועים רבים הדבר לא עזר ולא נכנסנו להצגה הוא טען שלא רוצה להכנס והגיב בלחץ ובכי . אני מאוד מוטרדת ולא יודעת אם זה נורמטיבי או משהו שדרוש טיפול .אשמח לעזרה וייעוץ.תודה עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3 שמפחד מהרבה דברים - תגובה
טובי פלד30/10/2015שלום עינת
זו רמת חרדה גבוהה מהרגיל .צריכים להיות סבלנים אתו למרות שבמקרים מסוימים .
צריך יותר הדרכה ופעילות. יכול להיות שאתם צריכים יעוץ יותר ממוקד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תקינה?אמא צעירה22/10/2015
שלום
הילדה שלי בת שנתיים וחודשיים ומזה יומים לאחר שעת הסיפור ובחיבוק לפני השינה היא מתחכחת בנו ומשמיעה אנחות, כששאלתי אותה בעדינות מה היא עושה היא החלה לצחוק. האם מדובר בהתנהגות בעייתית שמקורה בפגיעה מינית כלשהי שהיא חוותה או שמא בשלב התפתחותי (דוגמת אוננות)?. יצוין כי אין שינוי בהתנהגות שלה, הילדה מאושרת שמחה משחקת ומשתוללת... גם הגננת לא רואה שינוי בהתנהגות. ככל שלא מדובר בשלב התפתחותי אודה ליעוץ למי לפנות?. לתשובתכן המהירה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות תקינה? - תגובה
טובי פלד22/10/2015שלום רב
זו אוננות .,טבעי נורמלי
אין לך מה לדאוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא צעירה22/10/2015תודה. הפכת אמא היסטרית לרגועה ... טוב רק קצת רגועה:).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מושך בשיעראלה20/10/2015
שלום, אני אמא לתאומים בני 10 חודשים. בחודש האחרון אחד התאומים התחיל למשוך בשיער לאח שלו. בהתחלה אמרתי לו ",אסור" והוספתי תעשה לו "טובה" (תלטף..), אך כל פעם שאני אומרת לו "אסור" הוא שוב בכוונה מושך בשיער ואחיו בוכה כל הזמן אז הפסקתי להגיד לו ובמקום אני לוקחת אותו משם או מפסיקה את זה. יש לציין שכאשר הוא מושך לי או לסבתא בשיער אני אומרת אסור באסרטיביות. אני מטפלת בהם בבית, הם עדיין לא בגן. יש גם לציין כי אחיו רק בוכה ובורח ממנו. כיצד עלי לפעול ומה יהיה בגן אם ילדים אחרים ימשכו לו בשיער והוא בורח ולא מגיב או מחזיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מושך בשיער - תגובה
טובי פלד20/10/2015שלום אלה
תלמדי את האח להחזיר . אחד יותר תוקפן מהשני.תלמדי אותו להגן על עצמו ולאט לאט הוא ילמד. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמושך בשיער..כלים
אלה20/10/2015מה הכוונה ללמד אותו "להחזיר"? ללמד אותו למשוך בשיער? איזה כלים אני יכולה לתת לתינוק בן 10 חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמושך בשיער..כלים - תגובה
טובי פלד21/10/2015שלום אלה
את עושה בסדר גמור שאת מרחיקה את המושך את יכולה לומר לו בתקיפות רבה לא למשוך. ולזה שמושכים לו את השיער את יכולה ללמד למשוך בחזרה או לדחוף אותו. העיקר שיגיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומה של התינוק מהאמבטיהמאיר18/10/2015
היי,
התינוק שלנו בן 4 חודשים היה מתקלח עד עכשיו באמבטית גיגית לתינוקות עם מושב דפני ומעמד והיה נהנה מאוד.
בסוף השבוע נסענו לבית מלון ולא יכולנו לקחת את האמבטיה איתנו ברכב.
במלון חשבנו לשים את המושב דפני שנדבק בתוך האמבטיה בחדר רחצה ולהושיב את התינוק ולשטוף אותו באמבטיה עם הברז .
ברגע שהושבנו אותו במושב ופתחנו את הברז הוא כנראה נבהל מאוד והתחיל לצרוח צרחות איומות שלא הכרנו קודם.
מאז עברו כבר כמה ימים ובכל פעם שאנחנו מנסים לקלח אותו באמבטיה הרגילה שלו הוא לא מפסיק לבכות ולצרוח וכנראה קיבל איזה שהוא "טראומה" מהמקלחת במלון וגם אם אנחנו רק שמים לו אפילו קצת מים עוד לפני שמכניסים אותו לאמבטיה הוא כבר מתחיל לבכות..
מה ניתן לעשות? ואיך ניתן לטפל בזה? האם לקלח רגיל ולתת לו להמשיך לבכות עד אשר יבין שזה לא עושה כלום?או אולי לחלופין לנסות ולהימנע מהמקלחת כדי שאולי
" ישכח" ממה שקרה?
אודה לעזרה דחופה בנושא,
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומה של התינוק מהאמבטיה - תגובה
טובי פלד19/10/2015שלום מאיר
חכה כמה ימים ואז תקלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשיר13/10/2015
בתי ילדה לפני 10 ימים בן. בהריון התגלה אצלה תת בלוטת התריס והצטרכה לקחת כדורים לבלוטת התריס.
שאלה- היות והיא ממשיכה לקחת את הכדור של בלוטת התריס, האם זה עובר לתינוק בהנקה?
ומהן ההשפעות/השלכות לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
טובי פלד14/10/2015זאת שאלה לרופא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק דעתןטלי11/10/2015
שלום, בני בן שנה וחצי,נשארתי לגדל אותו בבית מוך אידיאולוגיה שבשנות החיים הראשונות תינוק זקוק לאימו, לחום, אהבה ויחס אישי אשר מקנים לו בטחון בהמשך החיים. לעצם העניין, בני חכם וסקרן, כל צעצוע התפתחות, כמו פאזלים למשל המותאמים לגילו, בדקה הראשונה מתלהב, אך ממצה מהר(מקדיש למשחק לכל היותר 5 דקות), ועובר הלאה. גם משחקים כמו לגו או קוביות עץ שניתן לשחק בהם קצת יותר מכמה דקות בגילו, וגם כשיושבים לשחק איתו בין אם אני או הסבא והסבתא או הדודים....הוא פשוט לא מסוגל לשבת יותר מכמה דקות. הוא מאוד פעלתן, מעדיף סתם לרוץ בבית, לחטט במגירות,בארונות, וגם את זה אני כמובן מאפשרת. אך מפריע לי שהיכולת שלו לשבת למשך זמן קטנה. גם ניסיתי משחקים המותאמים לגיל מעט יותר גדול(שנתיים), אך זה אתגר רב בשבילו והוא זונח אותם. אוסיף ואומר, שמאוד קשה להרדים אותו בצהריים ובערב. קשה לו להכנס לרוגע ולשינה, אלא אם כן, אני ישנה לידו במיטה שלי ו"נאבקת" בו, כי הוא מנסה לברוח ולרדת מהמיטה ואני מרימה אותו חזרה, ככה כמה פעמים עד שנרדם, אז אני מעבירה אותו למיטתו, וכל לילה הוא מתעורר באמצע הלילה כדי שנעביר אותו למיטתנו בחזרה. במהלך היום ישן בממוצע שעתיים ובלילה כ 9 שעות. אציין שהוא ילד מקסים, חייכן, חם אוהב ואהוב, וחכם ולכן גם מאוד עקשן ודעתן. אני באמת מאפשרת לו להתנסות בהרבה דברים וכמעט לא אומרת לו "לא" (למעט דברים מסוכנים), כי אז זה הופך למסכת בכי מתישה. אנחנו מטיילים, משחקים בגינות שעשועים, ועם עוד ילדים. משתמע אולי שקשה לי להתמודד מולו, אך גם כשניסיתי להרדים אותו במיטתו, הוא בוכה וצורח וקם עשרות פעמים, וגם כשיש דברים שהוא לא יכול לקבל (כמו עוד עוגה, כמו לשחק עם משקפיי ראייה, טלפון וכו') ועד שאני אומרת לו כבר לא, בסוף נאלצת לוותר כי קשה לי לתת לו לבכות וכי הוא לא מתייאש. אשמח לשמוע דעה מקצועית בהתמודדות בעיקר מול הנושא של אורך משחק, ומול הצבת גבולות ועמידה בהם אל מול ההתנגדויות של התינוק.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק דעתן - תגובה
טובי פלד12/10/2015שלום טלי
אשתדל לענות לך בהמשך בהרחבה אולם בשלב ראשון אני חושב שהילד שלך בסדר.
לך ולבן זוגך כנראה יש קושי לשים לו גבולות. תתחילי עם השינה .איך הוא משחק עם ילדים אחרים בני גילו.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
טלי12/10/2015תודה על המענה, כשאנחנו יוצאים לג'ימבורי/לגינת המשחקים, הוא מתחבר לילדים גדולים יותר (גילאי 3-4), אוהב לצפות בהם משחקים ואז מחקה אותם, הוא ניגש אליהם, מנסה לשחק איתם "תופסת" למשל או לבעוט בכדור....
עם הילדים בני גילו (שנה - שנה וחצי) פחות מתחבר, הוא יכול לחייך אליהם, אך לא לשחק איתם.
כשבאים אליו הביתה, (בד"כ הילדה של השכנים בת 4), הוא ניגש ישר לארונית המשחקים שלו, החברה מוציאה לו משחקים, והוא יותר עסוק בחלטוף לה צעצועים, הרבה פעמים מרביץ לה עם צעצועים (הוא לא עושה זאת בד"כ לילדים שאינו מכיר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
טובי פלד14/10/2015שלום טלי
צריך לשים לו גבולות ברורים ועקביים בכל דבר ולא לוותר. אם אתם לא מסוגלים לעשות זאת לבד כדאי מאד ללכת לייעוץ. פעם אחת תספיק. איפה שהוא מרגיש חזק הוא תוקפן איפה שהוא מרגיש לא חזק הוא נמנע .
תתחילו לעשות זאת כדי שלא תיתפתח בעיית התנהגות בהמשך. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעםחוה11/10/2015
בוקר טוב. בני בן השנתיים התחיל עם התקפות זעם. משהו קטן שלא מסתדר גורר בכי ,מכות צעקות כגון אמא תלך. אני ממש מרגישה חוסר אונים כי זה קורה הרבה. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם - תגובה
טובי פלד12/10/2015שלום חווה
הגיבי בשקט בלי לדבר הרבה אל תתני לו להרביץ לך . החזיקי אותו בידיים ותני לזה לעבור בשקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזירת ציפורניים עזרהשירי04/10/2015
יש לי ילד בן 4 שלא מוכן לגזור ציפורניים. ולא עוזר הפתעות ושכנועים. ואני ממש לא מכאיבה לו. אבל אין ברירה אי אפשר לגדל ציפורניים ארוכות ושחורות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזירת ציפורניים עזרה - תגובה
טובי פלד05/10/2015הי שירי זו תגובה של פחד. אם תמשיכי לפעול בנחישות זה יעבור. אפשר לשחק אתו משחקים בנושא הזה .כמו לגזור דברים לתת לו לגזור לךצפרניים.בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי וצרחותצליל25/09/2015
שלום הבן שלי בן שנתיים ועשרה חודשים, שבכלי ילד טוב אבל לפעמים חוטף מן כעס לא נשלט יכול לעלות על שולחן לצרוח לזרוק דברים מה שלא עושה כלום לא עוזר, חיבוק נישוק ואפילו הגבהת קול , אין לו בושה גם לתת סטירה לבני דודיו דבר שלא היה בעבר(אני גרושה 10 חודשים, הבא לא מגיע כפי שקבעו אולי זה גם אחת הבעיות אשמח לעזרה תודה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי וצרחות - תגובה
טובי פלד26/09/2015שלום צליל.תורידי אותו מהשולחן ותחבקי אותו חזק עד שירגע.בלי לדבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכי וצרחות - תגובה
טובי פלד05/10/2015שלום רב.התפרצויות כעס הן תוצאה של תיסכול. יתכן וגם העובדה שהיחסים בביית התערערו גורמת לכך. יש בזה גם מרכיב תורשתי. אם זה אפשרי כזה קורה לחבק אותו חזק שלא יוכל לזוז לתת לו לצעוק ולחזור על המשפט יהיה בסדר.חוץ מזה צריך לדבר אתו קודם בצורה מסודרת.בהמשך כדאי שתלכי יחד אתו לייעוץ. בהצלחה.בטיפול הנכון זה יעבור מהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ושלושה חודשיםשירן18/09/2015
שלום ושנה טובה, בני בן שנה ושלושה חודשים. לאחרונה אני ממש מרגישה איתו במלחמה. כמעט כל דבר מלווה בהתנגדות עזה, החלפת טיטול, סירוק השיער, הלבשה או כל דבר שלא מוצא חן בעיניו. בנוסף, ברגע שלא מקבל מה שרוצה הוא בוכה ומתעצבן, לעיתים זה נגמר בזה שמצליחים להסיח את תשומת ליבו למשהו אחר ולעיתים זה ממש התקף זעם, הוא בוכה וצורח... אני מנסה להסביר לו שהוא יכול לבכות או שהוא יכול לבוא אלי ונתחבק או נשחק במשהו אחר אבל אני לא חושבת שהוא שומע כיוון שכל כך עסוק בלבכות. בסוף הוא נרגע אבל על הדרך נשבר לי הלב.. אני מרגישה שאני לא יודעת כיצד להתמודד עם זה.. להתייחס? להתעלם? מצד אחד אני רוצה להציב גבולות ומצד שני אני רוצה שיידע שאני שם בשבילו.. והאם זה הגיל להתחיל להציב גבולות??? מה לעשות?? תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ושלושה חודשים - תגובה
ד``ר אורה רבר20/09/2015שלום לך אימא יקרה
אכן זה לא פשוט להציב גבולות בגיל זה אך צריכים לעשות זאת
הציבי גבולות רק במה שמוכרחים: החלפת חיתול הלבשב וכו
עשי זאת ברכות נסי להסב תשומת ליבו במשהו אחר
היי נעימה אך נחושה אל תוותרי במה שבאמת חשוב
ותרי על כול מה שלא באמת חשוב
היי רגועה המשיכי להיות אימא נינוחה אל תציבי גבולות רבים מידי אך הקפידי להציבם כאמור במה שצריך
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לטובי שנה טובה והמשך התדיינותליאור15/09/2015
בקשר להכנסה למסגרת. פעם שהיו בשבט אז היו עשרה מטפלים לילד. והיום בפעוטונים זה 10 ילדים למטפלת. יש מסגרות טובות ויש מזניחות. ממאמרים שסקרתי עולה שהזמן הכי טוב להכניס ילד למסגרת זה שהוא הולך בכוחות עצמו. לפני זה מסגרת של 2-3תינוקות מתאימה. בכלל ילד עד גיל שנתיים מרוכז בעצמו ולא משחק עם ילדים. האמירה שלך שילד שיהיה עם אמא שנתיים יהיה צר עולמו כמו כמטפל היא אמירה קיצונית למדי. בעצם אתה אומר שכל אמא כזו היא צרת אופקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטובי שנה טובה והמשך התדיינות - תגובה
טובי פלד25/09/2015שירה שלום
אין ביננו מחלוקת . מסגרת גידול אחרת מאשר אמא מגדלת לבד יכולה להיות 2-3 ילדים . התקן אני חושב, הוא חמישה ילדים למטפלת.
כשילד שלא הולך עדיין נמצא עם ילדים אחרים הוא מקשיב רואה ונוגע בהם כך הוא לומד ומפתח מיומנויות תיקשורתיות טוב יותר מאשר עם אדם אחד בלבד לא משנה כמה האדם הזה אוהב אותו.
שנה טובה והמשך לימוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהסתגלות לגןמיה09/09/2015
היי אשמח לעזרה..שמתי את ביתי בת השנה פעם ראשונה במסגרת ב1/9 ..היתה איתי שנה בבית...היומיים הראשונים היו בסדר ואז ביום השלישי הפסיקה לאכול ולשתות בגן ולא מוכנה לשחק עם הילדים..היא רוב הזמן בלול עם הכרית שלה ובוכה כל היום לפרקים...הגננות טוענות שמנסות הכל אבל היא פשוט לא רוצה...אני אוספת אותה כל יום ב12 בצהרים על מנת שתסתגל לאט לאט אבל בנתיים אין התקדמות...שאני באה לקחת אותה היא כן מוכנה לאכול אומנם מעט אבל אוכלת ושותה רק איתי ולידי וכשאני הולכת שוב מתחיל המרד בלי מים ושתייה וכל הזמן בוכה...קשה לי נורא ואני לא רואה אור בקצה המנהרה...מה לעשות להוציא אותה או לחכות עוד קצת? האם זה יכול לגרום לה נזק שהיא כל היום בוכה ומחכה לי?? בבית היא מאוד פעילה וחייכנית ואוהבת חברה ובמיוחד לאכול! אבל בגן פתאום נהיית אחרת וקשה לי עם זה...רוב הילדים הסתגלו והיא עדיין לא מוכנה לעשות כלום חוץ מלבכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהסתגלות לגן - תגובה
טובי פלד25/09/2015שלום מיה
ראשית לא יגרם לילדה נזק כי היא נמצאת אתכם כל יום משעה 12 . אם את רוצה ויכולה את יכולה להיות אתה גן קצת יותר זמן. אם לא תמשיכי כך והיא תסתגל גם כך .סך הכל את מעניקה לה מסגרת יציבה .רוב היום והלילה היא נמצאת אתכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי אחיםאנונימית07/09/2015
היי אני אמא לשני פעוטות האחד בן שנה וחודש והשני בן שנתיים וחצי. הגדול, בן השנתיים וחצי מתנהג באלימות כלפי אחיו הקטן ולעיתים גם כלפיי וכלפי בעלי. אנחנו כמובן מסבירים לו ומחנכים אך זה לא עוזר, הבנו שהתפרצויות האלימות האלו נובעות מקנאה לקטן וגם ניתן לראות זאת בבירור לאור כך שהגדול מחקה את הקטן במצבים מסוימים וכדי לזכות בעוד יחס. השאלה היא מה עושים? כיצד ניתן להתנהג איתו? כיצד ניתן לתת לו להרגיש שהוא חשוב מאוד עבורנו בדיוק כמו הקטן אך עם זאת לא לגרוע מהקטן יחס...? המצב הזה קשה לנו מאוד לאור העובדה שהאלימות שלו כלפי הקטן מאוד רצינית, אם אנחנו לא מסתכלים לרגע הוא עלול לפגוע בו באמת בצורה רצינית.... אז... מה ניתן לעשות? מה מומלץ לעשות? והאם זה תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי אחים - תגובה
טובי פלד25/09/2015שלום רב
התנהגות אלימה בין שני בנים היא יותר תדירה בגלל התחרותיות והתוקפנות האופיניות לזכרים. עליכם להשגיח כמובן של יגרם נזק פיזי לאחד מהם ובמידת האפשר ליצור פעילויות שונות לכל אחד. תנסו לתת לגדול הרבה חיזוקים וגם אחריות ,זה יפחית את התוקפנות שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)