מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צבע עיניים מוזרדרור14/03/2013
שלום,
בתי בת שנתיים ויש לה בעין שמאל צבע עיניים כחול ובימין צבע עניים בין סגול לאפור, מאוד נדיר. יש חשש שלמעשה לא מדובר בפיגמנט צבע אלא בגידול באישון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע עיניים מוזר - תגובה
פרופסור שחר פרנקל18/03/2013דרור שלום,
ככל הנראה לביתך צבע עיניים ייחודי (להזכיר את אליזבט טיילור?), ללא חשש.
עם זאת, ללא בדיקת רופא עיניים לא ניתן לשלול שאכן לא מדובר במחלה אחרת בעין שאינה גידולית, אך יכולה להיות בעלת משמעות אחרת, או אף לחייב טיפול, ולכן מומלץ שהיא תגיע לבדיקה של רופא/ת עיניים ליד הבית.
אם בבדיקה יעלה חשד לגידול, את יכולה ליצור איתי קשר כאן לקבלת תור מהיר (ולא ה-9 חודשים הרגילים דרך זימון תורים).
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיניםמאירה04/03/2013
האם יש תסמינים מוקדמים לסרטן בעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים - תגובה
פרופסור שחר פרנקל04/03/2013מאירה שלום,
אם היית קוראת קצת בפורום היית רואה שהוא מתייחס למספר סוגים שונים של סרטן.
למה את מתתכוונת?
לאיזו מחלה? לתסמינים לפני האיבחון? לתסמינים לפני שניתן לאבחן (אין דבר כזה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סרטן בעיןבתיה21/02/2013
יכול להתפשט גם למוח??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם סרטן בעין - תגובה
פרופסור שחר פרנקל23/02/2013כן.
גידולים תוך עיניים (או בסביבת העין בעפעפיים או בארובה) לא מטופלים יפרצו אל מחוץ לעין ויגיעו גם אל המח הנמצא קרוב מאוד לעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמשחגי12/02/2013
רציתי לברר אם הרכבת משקפי שמש מסוג מסויים יעילה יותר למניעת סרטן העין ובכלל לשמירה על העיניים יותר מסוג אחר? (צבע העדשה, עובי העדשה וכו')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי שמש - תגובה
פרופסור שחר פרנקל18/02/2013הרכבת משקפי שמש המצילים על העפעפיים תגן עליהם (מסגרת גדולה).
באשר לגידולים תוך עיניים, אין לזה ממש חשיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכסוניםסיון28/01/2013
שלום ,
אני מאוד מוטרדת מתופעות שונות ומשונות בעיניים
אך עד כה ללא ממצא
התחיל בריצוד של עפעף תחתון ומקרה של ראיית ברקים לשניה או פחות
כיום כשאני קוראת במחשב/. אייפון אני רואה באלכסונים, ממש תחושה של אלכסון
לעיתים אני רואה מטושטש או שאני מתקשה להתמקד ודבר אחרון הוא תחושה כללית של קושי לנוע עם העין, כלומר להסתכל מצד לצד תחושה של סחרור וחוסר שיוי משקל!
הצגתי פה המון נתונים בתקווה לקבל מענה, אציין שנבדקתי אצל 3 רופאי עיניים שונים כולל בדיקה להרחבת אישונים וmri מח תקין
האם זה יכול להיות תסמינים של לחץ וחוסר שינה ?
אשמח לקבל את תשובתך !
תודה ובריאות לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכסונים - תגובה
פרופסור שחר פרנקל04/02/2013לא נשמע על פניו קשר לגידול בעין או סביב לה, במיוחד לא לאחר בדיקה של 3 רופאי עיניים שונים כולל הרחבת אישונים ובתוספת MRI מח תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה שומנית העפעףדנה28/01/2013
צמחה לי מעין בליטה שומנית מעל העפעף.. זה יכול להיות סרטני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה שומנית העפעף - תגובה
פרופסור שחר פרנקל04/02/2013כל דבר יכול להיות סרטני, אך ככל הנראה במקרה שלך התשובה היא לא.
כדי לדעת בוודאות אנא פני לרופא העיניים הקרוב לביתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לידה בעין ששינה צורהרומי15/01/2013
שלום רב, נולדתי לפני 35 שנים עם כתם לידה חום על גלגל עין שמאל. לאחרונה הבחנתי שהוא שינה צורה ואני יודעת שכשכתמי לידה ונקודות חן משנות צורה זה יעול להעיד על ברטן העור אבל מה לגבי כתם לידה כזה בעין? האם אני צריכה לגשת לרופא עיניים או אונקולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם לידה בעין ששינה צורה - תגובה
פרופסור שחר פרנקל16/01/2013רומי שלום,
ממכתבך לא ברור אם כתם הלידה הוא בקיר גלגל העין, או בלחמית.
כך או כך, את צריכה לפנות לרופא עיניים לבדיקה. אם יתעורר חשד תופני אלינו למרפאה בהדסה. מומלץ שתביאי איתך לבדיקה תמונות בהן ניתן לראות את הכתם לפני שהשתנה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוינטריהודית30/12/2012
ישבתי בהרצאה והמרצה כיוון לי לתוך העין פוינטר אדום למשך 2 שניות בערך. זה עלול לסרטן או לפגוע בעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוינטר - תגובה
פרופ' יעקב פאר31/12/2012יהודית שלום,
לייזר פוינטר המכוון לעין יכול לגרום לצלקת ברשתית, בד"כ הפגיעה היא במרכז הראיה עם ירידה חדה בראיה.
פני עוד היום לרופא עיניים להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מסרטן?לירן18/12/2012
ניגשתי לעשות בדיקה לניתוח לייזר לעינים והמנתח אמר לי שהוא לא מוכן לנתח אותי בגלל צבע העיניים. לא היה לו זמן רב להסביר לי למה (היו עוד פציינטים בחדר המתנה עם פוטנציאל גדול יותר משלי כנראה) תוכלו להסביר לי למה הוא לא הסכים לנתח אותי? האם ניתוח כזה יכול לגרום לסרטן בעיניים בהירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתוח להסרת משקפים מסרטן? -ת
פרופסור שחר פרנקל23/12/2012לירן שלום,
ניתוח להסרת משקפיים אינו מסרטן ללא קשר לצבע העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע עינייםיעלה06/12/2012
זה נכון שהסיכוי להתפתחות של סרטן בעיניים בהירות גבוה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע עיניים - תגובה
פרופ' יעקב פאר07/12/2012שלום יעלה,
התשובה תלויה בסוג הגידול עליו את שואלת.
במחקרים על מלנומה של הענביה נמצאה שכיחות גבוהה יותר של הגידול בבהירי עור ובהירי עיניים. הגידול שכיח בערך פי 6 פחות בכושים.
למה התכוונת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בלבן של העיןמאי27/11/2012
שלום רב
האם נקודת חן בלבן של העין יכולה להפוך לסרטנית כמו נקודות חן על העור?
האם יש צורך במקרה כזה להקפיד עוד יותר להרכיב משקפי שמש?
אם היא יכולה להפוך לסרטנית האם זה יחשב כסרטן העין או סרטן עור?
תודה על כל האינפורמציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן בלחמית
פרופסור שחר פרנקל27/11/2012שלום מאי,
נגעים פיגמנטית בלחמית יכולים להפוך למלנומה ממאירה כמו זו של העור, עם שליחה של גרורות לבלוטות לימפה אזוריות ליד האוזן ובזוית הלסת, ועם שיעורי תמותה של 25% לפי חלק מהפירסומים.
משקפי שמש אולי יכולים לעזור במניעה.
לכן צריך להיות במעקב אצל רופא עיניים עם תמונות קליניות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן העיןמיכל ל16/11/2012
לאחותי גילו גידול בעין הגידול יושב על עצב הראיה ולכן לא ניתן לנתח במצב כזה החליטו הרופאים להתחיל בטיפול בהקרנה.
ברצוני לקבל אינפורמציה מורחבת על מצב זה ומקומות לטיפול במחלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן העין - תגובה
פרופ' יעקב פאר16/11/2012מיכל שלום,
משאלתך עולה שלא הגעת אלינו למרפאה.
גידול פיגמנטי היושב בתוך העין על עצב הראיה יכול להיות שפיר (מלנוציטומה) או ממאיר. יכול להיות גם גידול מסוג אחר (הרבה פחות שכיח).
באופן כללי אין מנתחים גידולים תוך עיניים. מטפלים בהם בהקרנה מקומית או חיצונית.
גידול היושב על ראש עצב הראיה לעיתים ניתן לטיפול בהקרנה מקומית, אך בד"כ יופנה להקרנה חיצונית.
במרכז שלנו בהדסה ניתן לטפל בגידולים אלה בהקרנה סטראוטקטית המותאמת ישירות לגידול תוך צימצום הנזק לרקמות הסובבות.
לפני תחילת טיפול זה בהדסה היינו מפנים חולים שלא ניתן לטפל בהם בהקרנה מקומית לטיפול בהקרנה חיצונית ע"י קרן חלקיקים (Proton Beam) בליברפול שבאנגליה (אם כי ניתן להפנות גם למרכזים אחרים (פריז, לוזן שבשוויץ, ועוד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרורותאמירה14/11/2012
האם סרטן בעין יכול להתפשט ולשלוח גרורות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן.
פרופ' יעקב פאר14/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אחוז לסרקומה אחר הקרנותגרייס05/11/2012
הי ד"ר פרנקל
נפגשנו אתמול והילד שלי מטופל אצלכם
הילד(כ) מתחיל עכשיו טיפול של הקרנות, 6 שבועות בשתי עיניים, והגידולים קרובים לרשתית העיניים בשני צדדים
יש לי שאלות בבקשה:
1. מה אחוזי פגיעה ברשתיות העניים, ומה הטיפול שצריך לעשות אחרי זה
והאם זה יפגע בראיה שלו בשלב הקרנות
2. בגלל שהילד מקבל הקרנות יש סכוי לסקרומה אחרי 10-15 שנים,
מה הם אחוזי פגיעה בעתיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אחוז לסרקומה אחר הקרנות - תגובה
פרופסור שחר פרנקל06/11/2012שלום גרייס,
הגידולים הם ברשתית, לא קרובים לרשתית.
תהייה פגיעה ברשתית, ואנחנו לא יכולים לצפות מראש כמה, או בכמה תיפגע הראיה.
אכן יש סיכון מוגבר לפיתוח סרקומות במקומות שונים בגוף (לא בהכרח בשדה ההקרנה) בילדים עם רטינובלסטומה תורשתית שעוברים הקרנות חיצוניות.
זה מתווסף להפרעות בצמיחת עצמות הפנים, דבר בולט במיוחד בילדים שהוקרנו מתחת לגיל שנה, או הוקרנו בצד אחד בלבד.
לכן אנו עושים הכל כדי להמנע מהקרנות.
הבעיה היא שלעיתים אין ברירה, ואם רוצים להציל את העין, ולתת סיכוי לראיה (כשהאלטרנטיבה היא עקירת העין), הולכים להקרנות מתוך ידיעה שזה המוצא האחרון לפני עקירה.
גם במקומות אחרים בעולם המעודדים טיפולים חלופיים לעקירת העין כמו הזרקת כמותרפיה לעורק האופטלמי יודעים שזה לא תמיד עובד. אנו שומרים את זה רק למקרים המתאימים. כבר טיפלנו בילדים שהמלצנו על הקרנה או עקירת העין, והמשפחה טסה לחו'ל לקבל שם הזרקת כמותרפיה לעורק (טיפול שעושים בהצלחה בהדסה) רק כדי לחזור ולהוציא את העין בסוף כמו שהצענו בהתחלה.
במקרה שלכם ההקרנה היא נסיון אחרון לשמר את העין. אם תרשי, אכתוב את כל הסיבות, אבל קיבלתם הסבר בתום הבדיקה למה אפשרויות טיפוליות אחרות לא תעבודנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי סרטן העיןמיה31/10/2012
שלום,
מה צריך לראות בצילום אור בשביל לגלות סרטן עין?
אני רואה בתמונות של הילדים שלי באמצע העין נקודה לבנה וזה מדאיג אותי מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי סרטן העין - תגובה
פרופ' יעקב פאר31/10/2012שלום מיה,
אנחנו דוגלים בלהאמין לאמהות.
אם משהו נראה לך חשוד זו סיבה טובה ללכת לרופא עיניים ולהבדק.
כפי שכבר כתבנו כאן רבות בעבר, יש סיבות רבות לנקודה לבנה באישון, כשהמסוכנת ביותר היא גידול ממאיר.
עדיף להבדק מאשר אח"כ להצטער.
אנחנו מקבלים חולים חדשים למרפאה בהפניה מרופא עיניים באותו השבוע או מיד בזה שאחריו. אם את רוצה לבוא למרפאה את מוזמנת לבוא ביום שלישי הקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)