מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גליומה בעצב הראיהקרן05/05/2011
בתי בת 10 שנים.לפני כחודשיים שמנו לב לבליטה משמעותית בעין שמאל לא התלוננה על כאב ובדיעבד אומרת כי הייתה ירידה קלה בראיה.בבדיקה התגלתה בצקת על עצב הראיה נשלחנו לביצוע סי.טי שהדגים תהליך תופס מקום מימדיו כ 2 ס"מ ובבדיקת אמ.אר.אי הועלה חשד לגליומה של עצב הראיה ובאבחנה מבדלת המנגיומה ,מנינגיומה.לציין שאין כתמי קפה עולה כך שכנראה אין נוירופיברימטוזיס.כדי לקבל אבחנה סופית עלינו לבצע ביופסיה .מספר שאלות:
1.מהו המקום עם הניסיון הכי נרחב בתחום זה בארץ או בח"ול?היכן מומלץ לבצע ביופסיה?איזה גישה כירורגית הכי נכונה לביצוע הביופסיה? במידה וזו האבחנה מהו הטיפול המועדף?למיטב הבנתנו ניתוח כריתת הגידול לא אופציה כי המשמעות היא התעוורות בעין והמטרה לנסות לשמר את הראיה כמה שניתן.וכן הבנו שיש אופציה לטיפול כימותרפי או streotactic radiosurgery מה פירוש המונח? אשמח לקבל תשובה מהירה תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליומה בעצב הראיה - תגובה
פרופ' יעקב פאר07/05/2011קרן שלום,
ישנם מספר מנתחים בארץ המסוגלים לבצע את הניתוח. המנוסה ביותר הוא דר' נחום רוזן מתל השומר. אנו עובדים עם דר' יעל דקל בהדסה.
מוקדם מדי לדון בטיפול לפני שיש אבחנה סופית, במיוחד כאשר יש הבדלים משמעותיים בגישה בין המנגיומה (גידול של כלי דם), מנינגיומה (גידול שמקורו במעטפות העצב) וגליומה (גידול שמקורו בעצב).
באופן כללי, אכן אם מדובר בגליומה זהו גידול שמקורו בעצב ולכן כריתת הגידול היא גם כריתת העצב ולא תהיה ראיה מהעין.
Stereotactic radiosurgery היא דרך מתן של הקרנה חיצונית, בה מקרינים מינון נמוך ממספר כיוונים כך שהרקמות הסובבות את הגידול מקבלות רק מינון נמוך של הקרינה, בעוד שהגידול עצמו מקבל מינון גבוה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
קרן09/05/2011תודה רבה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
פרופסור שחר פרנקל11/05/2011קרן שלום,
דיברתי עם דר' דקל, וגם היא ממליצה על דר' רוזן מתל השומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכונים ושאלות
קרן18/05/2011אכן פנינו לד"ר רוזן שמטפל בנו יפה והתרשמנו מאוד מהמקצועיות שלו..נבדקנו גם על ידי ד"ר חונא נוירואופתלמולוגית לדעת שניהם ייתכן כי לא מדובר בגליומה אלא בהמנגיומה ומאחר שכבר קיים נזק מסוים לעצב הראיה.הוזמנו לביצוע ביופסיה לשבוע הבא בידיעה שאם אכן הגידול הוא המנגיומה הם ירחיבו את הפעולה לכיוון ניתוח וינסו להוציא את הגידול אך נאמר כי קיים חשש שסביר שהוא יוצא בחלקו ואז נצטרך לחכות לתשובה סופית של הביופסיה על מנת לדעת את המשך הטיפול .להבנתי אם יוכח כי זוהי גליומה אנו נטופל בהקרנות או כימוטרפיה אם זוהי המנגיומה שהוצאה בחלקה מהו הטיפול לכך?והאם הקטנת הגידול באשר הוא מסייעת לקיצור הטיפול השמרני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכונים ושאלות - תגובה
פרופסור שחר פרנקל18/05/2011אני שמח שפנית אל דר' רוזן ושאת מרוצה מהיחס והמקצועיות.
כפי שדר' רוזן בוודאי הסביר המנגיומה אינה גידול ממאיר. הבעיה היא רק הנזק שהיא יוצרת מלחץ מקומי על רקמות בריאות.
בד"כ ניתן להוציאה בשלמות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ocular primary melanomaורד30/04/2011
שלום,
איך מאבחנים ocular primary melanoma?
האם בדיקות כמו CT ראש או PET-CT שעוברים בגלל בירור אחר מגלות ocular primary melanoma?
אני סטודנטית לרפואה, בשנים הקליניות, ונתקלתי במקרה של חולה עם גרורת מלנומה (אובחן בפתולוגיה), אבל לא מצאנו primary אחר - בבדיקת עור מקיפה היתה תקינה וPET CT היה תקין אף הוא. האם יכול להיות שמקור הגרורה ממלנומה בעין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ocular primary melanoma - תגובה
פרופסור שחר פרנקל01/05/2011ורד שלום,
אני מודה לך על הפניה.
פרופ' פאר ואני נמצאים השבוע בכנס בחו'ל, אחרת הייתי אומר לך לשלוח את החולה ביום שלישי.
לאור זאת, אנא שלחי את החולה לבדיקת עיניים בהרחבה ועדכני אותי כאן בתוצאות. אם צריך אוסיף אותה למרפאה בשבוע הבא.
בדיקת הבחירה למלנומה מהעין היא בדיקת עיניים
גרורות יכולות להיות ממלנומה של הלחמית דרך פיזור לימפטי לצוואר ולשאר הגוף, או ממלנומה של הענביה (הנפוצה יותר מזו של הלחמית) לכבד, לראות, לסקרום, ועוד. אלה שתי מחלות שונות בתכלית זו מזו, למרות שיש להן את אותו שם המשפחה: מלנומה. הן שונות גם ממלנומה של העור, אם כי יש דמיון רב יותר בין הלחמית והעור.
אם היתה לחולה שלך מלנומה בלחמית, רוב הסיכוי שהיית רואה את זה.
מלנומה של הענביה מחייבת מבט אל תוך העין והשלמת הבדיקה עם בדיקה על קולית של העין. אולטראסאונד.
לא כתבת מאיפה את בארץ ובאיזה בית חולים מדובר, אבל אנחנו המרכז הארצי, ולכן קופות החולים מחוייבות לתת לחולים מכל הארץ התחייבות לבוא אלינו לבדיקות, טיפול, ומעקב, וחייבות גם ליידע את החולנם שאנחנו קיימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, המשך שאלה
ורד01/05/2011תודה על התשובה, אבל אולי לא הבהרתי את עצמי.
לחולה הייתה גרורה של מלנומה בעור (אובחן בפתולוגיה לפי מאפיינים היסטופתולוגיים מקובלים לאיבחון גרורה של מלנומה).
על מנת לגלות מה המקור ששלח את הגרורה, החולה עברה PET-CT או CT כל גופי (אני לא זוכרת מה רשום בתיק) ובנוסף CT ראש.
וגם בדיקות עור, אא"ג, גניקולוגיה ואנוסוקפיה.
כל הבדיקות יצאו תקינות - כלומר לא נמצאה המלנומה שממנה נשלחה הגרורה
השאלה שלי -
מכיוון שלא מצאנו מקור אחר למלנומה, במידה והייתה מלנומה בעין בלחמית או בענבית -
1. האם היו רואים את זה בCT ראש או בPET-CT?
2. אמרת שמלנומה בעין שונה ממלנומה של העור - אם הפתולוג לא ציין משהו שונה לגבי המלנומה, אז סביר שזו לא גרורה ממלנומה של העין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, המשך שאלה - תגובה
פרופ' יעקב פאר02/05/2011ורד שלום,
אם המלנומה בעין היתה בלחמית, לא היו רואים בהדמיות דבר.
אם בענביה, אז רק אם היא היתה מעל גודל מסויים.
מלנומות קטנות קשות מאוד לאיתור בהדמיה שאינה אולטראסאונד של העין.
שום דבר לא "סביר" עד שבודקים אותו.
תפנו אותה בבקשה לבדיקת עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בעיןרחלי05/04/2011
שלום,
לאחרונה גיליתי נק' חן בעין שמאל (לאחר בדיקה אצל רופאת עיניים). הבנתי כי הנק' לא עמוקה אך יש לבצע מעקב מדי שנה. רציתי לדעת כיצד נוצרה? האם מחשיפה לשמש? האם אצטרך להזהר יותר מהרגיל בשמש כעת מחשש שתגדל? האם מבצעים ניתוחים להסרת הנק' במקרים בהם חל שינוי ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן בעין - תגובה
פרופסור שחר פרנקל05/04/2011שלום רחלי,
משום שכתבת שאת גילית את הנקודה אני מנחש שמדובר בנגע פיגמנטי על לחמית העין (הכיסוי השקוף מעל ללובן העין).
מומלץ להזהר מהשמש. מותר לנגע להשתנות, אך צריך לעקוב אחריו ובשינוי משמעותי - מסירים אותו מחשש למלנומה של הלחמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה בעין בקשתית
רחלי07/04/2011שכחתי לציין כי הנקודה בקשתית העין. האם יתכן כי תיוצר נק' חן מהשמש בקשתית? הרופאה הצליחה להבחין בנק' רק דרך עדשה מיוחדת... היא לא בולטת במיוחד. מעניין אותי לדעת כיצד נוצרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה בעין בקשתית - תגובה
פרופ' יעקב פאר09/04/2011רחלי שלום,
לא מסירים נקודות חן מהקשתית.
חשוב לעקוב אחר הנקודת שלך בשילוב של צילום קליני עם אולטראסאונד פעם בשנה (בהנחה שכבר נבדקת בבדיקות אלה, והבדיקה אושרה כתקינה).
יש לפנות למרפאתינו אם יופיע שינוי בנקודה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטות קשות בעיןחן20/03/2011
פרופ' יעקב פאר
שלום,
לקח לי הרבה זמן להשיג את התיק הרפואי מהארכיון...
אני היום בת 21 וכמו שכתבתי לפני 3 חודשים גדל לי גוש בעין- בעפעף.
לפני כ6 שנים היה לי בשני העיניים ממצאים שנראו חיצונית ממש דומה לעכשיו.
אז הממצא היה: כליזיון בעפעף עליון ומטרת הניתוח היתה: סילוק הלזיה.
כרגע אני מחכה לתור אצל הרופאה שניתחה אותי בעבר.
אשמח אם תוכל להסביר לי מה זה כליזיון ולזיה והאם יש קשר לגידול?
בתודה רבה מראש!
חן
תודה רבה על המענה בפניה הקודמת
מצ"ב הפניה:
שלום,
לפני כ6 שנים היה לי "הצטברות רעלים" בשני העיניים עשו לי ניתוח בשינהם יחד ואמרו לי שמכיוון שחיכיתי זמן רב הרעלים התקשו וגידלו עוד חלקים..מעין פרי הפטל ככה אז אמרו לי.. (הבליטות היו בהתחלה רכות ועם הזמן התקשו..) ולכן לא בטוח יצליחו להוציא את הכל והגיוני שזה יתפתח/יצמח שוב (הייתי ממש נראית כמו הגיבן מנוטרדאם)
בחודש האחרון זה חזר לי שוב וזה הולך וגדל ומתקשה, כרגע אני מנסה לקבוע תור לאותה רופאה שטיפלה בי בעבר.
אימי חוששת שישנו קשר לסרטן, היא לקויית ראייה מלידה 83% ולכן כל נושא העיניים מאוד רגיש אצלנו במשפחה..
חן שלום,
למרבה הצער, אין באפשרותי לעזור לך עם תאור כל כך רחוק מתאור רפואי כלשהו.
לא ברור לי כלל מהי אותה "הצטברות רעלים" ולא איזה ניתוחים עברת.
אפילו לא ציינת את גילך, דבר שחשוב לקביעת סל המחלות האפשריות.
אנא חפשי בבית מכתב סיכום רפואי ותעתיקי ממנו מונחים כדי שאפשר יהיה להבין באיזה מחלה מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטות קשות בעין - תגובה
פרופסור שחר פרנקל20/03/2011שלום חן,
כפי שכתבנו כאן פעמים רבות, כלזיון הוא דלקת בעפעף שנובעת מסתימת בלוטות החלב שבין הריסים. זו דלקת שיכולה לחזור, במיוחד אם לא מקפידים על הסרת איפור.
חזרה לאחר 6 שנים לא צריכה להוות סיבה לדאגה.
חזרה פעם אחר פעם באותו המקום בדיוק, תוך תקופה קצרה, צריכה להדליק נורה אדומה לחשוב שלא מדובר בכלזיון אלא בבגידול ממאיר בעפעף, שמקורו באותן בלוטות. במקרים אלה חשוב בעת הניתוח לפתיחת ה"כלזיון" החוזר הזה, לשלוח דגימה לפתולוג עיניים מומחה (פרופ' פאר ודר' פרנקל בהדסה, או פרופ' רוזנר בתה"ש - דר' לוי מסורוקה נמצא כעת בחו"ל). זה גידול יחסית נדיר, אך פתולוגים של עיניים מודעים לו, ומחפשים אותו.
את יכולה להרגיע את אמא בעודך ממתינה לבדיקת רופאת העיניים שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחמיתאייל08/03/2011
אמי סובלת במשך עשר שנים מגידול טרום סרטני בלחמית.לאחרונה היא הועברה לטיפול בעזרת אוסטין - תרופה המיועדת לחולי סרטן המעי הגס. האם לדעתכם זהו טיפול מתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחמית - תגובה
פרופסור שחר פרנקל08/03/2011איל שלום,
אבסטין משמשת לטיפולים רבים בעיניים, למרות שלא נרשמה בהתוויה זו.למשל בארה'ב עה מחמישים אחוזים מהסובלים מניוון מקולרי גילי מטופלים באבסטין.
ישנם גם שימושים בגידולים.
למה בדיוק אימך מקבלת אבסטין לא הצלחתי להבין משאלתך, שכן האבחנה שציינת לא בדיוק מתאימה לטיפול.
שלח עוד פרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעשמרית17/02/2011
שלום,
אני משתמשת בעדשות מגע כבר כשמונה שנים. לעתים אני איתן יום שלם וחשה יובש.
האם עדשות מגע והחומרים הנלווים להן עשויים לגרום לסרטן בעין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע - תגובה
פרופ' יעקב פאר19/02/2011אין עבודות שהדגימו קשר ישיר בין שימוש בעדשות מגע להתפתחות סרטן על פני שטח העין.
זה המקום להזכיר שיש להסיר את העדשות לאחר 8 שעות שימוש, 10 עם הסוגים החדישים ביותר המאפשרים מעבר חמצן רב יותר לקרנית העין. אסור לישון עם עדשות, גם לא לנמנום צהריים, ובמיוחד לא לכמה שעות עד עלות הבוקר לאחר בילוי ליילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' פאר
טל27/02/2011גם לי יש עדשות ואולי אני קצת מזלזלת.. לעיתים רחוקות נרדמת איתן ולפעמים לא מחליפה אותן אחרי חודש (יש לי עדשות חודשיות). אבל אני מתכוונת לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפיים ממש בקרוב. מה הסיכוי שהקרינה של הלייזר תהפוך את העיינים ליותר מועדות לגידולים (אם יש דבר כזה)? או שאחרי הניתוח השמש תהיה לי יותר מסוכנת? העיניים שלי בהירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' פאר - תגובה
פרופ' יעקב פאר27/02/2011טל שלום,
אין סיכון מוגבר לגידולים בעיניים לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים.
בכל אופן, עדיין לא נמצא בספרות קשר שכזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נמצא קשר בספרות
טל28/03/2011אבל כמה כבר הספיקו לבדוק?
אתה יודע אם עשו מחקר מקיף בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נמצא קשר בספרות - תגובה
פרופסור שחר פרנקל30/03/2011טל שלום,
בעולם נותחו עד כה מליוני עיניים בניתוחי תיקון תשבורת.
עד כה אין דיווחים בספרות הקושרים ניתוח זה לגידול בפני שטח העין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטות קשות בעיןחן08/02/2011
שלום
לפני כ6 שנים היה לי "הצטברות רעלים" בשני העיניים עשו לי ניתוח בשינהם יחד ואמרו לי שמכיוון שחיכיתי זמן רב הרעלים התקשו וגידלו עוד חלקים..מעין פרי הפטל ככה אז אמרו לי.. (הבליטות היו בהתחלה רכות ועם הזמן התקשו..) ולכן לא בטוח יצליחו להוציא את הכל והגיוני שזה יתפתח/יצמח שוב (הייתי ממש נראית כמו הגיבן מנוטרדאם)
בחודש האחרון זה חזר לי שוב וזה הולך וגדל ומתקשה, כרגע אני מנסה לקבוע תור לאותה רופאה שטיפלה בי בעבר.
אימי חוששת שישנו קשר לסרטן, היא לקויית ראייה מלידה 83% ולכן כל נושא העיניים מאוד רגיש אצלנו במשפחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטות קשות בעין - תגובה
פרופ' יעקב פאר08/02/2011חן שלום,
למרבה הצער, אין באפשרותי לעזור לך עם תאור כל כך רחוק מתאור רפואי כלשהו.
לא ברור לי כלל מהי אותה "הצטברות רעלים" ולא איזה ניתוחים עברת.
אפילו לא ציינת את גילך, דבר שחשוב לקביעת סל המחלות האפשריות.
אנא חפשי בבית מכתב סיכום רפואי ותעתיקי ממנו מונחים כדי שאפשר יהיה להבין באיזה מחלה מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההלם הראשון והתותב- התרגלנורוני טאובר07/02/2011
לבת שלי התגלה רטינובלסטומה בעין אחת לפני יותר מ 20 שנים.
תוך כמה ימים הוציאו לה את העין, מאז אנחנו מורגלים להסתדר עם תותב.
בשנים הראשונות זה היה קצת מסובך, כילדה קטנה היא לא שיתפה פעולה.
היו מיקרים שהיא סובבה אותו בלי כוונה, והיא נראתה עם פזילה מזעזעת.
היו ימים של נזלת, דלקת ולכלוך.
אבל ברוב הזמן הסתדרנו יפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטינובלסטומה - תמונות הכנסת פרוטזה
פרופ' יעקב פאר08/02/2011רוני שלום,
תודה על השיתוף. אני בטוח שיש הרבה משפחות שיעזרו בתמונות שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשמעון31/01/2011
אני מרכיב עדשות מגע המון שנים וכל יום. יכול להיות שיתפתח אצלי סרטן העין, או שאין מחקרים שגילו שיש קשר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע וסרטן עיניים
פרופ' יעקב פאר31/01/2011שמעון שלום,
א. אין קשר.
ב. יכולות להתפתח בעיות אחרות מהרכבת עדשות מגע. פנה לפורום עדשות מגע, או מקטע קדמי של העין, או קרנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתנטלי18/01/2011
שלום לכל הרופאים
אמא שלי סובלת כבר חצי שנה מדלקת בארובת העין ( גם לא סופי )לטענת הרופאים היא הייתה מאושפזת חודש בהדסה עין כרם אך אין תשובה ודאית מה יש לה
התופעה היא שהעין נהיית נפוחה בצורה קיצונית ואדומה עשו לה סיטי ומליון בדיקות, היא מטופלת בקורטיזון וכאשר היא מגיעה לבית חולים במצב שהעין כבר ממש עוד שניה יוצאת מזריקים לה קורטיזון לוריד , בנוסף לזה יש לה מחלה שנקראת פיודרמה גנגנוזום אני לא יודעת אם אתם מכירים , אני מבינה שזה קשה לענות על שאלה כזו כי יש המון גורמים ,אבל אולי מדובר בגידול בעין ?
אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות היא סובלת נורא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
פרופסור שחר פרנקל18/01/2011נטלי שלום,
לא היינו הרופאים המטפלים של אימך, אך דנו במקרה הלא פשוט שלה בישיבת הצוות שלנו, והיינו מעורבים בתאום בין הרופאים השונים שטיפלו בה.
למיטב ידיעתי, למרבה הצער, עדיין אין תשובה סופית.
לאור מורכבות המקרה רופאים אחרים לא יוכלו לתת לך מידע נוסף על בסיס המידע החלקי שהשארת באתר.
בנוסף, משום שאימך היא החולה, ולא את, אני לא יכול לפרט בתשובה ברשת דברים שלא התייחסת אליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
נטלי19/01/2011תודה רבה מקווה שיהיה בסדר ושתדעו מה יש לה :) ונפתור את הנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
נטלי19/01/2011עוד בקשה ... תוכל רק להגיד לי אם יש סיכוי שזה גידול כלשהו
תוכל לכתוב לי גם למייל האישי אם לא תוכל לכתוב ברשת
מודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת - תגובה
פרופסור שחר פרנקל20/01/2011אני לא יכול לראות את הדואל האישי שלך.
סיכון תמיד קיים כשיש חוסר וודאות, אך הנחת העבודה היא שמדובר בתהליך דלקתי, הקשור למחלתה הכללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
נטלי20/01/2011יש לך איזה מספר או מייל אולי שאני יכולה להתקשר להתייעץ זה די דחוף לי
אודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת - תגובה
פרופסור שחר פרנקל23/01/2011סליחה, לא ראיתי את ההודעה על עכשיו.
את יכולה להתקשר למרכזיה של הדסה ולבקש שיעבירו אלי את השיחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עינייםיוסי12/01/2011
האם טיפות עיניים, מכל סוג שהוא, יכולים לגרום לסרטן העין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות עיניים - תגובה
פרופסור שחר פרנקל12/01/2011יוסי שלום,
לשאלה כל כך כללית לא ניתן לענות, אלא ב"כן".
אם היית מסייג את השלאה לטיפות המיועדות לשימוש בעיניים ונמכרות בבתי המרקחת לאחר שעברו בדיקות ואישורים, אזי התשובה היתה מתהפכת ל"לא".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על סרטן העיןאביהו03/01/2011
אם למישהו יש סרטן העין, יכול להיות שהסרטן יתפשט לו לעוד מקומות בגוף, כמו המוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על סרטן העין - תגובה
פרופסור שחר פרנקל04/01/2011התשובה היא כן.
אנא קרא בפורום תשובות קודמות בנושא סוגי "סרטן העין" ודרכי התפשטותם:
בתמצית:
מלנומה של הענביה: גרורות לכבד
מלנומה של הלחמית: גרורות לבלוטות לימפה אזוריות ומשם לשאר הגוף
רטינובלסטומה - ללא טיפול - למח
לימפומה סביב העין - יכול להתפשט אל העין השניה ועדיין נחשב אתר אחד
לימפומה תוך עיינית (vitreoretinal) יכול להופיע גם בעין השניה וגם במח
ויש עוד שפע גידולים אחרים נדירים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירית27/12/2010
שלום, באיזה גיל הסיכויים לחלות בסרטן העין הם הגבוהים ביותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל להופעת סרטן בעין
פרופסור שחר פרנקל28/12/2010שמרית שלום, השאלה שלך מעט כללית מדי.
לסוגים שונים של סרטן בעיניים יש גילאי הופעה שונים.
אם נפרט את לפי מה הכי שכיח באיזה גיל:
בתינוקות וילדים קטנים: רטינובסלטומה
מלנומה של הענביה מופיעה סביב גיל 60 (אך החל מגיל 5 ועד 90)
לימפומה של הזגוגית והרשתית מופיעה סביב גיל 65-70
גידולים בעפעפיים מופיעים לרוב לאחר שנים של חשיפה לשמש ושכיחים יותר סביב גל 60 ומעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכום userica27/11/2010
שלום,לאחר us ubm של הסגמנט הקדמי של גלגל העין הרופא כתב כך:הלזיה הלחמיתית יכולה להתאים לציסטה שטוחה?אקסודציה?שאר הסגמנט הקידמי נראה תקין.קשתית ללא ממצא מורם,גוף העטרה נראה תקין,המרקם התת לחמיתי מתאים לנוזל?האם עושים ניתוח במקרה זה?אם כן איך זה מתבצע?תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכום us - תגובה
פרופ' יעקב פאר27/11/2010שלום אריקה,
נראה שקלינית ואולטראסונית מדובר בציסטה (כיס המכיל נוזל).
אין חובה לטפל בציסטה, אלא אם היא מציקה לך מאוד.
כמובן שזוהי התרשמות כללית בלבד, ולא ניתן לקבוע באופן מחלט מבלי שבדקנו אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישונים לא שוויםדניאלה22/11/2010
שמתי לב שבזמן האחרון האישון בעין ימין טיפה יותר מורחב מהאישון בעין שמאל.. וזה רק כשהתאורה יחסית חשוכה.. כשיש אור זה אותו הגודל..
האם יש סיבה לדאגה?
אציין שאני בריאה ולא נוטלת תרופות או סמים (קלים או כבדים), כמו כן אני רואה מצויין בשתי העינים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישונים לא שווים - תגובה
פרופ' יעקב פאר22/11/2010שלום מאיה,
אם ההבדל בגודל האישונים מוגבל לעד 1מ"מ, אין אפילו סיבה לרוץ ולהבדק כי זה פער נורמאלי.
יש הבדל אם הפער גדול יותר לחושך (כמו אצלך) או באור, אך הפורום הזה לא דן בבעיות נוירואופטלמולוגיות. אנא פני לפורום המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)