מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צ'יסטהשין12/03/2009
שלום 1. האם יש הימצאות של צ'יסטה שחלתית לפני תרומה עלולה להכשיל את התרומה ? 2. אם לא, במידה ויש הריון והצ'יסטה אינה נספגת באיזה גודל היא עלולה לגרום לתסביב שחלתי ? תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו12/03/2009שלום
ככלל הבירור והטיפול (במידת הצורך) הגינקולוגי בציסטה אמור להיות לפני כל טיפול פוריות, בעיקר טיפול בתרומת ביצית בו לא מגרים את השחלות כלל. (במקרים מסויימים ניתן להמשיך IVF רגיל כשהציסטה מתהווה תוך כדי טיפול).
ציסטה עלולה לפריש הורמונים העלולים לשבש את הכנת הרירית לטיפול- יש לבדוק האם כך.
ציסטה עלולה לגרום לשיזור בכל עת. הגודל הקריטי הוא 4-10 ס"מ, אך אין זה מחייב.
בכל מקרה ההחלטה היא של הרופא המטפל ע"פ הנסיבות הפרטניות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תודה רבה
שין12/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לתורמת לפני תרומהpbhbv10/03/2009
האם התחלת טיפול תרופתי לתורמת לפני תרומה חובה שיתחיל לאחר שמקבלת מחזור? האם התחלת טיפול לפני קבלת מחזור מפחיתה משמעותית את איכות הביציות ומפחיתה סיכויי הצלחה? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יובל בדולח11/03/2009שלום,
קיימים פרוטוקולים שונים להכנת התורמת. אין בהכרח קשר ישיר בין הפרוטוקול ואיכות הביציות.
בהצלחה
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורמת ביציתpbhbv09/03/2009
מתורמת ביצית קיבלנו 20 ביציות. הוחזרו 3 ומכל השאר רק שלושה התאימו להקפאה. ההריון, לצערינו לא התפתח, (בטא 2.34). האם לדעתכם יש מקום לשקול החלפת תורמת במידה ונזדקק לעוד תרומה בעתיד (מעבר לעוברים הקפואים) או שמא אין לכך חשיבות? האם יכול להיות שמועד שאיבת הביציות היה לא מדוייק? מוקדם מידי או מאוחר מידי? באיזשהו שלב אמרו לנו שהזקיקים מגיבים לאט לטיפול התרופתי והמתינו עוד יומיים עד לשאיבה. הייתכן שזה עדיין היה מוקדם מידי? האם זה משהו שיכול לחזור עליו במידה וניקח את אותה תורמת? תודה רבה!
ד``ר יובל בדולח09/03/2009שלום רב,
קשה לענות חד משמעית על שאלותיך.
איכות העוברים תלויה כמובן במצב הזרע ומצב הביצית. אם הזרע בעייתי - יש לכך תרומה לעוברים "לא מצטיינים".
התיאום בין התורמת, ממנה נשאבות ביציות, לבין הנתרמת - אינו פשוט כלל ואם נאמר לכם לחכות יומיים נוספים - הרי שאני מניח שהביציות שנשאבו אכן היו בשלות.
ברב היחידות אין תרומה חוזרת של אותה תורמת לאותה מטופלת ולכן ממילא קרוב לודאי שהתורמת תוחלף. בכל מקרה, אין ערובה לכך שמתורמת אחרת התוצאות יהיו שונות.
כדאי לסמוך על הרופא המטפל ולהשמע לעצותיו - הוא בודאי מכיר את הנתונים הספציפיים של מחזור הטיפול הכי טוב.
בהצלחה!
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך!
pbhbv09/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כישלוןאני04/03/2009
מה הסיבות האפשריות לכישלון בתרומת ביצית לאשה בגיל 46 שיש לה עדיין מחזור רגיל וכל הבדיקות , רחם ורירית מצוינת ובדיקות דם ומחלות ומה לא וכולל קרישיות שעשו לנתרמת וגם לזרע של הבעל , תקינות לחלוטין. מה עוד יכול להיות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות הרביה באדם
ד``ר יובל בדולח04/03/2009למרבה הצער הרביה באדם אינה מאד יעילה - ואת רב הסיבות לכך איננו מבינים באופן מלא.
הסיכוי לזוג להגיע להריון בכל חודש, באופן טבעי הוא כ- 25%.
בתרומת ביצית, ע"י בחירת ביציות מתורמת צעירה ובריאה והכנת הרירית של המטופלת באופן קפדני, אנו מעלים את הסיכוי להריון ולידה לשיעור גבוה יותר של כ- 40-50%.לכל מחזור של החזרת עוברים לרחם.
אפשר לנסות עוד כל מיני "פטנטים" או לנסות מקום אחר - אך אין תשובה מאד טובה לשאלתך.
בהצלחה,
דר. יובל בדולח, הדסה הר הצופים, ירושלים 02-5844183* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובריםpbhbv27/02/2009
האם ייתכן שמתרומת ביצית (10 ביציות) שישה עוברים לא התפתחו במעבדה כדי שיהיו מתאימים להקפאה ואחד שהיה בכיוון של בלסטוציט גם נעצרה התפתחותו?
ד``ר יואל שופרו28/02/2009כן, זה גם כמובן תלוי בזרע. אם הינו זרע תקין אשר הפרה היטב בעבר- קצת צורם אבל עדיין יכול להיות. בכל אופן כדאי לבקש דו"ח כתוב באנגלית בו יפורטו התפתחותם של כל ביצית ועובר.
בהצלחה בהמשך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות!
pbhbv28/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד בדיקת דם לביתא לאחר IVF?pbhbv25/02/2009
כמה ימים לאחר IVF יש לעשות את הבדיקה לערכי ביתא על מנת לדעת אם יש הריון? שמעתי שלפעמים הערכים לא מספיק גבוהים כדי שיעידו על הריון וודאי אבל מומלץ להמשיך עם תמיכה עוד מס' ימים כדי לראות אולי יהיה שינוי. האם נכון? כמה זמן מומלץ להמשיך אם כן...? תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה פשוטה לשאלה פשוטה
ד``ר יואל שופרו25/02/2009שבועיים מההחזרה (לבלסטוציסטים אפשר להפחית יומיים). כמובן שההורמון מדיד גם קודם אך בהחלט הערכים לא יהיו מספיק חד משמעיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלה-
pbhbv25/02/2009הודיעו לי שהבדיקה תתקיים ביום ה-12 לאחר ההחזרה (יום ההחזרה נספר גם הוא? זה התרחש בשעות הבוקר). האם לדעתך עדיף לחכות יומיים נוספים על מנת לוודא שהתשובות תהיינה צמהימנות? מה לגבי המשך תמיכה גם אם ערכי ביתא לא גבוהים דיים? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר יואל שופרו28/02/2009כעיקרון אני לא מתערב בהחלטות שניתנו ע"י רופאים אחרים. גם יום 12 זה בסדר, ייתכן שהתשובה לא תהיה חד משמעית, אבל זה לא עקרוני. מקובל שאם קיים סיכוי כלשהו להריון- התמיכה נמשכת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית הרחם דחוף לפני נסיעהab24/02/2009
שלום אני לפני תרומת ביצית וביצעתי אולטראסאונד לעובי רירית הרחם לאחר שימוש 3 פעמים ביום בפרוגינובה והתוצאות הם: מנח הרחם: קדמי , גודל הרחם: 44X64 רקמת רחם: תקין, רירית הרחם: בעובי 10.9 מ"מ תיאור הרירית: הד קו אמצע, דוגלס: ללא נוזל. האם הבדיקה תקינה? האם העובי מספיק? מזה הד קו אמצע? האם כדאי לנסוע עם תוצאות אלו? יש לציין שאני נוסעת לקייב להחזרת טריים. תודה מראש על תשובתכם.
ד``ר יואל שופרו25/02/2009שלום,
תוצאת ה US הזו היא יפה וטובה.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה ותמיכה בצעדים ראשונים בתהליךשרה21/02/2009
שלום, אני בת 49 ,נשאתי לפני שנתיים. קופ"ח מכבי אישרה 2 נסיונות של השבחת זרע ,לאחר שהנסיון הראשון נכשל נאמר לי שאין טעם להמשיך אלא לעבור לתרומת ביצית. ניסיתי טבעי ללא הצלחה. 1. כיצד מתחילה התהליך ,למי לפנות ,איזה בדיקות צריכה לעשות שנית? 2.האם מבחינה הלכתית יש בעיה ?(היהדות נקבעת ע"י האם - האם יש משמעות ממי מקבלים תרומת ביצית?צר לי על הבורות בנושא . בתודה מראש על תשומת הלב וההנחיה .
ד``ר יואל שופרו23/02/2009שלום רב,
הייעוץ שניתן לך בקופ"ח הוא נכון. הריונות ספונטניים בגיל הזה יש בד"כ כשמדובר בילד מס' 15..
לשאלותייך:
1. מתחילים את התהליך אצל רופא. הטלפון של היחידה שלנו הינו 026777174.
2. אמנם איני רב, אך למיטב ידיעתי אין כל בעיה או איסור הלכתיים. יש לנו מטופלות מכל הזרמים+ השגחה מטעם מכוני רפואה והלכה.
בהצלחה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרה24/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינכרון ומועד החזרהיהצי19/02/2009
שלום! בסקירה של תורמת הביצית שלנו נמצא שהזקיקים לא מפותחים מספיק והחולט להמתין יומיים נוספים עד לשאיבה, בהם נמשכה תמיכה הורמונלית עד לגודל מתאים לשאיבה. מה הדבר אומר לגבי הפונדקאית שאמורה להיות מסונכרנת עם התורמת? האם זה אמור להשפיע על סיכויי ההשתרשות? ההחלטה להוסיף עוד יומיים קרתה יומיים לפני המועד המקורי לשאיבה. כמו כן, ההחזרה מתוכננת להתבצע יומיים לאחר ביצוע המיקרומניפולציה. האם עדיף להמתין 5 ימים עד להחזרה או שמספיק יומיים כפי שמקובל בקליניקה שבה אנו עושים על מנת להגדיל סיכויי השתרשות? תודה רבה!
ד``ר יואל שופרו20/02/2009שלום רב,
לגבי הסנכרון- מה שקובע הינו מועד הוספת הפרוגסטרון (נרות או זריקה). מקובל לסנכרן אותו עם יום הדיקור של התורמת (או יום לפניו). אם לנתרמת לא הוסף פרוגסטרון טרם זמנו- אין בעיה וסיכויי ההשרשה אינם נפגעים.
לגבי מועד ההחזרה- ברוב המקרים יש עוברים עודפים על הכמות שנהוג להחזיר. ביום השני לעתים עדיין קשה להבחין מיהם העוברים הטובים יותר ולכן לרוב מקובלת החזרה ביום 3 ואילך ע"מ לבחור את העוברים הטובים יותר. המתנה לגידול בלסטוציסטים ביום 5 אף טובה יותר מבחינה זו וסיכוי ההשרשה גבוה יותר- אך יש לקחת בחשבון שעלולים לאבד עוברים עד ליום זה. זה יכול להיות לעזר רב אם מעוניינים להחזיר עובר אחד בלבד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
יהצי20/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי כמה מחזורי טיפול מחליטיםאנונימית16/02/2009
שלום רב, אני בת 43 במשך 4 שנים לסירוגין עברתי טיפולי IUI במינונים קטנים יחסית-טיפולים אלו לא צלחו. בגיל 41 הפסקתי את הטיפול עקב מחלה גנטית שהתגלתה במשפחה שנה וחצי בערך נמשך תהליך הבדיקה המשפחתי עד שקיבלתי תשובה שאני לא נשאית ומיד חזרתי לטיפול והפעם ל-IVF עברתי שני מחזורי טיפול שרק אחד מהם הגיע לIVF בטיפול השני בייצתי לפני (פספסו אותי) היום התבשרתי על ידי הרופא שאין טעם להמשיך בטיפולים ונסיונות ועלי לשקול תרומת ביצית. שאלתי האם זה הגיוני?? שאחרי שני נסיונות מרימים ידיים ולא מנסים טיפול שונה.. הטיפול הראשון היה עם 300 גונאלF +אורגלוטרן כי אני רגישה לדקא הטיפול השני 6 אמפולות של מנוגון ללא דיכוי במשך 6 ימים ובייצתי. הייתי רוצה לדעת באמת, מהם השיקולים המנחים רופאים לשקול תרומה אחרי שני טיפולים??? תודה
ד``ר יואל שופרו17/02/2009שלום רב,
החלטה כגון זו יש לקבל אחרי בחינת מלוא האינפורמציה שהצטברה בתיקך. תחת הסייגות שלא ראיתי את התיק עצמו- ממה שסיפרת לי נראה שהתגובה השחלתית שלך ירודה- ולאור גילך ההמלצה בהחלט הגיונית- גם לאחר שני מחזורים בלבד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!!שרון14/02/2009
בתחילת נובמבר, כהכנה לתרומת ביצית, קיבלתי 70% מזריקת דקא 3.75 ההחזרה בוצעה באמצע דצמבר - תשובה שלילית בתחילת ינואר החלו גלי חום באמצע ינואר, לקחתי עוד 50% דיפרלין להכנה לניסיון נוסף של תרומה לקראת תחילת פברואר, גלי החום החלו להרגע, יחד עם ההכנה הנוספת (פרוגינובה) בשבוע שעבר בוצעה החזרה נוספת ולצערי, מאז ההחזרה גלי החום חזרו שוב בצורה מוגברת ממה זה נובע? אני לוקחת תמיכה של 2 גסטון ליום + 4 פרוגינובה+ קלקסן+ פרגניל אחרי ההחזרה והשאלה החשובה ביותר: האם גלי החום יכולים לפגוע בהשרשה?
ד``ר יואל שופרו16/02/2009שלום רב,
גלי החם נובעים מהפסקת פעילות השחלות עקב דיכוי בלוטת יותרת המח. כאשר מוסיפים פרוגינובה- הם אמורים להיעלם, ובהפסקתה עלולים לחזור. אם קיימים גלי חם אחרי ההחזרה- ייתכן שאינך מקבלת מספיק אסטרוגן ( למרות שהסיכוי לכך די נמוך)- ואם כן צ-ריך לתקן זאת. מכיון שרוב מטופלות תכניות תרומת ביצית הן בשלהי פעילות שחלותיהן- השאלה היא האם מדובר בשינוי זמני או קבוע (מנופאוזה). התשובה- באמצעות בדיקת רמת LH ו FSH. אם נמוכים- מדובר עדיין בדיכוי תרופתי שיש להמתין בסבלנות שיעבור. אם גבוהים- כנראה מנופאוזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא אם גלי החום עלולים לפגוע
שרון16/02/2009בהשתרשות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר יואל שופרו17/02/2009לא באופן ישיר, אך קיומם עלול להעיד על רמת אסטרוגן נמוכה, לפיכך יש לברר את העניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי אתם יכולים לעזורפורים09/02/2009
שלום לכם למה המדינה לא ממנת את הטיפול הזה של תרומת ביצית, אני יודעת שלא אתם קובעים ואתם רק עוזרים ועוד משיבים פה על שאלות אך שאלתי היא רצינית, באמת מעניין אותי לדעת למה המדינה לא מאפשרת לבנות שצריכות לעבור תרומת ביצית לעבור זאת ללא תשלום, או לפחות תשלום מועט, המון נשים לא יכולות להרשות לעצמן לשלם סכומים כאלה ועוד זה לא אומר שזה בטוח יצליח ואז לפעמים שוב ושוב. אז בנוסף אני אשמח לדעת האם אפשר לעשות משהו? או למי לפנות שקשור לעניין בממשלה? אולי אתם בתור רופאים יודעים זאת? אני באמת מצטערת שאני פונה אליכם אך זה שקופות חולים מחזירות סכומים מצחיקים לעומת ההוצאות וגם מגבילים את הטיפולים , אז אין למי לפנות. ובסה"כ תרומת ביצית מורה על בעיה רפואית. אז שוב תודה וסליחה אם זו רק הטרדה, אך ממש הייתי רוצה לעשות משהו בנידון. תודה
ד``ר יובל בדולח10/02/2009כפי שאמרת - אנו איננו קובעי המדיניות. ובכל זאת-
ראוי לזכור שמדינת ישראל היא מדינה שמממנת טפולי פוריות באופן גורף, כפי ששום מדינה בעולם אינה עושה (למיטב ידיעתי). יש הטוענים שגם מימון זה אינו מוצדק אם מתווכחים כיצד לחלק את "העוגה" לכל צרכי הבריאות של הציבור.
הנקודה שניתן כן לציין בפני קופות החולים, לדעתי, נוגעת לקבוצת הנשים שמתקרבת לגיל 45 (הגיל המקסימלי שמאושר טיפול של הפררית מבחנה). לקופה משתלם יותר לממן מחזור תרומת ביצית אחד ששיעור ההצלחה בו מתקרב ל- 50% במקום לממן אינסוף מחזורי IVF שכל אחד, עלותו כ- 10,000 ש"ח, וסכויי הצלחתו - אחוזים בודדים בלבד.
בהצלחה,
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה עזרתכםרוצה ילד משלי05/02/2009
בת 39, מתעניינת בתרומת ביצית. התחלתי בחקירה מעמיקה (אולי מדי) והשוואה ין המשלולים הידועים ויש לי הרבה שאלות: 1. למה המסלול הרגיל של גבע יקר כ"כ לעומת האחרים (מעל 30 אלף שקל). פספסתי משהו? 2. במסלול זיגי קפריסין ורומניה אסף הרופא - כמה עוברים מובטחים? 3. במסלול רומניה אסף הרופא מדובר בנשים עם בעיות פריון ? 4. מה הכוונה במסלול אסותא - קבלת עוברים טריים בישראל? אין צורך לנסוע? 5. האם פדיוס קפריסין אכן נותן את התמורה הטובה ביותר למסלול ללא ליווי? 2 עוברים טובים במחיר סביר 6. כאשר מדובר בתורמת לא יהודיה אז אכן אין צורך לבצע בכלל בדיקות גנטיות ? הרבה שאלות, אבל זה טבעי...לא?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר' גבע
atalia08/02/2009אני בחרתי בגבע כי הבנתי שהוא הכי מקצועי + עובר איתך ביחד את כל המסלול ולא שולח אותך לבד לחו"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבע
מיה24/03/2009המסלול יקר ללא הצדקה אחוזי הצלחה לא כ"כ גבוהים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קריוטיפpbhbv26/01/2009
היי! תורמת הביצית שלנו עשתה בדיקות שונות ובינהן גם בדיקת קריוטיפ. קיבלנו תשובה מאוד קצרה האומרת- karyotype is normal 46xx. האם זה אמור לספק אותנו, האם זה אומר שהכל בסדר או שדרוש פירוט של התוצאות? תודה רבה!
ד``ר יובל בדולח28/01/2009התשובה תקינה לחלוטין ואין צורך בפירוט נוסף.
בהצלחה!
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
pbhbv28/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרומוזומלית הכל תקין. אבל -
מיכל31/01/2009אם בעלך עשה את כל הבדיקות הגנטיות הרלוונטיות למוצא שלו וכולן תקינות כי אז גם ברמת הדנ"א סיכוי גבוה שהכל בסדר. אם הוא נשא לאחת המחלות כי אז יש לבצע בדיקה זו גם לתורמת. זאת ועוד - רצוי מאוד לבקש מתתורמת בדיקה של X שביר (שוב, זו בדיקה ברמת הדנ"א) שלא נעשתה לפי מה שכתבת ורצוי שתעשה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גם לך :)
יהצי03/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להציל טיפול? דחוף, בבקשה ...קיטקט23/01/2009
שלום, אני רוצה להציל את הטיפול הקרוב, אנא עזרו לי. רק ביום א' בערב יש לי תור אצל רופא הפיריון. אני לחוצה, וחוות דעתכם חשובה לי מאוד, ולו בשביל לדעת שלא הכל אבוד. בעלת מחזור סדיר, כל 28 יום (לעולם לא התפספס, גם לא בטיפולים). להלן ההשתלשלות: * שאיבת ביציות התורמת - 4.2 * החזרה צפויה ב- 9.2 (בלסטוציסטים) * וסת אחרונה - 20.12 * ביום 3 לוסת (22.12) - תחילת מחזור דמה, פרוגינובה X3 למשך 9 ימים. * תוצאות דמה - רירית 8 תלת שכבתית. הפסקת נטילת הפרוגינובה * בין 5-12.1 - שבוע של דימום קל והכתמות, עפ"י הרופא מדובר בהתפרקות הרירית. בוצע US - אכן רירית דקה (ירדה מ-8 ל- 3). * מיום ה' (15.1) - פרוברה X3 ביום למשך 3 ימים (למרות שוסת אמורה להופיעה ב- 17.1), הרופא רוצה לוודא שאכן תתקבל + 3.75 דקקפפטיל * עד היום (23.1) אין סימן לוסת... :-( שאלותיי: 1) האם הדימום הקל שהיה ביחד עם תוצאות ה- US מצביעים על כך, שהייתה סוג של וסת? 2) האם ע"מ להציל את הטיפול, לא לחכות לוסת, ולהתעקש עם הרופא ולהתחיל ביום א' בכל זאת בנטילת הפרוגינובה, כך שעד ההחזרה יהיו 14-16 ימים של בניית הרירית (למרות נטילת הפרוברה לפני יותר משבוע)? תודה מראש ושבת שלום.
ד``ר יואל שופרו24/01/2009שלום רב,
לצערי איני יכול להשיב לך.
מטרת הפורום היא לספק מידע ולא לתת ייעוץ בסיטואציות ספציפיות במקום הרופא המטפל- שעליו מוטלת האחריות לטיפול שלך. לא נכון לעשות זאת מכל מני סיבות. אנא הביני זאת.
בהצלחה,
ד"ר שופרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)