מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמא בשאיפהאמא30/12/2009
מתי יהיה מותר להקפיא ביציות שלי כדי ללדת בעתיד
אני בת 35 ואני יודעת שהביציות שלי "גוססות" אט אט
אני יודעת שנכון להיום זה מותר רק במצבים של טיפולי הקרנות או בעיות מסוימות,
האם זה עתיד להשתנות בקרוב בארץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו30/12/2009בהחלט כן- אנא עקבי אחרי פרסומי משרד הבריאות בעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציותזיו29/12/2009
שלום,
אני ואשתי מנסים להרות. לאחר שנה של חוסר הצלחה פנינו לרופא וגילינו שהבעיה בייצור הביציות שלה. אנחנו מתחילים לשקול את האפשרויות העומדות לפנינו, כאשר כמובן אחת מהן היא תרומת ביציות. הבנתי שהתיווך בין התורמות לבינינו מבוצע על ידי מכוני פוריות למיניהן ושהתורמת נשארת אלמונית. רציתי לבדוק האם אפשר לדרוש לראות את ההיסטוריה הרפואית של התורמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו30/12/2009שלום רב
בד"כ כן, ובאופן אנונימי כמובן.
ברוב המקרים לתורמת אין היסטוריה רפואית כלל והיא נסקרת למספר מוגדר של מצבים- מחלות זיהומיות ולעתים גם בדיקות גנטיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת בייציתדנה21/12/2009
אני מתחילה תהליך של תרומת בייציות..יש לי שחלות פוליציסטיות, רציתי לדעת האם זה משנה משהו לגביי? יותר סיכון לגירוי ייתר של השחלות? ישנם סיכונים נוספים? מה הטיפול בגירוי יתר? ולמה הוא גורם? האם אני צריכה לומר למקום שאני עושה שיש לי שחלות פוליציסטיות? (אם לא רואים את זה באולטרסאונד) האם זה ישנה את הטיפול שלהם בי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יובל בדולח22/12/2009האם את התורמת? או הנתרמת?
אם את התורמת - אין זה הפורום לקבל מידע. גירוי שחלתי רק לשם תרומת ביצית אינו חוקי בארץ.
אם הנתרמת - אזי אין משמעות ל- PCO במצבך.
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מימון של תרומת ביציותנטע20/12/2009
הייתי רוצה לברר הם סל הבריאות מכסה את תרומת הביציות וטיפולי הפריה מסוג זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו20/12/2009שלום נטע,
למיטב ידיעתי אין כל כיסוי למעט תרופות- הוצאה די שולית.
ביטוחים משלימים ופרטיים מציעים השתתפות חלקית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נטע
אור07/02/2010הי נטע
העלות הכוללת של הליך של תרומת ביצית היא כ-30000 ש"ח ( 26000 ש"ח שמשולמים למוסד
בחו"ל שבו נעשית ההפריה ) 4000 ש"ח שמשולמים לבית החולים בארץ) עבור 4 ביציות מופרות.
בתחילה מחזירים 2 עוברים ואם ההריון לא נקלט מחזירים את המוקפאים) . במידה ואין הריון ממחזור זה את זכאית לעוד 4 עוברים בעלות נוספת של 4000 שח בלבד. אנינקלטתי הנסיון הראשון וקבלתי מתוך ה-30000 ש"ח להחזק של כ-11000 ש"ח מקופת החולים שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיסוי תרומה
מונה28/02/2010במכבי מחזרים כספים עד 11000
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאבק לבעברת חוק תרומת ביצית בכנסתסיגל16/12/2009
בעוד כחודש אמורה לעלות הצעת חוק בכנסת לאישור קבלת תרומת ביצית בארץ. הסיכויים שהחוק יעבור הוא קלוש עד אפסי בגלל התנגדות הדתיים. רק מאבק ציבורי יכול ללחוץ על השרים להעביר את החוק. אם החוק עובר הדבר יקל על בנות הן מבחינה כלכלית והן לחץ נפשי. אני זקוקה לתרומת ביצית והעול הכלכלי הוא כבד ביותר. אני רוצה לארגן את כל הבנות שישילחו מכתבים במייל לחברי הכנסת. אני ועוד כמה מחברותי שלחתנו מייל כזה אך זה לא מספיק. זו זכותינו לקבל תרומה בארץ!!! נשים שזקוקות לתרומה לא מדברות על כך ולא מוכנות להיחשף ולכן אף אחד לא סופר אותנו. אני החלטתי לנסות ולשנות זאת. מה דעתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה להצטרף,
אדרי13/01/2010האם ישלך את ה-e-mails של השרים?
מייד אני מתחילה לשלוח!!
יש לך גם מכתב לפי פורמט מסיום או אפשר לכתוב להם חופשי?
עוד שאילה: הדתיים המגעילים לא קיבלו מספיק כסף לשוחד שהם דוחפים את האף המכוערת שלהם?!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גיל הריון בתרומת ביציתמירב09/12/2009
שלום,
ב - 7 בנובמבר 2009 עברתי החסרת עוברים מתורמת.
השאיבה היתה ב - 2 לנובמבר.
בדיקת הריון חיובית?
באיזה שבוע אני? ולפי מה מחשבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון הודעה
מירב09/12/2009נא להתעלם מסימן השאלה אחרי המילים "בדיקת הריון חיובית".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר יואל שופרו10/12/2009וסת אחרונה לחישוב גיל ההריון 20.10.09
מומלץ גם אימות באמצעות על קול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בהמשך לתשובתך
מירב10/12/2009תודה על התשובה המהירה.
ברשותך שאלה נוספת - ב - 6 לנובמבר (שבוע שישי לפי התשובה הקודמת שלך) הוזמנתי לבדיקת דופק עוברי ולא נצפה דופק, אם כי נצפה שק הריון ושק חלמון. הרופא היה מאוד פסימי וקבע כי בשלב זה הוא מצפה לראות עובר ודופק עוברי ולהערכתו מדובר בהריון שלא מתפתח.
באיזה שבוע של הריון נכון לקבוע כי ההריון לא תקין?
תודה רבה על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר יובל בדולח10/12/2009לא ראיתי שדר. שופרו כבר ענה על שאלה א'.
בכל מקרה - אמנם אנו מצפים לראות דופק בשבוע 6+0.
למרות האמור, לעיתים יש איחור קל וכדאי לחזור על בדיקת האולטראסאונד שבוע מהבדיקה האחרונה.
כל טוב,
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר יובל בדולח10/12/2009שלום,
לא הבנתי - האם בדיקת ההריון חיובית?
בעקרון, אם כן - מזל טוב והחישוב הוא וסת אחרונה - שבועיים אחורה מיום השאיבה:
כלומר, 19.10. מכאן שהיום - 10.12 את בשבוע 7 + 3 ימים.
בהצלחה,
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה הורמנליתחבצלת06/12/2009
אני אחרי טיפול של תרומת ביצית, ונקלטתי תודה לאל.
רציתי לשאול עד איזה שבוע אני צריכה לקחת את התמיכה ההורמנלית(גסטון,אוטרסטן וכדומה...)
הדעות חלוקות יש האומרים עד שבוע 8 יש עד שבוע 11? מה הדיעה המקובלת? ולמה בעצם צריך להמשיך אחרי אם יש הריון?
בתודה מראש, אבישג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו07/12/2009שלום רב
"טווח חילוקי הדעות" נע בין שב' 10-12. אני נוהג להמשיך עד שב' 12. אין בכך כל נזק ומסופקת תמיכה הורמונלית לזמן ארוך יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית06/12/2009
נקלטתי להריון בטיפול IVF. לפני הטיפול טופלתי ע"י פרוגינובה 3 פעמים ביום ואסטרופם נרתיקי פעם ביום לצורך עיבוי הרירית שהיתה דקה. הרופא אמר לי שאצטרך לקחת את הפרוגינובה והאסטרופם (בנוסף לנרות אוטרגסטון) עד לסוף השבוע ה- 12. האם הכדוריםיכולים לפגוע בעובר? האם מקובל ליטול אותם בתחילת ההריון? אני מפחדת שהם יעשו נזק.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו07/12/2009שלום רב
מדובר בטיפול סטנדרטי שחשוב לקיום ההריון ואינו פוגע בעובר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 33 ללא ילדים- שאלה/ות33 ללא ילדים29/11/2009
הי ,
חזרתי לפני כשבועיים וחצי מהחזרה בצ'כיה , תשובת בדיקת ההריון היתה שלילית
בעלי ואני התאכזבנו מאוד , אני ממש נכנסתי לדכאון ... כמה שאלות לי בעניין הזה :
א.האם יש משמעות אחרת , מעבר לסטטיסטיקה ..להצלחת הטיפול לאחר מספר ההחזרות?
ב.במהלך כל ההכנה לנסיעה הכל היה נראה ממש טוב : רירית 11.7 , עוברים שהוחזרו היו בעלי 8 תאים, בעלי נתן זרע טרי , עברתי הסטרוסקופיה (תוצאותיה היו תקינות ) , עשיתי פיפל , אסטרופם ואוטרגסטון בהתאם להוראות .... על פניו גילי הצעיר יחד עם כל מ שתיארתי בסעיף זה היו מתכון להצלחה... מה ניתן לעשות אחרת או בנוסף לקראת ההחזרה הקרובה ? יש לנו 2 עוברים קפואים נוספים....
תודה
ד``ר יובל בדולח29/11/2009שלום רב!
אני מצטער שהטיפול לא עלה יפה!
א. אחוזי ההצלחה להריון ולידה בטיפול בצ'כיה הם בין 40-50%למחזור טיפול. אחוז זה גבוה מאד אך אינו 100%. הסיבות לחוסר הצלחה במחזור מסוים קשות מאד ולרב בלתי אפשריות לניתוח. האכזבה מובנת לחלוטין, אך אל יאוש! יש סיכוי רב שלבסוף זה יצליח.
ב. יש לשבת עם הרופא המטפל ולנסות לחשוב איתו ביחד מה עוד ניתן להוסיף לטיפול על מנת שיצליח. כדאי לבדוק את איכות העוברים המוקפאים ותכנן את הבאתם לארץ.
בהצלחה רבה!!
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לקראת תרומת ביציותתמר27/11/2009
שלום רב,
אני בת 44 אחרי 4 טפולי הזרעה אשר נכשלו, ושני מחזורי הפריה אשר נכשלו - אחרי שישה ימים של זריקות הזקיקים לא התפתחו.
כ
כיום הקופה מסרבת לאשר מחזור טיפול נוסף היות ורמת הfsh היא ברמה 23 ,הם מאשרים רק אם תוצאת הבדיקה מתחת לרמה 19.
היות ואני שוקלת תרומת ביצית,אשר מבחינתי עולה הון תועפות, הייתי רוצה לדעת האם בשלב בו מכינים את הרחם טרום הטיפול,האם ישנם מקרים בהם התוצאות לא מספיק טובות ואז בהנחיית הרופא המטפל מחליטים להפסיק הטיפול?איני רוצה חלילה להגיע מצב בו הרחם לא מספיק מוכן(רירית רחם דקה וכו')ובכל זאת לנסוע ולהתאכזב.
תודה , תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יובל בדולח27/11/2009שלום תמר!
כל הכבוד על ההחלטה לעבור לטיפול בתרומת ביצית!
בעקרון - יש חשיבות לעובי הרירית, אך מילימטר יותר או פחות אינם, ככל הנראה, מאד משמעותיים. בכל מקרה, הרופא המטפל ישקול את כלל ההכנה ויחליט האם התנאים מתאימים לנסיעה.
בחלק מהתכניות - גם אם הטיפול מבוטל מסיבות רפואיות - מובטחת למטופלת נסיעה נוספת ללא תשלום נוסף.
בהצלחה,
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית25/11/2009
לצערי קיבלתי תשובה שלילית לטיפול IVF שעשיתי.
רציתי בבקשה לדעת מה צריך להיות הפרש הזמן בין טיפול לטיפול?
כלומר מתי אפשר לעשות טיפול נוסף ומה המשמעות והסיבה של המתנה אם וכאשר...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יובל בדולח25/11/2009הפורום מיועד לשאלות בנושא תרומת ביצית ולא IVF "רגיל".
...ובכל זאת, אין זמן מוגדר שיש לחכות בין מחזור טיפול אחד למישנהו. רצוי להמתין מעט על מנת שלא יהיו "שאריות" ממחזור קודם שעלולות להפריע לטיפול חדש, כדוגמת ציסטות בשחלות.
מעבר לכך , כדאי לתת לעצמך זמן מנוחה, ולקופת החולים שהות להתארגן למימון מחזור נוסף.
בהצלחה - דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל 44 תרומת ביציתתמר20/11/2009
שלום רב,
היות והעלות הכספית של תהליך תרומת ביצית רב, אני מעונינת לדעת מהם אחוזי ההצלחה של טיפול ראשון לנשים בגילי?
האם ישנן נשים בגילי אשר נקלטו בטיפול ראשון? כמו כן האם התורמות עוברות בדיקת איידס וצהבת?
תודה מראש, תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו21/11/2009שלום רב,
הסיכוי להריון מתרומת ביצית בגילך, כאשר כל הפרמטרים תקינים (מלבד זה השחלתי כמובן) הינו כ 50%. יש לכן לא מעט שהרו וילדו לאחר הטיפול הראשון.
בתכנית טובה התורמות נבדקות למחלות הזיהומיות הללו וגם לנוספות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי תמר
אור07/02/2010הי תמר
אני בת גילך והחלטתי על תרומת ביצית אחרי מספר רב של טיפולי ivf. ההריון נקלט לאחר הנסיון הראשון וכרגע אני בתחילת השבוע העשירי. במחלקה שבה אני עשיתי את התרומה אמרו לי לפני הטיפול שמבחינה סטטיסטית סיכויי ההצלחה הם 50% אולם בפועל יש להם הצלחות של 70%.
אם מיצית את הקטע של הטיפולים אני מייעצת לך בחום ללכת על האפשרות הזו שמעלה בצורה משמעותית את הסיכוי להריון וללידה של ילד בריא.
אם תרצי פרטים נוספים תצרי איתי קשר דרך המייל שלי שנדמה לי שמופיע באתר ואם הוא אינו מופיע אשמח למסור לך אותו
בהצלחה אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי מעוניינת לדעת
מונה28/02/2010באזה בת חולם טפלת תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבית חולים אלישע
אור01/03/2010טופלתי בבית חולים אלישע בחיפה שעובד בתחום של תרומת ביצית דרך בית חולים אסותא שלו יש
את כל האישורים החוקיים של משרד הבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גם אני
מונה01/03/2010החודש הבא עושה באותו בת חולים את מי את ממלצה מהרופאים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול
אור03/03/2010הרופא שביצע את החזרת העוברים הוא ד"ר שחר קול. מחזיקה לך אצבעות
שתצליחי ותכנסי להריון ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גם אני אותו רופא
מונה04/03/2010גם אני אותו רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אור
מונה14/03/2010הי אור הייתי מעונינית דעת עד פרטים ,כי אני חודש אפריל מבצעת את ההחזרה
שאלה - אמרו לי לבצע בדקת דם ביום 26 למרץ ולאחר יומים לקחת אסטרופים שבועים ואז ההחזרה
מתי אמור הרופא לבדוק אותך פעים רשאונה לפני החזרה?
שאלה 2 - כמה זמן מנוחה צריך ,ואפשר להתנהג רגיל ?(בעבודה שלי אני עומדת על הרגלים?
תודה מראש י(ש לציין שאני בת 44 )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי מעוניינת לדעת
מונה14/03/2010הי את המייל שלך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספקולוםרחל17/11/2009
לד"ר שופרו תודה עבור התגובות המהירות.
אני חוששת מהטיפול של תרומת ביצית. עשו לי הזרעות בעבר והייתי בחרדות, היה לי כאב עז מהספקולום.
האם ניתן להשתמש בזמן ההחזרה בספקולום קטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו18/11/2009שלום רב
ניתן להשתמש בכל ספקולום אשר מאפשר חשיפה נאותה של הצואר. תוכלי לבקש מהרופא שישתמש בספקולום הקטן ביותר שאפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לאחר תרומת ביציתרחל15/11/2009
שמעתי שלאחר ההחזרה בטיפול תרומת ביצית יש להזריק זריקת גסטון שהיא שומנית ולכן מאוד כואבת.
אבקש לדעת אם יש תחליף לזריקה זו.
בתודה מראש.
ד``ר יואל שופרו16/11/2009שלום רב,
כעקרון מקובל לתת דווקא פרוגסטרון וגינלי, אלא אם כן יש סיבה מיוחדת לתת גסטון (כגון חוסר יכולת להחדיר תרופות לנרתיק. בכל אופן למטרת טיפולי פוריות, אין טיפול פומי יעיל בפרוגסטרון (בניגוד לאסטרוגן).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית הדסהרחל14/11/2009
אני במסלול תרומת ביצית הדסה.
לאחרונה נפגשתי עם אחד הרופאים והוא אמר שלעיתים קורה שאיכות העוברים אינה טובה ואז שואלים את הנתרמת אם היא רוצה החזרה של שני עוברים ושלושה.
הרופא אמר שזה יכול לנבוע מזרע שאינו באיכות טובה או מביציות באיכות אינה טובה.
הכיצד יתכן שנשים או זוגות משלמים ממיטב כספם עבור דבר (ביציות) באיכות בינונית או ירודה.
האם ניתן לבצע החזרה עם ספקולום קטן?
בתודה מראש.
ד``ר יואל שופרו16/11/2009שלום רב,
ביציות הן "חומר ביולוגי" שאיכותו משתנה.
למרות שבוחרים תורמות צעירות בעלות פרופיל הורמונלי (ונתונים אחרים) תקינים, מדי פעם קיימת תורמת שתגובתה השחלתית , איכות וכמות הביציות, אינן עומדות בציפיות.
לגבי הזרע- מה שקיים אצל בן הזוג קיים- לא תמיד תרומת זרע רלוונטית.
לגבי הביציות- דבר זה יכול לקרות בכל גרוי שחלתי, בכל תכנית לתרומת ביצית ובכל טיפול IVF, גם למטופלת צעירה מאוד.
תכנית / רופא שמדווחים ש"אין אצלנו דברים כאלו" פשוט אינו אומר אמת, או מעביר ביציות בין נתרמות ללא ידיעתן- דבר שאינו רצוי.
בתכנית טובה, לאחר התאמת התורמת אליך- את "צמודה אליה" לטוב ולרע- כלומר אם התוצאות ממנה יהיו יותר טובות- הרווחתם, אם פחות- קיים מנגנון של פיצוי כשהתוצאה הינה מתחת למוסכם. בכל אופן שקיפות ואמון הינם המפתח לאיכות המסלול.
בהצלחה
ד"ר שופרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)