פורום תרומת ביציות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• רופא מומחה לתהליך תרומת ביצית
    רונית291
    24/09/2009

1) האם לתהליך תרומת ביצית צריך רופא המומחה לכך או כל רופא פוריות ?

2) מהו סוג ההכנה התרופתי לפני תרומת ביצית?

תודה ושנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר יובל בדולח
    25/09/2009

1. עקרונית, כל רופא נשים העוסק באי פריון יכול ללוות תהליך של תרומת ביצית. התהליך מיושם הלכה למעשה במספר יחידות הפרייה בארץ.

2. ההכנה כוללת תכשירים שנועדו להביא את רירית הרחם לעובי ו"מוכנות" אופטימליים להריון ולסינכרוניזציה עם "גיל" העוברים. הפרוטוקול דומה להכנת רירית לקליטת עוברים מופשרים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביציות טריות לעומת ביציות קפואות
    נוני
    22/09/2009

שלום רב וערב טוב.

האם יש באמת הבדל מהותי בין תרומת ביציות "טריות" לביציות קפואות?
    האם ביצית קפואה תיקלט ביתר קלות מאשר ביצית מוקפאת, או שזו אגדה אורבנית בלבד?

תודה על ההתייחסות.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יובל בדולח
    22/09/2009

שלום,
    הביציות נתרמות כמובן כשכולן טריות.
    בעת תרומת הביציות - כולן מופרות ע"י זרע ואז ניתן להחזיר עוברים טריים או להקפיא את חלקם/כולם ובהמשך להחזיר לרחם עוברים שהוקפאו והופשרו.

עקרונית, שיעור ההצלחה בעולם בהחזרת עוברים שהוקפאו והופשרו ואז הוחזרו לרחם הינו נמוך יותר מזה של עוברים "טריים". בנקודה זו יש חשיבות גדולה לאיכות ונסיון המעבדה של יחידת ה- IVF
    לדוגמה, ב- IVF של הדסה הר הצופים, שיעור ההצלחה בעוברים מוקפאים קרוב מאד לזה של טריים, תוצאה שחשבת חריגה.

בהצלחה,
    דר. בדולח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרוקות בוטוקס לפני תרומת ביצית
    שרון
    13/09/2009

אני אמורה לטוס בעוד כחודש וחצי לתרומת ביצית. האים אני יכולה לעשות זריקת בוטקסלהעלמת קמטים בחודש זה?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יובל בדולח
    15/09/2009

אנא פני למרכז לטרטולוגיה 02-6243669 לשאלות על השפעת חומרים שונים על הריון צעיר. יש להם שירות מצוין ללא תשלום.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לבדוק אכות ביציות בגיל 42?
    רעות4
    03/09/2009

שלום
    כדי להכנס להריון אני מקבלת איקקלומין ועוברת הזרעה. יש לי היום 4 ילדים מקסימים.
    מזה שנה וחצי שאנחנו עושים נסיונות להביא לעולם ילד חמישי, בן/ בת זקונים, חלום שלפחות נכון לרגע זה לא מצליח להגיע למימוש.
    נכנסתי להריון לפני שנה ועברתי הפלה בשבוע 10, קמתי בלילה כשכולי מדממת, את השלמת ההפלה עשיתי עם ציטוטק על מנת שלא לעבור גרידה.
    לאחר כחצי שנה נכנסתי שוב להריון, הכל היה תקין, בדיקת שקיפות עורפית היתה נפלאה 0.8,
    בדיקה הכי טובה שיש . גם בדיקת הדם שעשיתי התוצאות היו טובות מאוד.
    בשבוע 15 עברתי סקירת מערכות תקינה לחלוטין.
    בשבוע 18 הגעתי לבדיקת מי שפיר, ושם קבלתי שוק משלא נמצא דופק לעובר.
    עברתי גרידה שעברה בשלום. (אולם הייתי בסכנה גדולה בגלל שיליית פתח שכיסתה את צוואר הרחם וניתוח קיסרי קודם בשל לידת תאומות לפני כשבע וחצי שנים)
    אני מתכוננת לעשות בדיקות לברר את הסיבות שהביאו אותי לשתי הפלות אלו, אבל הבהירו לי
    שסיכוי גדול שגיל הביציות שלי הוא שגורם לבעיה.
    האם יש דרך לדעת את מצב הביציות שלי? שהרי אני נקלטת להריון אבל ההפלות באות מאוחר יותר,

אודה לכם אם תוכלו לתת חוות דעתכם , האם יש לי עוד סיכוי להגיע להריון שיסתיים בשלום ועם ידיים מלאות?

הוספת תגובה

• סיכוי מול סיכון

ד``ר יובל בדולח
    05/09/2009

שלום רב,

ההערכה שההפלות נגרמות כתוצאה מאיכות הביציות בגיל 42 נכונה קרוב לודאי, אם כי כמובן ניתן לשלול סיבות נוספות להפלות חוזרות.
    כדאי להבין שאמנם עם חלוף השנים, בשל ירידה באיכות ומספר הביציות, הסיכוי להרות יורד והסיכוי להפלות גדל, מאותה הסבה.

שאלת המפתח במקרה שלך היא הסיכון למול הסיכוי: דהיינו, האם כדאי לסכן את בריאותך (לדוגמה באפשרות של שיליה נעוצה ברחם, בהריון שלאחר ניתוח קיסרי קודם) לעומת סיכוי הולך וקטן להצלחה.

אחרי 4 ילדים הייתי שוקל בכובד ראש נסיונות "הרואיים" להרות, מחשש לבריאותך.

אם בכל זאת תתעקשי - ניתן לבדוק רמת FSH ביום 3 לוסת, אך לזכור שהגורם הכי חשוב הוא הגיל ופחות רמת ה- FSH.

כל טוב,
    דר. בדולח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשיתי תמונה הורמונאלית ביום השלישי

רעות4
    06/09/2009

של הווסת ממש לפני שנה כשהחלטנו להחזור לטיפולים וללכת על ילד נוסף.
    התשובות היו כאלו:
    prolactine - 174 mlu/l
    LH - 3.3 lu/l
    FSH - 8 LU/L
    Estradiol - 218 pmol/l
    Progesterone - 1.6 nmol/l

האם התשובות יכולות להעיד על משהו בנושא אכות הביציות שלי? אשמח אם תוכל להסביר לי
    את התוצאות הללו. (הרופא אמר עליהם שהן תקינות ללא הסבר מורחב)
    מייד אחרי הבדיקות התחלנו בנסיונות להכנס להריון ונכנסתי בטיפול הראשון. (הזרעה)
    ההריון נגמר בהפלה בשבוע 10.
    חיכיתי 2 מחזורים של וסת ואז חזרתי לטיפולים ונכנסתי להריון כעבור 3 מחזורי טיפול.
    הפעם ההפלה היתה בשבוע 18 כשגילינו שלעובר אין דופק, , לפי האולטראסאונד העובר התאים לשבוע 16.
    חייבת לציין שהרצון שלי לילד נוסף הוא גדול מאוד.
    אני רוצה ללכת לבצע בדיקות לברור סיבת ההפלות. במידה והבדיקות לא יעלו על סיבה מהותית
    אם אני ילך לivf מלא, האם אוכל להגדיל את הסיכוי שלי להריון תקין ולהפחית את הסיכון להפלה?

שאלה נוספת - אם הביציות שלי לא היו תקינות איך אני בכל זאת נקלטת להריון?
    בשבוע 7 רואים דופק,
    בהריון השני אפילו סקירת המערכות והשקיפות העורפית היו תקינים.
    נראה לי שאם הביציות לא היו תקינות לא הייתי מצליחה כלל להכנס להריון. ואם כן לא היה דופק...

לפי הסטטיסטיקות לבנות בגלאי 40 פלוס סיכויים קלושים להכנס להריון, מצד שני היום יש יותר ויותר נשים שנכנסות להריון מסיבות שונות אחרי גיל 40 ואפילו בגילאי 45 פלוס,
    אודה לך על תשובתך. זה באמת חשוב לי מאוד כי אני צריכה לדעת איפה אני עומדת.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יובל בדולח
    06/09/2009

שלום רעות,

צר לי אך הפורום מיועד לשאלות עקרוניות ולא על מנת לעבור על הסטוריה פרטנית ובדיקות מעבדה של כל פונה.
    על מנת לקבל הסבר מעמיק על מהות הבעיה והפתרונות האפשריים, יש לקבוע פגישה עם רופא המומחה בתחום.
    אשמח לראותך בהדסה הר הצופים 02-5844956

בהצלחה,

דר. בדולח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרומת ביציות ואיכות זרע
    אפרת
    30/08/2009

שלום ד"ר,
    אני בת 46.5 ללא ילדים ובעלי בן 47 עם 2 ילדים מנישואים קודמים, הצעיר בן 19.נסיונות במשך שנים ללדת לא צלחו לאחר ש-4 פעמים בשליש הראשון של ההריון התגלה שהעובר ללא דופק. גם מספר נסיונות להכנס להריון באמצעות הזרעה לא הצליחו.כעת אנו בשלב של המתנה לקבלת פרטי תורמת ביצית ממרכז רפואי בחול. אורולוג הפנה את בעלי לבדיקת זרע ולהלן התוצאות:
    coagulum present no
    complete liquification 30 minutes
    odor normal
    color normal
    viscosity normal
    volume 3.5 ml
    pH 8.1
    Motile spermatozoa 1 hr 55%
    four hrs 45 percent
    forward progression 1 hr II-IV
    four hrs I II III (IV
    viable spermatozoa 1 hr 75 precent
    four hrs 65 percent
    sperm agglutination no
    sperm concetration 40 million /ml
    ם round cells

:Morphology
    normal forms 4 percent
    abnormal forms 96 percent

tapered heads absent head
    microcephalus double
    macrocepahlus Tail Abnormality
    amorphous X Immature forms
    round head leucocytes
    RBC

fructose mcgr/ml >1200

השאלות שלי הם כדלקמן:

1.האם ניתן להכנס להריון בתרומת ביצית עם נתוני הזרע הנ"ל, למרות המורפולוגיה הבלתי תקינה בהסתמך על הנתונים האחרים התקינים בתוצאות בדיקת הזרע כגון פרמטר הריכוזיות שיחפו על המורפולוגיה הנמוכה?

2.אם התשובה שלילית האם מומלצת שיטת ICSI למרות הסכנות בטיפול זה?

3.אם שלילי לגבי 1 ו-2 האם האפשרות הריאלית היא תרומת זרע בנוסף לתרומת ביצית?

4.האם תוספי תזונה משפרים את המורפולוגיה של הזרע ואילו תוספים?

בתודה מראש,
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    תרומת ביציות ואיכות זרע

הוספת תגובה

• אפשר להרות עם תרומת ביצית

ד``ר יובל בדולח
    30/08/2009

שלום אפרת,

עקרונית- ניתן להשיג הפריות עם נתוני זרע כנ"ל.
    יש לברר גם את נושא ההפלות החוזרות שלך.

באופן כללי, מטרת הפורום היא לתת אינפורמציה בסיסית על תרומת ביצית ולא לטפל פרטנית בזוג מסוים - לשם כך יש להפגש עם מומחה בתחום.

בהצלחה,

דר. בדולח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן ניתן לבצע בדיקת פוריות ביציות
    IR
    22/08/2009

שלום,
    אני בת 48 ומעוניינת בילד באמצעות אם פונדקאית עם ביציות שלי.
    באיזה מרכז רפואי, יכולים בן זוגי ואני לבצע בדיקה זו ? ומה התהליך ?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• פוריות בגיל 48

ד``ר יובל בדולח
    25/08/2009

שלום רב!

הגורם הראשון ביכולת הפוריות של האשה הוא גיל הביציות. לצערי פוטנציאל הפוריות של אשה בגיל 48 קרוב מאד לאפס ולכן אין צורך בבדיקות נוספות. הדרך להרות היא באמצעות תרומת ביצית.
    מומלץ להוועץ במומחה פוריות בקופ"ח או במרפאה של אחת מיחידות הפוריות בבתי החולים, כגון הדסה.

כל טוב,

דר. בדולח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנה
    17/08/2009

היום, 3 ימים אחרי החזרה ו 5 ימים לאחר שאיבה החל דימום רציני (נראה כמו מחזור).
    אגב - אני לוקחת קלקסן ואספירין, והיום עשיתי הליכה של קילומטר או שניים עקב סידורים.

1. ממה זה יכול לנבוע?
    קשה לי להאמין שמדובר בפציעה כי לא קיימתי יחסים כבר שבוע והתמיכה שאני לוקחת אינה וגינלית (גסטון ופרגניל).

2. האם מומלץ במקרה כזה לשכב או שזה לא משנה?

3. האם נתקלתם במקרה דומה של דימום כל כך קרוב לביוץ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    18/08/2009

שלום רב,

מענה מדוייק יכלול הערכה של עובי רירית הרחם ב US ורמת E2 ופרוגסטרון בדם. אנא פני לרופא המטפל. זה באמת עיתוי מוקדם מדי לדימום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בריאותיות אצל תורמת ביציות
    ח. קראוס
    17/08/2009

בוקר טוב.
    אני ובעלי מצאנו תורמת ביציות, אישה בת 26, חביבה ונחמדה. העניין הוא שאין אנו יודעים אילו בדיקות רפואיות היא צריכה לעבור כדי "להרגיע" אותנו. ממה צריך להיזהר? מהם סימני השאלה שאנו אמורים לבדוק במצב כזה? ממה יש להיזהר?

תודה מראש ויום טוב.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    18/08/2009

שלום רב,

לסקירתה של התורמת אמורים להיות אחראיים רופא והגוף העומד מאחוריו. יש כמובן בדיקה מינימלית, ויש הערכה כוללת יותר הכוללת הערכה פסיכולוגית משפחתית וסקרים גנטיים. אני מציע לך בחם ללבן נושא זה עם המרפאה בחו"ל האחראית על הטיפול ולא ליטול סוגיה רגישה לטיפולך (אני מניח שהטיפול בחו"ל מכיון שתרומה מסוג זה אינה חוקית בארץ (עדיין?)).

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רחלי
    09/08/2009

שלום רב,
    לי ולבעלי יש שתי בנות ואנו רוצים בן. מתי אפשר לבצע בישראל בחירת מין הילוד? כמו כן, האם ידוע לכם על המצב בארצות אחרות?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    09/08/2009

שלום רב

בארץ ניתן לבצע זאת בנסיבות מיוחדות ורק אם קיימים ארבעה צאצאים מאותו המין, ובכפוף לאישור ועדה במשרד הבריאות. מגבלה נוספת היא שאם הטיפול לא הצליח יש להחזיר גם את העוברים מהמין הלא רצוי לפני שמנסים טיפול חדש (יש זוגות הנעצרים כשהם מבינים את זה).

באירופה קיימים איסורים או מגבלות רגולטוריות חמורות גם כן.

בארה"ב אין כל בעיה- אפשר למצוא מרפאות רבות המפרסמות family balancing ברשת.

בהצלחה (אם כי אני אישית מקווה שתרדו מהרעיון)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אתי
    06/08/2009

שלום,
    בIVF הראשון (לפני 3 חודשים) שאבו לי 13 ביציות ומתוכם החזירו 2 והקפיאו 4.
    גם החזרת הטריים וגם המוקפאים כשלה.
    התחלתי טיפול נוסף (פרוטוקול קצר, 3 מנוגון) בו ראו רק 3 זקיקים.
    בשאיבה לא מצאו ביציות.
    הבעיה שלנו היא מיעוט בתאי זרע והבדיקות ההורמונליות שלי היו תקינות..
    מה יכולה להיות הסיבה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    09/08/2009

שלום רב ,

לצערי לא ניתן להשיב על שאלה זו בלי להכירך היטב ברמה של רופא מטפל (מה גם שהשאלה אינה בתחום עיסוקו של פורום זה)

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביציות "מיובאות"
    חסוי
    28/07/2009

האם נכון הדבר שניתן לעבור את תהליך IVF בארץ עם ביציות "שמיובאות" מחו"ל?

האם לא עדיף לעבור טיפול זה בארץ אם ביציות מחו"ל? היכן לבדוק את הנושא מעדיפה לא לנסוע לחו"ל...

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ביציות "מיובאות"

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יובל בדולח
    01/08/2009

ישנן יחידות המציעות למטופלות החזרה של עוברים שהוקפאו בחו"ל והובאו לארץ.
    בכל מקרה, כדאי לדון באפשרויות עם רופא המומחה בתחום, בפגישה פנים אל פנים, באחד המרכזים המסודרים העוסקים בתחום (כגון הדסה הר-הצופים או עין כרם).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבאת עוברים טריים והערה אתית לרופא

רבקלי
    24/09/2009

דר בדולח שלום בתור אם לשני ילדים מתרומה אני חושבת שמן הראוי להציג את כל האופציות והמסלולים של תרומה ביציות ולא רק את המסלולים איתם אתה עובד . בכל אופן לגבי השאלה של הבאת עוברים טריים , ישנם שני מסלולים שמביאים עוברים טריים לארץ , אסותא תל אביב (הרופאים משיח, לב רן, בידר ועוד כשהעוברים נוצרים באוקראינה ונועברים לארץ באינקובטור מיוחד )ואלישע בחיפה (ד'ר דורית מנור) מידע רב על המסלולים השונים ניתן למצוא בפורום תרומת ביציות באתר תפוז , שם ערכו השוואה של המסלולים השונים לטיפולי תרומת ביציות. כמובן ששניים כרב ירדו מהפרק , המסלולים לרומניה אך יש עוד מספר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיכון בתרומת ביצית
    נעמה
    27/07/2009

שלום וצהריים טובים.

מכל הרעש והפרסומים האחרונים, לא כ"כ הבנתי מה הסיכון עבור האישה שתורמת ביצית. כיצד היא, למעשה, מסכנת את חייה? ע"י לקיחת ביצית אחת קטנה?

אם תוכלו לתת לי תשובה אני אודה לכם מאוד.

בברכה.

לקביעת תור
    סגירה
    הסיכון בתרומת ביצית

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יובל בדולח
    01/08/2009

הפרסומים בתקשורת, כדרכם של "סקופים" סילפו במידה מסויימת את המצב. אמנם הטיפול ההורמונלי שניתן לנשים על מנת לגרות את השחלות להבשיל יותר מביצית אחת כרוך בסיכון מסוים וכך גם ההרדמה ושאיבת הביציות, אך סיכון זה קטן ביותר.
    אם בחירת התורמות נעשית בצורה הולמת ואחראית והטיפול ניתן ביחידה עם סטנדרטים גבוהים של טיפול הרי שהסיכון בכל התהליך הוא מינימלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרומת ביציות, מאיפה?
    חסוי
    23/07/2009

ערב טוב

אמורה לחשוב על תרומת ביצית, מנסה להרות כבר שנתיים בטיפולי IVF ללא הצלחה, עפ"י החשיפה בתקשורת על "סחר" בביציות ברומניה, רציתי לשאול באיזה מדינות אכן מותר "לקנות" ביציות וזה כמובן חוקי?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    תרומת ביציות, מאיפה?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    25/07/2009

שלום רב,

למיטב ידיעתי (החלקית) המדינות הרלוונטיות בהן התרומה בתשלום ע"י מתנדבות חוקית הינן ארה"ב, צ'כיה, סלובניה, קפריסין, ספרד, אוקראינה רוסיה. בכל אופן ניתן לברר בדיוק אצל מומחה או אתר למשפט בינ"ל.

בכל מקרה מומלץ לגשת רק למרפאות מוסדרות המגישות טיפול רפואי ברמה ובאופן אשר אינו ירוד מהנהוג בארץ, הפועלות במדינות בהן התרומה בתשלום מותרת, ואשר מחזיקות בהיתר / רשיון תקף לא רק לקיום יחידת הפריה חוץ גופית, אלא גם לקיום תרומת ביציות באופן ספציפי.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תורמת ביציות
    רומי
    19/07/2009

שלום אני אם ל3 ילדים בריאים ומעונינת לתרום ביציות תמורת תשלום

לקביעת תור
    סגירה
    תורמת ביציות

הוספת תגובה

• לא כאן- ראי תגובות קודמות!

ד``ר יואל שופרו
    19/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לתרום ביצית בתשלום זה אפשרי
    עינת
    18/07/2009

הוספת תגובה

• לא!!!

ד``ר יואל שופרו
    19/07/2009

אנו מבקשים שהפורום לא ישמש לתיווך האסור ע"פ החוק בארץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה