מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שבעה חודשים מקיאההילה21/10/2009
בתי פגית, נולדה במשקל קילו מאה. היתה לה בעיית רפלקס שעברה והיום היא כבר שוקלת קרוב לחמש וחצי. היא על הנקה מלאה ומסרבת בקבוק (לצערי). בגיל חמישה חודשים התחלנו טעימות ללא הצלחה מרובה. היא יכולה להתחיל לאכול יפה ולהנות מהאוכל אבל נראה שיש לה רגישות יתר בחלל הפה ואם האוכל קצת מפריעה לה היא מיד מקיאה. יוצא שהיא מקיאה כמעט כל ארוחת מוצקים. אנחנו מרסקים את האוכל בבלנדר ומוסיפים מים כדי שיהיה לאוכל מרקם קטיפתי אחרת היא בכלל לא מקבלת.
האם יש לה הפרעות אכילה. לאן אפשר לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה
שרית עטיה-שמואלי27/10/2009הי
לא ציינת בת כמה בתך?
רגישות יתר בחלל הפה מאפיינת פגים ויש הרבה איך לעזור בנידון.
מציעה לפנות לטיפול בצוות רב תחומי . יש צוות כזה שאני מכירה בשניידר במראפה להפרעות אכילה לגיל הרך. בצוות יש רופא ,אחות,מרפאה בעיסוק ,דיאטנית ופסיכולוגית.
יש צוותים כאלו גם באיכילוב,וולפסון,ותל השומר ויתכן שבעוד בתי חולים.
בצוות זה בתך תקבל טיפול כולל ומעקב .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל ומוצרי חלבשחר20/10/2009
שלום לכן
כמה זמן צריך להמתין בין נתינת טיפות ברזל לבין מוצרי חלב? בני בן 10 חודשים. האם שעה זה בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
בת-חן כהן20/10/2009שעה לפני שעה אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומות בנות חודשלא יושנת..20/10/2009
יש לי תאומות בנות חודש כמובן האכלתם קשה לי במיוחד בלילות (זאת אומרת שאנני יושנת..)
הן אוכלות סימלאק טופ1 90 סיסי כל 3,4 שעות השאלה שלי עד מתי ניתן להאכלן בלילות ומה ניתן לעשות שהן ישנו טוב בלילה.... ומתי ניתן להעלות את המינון של האוכל? נסיתי אך לא הולך..הן נולדו במשקל נמוך אך כעת אני מניחה הן הגיעו כבר ל 3 ק"ג (טיפת חלב ביום א הקרוב חיסון ראשון)
נא תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומות...
בת-חן כהן21/10/2009שלום
נראה כי בעיית השינה שלך בעיקר מטרידה אותך
זה חלק מהשנה הראשונה +- של ההורות... אין דרך אחרת להתמודד עם זה חוץ מלקום כשהן רעבות.
תוכלי להתחלק עם עוד מישהו בהתעוררות
כפי שנראה הן אוכלות פה בזמנים המתאימים להן והן יתקדמו רק כשיתפתחו ויהיו מוכנות לכך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימות בגיל 4 חודשיםטל20/10/2009
שלום רב,
בתי בקרוב תהיה בת 4 חודשים והבנתי שניתן כבר לתת לה טעימות בשלב זה.
שאלתי היא מה זאת אומרת טעימות? כמה פעמים ביום? ודבר נוסף, מה כדאי לתת לה? מתי במהלך היום?
תודה רבה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות
בת-חן כהן20/10/2009המשמעות היא להתנסות פעם ביום במאכל מסויים- כמה כפיות מכל דבר בכל כמה ימים משהו אחר
בהתחלה פירות מעובדים בבלנדר בכפית- כל יום משהו אחר ואח"כ אפשר לערבב גם.
אח"כ להחליף את הפירות בירקות טחונים עם מעט מים מהבישול- מבושלים/ מאודים כמה כפיות ואח"כ לערבב
אח"כ אפשר גם להוסף עוף ובשר לירקות
אחרי הטעימות להשלים עם מטרנה לארוחה מלאה
ואחרי שטעמה הכל (זה אמור לקחת חודש +-) אם אהבה אפשר לעבור לארוחות
בעשר בערך ארוחת פירות- מ-2 פירות בערך טחונים אפשר עם טחינה אם היא אוהבת
ובצהריים ארוחת מרק ירקות+ בשר/ עוף/ דג
תקפידי תמיד שהיא לא יורדת במשקל ועולה כמו שצריך ושאינה מפתחת אלרגיות למוצרים- שמתבטאות בגידויים, פריחה, נפיחות (במקרים אלו ללכת לרופא כמה שיותר מהר)
בהצלחה
בת-חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שרשמתם שונה לגמרי ממה שאמרו לי
אמאלה20/10/2009בקשר לטעימות!
אמרו לי בטיפת חלב (וגם קראתי עוד) שהטעימות זה פשוט לנסות מהכל, מה שאנחנו אוכלים, פשוט לשם החשיפה שבדבר.
נתתי מעט מעט מעט מעט על השפתיים או שמצץ מהאצבע שלי (בני בן 4.5 חודשים):
רוטב עגבניות
קציצת כרובית רכה
תפוח אדמה
טחינה
חומוס
ועכשיו ממש הלחצתם אותי
אני גם לא עושה את זה מסודר, אלא ממש טעימות כשמזדמן.
הבנתי לא נכון?????
ועוד שאלה - מרק עם עוף טחון אמור להיות מבקבוק או עם כפית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה.. עשו סדר בבלגן...!
אמאלה22/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אל תדלגו
אמאלה26/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מיכל אלומות-יהושע26/10/2009הי ,
מטרת הטעימות,כשמה כן היא, היא בעצם להתנסות במגוון מזונות. מומלץ להתחיל בירקות ורק אח"כ לעבור לפירות.
מדובר על כפית - שתיים כפעמיים שלוש ביום.
ישנם מוצרים שמומלץ לחכות איתם כמו חלב ניגר ודבש מגיל שנה ומוצרי חלב מסוף החודש התשיעי.
את יכולה להיכנס לאתר של משרד הבריאות בכדי לקרוא יותר על מזונות משלימים.
מקווה שעשיתי לך קצת סדר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערבוב תמיסותהילה20/10/2009
שלום
בני בן 3 חודשים ניזון מהנקה בלבד, בקרוב אחזור לעבודה לכן אני רוצה להתחיל לתת לו תמ"ל במהלך היום. האם ניתן לשלב תמיסות שונות? למשל יום אחד לתת לו סימילק וביום אחר מטרנה? או שעדיף לדבוק בסוג אחד של תמיסה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי לא ענו...תודה...
הילה20/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערבוב
בת-חן כהן20/10/2009עדיף לתת לו סוג אחד של תמיסה
אפשר להחליף אותהמידי מס' שבועות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואהאור20/10/2009
היי
ראשית חייבת לציין שהפורום מעולה ואני נעזרת בו במון. תודה!
בני בן שנה ושבועיים. אוכל יפה מאוד, ילד נעים, שמח, שוקל 10400 הכל מצויין.. תודה לאל.
ציינתיבפניכן אתהתפריט ותמיד אישרתן לי אותו אז לא אציין אותו שוב. שאלתי היא, בימים האחרונים הצואה שלו קצת מוזרה וזה אומר ביחס לימים שלפני.. אני לא בטוחה שזה שלשול אבל אתאר (צר לי מראש על התיאורים) ה נוזלי מידי לדעתי והכי חשוב שהוא מוציא את מה שהוא אכל.. לדוגמא אפונה. היא הופיעה בצואהבדיוק כמו שהוא אכל.. מצטערת שוב על התיאורים וגם ירקות למינהן.
האם זה בסדר? אני צריכה לבדוק את זה לעומק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תדלגו עלי זה חשובבב
אור20/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אורלי
מיכל אלומות-יהושע21/10/2009מערכת העיכול של התינוקות עדיין לא מפותחת לגמרי ולכן ישנם מזונות שלא מתעכלים במלואם (תירס, אפונה..) והם יוצאים בצואה.
מבחינת המרקם- ייתכן שינוי עם שינוי תזונתי/מחלה ועוד. חכי מספר ימים, אם לא חוזר למרקם נורמלי התייעצי עם רופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לילד בן 7 חודשיםמיכל19/10/2009
שלום ,
בני עוד מעט בן 7 חודשים . מגיל חצי שנה התחלתי לתת לו ארוחת ירקות במקום תחליב בצהריים .
הירקות שאותם הוא אוכל - תפו"א , דלעת , בטטה , גזר , קישוא וסלרי רק לטעם במרק(כולל עוף) .
לאחרונה התלתי לתת לו מנה של פרי , שאותה הוא אוכל בדר"כ ב- 10.30 בבוקר .
פרות שהוא אוכל - תפוח עץ , בננה ואגס .
לאחרונה ראיתי שהיציאות שלו קשות ( הוא ממש מוציא כדורים קטנים , סליחה על התיאור ) אז הפסקתי לו את הבננה כי חשבתי שזה מקשה עליו , אך לאחר מס' ימים אני עדיין רואה שהצואה ממשיכה להיות בצורה זו ( לא באופן קבוע )
האם משהו באוכל שהוא אוכל גורם לצואה קשה ?
אילו עוד פירות אני יכולה לתת לו לאכול ?
מה השלב הבא בתזונה שלו ? אך ניתן לשלב לו את הארוחה או להוסיף ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה קלה לעיכול
בת-חן כהן20/10/2009את יכולה לנסות לשים במרק כמה כפותשיבולת שועל
זה תורם מאוד לעיכול קל וליציאות רכות
את יכולה לתת לו איזה פרי שאת רוצה
ואת יכולה להוסיף לפירות גם טחינה גולמית או אבוקדו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מעוניינת בפירותחופית19/10/2009
שלום רב,
ביתי בת 11.5 חודשים. עד לפני כשבועיים הייתה אוכלת את מנת הפירות שלה - אומנם לא בשימחה אבל זה היה מספיק בשביל להשקיט את הלב שלי שהיא מקבלת קצת פירות במהלך היום.
עכשיו היא פשוט מתנגדת בתוקף רב לנגוע בפירות - אפילו לא ביס. זה נמשך כבר כמה ימים טובים ומדאיגים. אני מנסה לתת לה לאכול בננה (כמו הגדולים) והיא אוכלת ממנה בקושי חצי ובזה זה נגמר. אני מרגישה שאולי התפריט שלה לא מוצא חן בעיניה.
התפריט שלה הוא כזה:
07:30 - 240 בקבוק
10:30 - היה פירות אבל עכשיו או חצי בננה או ארוחת בוקר קלה של ביצה עם גבינה ופרוסת לחם.
12:30 - 13:00 - ארוחת צהריים (שאני מועכת ונראה לי שאני צריכה לעבור לשלב יותר מתקדם ממעיכה...) ירקות, הודו, קטניות או פחמימות.
16:30 - 17:00 - מעדן
19:30 - 20:00 - בקבוק.
אז ככה - יש לי הרגשה שהתפריט כבר ממש משעמם אותה ושהוא לא מתאים לה וגם לא מבחינת ההגשה (מעיכה) ועניין הפירות גם מדאיג אותי. ושאני מחסירה כאן משהו...
מה אתן מציעות לי לעשות??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגתם עליי?
חופית19/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירות לתינוקת
בת-חן כהן20/10/2009הי חופית
תמשיכי לתת לביתך את התפריט לפי השעות הנוכחיות אבל את יכולה לגוון:
במקום פירות ב10:30 לתת לה גבינה עם לחם וביצה ואפשר גם אבוקדו, טחינה, וירקות שונים
בצהריים תגווני לה- עוף/ בק// הודו/ דג/ עם ירקות שונים ומשתנים ולמעוך עם מזלג זה בדיוק מה שהיא צריכה בגילה- היא עוד לא בשלה לעבור למוצקים לא מעוכים
ב6:30 תני לה מעדן את יכולה בשלב הזה לנסות גם את הפירות. יש כלי בסופר פארם ובחנויות לתינוקו שהוא מחזיק את הפרי בתוך רשת והם לועסים ומוצצים אותו כשהם אוחזים בידית וזה גם מפתח את התקדמות האכליה והם אוכלים כך פירות בכיף. את יכולה גם לגוון לפעמים לחצי פיתה עם חומוס או טחינה או גבינה
תמשיכי עם הבקבוק אח"כ...
זה נשמע ממש בסדר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל לתינוק בן 11 חודשים......אלינה ב19/10/2009
שלום רב,.....
אני בת 24 ואמא לתינוק בן 11 חודשים,זהו בני הראשון,וככל שהוא גודל כך אני יותר מתלבטת בקשר לאוכל שלו.
סדר היום שלו הוא כזה :
הוא מתעורר כל בוקר בסביבות 7.30 אוכל מטרנה כ 240 מ"ל.
ואז אני אוכלת ארוחת בוקר והוא מנשנש איתי.
ב-10 הוא כבר יושן (וזה כל בוקר) עד בערך 12.30 -13.00.
כשהוא קם אני מאכילה אותו בארוחת צהרים -כמו
ירקות עוף קטניות בשרים (מה שיש באותו היום לארוחת צהרים)
ב15.30 הוא כבר ישן (בכל יום) עד 17.00 בערך.
ואז אנחנו יוצאים לטייל -בחוץ אני נותנת לו גרבר (שלב 3)
או 2 גמדים וביסקויטים לנשנוש.
חוזרים הביתה בסביבות 19
ב 20.00 מקלחת ומטרנה 240 מ"ל (שהוא לא מסיים את כולה. ולישון......
חמתי טוענת שזה לא מספיק ואני צריכה לתת לו בערב גם ארוחת משהו כמו ארחות הצהרים....
בלי עין הרע התינוק שלי ישן טוב אוכל טוב ולא מתבכיין במשך היום.....
כמובן שהוא גם מקבל הרבה מים-לאור מזג האויר בארצנו :)
אני שואלת אם מה שאני נותנת לו זה מספיק????????
או שאני צרחכה להוסיף מאכלים נוספים לתפריטו?????????
אודה על תשובתכם....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת פרט- הוא שוקל וגודל בדיוק לפי
אלינה ב19/10/2009הוא שוקל וגודל בדיוק לפי התרשים ......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל לתינוק
בת-חן כהן20/10/2009שלום אלינה
את לא צריכה לתת לו יותר
את יכולה לקחת לו לפעמים במקום הגמדים או הפירות קצת ביצה קשה מעוכה עם גבינה ועגבניה מרוסקת. ואבוקדו בעונה או טחינה
אבל באופן עקרוני הכל נשמע בסדר גמור
ותמיד אנשים יתנו לנו עצות אז אל תקשיבי לכולן
רק למה שנשמע לך נכון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה רבה!!!!!!!
אלינה ב20/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבנית אוכלשיר19/10/2009
ביתי בת שנתיים ו-10
מעולם לא הייתה אכלנית גדולה ותמיד הייתה בררנית לגבי אוכל
לאחרונה זה החמיר עד כדי כך שלא מוכנה לאכול את ארוחת הערב שלה וניסיתי מזונות שונים
היא לא מוכנה לנסות מאכלים חדשים וגם את אלה שמכירה היא לא מוכנה לטעום.
בגן אומרים שהיא אוכלת טוב א.בוקר+צהריים
הבעיה כנראה מתחילה בבית אולי איני יודעת כיצד לנהוג איתה
אני מושיבה אותה בשולחן עם צלחת אוכל ולא לוחצת עליה לאכול כשאני רואה שהיא לא נוגעת באוכל אני מנסה לשכנע אותה אבל אף פעם לא מכריחה.
אני מרגישה כאילו יש לה רתיעה מאוכל ואני מנסה לתת לה מזונות שהיא כן אוהבת אבל זה לא תמיד מצליח.
רופא הילדים המליץ להפסיק לגמרי את הבקבוקים שהיא מקבלת עם מטרנה +דיסה בבוקר ובערב ולהתחיל להגיש אוכל מוצק אבל זה הדבר היחיד שהיא כן מוכנה לאכול.
האם אני עושה טעות בגישה שלי איתה?
ןהאם באמת כדאי להפסיק לתת בקבוקים?
אשמח לטיפים איך לנהוג עם סרבני אוכל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שיר20/10/2009....................
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
שיר20/10/2009?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכלו לענות בבקשה!!!!
שיר21/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבנית אוכל
בת-חן כהן21/10/2009הייתי מנסה להפסיק את הבקבוקים לשבוע ולראת התקדמות
אם אין תיפני לרופא שלך שוב לשמוע את עצתו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבת שמונה וחצי חודשיםאפרת18/10/2009
בתי נולדה במשקל 2.630 והיום שוקלת 6.700, בת 8.5 חודשים. התזונה היומית שלה:
6:00 בקבוק 210 עם 2 כפיות דייסה
10:00 פירות כ-100 מל.
14:00 מרק עם עוף/בקר/הודו 100-150 מל.
17:00 עגבניה עם טחינה / ביצה עם ירק / פסטה או כל דבר אחר. אם לא רוצה כלום אז בקבוק 150.
21:00 בקבוק 210 עם 2 כפיות דייסה
בתי ילדה שמחה ופעילה אבל היא לא אוהבת לאכול. היא רוצה לאכול לבד וכמעט כלום לא נכנס לה לפה.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי...
אפרת19/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אפרת
מיכל אלומות-יהושע19/10/2009לפי הנתונים שכתבת ביתך נמצאת מתחת לאחוזון 5 במשקל לגיל. יש צורך להתערב תזונתית ע"י העשרת התזונה שלה- לצורך כך מומלץ לפנות לדיאטנית ילדים מכיוון שאיני יכולה להמליץ על שינוי תזונתי דרך הפורום.
ישנן מספר דרכים להעשרת האוכל ובכדי שהדרך תהיה האופטימלית חשוב לעקוב אצל דיאטנית באופן מסודר.
בנוסף, יש לשלול גורמים נוספים שיכולים לגרום למשקל נמוך- התייעצי עם רופא הילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה
בת-חן כהן20/10/2009להמשיך לחשוף אותה לכל המזונות היא תתקדם בקצב שלה.
אם היא לא עולה או יורדת במשקל אחרי ניסיונות האכילה של המוצקים תני לה קצת בקבוק להשלמה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלת מטרנהליטל18/10/2009
שלום.
בני בן 4 חודשים כבר חודש אוכל מטרנה אך לא מתלהב ממנה .
מזה 5 ימים שהוא לא מסיים בקבוק של 120 מל בכל ארוחה (אני מאכילה 5-6 האכלות ביום)
משקל: 6,180 וגובה 66 ס"מ אחות בטיפת חלב אמרה שזה לא מספיק ואתן לו דיסת קורנפלור.
אציין שהוא חיוני, מתפתח יפה לגילו ברוך ה'.
שאלתי: האם כדאי כבר להתחיל בירקות ופירות? האם יש ממה לחשוש בקשר להתפתחותו כי במטרנה יש מרכיבים חשובים? מה כדאי לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
ליטל18/10/2009נסיתי לתת לו גם סימילאק- הקיא וגם אופטימיל- בכלל לא הסכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטרנה
ליטל18/10/2009ובכלל כמה מ"ל מטרנה הוא צריך לאכול ביממה???
תודה. מחכה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות מטרנה ביממה
tuly8218/10/2009לפי המשקל אמור לאכול 927 סמ"ק ביממה - בחישוב של 6 ארוחות ביממה זה יוצא 154 סמ"ק בכל ארוחה. הוא כמובן יכול לאכול קצת יותר או פחות בארוחה זו או אחרת - מה שחשוב זה הכמות היומית וכמובן העלייה במשקל.
הנוסחה לחישוב היא: משקל בק"ג כפול 150 לחלק למס' הארוחות היממה = כמות בכל ארוחה
דוגמה:
6.18 ק"ג כפול 150 = 927 סמ"ק לחלק ל-6 ארוחות = 154.5 סמ"ק בארוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליטל18/10/2009תודה לך. אבל הוא לא אוכל כך...
והמשקל מדאיג...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לליטל
לינור18/10/2009היי ליטל,
בני בגיל של בנך עם אותם נתונים שאת מתארת , לי אמרו בטיפת חלב שאומנם באחוזון 25 אך כל עוד הילד חיוני מתפתח ועולה במשקל לתת לו לחיות בשקט.
אז לא יהיה לך ילד שמן אז מה ? העיקר שיהיה בריא .
אני לא יודעת אם זה ילד ראשון או לא אך מהניסיון המועט שלי (ילד שני) מיותר להכנס ללחץ מיותר כל ההנאה והכיף נעלמים כל כך מהר ולא תאמיני עד כמה ילדים מרגישים בלחץ שלנו
גדלי אותו בנחת!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימות לבן 4 חודשיםליה18/10/2009
שלום,
בני עוד מספר ימים יהיה בן 4 חודשים ורציתי להתחיל לו טעימות.
כיצד לעשות זאת?
מה לתת?
המון תודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ליה
מיכל אלומות-יהושע19/10/2009מומלץ להתחיל בירקות מבושלים כגון תפו"א, דלעת, קישוא, גזר ואחר כך לעבור לפירות מבושלים.
התחילי בירק אחד , 2-3 כפיות פעמיים ביום ( בגיל זה התזונה עדיין מבוססת על הנקה/תמ"ל) . כל 2-3 ימים הוסיפי ירק חדש לתפריט בכדי לראות שמסתדר טוב עם המזונות החדשים.
מגיל חצי שנה תוכלי כבר להעלות את כמות הארוחה כך שתחליף את התמ"ל/הנקה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבן תמ"להילה18/10/2009
בני בן ארבעה וחצי חודשים, תינוק בריא , שוקל משקל תקין ומתפתח יפה. בחודש האחרון ירידה דרסטית בכמות האכילה . התינוק פשוט מסרב לאכול תמ"ל , עושה פרצוף שהטעם לא טעים לו, או שאוכל כמויות מזעריות ולאחריהן מסרב לאכול . הגענו למצב "שבמלחמה" הוא אוכל 100 תמ"ל כל 3 שעות בערך. מים הוא אוהב מאוד. ניסינו להחליף פטמה, להחליף תמ"ל, להוסיף קורנפולור. אין לו פטריה בפה. נבדק גם אצל מומחה לגסטרו שחשב אולי שיש לו ריפלוקס סמוי ונתן לו זנטק ללא הועיל ( לעניות דעתי הטעם של החלב פשוט לא טעים לו יותר) . בקיצור ניסינו הכל , מה לעשות? האחות בטיפת חלב אומרת שהיא לא מודאגת כל עוד התינוק עולה במשקל. אנחנו כן מודאגים. התינוק שלנו היה בעל תיאבון בריא ופתאום הפך לסרבן תמ"ל. בבקשה עצות גם מהורים שהתופעה קרתה להם. אנחנו מוכנים לנסות הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן
בת-חן כהן20/10/2009פשוט אל תתנו לו מים
הם סותמים אותו- וממלאים לו את הקיבה במקום התמ"ל
כשיהיה צמא ייאלץ לשתות תמ"ל
למרות שבאמת אם הוא עולה במשקל אין סיבה לדאגה
בנוסף הוא אוכל כמות לא קטנה
אבל פשוט תפסיקו את המים ותיראו איזה נס יקרה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות- בן חצי שנההילי18/10/2009
היי,
בני ינק מלא עד לפני שבועיים.
לפני שבועיים (כמובן אחרי טעימות לפני זה של כל ירק בנפרד..) התחלתי לתת לו מרק ירקות עם עוף טחון (כ-175 CC) הוא מתלהב ואוכל הכל..
איך שהתחלתי פעם ביום את המרק הקקי שלו ירד לפעם אחת ביום (אחרי בין 6-8 פעמים בהנקה מלאה..) לאחר כמה ימים עבר לפעם ביומיים ועכשיו הוא לא עשב קקי כבר יומיים. אני רואה שמציק לו והוא קם בלילה מה שלא עשה כבר שבועיים (ישן כבר לילות רצופים)
אני רואה אותו לפעמים מתאמץ כאילו עומד לצאת אבל לא יוצא..
הוא לא מוכן לשתות מים ואחרי המרק הוא יונק קצת.
האם זה נחשב עצירות? האם אפשר לתת לו מים של שזיפים יבשים (למרות שלא טעם?)
יש עוד משהו שניתן לעשות?
תודה רבה,
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תשובה?- דילגתם עלי..
הילי20/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות
בת-חן כהן20/10/2009קודם כל הכלל הוא שכאשר מתחילים לתת מוצקים מתחילים לתת לשתות מים
דבר שני אם תספת המים לא עוזרת תוסיפי לו כמה כפות שיבולת שועל לסיר המרק- זה אמור לעזור בעיכול ולגרום ליציאות רכות ותכופות יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)