מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת תינוקת בת 4.5 חודשיםמורן26/10/2009
הי,
בתי בת 4.5 חודש, ינקה הנקה מלאה עד 3 חודש .
עכשיו אני מניקה בוקר וערב ובמשך היום מטרנה. יוצא לה לאכול 3 מנות של 180 במשך היום.
השאלה היא האם זה מספיק לה מה שהיא אוכלת?
אני כבר לא מרגישה מלאה כ"כ כמו פעם ולא יודעת כמה אפשר לסמוך על זה. מצד שני היא רגועה אחרי הנקה ולא בוכה ודורשת אוכל. גם בלילה היא ישנה כל הלילה אחרי ההנקה ולא מתעוררת לאכול.
קצת מבולבלת..
אודה לעזרכתכן,
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן
שרית עטיה-שמואלי27/10/2009הי מורן
אנו יכולים לדעת שהיא אוכלת מספיק אם היא עולה היטב במשקל.עקבי אחרי המשקל שלה ובדקי האם היא עולה כמצופה .אם כן ובנוסף את מציינית שהיא רגועה - סימן שהיא אוכלת מספיק.
לגבי החלב - ככול שאת מניקה פחות כך הגוף שלך מיצר פחות חלב ואפילו יצור החלב מותאם לשעות בהן היא ברד"כ יונקת.
בהלצחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בן 7 חודשיםאפרת26/10/2009
ברצוני להתייעץ לגבי ארוחותיו של בני בן 7 חודשים היום - שוקל בערך 8.5 ק"ג:
7:00-7:30 - 150CC מטרנה
10:00-10:30 - פירות (חצי אגס, חצי תפוח, חצי בננה ומיץ תפוזים - לעיתים מוסיפה שזיף/ענבים)
11:30-12:00 - מטרנה 120CC
בערך ב15:00 - מרק ירקות (בערך 10 כפות מלאות מרק עם ירקות ועוף)
18:00 - מטרנה 150CC
21:00 - מטרנה 150CC
האם תקין? האם יש צורך להוסיף או ךלשנות משהו?
בד"כ ארוחת הפירות היא די גדולה ולפי טיפת חלב לתת לו מטרנה שעה אחרי בערך. האם אכן יש צורך? האם לא כדאי לדלג על ארוחת המטרנה שאחרי הפירות ובמקום אולי להגדיל את ארוחות המטרנה האחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תשובה
אפרת27/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה
בת-חן כהן28/10/2009הי אפרת
אני הייתי ממליצה לוותר על ארוחת המטרנה ובערך ב-13:00 לתת את מרק הירקות, ובערך ב-16:30 לתת לו ארוחת ערב- לחם, טחינה, ירקות מרוסקים, קצת אבוקדו... שיתרגל לעוד ארוחה אם הוא מסכים לזה.
אח"כ להמשיך בערב ובלילה עם המטרנה באותן כמויות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לתת לחם?
אור*29/10/2009הי בת-חן
כתבת לאפרת שאפשר לתת לחם ובנה בן 7 חודשים.
בתי בת 6 חודשים... אפשר לתת גם?
ובאיזה צורה?
אודה למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם
בת-חן כהן04/11/2009הי אור
צריך לחתוך את הלחם לחתיכות קטנטנות או להרטיב אותו עם הרסק עגבניות והגבינה
צריך לשמור טוב טוב מפני חנק
לבן חצי שנה הייתי מחכה חודש נוסף לפחות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל לתינוקר.ח25/10/2009
שלום רב,
רציתי לדעת מהם מקורות הברזל הטובים ביותר לתינוק בן כמעט 7 חודשים, למניעת אנמיה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מיכל אלומות-יהושע26/10/2009הי,
המקורות הטובים ביותר לקבלת ברזל הם בשר בקר והודו אדום. מומלץ לשלבם בתזונה לפחות 3 פעמים בשבוע בכדי לשמור על רמות ברזל תקינות. שאר ימי השבוע ניתן לתת עוף/דגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 11 חודשיםכרמית25/10/2009
שלום,
1. רציתי לדעת לגבי עניין הדייסות - יש ויכוח מתמיד בעניין אם זה אכן מזין או לא. אשמח לדעת האם מומלץ להוסיף לתמ"ל דייסה או שאין לזה שום ערך תזונתי וזה סתם סוכר מיותר ?
2. מה אפשר לתת לארוחת ערב לילדה בת 11 חודשים מלבד ביצה וגבינה?
3. האם מומלץ לתת כל יום ביצה או שזה לא בריא כל יום ?
תודה רבה
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מיכל אלומות-יהושע26/10/2009הי כרמית,
1. אין מניעה מלהוסיף דייסות לתמ"ל , הן לא מזיקות, אך במידה והמשקל תקין אני לא רואה הצדקה לכך מכיוון שהן מוסיפות קלוריות.
2. ארוחת ערב- חומוס/טחינה/אבוקדו בנוסף לגבינה והביצה או פשטידה עם ירקות או יוגורט עם קורנפלקס או לחם מרוח באחד מהנ"ל או דייסת שיבולת שועל עם פרי..
3. אין מניעה מלתת כל יום ביצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל מוצקריבי25/10/2009
בוקר טוב
האם הפירות והירקות אמורים להחליף את הארוחות של הבקבוקים בבוקר ובצהריים?
לתינוקת בת חצי שנה?
אני נותנת לה כמה כפיות של פירות וירקות אבל עדיין משלימה לה עם סימילאק...
עוד שאלה-כשאני מאכילה אותה באוכל מוצק ,אני מפסיקה לה אחרי כמה כפיות,
האם להמשיך לתת לה עד שהיא כבר לא רוצה?או מספיקות לה כמה כפיות(בערך 5-6 כפיות)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי...
ריבי27/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל מוצק
בת-חן כהן28/10/2009נופר
בעיקרון לא מכריחים ילד לאכול, אבל אל תוותרי בקלות תעשי הפסקונת ותמשיכי לנסות להאכיל. אם היא לא רוצה יותר מחמש שש כפיות תשלימי לה עם קצת בקבוק.
תוסיפי מים לתפריט שלה כי התחלת בטעימות.בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת 4.5 חודשיםאמא בוגרת25/10/2009
בתי בת 4.5 חודשים, מזה כשבועיים נותנים לה טעימות וגם התחלנו לתת ברזל.
הטעימות כבר הספקנו לתת כמה וכמה דברים - פעם זה בננה, פעם תפוח, פעם זה מעורבב עם מיץ רימון, פעם עם גזר; חוץ מזה נותנים לה ירקות - שוב, גזר, קישוא, דלעת, בטטה, טיפה ברוקולי - בד"כ הירקות באים בצורה של מחית של כמה ירקות מעורבבים. נותנים לה את זה לפני הארוחות, שאחרי הטעימה בא הבקבוק הרגיל שלה של סימילאק. התחלנו מכמה כפיות והגדלנו את המינונים.
במקביל, בערב נותנים לבת שלנו ברזל.
את הכל היא אוכלת בכיף, הכי אוהבת בננה, אבל בעיקרון הכל מתקבל טוב. היו לה קצת יציאות קשות, אבל אח"כ זה מסתדר.
אציין שהיא נמצאת באחוזון 95 במשקל, והיא גם ארוכה.
המוזר הוא שלפני כמה ימים הייתה לה יציאה ממש חומה שמאוד הזכירה בצורה, צבע וריח יציאה של אדם בוגר, ואח"כ חזר למה שהיה קודם. האם זה בסדר?
שאלה נוספת: האם להגביר את המינונים של ה"טעימות" ולעבור איתה לארוחות שיכללו רק ירקות ופירות?
שאלה נוספת: אמרו לנו לא לתת לה דייסות. האם קצת דייסה משיבולת שועל זה בסדר? כי שמענו שזה טוב למערכת העיקול.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי... בבקשה תענו. תודה.
אמא בוגרת27/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עליי... בבקשה תענו. תודה.
אמא בוגרת27/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעימות ומעבר להן
בת-חן כהן28/10/2009הי
כל הכבוד על ההתקדמות היפה בטעימות
הצואה המוזרה היא שילוב של הברזל והמאכלים החדשים שהיא אוכלת ואין לכם מה לדאוג. אל תשכחו שהמעיים שלה פוגשות פעם ראשונה את המאכלים הללו. הברזל גורם תמיד לצואה כהה מאוד- גם אצל מבוגרים וזה לא עובר כל עוד נוטלים אותו.
את יכולה לנסות לעבור איתה לארוחות מלאות שכוללות עירבוב של כמה פירות- עד 2 פירות או 4 חצאי פירות שונים. אם היא לא שבעה את יכולה להוסיף כפית טחינה גומית- הם אוהבים מאוד.
גם במרק את יכולה להכין כבר קערה של 6 -7 כפות אפשר לנסות גם עם קצת עוף טחון ולראות איך היא מגיבה- אחרי כמה זמן היא שבעה וכמה היא אוכלת.
להזכירך- כשמתחילים להוסיף מזונות לתפריט מתחילים לתת מים לשתייה.
שיבולת שועל- הייתי מחכה קצת בנתיים לא נשמע שיש לה בעיות אבל אם יהיו תוכלי לתת לה עם הפירות שיבולת שועל אינסטנט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת 6 חודשים אוטוטואור*25/10/2009
שלום,
בתי בת 6 חודשים אוטוטו.
התפריט שלה הוא כדלקמן :
7:00 - (או מתי שהיא מתעוררת) - 150 CC סימילאק (לא מסיימת).
10:00 - מנת פירות (מחית) של בננה שלמה כמעט ותפוח עץ קטן.
12-13:00 - השלמה של 100 CC סימיליאק (לא מסיימת...)
14:15:00 - מרק ירקות שמורכב מקישוא, תפוח אדמה, דלעת, בטטה או גזר עלי סלרי לטעם +הודו - בערך חצי כוס (4 כפות)
17:00 (בערך) - השלמה של 100 CC סימילאק (לא מסיימת).
20:00 - 120 CC סימילאק.
האם התפריט שלה הוא בסדר?
האם הארוחות מסודרות?
איזה מנת בשר אני יכולה להוסיף לה במקום ההודו, איזה חלק של בשר בקר אפשר לתת לה?
מה אני יכולה להוסיף עוד במרק שלה? אילו פחמימות?
האם אני יכולה להחליף לה את הסימילאק למטרנה (בעצם היא כבר שלב 2), היא לא ממש מתה על הסימילאק. זה לא יגרום לה לגזים או משהו? מותר להחליף?
היא לא אוכלת בכלל דייסות, פעם ניסיתי רק לארוחת הלילה ביחד עם הסימילאק (ממש כף שטוחה) והיא פשוט לא שתתה.
אודה למענה על שאלותיי.
תודה ויום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על שאלתי....
אור*27/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה6 חודשים
בת-חן כהן28/10/2009שלום אור
התפריט של ביתך בסדר אם היא לא יורדת במשקל - זה המדד הכי טוב, ואם היא רגועה וממשיכה להתפתח כצפוי.
במקום ההודו את יכולה להוסיף עוף או דגים וגם בשר בקר צלוי- כמובן שהכל טחון דק דק.
במרק יש לה את תפוח האדמה שהוא כבר פחמימה, אבל את יכולה להוסיף גם אורז או בייבי פסטה במקום.
אין בעיה עם החלפת הסימילאק במטרנה.
ואם היא לא בתת משקל לא חייבים להוסיף לה דייסה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת בת 8 חוד' עזרהמיכל24/10/2009
שלום, יש לי בת בגיל 8 חודשים, הנקתי אותה עד גיל חצי שנה באופן מלא ( בחודש האחרון התחלתי לשלב תחליף חלב - סימילק), לפני כחודש היא התחילה להקיא ולשלשל ( שילשול ממש חזק - מים) בהמלצת הרופאה התלחנו לדלל לה את האוכל אך היא אומנם הפסיקה להקיא אבל המשיכה לשלשל. לאחר כשבוע וחצי לערך של שילשולים עברנו לתת לה איזומיל (במקביל ביצענו בדיקת צואה אשר חזרה שלילית) אשר על פניו הראה שנפתרה הבעיה ואומנם היא הפסיקה בהדרגה לשלשל אבל עדיין נשארו לה יציאות רכות מאוד. לאחר כשבוע שוב חזרה להקיא במשך יומיים ובהמלצת הרופאה עברנו לנוטרמיגן 1 - עכשיו אנחנו כבר שבוע עם הנוטרמיגן 1 אבל הבוקר דניאל הקיאה שוב. ישלציין שדניאל היתה בתחילת הדרך מאוד לא נינוחה ובכתה הרבה והיו לה גזים ומאז שעברנו לנוטרמיגן 1 היא אכן נרגעה היא ישנה טוב יותר. דניאל אוכלת רק תחליף ואינה מוכנה בשום פנים ואופן לאכול משהו אחר נראה שזו אינה בעיה של טעם ( אם היא מסכימה לאכול נוטרמיגן שטעמו מר מאוד ) אלא היא פשוט אינה יודעת מה לעשות עם האוכל בפה איך למצוץ ולבלוע אותו
. 1 כיצד ניתן לדעת בוודאות האם היא אלרגית לחלבון חלב או ללקטוז ? (על פי הבנתינו צריך לחכות לגיל שנה ורק אז בודקים אלרגיה
2אני דיי חסרת אונים כיצד להמשיך עם האוכל ? אשמח לייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן
שרית עטיה-שמואלי27/10/2009הי
ממליצה לך לפנות לדיאטנית ילדים דרך קופת החולים לצורך הרכה ומעקב.
אבחנה של אלרגיה לחלב צריכה להעשות ע"י רופא ילדים ולאחר ביצוע הבדיקות המתאימות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות הדרמיטל23/10/2009
שלום
רציתי לדעת מאיזה גיל אפשר לתת פירות הדר לתינוקות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
שרית עטיה-שמואלי27/10/2009הי
אין מניעה להתחיל עם טעימות סביב גיל 4 חודשים. אלו הן ההנחיות החדשות של משרד הבריאות בארץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימילאק?שאלהה23/10/2009
בשבוע הראשון הבאתי לילדה שלי סימילאק והיה לה עצירות , ומיד החלפתי למטרנה וגם היה לה ולא ידעתי שזה טיבעי ושהיא צריכה להתרגל לזה אחרי חודש שהילדה אוכלת מטרנה הצואה כבר הסתדרה אך אני שוקלת לעבור לסימילאק ניראה שהיא יותר אהבה את זה .. אך אם אני אנסה לחזור לסימילאק שוב תחזור העצירות עד שהיא תתרגל? האם יש עדיפות יתר למטרנה או סימילאק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליפים
בת-חן כהן28/10/2009אין עדיפות בין התחליפים
ולא אמורה להיות לה עצירות את יכולה לעשות את המעבר רק אל תבלבלי אותה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולת שועלנטלי22/10/2009
היי..
לפי המלצות הכנתי לבני בן ה-10 חודשים כארוחת 4 מנה שכוללת : 3 כפות שיבולת שועל להכנה מהירה עם בננה מרוסקת וכף טחינה גולמית והוא מאוד מאוד אהב לכן נתתי לו גם למחרת. השאלה היא אם אפשר לתת בלי בעיה או שיש הגבלה למנה כזו כל יום או מספר פעמים בשבוע.כיוון שלמרות שהוא אוהב נראה לי שזוהי מנה כבדה מדי. מה דעתך על המנה בכלל?
אציין שמשקלו בטווח המתאים וביומיום הוא אוכל מזון מאוד מגוון.
שאלה נוספת: התחלתי לו מוצרי חלב והוא אוהב במיוחד גבינה לבנה 5% ויוגורט ביו טבעי 3% .
זה בסדר?
האם ניתן לתת לו מדי פעם שמנת חמוצה 15% שומן או שזה יותר מדי מבחינת אחוזי שומן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבולת שועל
נטלי27/10/2009??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נטלי
בת-חן כהן28/10/2009את יכולה לגוון לבנך את הארוחה המדוברת כדי שיטעם עוד דברים
תוכלי לטחון לו פירות טריים אחרים או למעוך פירות מבושלים.
בקשר למוצרי החלב- אין צורך לתת שמנת הוא לא יבדיל בטעם ויש שומן לא בריא(רווי) בשמנת. המוצרים שהוא אוהב טובים מאוד כי הם ללא סוכר ועדיף שאליהם הוא יתרגל בשלב ראשון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במבהמלי22/10/2009
שלום,
בני בן שמונה חודשים, האם אפשר וכדאי לתת במבה בגיל זה?
תודה,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במבה תשובה
עדי גודל סולומון26/10/2009כן ולא....מצד אחד, אין הגבלה בגיל הזה מבחינת ההרכב התזונתי ויכולת הלעיסה. יחד עם זאת, לא כדאי לצרוך על בסיס קבוע. בבמבה יש בעיקר שומנים ואין בהרכב התזונתי יתרונות מיוחדים. כארוחת ביניים תמיד עדיף לאכול פרי ו/או יוגורט, פרוסת לחם עם ממרח (גבינה/אבוקדו/טחינה/ שקדיה וכו').
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בגיל 3 חודשים אוכל פחות ופחואנה22/10/2009
שלום
בני בן 3 חודשים ושבוע
נולד במשקל 4000 ק"ג שוקל כעת בסביבות ה7 קילו
עד לפני חודש הוא אכל שמונה ארוחות של מטרנה חלבית וסיים את הבקבוק בכל ארוחה 120 סמ"ק.
חזרתי לעבודה בשבועיים אחרונים ומאז אני לא עוקבת קבוע -כמו תמיד בזמני האכלה שלו אבל שמתי לב שישנו שינוי שמתבטא באכילה של 6 ופחות ארוחות ביום ולא מסיים בקבוק - בקושי 60 סמ"ק הוא ישן יותר במהלך הלילה בקבוק אחרון בשעה 24 וקם בבוקר סביבות שש ומבקש בקבוק.
ברצוני לדעת איך עליי לנהוג-- אני שוקלת לחזור להאכלה יותר תכופה נגיד כל שעתיים אך אני מתלבטת בגלל חשש מהאכלה מיותרת והסכנה הטמונה בכך.
תודה מחכה לתשובתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
עדי גודל סולומון26/10/2009בנך באחוזון 90 מבחינת משקל, יתכן שבימים אלו הוא מאזן את צריכת הקלוריות שלו לפי צרכי גופו. המשיכי לעקוב אחרי המשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוק בן חצי שנהמעיין21/10/2009
שלום! בני בן חצי שנה והתחלתי לו כבר עם טעימות לפירות וירקות, כיום אני נותנת לו קצת יותר מטעימנ כלומר בערך חצי כוס ירקות טחונים ופרי אחד.הוא יונק. ואני מרגישה שהוא לא מספיק שבע.
*האם זה נכון לתת לו מים לאחר מנת הירקות?
*האם יש איזשהי אפשרות להפוך את החלב שלי למשביע יותר ע"י איזשהי תוספת של דגנים כמו למשל קוואקר?
*האם זה בסדר שמאז שהוא התחיל מנה גדולה של ירקות הוא אינו עושה יציאות בכל יום?
*האם מומלץ להוסיף דיסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבן חצי שנה
בת-חן כהן28/10/2009שלום
בדרך כלל בשלב הטעימות אחרי הארוחונת נותנים עוד קצת לינוק כדי שהילד יישבע
דבר שני- בשלב הוספת מזונות משלימים מתחילים לתת גם מים
בד"כ לא מוסיפים לחלב אם דגנים פשוט הוא צריך לינוק ממך יותר או שתעברי לתחליף זה משביע יותר...
תני לו להתרגל לתזונה החדשה המעיים שלו אף פעם לא פגשו ירקות... ותוסיפי לו מים- זה יגרום ליציאות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים לתינוק בן 4 חודשיםליטל21/10/2009
היי,
בני בן 4 חודשים ואני מתחילה איתו טעימות של פירות ,שאלתי היא האם אני צריכה לתת לו מים בנוסף?
כרגע ניזון מתמ"ל מטרנה 5 ארוחות ב-24 שעות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים
בת-חן כהן21/10/2009באופן עקרוני- כאשר מתחילים עם הוספת מזונות משלימים לתפריט מומלץ להוסיף גם מים לתפריט
בהצלחה
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ליטל
מיכל אלומות-יהושע21/10/2009המלצות משרד הבריאות מדברות על תוספת של מים מגיל חצי שנה, אז ארוחת המוצקים מחליפה לאט לאט את התמ"ל אשר מספק נוזלים.
בגיל 4-6 חודשים ,תחילת הטעימות , אין צורך להוסיף מים לתפריט מכיוון שהטעימות רק חושפות את התינוק לאוכל מוצק אך הן עדיין לא מחליפות ארוחת תמ"ל ולכן כמות התמ"ל,ואיתה כמות הנוזלים, לא יורדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)