מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התלבטות לגבי ההמשךאלי29/11/2009
שלום!
בשנה שעברה התגלה אצלי את מחלת הסרטן מסוג nscllבשלב רביעי עם תפליט פריקרדיאלי שהכיל תאים סרטניים, וקיבלתי טיפול כימוטרפי של 8 קורסים של alimta+carboplatin+avastin. בצילום pet ct שנעשה לא נראו תאים סרטניים או גושים שהיו בריאה.
הרופא המטפל אינו בטוח שחוסלו כל התאים הסרטניים ולכן ממליץ על טיפול ראשוני בקרינה על כל האזור שהיה נגוע,ולאחר מכן להמשיך סדרה של 4 טיפולים נוספים בalimta כטיפול מונע.
שאלתי היא:האם גישה זו של הרופא נכונה?והאם הקרינה הכרחית?
אני מעוניין בחוות דעת נוספת.
בתודה רבה מראש.
אלי בוקאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הק'רנה
פרופ' חובב נחושתן01/12/2009הרפא המטפל מכיר אותך ואת המחלה טוב יותר ממה שאני יכול להכיר מהתיאור שלך
הקרנה היא לא טיפול נפוץ אם היו תאים בנוזל פלויראלי
אבל יתכן והרפא מכיר במחלה שלך ממצאים שאיני מכירם
לעיתים אנו פועלים " מחוץ לספר" כדי להגיע לתוצאות מרשימות יותר לטווח יותר רחוק
לכן איני יכול לשפוט את הצעות הרופא שלך בלי לשמוע ממנו לגבי ההגיון בפעולה זו שיתכן והיא זו שלדעתו תיתן תגובה לזמן ארוך יותר
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקרנות
אלי02/12/2009תודה רבה על התשובה אך:התאים הסרטניים היתגלו בנוזל הפרקרדי (בקרום הלב) ולא בנוזל הפלוראלי (בקרום הריאה)....ולכן מה הגישה/הדעה לגבי הקרנות במקרה הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים פלוירלייםיעל28/11/2009
שלום רב
אבי נשלח לסריקת CT על רקע תוצאות סרטניות של ביופסיה שהתבצעה בפה.
הבדיקה התבצעה ללא הזרקת חומר ניגודי.
התוצאות של בדיקת הסיטי באיזורי הפה הלב הראש והצוואר היו תקינות למעט הממצא הנ"ל:
הלב מעט מוגדל
רבדים פלוירליים מסויידים דו"צ. בRLL הרובד מרכיב רכיב רקמתי
בסיכום:
ממצאים פלוירליים כמתואר לרבות זה ב RLL קרוב לודאי על רקע חשיפה לאסזבסט.
אנחנו קצת מבולבלים לגבי משמעות התוצאות - אשמח אם תוכל להרחיב ולהמליץ לאור הרקע של הבדיקה מלכתחילה שהוא בכלל ממצא סרטני בפה עם איזה סוג רופא בכלל עלינו להתיעץ לגבי המכלול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רבד פלויראלי
פרופ' חובב נחושתן29/11/2009הסכנה היא שהרבד הפלויראלי הוא גידול שנקרא מזוטליומה
יתכן שמדובר בכלל בממצא שפיר
צריך לפגוש א רופא ראות מומחה
או מומחה רדיולוגיה עם נסיון רב בטיפול בסרטן ראות
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Lung biopsyאנה23/11/2009
Hi,
I have not got Hebrew fonts, sorry ! But you can reply in Hebrew.
My father , 80 years old, smoked for 40 years and quit 6 years ago, has some upper back pains.He had an x-ray and CT
These are the CT results
רטרוקולית מודגמת בלוטת לימפה ברוחב 12 מ"מ
באונה תחתונה סגמנט אפיקלי מימן באספקט אחורי
מודגם גוש עם קוטציה 29* 34 מ"מ
המערב את הפלאורה הדופנית
;
He was then referred for bronchoscopy with biopsy,
citology results came back as negative, pathology results are not ready yet ( he did it 3 weeks ago)
Does the 'negative cistology' mean that he has not got a malignant tumour. What is the pathology for?
Will he need to have a repeat bronchoscopy now or in the future ?
or the results are usually reliable after one test
Thank you so much for your reply in advance
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר biopsy
פרופ' חובב נחושתן24/11/2009the results of the ct are suspicios for lung cancer
many times biopsy does not yield a definite answer
3 weeks is
a long time one should know by now if there were tumor cells
the doctor who sent for the biosy should soon decide - if it is a negative biopsy
should he send for antoher biopsy - as we do in many suspicious cases or
just do a follow up since the lesion is not that suspicipus
hopefully its nothing
hovav* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOne more question please...
אנה24/11/2009Thank you so much for your reply.
How can the doctor decide if the lesion is suspicious or not if the cytology results came negative?
What is the pathology test for?
The doctor that my father goes to is Dr Fruchter who used to participate in this forum – do you know how I can contact him ( the problem is that I’m not in Israel at the moment, obviously worried a lot, and my father’s Hebrew is not that good – he’s a native Russian speaker) .
And another problem that we cannot even make an appointment because of the shvita.
Thanks in advance, I really appreciate this.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאה עם גרורות ללימפהריבה16/11/2009
לאמי בת ה 78 התגלה סרטן בריאה עם גרורות ללימפה, בשער הריאה השמאלית אימי אינה מעשנת ואין לה שום סימפטום למעט שיעול כשהיא מתקררת, הגידול בגודל 18 ממ עם קשריות קרטנט של 8 מ"מ מסביב
האם טיפול ביולוגי יכול לעזור במקרה שלה? האם אתה יכול להמליץ לנו על מומחה לחוות דעת נוספת? האם טיפול כימוטרפי כן יכול לעזור? האם הקרנות הם בכלל אפשריות במקרה זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול
פרופ' חובב נחושתן17/11/2009חיבת לעבור PET וכן CT ראש בהקדם
לודא מצב מחלתה
בלי תוצאות אלו קשה לי לעת לגבי מהות הטיפול
יתכן בהחלט שאם המחלה מקומית ולא נתיחה תרויח משילוב הקרנה וכמוטרפאיה
כדאי גם לשקול בירור של המוטציה ל EGFR בהמשך
בירור עליו יש לדבר עם רופא מטפל ואינו דחוף כרגע
בהצלחה בטיפולים
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
שירלי18/11/2009אמי עשתה את הסי טי פט ושם יש חשד לגרורות לעצמות ויש גרורות ללימפה תוצאות הביופסיה ראות ש זה מסוג adeno ca השאלה עם האם במצב שיש גרורות טיפול כימוטרפי + ביולוגי יכול לטפל גם בגרורות? עלי לציין שאמי אינה מעשנת ואף פעם לא עישנה השאלה האם טיפולים לא יכולים להזיק ואם ניתן להתחיל טיפול ביולוגי ללא כימוטרפיה
האם היו מקרים שסרטן ריאות גרורתי הגיב טוב לטיםול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
פרופ' חובב נחושתן22/11/2009בהחלט היו מקרים שסרטן גרורתי הגיב היטב לטיפול
למעשה יש כאלו שטוענים שאם לא עשנה יש סיכוי שזו מחלה פחות אלימה אם כי איני
יודע מה בדיוק היתה הפתולוגיה
לתת טיפול כמו טרסיבה או אירזה הייתי נותן רק לאחר בירור מוטציה
ב EGFR
ברגע לא עושים בארף בדיקה זו
ניתן להחיל בטיפול רגיל או להצטרף אולי לניסוי קליני
לדוגמא בארץ נערך ניסוי בתוספת ארביטוקס לכמוטראפיה
במספר מרכזים ויתכן כי אמך מתאימה לטיפול זה
אם הטיפול לא עובד לשקול טיפול ב טרסיבה.אירסה
המוטציה נעשית על ידי חברה מסחרית אבל אנו מקוים שעוד מספר חודשים תעשה גם בבי החולים הדסה עכ ואיולי במרכזים אחרים בארף
המעבר לטיפול הביולוגי הלעדי בהתאם לבדיקה
הביולוגית
ולכך שבקו שני טרסיבה ניתנת חינם
לסיכום לזכור שבהחלט סיכוי טוב לתגובה וכדאי לנסות לדעתי ( לא ראיתי את עימך 9 בדכ טיפולים במחלה
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן ריאה
שרה25/11/2009חפשי בגוגל ד"ר גוהנה בודוויג ושמן פישתן. בגלל גילה של האם האם לא כדאי לבחון אופציות נוספות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה:-) בהחלט אבדק
שירלי07/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גג אסבסטמלי12/11/2009
לאחר צפייה בתוכנית טלוויזיה בערוץ 10 לפני שבועיים ובה מסרו על רמת תחלואה ותמותה גבוהה בסרטן בשכונה בה במבנים רבים ישנם גגות אסבסט, מטרידה אותי מאוד העובדה כי 2 מילדיי נמצאים בגן פרטי אשר במתחם שלו יש מחסן ובו גג אסבסט לבן.
גג האסבסט של המחסן צמוד למבנה הגן כמטר מחלון המטבח ומגן המשחקים, גודלו של המחסן הינו כ-3 מ' על 5 מ'.
מצבו של הגג נראה שלם ונראה כי נצבע בעבר אך כרגע הצבע דהוי ושחוק בחלקו, כמו כן שמתי לב כי על גג האסבסט הניחו
מספר מוטות עץ וקרשים.
1. האם ישנה סכנה בריאותית בהימצאות הילדים בגן לאורך זמן (8 שעות ביום למשך שנתיים) בגודלו ובמצבו הנוכחי ?
2. האם האחריות לטיפול הינה אך ורק של בעלת גן הילדים (להזכירך כי מדובר בגן פרטי) או גם של העירייה או כל גורם אחר ?
3. האם העובדה כי מניחים על הגג דברים יכולה לגרום לסכנה ?
4. האם תמונה של המחסן והגג תסייע בנושא ?
אודה לתשובתכם
בברכה
משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסבסט
פרופ' חובב נחושתן13/11/2009משה שלום
איני מומחה לאיכות הסביבה וחומרים מסרטנים
הבעיה העיקרית עם אסבסט היא בעת פירוקו
ואז אפילו חשיפה קצרה יחסית לפרורי אסבסט באויר בעיתית
אם לא נוגעים באסבסט נראה כי הסכנה אם בכלל קטנה בהרבה
כדאי שפשוט לא יעשו כלום בגג הזה ואולי אפילו יכסו אותו
אם לפרק אותו רק בלבוש מתאים בלי ילדים בסביבה
שוב איני מומחה לאיכות הסביבה וכתובת מתאימה יותר היא המשרד לאיכות הסביבה
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסבסט
שרה25/11/2009אם בריאות 2 ילדיך באמת חשובה לך אז תפסיק לשאול שאלות וחפש מהר גן חלופי.בבריאות לא משחקים ואם בעוד מספר שנים יסתבר לך בדיעבד שאסבסט אכן גורם נזק .האם אז תוכל לשנות משהו? היום אתה עדין יכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאה בקשישיםדפנה10/11/2009
שלום,
אבי בן 80 וכניראה יש לו סרטן ריאה בעקבות נשימת אסבסט.
האם בגיל הזה כימותרפיה לא מזיקה יותר מאשר מועילה? האם אפשר לשרוד ללא כימו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה בקשישים
פרופ' חובב נחושתן10/11/2009מתן כמותראפיה אינה רפלקס ויש לשקול טוב רווח אפשרי מול הפסד
יחד עם זאת ניתן לנסות טיפול כמוטראפי במיוחד עם תרופה בודדת
(כגון נוולבין שבועי) גם אצל מבוגרים
טיפול כמוטרפי לעיתים מודיף!
לאיכות החים אם הו דוחה הופעת סימפטומים של המחלה
שוב צריך להזהר בגיל המבוגר ולשקול שינוי במינונים אם הטיפול קשה
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PET CT_CRCמריה09/11/2009
אמא שלי אובחנה לפני כשנה וחצי בסרטן מעי גס, ברקע אלצרטיב קוליטיס. נמצאו אצלה שני גידולים שנקרטו בניתוח קריטה מלאה ויצירת פאוצ'. מחלה לא חדרה לבלוטות. נעשה CT ביקורת בספטמבר שהדגים 2 בלוטות חדשות בקוטר פחות מ 0.5 ס"ם( בהשואה ל CTקודם לפני שנה) ואז הוחלט על PET CT
האמא עברה הרחבת אנסטומוזיס באוגוסט ובלוטות היו באזור סקרום על יד אנסטומוזיס בו הייתה קריתה- פעולת הרחבת אנסטומוזיס.
בדיקה זו לא הדגימה קליטה בבלוטות הללו אך הדגימה קליטה מוגברת באזור סיכות ניתוחיות במקום אחר.(אחרי ניתוח לא נמצאו בלוטות חיוביות).
ברצוני להתיעץ איך להתייחס לממצאים הללו, במיוחד שהם אינם עקביים בשני אמצעי הדמייה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרה מורכב
פרופ' חובב נחושתן09/11/2009מריה
נשמע סיפור מורכב
כדאי להתיעץ עם המנתח והאונקולוג
האם יש סיבה לשקול קולונוסקופיה או אפילו ניתוח חוזר
כמו כן לצין כי לא כל קליטה במיוחד במעי מעידה על חזרת מחלה
לכן חשוב לשבת עם הרופא ולקבל הסבר מפורט על כל הממצאים
מה שאיני יכול ללא קבלת כל התוצאות והכרת האמא לעשות כמו שיעשה רופא מטפל
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סיטי פטיעל07/11/2009
אימי כשנה אחרי כריתת ריאה nsclc 3a
כרגע מרגישה טוב, עם קשיים מעטים בנשימה בחודש האחרון.
ברצוני לדעת מהי דרך המעקב הנכונה - האם בדיקת סיטי PET או סיטי חזה בלבד?
הרופא טוען שבדיקת PET מבצעים רק כאשר יש ממצא, ובעצם אין חשיבות למועד הגילוי של מצב גרורתי אם קיים (חלילה).
אם כמות הקרינה של PET דומה לזו של סיטי רגיל - הרי שלכאורה עדיפה בדיקת הPET, שכן היא נותנת תמונת מצב של כל הגוף.
האם אני טועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PET
פרופ' חובב נחושתן08/11/2009לגבי מעקב אחר חולה עם סרטן ראה
לידיעתי לא הכל נבדק באופן מדעי לכן יש המלצות שלא מבוססות בהכרח על מחקר משווה
אותו קשה לעשות
אני חולק על הערכת הרופא שאין בעצם טעם לגילוי מוקדם של סרטן ראה כי אם המחלה מפושטת הרי המקרה אבוד בלאו הכי...
לדוגמא נמצאת אצלי במעקב חולה לאחר שלפני שלוש שנים גילו לה חזרה מקומית בדופן החזה \זה היה הגידול הבלעדי שלה
טפלה בכמוטראפיה והקרנות ומאש
(טפו טפו...) ללא עדות לחזרת מחלה מרגיש טוב וחיה את חייה
חולה אחר לאחר חזרת מחלה בחזה - הקרנות - שנה וחצי ללא טפול
אלו הם קייס ריפורטד אבל איני יכול להתעלם מהם
החזרוטןשל PET CT נכון להיום
לא מכסה טוב את המח ( גם CT לא מי יודע מה)\לא טוב בזיהוי גידולים קטנים שלא קולטים
כמו כן יקר וסורבל
יתרונות מזהה ביתר דיוק חזרה בבלוטות - אבל אם היתה הקרנה פעמים רבות למיצר לא ניתן לןהקרין שוב ואז למרבבה הצער הרופא הספקן עלול לצדוק
לכן אין תשובה חד משמעית אבל ודאילא שלילה גורפת וכן הבנה שיש חשיבות לגילוי מוקדם במקרים מסוימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
יעל10/11/2009ניכר שהמטופלים שלך חשובים לך, וזה מרגש.
אמא לא קיבלה הקרנה כלל (סירבה להם כטיפול משלים לאחר הניתוח)
ולאור זאת תשובת הרופא המטפל נראית לי מוטלת עוד יותר בספק
אנחנו מבולבלים מהדעות הסותרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בתיפקוד הריאהענתבי יוסף29/10/2009
ערב טוב,
יש לי שתי שאלות:-
1) בכל פעם שאני עושה תיפקוד ריאה יוצא ש-FEV1 יורד וכיום השיעור עומד על 39%.
בששת החודשים האחרונים ירד השיעור מ-49%.
האם עלי לדאוג שבקרוב ארותק למיטה ו/או מה עלי לעשות כדי לעצור ירידה זו, כאשר ידוע כי כל התכשירים למיניהם מורידים את תפקודי הריאה
2) האם יש משמעות לכך שכמות האוויר שיש בריאה איננה מתחלקת באופן שווה לחלקי הריאה, היינו בשליש העליון הוא 18%
בשליש המרכזי הוא 50%
בשליש התחתון הוא 33%
תוצאות התקבלו במיפוי ריאות PERFUSION MAA
הנני סובל מחסימה ריאתית בריאה הימנית ואילו בריאה השמאלית אין לה עורקים ללב. כך שלפי המונחים הרפואיים אין היא מתפקדת כללכאשר התשובה שהתקבלה באותה בדיקה נאמר הריאה השמאלית לא מודגמת כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה
פרופ' חובב נחושתן31/10/2009זו שאלה למומחה ראות ולא אלי ( לא מדובר כאן כלכ הנראה בגידול)
בהצלחה
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאה-תאים גדולים נוירואנדוקרינקרן29/10/2009
שלום,
אצל אבי (63) אובחן סרטן ריאה, עם גרורות לעצמות (גב, אגן, צלע).
הסרטן הוא מטיפוס High grade large cell neuroendocrine carcinome.
כרגע הוא מטופל בכימותרפיה (Cisplatin & VP16) ומשככי כאבים.
נמצא מרבית משעות היממה במיטה מפאת הכאבים וחוסר יכולת ללכת /לעמוד. בקושי אוכל, עייף.
ברצוני לשאול מספר שאלות ככליות - מה פירוש Ki67 של 70%? כמה רע..? מה פירוש דרגת החלוקה הגבוהה (high grade)?
אני חוככת בדעתי בשני עניינים, אשמח לשמוע את עמדתכם:
1. הCT האחרון נעשה לפני כחודשיים. מתי כדאי לאמוד את המצב שוב? מה התועלת...? והיה ונמצא כי ישנן גרורות נוספות - האם זה עשוי לשנות את סוג הטיפול?
2. שאלה אולי קצת פילוסופית אבל בכל זאת... באיזה שלב עוצרים, ומאפשרים לגוף להתמודד עם המחלה ללא רעלים, תופעות לואי ונסיעות קשות לבית החולים...? ההחלטה גדולה עלי אבל אני מרגישה שאם לא נותר הרבה זמן (תקנו אותי אם אני טועה...) אז מה הטעם?
(כרגע אנחנו בסבב כימו שני, כאשר אחרי הראשון חל שיפור מזערי ביכולת התנועה של הרגל, שנאמד במ"מ...)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול נוירואנדוקריני
פרופ' חובב נחושתן31/10/2009קודם כל אם יש כאבים חשוב מאד לתת טיפול מתאים במשככי כאבים
כולל נרקוטיקה ולא לקמץ בגלל דאגה מהתמכרות וכו
KI67 הוא חלקבון שעולה בעת חלוקת תאים
ערך של 70 הוא מאד גבוה ופירוש של דבר שזהו כנראה גידול עם קצב חלוקה גבוה במיוחד
הטיפול בו הוא כמו בגידול מסוג small cell
ולכן טיפלו בציספלאטין וופ 16
אבל אחרי חודשים ודאי שכדאי לדעת אם הטיפול עוזר כי אם מדובר בגידול דמוי סמול סל
גיסולים אלו מגבים מהר מאד לטיפול כמוטרפי
הטיפול עם ציספלאטין מאד מעיף
לא ברור אם אביך תשוש לגמרי בגלל המחלה או בגלל הטיפול
בגלל שיש לעיתים תגובות דרמטיו לטיפול כזה הרי שנתנו טיפול קשה כנראה למרות מצבו
אבל לגבי השאלה אם יש להמשיך או לא יש כאן ביון בין החולה הרופא המטפל ולדעתי לפחות גם משפחתו של החולה
זו מחלה שסיכויי הריפוי לא טובים ולכן שיקולים של איכות חים הם חשובים ביותר
האם נלקחו סמנים כמו NSE או כרומוגראנין
הם היו יכולים בתךנאים מסוימים לעזור במעקב אחר המחלה
מקוה שיעזרו לכאביו
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול מס 3.. אחרון חביב?
קרן16/11/2009שלום,
בימיםאלו אבי מאושפז לצורך קבלת כימותרפיה בפעם השלישית.
תשוש, לא אוכל, לא שותה ובקושי נותן שתן.
הטיפולים רק מחלישים אותו והתחלנו לדבר ביננו על הפסקת טיפול.
בעוד כשבועיים תתבצע בדיקת CT והערכת מצב רפואית, מחודשת.
תוכל להרחיב מעט עלבדיקות NSE וכרומוגראנין ?
כיצד הן מתבצעות?
מה ניתן להסיק מהן?
כיצד היית מגדיר את מצבו של אבי?
האם נחשב סופני?
האם אנשים במצבו מגיעים להוספיס או טרם?
(כל שעות היום במיטה, בקושי מתהפך, קריש דם ברגל שהכפיל את היקפה, תשוש, בקושי אוכל ושותה וכל מה שיוצא בזה.., מתקשה בישיבה)
תודה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם
פרופ' חובב נחושתן17/11/2009כרומוגראנין ו NSE הן בדיקות דם שהן פועלו כסמני גידול
לדעתי אם אין עליות או ירידות דרמטיות עדיף להסיע בתוצאות הדמיה
אבל במקרים מסוימים הן היחידות שיכולות לתת תשובה לגבי מצב המחלה
אם אין תגובה יש לשקול האם יש לטפל בטיפול שלו רעילו כל כך גבוה ה
גם לפני הטיפול הנוכחי חשוב להתיעץ אם רופא מטפל אם הסבילות לטיפול ירודה מאד יש לשקול החלפת טיפול
חיב רופא שמכיר אותו היטב לבצע החלטה זו
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדני כחצי שנה- חשד לגו"זרם כהן24/10/2009
שלום שמי רם ואני חייל בן 20.
לפני כחצי שנה בערך סידרנו את החדר מגורים שלנו בבסיס.
כאשר ניקינו והפכנו את כל החדר היה באויר המון לכלוך וחלקיקים קטנים של אבק או משהו...
בכל מקרה לא שמתי לב ולקחתי נשימה עמוקה דרך הפהוהרגשתי ששאפתי משהו. ממש הרגשתי את זה נכנס. באותו רגע השתעלתי כמו שבחיים שלי לא השתעלתי הרגשתי שאני הולך להקיא מרוב שיעול ושאני הולך להתעלף.
מאז אותו יום יש לי שיעול חזק כואב וכבד מאוד במהלך כל היום ובעיקר בלילה.
בנוסף אני מרגיש כאבים באיזור החזה לפעמים.
השיעול שלי כל כך חזק שהוא ממש דפק לי את החיים.
בלילות אני משתעל כמו חמור עד כאבים חזקים מאוד באיזור החזה ואני מפריע לכולם לישון.
בסופי שבוע כשאני עם חברים יש לי התקף שיעול כ"כ חזק כך שאני כבר מעדיף לחזור הביתה.
ככה אני סובל במשך 5 חודש בערך. פניתי לקבלת טיפול רפואי אצל הרופא יחידה והוא נתן לי קודיקל כדי לדכא את השיעול. אך זה לא עזר מיד אחרי שהפסקתי עם הכדורים השיעול חזר. רק טיפול סימפטומטי הוא נתן לי ואני חושב שהבעיה היא הרבה יותר רצינית. אני ממש חושד בגוף זר בריאות אפילו ממש ממש מזערי.
בנוסף במהלך החודש האחרון התחילו לי פצעים בפה ותפליטים בשקדים ללא כאבים או חום.
כל הפה שלי כרגע מלא אפטות אם זה בלשון אם זה בחנייכים. הם עוברים אחרי שבוע - שבועיים ולאחר מכן מגיעים חדשים. כנ"ל גם לגבי התפליטים בשקדים... הם נעלמים ובמקום שהם נעלמים מופיעים כלי דם כאילו שלא היו לפני. אני די בטוח שזה קשור לשיעול.
כי פשוט מאוד לפני כן הייתי מאוד בריא ובקושי הייתי חולה בחיים שלי. ולאחר מכן פשוט השיעול הכאבים בריאות והפצעים בפה נראה לי שהכל ביחד.
אין לי מושג אם זה בהכרח כניסה של גוף זר. אך איני יכול להתעלם מהעובדה שכל זה התחיל מאותו הערב שסידרנו את החדר ושאפתי משהו וממש לאחר מכן כל זה התחיל. על מה מצביעים הסימנים האלה? אם נגרם נזק בלתי הפיך במהלך כל התקופה הזאת שעדיין לא טופלתי והשתעלתי חזק כל כך? מה עליי לעשות ומה הטיפול? בנוסף ברצוני לציין שיש לי הפניה לרופא ריאות בעוד חודש (כי לא היו תורים בזמן הקרוב) אני מרגיש שאני באמת מתדרדר לאט לאט עם המצב.
והשאלה הכי חשובה זה שבמידה והרופא ריאות יחליט לעשות צילום ריאות, אם הגוף זר הוא ממש ממש מזערי? איך יוכלו לגלות אותו? ואיך יוכלו להוציא אותו?
אשמח שמישהו יעזור לי אני מאוד מאוד לחוץ זה פשוט הורס אותי.
תודה!
רם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוף זר
פרופ' חובב נחושתן24/10/2009ייתכן ובלעת גוף זר \
לא בטוח שכל השאר קשור לאירוע הנל
בכל מקרה למרבה הממזל לא נראהלי שקשור לנושא הפורום הנוכחי
\מציע לפנות לרפא ראות להערכה מלאה של מצבך ונסיון לעזור
בהצלחה
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לדעת יותר על אדנוקרצינומה ריאתמילנה21/10/2009
לאימי גילו אדנוקרצינומה בריאה הימינית וגם מוסיפיםnon small cell האם אפשר להבין מה זה אומר האם הגידול מסוכן או כדברי אחרים זכר או נקבה איננו מבינים דבר בזה ונשמח לקבל מעט מידע .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדנוקרצינוה
פרופ' חובב נחושתן22/10/2009הסיפור של סרטן גבר וסרטן אישה - איני יודע מי המציא אותו
( האשה יותר רעה...) אין לו חשיבות כללל לפי הרפואה שלנו
לעומת זאת יש חשיבות לכך שמדובר באדנוקרצינומה שהוא גידול הרגיש יותר
לכמוצראפיות מסוימות
ניתן לטפל באלימטה ( כמוטראפיה בסל)
או בשילוב עם אווסטין
( לא בסל ניתן חינם לחלק מהחוולים במספר בתי חולים)
כפי הנראה תרופות אלו יכולות לתת הארכה מסוימת בתוחלת החים לעומת טיפול בחלק מסוגי סרטן הראה האחרים
ולכן אדנוקרצינומה אולי מעט מגיבה טוב יותר לטיפולינו הנוכחיים
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף...עזרה בפיענוח C.Tטל20/10/2009
שלום רב
אמא שלנו הפילה עלינו פצצה שסיפרה שיש לה גוש בריאה.
מזה כחצי שנה התאבון שלה היה ירוד והיא ירדה הרבה במשקל (כ-30 קילו).
הרופאה שלכה אותה לכל הבדיקות האפשריות רק לא ריאות.
השבוע היא הרגישה כאבים בצד ימין והרופאה שלחה אותה לרנטגן ושם ראו בריאה השמאלית את הגוש, להל"ן מה שניצפה:
האארטה בקוטר תקין ללא סטיות.
הוריד החלול העליון ללא סטיות
אין עדות להגדלת קישוריות לימפה בשערי הריאות או באיזורים העל בריחיים.
נצפו בלוטות לימפה מוגדלות עד לקוטר 1.7 ס"מ פראטריכיאלי, פראאורטלי.
נצפו קישוריות לימפה עד לקוטר כ-11 מ"מ בבית השחי השמאלי.
כלי הדם הריאתיים הראשיים, העורקים והורידים ללא סטיות.
הוושט תקין.
הלב תקין.
חללי הפלוירה חופשיים, ללא עדות לתפליטים.
הודגם גוש בגודל 5.5X7.3 ב-LUL או RUL (לא ברור) עם מרקם בלתי אחיד, עם הצללת "זכוכית מט" מסביב.
בבקשה, אנא עדכון קצר למה שנכתב כאן, אני לא ישנה בליילה מדאגה, אני טיפוס חרד ומטופלת הכדורים והספור הזה הורס אותי.
אבקש התייחסט\ות בבקשה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
פרופ' חובב נחושתן22/10/2009כנראה שצריכה ביופסיה בהקדם ואז להבין טוב מה מצבה ומה הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cell smallי19/10/2009
גידול בערמונית שהתגלה כסרטני נכרת, ולכאורה היה נראה שהכל בסדר. כעבור כחודשיים אותר גידול נוסף שהתגלה מהסוג הנ"ל. בבדיקת סי.טי התגלה שיש גרורוה של כ1.6 ס"מ בראות. מדובר באדם מבוגר אך במצב בריאותי טוב עד כה. יצויין שהאדם לא עשן, גם לא בעבר. לא התגלו גרורות במקום אחר. האם קרינה לגרורה בראה יכולה להיות יעילה? לגבי טיפול כימו יש חשש שמפאת הגיל התגובה תהיה קשה. נשקל טיפול במינון נמוך. מה אפשר לעשות כדי לסייע, ולו כדי להקל מהסבל הצפוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר small cell
פרופ' חובב נחושתן22/10/2009small cell of prostate אם זה מה שיש
גידול יותר אלים מסרטן ערמונית רגיל
עדין לפעמים יש תגובה מסוימת לטיפול הורמונאלי
אבל בדכ הטיפול שלנו מתבסס על טיפול כימי הכולל VP16 ו קרבופלאטין
כמו כל טיפול חומרתתופעות הלוואי תלויה במנה בה בוחרים לטפל
ניתן לתת טיפולים אחרים
ניתן לטפל בגידול המקומי בהקרנה אם משוכנעים שהוא היחיד
אם כי לא הייתי מתפלא אם יש כבר גרורת נוספות
להת בינתים
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ריאותשירה17/10/2009
שלום לך ,
בהיותן של מחלות ממאירות בריאה מוגדרות כמחלה הלוחשת , האם קיימות בדיקות שאינן כרוכות בקרינה או הזרקת חומר רדיואקטיבי , אשר באמצעותן ניתן לבדוק את הריאות באופן שיגרתי ? האם אולטרסאונד ריאות יכול לשקף טוב את מצבן ? האם קיימות בדיקות אחרות ? בתודה , שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ' חובב נחושתן18/10/2009כיום הבדיקה שניתן לעשות וגם עליה יש וכוחים היא CT ספירלי במנון נמוך של קרינה
אבל עדין בהחלט קרינה
בעולם ( גם בארץ בטכניון) עובדים על פתרונות נוספים אחד מהם הוא אף מלאכותי שיזהה מאש רחות שאופיניים לגידול
יש יצור של מולקולות מסוימות בסרטן
כעת כל הנושא בשלבים מוקדמים עדין של ניסויים
כאמור ישנו גם חוקר שעובד על כך במלוא המרץ בטכניון
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)