פורום תרומת ביציות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• FSH גבוה
    איילת
    22/01/2009

אני בת 42 וחצי לפני כחצי שנה נכנסתי להריון במחזור לאחר גלולות לצערי כבר מההתחלה לא היה דופק ועברתי גרידה. היום ה-FSH שלי ממש גבוה וזו פעם ראשונה שלא היה לי ביוץ, הבנתי שהאפשרות היחידה במצב הנוכחי היא תרומת ביצית. 1. האם מהנסיון שלך יש מצב שה-FSH יסתדר 2. האם מצבי רוח קיצוניים גורמים לשינויים הללו? 3. כמה עולה והיכן מבצעים תרומת ביצית? 4. ממה שאני מבינה במצב שאין ביוץ גם תרומת ביצית לא תעזור לי האם צודקת? 5. האם אני כבחורה רווקה יכולה לאמץ ילד? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    FSH גבוה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובות

ד``ר יואל שופרו
    24/01/2009

שלום,

1.כן. ניתן לחזור על הבדיקה ולהוסיף בדיקה נוספת לאימות- אינהיבין B ואסטרדיול.
    2. אם אכן מדובר במנופאוזה- יתכנו שינויי מצב רוח עקב כך ולא כגורם.
    3. קיימות תכניות שונות. בתכנית הדסה העלות היא כ 30000 ש"ח מחיר כולל (למעט תרופות). החזרת העוברים מתבצעת בצ'כיה במרפאה מהשורה הראשונה. לתכנית יתרונות רבים- במקום שאני אפרט אוכל להפנות אותך לפורום של תפוז. קראי את מה שהמשתתפות כותבות. זה יהיה יותר נכון ואמין כך.
    4. ממש לא. תרומת ביצית מתאימה גם לנשים ללא כל פעילות שחלתית- למעשה יותר פשוט לטפל בהן מאשר בנשים ששחלותיהן מתפקדות.
    5. למיטב ידיעתי כן, אך איני מתמצא בתחום זה. אנא פני לעו"ס.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכי הורמונים
    מרב
    21/01/2009

דר' שלום רב, ביום שלישי למחזור ערכי ההורמונים: פרוגסטרון - 2.8 LH - 6.1 אסטרודול - קטן מ- 200 (ערכי קופת מכבי) האם הפרוגסטרון מתאים לתחילת הכנת הרירית? תודה, מרב

לקביעת תור
    סגירה
    ערכי הורמונים

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יובל בדולח
    21/01/2009

על פניו כן, אך חשוב לראות את עובי הרירית ואת הקונטקס הכללי של הטיפול.
    עקרונית אין הפורום מיועד לתת הוראות טיפול ספציפיות לכל מטופלת ולכן יש הכרח לפנות בשאלות ספציפיות לרופא המטפל.

דר. בדולח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות לתורמת ביצית
    pbhbv
    21/01/2009

שלום לכולם! אנחנו זקוקים לעזרה! אנחנו מתוכננים לטוס לחו"ל להליך של פונדקאות עם תורמת ביצית. אחת הבדיקות הגנטיות שחשוב לנו שתיעשה אינה מבוצעת במדינה ממנה מגיעה התורמת (גן של חירשות connexin). חשוב לנו לבצעה כי בן זוגי נשא של הגן. הבנו שניתן להביא מבחנת דם של התורמת לארץ, כדי לקיים את הבדיקות הגנטיות הדרושות כאן. האם מישהו יודע מה הפרוצדורה? האם נותנים להעלות למטוס מבחנה של דם? לא עושים בעיות? או שמא יש הליך מיוחד? אנחנו ממש בלחץ. אם יש למישהו מידע מה ההליך או פתרונות אחרים- נשמח לשמוע! המון-המון תודה מראש!

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    24/01/2009

שלום

ניתן לבצע את הבדיקה בכל מכון גנטי המבצעה בארץ. לגבי ההובלה- ניתן לשלוח עם חברת שילוח- אין צורך בקירור בד"כ. לפרטים- במכון הגנטי בו תבוצע הבדיקה.

בהצלחה

ד"ר שופרו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוגסטרון
    אירן
    19/01/2009

שלום, אני נמצאת בטיפולי תרומת ביציות. ביום ה-19 למחזור הפרוגסטרון הוא מעל 60. האם זה יותר מדי? האם אפשר לעשות החזרה ? ומה הסיבה שזה כלכ ך גבוה? תודה רבה אירן

לקביעת תור
    סגירה
    פרוגסטרון

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יובל בדולח
    20/01/2009

לא ברור לי באיזה שלב את.
    במידה ומדובר בהכנה לקראת החזרת העוברים - האם התחלת כבר לקבל תכשירי פרוגסטרון?

בכל מקרה - יש צורך לפנות ישירות לצוות המטפל.
    בהצלחה, דר. בדולח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חלי
    13/01/2009

אני בת 34, אך בטיפול האחרון לא היו כלל הפריות, ובטיפולים קודמים היה אחוז הפריות נמוך מאוד ביחס לבציות שהיו, הייתי בעבר(לפני שנתיים) בהריון תאומים שנגמר לצערי בלידה מוקדמת ומאז לא היו הצלחות נוספות.והעלתי את הנושא בפני הרופא והוא אמר שאני צעירה עדיין בשביל תרומה, נעשה עוד כמה טיפולים ואם זה לא יצליח, נחשוב ביתר רצינות על נושא התרומה. ברצוני לדעת האם יש השתתפות מקופות החולים? ואיך ניתן לקבל את האישור לתרומת בצית, הרי לא כולן יכולות לקבל זאת? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יובל בדולח
    13/01/2009

שלום חלי,

צר לי לשמוע על חוסר ההצלחה עד כה.
    קשה לי ליעץ לך על סמך הנתונים החלקיים שמסרת, אך בעקרון במדינות בהן IVF יקר, ללא השתתפות של המדינה, ויש פחות מחסום תרבותי בפני תרומת ביצית, מגיעים אמנם הרבה יותר מהר לתרומת ביצית.
    למיטב ידיעתי קופות החולים הקטנות משתתפות בעלות הטיפול עם ביטוח משלים ובכללית - עם ביטוח פלטינום, אך יש לברר בכל קופ"ח פרטנית.
    נכון להיום, כל מטופלת יכולה לעבור טיפול בתרומת ביצית, עפ"י שיקול דעתו של הרופא שלה.
    בכל מקרה, כדאי לדון לגופו של עניין עם רופא מומחה לפוריות ולגבש ביחד תכנית טיפול.

בהצלחה,
    דר. בדולח הדסה ה"צ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם לתורמת
    נועם
    10/01/2009

שלום, אני לפני תרומת ביצית. ברצוני להביא מבחנה עם דם התורמת על מנת לבצע בדיקות גנטיות. כ מה זמן יכולה המבחנה שלא להיות בקרור עד הגיעה -למעבדה? אשהה בקייב כ תודה, נועם

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם לתורמת

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יובל בדולח
    11/01/2009

בעקרון - אין בעיה עקרונית בנשיאת דם ללא קירור למספר ימים, אם כי יש לברר ספציפית עם המעבדה הגנטית בארץ- האם יש בדיקות דם מדם שלא נשמר בקירור ש"מתפקששות" כתוצאה מכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכוי ביוץ
    מרב
    10/01/2009

דר' בדולח שלום, האם האמירה - שאחוז ההצלחה בתרומת ביצית אצל נשים עם מערכת הורמונלית מדוכאת הוא טוב יותר מאשר עם אילו שיש להן פעילות הורמונלית - נכונה? ואם כן, אז : האם מומלץ לקבל דיכוי ארוך לנשים שעדיין מבייצות? או שדיכוי קצר נותן את אותו אפקט? תודה רבה, מרב

לקביעת תור
    סגירה
    דיכוי ביוץ

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יובל בדולח
    11/01/2009

הדיכוי אנו קשור כלל ועיקר להצלחת הטיפול ההורמונלי. מטרתו היחידה היא מניעת ביוץ מוקדם.
    בהצלחה- דר. בדולח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכונים בתרומת בייצית
    שלומי
    06/01/2009

שלום, רציתי לדעת האם יש סיכון בתהליך תרומת ביצית מבחורה בת 20 שלא הייתה בעבר בהריון? האם הסיכונים גבוהים יותר מאחר ולא היתה בהריון בעבר? אנחנו מעוניינים לקבל תרומת ביצית מאחותי, אבל כמובן שלא נעשה את זה אם יש בכך סיכון יוצא דופן. תודה, שלומי

לקביעת תור
    סגירה
    סיכונים בתרומת בייצית

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יובל בדולח
    07/01/2009

שלום שלומי,

הסיכון במחזור טיפול של גירוי שחלתי לתורמת ביציות אינו מאד גבוה כיום, מכיוון שיש בידינו שיטות לתת טיפול מתון, ללא גירוי יתר שחלתי מוגזם. עם זאת, כמובן שמדובר בטיפול חודרני המצריך גם הרדמה ובכל טיפול כזה יש גם סיכון פוטנציאלי. בחורה צעירה שלא ילדה בעבר - אין הדבר משנה באופן מהותי את הדברים.
    הייתי מציע לכם לשקול היטב אם אמנם כדאי להשתמש בתרומת ביצית מבת משפחה, שכן הדבר מציב שאלות אתיות לא פשוטות לכל המעורבים. בנוסף, הדבר אינו מותר בארץ, אלא רק במדינות אירופה מסוימות ובארה"ב.

דר. בדולח, הדסה הר הצופים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאל
    04/01/2009

שלום רב, מדוע לא ניתן לעבור תהליך של תרומת ביציות בארץ? למה נשים שרוצות תרומת ביציות חייבות לטוס לחו"ל ולקבל ביציות מנשים אשר שייכות לתרבויות אחרות, שנושאות מטען גנטי שונה מזה הארצישראלי? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יובל בדולח
    07/01/2009

שלום רב,
    באופן חוקי, ניתן לקבל בארץ תרומת ביצית מאשה שעוברת בעצמה IVF ומוכנה לתרום חלק מביציותיה (באופן אנונימי) לאשה אחרת.
    בפועל, מסיבות דתיות, אתיות ואחרות, הדבר כמעט שאינו קורה - דהיינו, מעטות הנשים המוכנות לתרום ביציות, כשהן בעצמן מטופלות.
    הדבר הביא לצורך בשתוף פעולה עם יחידות בחו"ל.

דר. בדולח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קרן
    01/01/2009

בגיל 43 אחרי 7 IVFים ו8 החזרות כושלות (בעצם IVF ראשון - הפלה) והכל תוך שנה וחצי, החלטתי למרוד ולהודיע שאני - רק בתרומת ביציות !! יש גבול ואני כבר עבת אותו. בע"ה בפברואר יש לנו נסיעה במסלול הדסה, ועכשיו הרהורים של הרגע האחרון - אולי עדיף זיגי ? הבנתי ששם מבלים יותר ביציות, וההוצאה כה גדולה, כך שאיני יודעת מה עדיף. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• סכויים מצויינים במסלול הדסה!

ד``ר יובל בדולח
    02/01/2009

שלום רב!

לא הבנתי מה פירוש "זיגי"?
    בכל אופן - נראה לי שהחלטתך נכונה - שכן סכויי ההצלחה ב- IVF בגילך נמוכים ביותר בעוד הסיכויים בתרומת ביצית גבוהים לערך פי 10.
    לידיעה: במחזור האחרון של תכנית הדסה, שיעור הנשים עם בדיקת הריון חיובית היה מעל 80%!!!
    התוצאה חריגה כלפי מעלה, אך בכל מקרה, השיעור הכללי של הנשים שממשיכות הריון ויולדות עומד על 40% לערך.

בהצלחה,
    דר. בדולח, הדסה הר הצופים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לעשות עוד טפול IVF לפני התרומה?
    שין
    29/12/2008

שלום רב אני בת 45.5 ועברתי עד כה 2 הזרעות- בהזרעה ראשונה התוצאה- הריון כימי, 5 טפולי IVF -הטיפול השלישי הניב הריון כימי נוסף. אחרי ההריון הכימי השני קיבלתי בנוסף לטיפול ההורמונלי טיפול אמפירי בקלקסן 40 במשך 3 טיפולים. בכל הטיפולים תגובה שחלתית מצויינת -כ-10 ביציות. ביציות בשלות ועוברים שנראו מצויין- בטיפול לפני האחרון היו 7 עוברים מתוך 9 ביציות מתוכן 4 מצויינות. למרות זאת הטיפולים לא הצליחו והחלטתי להמשיך לתרומת ביצית. אבל, בבדיקת קרישיות מקיפה שעשיתי לפני התרומה התגלתה להפתעתי בעית קרישיות גנטית, הומוזיגוטיות של MTHFR . הטיפול שניתן לי ע"י יועץ מומחה הוא קלקסן 60 ופרדניזון. כמו כן ה - FSH-6 (נכון ללפני חודש) האם כדאי לעשות עוד טיפול IVF ? האם ההבדל בין קלקסן 40 ו-60 הוא משמעותי, אני חייבת לציין שההריונות הכימיים היו ללא הקלקסן, תודה

הוספת תגובה

• סכויי ההצלחה ב- IVF בתלות בגיל

ד``ר יובל בדולח
    30/12/2008

שלום נילי!

צר לי על האכזבות בדרך עד כה.
    יתכן שברקע שלך אמנם הפרעות קרישה שדורשות התייחסות, אך בבסיסו של דבר ההצלחות ב- IVF מעבר לגיל 45 שואפות לאפס. לכן קופות החולים אינן מאשרות IVF מעבר לגיל זה - ולא סתם מסיבות שרירותיות.
    יש מידה של אשלייה בתגובה שחלתית "טובה" בגילך, מכיוון שבבדיקה שגרתית של העוברים במעבדת IVF איננו בודקים את מצב הכרומוזומים המעיד על איכות הביציות - לו היינו עושים כך, קרוב לודאי שהיינו מוצאים אחוז גבוה של עוברים לא תקינים.
    יש לזכור את הנתון המדהים הבא (שנוטים להתעלם ממנו): סיכויי לידת ילד בכל מחזור טיפול של IVF מעל גיל 43 הם כ- 3%!! הסכויים בתרומת ביצית לכך הם לפחות פי 10!!

המסקנה לגבייך ברורה. בהצלחה רבה - דר. בדולח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המבהירה

שין
    30/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה לתרומת ביצית
    מרב
    26/12/2008

שלום דר', בת 43 לאחר מס' נסיון להכנס להריון I.V.F , מחזור סדיר , רירית תקינה. מה הם שלבי ההכנת הרירית לקראת התרומה? האם לקיחת אסטרופם ולאחר מכן אוטרוגסטן מספיקה? האם צריך לבצע דיכוי לביוץ? תודה רבה, מרב

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה לתרומת ביצית

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יובל בדולח
    28/12/2008

שלום רב,

פרוטוקול ההכנה תלוי ביחידה דרכה את נוסעת - לכל אחד "ספר הבישול" שלו.
    עקרונית מה שתארת אמנם נהוג. דיכוי לביוץ מקובל אצל נשים שעדיין יש להן מחזור סדיר.

מומלץ להמשיך בהתאם להנחיות מהרופא העוקב שלך.

בהצלחה,

דר. בדולח, הדסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקים לעזרה
    דידי
    25/12/2008

לחברי הפורום ערב טוב ! אנו ותיקים מאד במאבקים על הפריון .אנחנו זה מס' שנים בטיפולי פוריות וזאת אחרי סרטן בשחלה וטיפולים כמותרפיים שהרסו הרבה מהשחלה שנותרה. לאחר מכן טופלנו בi.v.f ואף היו לנו 6 עוברים שלא נקלטו עם המון תקוות ומפחי נפש עד שהרופא המליץ לנו על תרומת ביצית כדרך המעשית היחידה .כמובן שזה לא היה נעים בכלל אך גםהיו גלויים מדהימים ממעמקי הלב להתמודדות עם כל הבלגנים כיום אנו זקוקים עזרה בחיפוש אחר תרומת ביצית של יהודיה שמסובך להשיג בארץ. וגם אם זה יקר הרבה יותר ולכן נודה מכל הלב למי שיוכל לעזור לנו גם במידע או מישהי שמוכנה לתרום . כמובן שאין לנו כל כוונות רווח אדרבה אנחנו משלמים הון תועפות ובחפץ לב. אנו נודה מאד אם תשלח מסר או ל [email protected] מספר טלפון או דוא"ל ללא שם וללא פרטים מזהים זה יכול לעזור לנו מאד. ברור שאנו מתכוונים בצורה חוקית ודיסקרטית . ובתנאים טובים

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקים לעזרה

הוספת תגובה

• קצת באיחור...

מירב
    19/06/2009

צרו איתי קשר לפלפון מספר 0503398985 מירב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי פרוגינובה
    ab
    25/12/2008

אני לפני תרומת ביצית בחול וקיבלתי מהרופא כדורי פרוגינובה 2 מ"ג להתחיל מהיום ה3 למחזור. כמה שאלות: האם הכדורים נועדו לעבות את רירית הרחם? אם כן לאיזה עובי? כמה זמן צריך לקחת את הכדורים? עד ההחזרה לאחר ההחזרה? (אני צריכה לקחת 3 ליום)באיזה סדר לקחת בוקר צהריים וערב או בבוקר את שלושתם יחד? האם צריך לקחת דבר מה נוסף לפני החזרת עוברים טריים? מה לקחת אחרי? תודה על תשובתכם וחג אורים שמח

לקביעת תור
    סגירה
    כדורי פרוגינובה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    25/12/2008

שלום רב,

שאלת מספר שאלות שבאופן עקרוני הן באחריותו של הרופא המטפל. אענה לך ברמה האינפורמטיבית- ולא כתחליף לרופא המטפל. באחריותך ובאחריותו לוודא שהבנת היטב את ההוראות הטיפוליות ושביכולתך לבצען.

תכשיר זה נועד להביא לשגשוג ועיבוי של רירית . העובי הרצוי 7-8 ממ ומעלה. נהוג לקחתו (לבד) לפחות שבועיים לפני הוספת תכשיר פרוגסטרון (המוסף ע"פ עיתוי דיקור התורמת) ועד שבוע 12 להריון (או לתשובת בדיקת הריון שלילית). תקופת הטיפול בפרוגינובה בלבד היא גמישה וניתן להאריכה אם העיבוי אינו מספיק או לצורך סינכרון עם התורמת. כאמור יש להמשיך ליטול את שני התכשירים אחרי ההחזרה עד שב' 12 או עד לתשובת בדיקת הריון שלילית.
    מקובל לפזר את שלושת הכדורים באופן שווה ע"פ היממה ולא לקחתם יחד.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשלון
    שיר
    21/12/2008

שלום רב, אני בת 31 לאחר מס' הזרעות ושני נסיונות IVF הופניתי לתרומת ביצית בשל EGG FACTOR. כל הבדיקות עד עתה היו תקינות למעט קרשיות (אך בהתייעצות עם המטלוג הוסבר שמדובר בחריגה נפוצה) הוחזרו 2 עוברים באיכות מעולה בפדיוס לפני כ-3 שבועות והטיפול כאמור נכשל (לאחר החזרה לקחתי 3 כדורי פרוגינובה ביום, 300 ג' X 3 פרוגרסטרון, זריקת גסטון ליום וכדור אספירין+ מדבקת אסטרוגן). אני יודעת שמדובר "רק" בטיפול אחד אך איבדתי אמונה בגוף שלי. כמה נסיונות כדאי לבצע בטרם הרמת ידיים? אני מיועדת להחזרת מוקפאים - מה הסיכויים למחזור של מוקפאים? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כשלון

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    22/12/2008

שלום.

אני מצטער לשמוע שלא הצליח לכ/ם עד כה.

הסיכוי בהחזרת עוברים מופשרים תלוי מאוד באיכות העוברים לפני ההקפאה ובמיומנות של המעבדה המקומית, כ25% במצב אופטימלי.

אילו היית פונה אלי- הייתי עובר שוב על כל הבירור שעברת (האמור לכלול בירור קרישיות יתר מלא, היסטרוסקופיה, ובירור כרומוזומלי(במקרה שלך וידוא תקינות כרומוזומלית של התורמת).

לא סיפקת פרטים לגבי הרירית- עלולה להיות משמעותית. גם אם תקינה- כדאי לנסות פיפל.

בנשים צעירות להן תגובה נמוכה כדאי לבדוק X שביר- יכולות להיות לכך השלכות לגבי משפחתך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

שיר
    22/12/2008

אציין כי בוצע פיפל עובר לתרומה. רירית לפני נסיעה הייתה 8 מ"מ תלת שלבית ו-X שביר ויתר הבדיקות הגנטיות היו תקינות לחלוטין. אחרי כמה מחזורי תרומה (טריים ו/או מוקפאים) בדר"כ סביר לגבש מסקנות ולדעת אם צריך לתהקדם לפתרון אחר (אימוץ/פונדקאות)...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה