מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפוזיםריבי27/12/2009
שלום
בתי בת 8 חוד האם אפשר לתת לה לשתות מיץ תפוזים, בנוסף למים שהיא שותה
במהלך היום?
האם אשכולית ופומלה טוב לה גם?<
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיצים
בת-חן כהן28/12/2009לא מומלץ להוסיף מיצים לתפריט התינוקת.
יש בהם סוכר רב והם מאבדים את ערכם התזונתי במהלך הסחיטה והילדה תתרגל למשקאות מתוקים.
תמשיכי עם המים ואם את רוצה אז תתני לה פירות הדר בצורתם הטבעית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4.5 חודשיםסיגל26/12/2009
התחלתי במקביל בארוחת פירות ב- 10-11 וכשעתיים אחריה ארוחת ירקות (מרק טחון שעשוי מעוף וירקות שונים) לתינוק בן 4 חודשים ושבוע.
התחלתי כמובן בטעימות והכוונה היתה לתת כפית שתיים ביום בכל ארוחת כזו.
עם זאת התינוק שלי מאד מאד אוהב את זה ותוך שבוע הגיע לכמות של צלחת שלמה מפירות (אגס שלם, חצי בננה, חצי כפית טחינה גולמית, קצת מיץ תפוזים ותמר אחד) וכ 75-100 מ"ג מרק ירקות עם עוף בארוחה שלאחריה.
הורדנו גם את הסימילאק במקביל.
הצואה שלו נהייתה של תינוק בוגר (קקי קשה יותר וכהה יותר) וקצת יותר קשה לו ביציאות אם כי הוא עושה את זה עדיין כפעמיים ביום.
הסיבה לכתיבה שלי היא אם אני לא עושה לו נזק מאחר ואני קוראת כי מומלץ בגיל חצי שנה להתחיל ארוחות מלאות כי אז הגוף מוכן יותר.
הסיבה שהתחלתי היתה המלצות טיפת חלב שאני חייבת לציין שאינן ברורות מדי.
היום התינוק בן 4 חודשים ו- 3 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות מוצקות
בת-חן כהן28/12/2009הי סיגל
את הנעשה אין להשיב ואםהכל התנהל כראוי עד עכשיו אין סיבה לחשוש
הייתי משאירה את המצב כפי שהוא ולא מתקדמת בעניין האוכל בחודשיים הקרובים
אני מקווה שאת יודעת שכאשר מוסיפים מזון מוצק לתפריט מוספים גם מים לשתייה אחרי כל ארוחה או תוך כדי, תלוי מה הילד מבקש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיטל26/12/2009
שלום
אני אמא לבת שנה וחצי .היא הולכת למעון עד שעה 4 ואוכלת שם,וגם בבית היא צריכה לאכול עוד מנה של אוכל.אני מכינה לה לפעמים מרק ירקות עם אורז לכמה ימים (במקרר).הבעיה היא שאין לי כל כך זמן וסבלנות להיות כל יום במטבח. מה עוד אני יכולה להכין לכמה ימים במקרר\מקפיא ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוגמאות לארוחות
בת-חן כהן28/12/2009לא כתבת לי מה היא אוכלת במעון ככה שיהיה אפשר להוסיף דברים מגוונים לתפריט אבל אני אתן לך כמה דוגמאות למאכלים שיכולים להשאר כמה ימים במקרר:
- פסטה ברוטב עגבניות
- פתיתים
- פירה/ תפו"א בצורה אחרת
- קוסקוס + ירקות
- ירקות מוקפצים
- עוף בגריל
- חזה עוף
- קציצות מעוף או הודו או בקר או מעורבבות
- רוטב בולונז עם רסק עגבניות
והכל יכול להשמר עד 4 ימים במקרר והרבה יותר בהקפאה
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת 5 חודשים ושלושה שבועותאתי26/12/2009
שלום,
בתי מסרבת לאכול פירות היא פשוט סוגרת את הפה.
(שהתחלנו טעימות היא דווקא אהבה בננות ועכשיו גם את זה לא)
ניסית להביא לה גם גרבר, בננה לבד, והיא פשוט לא מוכנה! (ירקות היא מאוד מאוד אוהבת)
מה לעשות???????????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות
בת-חן כהן28/12/2009שלום אתי
אני ממליצה לנסות אולי אבוקדו ביחד עם הפירות ככה שהוא יאזן קצת את הטעם המתוק שהיא אולי לא אוהבת. בכל מקרה תמשיכי לנסות אולי תבשלי את הפירות לפני הטחינה- פשוט תעשי לפתן וטתחני אותו אבל כל הזמן תמשיכי לנסות. הם מאוד אוהסבים רסק של תפוחים מבושלים ואגסים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נתתי מים וגם תה לא הייתה עם שום
אביטל28/12/2009בעיה ויתר מכך אושר ע"י רופא הילדים שלנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת מאכלים לבת 9 חודשיםמיכל24/12/2009
שלום, ביתי בת 9 חודשים ומגיל 4 חודשים מתנסה במאכלים. כיום אוכלת מרק עשיר בהודו ומגוון ירקות וקטניות, פירות בבוקר ובארבע מעדן. רציתי לדעת כיצד ניתן להעשיר את מגוון המזון וכיצד לעבור למזון שאינו נטחן. האם היא כבר בגיל שאפשר לתת לה לאכול ירקות מבושלים ביד, האם אפשר להכין לה כבר קציצות? אשמח לרעיונות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובה לשאלתי
מיכל29/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצבע אוכל
נורית קליפר31/12/2009הי מיכל,
בגיל 9 חודשים בהחלט אפשר לעבור לאכילת מזון מוצק יותר, אך כמובן כל ילד שונה עם התפתחות מוטורית שונה כך שאת בהחלט יכולה להציע אך לעקוב בקפידה על יכולות הלעיסה ובליעה של בתך ולהציע לה אוכל בהתאם. בגיל זה, ניתן להציע "אצבע אוכל" - מזונות רכים שבתך יכולה להחזיק ולאכול לבד. דוגמאות: לביבות של ירקות (לביבות בטטה, קישואים, כרובית). קציצות בשר (בקר והודו נקבה עם הכי הרבה ברזל). את יכולה גם להציע קוסקוס, מרקים, סנדויצ'ון עם ממרח אבוקדו (מלחם רך), וכו
מקווה שזה עוזר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות על תזונת תינוק בן חצי שנהלילך23/12/2009
שלום רב,
יש לי תינוק בן חצי שנה שוקל בערך 8 ק"ג ורציתי לשאול האם התפריט שלו מספיק לגילו
5 ארוחות תמ"ל 120 מ"ל מתוכן 2 הנקות
פירות טחונים בבוקר
ירקות ועוף טחונים צהריים
הילד בריא ושמח ומתפתח יפה
רק שאמרו לי כמה אימהות ש-120 מ"ל זה מעט יחסית האם יש צורך להוסיף משהו?
מהו תוסף מזון למטרנה?מתי משתמשים בו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לילך
מיכל אלומות-יהושע24/12/2009לא רשמת את שעות הארוחות. חשוב להקפיד על מרווחים של 3-4 שעות בין כל בקבוק/ארוחה, כך יפתח תחושת רעב ויגדיל את הכמויות.
באופן עקרוני, אם עולה יפה במשקל, בהתאם לגילו, ומתפתח יפה, כנראה שהתזונה מספקת.
את יכולה לרשום לי את שעות הארוחות והכמויות ואתייחס לכך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמויות שהתינוק אוכל
לילך24/12/2009הילד אוכל כל 3 שעות
5 ארוחות חלב מתוכן 2 הנקות-בקבוקים 120-150 מ"ל
פרות טחונים בערך 130 ג'ר שנאכלים בבוקר מחזיקים אותו לשעה+
ירקות ובשר הודו/בקר גם כ-150 גר' להכל אוכל בצהריים מחזיק אותו שעה +* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מסקרנת מאמא לתינוק בן 4 חודשים
שרי24/12/2009היי, יש לי שאלה אלייך...
ראיתי שאת מניקה פעמים ביום. הכוונה היא בוקר וערב נכון?
אני אמורה לחזור לעבודה ומעוניינת גם להניק פעמיים-שלוש ביום
מנסיונך-האם החלב נשמר ומחזיק מעמד? כמה זמן את כבר כך?
תודה מראש :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לאמא שחוזרת לעבודה
לילך25/12/2009גם אני חוזרת עוד שבוע לעבודה אחרי חצי שנה עם התינוקי שלי והנקתי מלא עד גיל 5 חודשים. הוא כבר במשך חודש מקבל 3 בקבוקי תמ"ל וההנקה מתבצעת בבוקר(6) בחזרה מהעבודה(4) ולפני שינה לפעמים.
לא היה לי גודש כי עשיתי הכל בהדרגה ז"א:
התחלתי מבקבוק 1 בבוקר של תמ"ל במקום הנקה ובהדרגה הוספתי עוד בקבוקים
הגוף מגיב בהתאם והוא מפחית לך את החלב בשעות שאת עובדת.
להגיד לך שאני מרגישה מלאה בהנקות שלי איתו היום-לא כמו פעם...
יש לך אפשרות כמובן לשאוב בעבודה בקבוקים ואז לשמר את כמויות החלב כבהנקה מלאה זו החלטה שלך.
מה גם מגיל 4 חודשים אפשר לתת מוצקים פירות וירקות טחונים זה לא תופס מקום במקום הנקה אבל מחזיק אותם לשעה + ארוחת פירות ושעה + ארוחת ירקות
מקווה שעזרתי
הילד מתפתח במשקל טוב מה שמראה לי שהוא יונק ואוכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ובהצלחה לשתינו :-)
שרי26/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 4 ח' שמסרב לבקבוק-דחוף!שרי23/12/2009
שלום, בני בעוד שבוע יהיה בן 4 חודשים והוא ניזון מהנקה בלבד. החל מהשבוע שעבר אני מנסה לתת לו פעם פעמיים ביום סימילאק כדי שיתרגל כיוון שב-3/1/10 אני חוזרת לעבודה. מה שאני עושה פשוט לא עוזר. שאבתי חלב ושמתי בבקבוק, החלפתי בקבוקים ופשוט כלום לא הולך. אתמול נעדרתי מהבית ל-5 שעות והוא היה עם בעלי ופשוט סירב לאכול עד שהגעתי ואז הוא ינ ק.
אני ממש אובדת עצות, מה עושים עם סרבן בקבוקים עיקש??
אודה על תשובתכן המהירה.
תודה מראש ויום נפלא :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שרי
מיכל אלומות-יהושע24/12/2009טוב שהתחלת כבר מעכשיו את הניסיונות למעבר לבקבוק כי המעבר לעיתים קשה ומצריך סבלנות.
ניסיון אחד-שניים לא מספיק- המשיכו בניסיונות , כשאת לא בסביבה (אבא/סבא/סבתא), לבסוף יתרגל לבקבוק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבן בקבוקים-המשך
שרי24/12/2009ראשית,תודה רבה רבה על תשובתך המהירה ו.
ניסיתי לתת סימילאק בכפית וזה עבד מה שמוכיח שבאמת הבקבוק זו הבעיה. השאלה, איך אפשר לתת בכפית כמות של 150 מ"ל? זה ייקח שעות.. וסביר להניח שלא תהיה לו כ"כ סבלנות והוא יבכה וכו'
מה לגבי הכוסות של התינוקות-יש בהם המון חורים ואז יצא מלא חלב לא?...
מה לגבי ירקות? בטיפת חלב נאמר לי להתחיל לתת טעימות. אם זה יילך טוב האם מותר לתת מנה של ירקות טחונים בגיל 4.5 חודשים?
תודה מראש :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק בננה!יפעת23/12/2009
בני בן 6 וחצי חודשים לפני כשלושה שבועות התחלתי לתת לו לטעום פרות וירקות, ולעט לעט הוא מתחיל לאכול מנות יותר גדולות ,הבעיה שלי היא שהוא לא מוכן לאכול שום דבר בלי בננה אני מרסקת לו פירות וירקות ועושה שילובים ונותנת לו לנסות והוא דוחה את האוכל,וברגע שיש בפנים בננה הוא יאכל בתאווה, זה הגיע למצב שאתמול נתתי לו מרק עוף עם בננה.. והוא אכל! כלומר שהוא לא מפתח מגוון של טעמים, מה עושים? בנוסף הוא לא מוכן לקחת בקבוק ולכן הוא גם לא שותה מים(אני מניקה), איך מטפלים בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יפעת
מיכל אלומות-יהושע24/12/2009נסי כל פעם לשים פחות ופחות בננה במרק או במזונות שאוכל וייתכן שלבסוף יתרגל לטעם. את יכולה לשרדג את טעם המרק ע"י עשבי תיבול ( לבשל איתם ולהוציא) . בכל מקרה, צריך סבלנות כי לעיתים לוקח זמן עד שהקטנטנים מתרגלים לטעם חדש.
בנוגע למים- המעבר מהנקה לבקבוק לעיתים קשה . אל תתייאשי ותני לו בקבוק אחרי כל ארוחה.
במידה ותופס יפה חפצים את יכולה לתת לו לשתות מים בכוס מיוחדת לפעוטות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 6 חודשים שמסרבת לשתות סימילאק!ענבר23/12/2009
בתי בת 6 חודשים והיא אוכלת פרות וירקות עם עוף.
בימים האחרונים היא ממש מסרבת לקחת בקבוק סימילאק. אפילו בבוקר אחרי שנה של הלילה היא בקושי אוכלת 10 מ"ל.
מה לעשות? האם ניתן לתת משהו אחר כתחליף?
בטיפת חלב ייעצו לי לתת לה אוכל כמו שלנו והכל (דגים, קציצות וכו')
אני דואגת מאוד, אנא ענו לי בדחיפות!!!
תודה, ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ענבר
מיכל אלומות-יהושע24/12/2009בגיל חצי שנה עדיין מומלץ שמרבית התזונה של הקטנטנים תתבסס על תמ"ל.
ניסית לשנות פיטמה? אולי לתת לה לשתות בכוס ( אם מחזיקה כבר חפצים)? במידה ולא עוזר את יכולה לנסות להסמיך את התמ"ל, ע"י תוספת של דייסה, למרקם אכילה בכפית. אם אוכלת יפה אוכל מוצק אולי נמאס לה מהבקבוק וניתן לעבור למרקם כפית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת שמחרחרתגלית22/12/2009
ביתי בת שנה והיא מחרחרת...הרופא המליצה על טיפול באנהלציה....איזה תזונה עדיף לתת לה שלא גורמת ללחה .....{אני יודעת שבננה, שוקולד, במבה ומוצרי חלב} האם זה נכון??? והאם יש עוד דברים שלא ממולץ לתת ו/או ממולץ לתת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית
שרית עטיה-שמואלי22/12/2009הי
בספרות המדעית אין שום תיעוד לכך שאוכל גורם . בילדים שלא אלרגיים לאותו סוג מזון.
המיתוס בדבר מוצרי החלב והליחה :
חשוב לדעת כי אין הוכחה מדעית למיתוס הרווח בדבר הקשר בין צריכת חלב ומוצריו לבין מחלות דרכי הנשימה העליונות. מחקרים קליניים רבים בדקו האם לצריכת חלב ומוצריו יש השפעה על החרפת סימפטומים אסמטיים או על הרעה כלשהי בתפקודי הנשימה בקרב מבוגרים וילדים שלא סובלים מאלרגיה למוצרי חלב. במחקרים אלו לא נמצא כל קשר בין התופעות הללו לצריכת חלב.
בנייר העמדה של החברה לרפואת ילדים בקהילה (חיפ"א, נובמבר 2007) נקבע כי לתופעות שלהלן אין קשר לצריכת חלב ומוצריו, ואינן מהוות סיבה להפסיק או להפחית את השימוש בהם: דלקות חוזרות של האוזן התיכונה, אסטמה, שיעול כרוני, נזלת כרונית וליחה.
כך שאם ילתך לא אלרגית לחלב אין טעם להגביל את מוצרי החלב בתפריטה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרית
גלית22/12/2009תודה עזרת לי מאוד בתשובתך...:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציםשולמית22/12/2009
שלום רב,
בני בן שנתיים ואני משתדלת לתת לו ביצה כל יום הבעיה היא שהוא אוכל רק את החלמון, חביתות הוא מסרב לאכול .
אשמח לדעת מה יותר בריא חלבון או חלמון ואיזה תחליף ניתן לתת במקום החלבון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולמית
שנהם בריאים . גם החלמון וגם החלבון.
בחלמון יש גם שומן ועוד רכיבים חשובים שלא נמצאים בחלבון.
אם בנך אוכל עוד מזונות מקבוצת החלבונים - אין לך סיבה לדאגה
לקבוצת החלבונים שייכים: בשר (בקר,עוף , הודו ) ,דגים,מוצרי חלב ,ביצים וקטניות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלב לבן 10 חודשיםשושי22/12/2009
שלום רב,
רציתי לדעת איזה מעדן חלב/ גבינה/ יוגורט הכי ממולץ לתת לבן 10 חודשים.
קיימים כ"כ הרבה סוגים, אשמח אם תוכלו להמליץ לי בדיוק איזה מוצר חלב הוא הכי טוב מבחינה בריאותית.
שמתי לב גם שכל המעדנים שהם ביו הם 1.5% שומן, האם זה לא מעט אחוזי שומן??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שושי
טוב שאת מודעת. שכן למוצרי החלב תפקיד מאוד חשוב בבריאות התינוק והילד
מומלץ להתחיל עם מוצרי החלב הלא מתוקים
יוגורט,גבינה קוטג...
את יכולה לערבב גבינה עם ביצה , עם עגבניה ,לגרר פרי לתוך היוגורט ועוד....
נסי בשלב ראשון להמנע מהמוצרים שמוסיפים להם סוכר . כדי לא להרגילו לטעם המתוק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שמסרב לאכול מרקעינב22/12/2009
יש לי תאומים בני 7 חודשים.
אחד מהם מאוד אוהב את המרק ואילו השני מסרב לפתוח את הפה וממש נועל אותו.
מה עושים במצב כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינב
סבלנות. המשיכי לנסות . אל תתיאשי ואל תכריחי.
נסי לשנות טעמים במרק אולי יעדיף ירק אחד על פני האחר.
מצרפת לך מתכון ממש טעים למרק בשר:
יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל
מרק הבשר הראשון שלי
מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
(הכמויות למנה אחת)
50 גרם בשר בקר רזה
תפוח אדמה בינוני
75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
¼-½ כפית שמן קנולה
100-150 מ"ל מרק
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
מבשלים כ5 דקות נוספות
מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל לפני בדיקהמורן22/12/2009
שלום רב
בני בן חצי שנה ניזון מתמ"ל, מרק ירקות ומחית פירות. בני צריך לעבור בדיקת קטוכלומינים, לפי הבנתי ישנה דיאטה שהוא צריך לעשות מס' ימים לפני הבדיקה. אשמח לדעת מה אסור לו לאכול לפני הבדיקה?
בברכה,
מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן
בקשי הנחיות מדויקות מהמקום בו אתם נבדקים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות קשהרובה21/12/2009
יש לי תינוק בין 4 חודשים שהתמל שלו סימילאק אדוונס שסובל מיציאות מאוד קשות (כמו אבן)
שמקשות עילו לעשות יציאות
בוכה הרבה אם אני לו מגרה אותו במד חום שסמה קצת שמן זית בקצה הוא לו עושה קקי
לפני זה הוא היה עושה לבד עזרתי לו כמה פעמים מאז שהוא התחיל לקבל רק סימילאק (לפני זה שילבתי הנקה ואדוונס) זה התחיל איתו
מה לעשות לעבור לחלב אחר
תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רובה
בדקי אם את מכינה את התמל לפי ההנחיות על הקופסא (הכוונה יחס מים /אבקה ).
ממליצה לך להתיעץ עם רופא הילדים - שיטת המדחום לא מומלצת .
מבחינת תזונה
את יכולה לנסות להשרות 3 שזיפים שחורים במים ללילה ולהכין את התמל עם המים האלו
או לנסות לתת לו עגבניה מגורדת עם שמן זית (הוא כבר בגיל שאפשר להתחיל טעימות )
אפשר גם לנסות להוסיף לו מים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)