מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לתת בארוחה שלישית בגיל 6.5 חודשים?ויקי05/12/2016
שלום,
התינוק שלי בן 6.5 חודשים, עד עכשיו אכל 2 ארוחות: בבוקר פירות עם תחינה גולמית, אחרי הצהריים מרק בשרי עם ירקות ופחממה. אני מרגישה שזה לא מספיק לו והוא חייב ארוחה שלישית. מה כדאי לתת? הייתי מבשלת דייסה אבל אסור עדיין חלב... איזה אפשרויות יש?
(בינתיים כל ארוחה הוא משלים עם הנקה. לפני השינה אני נותנת פורמולה עם דייסה של מטרנה. )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק הנקה או תמ"ל
תרצה שני05/12/2016בגיל הזה אין להעלות את מספר ארוחות המוצקים. מעבר לשתי ארוחות שהוא אוכל נותנים רק הנקה או תמ"ל.
רק בגיל 8-9 ח' מוסיפים ארוחת מוצקים שלישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוס חלב לפני השינהטל28/11/2016
היי
רציתי לבדוק לגבי שתיית חלב סמוך למועד השינה
אני נוהגת לתת לילדיי כוס חלב פושרת לפני השינה, לאחר מכן מצחצחים שיניים והולכים לישון.
האם יש בכך יתרונות או חסרונות בריאותיים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוס חלב לפני השינה
תרצה שני28/11/2016טל שלום,
אם ילדיך אוכלים מוצרי חלב ורגילים לשתות חלב, ניתן לתת להם זאת לפני השינה. יש בחלב גורמים שיכולים לעזור בשינה. יחד עם זאת חשוב לזכור שחלב למרות שהוא נוזל נחשב אוכל ומכיל קלוריות ורכיבי תזונה. כלומר לבדוק אם יש צורך ברכיבים אלה והאם שתייה של חלב אינה מיותרת ומעמיסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה המשך
טל04/12/2016תודה תרצה
איך ניתן לבדוק זאת?
אני לבין עצמי? או לשאול רופא ילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה עצמית
תרצה שני04/12/2016תורידי את החלב והשכבי את הילדים לישון. אם הם ישנים טוב סימן שכוס החלב מיותרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות כתומים האם אפשר בגיל חצי שנהויקי28/11/2016
שלום,
התינוק שלי בן 6 חודשים, אוכל 2 ארוחות.
עוד לא נתתי לו פירות הדר ואפרסמון. מיץ גזר טבעי כן נתתי.
האם אפשר לתת פירות הדר ואפרסמון בגיל הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרסמון ופירות הדר בגיל 6 חודשים
דפנה רון28/11/2016ויקי שלום,
ניתן לתת פירות הדר בגיל הזה- מקלפים כל פלח ונותנים רק את הבקבוקונים, או מכינים מיץ.
כשאת נותנת פרי הדר לראשונה, שימי לב אם יש פליטה או אי-נוחות בבטן. יש תינוקות/ילדים שפירות הדר משפיעים לא טוב על העיכול שלהם.
אפרסמון - קשה יותר לעיכול. ממליצה לחכות עד גיל שנה ואז אפשר לתת אפרסמון בשל (רך מאד) מקולף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תמל יכול להוות תחליף למים?לימור27/11/2016
שלום, תינוק בן עשרה חודשים שאכל תמל לפני השינה, התעורר כעבור שעה בבכי, בדכ נותנת לו קצת מים (במיוחד עכשיו כשהוא מצונן והפה מתייבש), אבל לא היה לי בקבוק מים מוכן בהישג יד ובקבוק עבור תמל היה בהישג יד. האם תמל ייכול להוות תחליף למים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמל כתחליף למים.
תרצה שני27/11/2016תמ"ל אמנם מכיל נוזלים ובכך עונה על הדרישה של המים, אך הוא מכיל גם רכיבי תזונה, לכן מתן תמ"ל במהלך הלילה למעשה גורם לילד לאכול במהלך הלילה, דבר שמומלץ להפחיתו כמה שניתן. כך שאם התינוק לא רגיל אכול תמ"ל עדיף להמשיך עם מים ולא להרגילו לאכול תמ"ל כשמתעורר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה תינוקת בת שנהסיון09/11/2016
היי, יש לי תינוקת בת שנה שלא מתלהבת לאכול מוצקים בכלל. מסכימה לאכול אורז, ביצה, לחמניה ובנננה כשאני מכינה ארוחת צהריים קציצות פסטה פתיתים וכו לא מוכנה לאכול אולי כפית או שתיים וסוגרת את הפה. יש לציין שהיא מתה על גרבר מרק פירות ובכל הצורות. כרגע המזון העיקרי שלה זה תמל וגברברים ואני לא רוצה שזה ימשיך כך. בנוסף נולדה עם לשון קשורה שפתחו לה כשהיתה בת יום. יכול להיות שיש קשר בין זה שהיתה לה לשון קשורה לזה שהיא לא רוצה לאכול מוצקים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בגיל שנה
תרצה שני09/11/2016סיון שלום,
קשה להעריך במסגרת הזו מה הסיבה למגוון המצומצם של אוכל אותו מוכנה בתך לאכול. מה היא עושה כאשר את שמה לה בטטה או אבוקדו על המגש לפניה, האם מושיטה ידיים? נוגעת באוכל? מביאה אותו לפה שלה?
בגיל שנה ילדה בגילה אמורה לאכול מגוון גדול יותר ולכן אני ממליצה לך להגיע לייעוץ אצל דיאטנית ילדים.
במסגרת ייעוץ כזה אני עורכת תצפית אכילה ורואה את היחס של התינוקת לאוכל, מיומנויות האכילה ומדריכה בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתי אפשר 2 ארוחות?ויקי08/11/2016
שלום,
מאיזה גיל מותר לתת 2 ארוחות כאשר התינוק עבר שלב טעימות?
האם מותר מגיל 6 חודשים לתת 2 ארוחות, גם ארוחת ירקות+ בשר וגם ארוחת פירות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתי אפשר לתת 2 ארוחות?
ענת תבור08/11/2016לפי מה שתארת בשאלות הקודמות, הבן שלך יהיה כבר בשל להחליף 2 ארוחות מוצקים בגיל חצי שנה כך שניתן יהיה לתת לו ארוחת פירות וארוחת ירקות ביום. אין בעיה בכך מבחינה בריאותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל 5 חוגשים וארוחות התינוקויקי03/11/2016
שלום,
מגיל 4 חודשים התחלתי לתת טעימות לתינוק. עכשיו הוא בן 5 חודשים ושבוע. בשבוע אחרון הוא מתעצבן כשאני נותנת קצת ומפסיקה, אז אני נותנת לו מנה כמו של חצי שנה. ארוחת פירות. גם ירקות אבל פחות.
השאלה, אם אמשיך לתת כמות של גיל חצי שנה, מה יכול לקרות? איך זה ישפיע על התינוק לרעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל 5 חודשים וטעימות לתינוק
ענת תבור03/11/2016שלום ויקי, אין בעיה לתת לתינוק שלך בגיל הזה מנה שלמה של ארוחת פירות או ירקות, כל עוד זה פעם ביום ולא יותר מזה. רק שימי לב שהוא לא מגיב לזה בכאבי בטן או שלשול. אם הוא עצמו מרוצה מהאוכל הזה ומבקש עוד, סביר להניח שהכל בסדר. הייתי ממליצה בשלב זה גם להעשיר את מנת הפירות במעט טחינה גולמית בכדי להפוך אותה לעשירה יותר בקלוריות. כדאי גם לגוון בפירות ובירקות על מנת להרחיב את ההתנסות בטעמים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרק בשר/בשר מגיל 6 חודשים
ויקי04/11/2016שלום,
התינוק בן 5 חודשים ושבוע. כשבועיים אוכל מנה שלמה אחת ביום. בעיקר פירות. גם ירקות אבל פחות.
האם מותר מגיל 6 חודשים :
1. להוסיף למנת ירקות מרק בשר? כלומר רק המים שבו התבשל הבשר?
2. להוסיף כבר את הבשר עצמו?
תודה
ויקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרק בגיל 5 חודשים
ענת תבור05/11/2016הייתי ממליצה להוסיף את הבשר עצמו רק בגיל 6 חודשים. אם מדובר בבישול על תמצית מרק מעוף טרי, אין בעיה בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך תזונתי של אגוזיםמרי31/10/2016
שלום רב!
אני אמא לבן 4 בני אהב לאכול אגוזי קשיו 4 -5 יחידות ביום האם זה בסדר לתת לו האם יש לזה ערך חוץ מקלריות ?ועוד שאלה ברצוני לתת לו אומגה3 ?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך תזונתי של אגוזים
ענת תבור02/11/2016שלום מרי, הבעיה היחידה עם אגוזי קשיו היא המרקם שלהם, שעלול לגרום לחנק. אבל, אם מרסקים את האגוזים, אין שום חשש. מלבד קלוריות יש בקשיו גם חלבון, שומנים איכותיים מהצומח ומינרלים שונים ובסה״כ אגוזים למיניהם הם בהחלט בריאים. אין בעיה לתת לו תיסוף של אומגה-3, זה יכול רק להועיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D לבן 8 חודשיםשנע20/10/2016
שלום...
ההן שלי בן 8 חודשים ובכלל לא נתתי לו ויטמין די 3 האם זה מסוכן?ואם אני יעשה לו בדיקת דם יראו אם יש חוסר או משהו?!מה עושים במצב כזה?!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D שלא ניתן
תרצה שני20/10/2016גשי לרופא הילדים שלך לקבל ייעוץ בנושא, הוא יחליט אם יש צורך בבדיקות דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עזרההה דחופה
שני21/10/2016צריך בדיקות דם רגילות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
תרצה שני21/10/2016בדיקת דם לויטמין D היא בדיקת דם רגילה, אך לרוב לא עורכים אותה לתינוקות. יתכן וימליץ לתת ויטמין רק במינון גבוה יותר. זו החלטה של רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצה בתפריט כמות יומיתטל18/10/2016
בוקר טוב
אשמח לדעת לגבי ביצה בתפריט
יש לי 2 ילדין, בן שנה ושמונה, ובן שלוש וחודשיים.
כמה ביצים לגילם, הם צריכים לצרוך ביום?
מדובר כביצה בחביתה/ביצה קשה/לחם מטוגן.
שאלה נוספת, למרוח על לחם שקדיה ודבש, האם בריא?
מומלץ?
כמה פעמים בשבוע ניתן לתת?
תודה וחג שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצים בתפריט
תרצה שני20/10/2016ההמלצות הן על כחצי ביצה ביום לילדים בגילאים אלה. מומלץ לגוון במקור הביצים כפי שכתבת (לביבות/חביתות וכדומה)
ממרח שקדים הינו ממרח בריא, שימי לב שאת קונה כזה שאינו מכיל סוכר, הסתכלי ברכיבים שכתוב על הצנצנת.
דבש ניתן לתת מדי פעם בעיקר כדי לא להרגיל את הילדים לאכילה של מאכלים מתוקים שיש בכמות גבוהה מאד בסביבת האכילה שלהם בגלל המזונות הקיימים בעולם המערבי.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אכילה אצל תינוקותחדווה12/10/2016
שלום רב,
יש לי תינוק בן 3 חודשים שאוכל נוטרילון רפואי מפורק, כל 3 שעות בערך הוא מוכן לאכול 30 /40 סיסי לכל היותר, אינני משדרת לחץ, אני כן עושה משחק מקדים איתו שיתן לו יחס ותשומת לב, ניסיתי פורמולות שונות אפילו מטרנה ודבר לא עוזר, בהתחלה ירד 90 גרם מהמשקל אח"כ הייתה עלייה ועכשיו שוב אני בבעיה איתו והוא לא עולה במשקל, שכחתי לציין שיש גם ריפלוקס. שאלתי היא איך מאכילים תינוק על אף סרבנותו האם עלי לתת לו במזרק בכח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שאינו עולה במשקל
תרצה שני12/10/2016שלום חדוה,
העדר עליה מספקת במשקל דורש התייעצות עם רופא הילדים שלכם והפנייה לדיאטנית ילדים, כך שבמפגש אישי תוכל לקבל את כל הכללים ולהדריך אותכם. פני לרופא הילדים שלכם. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 וחצי הפסיק לאכול בשרחסוי06/10/2016
היי,
הבן שלי בן שבע וחצי הפסיק לאחרונה לאכול בשר (לא בבית הספר ולא בבית) טוען שזה מגעיל אותו . מה חשוב לתת לו לאכול במקום ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אכילת בשר
תרצה שני12/10/2016שלום,
יש למצוא מקורות חליפיים לברזל וחלבון. אין קושי לעשות זאת אם הוא מסכים לאכול קיטניות. ישנם ילדים צמחוניים רבים שאוכלים במקום מנת הבשר עדשים או גרגרי חומוס או שעועית במגוון צבעים.
אם אינו אוכל קיטניות ממליצה להגיע לדיאטנית ילדים כדי שתוכל להנחות אותכם לגבי תזונה מותאמת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת 10 חודשים רגישה ללקטוזגל25/09/2016
שלום רציתי לדעת איזה ארוחת ערב אני יכולה להכין לתינוקת שלי שרגישה ללקטוז, בבוקר היא אוכלת פירות בצהריים מרק עשיר בירקות בשר וקטניות כל פעם קטנייה אחרת, שיבולת שועל, כוסמת, עדשים, אורז... אבל בארוחת הערב אני לא יודעת מה להכין לה דברי חלב היא לא אוכלת.., אשמח להצעות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוקת בת 10 חודשים רגישה ללקטוז - תגובה
תרצה שני25/09/2016שלום גל, ברגישות ללקטוז ישנן דרגות שונות וחשוב לבדוק האם גם עם מוצרלה או גבינה צהובה לא מסתדרת. בכל אופן אפשר לשלב חלב סויה וטופו בארוחה.
ממליצה להגיע לדיאטנית ילדים שתעזור לך להתאים כמות מספקת של מזונות שיהוו תחליף למוצרי החלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי דיאטה לאם בזמן הנקת תינוק בן שלושה חודשיםע16/09/2016
היי !
אני רוצה לשאול לגבי דיאטה בזמן הנקה. אני אמא לתינוק חמוד בן שלושה חודשים. התינוק יונק בלבד, ללא תוספת תמ"ל. אחרי הלידה התחלתי דיאטה, עם תפריט של בערך 1200 קלוריות ליום. תזונה מגוונת, כוללת פחמימות, חלבונים ושומנים, עם ירקות ופירות. אני מנסה לשלב קצת פעילות גופנית. זו דיאטה שעשיתי לפני הלידה והצלחתי בה מאד.. התינוק יונק ומתפתח היטב, עולה במשקל לפי כל הטבלאות. אני גם יורדת במשקל, ובעשרה שבועות ירדתי 6 קילו. רציתי לשאול האם יש מצב של סכנה לתכולת החלב ואיכותו מעצם הדיאטה ? או שכל עוד יש חלב, אזי הוא מספיק טוב ואיכותי ?
תודה רבה על תשותבתכם !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי דיאטה לאם בזמן הנקת תינוק בן שלושה חודשים - תגובה
דפנה רון17/09/2016ע שלום
אם התזונה מאוזנת ותואמת לצרכי אישה מניקה (תפריט שנבנה על-ידי דיאטנית) ואת שבעה מהדיאטה (לא מסתובבת רעבה)- אין סיבה שיחסר משהו בחלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנות שנתיים לא אוכלותליאור11/09/2016
הבנות שלי (שנה ו11 חודש) התחילו גן החודש אחרי כמעט שנתיים עם מטפלת. עד כה תמיד אכלו מעולה, מגוון ובכמויות גדולות. מאז שהתחילו את הגן כל אחת מהם שינתה התנהגות:
אחת - הורידה משמעותית מאוד את הכמות שהיא אוכלת, גם בגן וגם בבית. לא מוכנה להכניס לפה גם מאכלים שהיא תמיד היתה טורפת. בלי קשר לאוכל, גם מתנגדת להמון דברים וישר אומרת ״לא״, בנוסף רוצה הרבה ידיים.
השניה - הורידה משמעותית מאוד את הכמות שהיא אוכלת בגן, בבית המצב יחסית סבבה מבחינת האוכל. בנוסף צריכה יותר חיבוקים ותשומת לב.
אני משתדלת שלא לעשות עניין מכך, ופשוט להציע מאכלים אהובים, אבל בינתיים אין שינוי במצב המתסכל.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי, אשמח לתגובה. תודה רבה מראש.
ליאור15/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנות שנתיים לא אוכלות - תגובה
דפנה רון17/09/2016ליאור שלום,
יתכן ולוקח להן זמן להסתגל לאוכל החדש- וזה יכול לקחת גם חודש- 3 חודשים.
כדאי לברר עם הצוות (מבלי להראות דאגה):
1. מה הן אוכלות במהלך היום כולו.
2. איך הן מגיבות לאוכל בגן,
3. איך מתייחסים בגן למצבים שבהם ילד לא רוצה לאכול.
במקביל , כדאי לקבוע עם דיאטנית ילדם ולבוא עם האינפורמציה הזו. כדי שתוכל ללוות אתכן בזמן המעבר הזה, ולוודא שלא מתפתחות בעיות אכילה, ושהן מקבלות את הערכים התזונתיים (אם לא בגן אז בבית) הדרושים להן לגדילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)