מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קטרקטדנית10/08/2010
האם קטרקט קשור לסרטן העין או מעלה את הסיכויים לסרטן העין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט וגידולים עיניים
פרופסור שחר פרנקל11/08/2010שלום דנית
קטרקט אינו גורם לגידולים בתוך העין.
טיפולים בקרינה ממקור קרוב (בראכיתרפיה) או רחוק (proton beam או קרני גמא) יכולים לגרום להתפתחות קטרקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקורל09/08/2010
שלום רב,
האם סרטן העין יכול לנבוע מסרטן באיבר אחר ששלח גרורות לעין?
כמו כן, האם סרטן העין עצמו יכול לשלוח גרורות למקומות אחרים בגוף, כגון העצמות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות לעין
פרופסור שחר פרנקל11/08/2010שלום קורל,
ישנם מספר רב של גידולים היכולים לשלוח גרורות לתוך עיניים.
גידולים שמקורם בעין יכולים לשלוח גרורות למקומות אחרים בגוף, כולל העצמות, אם כי גרורות לעצמות מגידולים עיניים הן נדירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומהמיכל02/08/2010
ממה נוצרת מלנומה בעין? האם מדובר במחלה תורשתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה בעין
פרופ' יעקב פאר02/08/2010מיכל שלום,
מלנומה בעין אינה תורשתית.
מלנומה נוצרת מתאים המייצרים מלנין ונקראים מלנוציטים.
יש מלנוציטים בלחמית העין (ה"עור" ולמעשה -רירית - המצפה את גלגל העין) - יוצר גידול על פני שטח העין.
יש מלנוציטים בשכבה האמצעית של קיר העין שנקראת ענביה וכוללת את קשתית העין - (כמות המלנין שהם מייצרים קובעת את צבע העין), את גוף העטרה (ciliary body), ואת הדמית (choroid) - יוצרים גידול תוך-עייני.
לכן מלנומה יכולה להופיע בלחמית או בענביה.
אלא שתי מחלות שונות לגמרי. הטיפול בהן שונה, והפרוגנוזה שלהן שונה.
לכן אין דבר כזה "מלנומה בעין" אלא מלנומה של הלחמית, ומלנומה של הענביה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי עינייםדנה26/07/2010
לאחרונה הכאבי ראש שלי מתחילים מהעיניים. אני מרגישה חום וכאב מאחורי העיניים והכאב מתפשט משם לכל הראש. אני סובלת מכאבי ראש הרבה זמן ועד כה לא נמצאה סיבה. האם השינוי הזה יכול להצביע על צורך בבדיקה חוזרת עקב מעורבות העיניים או חס וחלילה על משהו גרוע מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש ועיניים
פרופ' יעקב פאר26/07/2010ישנן מספר מחלות עיניים שיכולות לגרום לכאבי ראש.
נדיר ביותר שגידול בעיניים יגרום לכאבי ראש.
גידול בארובת העין יכול לגרום לכאב ראש.
חשוב לזכור שהסיבות השכיחות לכאבי ראש אינן קשורות כלל לעיניים, אלא לבעיות שבמסגרת בדיקת רופא אף-אוזן-גרון (למשל בעיות בסינוסים).
באופן כללי, נשמע שעלייך לפנות לבדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן עין אצל ילדיםתקוה26/07/2010
הבנתי שיש סוג של סרטן עין שהוא תורשתי ושאפשר לבדוק לפני לידה או במהלך לידה או אחריה. מה מומלץ אם היו במשפחה מקרים של סרטן העין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור טרום לידתי
פרופ' יעקב פאר26/07/2010שלום תקווה,
אם את מתכוונת לרטינובלסטומה, שהוא הגידול התוך עייני הראשוני השכיח ביותר בילדים, אז ניתן לזהות את המוטציה במשפחה ובעזרתה לעשות בירור טרום לידתי.
במשפחות שאינן מתנגדות להפלות - עושים את הבירור בעובר.
במשפחות שיש להן בעיה עם הפלות - ניתן לעשות הפריית מבחנה ולערוך בירור טרום השרשתי (לפני הכנסת העוברים לרחם).
כך או כך, ניתן למנוע הולדת ילדים נוספים עם גידול.
יש לזכור שהברור הגנטי הראשוני במשפחה אורך כשנה בארץ.
אם לא נעשה בירור טרום-לידתי, יש לבדוק את התינוקות לאחר הלידה ולעקוב אחריהם בבדיקות בהרדמה. פנו למרפאתינו ונתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחלי18/07/2010
שלום רב,
באיזה גיל בדרך כלל מתפתח סרטן העין?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן העין
פרופסור שחר פרנקל18/07/2010אם את מתכוונת לגידול הראשוני התוך עייני השכיח ביותר - למלנומה של הענביה, אז גיל האבחנה הממוצע הוא סביב גיל 60. הטווח אבל רחב מאוד וטיפלנו בחולים שאובחנו בגיל 5 וגם בגיל מעל 90.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטניה15/07/2010
שלום רב,
לבן שלי בן ה10 אובחנה ציסטה באונה השמאלית של המוח שגורמת להרבה בעיות. שוקלים לנתח אותו. הוא אמור לעבור בדיקת פונדוס לפני בדיקת ה- MRI. מהי בדיקת פונדוס? ומה הסיכונים בניתוח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי בדיקת פונדוס
פרופסור שחר פרנקל18/07/2010שלום,
זוהי בדיקת קרקעית העין (פונדוס), בה מרחיבים אישונים ודרכם מביטים בראש עצב הראיה, ברשתית ובכלי הדם שלה. הם בוודאי מחפשים בצקת בראש עצב הראיה כסימן ללחץ תוך גלגלתי מוגבר.
אין כל צורך לבצע את הבדיקה לפני MRI! חשוב אבל לעשותה לפני הניתוח.
בהצלחה בניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדכוןשי08/07/2010
ד"ר פרנקל שלום רב,
מתנצל שנבצר ממני להגיע ביום שלישי הקרוב כפי שכתבתי בפורום- לא הגעתי מאחר ובדיוק ביצעתי בדיקת MRI וחשבתי כי עדיף שאגיע לאחר שיש ברשותי גם את הדיסק של בדיקה זו.
תיאום התור לבדיקת MRI לא היה צפוי- קבלו אותי על בסיס מקום פנוי ולכן השיבוש בתוכניות. מתנצל שלא הודעתי לך.
בכל מקרה בשיחה שהייתה לי עם הנוירולוג והרדיולוג לאחר הMRI הם אמרו כי תודה לאל אין גרורות במוח, ישנם ממצאים לא ספציפיים שדורשים מעקב בעוד כ-3 חודשים אצלם.
מה שכן הם ציינו כי מומלץ לחזור אל רופא העיניים המנתח עם הדיסק על מנת שיראה שוב את העין. למרות שהסברתי כי הייתי בביקורת לפני כחודש וכי אני בביקורת כל חצי שנה. הם חושבים שכדאי להגיע אליכם לבדיקה נוספת עם הדיסק בטענה שיש לראות שוב את העין והממצאים. האם יש מקום לדאגה? אזכיר כי בביקורת לפני כחודש נצפתה נסיגה והביקור הבא שלי אצלכם מתוכנן לעוד כ-5 חודשים.
האם יש דרך לשוחח עימך טלפונית?
בברכת תודה רבה
מוריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך בבדיקה נוספת כה מהר...
פרופסור שחר פרנקל08/07/2010מוריס שלום,
אין צורך בבדיקה חוזרת כה מהר, אלא אם אתה מרגיש שהשתנה משהו במצבך (למשל שינוי בראיה) או אם אתה מודאג.
אתה יכול להתקשר להדסה ולבקש להעביר אלי את השיחה.
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
מוריס08/07/2010שלום רב,
אני לא מרגיש כל שינוי במצב הראיה.
בהמשך להמלצתך אמתין לביקורת בעוד 5 חודשים.
תודה רבה על הכל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירוריפעת02/07/2010
אני בת 60 ורוצה לשתף אותך בתופעה שקרתה לי כבר שלוש פעמים במרווחים של 3-6 חודשים.
אני עובדת מול מחשב בערך כ-8 שעות ביום, מרכיבה משקפיים ובכל המקרים שחוויתי קרה שפתאום הרגשתי טשטוש בראייה, למשל אם יש משפט במחשב "שלום כיתה א", אז ראיתי רק "ם כיתה א", החלק הראשון של המשפט כאילו נעלם ובהמשך הופיעו עיגולים שחורים בצד ימין של המסך. התופעה נמשכה כ-10 דקות ולבסוף חלפה כלא הייתה. ביצעתי אקו, בדיקות דם, בדיקת ראייה ושדה ראייה והכל תקין. התבקשתי לחזור על בדיקת שדה ראייה כעבור 3 חודשים. מה להערכתך יכולה להיות הסיבה לכך? איזה בדיקות נוספות תמליץ לבצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה שמדובר בגידול
פרופסור שחר פרנקל05/07/2010שלום, לא נראה שמדובר בגידול, אם כבר עברת בדיקת רופא עיניים. האם דיברו איתך על הפרדות הזגוגית? האם הוזכר יובש בעיניים בעבודה מול מחשב כסיבה חולפת לטשטוש ראיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור
מוריס07/07/2010תודה על תשובתך.
חזרתי על בדיקת שדה הראייה ולהלן הממצאים:
מצ"ב פענוח בדיקת שדה ראיה תוכנית 30-2:
עין ימין: איכות הבדיקה- אמינות טובה, פענוח צמצום נזלי השוואה -הרחבה
עין שמאל: איכות הבדיקה- אמינות טובה. פענוח צמצום יחסי וקל נזלי השוואה- ללא הרעה
אודה להסבר התוצאות . מה לדעתך הגורם לכך?
האם תמליץ על בדיקות נוספות? האם בדיקות ראש כמו CT?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח בדיקת שדה ראיה
פרופ' יעקב פאר08/07/2010למרבה הצער לא ניתן להסביר את ממצאי שדה הראיה ללא בדיקת קרקעיות עיניים בהרחבה וראיית תמונות בדיקת שדה הראיה (הראשונה והחוזרת).
לפיכך גם לא ניתן להמליץ דרך האינטרנט על בדיקות הדמיה.
עם זאת, לא ענית על השאלות שלנו בתשובה הקודמת לשאלתך. אולי בתשובות לשאלות אלה נוכל לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי גוש בעפעף:(אדר30/06/2010
יש לי בעפעף שמאל (כלזיון)כבר כימעט חודשים הלכתי לרופא עניים מומחה והוא הביא לי הפניה לעשות ניתווח בעניים רציתי לדעת אם הניתוחח כואב?
כמה זמן הוא נימשךך וכמה זמן ההחלמה שלו ?
האם זה מסוכןן אם לא מורידים את זה ?
והאם הניתוחחח עצמו מסוכן ?
תודה מראשש אדר בנמוש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בעפעף
פרופסור שחר פרנקל30/06/2010אדר שלום,
מהי האבחנה שאמר לך הרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח CT מוח.מוריס29/06/2010
שלום רב
לפני כחצי שנה ביצעתי ניתוח ברכיתראפיה בעין בשל מלנומה של העין, במעקב אחרון לפני כשבועיים יש נסיגה.
במקביל בשל כאבי ראש הופנתי לבצע בדיקת CT מוח ולהלן התוצאות:
פרי-וונטריקולרי דו צדדי במעבר בין החומר הלבן והאפור, הודגמו מספר אזורים היפודנסים בעלי גבולות לא חדים.
לא הודגמה האדרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגודי.
קו האמצע שמור.
לא הודגם מס אפקט.
קו האמצע שמור.
חדרי המוח וחלל תת עכבישי הודגמו ללא סטיות.
חדר רביעי שומר על צורתו.
טיבם של התהליכים המתוארים פרי-וונטריקולרי דו צדדי אינם ברורים, מומלץ בירור ע"י MRI.
מה המשמעות של התוצאות? מה יכולה להיות הסיבה לכך?
האם יש קשר בין התוצאות לניתוח שביצעתי או למלנומה?
אודה להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה קצרה
פרופסור שחר פרנקל30/06/2010מוריס שלום,
עליך לפנות ל-MRI כפי שהוצע. לדעתי אין קשר בין הממצאים, אך לא ראיתי את התמונות.
אם תבוא למרפאה ביום שלישי הקרוב בבוקר עם הדיסק, אוכל לקחת אותו ליעוץ עם מומחי ההדמיה שלנו ולתת לך עוד מידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.
מוריס30/06/2010אני יבוא ביום שלישי הקרוב,ויביא איתי את הדיסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מוריס או יפעת?
פרופ' יעקב פאר08/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי זה מוריס
מוריס08/07/2010מסיבה לא ברורה המחשב שינה את השם. נושא פענוח הCT מתייחס אליי- מוריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי24/06/2010
שלום רב,
האם רטינטבלסטומה היא מחלה העוברת בתורשה? אם כן, למי מומלץ להיבדק, ילדים, אחים?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשה של רטינובלסטומה
פרופסור שחר פרנקל28/06/2010שלום מירי,
רטינובלסטומה היא מחלה גנטית, אך זה לא אומר שהיא בהכרח מורשת. כ-60% מהילדים עם רטינובלסטומה מפתחים מוטציה סומטית חדשה בגן RB1 בזמן ההתפתחות העוברית. מתרחשת פגיעה בשני עותקי הגן בתא בודד ברשתית העין. ב-30% נוספים המוטציה הנוצרת בשלב תאי הנבט – מוטציה גרמינלית (Germline Mutation), כך שכל תאיהם נושאים מוטציה באחד העותקים לגן RB1. כעת דרושה פגיעה רק בעותק אחד של הגן כדי לייצר מחלה, וזה יקרה בכ-95% מילדים אלה. להורי ילדים אלה אין מוטציה, אך הילדים יכולים להוריש את הגן הלאה לצאצאיהם. סוג זה של רטינובלסטומה נקרא מחלה תורשתית. עשרת האחוזים האחרונים גם כן סובלים ממחלה תורשתית, אלא שהם ירשו את הגן הפגוע מאחד מהוריהם הנושא גן פגוע. גם אצלם כל תאי הגוף נושאים את המוטציה, וגם אצלם יש הסתברות של כ-95% לפתח רטינובלסטומה.
ילדים עם מוטציה סומטית (בעין) לא יכולים להוריש את המחלה לצאצאיהם. הם יסתמנו עם מחלה חד-צדדית. ברם, ל-20%-15% מהילדים עם מחלה חד-צדדית יש מוטציה גרמינלית (כלומר כל אחד מתאי הגוף שלהם נושא גן פגוע) והם עלולים, בהסתברות של 50%, להוריש את המחלה לצאצאיהם.
לפיכך, במרבית המקרים אין צורך לבדוק את האחאים. מומלץ לבדוק את החולה כדי לדעת אם יש מוטציה סומטית או מוזאיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לשמשעינת22/06/2010
אני ממש שונאת להרכיב משקפי שמש. לאחרונה חברה אמרה לי שכמו שחשיפה של העור לשמש גורמת לסרטן העור כך חשיפה של עיניים לשמש גורמת לסרטן העין. רציתי לשאול האם זה נכון ובמקרה שכן האם הרכבת משקפי שמש באמת תעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לשמש וסרטן עיניים
פרופ' יעקב פאר22/06/2010עינת שלום,
ענינו בנושא זה בעבר.
אין קשר בין חשיפה לשמש וגידולים תוך עיניים.
חשיפה לשמש יכולה להוביל לגידולים בעור העפעפיים, ולשינויים בפני שטח העין (פינגואקולה ופטריגיום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעינייםדגנית16/06/2010
האם אי שימוש בטיפות במקרה של יובש בעיניים יכול להוביל לסרטן בעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' יעקב פאר17/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי עינייםנעמה14/06/2010
אני סובלת מכאבי עיניים לאחרונה. אני עובדת הרבה מול מחשב. לעתים מדובר בכאבים ממש חזקים. אני תוהה האם זה יכול להצביע על משהו רציני יותר כגון לא עלינו סרטן העין וכדאי לעשות בדיקה או שאני סתם נלחצת ואפשר לפתור את זה כתוצאה של עבודה מול מחשב גרידא. תודה מראש על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים מול המחשב
פרופ' יעקב פאר15/06/2010נעמה שלום,
לא זה לא מעיד על גידול בעיניים, אלא על יובש.
פני לבדיקת רופא עיניים הקרוב לביתך
בנתיים עיצמי עיניים ל-30 שניות, אחרי כל 15 דקות עבודה עם המחשב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)