מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט לתינוק בן 4 חודשיםמיטל03/11/2009
שלום,
רציתי לדעת איך צריך להיות התפריט לתינוק בן 4 חודשים במידה וכבר התחיל טעימות והכל בסדר, אציין שהוא אצל מטפלת והארוחה הראשונה שלו היא ב6 ורבע בבוקר ואוכל 6 פעמים ביום כל 3 שעות.
זה ממש חשוב אודה על תשובתך.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לתינוק
בת-חן כהן04/11/2009הי מיטל
בדרך כלל המזון הראשון של היום הוא בקבוק/ הנקה בערך בשש/שבע- תלוי מתי מתעורר.
לאחר 3 שעות אוכל פירות טחונים בד"כ כמות של 2 פירות כל פעם משהו אחר.
לאחר 3 שעות צהריים- ירקות ובשר/ הודו/ עוף/ דגים טחונים.
לאחר3 שעות ארוחת 16:00- בד"כ בקבוק או הנקה
בערב ארוחת ערב- רסק עגבניות, אבוקדו, טחינה
ולפני השינה ובמשך הלילה- בקבוק/ הנקה
כמובן שזה לא מחייב שהתפריט ישר ייראה ככה צריך לבתקדם עם הילד בקצב שלו אפשר לנסות כל פעם להוסיף ארוחה אחת
בהצלחה ובתיאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיאבון ירודדליה חפץ02/11/2009
שלום,
בני בן 10 חודשים חולה זה 4 ימים, עם חום, דלקת באוזן ואולי גם וירוס בקיבה (הקיבה מאוד רכה, לפעמים יש שלשול אך התרבית תקינה). בקושי אוכל בימים האלה, שותה שליש מכמות המטרנה ששותה בדרך כלל, מהמוצקים מסכים לאכול רק לחם. מה אפשר לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דליה
מיכל אלומות-יהושע03/11/2009חום ומחלה עלולים להוריד תיאבון וזה טבעי. גם את פחות אוכלת כשאת חולה...
ברגע שיחלים הוא יעשה השלמה של מה שלא אכל ויגדיל כמויות. פשוט צריך סבלנות, עד שהמחלה תעבור.
בינתיים נסי לתת לו מזונות "קלים" יותר- מטרנה/מרק טחון/פירות טחונים וכמובן מים.
החלמה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן דקלים בפרסוםאליה02/11/2009
היום גלשתי בוויאנט ונתקלתי בבאנר של סימילאק.
הם כתבו שיש להם נוסחא מתקדמת שהכוחה שמקנה התפתחות דומה לחלב אם.
התבוננתי בכוכבית (אני תמיד בודקת את כל חברות התמ"ל בכוכביות...)והיה כתוב לעומת פורמולות המכילות שמן דקלים.
התקשרתי ל-3 חברות התמ"ל
אופטימיל אמרו שאין ב-3 השלבים שמן דקלים וזה מצויין גם בכל מקום ונתנה לי רשימה של שמנים צמחיים שכן יש והפנתה אותי גם לאתר אם אני רוצה את זה בכתב.
סימילאק אמרו שבמטרנה כן יש שמן דקלים והוא עושה בעיות עיכול בגלל ספיגת שומן נמוכה- זה נכון??? אמרתי לסימילאק מה שאמרו לי באופטימיל והם אמרו שבשביל זה יש כוכבית והם ציינו שזה מול כאלו שאין בהם שמן דקלים,כלומר הם התכוונו שזה רק בהשוואה למטרנה.
יש קשר לשמן דקלים ולאומגה 3?
למה כן ממשיכים להוסיף שמן דקלים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן דקלים
בת-חן כהן04/11/2009הי
כל הכבוד כל המחקר המעמיק...
אין קשר בין שמן דקלים לאומגה 3
מוסיפים שמן דקלים עדיין למרות הכל בגלל:
1. המחיר
2. כנראה קל יותר ליצור איתו אבקה אחידה יותר משאר השמנים
מקווה שסופקת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות מזוןאמאלה02/11/2009
שלום,
בני בן חמישה חודשים, אוכל 5 פעמים ביום. פעם אחת שאוב ופעם פורמולה והשאר יונק.
לאחרונה התחלתי לחשוש שאין מספיק חלב (במיוחד לנוכח העובדה שהתחלתי ללמוד והחסרתי יותר ארוחות).
בפורום סיפרתי שפתאום השאיבות ירדו מ130 בערך ל40 אחרי דם יזע ודמעות. יום ראשון למשל אני לומדת מ8 עד 8, והתחלתי להרגיש תחושת מלאות רק בערב, ושאבתי בסך הכל 120!! אחרי מאמץ רב וחזרה מרובה על כל צד.
עודדתם אותי בפורום להמשיך להניק ולתת בקבוק בנוסף, וכך עשיתי - ינק 20 דק' שני צדדים, ואז אכל עוד 120!!
בארוחה הבאה לא הייתי ובעלי סיפר שאכל 240!! (240 פורמולה כי בעלי לא שם לב שהשארתי במקרר שאוב..) שזו כמות גדולה שלא אופיינית לו בד"כ. בד"כ אוכל שאוב 160,170.
האם זה הרבה מדי? מה זה אומר על כמויות החלב שלי?? האם בגלל שעד עכשיו לא הוספתי פורמולה לאחר יניקה יכול להיות שהוא משלים פערים?? אני ממש לחוצה שהוא בקושי אוכל...הוא לא בוכה או רוטן ואוכל במרוחים של 3-4 שעות... מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי
אמא03/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות מזון
בת-חן כהן04/11/2009הי כנרת
השאלה הראשונה היא האם בנך גדל כמצופה?
שנית- האם חשבת להתחיל להוסיף מוצקים לתפריט? בגיל של בנך כבר אפשר להתחיל ועוד חודש כבר יוכל לאכול 3 ארוחות ביום, וכך החלב השאוב יספיק לערב.
כמו שכבר אמרו לך כאן- אל תתייאשי ותמשיכי לשאוב כל עוד יש לך כח ומוטיבציה כי זהו המזון הטוב ביותר עבור בנך, ולפעמים יש משברים בעניין החלב אבל הם עוברים והכל חוזר לקג=דמותו, מה עוד שאם תחליטי להפסיק להניק- אין דרך חזרה, לא יהיה לך יותר חלב...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויות מוצקיםר.ח02/11/2009
שלום רב,
רציתי לשאול לגבי שאלה קודמת כאן בפורום לגבי כמויות המוצקים. לי נאמר לתת כמות מרק ופירות שמחליפה בקבוק, כלומר כ-180-200 מ'ל ולא 100 מ'ל כפי שנכתב בהודעה קודמת. בתי אוכלת בערך 180 מ'ל (בערך כוס) ולפעמים קצת יותר, 100 נראה לי קצת מדי. האם זה לא יותר מדי עבורה?
אני מפסיקה כשהיא מראה שלא רוצה יותר ונותנת לה קצת מים לשתות.
האם הכמויות בסדר לגילה או שאני "מפטמת" אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת כמה הבת שלך?
ריבי02/11/2009גם אותי מעניין כמה לתת רק שלא חוזרים אלי בפורום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מיכל אלומות-יהושע03/11/2009נראה כי הכמויות בסדר .
אני לא יודעת באיזה הקשר ולמי נרשמה כמות של 100 מ"ל אך יש להסתכל על כל מקרה לגופו...
במידה ואוכלת כמות של 180-200 מ,ל אין סיבה לתת פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת 4.5 חודשיםענבר02/11/2009
שלום לכן,
בתי בת 4.5 חודשים והיא באחוזון ה-10 מבחינת משקלה.
עד לפני כשבועיים היא רק ינקה ומאז התחלנו לשלב סימילאק והיא קיבלה אותו טוב. יש לי מספר שאלות:
1. באילו טעימות כדאי להתחיל? ירקות או פירות ובאיזה כמות?
2. מתי להתחיל עם עוף, חזה עוף/ דגים?
3. מה ניתן לתת בלילה כדי שהיא תשבע? האם דייסת מטרנה מתאימה לסימילאק או שייש משהו אחר?
תודה רבה,
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ענבר
מיכל אלומות-יהושע03/11/2009לפי ההנחיות החדשות של משרד הבריאות ניתן להתחיל חשיפה למזון משלים מגיל 4 חודשים אך כטעימות. זה אומר 1-2 כפיות כפעמיים שלוש ביום. אח"כ תשלימי בתמ"ל/חלב אם.
כדאי להתחיל בירקות- קישוא/גזר/תפו"א ורק אח"כ לעבור לפירות.
כמובן שכל מזון חדש בנפרד למשך 2-3 ימים.
את יכולה להוסיף דייסה לפורמולה אך מניסיון זה לא תמיד עוזר לקטנטנים לישון לילה שלם.
את יכולה לכתוב לי את סדר היום שלה- כמות ושעות , ואראה איפה אפשר לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסה ותגבור חלב אם
ענבר03/11/2009הי מיכל,
תודה על תשובתך.
איזה דייסה ניתן לתת עם הסימילאק?
כיצד ניתן להגביר את כמות ייצור חלב האם שביניקה? האם מישהי יודעת? עד גיל 3 חודשים היא ינקה באופן מלא ואח"כ התחלתי להכניס מידי םעם פורמולה ובשבוע האחרון , כנראה משום שלא הנקתי מספר רב של שעות, התמעט החלב ואני מצליחה להניק רק בוקר וערב.
תודה שוב על עזרתך,
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ענבר
מיכל אלומות-יהושע05/11/2009באופן עקרוני את יכולה להוסיף כל סוג של דייסה.
הדבר היחידי שמגביר יצור חלב אם הוא המשך ההנקה, תהליך היניקה מעודד ייצור חלב.
במידה ואת רוצה להמשיך להניק יותר מפעמיים ביום את יכולה פשוט לשאוב חלב, גם תהליך זה מעודד יצור חלב או, לחלופין, לתת תמ"ל במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיוון תזונת תינוק בן 9.5 חודשיםשירה02/11/2009
שלום רב,
בני בן 9.5 חודשים. שוקל כמעט 9 ק"ג.
כרגע תזונתו עומדת על:
הנקה בבוקר
בפעוטון:
בקבוק נוטרמיגן ב-10:00
מרק ירקות ועוף/ בשר ב-12:30
בקבוק נוטרמיגן ב-15:00
בבית שוב:
קצת הנקה ב-17:00
מנת פירות (2 פירות + תמר לח+ כף קטנה של דייסת סולת למשל)
הנקה בערב/ בקבוק נוטרמיגן / חלב שאוב עם 2 כפיות דייסה.
הנקה בלילה.
עקב בעיות גזים בגיל 4 חודשים הועבר ממטרנה חלבית לנוטרמיגן והרופא המליץ כרגע להמשיך איתו וגם להשהות את מתן מוצרי החלב עוד כמה זמן (גם בגלל שהוא סובל מאסטמה).
הוא אוכל רק מזון טחון כי רק עכשיו התחילו לבצבץ 2 שיניים תחתונות בלבד.
מה עוד אפשר לתת לו לאכול מלבד מוצרי חלב במצב הנתון?
תודה,
שירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיוון
בת-חן כהן04/11/2009את יכולה לתת לו:
אבוקדו
טחינה
חומוס
רסק עגבניות, מלפפונים, גמבות
אם יש לו כבר 2 שיניים הוא יכול לכרסם...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לתינוקת בת חצי שנהריבי02/11/2009
בוקר טוב
תפריט האוכל של ביתי הוא:
6:30- סימילאק 180
10:15- טעימות של פירות בערך 10 כפיות
10:30- סימילאק 160-180
14:00- טעימות של ירקות +מרק
14:30- סימילאק 180
18:30- דייסת מטרנה 180
האם זה בסדר?
אני לא מחכה הרבה זמן בין הטעימות לסימילאק...האם אני עושה נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דלית
מיכל אלומות-יהושע03/11/2009התפריט נראה בסדר גמור. נסי לחכות עם המטרנה קצת יותר ולראות אם מגדילה כמויות.
את יכולה להתחיל להוסיף עוף/הודו למרק הירקות וכן לגוון את הארוחות- אבוקדו/טחינה, אורז/פסטה/תפו"א במרק.
כמובן שכל מזון חדש בנפרד עד שמוסיפים הכל למרק הטחון.
את יכולה להתחיל לתת מים לאחר האוכל.
מסוף חודש תשיעי- ניתן להוסיף מוצרי חלב.
מגיל שנה- חלב ניגר ודבש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם ותזונהאור*02/11/2009
באיזה גיל ניתן לתת לחם ?
אני רואה אמהות שנותנות בגיל חצי שנה.
האם זה לא מסוכן מידי?
שאלתי בשבוע שעבר איזה חלק של בקר ניתן לשים במרק הירקות, האם כתף? האם צלעות? אני פשוט לא יודעת.
עד כה אני טוחנת לה הודו עם הירקות עם מגוון של ירקות.
מה יותר בריא בגילח כזה?
אודה למענה.
בתי כעת בת 6 חודשים.
תודה
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור
שרית עטיה-שמואלי02/11/2009הי
בעיקרון מותר טעימות של לחם כבר מגיל 4 חודשים.
אבל מאוד תלוי ביכולת התינוק . את יכולה לנסות לתת חתיכותת לחם טבול ברוטב
לגבי הבקר:
הנה מתכום מוצלח-
מתכון למרק הראשון
מתאים לתקופה בה התינוק כבר טעם מגוון ירקות מבושלים (כל פעם אחד אחר כמובן בנפרד )
הנתחים המתאימים הם חזה ,כתף או פילה מדומה . את גם יכולה להתיעץ עם הקצב
מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
(הכמויות למנה אחת)
50 גרם בשר בקר רזה
תפוח אדמה בינוני
75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
¼-½ כפית שמן קנולה
100-150 מ"ל מרק
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
מבשלים כ5 דקות נוספות
מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה תינוק בן 5 חודשיםאמאלה01/11/2009
שלום,
רציתי לדעת באופן עקרוני, אם כשהילד מתחיל לאכול מוצקים ממש, אם זה נעשה בבקבוק או בכפית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רויטל
בגיל 5 חודשים מדובר רק על טעימות.
בכפית מתאימה או אפילו עם האצבע
בקבוק לא מומלץ - מיועד רק לחלב אם/תחליף חלב או מים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלה בלילה ילד בן שנהל01/11/2009
שלום,
בני בן שנה ושבועיים, משקל תקין אני מניחה שסביב ה - 10.5 ק"ג. מהלידה ועד 8 חודשים העלה משקל בקצב יפה, אולם ב -8-10 חודשים ,הוריד את כמות האוכל(אולי גם שיניים) וכתוצאה מכך ירד במשקל, החלמ - 10 חודשים חזר אלכול טוב והעלה משקל. אציין כי הוא תמד אכל טוב (ינק בן 8-11 פעמים ביום) ומ 9 חודשים הפסיק לינוק, אבל עדיין המשיך לבקש בקבוק בלילה.
התפריט היומי נראה כך:
3-5:30 - בקבוק
8:00 - דיסה
10:00 - פרי
13:00 - צהריים (בשר, ירק ופחמימות)
16:00 - גבינה צהובה/אבוקדו/תירס..
19:00 - חביתה/פשטידה. - ארוחה שהוספתי לאחרונה (5 ימים) לראות אם זה יוריד את הכמות בלילה
20:00 - בקבוק לפני שינה לרוב 240 לפעמים פחות
23:00 - 24:00 - בקבוק 240 - 180
ב3 שבועות האחרונים הוא הוסיף לעצמו בקבוק. אני נותנת לו בקבוק ב -8 בערב לפני השינה, אח"כ הוא מתעורר ב - 23:00 - 24:00, לפני כן במשך חודש הוא ויתר על הארוחה.
אני נותנת ו סימילאק, אולם ניסיתי גם מטרנה לילה טוב וניסיתי הוסיף דייסה לבקבוק, אבל זה לא עוזר.
בלילה אם אני נותנת לו מים הוא ממש כועס ורוצה חלב.
אציין כי יש לו כ - 3-4 יציאות ביום, ככה זה היה מאז הלידה.
המשקל שלו תקין, ואפילו נראה קצת רזה (ילד גבוה)
האם זה לא יותר מדי ארוחות? האם זה כתוצאה מהיציאות?
איך ניתן להפחית את כמות הארוחות בלילה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האכלה בלילה
בת-חן כהן04/11/2009שלום ל
לא תמיד אנחנו יכולות לשלוט על הרעב והשובע של ילדינו- יש להם את המנגנון שלהם אשר הם שולטים עליו.
אם בנך אוכל יפה וגדל יפה ומתפתח יפה זה הסימן שהכל בסדר.
יכול להיות שאם תנסי "להלחם" איתו ולא לתת לו ארוחה בלילה אלא יחס וליטופים הוא יתרגל כעבור מספר לילות לוותר על הארוחה.
לגבי דייסה- זה יכול להיות פיתרון אבל לא בהכרח יצליח.
את יכולה לעשות כל דייסה על בסיס מים ולא חלב- דייסת קוואקר אינסטנט או דייסת סולת (הקוואקר יותר מומלצת ובריאה)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצה לתינוקאני01/11/2009
שלום,
האם זה בסדר לתת לתינוק בן 11 חודשים חצי ביצה כל יום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני
לתינוק בריא אין שום בעיה לתת ביצה כל יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 11 חודשים הפסיקה לאכול בשרמריה01/11/2009
הקטנה שלי בת 11 חודשים, עד לפני שבועיים אכלה בצורה מאוד מסודרת.
בבוקר הנקה, אחכ דייסה עם פירות, אחכ מרק עם ירקות ובשר, ארוחה הבאה יוגורט ולפני השינה שוב הנקה.
לפני שבועיים התחילה שביתה, לא מוכנה שום אופן לאכול מרק בשרי, ניסיתי כל מיני צירופים, בשר שונה, הרכב ירקות שונה, בכפית, בידיים, טחון, בחתיכות. היא סוגרת את הפה ולא מוכנה לפתוח, מקסימום אוכלת כמה כפיות או חתיכות ומפסיקה. וכשאני מנסה לתת עוד מתחילה לבכות ולהתנגד.
אולי זה זמני והיא תתחיל פתאום לאכול שוב, אבל בנתיים אני ממשיכה להכין לה ולנסות לתת, השאלה מה עושים? מה אפשר לתת לה במקום? אני לא יכולה לתת לה לפספס ארוחה שלמה ולשאיר אותה רעבה.
אני רוצה לציין שלפני 3 שבועות יצאו לה שני שיניים ראשונות למטה, יכול להיות שזה קשור?
אשמח לעצה תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריה
שרית עטיה-שמואלי09/11/2009הי
האם הפסיקה לאכול רק מרק? את שאר האוכל אוכלת כרגיל?
אם זה רק מרק. אפשר לנסות לעשות הפסקה של שבוע ולבדוק את תגובתה.
בכל אופן תנסי לא להפוך את האכילה לשדה קרב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט בני 11 חודששירי01/11/2009
שלום. בניי בני 11 חודשים.
בחודשיים האחרונים היו חולים המווון (נכנסו לגן) ואכלו הרבה פחות מבדרך כלל, וכפועל יוצא גם לא עלו כלל במשקל. כעת חזר התיאבון ולהלן התפריט שלהם:
7:00 180CC מטרנה עם דייסה (דגנים/סולת/קורנפלור)
9:00 פרוסה עם חומוס/טונה/ירקות/טחינה.
10:00 פרי (בננה גדולה עם פתיבר מרוסק וכפית סילאן, או רסק של פירות שונים)
12:00 ירקות ובשר (בערך כמות של כוס לא גדולה)
13:00 100CC מטרנה ודייסה.
16:00 יוגורט או גבינה עם סילאן/ פרי/ פרוסה עם משהו
18:30 לחם, ביצה, טונה, ירקות, טחינה, שילובים שונים.
19:15 100CC מטרנה ודייסה. - לפעמים מוותרים על זה ונרדמים.
האם מספיק?
מה להוסיף?
זקוקים ליותר מטרנה?
תודה וכל טוב
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה ומוסיפה
שירי04/11/2009אחד משני הקטנים נולד מתחת לאחוזון 3. הוא עלה כבר מעל אחוזון 10 וירד שוב מתחת ל-3. הוא בגובה של אחיו ורזה ב 800 גרם... (בן 11 חודש ושוקל 7.5 ק"ג...)
רואים שהוא נולד פג, הוא ממש ממש רזה (1.600 בשבוע 36) לעומת אחיו שנראה גדול יותר (נולד 2 קילו). מבחינת "חוזק" דווקא הגדול יותר סובל מאנמיה של חוסר ברזל.
השורה התחתונה היא שאני רוצה שהבחורצ'יק הרזה ישמין!!! ושנטול הברזל יתחזק. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שיר
בת-חן כהן04/11/2009נשמע שהתפריט ממש מגוון ומספק
אם הילדים ממשיכים לעלות במשקל, להתפתח ולחייך כנראה שהכל בסדר
כל הכבוד!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה לתינוקלירון01/11/2009
היי,
רציתי לשאול האם מותר לתת תה שומר לתינוק בן 4 חודשים ושבוע-אציין שהתחיל טעימות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה לתינוק
לירון03/11/2009היי,
אודה למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לירון
מיכל אלומות-יהושע03/11/2009בעיקרון לא מומלץ להוסיף שתייה בגיל זה. כאשר מדובר רק בטעימות של כפית-שתיים מומלץ להשלים בתמ"ל/חלב אם ולא מים/תה/מיץ.
כאשר יתחיל לאכול ארוחות גדולות יותר ניתן להתחיל להוסיף מים .
אני לא ממליצה על שתייה אחרת, מלבד מים,מכיוון שמיץ/תה יכולים להשביע את בנך ובכך להפחית כמויות שאוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני נדחפת, בהמשך לתשובתך...
tuly8203/11/2009האם אי ההמלצה לתת תה/מים בחודשים הראשונים היא רק בגלל החשש שהתיננוק לא יאכל כמו שצריך או שיש סכנה כלשהי במתן מים/תה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
מיכל אלומות-יהושע05/11/2009ההמלצה לא לתת מים בגיל מוקדם מאוד מתבססת על כך שמים יכולים לגרום לתחושת שובע ולהפחית כמויות התמ"ל/חלב אם להן הקטנטנים זקוקים בגיל זה...
תה בכלל לא מומלץ לתת, בעיקר לא בגיל 4 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - ושאלה נוספת
tuly8205/11/2009מתשובתך אני מבינה שאין "סכנה" במתן מים פרט לעניין שזה עלול להשביע את התינוק.
שאלה לי: מדוע דווקא ב-4 חודשים לא מומלץ לתת תה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה...
tuly8210/11/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)