מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תהליך ליטי.יפית05/05/2011
שלום רב.
האם תהליך ליטי הוא בוודאות סרטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תהליך ליטי. - תגובה
ד''ר בועז ליברמן05/05/2011לא, רוב התהליכים בעיקר בגיל הצעיר שפירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CTתמר03/05/2011
היי,
סובלת מזה 10 חודשים מכאבי גב, בעיקר בלילה לאחר מספר שעות שינה.
מיפוי עצמות הראה פתולוגיה בחולייה קרובה לעצם הזנב עם אבחנה מבדלת של אוסטואומה אוסטואיד.שאר העצמות תקינות.
CT שקיבלתי שלשום את תוצאותיו:
באיזור S4 בעיקר בחלק הימני של החוליה מודגמים שינויים סקלרוטיים ובחלקם ציסטיים+תגובה סקלרוטית פריאוסטלית בצמוד לקורטקס הדורזלי. אחד הנגעים הליטיים יכול להתאים גם לאוסטאיד אוסטואמה.
שאר הסקרום תקין.
הופניתי אלייך. עד שיתפנה תור האם תוכל להסביר לי מעט מה אומר?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות CT - תגובה
ד''ר בועז ליברמן04/05/2011התשובה מעלה אפשרות לאבחנה של אוסטאואיד אוסטאומה בחלק התחתון של עמ"ש, זהו תהליך שפיר הגורם כאב, לרוב ללא השפעה נוספת, אישור האבחנה, והצעות לטיפול ינתנו לאחר שתיבדקי, ונעבור על בדיקות ההדמיה
בברכה ד"ר ליברמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאומה אוסטאידיתרונה01/05/2011
היי,
הופניתי אלייך לאחר מיפוי עצמות שבו האבחנה המבדלת הייתה אוסטאומה אוסטואידית.
לאחריו עשיתי CT של איזור אגן אחורי שם נצפתה הקליטה המוגברת ושוב נראה מתאים ביותר לאוסטאומה אסטואידית...
הסימפטומים שלי זהים לכל מה שכתוב והכאב עובר לאחר נטילת משכחי כאבים ומופיע בעיקר בלילה עם רגישות משתנה ביום, שעות רבות בהן אין כאב.
איזה בדיקה תאשר סופית שזה הממצא ולא משהו ממאיר חס וחלילה?
הופניתי אלייך ע"י המדיקל סנטר לטיפול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוסטאומה אוסטאידית - תגובה
ד''ר בועז ליברמן01/05/2011ברוב המקרים הבדיקות שבוצעו עד כה מספקות לקבלת אבחנה, לעיתים אנו מוסיפים בדיקת MR, אך זה מתבצע רק במקרים הלא אופיניים, ולאחר בדיקה ראשונית.
אין צורך בבדיקות נוספות בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפומות גדלים בקצב רצחני מיום ליוםד``ר בועז ליברמן10/04/2011
אני בן 46 סובל מגידולים שומניים תת עוריים אובחנתי כחולה ליפומות . הם גדלים בקצב רצחני מיום ליום ממש השתלטות על גופי ,זה מאוד מפריע לי אסתטית בעיקר כי אני עובד בסביבה עם המון אנשים.(תלמידים) שהם מאוד ביקורתיים ומחפשים במחנך פגמים פיזיים.
אני מאוד מעוניין ללמוד רקע על המחלה והאם כיום יש טיפול שניתן לעצור את הגדילה של הליפומות.
והאם אפשר בניתוח אחד להוריד את מרביתם.
בברכה
ברי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ליפומטוזיס - תגובה
ד''ר בועז ליברמן10/04/2011המחלה מוגדרת כליפומטוזיס משפחתית עקב הרקע הגנטי שלה, המחלה נפוצה יחסית אך מידת הפגיעה שונה מחולה לחולה, כאשר במקרים הקיצוניים יש מאות נגעים שומניים שפירים בעיקר באמות, בבטן, בחזה, ובחלק המקורב של הירך, אין טיפול אמין שעוצר את גדילת הליפומות, ניתן בניתוח להסיר כמות משמעותית לפי בחירת המטופל, יש לציין כי הניתוח אינו מונע צמיחת ליפומות חדשות בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן גרורתי בעמוד השדרהמורן08/04/2011
שלום רב,
אבי בן 59, עקב כאבים של למעלה מחודשיים באיזור הירך ומטה, בוצעה בדיקת CT לעמוד שדרה מותני ונמצא "ממצא ליטי בחולייה L2- חשוד לתהליך משני".
בבדיקת אולטראסאונד נמצא גוש בגודל 4-5 ס"מ בכלייה ימנית.
ובמיפוי עצמות נמצא כי "הממצא בעמוד השדרה המותני הינו בעל פעילות אוסטיובלסטית מוגברת".
אבי אושפז אתמול במחלקה האונקולוגית בסורוקה ואין אנו יודעים מהו סוג הסרטן כיוון שבינתיים לא ביצעו ביופסיה. ההשערה היא שמקור הגידול המשני הוא בכלייה אך אין זה וודאי. בנוסף, הרופאים במחלקה הגדירו את הגידול בדרגה 4. בנוסף לא ידוע כרגע האם יש גרורות נוספות והבירור יבוצע ביום ראשון ע"י CT.
הצוות המטפל באבי מעוניין להתחיל סדרת טיפולי קרינה של 10 טיפולים כבר ביום ראשון במקביל להמשך בירור האם יש גרורות נוספות. ורק ביום שני לבצע ביופסיה בחוליה בעמוד השדרה.
אנחנו כעת מאוד חוששים להתחיל את טיפולי הקרינה ללא אבחון בביופסיה.
מה הסיכון לבצע קרינה כאשר אין וודאות ב- 100% לגבי מקור הגידול או סוגו?
האם הזמן של המתנה לתוצאות הביופסיה עלול להיות קריטי ועדיף לבצע את טיפול הקרינה מיום ראשון?
מה ההשלכות של טיפול בקרינה במידה וההשערה של הרופאים כי מדובר בגרורה אינה נכונה?
תודה רבה מראש
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרטן גרורתי בעמוד השדרה - תגובה
ד''ר בועז ליברמן08/04/2011עדיף לרוב להתחיל טיפול קרינתי רק לאחר אבחון המחלה, אולם לעיתים מבצעים קרינה מקומית בנוהל דחוף, באם המטופל סובל מכאב חריף שאינו נשלט,ו/או קיים חשש להתקדמות מהירה של הגידול לתוך חוט השדרה/מערכת העצבים, וכן במצב לא שגרתי שהאבחנה ברורה בסבירות גבוהה גם ללא ביופסיה.
באם ניתן, הסדר הטיפולי המקובל הוא: אבחנה על ידי בדיקות הדמיה וביופסיה, ולאחר מכן החלטה על תוכנית טיפול (קרינה ,ניתוח, טיפול כימי, וכול שילוב של הנ"ל)
לאבחנת התהליך חשיבות עליונה בקביעת סוג הטיפול התרופתי, הערכת התגובה הצפויה לקרינה, וקביעת הצורך, העיתוי, וטכניקת הניתוח באם נדרש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצמותחן05/04/2011
שלום, בת 27, כבר מספר חודשים אני סובלת מכאבי גב בעוצמות משתנות, דבר שאף פעם לא קרה לי. זה התחיל כשעברתי דירה והתכופפתי לארוז וממשיך מאז. לפעמים כואב לי גם בשכיבה במיטה. אני לא מפעילה מאמץ מיוחד ואני יחסית בריאה. האם צריך לעשות מיפוי עצמות? זה מעמסה גדולה בשבילי ואני מעדיפה להמנע, אעשה רק אם אין ברירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בעצמות - תגובה
ד''ר בועז ליברמן05/04/2011יש להבזק על ידי רופא משפחה או אורטופד לפני ההחלטה על בדיקות הדמיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך למיפוי עצמות כל גופי מ24.03.אלנה24/03/2011
,תודה רבה על תשובתך!
היתי רוצה לדעת על איזה תרופות לחיזוק השלד ממליץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך למיפוי עצמות כל גופי מ24.03. - תגובה
ד''ר בועז ליברמן24/03/2011יש להתייעץ עם ההמטולוג המטפל על מתן ארדיה או זומרה לפי התאמתך, באם לא ניתן קיימים שילובים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך למיפוי עצמות כל גופי מ24.03. -
ד''ר בועז ליברמן05/04/2011ההחלטה מתקבלת על ידי הרופא המטפל תוך התחשבות במצב השלד, תפקודי הכליה, טיפול תרופתי אחר,וכו׳, אין הבדל משמעותי בתגובת העצם בין תרופות דומות כגון זומרה מול ארדיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב ונימול בידייםשרון24/03/2011
אני בת 31 לפני 4 ימם התחילו לי כאבים בצוואר ובגב
והתחילו לי גם נימול וחולשה בידיים וברגליים
ממה זה יכול להיות אני נורא מודאגת כי זה
החילשי לי את כל הגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי גב ונימול בידיים - תגובה
ד''ר בועז ליברמן24/03/2011גשי להיבדק על ידי רופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בשוק ימין קדמי פנימיאלי18/03/2011
שלום דוקטור.
בן 38 עם עבר של סרטן אשכים לפני 11 שנים וכימוטרפיה ומאז אין עדות למחלה. לפני מספר ימים מיששתי את רגליי סתם כך בזמן ישיבה ולפתע חשתי בגוש בולט בשוק ימין קדמי. את הגולה לא ניתן לראות אלא רק במישוש וכמו כן אין שינוי בצבע באיזור ואין כאב. בנוסף לא זכור לי כלל שקיבלתי מכה באיזור.
ניגשתי לאורטופד אשר סבר כי מדובר בשטף דם אך הפנה אותי לבדיקת א.ס.
להלן רישום הפענוח של הבדיקה:"באיזור מישושי הודגמה רקמה אקוגנית, מעט בצקתית, ייתכן המטומה שנספגה. אין עדות לגוש מוגדר".
מעבר לכך אין המלצות נוספות בפענוח.
השאלה שלי היא כזו:האם על פי הפענוח אני יכול להירגע ולהבין שאין קשר לממאירות ? פשוט כל דבר חדש בגופי מייד מקפיץ אותי ומדליק כמה נוריות אדומות. תודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש בשוק ימין קדמי פנימי - תגובה
ד''ר בועז ליברמן18/03/2011המהלך באבחנתי עד כה תקין, יש להעריך את הגוש לאחר בדיקת העל קול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליטה פתולוגית של FDGשירה18/03/2011
בעקבות כאבים בצלעות,( אחרי שני גידולים בשד, שתי הקרנות, האחרונה במאי 09) נערך בירור: במיפוי עצמות- קליטה מוגברת בצלעות,
לאחר pet - ct : קליטה פתולוגית של FDG בצלע 6, 7 משמאל עם שברים ב - CT.
סיכום: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG חשודה לתהליך שאתי.
שאלתי: כיצד כן יש להבין את הקליטה הפתולוגית של FDG בצלעות, אם זה לא גרורות?
מה הסיבה לשברים בצלעות? לא עברתי תאונה או חבלה.
מה אפשר לעשות כדי לפתור את בעית השברים בצלעות?
בכבוד רב, שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קליטה פתולוגית של FDG - תגובה
ד''ר בועז ליברמן18/03/2011במהלך מחלה כפי שתארך
ארת יתכנו שברים גם ללא חבלה, לרוב העצם מתחברת ללא התערבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת..
שירה19/03/2011תודה על תשובתך,
אך לא הבנתי : אם זה לא גרורות כיצד יש להסביר את הקליטה הפתולוגית של FDG בצלעות?
בכבוד רב שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ובכל זאת.. - תגובה
ד''ר בועז ליברמן19/03/2011לא כל קליטה מייצגת מחלה, יש לבצע התאמה לממצאי הבדיקה הגופנית , ושאר בדיקות. הדמיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעתtamari13/03/2011
שלום אני בת 55
לפני ניתוח כירורג של השד הופניתי לעשות כל הבדיקות וגם צילום רנטגן , שהראה תמט של חוליה D8 , לכן הפנו אותי ל בדיקת MRI בעמוד שידרה הבדיקה נעשתה בשקלול T1 T2 עם וללא חומר ניגוד ,סיבת הפניה: שאת של השד ברקע בשל תמט של חוליה D8
ממצאים: מודגם תמט של הלוחית העליונה של D8 עם האדרה פתלוגית של גוף החוליה ועיבוי קל של הרקמה הרכה מסביב , מודגמים תהליכים נוספים בחוליה D3 D4 D7 D8 D9 D10 שהם היפר אינטנסים בT2 בחלקם היפר אינטנסים בT1, המאודרים על ידי חומר ניגוד ויכולים להתאים לתהליכים משניים, כמו כן מודגמת האדרה לאורך החוט הן קדמית והן אחורית, יכול להתאים לכלי דם מודגשים , אולם לא ניתן לשלול פזור משני , תעלה הספינלית גרמית ברוחב תקין ,בשל הממצאים האלו הניתוח בשד נדחה בכדי לעשות ביופסיה של עמוד השידרה תחת CT ,בכדי לשלול, כשהגעתי לביופסיה נאמר לי שלא צריך לעשות ,רציתי להדגיש שלפני חודשיים הרמתי משהו כבד מאוד ומאז הרגשתי כאבים חזקים מאוד בגב ,הכאבים הולכים ונחלשים כיום עדין כאבים אבל הרבה יותר חלשים ,וכך אני נופלת בין הכיסאות ,ועדיין לא יודעת מה לעשות , אודה לך אם תתן חוות דעת , תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוות דעת - תגובה
ד''ר בועז ליברמן13/03/2011כעיקרון לפני ניתוח לגידול בשד יש להגדיר את פיזור המחלה באם קיים, הגדרה זו קובעת את תהליך הטיפול משלב זה (ניתוח כן/לא, קרינה/כימו וכו')
ולכן יש לבצע ביופסיה על מנת לאבחן או לשלול קיום גרורות בעצם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות קטנות...דוד הוד12/03/2011
שלום רב,
מה משמעות הממצא הבא בבדיקת CT של הצוואר:
בלוטות תקינות עפ"י קריטריוני CT אך חד צדדיות.
מה משמעות החד צדדיות?
בתודה מראש,
דוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלוטות קטנות... - תגובה
ד''ר בועז ליברמן12/03/2011בלוטות שגודלן בטווח התקין בצד אחד של הצוואר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירך נירדמתשבח11/03/2011
שלום לצוות האורטופדי!
הירך נירדמת לי בזמן עמידה ממושכת פניתי בפורום כלי דם וורידים הפינו אותי לפורום שלכם
מה עושים או למי לפנות או ממה זה בא ?. לאחר שאני יושב זה נעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הירך נירדמת - תגובה
ד''ר בועז ליברמן11/03/2011תעלה שאלה זו בפורום עמוד שדרה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי גוש בעורף ללא כל כאביםעידן09/03/2011
יש לי המון זמן נפיחות בעורף וזה גדל לאחרונה אין כאבים ביכלל אבל זה מדאיג אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לי גוש בעורף ללא כל כאבים - תגובה
ד''ר בועז ליברמן09/03/2011פנה לרופא המשפחה שיתרשם מקיום גוש, ויפנה אותך לבדיקת על-קול לפי הצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאנה03/03/2011
בבדיקת סי.טי. התגלה תהליך ליטי מעורב סקלרוטי בעצם הטיביה - האם יתכן שזה אספטיק נקרוזיס או שזה סרטן עצמות?
שאלה - תגובה
ד''ר בועז ליברמן06/03/2011לא ניתן לפי הנתונים שבשאלה לספק תשובה סבירה
גיל?, מיקום?, כאב?, רקע רפואי, הסיבה לביצוע הבדיקה, בדיקות נוספות שבוצעו, וכו'
ד"ר ליברמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)