פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אפשרי לתת קרמבו לתינוקת בת 9 וחצי חודשים
    לילך יהודיוף
    11/09/2017

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קרמבו

תרצה שני
    18/09/2017

לילך שלום,
    לא מומלץ. זהו מאכל עשיר בסוכר ואינו מוסיף לה תזונתית לתפריט המומלץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לא מוצלח למוצקים
    לין
    07/09/2017

שלום רב,
    ביתנו בת 8 חודשים, התחלנו טעימות בגיל 4 חודשים כמו בספר. בגיל חצי שנה התחילה משפחתון שם ביססה לראשונה אכילת פירות וירקות עם השלמה של מוצקים.
    בסביבות גיל 7 חודש התחילה לעשות בעיות עם המוצקים, אוכלת 4-5 ביסים ומתחילה לשחק ולאבד עניין ולא לפתוח את הפה. מה לא הכנו- דייסת קוואקר או סולת עם פירות מאודים, פירות מגוררים, מרק ירקות טחון (פעם היתה אוכלת ופתאום לא) קציצת הודו מפוררת, מהכל טועמת אל מאבדת ענין מהר ולא שובעת. ניזונה מהמון בקבוקים עדיין ביום... בקבוק בוקר, ניסוי להציע פירות ואז בקבוק השלמה, ניסוי להציע מרק ירקות ואז בקהוק השלמה, חצי בקבוק אחרי שנת צהריים (נותנים לה בגן) ואזהיא מגיעה הביתה נותנים לה פרוסה עם ריבה (בעיקר מוצצת את הריבה) וקצת פירות חתוכים לקוביות אך זה לא משביע ובחמש היא רוצה בקבוק, ואז עוד בקבוק לפני השינה.
    הגננת אמרה לי ממש כך" מה נעשה עם בעיית האכילה שלה" והלחיצה אותי.
    מה אנחנו עושים לא בסדר? האם זה נורמלי שהיא ככה לא רוצה ? 😓

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לא מוצלח למוצקים

הוספת תגובה

• קושי במעבר לאוכל מוצק

תרצה שני
    07/09/2017

לין שלום,
    הושיבו אותה במהלך הארוחה בכסא אוכל ולא בסל קל. הגישו לה אוכל רך ברצועות, כמו אבוקדו, בננה, בטטה, קישוא, תפוח אדמה. אם היא מביאה משחקים שלה לפה (מה שאמורה לעשות בגיל זה), היא גם תשחק עם האוכל הרך ותביא לפה כמה שתביא. בגן צריכים הרבה סבלנות ולא ישר להאכיל בבקבוק אם לא אוכלת. אלא לחכות חצי שעה מסיום ארוחת המוצקים ואז להשלים עם בקבוק.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה , משקל תינוקת בת שנה
    אפרת
    04/09/2017

שלום,
    בתי נולדה במשקל 3.860, היתה על כללה של הנקה בלבד עד תחילת מוצקים סביב 6 ח'. עלתה יפה במשקל. בערך כשהיתה בת חודש אובחנה רגישות לחלב ולכן אני נמנעתי ממצורי חלב ואלרגנים נוספים שיצרו אלה תגובות כמו הקאה ודם בצואה. ואז המשיכה הנקה סדירה. באפריל בהיותה בת 7 ח' שקלה 8.400 ונכנסה לגן המשיכה הנקה + שתי ארוחות בגן ובקבוק שאוב. בגיל 10 ח' לאחר שעשתה טסטים בביה"ח ואושר כי אינה אלרגית התחלנו טעימות של מזונות נוספים (ביצה, גבינה).
    היום בת כמעט שנה נשקלה ונראה שעלתה ממש מעט 8.800. מסיבות בריאותית שלי הפסקתי להניק לפני כשבוע וחצי. היום אוכלת כמעט רק מוצקים (בעיקר טחון עוד מסרבת לאכול באופן אחר), בבוקר לפני הגן, בגן א.בוקר, צהרים בגן, אחרי הצהרים (בקבוק או דיסה) וא.ערב ולפעמים עוד מעט חלב שאוב. מבחינת התפתחות זוחלת, עומדת, עושה צעדים קטנים סביב חפצים.
    בבדיקת דם המוגלובין על הגבול התחתון 10.8, HCT 31.2
    אני תוהה האם לא אוכלת מספיק? או שבגלל שבגן ומתרוצצת כל היום אז מוציאה יותר אנרגיה? כיצד ניתן להעשיר את התזונה ללא תמ"ל (עד היום לא קיבלה תמ"ל,)
    לציין כי בשבועיים חופשה בבית, אכלה יפה וראה שעלתה במשקל.
    אודה להתייחסותכן.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה , משקל תינוקת בת שנה

הוספת תגובה

• משקל של תינוקת בת שנה

תרצה שני
    04/09/2017

אפרת שלום,
    כל תינוק שאינו עולה מספיק במשקל צריך להגיע לדיאטנית ילדים. היא תשב אתכם ההורים ותקבל מידע שיעזור לה להעריך אם יש צורך לתסף את התזונה של הילדה, ואם יש צורך להפנות לרופא הילדים לבדיקות נוספות. המלצתי גשו לרופא הילדים שלכם ובקשו הפנייה לדיאטנית ילדים בקופה שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אפרת
    04/09/2017

נעשה זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העשרת דייסה - האם יש רכיבים שלא מומלץ
    אסתר
    27/08/2017

אני מעשירה את הדייסות של התינוק בן שנה וחודש ב חמאות אגוזים ושקדים ופיסטוק וגם שמה גוגי בר זרעי פשתן וציה האם זה בעייתי?

הוספת תגובה

• העשרת דייסה

תרצה שני
    27/08/2017

אסתר שלום, כל עוד היציאות של הילד תקינות ואת לא רואה פעילות מעיים מוגברת זו מנה יפה לארוחה. אם יש חוסר שקט במעיים ממליצה להפחית בכמות זרעי הפשתן והצ'יה שמכילים הרבה סיבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו אלרגיה לחלב?
    כלילה
    20/08/2017

שלום, הבת שלי בת 9 חודשים, לפני כשבועיים התחלתי לחשוף אותה למעדני חלב ושמתי לב שבכל פעם שאכלה מעדן/קוטג'/יוגורט (אפילו כמה ביסים) הופיעה אדמומיות סביב הפה, לא נראה שזה הפריע לה וזה נעלם אחרי כשעה-שעתיים. האם זו אלרגיה? איך אני אמורה להתנהל עכשיו עם מוצרי חלב? היא נכנסת בימים הקרובים למעון, האם אני צריכה לבקש מהם להמנע ממוצרי חלב?
    מבחינת הרגלי אכילה- היא תינוקת יונקת, אכלה תמ"ל אולי 2-3 פעמים, סבלה מריפלוקס עד גיל חצי שנה ופלטה המון אז אני לא יודעת להגיד אם הופיעו סימפטומים לאחר צריכת תמ"ל. לפני כחודשיים היא אכלה תחתית של פיצה (שבדיעבד הבנתי שהכילה גבינה לבנה) ולא זכור לי שהופיעה פריחה.
    אני חוששת שאם מדובר באלרגיה אז בחשיפה ממושכת יופיעו פתאום סימני מסוכנים יותר.. האם יש לזה ביסוס?
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    האם זו אלרגיה לחלב?

הוספת תגובה

• אלרגייה לחלב

תרצה שני
    21/08/2017

כלילה שלום, האבחנה לגבי אלרגייה לחלב כן או לא צריכה להעשות ע"י רופא הילדים. צלמי את התגובה של לאחר אכילה של מוצרי חלב ופני לרופא הילדים שלכם. במקרה ויאבחן עם אלרגייה לחלב, בקשי הפנייה לדיאטנית ילדים שתדריך אותך לגבי מאכלים חליפיים שיספקו מקורות לסידן לבתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת תמ"ל לתינוקת בת 4 שבועות
    ליה
    16/08/2017

שלום,
    ילדתי לפני כ-4 שבועות. למעט חלב אם שאני מצליחה לשאוב כפעם אחת ביום (מנה), בשאר הארוחות התינוקות אוכלת תמ"ל. בתחילה נתתי לה סימילאק אדוונס (עוד מהבית חולים). לאחר מספר ימים היא החלה לפתח עצירות כלשהי כך שלא הייתה עושה קקי במשך יומיים+, עם כאבי בטן ובכי עד לקקי המיוחל. בנוסף, לפעמים הקקי היה יוצא בתצורה של גושים קטנים (קוטר של שנקל-חצי שקל) לפני הקקי המשחתי הרגיל. בהתייעצות עם הרופאה החלפתי לה לסימילאק קומפורט. מאז שהיא אוכלת את הסימילאק קומפורט היציאות שלה הפכו להיות במרקם תקין, ללא גושים, ובתדירות של פעם ביום (לעיתים פעמיים). אולם, לאחרונה שמתי לב שכל פעם לפני שהיא עושה קקי היא ממש מתאמצת, בועטת ברגליים ונהיית אדומה, עד שהקקי משתחרר ואז היא נרגעת. זה ממש נראה כאילו היא מתאמצת לעשות קקי ולא ברור לי על מה המאמץ כי הוא רך ומשחתי. כמו כן, יש לה במהלך היום לפרקים כאבי בטן/גזים (בכי, בעיטות- הרמה על הבטן עוזרת). אני שוקלת לנסות להחליף לה שוב את התמ"ל בעקבות התופעות שתיארתי. ועל כן רציתי לדעת:
    1. האם יש טעם להחליף את התמ"ל או שמא מה שתיארתי הינו מצב תקין?
    2. במידה ואני מחליפה, לאיזה תמ"ל מומלץ להחליף?
    3. לפי מה שראיתי הסימילאק קומפורט שאני משתמשת הוא דל בלקטוז. ראיתי שלמטרנה יש את סדרת האקסטרה קייר. אם אני מחליפה למטרנה האם ניתן להחליף למטרנה אקסטרה קייר רגיל או שחייבים להחליף למטרנה אקסטרה קייר קומפורט (שהוא גם דל לקטוז), קרי, האם חייב לעבור מקומפורט לקומפורט או אפשר להתחיל מטרנה אקסטרה קייר רגיל.

אודה לתשובה
    תודה רבה

הוספת תגובה

• החלפת תמ"ל

דפנה רון
    18/08/2017

ליה שלום,
    בהחלט את יכולה להחליף את התמ"ל , לא מזיק לנסות, כל מה שיקל עליה.
    הייתי מנסה קודם את האקסטרא קייר קומפורט ללא לקטוז.
    קחי בחשבון שיכול להיות שהשינוי שאת רואה אצלה, קשור למזג האויר. שימי לב אם היא צורכת בבת-אחת כמות גדולה יותר, בחודש האחרון, יתכן שקשור להתחממות מזג האויר ולצמא. כלומר, האם היא שותה יותר תמ"ל בשביל להרוות את הצמא. במקרה כזה, אותה פורמולה יכולה להפיע ולצור תופעות כמו שתארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוקות בגיל חצי שנה
    יעל
    16/08/2017

שלום רב.
    אני מעוניינת לדעת איך להתחיל עם תזונה לתינוק בן 6 חודשים. (עד עתה צרך סימילאק בלבד)
    1. האם אפשר לשלב במרק ירקות, תפוח אדמה וגזר ולהוסיף את העוף מההתחלה מבלי לעשות "טעימות"?.
    2. האם להוסיף תזונת פירות במקביל למתן המרק או להמתין כמה ימים על מנת שהחשיפה למזונות החדשים תהיה הדרגתית?.
    3. האם מנת המרק מחליפה את מנה אחת של סימילאק?.

ואם יש עוד אינפורמציה אשמח לקבל.

תודה רבה, יעל.

הוספת תגובה

• מעבר למזון מוצק

תרצה שני
    16/08/2017

יעל שלום,
    יש לעשות טעימות כדי לשלול תגובה אלרגית לכל רכיב מזון חדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים לתינוקת בת 9 חודשים
    שרון
    08/08/2017

שלום. אני מניקה ומשלבת ארוחות מוצקים לתינוקת שלי בת ה-9 חודשים.
    אני מנסה לשלב לה מים בין לבין והיא פשוט מסרבת לשתות. ניסיתי להחליף לה בקבוקים והיא ממש לא רוצה.
    קצת מלחיץ אותי שהיא לא שותה בין הארוחות, במיוחד בימות הקיץ החמים. מה גם שאני רוצה להוריד ארוחת הנקה אחת ולהישאר עם הנקה בבוקר ובלילה.
    אני לא רוצה להניק אותה אחרי ארוחה מוצקה כיוון שזה עושה לה בלאגן בבטן וגם לא מעוניינת בממתיקים כאלה ואחרים.
    אולי יש לכן רעיון?

לקביעת תור
    סגירה
    מים לתינוקת בת 9 חודשים

הוספת תגובה

• סירוב לשתות מים

דפנה רון
    18/08/2017

שרון שלום,

בשלב ראשון, תבדקי אם מקבלת מספיק נוזלים מהמזון, לפי צבע וריכוז השתן שלה ולפי היציאות ולפי העור:
    1. השתן צריך להיות בהיר וללא ירידה בכמות שלו.
    2. היציאות לחות ולא הפכו יבשות וקשות יותר
    3. אין יובש של השפתיים ושל העור
    אם 3 הדברים הללו מתקיימים, זה אומר שהיא מקבלת מספיק נוזלים מההנקה ומהמזון, ללא תוספת.
    אם אחד מהמצבים לא מתקיים, אז תחזרי לשאול מה בשלב הבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שבעה חודשים מסרב למוצקים
    יעל
    08/08/2017

שלום רב

תינוק בן שבעה חודשים. יונק הנקה מלאה. נוחד במשקל 3.100 ושוקל כעת 8 קילו. מפותח בהתאם לגילו. מגיל חתי שנה אני מנסה לתת לו טעימות של מוצקים שונים (פירות וירקות) אך נראה כי כל מרקם חדש שנכנס לפיו, מלבד חלב אם, מעורר אצלו רפלקס הקאה (לא מקיא ממש אלא רק עושה תנועת הקאה ומוציא את האוכל החוצה). יוצא שלמעשה הוא לא אוכל כלום מלבד ההנקה. ניסיתי מרקמים שונים וטעמים שונים אך להכל הוא מגיב בתנועת הקאה כזו... נראה שכשאני נותנת לו מהאצבע שלי הוא מגיב טוב יותר בהשוואה לכפית אך עדיין לא יאכל יותר מכמות של כפית או שתיים...
    מה עושים? עד כמה זה בעייתי?
    אציין שעדיין לא יצאו לו שיניים והוא עוד לא יושב אך מתחיל להתקרב לישיבה...

תודה רבה

הוספת תגובה

• רפלקס הקאה

תרצה שני
    08/08/2017

יעל שלום,
    מה שאת מתארת נשמע כמו רפלקס גאג. זהו רפלקס שקיים אצל כל תינוק במרכז הלשון ועם החשיפה למוצקים הוא זז לכיוון הלוע. זהו רפלקס חשוב למניעת החנקות. מאחר ואני מבינה שניסית בדרכים שונות להאכיל אותו, וכאן במסגרת הרשת לא ניתן לתת ייעוץ אמיתי, ממליצה לך להגיע לדיאטנית ילדים שתדריך אותך אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמל תינוקת בת 9 חודשים
    רינה
    03/08/2017

שלום רב, בתי בת 9 חודשים אוכלת סימילאק ואני חושפת אותה לארוחות מוצקים היא פחות משתפת פעולה ורק לעיתים רחוקות תאכל מוצקים ברמה סבירה. פחות דאגתי כי לפחות אכלה בקבוק אבל בזמן האחרון גם בקבוק לא רוצה. אציין שהיא הייתה iugr בבטן. והיא עדיין באחוזון נמוך שומרת על האחוזון בעקביות אבל מתחת 3. האם להחליף בגיל שלה תמל זה רלוונטי ? או שאין קשר לסוג התמל
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תמל תינוקת בת 9 חודשים

הוספת תגובה

• בת 9 ח'

תרצה שני
    08/08/2017

רינה שלום, ניתן לנסות להחליף תמ"ל. ישנן דרכים נוספות לעזור לך וזאת יכולה לעשות דיאטנית ילדים בייעוץ אישי, בעיקר בגלל הרקע של הילדה, היא צריכה לראות דיאטנית ילדים. בקשי מרופא הילדים שלכם להפנות אותכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי ספיגת ברזל
    עינת
    03/08/2017

היי

אני מוצאת מתכונים טובים אך עם ביצה ומחפשת תחליפים השאלה אם אני שמה טחינה בתוך קציצה עם קטניות כאשר ידוע שבטחינה יש גם סידן האם זה לא מפריע לספיגת הברזל גם מהעדשים לדוגמא או שאם מוסיפה קוואקר נראה לי שגם בו יש סידן או שהכי בריא להוסיף קמח עדשים
    אשמח לתגובה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לגבי ספיגת ברזל

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי ספיגת הברזל

ענת תבור
    30/09/2017

אין צורך לחשוש מדי מבעיות בספיגת הברזל במאכלים טבעיים שמכילים ברזל וסידן גם יחד (כמו טחינה, קטניות ועוד), כיוון שהוכח שצמחונים לא נוטים יותר מאוכלי כל לסבול ממחסורים בשניהם. אבל, יש גורמים המעודדים ספיגה של שניהם. מדובר על חומציות (למשל הוספת מיץ לימון) וכן הנבטה מראש של הקטניות, שמשפרת יפה את ספיגת הברזל והסידן. תשתמשי בזה בעת הכנת האוכל ובכך תשפרי את איכותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חודשיים פולטת מים
    שני
    25/07/2017

שלום, הבת שלי בת חודשיים וקצת, אוכלת אך ורק סימילאק אדבנס פלוס. ביומיים האחרונים החלה לעתים לפלוט מעט לאחר ארוחות (לא משהו שנראה חריג) אולם מעבר לכך כבר פעמיים "השפריצה" נוזל שקוף לחלוטין כמו מים, מאוד נוזלי ולא כמו רוק.. מה הדבר יכול להיות והאם יש משהו שמומלץ לבדוק או לעשות?

הוספת תגובה

• תינוקת פולטת מים

ענת תבור
    25/07/2017

שלום, לא ברור מה זה, אבל אם התינוקת רגועה והכל בסדר איתה, לא נשמע לי שיש מקום לדאגה. בכל אופן אם זה יקרה שוב הייתי מציעה לך לגשת לרופא ילדים להתייעצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חצי שנה-תזונה
    רעות
    25/07/2017

הי
    שמי רעות
    ואני אמא לשירה המתוקה
    שנולדה בתאריך
    ה 8.2.17
    בעוד כשבועיים היא תהיה בת חצי שנה

א.
    עד היום היא אוכלת מטרנה מס 1 בפטמה מס 1
    מתי עוברים למטרנה מס 2?
    ומתי עוברים לפטמה 2 בבקבוק?
    היא ניראת לי מאד מיתאמצת בפטמה מס 1
    המטרנה מס 2 היא מגיל חצי שנה ומעלה ואיך מביאים את זה בהדרגה כשהיא רגילה למס 1...?
    ב.
    ולגבי מטרנה לילה טוב
    איך אני מביאה לתינוקת כי היא מיתעוררת בלילה
    ורוצה לאכול
    אז חשבתי שאם אתן לה מטרנה של לילה טוב לפני השינה אז היא תשבע יותר
    אז שמתי 150 בבקבוק ו 150 ב3 כפיות זה יוצא והיא
    לא רצתה לאכול ופלטה הכל כמעט
    וגם הפטמה לא הוציאה לה אז שמתי לה מס 3
    שאין לי מושג אם זה נכון לה. איזה פטמה צריך?
    ג.
    ומתי אני יכולה לשלב גרבר ופירות טחונים?כארוחה...

תודה רבה אשמח לתשובות

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת חצי שנה-תזונה

הוספת תגובה

• תזונה בגיל חצי שנה

תרצה שני
    25/07/2017

רעות שלום, בגיל חצי שנה תתחילי עם בקבוק אחד ביום תמ"ל שלב 2, בהדרגה תעלי את מספר הבקבוקים שלב 2 ותוריד את שלב 1. כך היא תתרגל בהדרגה לשינוי.
    אפשר לנסות לעבור לפטמה מספר 2, אך חשוב לוודא שהתמ"ל מגיע בקצב מתאים ולא מציף את הפה שלה והיא משתנקת.
    בלילה ניתן להאכיל בתמ"ל שהיא רגילה לאכול. אין סיבה לתת תמ"ל מיוחד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלוש עם משקל עודף
    רותם
    19/06/2017

שלום רב
    בתי בת השלוש מאז ומתמיד אהבה לאכול יותר מהרגיל. בכל עת שרואה מישהו אוכל היא מבקשת גם, עוסקת סביב האוכל כל הזמן ומבקשת לאכול אפילו אוכל שחבריה משאירים בצלחת.
    בספורט היא לא ״מככבת״. משתדלים ללכת איתה לגינה עם חברות פעילות כדי שתרוץ איתן אך מוצאת את עצמה יושבת לידנו כמה פעמים ואפילו אומרת לחברה שאין לה כוח יותר לרןץ.
    גובהה 94 ומשקלה 15.8.
    רחבה ורואים שיש עצמות כבדות, אך אין ספק שהמשקל משחק תפקיד. לציין שלא אוהבת לאכול ירקות ודברים בריאים.
    בדיקות דם שלקחנו לה היום:
    כולסטרול כללי- 174, טריגליצרידים- 88, Ldl כולסטרול 110, hdl כולסטרול 46, non-hdl כולסטרול 128.
    על פניו נראה בנורמה אך בטווח העליון. מרוקחת נמסר לי כי אלו ערכים תקינים בגילאים האלה ... אודה לייעוץ והכוונה...

לקביעת תור
    סגירה
    בת שלוש עם משקל עודף

הוספת תגובה

• בת שלוש

תרצה שני
    19/06/2017

רותם שלום, אני מציעה שתבקשי מרופא הילדים שלכם הפנייה לדיאטנית ילדים בקופה. הרעיון הוא שאת תגיעי לדיאטנית לקבל הנחיות איך לשנות את הסביבה התזונתית והפעילות כדי לגדל ילדה בריאה. בכל מקרה הייעוץ הוא לכם מאחר ולא עורכים דיאטות לילדים בגיל הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה האם זה אכן מדובר בנתונים חריגים?

רותם
    19/06/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודף המשקל דורש טיפול

תרצה שני
    19/06/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות אצל תינוק בן חודש וחצי
    סיון
    06/06/2017

שלום,
    אשמח בבקשה לעזרה , אובדת עצות .
    בני בן חודש וחצי , סובל מעצירויות שלא בדיוק עצירויות בעצם . כשנולד התחיל לאכול סימילאק , היה מוציא קקי קשה גולות בצבע צהוב , החלפנו לו אוכל למטרנה אקסטרה קר, הקקי המשיך להיות אותו קקי. לפעמים אחרי הקקי הקשה היה יוצא קקי רך . שזה בעצם סותר ומובן שזה לא כל כך עצירות . הרופא לוחץ עלינו לעבור למטרנה צמחית ואני לא כל כך רוצה וגם האחות בטיפת חלב לא מסכימה עם הרופא. התחילו לילד גזים יותר חזקים והחלטנו להחליף שוב אוכל למטרנה קןמפורט דלת לקטוז שגם היינו בטוחים שיעזור לעיכול . עבר כבר כמעט שבועיים וחצי מאז אוכל מטרנה קומפורט , עדיין כמובן יש גזים וקקי בהתחלה ראינו שינוי אבל זה פשוט משהו שחוזר על עצמו ונראה כאילו הבעיה לא באוכל אלא בילד. הילד עושה קקי אחד ליומיים , מתחיל בקקי קשה , מאדים, בוכה , ואז יוצא לו קקי רך ונוזלי כמו שצריך . לפעמים אנחנן נאלצים לעזור לו , מרימים רגליים ואז הילד ממש משתחרר.
    לפני יומיים בלי שום עזרה עשה קקי נוזלי כמן שצריך והרבה וממש שמחתי הייתי בטוחה שהכל הסתדר.
    אחרי יומיים שוב עשה קקי קשה , בוכה מתאמץ ומוציא , עדיין בצבע צהוב את מרקם גולות. ואז פתאום יוצא קקי רך אחרי.
    היום הילד ממש שוב התאמץ בכה הוציא קקי קשה וראיתי בקקי פס דם לא ממש בולט , במקרה שמתי לב. הקקי המשיך להיות קשה ולאחר מכן שוב קקי משחתי רך כמו שצריך.
    אני כבר אובדת עצות ולא מבינה איפה הבעיה פה . לפעמים דם מעיד על פיסורה או אלרגיה לחלב אבל אני לא כל כך מסכימה עם הרופאים ולא חושבת שהילד צריך מטרנה צמחית ! כי הקקי שלו לא תמיד קשה או שרק ההתחלתי קשה ואז פתאום יוצאת כמות של רך.
    ממה זה נובע? אני עושה המון עיסויים והכל אבל הילד לפעמים כל כך סובל ומתאמץ .
    אולי הבעיה שהוא זה ששומר את הקקי בפנים כי בגלל שהוא מדלג יום ולא עושה כל יום אז הקקי מתקשה .
    אשמח לעצות ועזרה
    תודה

הוספת תגובה

• עצירות אצל תינוק בן חודש וחצי

דפנה רון
    06/06/2017

הי סיון,

אני מסכימה איתך שחשוב להבין מדוע בהתחלה הצואה קשה ואחר כך רכה (אולי התאפקות, אולי חוסר איזון בפלורה של המעי, אולי אנרגתי, אולי בגלל מרכיבי החלב...). יחד עם זאת, אם ראית פס אדום ביציאה, ואת חושדת שזה דימום מפיסורה, חשוב לפנות לגסטרואנטרולוג. גם אם לא תקבלי את עצתו, תפני לחוות דעת שנייה, העיקר שתקבלי החלטה מה לשנות, כדי שאפשר לבדוק מה יקל על היציאות שלו בהקדם האפשרי.
    אם יש פיסורה והיא תחמיר, יתכן שיתרגל להתאפק כדי למנוע כאב. ההתאפקות כמו שכתבת, יכולה להיות אחת הסיבות לקקי קשה בהתחלה ורך בהמשך.
    אם תמצא דרך להקל על היציאות שלו, ונראה לך, שלא תהיה מרוצה ממנה, תוכלי להמשיך את הבירור, במקביל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה