מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סרטן וזעהאני10/03/2009
שלום רב, האם יש קשר בין שלב סופני של מחלת הסרטן ובין הזעה בשעות הערב והלילה? כמו כן גם ריח רע מהפה או הגוף. אודה לכם על תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
אני11/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאה וגרורותמזל טוב09/03/2009
בס"ד שלום לחברי הפורום לאחרונה אובחן אחי עם סרטן הריאה וגרורות מחלה מתקדמת. הוא קיבל טיפולי הקרנות במשך שבועיים. לפני כשבוע עבר ניתוח ושמו לו פלטינה ברגל מחשש לשבר. ולכן הטיפולים הכימותרפיים נידחו בשבוע. שבוע הבא אמור להתחיל את הטיפולים. ברצוני לשאול: 1. האם יש תרופות מצילות חיים, בארץ בחו"ל? 2. האם יש תרופות מאריכות חיים בארץ בחו"ל? 3.מה הטיפול הטוב ביותר והנכון ביותר במקרה כזה ? 4. האם יש סוגי ויטמינים שכדאי לקחת כמו כורכום? אחי במצב קשה מאד אודה על קבלת תשובתכם? חג פורים שמח מזל טוב ברקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה מפושטת
פרופ' חובב נחושתן10/03/2009סרטן ראה מפושט היא מחלה קשה יחד עם זאת יש חולים שהודותלטפולים בהחלט ניתן להאריך חיהם בצורה מאד משמעותית
ריפוי ממש נדיר יותר
כל מקרה הוא מיוחד ודורש בדיקת רופא ודיון לגבי תרופות אפשריות עם רפא מטפל
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בריאה?נעמי03/03/2009
לפני חצי שנה בדיקת סיטי ללא חומר ניגוד העידה על מימצא בגודל 2.2 מ"מ מוקד ריאתי קטן אונה עליונה משמאל אין עדות לתפליל פלאורלי בדיקת סיטי חוזרת עם חומר ניגוד לא ניכתב כלום על כך פט סיטי לא ניראה כלום אז נירגעתי ,אבל היום צילום רנטגן העיד על צל מעוגל קטן מעל שער הריאה השמאלית יתכן ממקור ואסקולארי פרט לכך ב.מ.פ. דרוש מעקב והשואה עם צילום קודם שינויים ספונדילוטיים קלים בגובה l-4 דר נחושתן מה שלומך? אשמח אם תשיב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל גם את תשובתך...דר אורן
נעמי07/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי מוקדםלימור01/03/2009
שלום ממצא היפודנסי במשך שנה +3 חודשים שנשיאר באותו גודל לפי תשובתך עדף לעקוב שנתים ובמידה ולא השתנה אז אפשר לישון בשקט,שאלתי היא למה לחכות שנתיים לראות שלא משתנה גידול בריאה הוא קטלני שנתים זה המון זמן אין דרך לבדוק מלבד לחכות עוד כמה חודשים. היום לי יש ממצא היפודנסי בגודל 7 ממ למה לילחכות עוד כמה חודשים????????????. איזה בדיקה היית ממליץ לעשות חוץ מסיטי הרי גילוי מוקדם עדיף מאשר המתנה כזו ארוכה. יש בדיקה שאפשר לבקש מהרופא לבדוק את הממצא מלבד הסיטי ....... ? ממש לא שקטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורן פרוכטר05/03/2009בדיקה משלימה במקרה של קשרית בגודל 7 מ"מ תלוייה במיקום הקשרית והאפשרות הטכנית לבצע דיקור אבחנתי מונחה CT
בדיקת PET FDG בקשרית הקטנה מ 10 מ"מ היא בעייתית בשל גודלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכוסקופיהמירי28/02/2009
לפני כשנה וארבעה חודשים עברתי ניתוח כריתת אונה בריאה שמאלית עקב גידול שהתגלה(קרצינומה). יש לציין כי לא עברתי טיפולים ומאז הניתוח נמצאת במעקב אונקולוגי בלבד. * גילתי על הגידול לאחר שהיה לי כיח דמי, הופנתי לבדיקת CT אשר הדגימה גוש, נלקחה בזמנו ביופסיה לא באמצעות ברונכוסקופיה אלא באמעות דיקור דרך CT. לפני כשבועיים חליתי בשפעת, הייתי מנוזלת והשתעלתי לפעמים, אולם חזק, במהלך השפעת פעמיים בבקרים הופיע שוב כיח דמי, ללא שיעול או מאמץ, אלא לאחר לילה. הופנתי לבדיקת CT ריאות, הבדיקה יצאה תקינה ללא ממצא חריג כולשהו. שאלתי: 1. האם בבדיקת CT חזה רואים הכל, גם דרכי נשימה, רירית ריאה וכוליי? 2. אם בדיקת CT יצאה תקינה, האם אין צורך לבצע ברונכוסקופיה? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורן פרוכטר05/03/2009בדיקת CT חזה תקינה אינה שוללת באופן מוחלט נגע תוך סימפוני. אם כי הסבירות קטנה
במידה והשיעול הדמי חוזר הייתי ממליץ לאור עברך על השלמה של הבירור על ידי ברונכוסקופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהרננה28/02/2009
מה עושים בבדיקת תפקודי ריאות מלאים כולל דיפוזיה- מהו הליך הבדיקה? אני רוצה לדעת לאיזה בדיקה אני הולכת. תודה
ד''ר אורן פרוכטר05/03/2009מדובר בבדיקה לא פולשנית בה מתבקש הנבדק לשאוף ולנשוף בהנחיית הטכנאי לתוך מכשיר המודד שיעורי זרימה ובהמשך מתבצעת בדיקה של נפחי ריאה וכושר הפעפוע של הריאה בתוך מעין "קופסה " גדולה שקופה בה יושב הנבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשריות פרפריותjoe27/02/2009
הפניה עקב כיח צהוב +דמי (בבוקר) בן 41 לא מעשן מזה 10 שנים שתי קשריות עגולות פרפריות בקוטר 4 מ"מ אחד בלינגולה ושניה ב rml גרנולמות ?אחר ? לבדיקת מעקב בעוד 3 חודשים קשרית ריאתית נוספת זעירה סובלוירלית ב rul תמט לוח פרהמדיסאטינלי ב rml עץ הברונכיאלי ללא עדות לגמי מילוי או עיוות אודה על חוו"ד תודה מראש
ד''ר אורן פרוכטר27/02/2009כפי שכבר עניתי במספר הזדמנויות קשה להעריך ממצא רנטגני בלא לראות את הממצא עצמו ב CT
(התשובה הכתובה אינה תמיד משקפת את כל התמונה ודורשת התיחסות הנוגעת גם לחולה עצמו ולקליניקה שהביאה לביצוע הבדיקה) ממליץ להפנות החולה עם צילומיו חזרה לרופא הריאות המטפל שהפנה לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ?עידן23/02/2009
שלום היתי רוצה לדעת מהם תסמינני סרטן ריאות?אני בן 18 פלוסס כבר שנה וחצי ככה או יותר שאני מרגישש קוצר נשימה במיוחד שאני מעשן היום קנייתיי סיגורת עשנתי והרגשתי קוצר נשימההה עוד שניההההה עמדתי לתעלףף בקושי יכולת ילנשום רק שאני מעשןןן נהיה לי קוצרנשימה כבד שאני לא מעשןן עדין יש לי אבל לאא כמו שאניי מעשן.. שאני גם לוקח אוויר הנשימה לא עוברת לי ושאניי בא לקחת אויר אני מרגיש בריאות כאביםם בגב מאחורהה איפה הריאות מרגיש שם כאבים ובמיוח דשאני משחק כדוןרגל בשכונה ואני רץ אני מרגישים כאבים חזקים מאוד בריאות מה אתם מציעים לי לעשות?אני פוחד שיש לי איזה מחלה ביראות חס וחלילהה ?תנו לי הצעה מה לעשות אני לא הולך לקופת חולים לבדוק מזה אני מזניח את זה כבר הרבה זמן וגם עכישו יש לי קוצר נשימה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן בגיל 18
פרופ' חובב נחושתן25/02/2009סרטן ראות נדיר ביותר בגיל 18 אבל יש צבים דלקתיים אחרים הבעיתיים מאד גם בגיל זה
ממליץ ללכת לרפא ראות להערכה וטיפולים
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי חזהלימור22/02/2009
לפני שנה +3 חודשים עשיתי סיטי חזה לפי דבריו של הרופא היום זה ממצא הופודנסי של 7 ממ שגודלו נישאר אותו גודל 7 ממ ללא שינוי,הרופא אמר שאין צורך בשום מעקב,לאחר שראה את הדיסק יצאתי שקטה השאלה האם עלי להיות שקטה?שלאחר שנה שלושה הממצא באותו גודל? שלום עשיתי סיטי ראות ויצא מצא היפודנסי קטן רטרוסטרנלי בצפיפות נוזלית בגובה הקשת,ללא שינוי מה זה אומר? ללא ת פליט פריקרדיאלי או פלאורלי מרקם גרמי-ללא ממצא חשוד ??????מה זה תודה
ד''ר אורן פרוכטר27/02/2009לצערי קשה להעריך משמעות ממצא רנטגני ללא ראיית ה C T עצמו בהסתמך רק על התשובה הכתובה.
במידה וממצא לא משתנה לאורך תקופת מעקב של כשנתיים מקובל להניח ברוב המקרים שאכן מדובר בממצא שפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדוקרצינומה בריאהסופי22/02/2009
תשובת ביופסיה לריאה שמאלית: גוש LLL בגודל 1 ס"מ moderately differentiated andocarcinoma with areas showing bronchoalveolar pattern. positive immunostain for TTF 1 support the lung origin of andocarcinoma . squamous differentiation not found (immunostain for CK5/6 negetive) הבנו שצריך להוציא את הגוש בניתוח וכנראה לא יהיו טיפולים אח"כ. אודה לך אם תאיר את עיני בדרך הטיפול הרצויה. תודה רבה רבה מראש ותודה על הפורום הזה!
ד''ר אורן פרוכטר27/02/2009הטיפול הניתוחי בסרטן ריאה מסוג תאים לא קטנים מהווה את הטיפול המועדף ובעל אחוזי ההישרדות הגבוהים ביותר אולם הוא מתאים ל כ 30% מהחולים בלבד.
על מנת להעריך האם החולה הנדון מועמד לניתוח יש להעריך האם הגידול מתאים לכריתה (מבחינת מיקום התפשטות מקומית היעדר גרורות וכו והאם החולה כשיר לניתוח מבחינת מחלות רקע רזרבה ריאתית וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אמא שלי בדרך לניתוח.
סופי10/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה ממצא היפודנסי ללא שינוי בחזהלימור19/02/2009
לפח צילום סיטי ממצא???? מה הפירוש היפודנסי מה הפירוש?????... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפא
פרופ' חובב נחושתן19/02/2009שני
הסיפור נשמע מעט מורכב
נראה גם כי תשובות הרופא שלך לא סיפקו אותך ולא הבהירו לך את המצב
נראה לי כי כדאי לפנות אליו שוב או לבוא לביקור לרפא נוסף
נראה לי כי מומחה ללמחלות ראות הוא האיש המתאים ולא אונקולוג כמוני כי לא נראהלי שמצבך קשור למחלות בהן אני מטפל אבל ראשית לפנות לרפא מתאים
בהצלחה
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי ראותשני15/02/2009
שלום עשיתי סיטי ראות ויצא מצא היפודנסי קטן רטרוסטרנלי בצפיפות נוזלית בגובה הקשת,ללא שינוי מה זה אומר? ללא ת פליט פריקרדיאלי או פלאורלי מרקם גרמי-ללא ממצא חשוד ??????מה זה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT לדשת לרופא
פרופ' חובב נחושתן17/02/2009ללא שינוי תמיד חיובי כי גידולים ממאירים בדכ גדלים ואם זה לא ממאיר זה לא גדל
לכן זו תוצאה חויובית
אבל ! איני מכיר אותך איני יודע גודל הגידול
ילכן חשוב מאד !!!!לגשת לרפא לדון בתוצאות באופן מפורט שכן מתשובה כתובה בלי להכיר את החולה לא ניתן לתת תוצאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קישורית זעירהרוזה09/02/2009
בבדיקת סי טי בטן שעברתי נמצאה קשרית זעירה בבסיס RLL. הסננה עדינה כעין זכוכית מט ב-LLL. אני בת 63 , בריאה בדר''כ ולא מעשנת. מה המשמעות וכיצד לפעול? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרית
פרופ' חובב נחושתן10/02/2009במקרים רבים מסתבר כי אין מדובר בגידול
אבל חשוב להפגש עם רופא מומחה פנואמונולו לההילחליט על המשך הבירור
חשובה לצורך החלטה למשל על בירור CT להפגש עם רופא מומחה - רופא ראות בנושא
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב עקב סרטן ריאותמירי03/02/2009
שלום רב! אני עברתי לפני כשנה וחצי ניתוח כריתת אונה בריאה עקב גידול ממאיר מסוג תאים לא קטנים. בבדיקת PET שבוצעה לפני הניתוח ובביופסיה שנלקחה במהלך הניתוח לא היתה עדות לפיזור גרורתי. כיום אני נמצאת במעקב אשר כולל בדיקות דם, צילום רנטגן וCT ריאות. ברצוני לברר: 1. באופן כללי בסרטן מסוג זה האם יכול להתפתח גידול באיבר אחר בשלב זה עקב הגידול שהיה? למרות שוסר כולו בניתוח. 2. האם הבדיקת PET שבוצעה היא מזהה גידולים או גרורות באיברים אחרים גם אם הם קטנים/קטנים מאוד? 3. האם יש צורך לחזור על בדיקת PET במהלך המעקב לצורך בדיקה ושלילה? תודה רבה, שושנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורת
פרופ' חובב נחושתן03/02/2009שושנה שלום
למרות הכריתה יש עדין סיכוי להתפשטות מחלה
גרורת מיקרוסקופיות לא נראות ב PET
ככל שמתרחקים מזמן הכריתה בסרטן ראה הסיכוי שתחזור המחלה קטן
יש להשאר במעקב אונקולוג שיחליט באיזה אמצעי הדמיה כדאי לעקוב ולברר האם המחלה חוזרת
כאמור סיכויים הולכים וגברים שהבראת מהמחלה
בברכה
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ראות NSCLCאני02/02/2009
ד"ר שלום, בעבר התכתבנו בעלי חלה לפני כשנה וחצי בסרטן ראות תאים לא קטנים עם גרורה באדרנל עבר ניתוח להוצאת אונה ובלוטת האדרנל וכן טיפולים כימוטרפיים במאי 08 ובנוב'08 פט סיטי תקין לחלוטין ביומיים האחרונים מתלונן על כאבים ברגליים מהשוק ומטה כאבים חזקים במיוחד במנוחה הבוקר התלונן על תחושת זרמים בכל הגוף הוא טוען שכשהוא הולך הכאבים פוחתים מה לדעתך הסיבה ומה צריך לעשות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חדשים
פרופ' חובב נחושתן02/02/2009הסיבה לכאבים אינה ידועה לי
במיוחד הסיבה לכך שהכאבים פוחתים בהליכה
לדעתי כסאי להגיע במהירות האפשרית לנוירולוג - רצוי נוירואונקולוג
אם הכאבים מחמירים ללכת כעת למיון ללכת למיון
למרות שזו אינה ההופעה האופינית של לחץ על עמוד שדרה רצוי מאד שיראה את בעלך נוירולוג בהקדם אפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)