פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה בהרדמות לשנת הלילה
    אורית
    06/07/2014

שלום רב,

בני היחיד בן שנה ושלושה חודשים.
    עקב חוסר מקום בבית ישן איתנו בחדר מגיל 0.

לצערי הוא לא יודע להירדם לבד.

רוטינת השינה מתחילה בסביבות 19:00 - מקלחת, בקבוק ולמיטה בסביבות 20:00.
    הוא אומר לילה טוב לכולם (אנחנו גרים כרגע אצל ההורים)
    אני מחשיכה את החדר, מכסה אותו בשמיכה, ובקול רגוע ושקט אומרת לו לילה טוב.
    אך אם אני יוצאת מהחדר - הוא מתחיל לצרוח ללא הפסקה.
    ניסינו כבר כמה פעמים לתת לו להירגע ולא לחזור לחדר אך נשברנו אחרי 5 דקות של בכי קורע לב עד קושי לנשום.
    אנחנו פשוט צריכים להישאר איתו בחדר (אחד מאיתנו- אני או בעלי) לשבת בשקט מבלי לעשות דבר וככה הוא נרדם.
    אם הוא ממש עייף הוא נרדם תוך מס' דקות. אך לעיתים אנחנו יכולים לשבת ככה גם חצי שעה, ואפילו אם הוא כמעט נרדם לגמרי וננסה לצאת מהחדר - הוא ירגיש ויתעורר ויתחיל לצרוח.

אני יודעת שצריך לקחת את עצמנו בידיים
    ושזה אמור להיות כמה לילות של בכי, ואז הוא ילמד להירדם לבד.
    אבל אנחנו לא עומדים בזה, אנחנו ממש שומעים אותו צורח ברמות ומשתעל, ואפילו כשמרימים אותו כדי להרגיע לוקח לו זמן להרגע ולהסדיר את הנשימה.

אם הוא היה יותר גדול אולי זה היה יותר קל כי היינו בטוחים שהוא מבין והיינו יכולים לדבר איתו ולהרגיע במילים שבטוח הוא יודע לפרש.
    אבל הוא קטן, עוד לא מדבר... כל כך חסר אונים.

איך אפשר לפתור את הבעיה הזאת ולהגיע למצב שהוא ילמד להירדם לבד בחדר?

* יש לציין שהוא עדיין לא בגן, אלא אמא שלי שומרת עליו מאז שסיימתי את חופשת הלידה. גם אצלה קיימת אותה הבעיה.

בספטמבר הקרוב אמור להיכנס לגן.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בהרדמות לשנת הלילה

הוספת תגובה

• בעיה בהרדמות לשנת הלילה - תגובה

טובי פלד
    06/07/2014

אורית שלום
    הילד מגיב תגובת חרדה לנטישה.לדעתי כדאי להמשיך להיות אתו עד שירדם .שיהיה בטוח שנשארים אתו ולא יחשוש. זה יתרום לבטחונו העצמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בעקבות תגובתך

אורית
    08/07/2014

תודה על תגובתך המהירה,
    אבל ברצוני לשאול -

זה הרי לא יהיה תקין לנצח שהילד אינו יודע להירדם לבדו.

עד מתי נמשיך ככה?
    מה יהיה כשילך לגן (בספטמבר) ושם הנהלים אולי שונים?
    או בכלל, אם לא נפסיק את זה- זה ימשיך עד שהילד כבר ממש יגדל.

אם לדבריך זה תורם לביטחונו - זה יכול ליצור גם תלות מסויימת שבשלב יותר מאוחר יהיה יותר קשה להפטר ממנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בעקבות תגובתך - תגובה

טובי פלד
    08/07/2014

היי אורית .
    בטחון זה רמת חרדה נמוכה. רמת חרדה נמוכה זה גם עניין של גיל ושל בשלות עצבית.
    כשהילד נכנס לחרדה פעמים רבות כמו שקורה אצלכם , רמת החרדה רק עולה . לכן אם תהיו על ידו רמת החרדה לא תעלה. תלות לא נוצרת בגלל שישנים עם הילד .תלות נוצרת כשעושים בשבילו דברים שהוא יכול לעשות לבד.
    כך שהוא ילד לישון לבדו כשיגדל . בגן זו מצב חברתי אחר ושם בכלל לא תהיה לו חרדה.
    המגע הרצוף והצמוד בשנה הראשונה הוא הדבר הטוב ביותר לחיזוק בטחונו העצמי של ילד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בעקבות תגובתך - תגובה

טובי פלד
    08/07/2014

היי אורית .
    בטחון זה רמת חרדה נמוכה. רמת חרדה נמוכה זה גם עניין של גיל ושל בשלות עצבית.
    כשהילד נכנס לחרדה פעמים רבות כמו שקורה אצלכם , רמת החרדה רק עולה . לכן אם תהיו על ידו רמת החרדה לא תעלה. תלות לא נוצרת בגלל שישנים עם הילד .תלות נוצרת כשעושים בשבילו דברים שהוא יכול לעשות לבד.
    כך שהוא ילד לישון לבדו כשיגדל . בגן זו מצב חברתי אחר ושם בכלל לא תהיה לו חרדה.
    המגע הרצוף והצמוד בשנה הראשונה הוא הדבר הטוב ביותר לחיזוק בטחונו העצמי של ילד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה להבין מה הזכויות של מטפלת?
    מירב
    03/07/2014

היי,
    יש לי תאומים בני חודש וחצי שנה ומספטמבר הקרוב תהיה איתם מטפלת במשרה מלאה ועם שעות נוספות כי אנחנו עובדים שעות ארוכות.אנחנו בישורת האחרונה של סגירת חוזה והיא הביאה חוזה שכתוב שאנחנו צריכים לשלם לה פנסייה ופיצויים ע"פ קרן פנסיה לבחירתה וגם דמי הבראה לאחר שנה.אבל היא תעבוד 11 חודשים ושלושה שבועות,זה נחשב שנה??? לא רואה טעם לשלם אם ככה.זה חובה לשלם את דמי ההבראה?

הוספת תגובה

• מנסה להבין מה הזכויות של מטפלת? - תגובה

ד``ר אורה רבר
    06/07/2014

שלום לך אימא יקרה
    אכן תינוק בא עם חשבון הוצאות.
    את מעסיקה עובדת בביתך זה הופך אותך למעסיק ואת חייבת לשלם על פי הרשום בחוק: ביטוח לאומי, פנסייה, נסיעות הבראה פיצויים וכו'.
    על פי מיטב ידיעותי לאחד עשר חודשים מתייחסים כמו לשנה.
    את יכולה לברר בביטוח לאומי היום הכול נגיש באינטרנט חפשי זכויות של מטפלת.
    בהצלחה בגידול התאומים
    אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחות חדשה
    ריקי
    30/06/2014

שלום,

לפני מס' ימים ילדתי את בתי השנייה. בתי הראשונה בת 3.5 .
    דווקא לפני הלידה היא הראתה התלהבות ושמחה על התינוקת החדשה שעתידה להגיע.
    במציאות זה שונה- לאחר הלידה מראה רגשות של כעס, נפגעת מכל דבר, נפגעת שמעירים לה להיזהר עם התינוקת שלא תפגע בה.

הכי קשה לי שעד לפני הלידה היה לי קשר מאוד חזק איתה ולה איתי, ופתאום לאחר הלידה היא מתעלמת ממני, לא ממש מתייחסת, לא מחפשת אותי וכאילו כועסת עלי.
    אני מבינה שזה טבעי ושהיא במשבר אך זה מאוד כואב לי ואני מנסה לחזר אחריה.

צריכה ייעוץ דחוף וטיפים איך להתמודד עם זה? האם לא להתייחס ושזה יעבור לבד? האם בכל זאת לנסות להתקרב אליה למרות שהיא לא ממש רוצה?איך בכל זאת להתקרב אליה ולהחזיר את הקשר שהיה לנו קודם?

תודה על המענה המהיר להודעה
    ריקי

לקביעת תור
    סגירה
    אחות חדשה

הוספת תגובה

• אחות חדשה - תגובה

טובי פלד
    03/07/2014

שלום ריקי
    התגובה של הילדה שלך נובעת מחרדה. היא תתמודד .תהיי רגועה על תכעסי אל תענישי וגם אל תחזרי יותר מדי. תראי לה בהתנהגות שזה טבעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה עם תינוק בן חודש לאילת
    יעל
    26/06/2014

שלום רב,
    יש לי מס' שאלות:
    1. האם ניתן לנסוע עם תינוק בן חודש לאילת בחודש אוגוסט? האם זה בסדר שיהיה בעגלה במקום מוצל?
    2. האם עדיף לנסוע אתו ברכב או להגיע בטיסה?
    3. האם המעברים בין החום שבחוץ לקור של המזגנים, לא יכולים להזיק לו?

הוספת תגובה

• נסיעה עם תינוק בן חודש לאילת - תגובה

טובי פלד
    28/06/2014

שלום יעל
    לא יזיק לו דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת חדשה במשפחה
    סיון
    24/06/2014

שלום רב, בתנו הגדולה הינה בת 2.9 ונולדה לנו תינוקת חדשה שהיום הינה כבת 3 חודשים. בימים הראשונים ללידה הבת הגדולה נראתה מאוד מאושרת מהצטרפותה של הקטנה. לאחר חמישה ימים פשוט התחילה במגמה של התעלמות. לא יזמה שום מפגש איתה. לא יזמה מגע עימה. כל הזמן הזמנו אותה לעזור לנו להחליף חיתול, לקלח, להאכיל, להלביש....ואילו ברוב הפעמים נענתה בחיוב. בחודש הראשון התנהגותה בגן ובבית היתה קשה. היתה בוכה מכל דבר. צורחת ומרביצה. לשמחתנו לאחר חודש קשה התנהגות זו הפכה מינורית. גם בגן. הגדולה החלה תהליך גמילה מחיתולים שעבר בהצלחה יתרה וכעת היא גמולה חודשיים ללא פספוסים. בשבועיים האחרונים החלו פספוסים בגן בלבד. שוב ההתנהגות שלה החריפה. בגן היא יורקת, זורקת נעליים, קופצת מכסאות (בעיקר כלפי המטפלות) וכמעט לא מקבלת מרות. וכך גם בבית כלפינו. היא מכה, יורקת, זורקת כל מה שנמצא לידה, צורחת.... ניסינו להתמודד עם התנהגותה זו, תחילה ע"י מתן חיזוקים חיוביים להתנהגויות חיוביות. לא עבד. ניסינו מתן עונשים. התעלמויות. מתן סנקציות (אי צפייה בטלוויזיה, לא יוצאים לפארק, לא מקבלת ממתק כשחוזרת מהגן) גם לא עובד. היא בוכה במשך דקות ארוכות וצורחת עד לצרידות, ולאחר חצי שעה חוזרת להתנהגות הנ"ל. לעיתים היא מבקשת משהו שמתחשק לה ואנו מסבירים לה שלאור התנהגותה לא תקבל זאת. אז היא מבקשת סליחה, מחבקת ומנשקת ומצפה לקבל מה שביקשה. אנחנו מסבירים לה שזה מאוד משמח אותנו שהיא מבקשת סליחה ויודעת שהתנהגה לא יפה, אך עדיין לא תקבל מה שרצתה. אנחנו מרגישים חסרי אונים ועומדים מולה ללא כלים להתמודדות. לעיתים אנחנו אף הופכים מאוד תוקפניים מולה כתגובה להתנהגותה (לא אלימות פיזית או מילולית חלילה) וזה מפחיד אותנו. יחד עם זאת הדבר גורם למתחים ולמריבות אודות אופן התגובה בנינו ההורים.
    מבקשים לשמוע דעתכם, ההורים המיואשים!! שאוהבים אותה כל כך!!

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת חדשה במשפחה

הוספת תגובה

• תינוקת חדשה במשפחה - תגובה

טובי פלד
    28/06/2014

שלום סיוון
    הילדה חרדה למעמדה ומביעה זאת בתוקפנות . תמשיכו שאתם עושים. בלי תוקפנות נגדה אבל בנחישות ובעקביות.בלי עונשים. זה יעבור לה עוד מעט. אל תריבו ביניכם על העניין הזה. חבל מאד על האנרגיה והאווירה הרעה שזה יוצר.בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף...מה אפשר לאכול במהלך הנקה?
    יבגניה
    22/06/2014

אני 3 ימים לאחר לידה והייתי רוצה לקבל רשימה של מוצרים או לינק לאיפה אני יכולה ליראות את הרשימה?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• עצה מאמא

בלה
    22/06/2014

הכל מהכל...
    כמובן בלי חריף חמוצים ושתיה עם גזים....וזהו
    לאכול המון מרקים בשביל ההנקה
    ולא להקשיב לאף אחד!!!!
    אותי שיגעו בנושא הזה עד שהחלטתי להפסיק להניק בגיל חודש
    לאכול בריא כי הילד ניזון ומקבל את הכל מימך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעניין ההנקה

סיון
    24/06/2014

היי.... כאמא מניקה במשך תקופות ארוכות את שתי בנותיי, אני מסתייגת לחלוטין משתייה מוגזת. סוג הגזים האלה אינם עוברים בחלב!! את מוזמנת לשאול יועצת הנקה. לעומת זאת, רצוי להימנע ממאכלים בעלי גזים טבעיים (חומוס, בצל, כרוב וכרובית, קולורבי). למרות שישנם תינוקות שמגיבים יפה למאכלים אלה ואין להם השפעה עליהם.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומרים לא לאכול

גיא
    25/06/2014

קיטניות וירקות מצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי, קולורבי) כמו כן מוצרי חלב.
    שתיה מוגזת אין השפעה זה סתם מיתוס.
    חשוב שתדעי שהגזים נובעים כנראה מחוסר בשלות של מערכת העיכול של התינוק ולרוב חולפים עד גיל 3 חודשים.
    את יכולה לנסות להעזר בתכשירים טבעיים כמו גרפווטר להקלה בגזים (הוא מבוסס על תמציות שומר ואניס), לעשות עיסויים עם שמן שקדים או שמן נבט החיטה, ולערסל במנשא מניסיון זה מאוד מרגיע!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוק בן כמעט 10 חודשים
    אמא
    22/06/2014

בני בן 10 חודשים בעוד שבוע ואני מאוד מודאגת (מתנצלת על האורך אבל אני ממש מודאגת).

נולד בשבוע 38+0

הוא לא מגיב לשמו (אנחנו די בטוחים שהתחיל להגיב סביב 7 חודשים אך כעת כמעט ולא מגיב), אומר בה, גה, אה-אה, לא אומר בה-בה-בה, גה-גה-גה ושאר הברות חוזרות פרט לאה-אה-אה.

לא עושה ביי ביי, לא כפיים למרות שאני מנסה ללמד אותו כל הזמן.

לאחרונה התחיל להקיש 2 פריטים אחד בשני כשמחזיק בהם.

מושיט ידיים שירימו אותו וגם יודע "לבוא" כשמושיטים אליו ידיים.

מאוד אוהב להיות בחברת אנשים אבל לא מוכן לשחק לבד לרוב, לרוב רוצה להיות על הידיים.

מזהה אותנו ושמח לראןת אותנו לרוב (אבל לפעמים מתעלם). לוקח לן זמן להפתח לאנשים חדשים. תמיד מסתכל בחשדנות ואחרי שנפתח מחייך וצוחק

מתרגז מאוד בקלות, צועק חזק כשמשהו לא לרוחו גם כשמתעלמים לא מוותר. שמתי לב שגם נהנה לצעוק גם כשהוא רגוע (נראה כאילו משחק עם קולו)

מבחינת קשר עין -יוצר קשר עין עם אנשים פרט למקרים בהם מחזירים אותו על הידים קרוב ומנסים ליצור קשר עין אז הוא מסיט מבט ומסתכל הצידה

מוטורית: התהפך בטן גב בגיל 5.5 חודשים, גב בטן בגיל 6.5 חודשים. מגיל 7 חודשים לערך זחל אחורה והסתובב סביב צירו. עלה על 6 בגיל 8 חודשים ובגיל 8.5 חודשים התיישב לבד (התיישב לפני שזחל).

התחיל לזחול על 6 לפני כשבוע (בגיל 9.5 חודשים), לא זחל קדימה על גחון. מגיל 9.5 חודשים נעמד עם תמיכה ואפילו מנסה כבר לשעות צעדים כשנשען על שולחן

היינו אצל רופא הילדים בגיל 9 חודשים והוא הפנה אותנו לפיזיותרפיה אבל רק כי ביקשנו, מבחינתו הכל היה נראה תקין, אמר שיש תינוקות שלא זוחלים אבל רק בגלל שביקשנו נתן הפניה. מעבר לזה אמר שאין צורך בשום טיפול ושהילד מפותח היטב, לא התרגש מכל מה שתיארתי לעיל

אשמח לתגובה האם באמת הכל תקין או שיש מקום לדאגה?

תודה רבה מראש ומתנצלת שוב על האורך

הוספת תגובה

• עוקבת...

ממליגה
    25/11/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוק בן כמעט 10 חודשים - תגובה

טובי פלד
    25/11/2015

אמא שלום

נראה לי תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי לקראת שינה
    נטלי
    20/06/2014

שלום, ביתי בת שנה ושלוש חודשים עד גיל שנה ישנה מצוין
    ובשבוע האחרון מתחילה לצרוח כל לילה כשמשכיבים אותה לישון.
    אני לא רוצה להרגיל אותה בידיים אבל נוצר מצב שהיא צורחת במשך שעה וזה רק מתגבר ואני עומדת לידה מלטפת אותה מדברת איתה וכלום לא עוזר היא נרגעת רק בידיים.אני לא רוצה לקחת אותה אלי למיטה ולהרגיל אותה לישון במיטה שלא שלה ולשלוח את בעלי לסלון. אציין כי פעמיים שלוש בשבוע היא נרדמת אצל סבא וסבתא והיא נרדמת בעגלה עם קצת נדנודים.
    איך אתמודד עם זה ?? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בכי לקראת שינה

הוספת תגובה

• בכי לקראת שינה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    22/06/2014

שלום לך אימא יקרה
    לפני השינה ערכי טקס קבוע של אוכל, אמבטיה, סיפור, שיר צרי אוירה רגועה ושקטה.
    השכיבי במיטה שלה עם מוצץ/חפץ מעבר/ חיתול בד רך כול אחד לחוד או כולם יחד. השארי לידה לטפי בעדינות תני נשיקת לילה טוב ולאחר מכן נתקי כול קשר גופני וקשר עין. השארי ליד המיטה על כסא/כורסא נוחה או מזרון עד שתרדם
    בהצלחה ושינה נעימה לכולכם אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי לקראת שינה - תגובה

טובי פלד
    22/06/2014

נטלי היקרה
    יש עוד שיטה .בלי טקסים. לטקסים יש מחיר, הם יוצרים הרגל ולא מחזקים את הקשר הורה ילד וגם לא מטפחים את יכולת ההרגעה העצמית של הילד . אחד ההורים יכול להיכנס למטה עם הילדה ולהיות אתה עד שתירדם. יש להבין שמקור הבכי של הילדה הוא חרדה והמגע הגופני גורם להפרשת חומרים בגוף המפחיתים את הורמון הקורטיזול שהוא הורמון הלחץ.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי לקראת שינה

נטלי
    24/06/2014

אין לי אפשרות להיכנס לה למיטה כי היא בלול .
    האם להשכיב אותה בסלון לידי זו דרך טובה?כבר ניסיתי והיא רגועה יותר
    או שמא להרגיל אותה לישון בחדרה?
    ניסיתי ליצור אווירה וקשר עין אך לא עזר היא מסרבת לשכב וקמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי לקראת שינה - תגובה

טובי פלד
    25/06/2014

אפשר לישון בכל מקום העיקר להיות במגע עור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עושה הכל הפוך
    טלי
    14/06/2014

שמתי לב לתופעה מוזרה.. לדעתי לא ככ שגרתית אולי מדאיגה אולי לא אבל אני רוצה להיות בטוחה בעצמי. בני בו השנים וחצי עושה הכל לפחות מרבית הדברים הפוך: ישן במיטה במצב מאונך אוכל גלידה מקצה הקונוס ולא ומלמעלה, כובע מצחיה מונח תמיד מהמצח, כשאחיו בו הארבע רץ בכיוון השעון הוא רץ בכיוון השני ועוד כהנה וכהנה... חשוב לציין כי הוא ימני ומצייר בכיוון הנכון??. מה דעתכם? לדאוג או לא?

לקביעת תור
    סגירה
    עושה הכל הפוך

הוספת תגובה

• עושה הכל הפוך - תגובה

טובי פלד
    15/06/2014

שלום טלי
    יכול להיות שהקואוארדינציה הגסה בניגוד לקואורדינציה העדינה לא בשלה או מעוכבת.
    נסי ללמד אותו לעשות את הדברים באופן נורמטיבי ותראי איך הוא מגיב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שמן??
    נטע
    05/06/2014

היי יש לי בן בו 4 חודשים שנולד במשקל 2.790 והיום הוא שוקל 7.300, בטיפת חלב האחות אמרה לי שהוא תינוק שמן , הוא אוכל תמל 5 ארוחות ביום של 180 מל, אין איפה לבוריד ארוחה גם אם אני רוצה, מה עושים האם זה תקין? יש עוד נתון הוא עושה את צרכיו פעם ביום. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שמן??

הוספת תגובה

• תינוק שמן?? - תגובה

ד``ר אורה רבר
    22/06/2014

שלום לך אימא יקרה
    התיעצי עם רופא ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים רגשיים
    עמית
    29/05/2014

שלום
    בתי בת 2.5 ואני שמה לב שהתגובות שלה לדברים שלא מוצאים חן בעיניה או לא מסתדרים לה מאוד עוצמתיות וסוערות.
    למשל, שיחקנו בגינה עם עוד חברה מהגן וכשהגיע הזמן ללכת היא פשוט נכנסה לסערת רגשות ולא הפסיקה לבכות וביקשה את החברה , היה לה קשה מאוד להיפרד ממנה וזה חוזר על עצמו בכל מפגש. גם כשאנו כועסים עליה מגיבה בקיצוניות ,בבכי חזק , השטתחות על הרצפה . בנוסף יש לה אח קטן בן 4 חודשים , כשהיה בן חודש אושפז לשבוע ומאז היא ממש מסרבת לשחרר ממני ואם קמה באמצע הלילה ולא רואה אותי מתחילה סצינה של בכי עד שאני מרגיעה אותה. היא לא רוצה אף אחד רק אותי.
    אני חושבת שיש לה בעיה בוויסות רגשי , אולי אני טועה .
    מה אפשר לעשות ואיך לטפל, נורא כואב לי עליה וכמובן שלנו ההורים קשה מאוד ולא תמיד יודעים איך להתנהג ..

נשמח לעזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים רגשיים

הוספת תגובה

• קשיים רגשיים - תגובה

טובי פלד
    01/06/2014

עמית שלום
    הבת שלך מגיבה בחרדה לכל מצב של פרידה או כישלון. זו כנראה תכונה מולדת. אני מציע קודם כל לא לצעוק עליה בכלל. לדבר ברכות ולפעול בנחישות בדברים החשובים. לא לוותר ולא להרגיש אשמה.היא תלמד את חוקי החיים גם אם זה קצת יותר קשה לה. ולדבר אתה הרבה בלי להאשים אותה .בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים 2
    ישראלה
    26/05/2014

ראשית, לא קיבלתי תשובה ורציתי לדעת מדוע. שנית, שוחחתי עם הילדה והיא אמרה שהיא מפחדת לעשות בשרותים. השאלה כיצד אקנה לה ביטחון ? ומה לגבי הגן? (בהקשר להודעה הקודמת)

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים 2

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים 2 - תגובה

טובי פלד
    26/05/2014

שלום ישראלה
    הילדה מפחדת וזה בא ממנה .תני לה להתקדם בקצב שלה . היכולת קיימת אבל החרדה מעכבת אותה. היא תתגבר עליה בעצמה אבל בלי לחץ . זה יקרה לבד.גם בגן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שלא רוצה לאכול מוצק
    טל
    24/05/2014

שלום ,

הבן שלנו בן שנה וחודש, עד לפני כ-3 שבועות אכל מצויין עם היקיצה בקבוק תחליף חלב , כעבור שעתיים רסק פירות (עם כפית)בצהריים אוכל טחון מגוון הכולל ירקות מאודים ואורז ולחלופין מעט בשר/עוף (עם כפית) בשעת אחה"צ בקבוק תחליף חלב ולפני השינה בקבוק נוסף. (את האוכל הטחון / פירות אוכל כבר למעלה מחמישה חודשים ) לפני כשבועיים החלנו לתת ממש אוכל מוצק בערב - ביצה גבינה ומלפפון/עגבניה גם כחצי שעה לפני בקבוק הערב .

לפני כחודש ימים החלה גם לעבוד מטפלת חדשה אשר את הארוחות הטחונות נותנת לו בעצמה...מזה כשבוע הילד לא מעוניין להכניס שום דבר לפה למעט בקבוק , ולפעמים ביסקוויט , עם כל קירוב של מזון לפה שלו הוא מסיט את הראש סוגר את הפה הרמטית מתעצבן ומסרב לנסות ולטעום...
    את הפירות בבוקר הוא עדיין אוכל אבל פחות בהתלהבות.
    גם את כסא האוכל שנקנה לפני חודש הוא לא אוהב.
    במהלך השבוע האחרון עשינו נסיונות לתת לו ולהציע לו שלל דברים אולם בכל פעם חוזר הטקס הוא מסיט עם היד את האוכל מסובב את הראש ומסרב... ולכן לא אכל כלל ארוחת צהרים לא טחון ולא שלם.
    ניסינו בימים האחרונים להושיב אותו על כסא וולתת לו לאכול לבד אוכל מוצק שמנו בצלחת או על המגש והוא לא נוגע. כשמקרבים לפה הוא בוכה.

כלומר בשבוע האחרון לא אכל כלל צהרים. וגם לא ערב.
    ניסינו לברר האם המטפלת הכריחה אותו מאיפה הגיע האנטי הזה? קרה בעבר שלא רמה אך לא לאורך זמן ולא בכזו התנגדות.
    גם כשישבנו בסופש לאכול יחד הוא לא רצה וישר מסיט את הראש.

מה כדאי לעשות?
    האם להמשיך להציע לו?
    האם מומלץ לעשות הפסקה ולתת רק בקבוק?

תודה רבה!
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שלא רוצה לאכול מוצק

הוספת תגובה

• תינוק שלא רוצה לאכול מוצק - תגובה

טובי פלד
    25/05/2014

לדעתי לחזור לבקבוק ואחר כך לחזור למוצק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שלא רוצה לאכול מוצק - תגובה

טובי פלד
    10/06/2014

לעשות הפסקה לתת לו רק בקבוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי במקלחות
    עמית
    22/05/2014

שלום,
    בתי בת 2.5 , עד לפני מספר חודשים אהבה להתקלח ושיתפה פעולה יפה. לאחרונה כל מקלחת מלווה בצרחות , סירוב להתפשט , טוענת שמפחדת שיכנסו מיים לעיניים, ניסינו הכל!!.
    אנחנו פשוט מותשים כל יום סצינה מטורפת של בכי, אנחנו לא רוצים לקלח אותה בכח, זה סתם יחמיר את המצב אבל לפעמים אין לנו ברירה. הרי אי אפשר להשאירה ככה.
    בבקשה עזרה...

לקביעת תור
    סגירה
    קושי במקלחות

הוספת תגובה

• קושי במקלחות - תגובה

טובי פלד
    25/05/2014

עמית שלום
    מקלחת כל יום היא דבר ממש לא חשוב. לילדה שלך יש חרדה ממים ומקלחת וזו תופעה נפוצה. חפשי תחליפים למקלחת. .
    וגם אם תעשי לה בכוח זה לא יזיק לה. בכל אופן הפחדים ממקלחת יעברו בעצמם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    אמא של
    21/05/2014

הבן שלי בן 2.5. בעבר, לפני 3-4 חודשים כשקנינו לו סיר הצליח לעשות פיפי בסיר. בזמנו עוד לא התכוונו לגמול אותו רק רצינו שיהיה סיר בבית למקרה הצורך והחלטנו לחכות לגמול אותו בתקופת האביב.
    האביב הגיע וכעת הוא לא מצליח לעשות פיפי בצורה יזומה. הוא מנסה ולא יוצא לו...אפילו שיש לו ומיד לאחר מכן בורח לו במכנסיים. יש לציין שלא התחלנו עדיין בגמילה והסיטואציה המדוברת קרתה כמה פעמים כאשר ביקש בעצמו ללבוש תחתונים.האם זה הגיוני שפעם הצליח לשלוט בשתן וכעת לא? האם לחכות לגמול אותו כש"זה יבוא ממנו"? או שאולי יכולה להיות כאן בעיה וצריך להחליט בשבילו מתי להתחיל?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

טובי פלד
    25/05/2014

אמא של שלום
    אל תעשי דבר תני לו שיבוא ממנו בהחלט יכול להיות שבעבר הצליח להיתאפק והיום פחות. כשזה יבוא ממנו הכל יהיה יותר קל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה