מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהשרי10/11/2009
עשיתי שאיבה אתמול.
שאבו 27 ביציות, מתוכן כך נודע לי היום, הפרו 18.
נאמר לי כי יש יותר סיכוי לגירוי יתר עקב מס' הביציות הרב; יש לי מדי פעם כאבים,אבל לא חדים מאוד.
נאמר לי כי במידה וימשיכו להיות כאבים, או שאכן יראו שיש גירוי יתר,לא יחזירו עוברים,אלא רק בהמשך, כך שסביר להניח שיצטרכו, במקרה כזה, להקפיא.
1)כיצד רואים, למעשה, שיש גירוי יתר?נאמר לי שבכל מקרה ביום שאמורה להיות ההחזרה (רביעי) יעשו לי לפני כן א"ס על מנת לדעת)
2)האם באמת יכול להיות שלא יחזירו ואז יקפיאו את אלו בהתפתחו, ולאחר תקופה מסוימת יחזירו?אחרי כמה זמן?
3)האם זה נכון ש-% ההיקלטות של מוקפאים נמוך משמעותית מאלו הטריים?
תודה מראש על ההתייחסות :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו11/11/2009שלום רב,
זהו פורום העוסק בטיפולים בביציות תורמת, בנשים אשר שחלותיהן אינן מתפקדות / קיימות. רובן היו בשמחה מתמודדות עם בעיה של גרוי יתר.
לעניין עצמו:
1. ההערכה הינה משולבת בדיקה קלינית ו US. ההחלטה היא של הרופא המטפל.
2. מקובל שיש צפי לגרוי יתר חמור שלא להחזיר את העוברים. ניתן להחזיר במחזור מלאכותי או ספונטני החל מהוסת הבאה.
3. נכון. אנא בררי סטטיסטיקה ספציפית ליחידה בה את מטופלת.
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריםרחל02/11/2009
אני רשומה לתרומת ביצית הדסה בעוד 3 חודשים.
האם עלי לקיטל פולק אציד?
האם כדאי שאטול גם כדורי פרנטל?
אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו03/11/2009שלום רב
חומצה פולית- בהחלט כן.
תכשיר מולטיויטמינים פרהנטל מכיל גם את הכמות הרצויה של החומצה הפולית כך שיכול להוות תחליף (אם אין בעיה בסבילת הברזל).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןרחל25/10/2009
להלן תוצאות בדיקות הדם שלי:
TSH 2.01
LH 5
FSH 5.9
ESTRADIOL קטן מ-200
PROGESTERON 1.4
אני בת 46. תוצאות בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין. האם יש לי סיכוי להרות וגם ללדת עם תוצאות בדיקות דם אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו26/10/2009שלום רב,
בקבוצת גיל זו, בהתקיים נתונים אלו , קיימים הריונות ספונטניים בנשים ולדניות (לרוב אמהות ל 6 ילדים או יותר).
הסטטיסטיקה בטיפולי פריון עגומה יותר- הסיכוי להריון מביציותייך הינו אפסי ולכן מומלץ טיפול בביציות תורמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה כרומוזומליתלילי2823/10/2009
קיבלתי תרומה של 2 עוברים. אחרי 12 יום בטא של 56 מאז גדלה מידי יומים (לא הכפילה עצמה אבל עלתה) באולטראסאונד שבוצע אתמול (22 לחודש- שבוע שישי +) נצפה שק הריון ללא עובר. אני עברתי כבר במסגרת הפריות של ביצית שלי שלוש הפלות טבעיות. מטופלת בקלקסן(קרישיות יתר מאובחנת)
בעלי לא עבר השבחת זרע טרם ההפרייה האחרונה (תרומה ראשונה שלנו)עם התורמת. קראתי על קשר בין שק הריון ללא עובר(בשבוע השישי - כמוני) ובין בעייה כרומוזומלית בעובר. אשמח לשמוע את חוות דעתך גם לגבי האם איך אפשר לעשות בדיקה לבעלי וכיצד לתורמת? האם זה הקריוטיפ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו26/10/2009שלום רב
בירור כרומוזומלי הינו חלק מבירור הפלות חוזרות בזוג. ברוב המקרים הבעיה הכרומוזומלית בעובר שהופל מוקדם כ"כ היא תאונתית וקיימת רק בו ולא הפרעה קבועה הקיימת בהוריו הביולוגיים.
במקרה שלכם צריך לבדוק כמובן את בעלך, אם כי הסיכוי שלגבר עם זרע פחות או יותר תקין תהיה הפרעה כרומוזומלית הינו נמוך למדי.
לגבי התורמת- בהחלט ניתן לבדוק גם אצלה, אם כי גם במקרה זה ההסתברות לקיום הפרעה אצלה נמוך גם כן מה גם שמן הסתם היו תורמות שונות. בתכנית הדסה אנו בודקים את קריוטיפ כל התורמות מראש ע"מ להימנע מבעיה זו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי החזרת מוקפאיםחדשה21/10/2009
האם אחוזי ההצלחה זהים בהחזרת עוברים מוקפאים שהוקפאו ביום השלישי לבין עוברים שהוקפאו ביום החמישי כבלסטוציסטים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו26/10/2009שלום רב
הדבר תלוי בניסיון הקיים באותה היחידה עם הקפאת בלסטוציסטים והפשרתם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות של התורמתיעל20/10/2009
שלום ד"ר
אני לפני נסיעה לחו"ל לתרומת ביצית.
1.רציתי לדעת מתי נהוג לעשות בדיקות גנטיות לבן הזוג,אחרי ההחזרה או עוד לפני?
2.האם חובה לעשות בדיקות גנטיות מנסיון שלכם?
3.האם בגלל שהתורמות נוצריות יש יותר בדיקות לעשות לגבר?
4.האם נהוג להביא מבחנה לארץ על מנת להפיק DNA?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יובל בדולח20/10/2009שלום רב,
1. רצוי לפני, אם תספיקי.
2. כדאי תמיד לעשות בדיקות גנטיות - בהתאם לבדיקות המבוצעות לתורמות בתכנית הספציפית שלך.
3. בעקרון, התשובה הפוכה - ישנן מחלות העלולות להופיע בעובר רק במידה ושני ההורים הביולוגיים נושאים שינוי בגן מסוים. כלןמר, אם התורמת נוצרייה, יש פחות סיכויי שהיא נושאת "מחלות יהודיות" ופחות סיכוי שאלו יופיעו בעובר.
4. בחלק מן התכניות אמנם מביאים DNA או דם של התורמת לארץ, למקרה שיש צורך לבצע בדיקה כלשהי.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתןדה ותוספת
יעל21/10/2009לב
עלי נתנו לעשות CF SMA
1.אם התוצאות תקינות אז אין צורך לבדוק את התורמת
2.האם יש מחלות גנטיות שעוברות כאשר מספיק שהאם תיהיה נשאית מלבד איקס שביר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתרחל19/10/2009
האם תורמות הביציות בצ'כיה עושות זאת בעבור תשלום או שהן עושות הפריה חוץ גופית ומוכנות את שארית הביציות לתרום?
איזה בדיקות עושים לתורמות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יובל בדולח20/10/2009שלום רב,
התורמות בצ'כיה עושות זאת בעבור תשלום. מעטים המקומות בעולם שאין הדבר נעשה כך.
הן עוברות סינון קפדני ובדיקה רפואית.
לפרטים נוספים יש לתאם שיחה בנושא.
בהצלחה,
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות תרומת ביציתסיגלית17/10/2009
שלום לכןלם!
אני לפני תרומת ביצית בחו"ל. האם ואיזה בדיקות גנטיות צריך לעשות בעלי(אשכנזי),( התורמת לא יהודיה) לפני הטפול.
תודה מראש
סיגלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו18/10/2009שלום רב,
ייעוץ כזה ניתן במסגרת ייעוץ גנטי פרטני לזוג.
באופן כללי ומבלי להתחייב לרלוונטיות אליכם, הבירור המינימלי הנהוג בארץ כולל סקר לקיום טיי זקס אצל בעלך. ניתן ורצוי להוסיף בדיקות נוספות כגון ציסטיק פיברוזיס, דיסאוטונומיה משפחתית וכד'- ע"פ ייעוץ פרטני.
בתכנית הדסה אנו מוודאים שהתורמות אינן נשאיות של פרהמוטציה ל X שביר.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברה לקפריסיןיעל13/10/2009
טסה לקפריסין השבוע.
מי שמעוניינת בהעברה, אשמח לעזור.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה על השאלה אבל מה הכוונה בהעברה
מטופלת14/10/2009אני חדשה בתחום התרומה ואולי זו שאלה מטופשת אבל מה הכוונה בהעברה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותס.ד.09/10/2009
בת 44 החודש. רווקה,הפלה יזומה בגיל 22, תרומת זרע.
הכל תקין למעט הגיל. (ביוץ סדיר, רירית 12, צילום רחם תקין ...)
הפריה ראשונה טבעית- ביצית אחת, עובר אחד. אין הריון.
הפריה שניה - הורמונים - 3 ביציות, 3 עוברים יפים, אין הריון.
הפריה שלישית-הורמונים- 2 זקיקים, 1 ביצית, 1 עובר יפה, אין הריון.
הפריה רביעית- טיבעית- ביצית אחת- אין עובר (ביצית מתה, התפרקה).
בתוכנית להמשיך עם הורמונים, אך הומלץ לי גם תרומת ביצית.
1. אני מעוניינת להמשיך בהפריות מביציות שלי. מה דעתך?
2. מה הסיכויים שלי בתרומת ביצית?
3. האם עם הנתונים שלי אוכל להימנע בתרומת ביצית בשימוש בהורמונים?
4. האם גם לרווקות ניתן לבצע תרומת ביצית בארץ ולייבא את הביצית מחו"ל?
5. האם קופת מכבי משתתפת במימון כלשהו בתרומת ביצית? בכמה?
6. האם תרומת ביצית לרווקות ניתן לבצע גם בספרד וקפריסין?
7. לגבי המחיר: כמה ביציות אני מקבלת בסך הכל תמורת המחיר שנקבתם כאן 30000 ש"ח?
8. מה זה מסלול זיגי? (יש מי שיודע?)
תודה רבה
ד``ר יובל בדולח10/10/2009שלום רב,
ההסטוריה שלך מדברת בעד עצמה. עקרונית, הסיכוי ללדת ילד ממחזור IVF, מעל גיל 43 הוא נמוך ביותר (בין 2-3% לפי חלק מן המחקרים).
לפיכך, רצוי לקבל אינפורמציה על תרומת ביצית באחד המרכזים העוסקים בכך (ויש כמה בארץ, כגון זה שבהדסה).
מומלץ לשאול את שאר השאלות בפגישה פנים אל פנים עם רופא המומחה בתחום.
בהצלחה,
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קופת חולים מממנת תרומת ביציתחנה09/10/2009
שלום וחג שמח
האם במקרה של ילד ראשון (לזוג בפרק ב) שצריך תרומת ביצית, האם יש מימון של קופת חולחים? האם יש דבר כזה בארץ או שחייבים לחול?
מה הפרוצדורה במידה ויש מימון כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יובל בדולח10/10/2009שלום רב,
א. מדיניות קופות החולים משתנה מקופה לקופה, כך שכדאי לברר בקופ"ח. עקרונית, חלק מן הביטוחים המשלימים מכסים חלק מעלויות הטיפול בחו"ל.
ב. מספר תרומות הביציות בארץ נמוך - רק מטופלת שבעצמה עוברת מחזור הפרייה רשאית לתרום גם לאחרות ביציות - הדבר כמעט שאינו קורה ולכן יש צורך בתרומה מחו"ל.
ג. על מנת להתחיל בתהליך כזה יש לפנות לאחד מבתי החולים העוסקים בתחום ולברר פרטים, כגון הדסה - 02-5844956
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיזמון תרומת ביציתרונה06/10/2009
שלום רב,
אחרי 13 טיפולי IVF. אני נמצאת כעת אחרי פרוטוקול ארוך בו נטלתי דקפפטיל בהתחלה, ואח"כ תוספת של מנופור למשך כשבועיים. שלשום הגעתי לשאיבה, אך לצערי הזקיקים לא הפיקו ביציות טובו. החלטנו לעבור לשלב של תרומת ביצית. השאלה שלי האם אני יכולה לעבור תרומת ביצית בעוד כחודש-חודש וחצי, לאחר פרוטוקול ארוך שעברתי, או שצריך לחכות עוד קצת?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו07/10/2009שלום רב,
כעקרון אין צורך להמתין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטתאפרת05/10/2009
בת 42.8 ללא הריונות קודמים לאחר 4 הזרעות ושני טיפולי הפריה שבאחד מהם נשאבו 2 ביציות והוחזר 1,ובטיפול השני שאבו רק אחד אולם לא הגיע לכלל הבשלה כל הטיפולים לא עלו יפה האים כדאי להמשיך ולנסות שוב טיפולי ivf או להתחיל בתהליכי של תרומת ביצית ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו05/10/2009שלום רב,
מטרת הפורום היא לספק מידע כללי ולא ייעוץ פרטני. על מנת לענות לשאלתך יש לעבור על כל הנתונים בתיקך.
באופן כללי, אם בגיל 42 זוהי התוצאה של גרוי שחלתי מקסימלי אופטימלי (וזה לא תמיד המקרה), כדאי לעבור לטיפול בביציות תורמת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת04/10/2009
שלום ד"ר יקר
האם יש זמן צינון בין טיפול לטיפול או שניתן להתחיל ישר? (כמובן שחבל לי על הזמן שיעבור)
הטיפול שלי כנראה נכשל לאחר שאיבה. (אין החזרה)
האם ניתן להתחיל מיידית לקראת המחזור הקרוב?
תודה
ד``ר יובל בדולח04/10/2009שלום,
אני מניח שאת מתייחסת לכשלון שאיבת ביציות מהתורמת לצורך תרומת ביציות עבורך?
אם אמנם כך -
הרי שתלוי מהו פרוטוקול הטיפול: אם הכינו את הרירית שלך עם תכשירי אסטרוגן בלבד - הרי שיש להמתין לוסת (במידה ויש לך וסתות). במידה וקבלת זריקת GnRH Agonist כמו דקפפטיל - הרי שיש לבדוק אם השפעתה עדיין בתוקף ואם לא לתכנן מתן נוסף שלה ןרק אח"כ להתחיל בבניית הרירית מחדש.
בסיכום- אין "צינון" כלשונך, אך יש צורך שהרופא המטפל יתכנן פרוטוקול טיפול חדש בהתאם למצבך כעת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתמירי25/09/2009
הנני מעוניינת לתרום ביצית. האם זה אפשרי בארץ? מה התהליך? לאן אפשר לפנות? האם משלמים על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה- לא רק לפונה כי אם לכולן
ד``ר יואל שופרו27/09/2009שלום רב,
כעת בארץ מתאפשרת תרומה רק מאישה העוברת טיפול פריון. קיימות על שולחן הכנסת שתי הצעות חוק טובות להסדרת תרומות ממתנדבות תמורת תשלום בארץ. ניתן לקרוא אותן באתר הכנסת.
שתי ההצעות מאוד דומות ומגנות בצורה טובה על בריאותן, כבודן ופרטיותן של התורמות, ומעניקות להן פיצוי כספי סביר (לא כזה שמתעשרים ממנו).
איני יודע מתי יעברו ומתי ייושמו.
מה שבכל אופן כדאי להיזהר ממנו כמאש- נסיעה לחו"ל לצורך התרמה כזו, אפילו למדינות מסודרות לכאורה כגון ארה"ב גם אם הכל נראה מוסדר וראוי.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע
דידי19/10/2009למה צריך להזהר ליסוע לחו"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר יואל שופרו19/10/2009שלום רב,
אנסה להיזהר בדבריי שכן העניין הוא גבולי בהיבט החוקי שלו. אני מבין שהשאלה מתייחסת לנשים המעוניינות לתרום ביציות.
העברה של אנשים ממדינה למדינה למטרת שימוש ברקמות או תאים גובלת בסחר בבני אדם. הסיכון לניצול ולביצוע מעשים שלא יעשו גובר כשהאדם מורחק מסביבתו הטבעית, מהתרבות החברה והמשפחה שהוא מכיר, לתוך מערכת של תנאים ומקום שאינו מכיר. בתנאים אלו התורמת הופכת להיות תלויה לחלוטין בגורם ש"ארגן" לה את הנסיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
תרמו לי ביצית02/05/2011את רווקה חהודיה בריאה?אנו מעונינים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מירי05/05/2011כן אני יהודייה גרושה עם שני ילדים מקסימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעוניינים בתרומת ביצית
מיקי14/06/2011נהיה גם מוכנים לשלם עבור התרומה... האם זה כבר אפשרי בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעוניינים בתרומת ביצית - תגובה
ד``ר יובל בדולח18/06/2011עדיין לא מיושם בארץ למרות שעבר החוק..
פנו לאחת היחידות העוסקות בנושא.
בהצלחה,
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)