פורום תרומת ביציות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• תפקודי בלוטת תריס אצל תורמת ביצית
    שש
    20/12/2008

שלום רב! אנחנו זוג שנמצא לפני תהליך של פונדקאות עם תרומת ביצית בחו"ל. בהתייחס לבדיקות שנעשו לתורמת הביצית קיבלנו הודעה בזו הלשון: thyroid function test as her thyroid came back slightly low. עוד צויין שם, שזה כנראה גבולי בלבד, ולא משהו משמעותי, אבל הם יעשו בדיקה נוספת. שאלתנו היא- האם בהתחשב ומדובר בתורמת הביצית, ולא בפונדקאית שתישא את העוברים במהלך ההריון, זה משהו קריטי? משהו שיש לפסול בעטיו את התורמת..? מה ההשלכות של תת פעילות כזו או אחרת על העובר מבחינת תורמת הביצית ומבחינת נושאת ההריון? תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    21/12/2008

שלום

תפקוד בלוטת התריס חשוב אצל הנתרמת ולא אצל התורמת. כדאי כמובן שלתורמת לא תהיה הפרעה מהותית, אך בודאי שאין לפסול אותה מה גם שההפרעה ניתנת לטיפול בקלות.

חשוב שאישה הרה לא תהיה בתת תריסיות שכן מצב זה עלול לפגום בהתפתחות מח העובר. מקובל כיום לבדוק זאת בשליש הראשון להריון.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

שש
    21/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרידות זרע
    שרון
    17/12/2008

אני מעונינת להעביר זרע לקפריסין לצורך הקפאה עבור טיפול תרומת ביצית. נאמר לי שזרע יכול לשרוד גם 5-6 שעות, כך שבעלי יכול לתת זרע בבוקר הטיסה, ואני אגיע למכון, לתת אותו לצורך הקפאה וחלוקה למנות אחרי כ 5-6 שעות והוא יהיה בסדר לטיפול. האם נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    שרידות זרע

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    18/12/2008

שלום רב.

התשובה היא לא . אנו מבקשים שהזרע יגיע תוך שעה בד"כ.
    לא ברור לי מהו המתווה של הטיפול. אם ניתן להשתמש בזרע קפוא- כדאי שיוקפא בארץ ויוטס קפוא. האם את נוסעת רק כדי למסור את הזרע? אם כן אולי שהוא יטוס?

משהו לא מסתדר לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר ועוד שאלה

שרון
    18/12/2008

בעלי עובד ואני לא עובדת כך שיותר הגיוני שאני אטוס עם הזרע. בכל אחד מבתי החולים הגדולים במרכז אליהם פנינו, צריך לעשות קודם בדיקות לגבר לפני שמקפיאים ולחלק מהתוצאות יכול לקחת גם שבועיים להגיע ואין לנו את הזמן הזה (ההפריה אמור להיות בתחילת ינואר) האם יש מקום (פרטי) במרכז שניתן להקפיא בלי הבדיקות? האם יש חומר\ תמיסה שניתן להוסיף לזרע הטרי כדי שישרוד יותר זמן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    21/12/2008

היי,

אין חומר מאריך חיי זרע.
    הבדיקות שמבקשים הן חלק מבדיקות השגרה להפריה חוץ גופית- לא אחראי לותר עליהן. אם המרכז בקפריסין מוותר- מעט תמוה. ניתן לבצע אותן במעבדה פרטית או ציבורית ולקבל תשובות תוך כמה ימים ולהקפיא את הזרע ולשלוח אותו בצורה נאותה.

אני חוזר על הערתי הראשונה- משהו בסיפור הזה לא נראה לי. הדרכים המקובלות הן להטיס זרע קפוא אן לחלופין בן הזוג נוסע לתת זרע טרי ביום דיקור התורמת. לא שמעתי עד כה על מטופל או מטופלת הלוקח/ת עימו לחו"ל דגימת זרע טרי לצורך הקפאתו שם. זה בלתי הגיוני בעליל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מדוייק

שלי
    21/01/2009

לידיעת הדוקטור- הבדיקות שמבקשים לעשות בבנקי הזרע שבהם מקפיאים את הזרע שונות מאלו שמבקשים עבור הפריה חוץ גופית בהנחה שלא היתה בעייה של זרע בטיפולי ההפריה יש רופאים כמו זה שלי שמעודדים לשלוח לקפריסין זרע טרי בתוך מדיום שמקבלים במרפאה עצמה ביום הנסיעה. המקרה זה שולחים את הזרע עם זוג שנוסע להחזרה ואז מקפיאים אותו בקפריסין עד ליום ההפריה. לכן אין שום דבר חריג בשאלה של המטופלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכויי הריון מתרומת ביצית
    ab
    17/12/2008

שלום אני אמורה לנסוע בחודש ינואר ולקבל תרומת ביצית בקייב כמה שאלות: אני בת 47 עברתי 2 לידות רגילות. מהם הסיכויים להתפתחות הריון בהחזרת עוברים טריים לעומת קפואים? האם גילי יוצר בעיה לשאת את ההריון? מה עובי רירית הרחם המומלצת לפני ההחזרה? אני מטופלת ב- פרוגינובה 2 ממ 3 כדורים ליום. קראתי דעות שונות לגבי טיפול בפרגינובה יש ממליצים לקחת 14 יום לפני ההפריה ולהמשיך לאחר ההפריה. אשמח לקבל תשובה מה עדיף?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    18/12/2008

שלום רב,

הסיכוי כמובן תלוי באיכות העוברים ואיכות ההכנה שלך כמובן. באופו כללי בעוברים טריים כ 50% ובמוקפאים 20-25%. פוריות טובה בעבר בהחלט משפרת את הסיכויים להרות. הגיל מעלה את הסיכון להפלות ולסיבוכי הריון. עובי הרירית המומלץ לפני התחלת פרוגסטרון- 7 ממ לפחות. פרוגינובה במינונים אלו הינו טיפול מקובל. את צריכה לקבל הנחיות מהרופא המטפל כמה לקחת ומתי. ככלל רצוי שרירית הרחם תחשף לאסטרוגן לפחות שבועיים לפני תחילת הפרוסטרון. שני סוגי התכשירים צריכים להלקח עד שבועיים מההחזרה (אם אין הריון) או סוף השליש הראשון (אם קיים הריון).

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה לטלסמיה
    טבע
    17/12/2008

שלום רב! במסגרת ייעוץ גנטי שעשינו הופנינו לעשות ספירת דם לביתא טלסמיה במעבדת קופ"ח רגילה. התוצאות התקבלו די מהר וערכן הוא: נבדק 1: המוגלובין A2 ערך של 3.30 (טווח בין 2.10-3.50), ומופיעה הערה שחסר ברזל עלול לגרום לירידה בערכי המוגלובין A2, ולמסך על מצבי טלסמיה. המוגלובין F- ערך של 0.80 (טווח 0.00-2.00). נבדק 2: המוגלובין A2- ערך של 2.80 (טווח בין 2.10-3.50), ומופיעה הערה שחסר ברזל עלול לגרום לירידה בערכי המוגלובין A2, ולמסך על מצבי טלסמיה. המוגלובין F- ערך של 0.50 (טווח 0.00-2.00). האם תוצאות אלו אכן מעידות על נשאות לביתא טלסמיה? האם נעשו כאן הבדיקות הנכונות או שטעו בבדיקות שנתנו לנו? אם כן, האם זה שהערכים בנורמה זה אומר שאף אחד מהנבדקים איננו נשא? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה לטלסמיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    18/12/2008

שלום

לגבי בדיקות אלו- תצטרכי לשאול המטולוג.

בד"כ מקובל לשלוח את אחד מבני הזוג לספירת דם פשוטה ואם יש לו המוגלובין תקין ונפח כדוריות אדומות תקין- בזה נגמר הסקר. לא ברור לי מדוע נשלחתם לבדיקה מורכבת יותר גכון זו וכדאי לשאול את הרופא המפנה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לדיון בעניין עישון וביציות...
    טבע
    16/12/2008

במקרה של תורמת ביצית מעשנת- אם היא תפסיק לעשן עד לאחר תרומת הביצית (בערך חודש וחצי מהיום) זה יכול לשנות משהו? לשפר את המצב? האם יש כמות סיגריות ליום שנחשבת לסבירה ומעליה- זה כבר מסוכן? תודה!

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    16/12/2008

הפסקת עישון קצרת טווח אינה משנה.
    אין גבול בדוק לסוגיית הכמות.
    אישית, אילו הייתי בעמדה של גיוס תורמות, לא הייתי מגייס מישהי שהיא ממש מעשנת כבדה- יש גם את עניין הסיכון שבהרדמתה שאינו מוצדק אם לא מדובר בפעולה עבורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשש- יש תקלה במנגנון התגובה ה
    ד``ר יואל שופרו
    15/12/2008

בהחלט התכוונתי לסיכוי לתגובה שחלתית ולהריון.

בנוסף ובכלל למעשנות סיכוי גבוה יותר לסיבוכי שליה במהחלך ההריון- כגון היפרדות שליה והפרעות גדילה של העובר.

הוספת תגובה

• תודה רבה!

טבע
    15/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה זה לא הולך? :-(
    שרון
    14/12/2008

בת 38, התחלתי את הניסיונות להרות לפני כחמש וחצי שנים. ניסינו טבעי ולאחר כ 3 חודשים הריתי. הכל היה טוב: דופק בשבוע שישי, העובר התפתח יפה עד שבוע 12 ואז הסתבר שהדופק נפסק ועברתי גרידה. מאז, עשיתי צילום רחם והיסטורסקופיה ובעלי עשה בדיקת זרע והכל יצא מצויין. המשכנו לנסות טבעי עוד כשנה, עברנו בהמשך כ 10 הזרעות (עם הורמונים \ בלי הורמונים \ איקקלומין, 6 IFV. כאשר בכל הטיפולים נשאבו כ 10-12 ביציות והופרו תמיד בין 6-8 עוברים, תמיד עוברים יפים: 8 תאים ללא שברים, רירית מושלמת: תלת שכבתית 9, 10 מ"מ, הורמונים ברמה טובה ו: אין הריון עברנו לתרומת ביצית: עברתי עוד היסטורסקופיה שגם בה נאמר שהרחם יפה, אדום ורירית יפה. עד היום עברתי בתרומת ביצית 3 מחזורים של טריים שהוחזרו בין 2-4 עוברים מעולים ומחזור נוסף שבו הוחזרו עוד 3 עוברים מוקפאים ו: אין הריון מה עוד אפשר לבדוק \ לעשות??? מה יכולה להיות הבעיה? הרופא שלי אומר שזה פשוט מזל רע ושצריך להמשיך... מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    למה זה לא הולך? :-(

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    15/12/2008

שלום

בהחלט יש מקום לבירור נוסף לפני שמנסים עוד ועוד:
    בדיקת כרומוזומים לבעלך (ולך אם חוזרים ל IVF רגיל- לא ברור אם יש ביציות בשלות ועוברים יפים מדוע הופנית לתרומה)
    בירור קרישיות יתר מלא- לך
    אם אין ממצא יש לשקול גם בירור חיסוני (HLA)

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה ועדכון

שרון
    15/12/2008

הרופא אמר לאורך כל הדרך שאני לא צריכה ללכת לתרומה ושהעוברים שלי מעולים. הוא גם בדק את הביציות תחת מיקרוסקןפ ואמר שהן טובות, אבל אני כבר לא יכולתי להמשיך בטיפולים מבחינה פיזית ונפשית וקיויתי שהישועה תבוא מהתרומה. לבעלי יש לדים מנישואים קודמים. האם גם במקרה זה הוא צריך בדיקת כרומוזומים? הרופא טוען שבדיקת קרישיות עושים רק כשיש הפלות חוזרות ולא קושי לכניסה להריון ולכן זה מיותר אצלי. מה דעתך? ושוב, תודה!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות
    דנית
    14/12/2008

שלום רב, לאחר מספר טיפולי הזרעה והפרייה שנכשלו מחזור אחד לאחר טיפול שנכשל ועם מוכנות לעבור לתרומת ביצית ניכנסתי להריון ספונטאני (גיל 40+) לצערי אחרי שכבר ראינו דופק בשבוע 7 באולטרסאונד נוסף בשבוע 9 לא נמצא דופק עוברי והוחלט על גרידה. ביקשנו בגרידה לבצע בדיקה גנטית לעובר והודיעו לנו שהיה טריזומי של כרומוזום 14. כשלושה ארבעה חודשים לאחר מכן עשינו תרומת ביצית(תורמת בת 26) ונכנסתי להריון שוב. לצערינו הסיפור היה בדיוק אותו דבר בשבוע 7 נצפה דופק עוברי ועובר בגודל תקין וכשבוע לאחר מכן בעקבות הכתמה קלה עשיתי שוב אולטרסאונד ושוב לא נצפה דופק עוברי. הפעם נסיתי להפיל באמצעות ציטוטק אבל נותרו שאריות ונאלצתי לעבור היטסרוסקופיה להוצאת השארית. הפעם לא בדקנו את שאריות ההריון מבחינה גנטית ולכן אנחנו לא יודעים את סיבת ההפלה. מה יכול להיות הגורם לשתי ההפלות לדעתך? האם זה קשור לבעלי? יש איזה בדיקות אחרות שהיית ממליץ עליהן לפני טיפול נוסף? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפלות חוזרות

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    14/12/2008

שלום

לדעתי ההפלה הראשונה ההפרעה הגנטית נגרמה עקב גילך, (לגבי השנייה איני יודע) אך בהחלט כדאי לפני כל טיפול מורכב ויקר נוסף לבצע "בירור הפלות" הכולל:

קריוטיפ (בדיקת כרומוזומים) לבעלך ולתורמת (או להתעקש על תורמת שלה נערכה בדיקה זו)
    בירור קרישיות יתר מלא-לך
    היסטרוסקופיה (לך- אני מבין שתקינה)

בהצלחה

ד"ר שופרו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצית מתורמת מעשנת
    טבע
    14/12/2008

שלום רב! יש לנו שאלה בעניין של בחירת ביצית. הוצעו לנו מס' פרופילים של תורמות בחו"ל, כאשר מבחינה גנטית ומחלות רקע מצאנו אחת שהיא עונה על מרבית דרישותינו, אולם צויין בפרופיל שהיא מעשנת. עד כמה לדעתכם זה קריטי בבחירת ביצית? הרי בכל מקרה התהליך ייעשה בצורה של IVF. האם חשוב שמי שנושאת אותו תהיה רק לא מעשנת או שגם התורמת עצמה, ועד כמה זה קריטי? האם זה נכון שקליפת הביצית נעשית עבה יותר בקרב מעשנות...? נשמח לשמוע מה דעתכם, וכמובן אם מישהו יודע חד- משמעית מה המשמעות של זה מבחינת קליטת העובר ומהלך ההריון. תודה רבה ובהצלחה לכל הזוגות!

לקביעת תור
    סגירה
    ביצית מתורמת מעשנת

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    14/12/2008

שלום

שאלת שאלה מצויינת. הנסיון שלנו במטופלות IVF "רגילות" הוא שעישון הינו גורם מזיק בייחוד כאשר מדובר ברזרבה שחלתית או בעובי רירית גבולי. לגבי תורמות ביציות אשר אמורות להיות בעלות רזרבה שחלתית טובה- כנראה שאין כ"כ משמעות. כמוכן בדקתי בספרות האם מישהו פוסל מעשנות מתרומה- לא מצאתי. לעומת זאת מצאתי דיווחים שמקבלים מעשנות עד קופסא ביום.
    לגבי מעטפת שקופה עבה יש במעשנות ולא מעשנות גם כן.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

טבע
    14/12/2008

תודה רבה על התשובה היסודית והמעמיקה! יישר כוח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה נוספת, בבקשה

טבע
    15/12/2008

אגב, כשאתה מציין בדברייך שיכול להיות מזיק- האם כוונתך- נזק לעובר, או שכלל לא יתפתח הריון? תודה, שש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוית
    12/12/2008

לרופאים שלום: אני בת 45. יש לי בת בת 19. כעת אני אחרי תרומת ביציות בטא חיובית ביום שלישי והכפלה ביום חמישי. ברצוני לדעת מה הסיכוי שלי להפלה טבעית בשל גילי המבוגר, אך בהילקח בחשבון שהביצית היא של תורמת בת 28. האםהנושא הזה נחקר בכלל? גם אם לא אשמח להערכתכם. תודה רבה מראש על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    13/12/2008

שלום רוית,

אני מעריך שהסיכוי להפלה טבעית אמור להיות דומה לזה הקיים בהפריה חוץ גופית באישה צעירה יותר- כלומר כ20% מהנקודה בה את עומדת (ופחות ככל שההריון מתקדם באופן תקין). הנחה זו מבוססת על גיל הביצית, ועל כך שאת אישה בריאה אשר ילדה בעבר ולא קיימות בעיות נוספות או הפלות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חלי
    08/12/2008

שלום רב,
    בדיוק הייתי אמורה להתחיל טיפול לקראת תרומת ביציות. הרופא ביקש ממני להזריק דקאפפטיל 3.75 ב 15.7 וכך עשיתי. היום לאחר סימנים שונים ומשונים החלטתי לעשות בדיקת הריון ביתית שאמורה לזהות הריון אפילו 6 ימים לפני איחור. תיאורטית אני אמורה לקבל מחזור ביום רביעי (28 יום) לתדהמתי ראיתי קו נוסף אמנם מאוד מאוד בהיר אבל בהחלט קו.
    מה שמטריד אותיביותר הוא זריקת הדקאפפטיל - האם זה יכול לגרום נזק לעובר? האם רצוי לקחת תמיכת פרוגסטרון בעקבות זאת?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    08/12/2008

שלום

קצת לא ברור לי מה היו התאריכים אז אענה באופן עקרוני.

כבר קרה, ולא פעם, שמטופלת שהחלה טיפול בדקהפפטיל לקראת IVF בפרוטוקול ארוך (החל מיום 21 כלומר אחרי ביוץ שסביבו קויימו יחסים)- התברר לה שהיא הרתה באופן ספונטני. זה קורה בעיקר כשהסיבה הינה אי פוריות "בלתי מוסברת" לאחר אי הצלחת טיפולים קודמים, או במקרים של ליקויי זרע קלים יחסית.
    הדקהפפטיל אינו גורם נזק, אך לאחר אימות ההריון בבדיקת דם יש להוסיף תמיכה בפרוגסטרון לכל אורך השליש הראשון שכן הוא פוגע בתפקודו של הגופיף הצהוב.

בהצלחה (כך או כך),

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיב עוברים מוקפאים
    פיינל פור
    05/12/2008

שלום רב, עברתי IVF ומתוך כלל העוברים המופרים חלק הועברו להקפאה. רציתי לוודא - האם אפשר להבין שהעוברים שהוקפאו בהכרח תקינים ו"טובים" אחרת לא היה טעם להקפיא אותם? נתקלתי בהודעות של בנות שדיברו על עוברים "מעפנים" ו"שבורים" וזה גרם לי לדאגה בקשר לעוברים שהועברו להקפאה. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    טיב עוברים מוקפאים

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יובל בדולח
    06/12/2008

שלום שלום!

ברב המעבדות מקפיאים רק עוברים שסבורים שיש להם פוטנציאל לשרוד והביא להריון עם הפשרתם.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :)

פיינל פור
    06/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לרופאים בנושא תרומת ביציות
    פיינל פור
    05/12/2008

בת 45 לאחר טיפולי IVF כושלים עברתי לשלב תרומת ביציות וניסיון ראשון נכשל לצערי. 1. האם הבאת עוברים טריים אכן מעלה את הסיכויים לעומת קפואים ואם כן באיזה אחוזים? 2. הכיצד ייתכן שמתורמת צעירה בת 23 יופרו רק מחצית הביציות (3 מתוך 6, במקרה שלי)? 3. האם אכן עדיף להחזיר את כל השלושה יחד ולא לפצל לשתי החזרות של 2 ו1? תודה מראש.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יובל בדולח
    06/12/2008

שלום רב!
    החזרת עוברים טריים נותנת בד"כ אחוזי הצלחה גבוהים יותר מעוברים שהופשרו. ההפרשים תלויים באיכות המעבדה, הנסיון בהקפאה והפשרה וכמובן איכות העוברים טרם הקפאתם. אם לוקחים בחשבון שבד"כ מחזירים קודם כל את העוברים הטובים יותר - בעודם טריים, הרי שלעיתים העוברים שנותרים להקפאה פחות טובים מראש.
    גם אצל תורמת צעירה 3 מתוך 6 ביציות מופרות היא תוצאה תקינה מכיוון שבד"כ לא כל הביציות בשלות. יתכן שבדוגמא שלך 4-5 היו בשלות ו-3 מתוך הבשלות הופרו. זה בהחלט סביר.
    מספר העוברים להחזרה הוא שאלה לא פשוטה- אנו נוטים להחזיר את המינימום הנדרש, על מנת להמנע מתאומים ובודאי משלישיה. מאידך, לעיתים רוצים "למקסם" את ההצלחה ומחזירים יותר עוברים. כל מקרה צריך להיות נדון לגופו של עניין.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בגינקולוגיה
    כרמית
    03/12/2008

לפעמים המחור שלי הוא כמו הר געש ואני צריכהלהחלחף טמפון (מההכי גדולים) כל שעה בערך... ולפעמים אפילו מספיק אחד גדול לכל היום ואפילו יש עוד המון מקום לספיגה... האם זה בסדר? אם יוצא ממש קצת דם זה אומר משהו? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בגינקולוגיה

הוספת תגובה

• אמנם לא רלוונטי לתרומת ביצית אך בכ"

ד``ר יואל שופרו
    04/12/2008

כרמית שלום,

מה שאת מתארת יכול להיות החלט תבנית של דימום בלתי סדיר מסיבות שונות (הורמונליות או עקב הפרעה ברחם עצמו). אנא פני לבירור ע"י הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני טיפול ivf
    ab
    30/11/2008

שלום אני בת 47 לאחר 2 לידות רגילות ולפני טיפולי IVF עשיתי את כל הבדיקות רירית הרחם 5ממ באולטרסאונד וגינלי נמצא שרירן בגודל 16X16 ממ חיבור בין צוואר הרחם לרחם בהיסטרסקופיה נמצא אותו שרירן אחורי 50% האם השרירן יוצר בעיה להמשך טיפול יש לציין שאני מקבלת תרומת ביצית בחול.כמו כן הרופא נתן לי כדורי progyluton 2 mg. האם הרירית מספיקה לקליטת הריון האם חייבים להוציא את השרירן לא קיבלתי מחזור כבר חצי שנה. תודה עבור תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    לפני טיפול ivf

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    30/11/2008

שלום

לא כ"כ הבנתי מהו מיקום השרירן ומתי נמדדה הרירית ולכן אענה באופן כללי:

עובי רירית הרחם משתנה במהלך המחזור וע"פ הטיפול שניתן. רירית הרחם נאותה להחזרה, לאחר גרוי שחלתי (לפני דיקור) או חשיפה של שבועיים ומעלה לאסטרוגן (במחזורי מוקפאים או תרומת ביצית), היא בעובי 7 ממ ומעלה. אם בתנאים אלו היא 5 ממ- הסיכוי להריון אינו גבוה.

כל ממצא שמתבלט לחלל הרחם מעבר למידה מסויימת ראוי להסרה לפני הטיפול. הרופא שמבצע את הבדיקה ורואה את הממצא הוא הראוי ביותר להחליט.

לגבי הטיפול- איני יכול להתייחס לטיפול פרטני.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה