מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סרטן הכיליה גוררה בסאקרוםג'ודי02/11/2012
בשנת 2010 עברתי כריתת כיליה מאחר והתגלה RCC וכן קשריות בריאות שאני במעקב אחרהן. בחודש יולי האחרון התגלה גידול בסאקרום די גדול והאונקולוג המטפל בי משוכנע שזה שזו גרורה מהכיליה הייתי צריכה לעבור ביופסיה אבל היו לי כאבים מאד חזקים והוחלט על הקרנות ובאמת קבלתי 8 הקרנות לאיזור והכאבים פחתו לגמרי התחלתי בטיפול סוטנט לא הצלחתי לסיים מחזור ראשון מאחר וקיבלתי דלקת חריפה בלבלב וכן התלבש עלי חיידק קלבסיאלה עם חום גבוה אושפזתי בבית חולים והפסיקו את הטיפול הסוטנט. עכשיו אני אמורה לעבור סי.טי. חדש והאונקולוג חושב על טפול ביולוגי חדש ושאלתי היא האם באמת אפשר לסמוך שזה גידול ממאיר מסוג RCC?
האם ניתן לעבור ביופסיה כעת לאחר ההקרנות? ומה הם האפשרויות העומדות בפני
לגידול הזה. אציין עוד שהאונקולוג בתחילת הטיפול בסוטנט אמר שכל הגרורות בגוף שקיימות יצטמצמו ולכן הפסקתי מעקב אחר הריאות האם נכון הדבר? אני יודעת שחלק מהשאלות שלי לא שייכות לאורטופדיה אבל בכל זאת אני מעלה אותן אולי יש לכם תשובה בשבילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרטן הכיליה גוררה בסאקרום - תגובה
ד''ר בועז ליברמן03/11/2012במקרה של סרטן כליה גרורתי לריאות, סביר שגרורה בודדת לעצם שייכת למחלה המקורית, במקרה של ספק ניתן לבצע ביופסיה, אך ביופסיה לאחר קרינה עלולה להיות לא אבחנתית עקב קבלת חומר נמקי כתוצאה מהטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בירך ימין -תיקון להודעה קודמתיליג31/10/2012
בת 54, בריאה בדרך כלל. מאד מודאגת. מה לעשות הלאה ?
מזה כ-6 חודשים סובלת מאי נוחות שהפכה לכאב מטריד באמצע ירך ימין. הכאב אינו קשור דווקא להליכה או מאמץ. הכאב אינו מזכיר כאבי שרירים או כאבים אורטופדיים שונים אותם חוויתי בעבר באיזורים אחרים.
כאשר אני לוחצת על האיזור יש לי תחושה שקיים מעין גוש בפנים. כמו כן בדיוק במרכז האיזור צמחה בשנה האחרונה נקודת חן חומה שטוחה ונקודה נוספת בשולי האיזור.
בבדיקת U.S. לא התגלו ממצאים.
רופא המשפחה התעקש לשלוח אותי לפיזיותרפיה. ממש דרשתי ממנו צילום רנטגן ואלו התוצאות שהתקבלו: צ. ירך ימין (שני שליש פרוקסימלי) חזיתי וצדדי.
נראית תגובה פריאוסטלית לאורך החלק הפרוקסימלי של הדיאפיזה.
מה המשמעות ? הרופא הפנה אותי לאורטופד כללי להמשך בירור. התור בעוד שבוע. האם לדרוש בינתיים לעשות CT או MRI? כל התורים האלה לוקחים הרבה זמן. אני גרה בחיפה ובקופ"ח מכבי אין אורטופד אונקולוג. האם לנסות לפנות ישר לאורטופד אונקולוג כדי לחסוך זמן ? האם רצוי באיזור המרכז ?
בתודה מראש , ילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בירך ימין -תיקון להודעה קודמת - תגובה
ד''ר בועז ליברמן31/10/2012יש לבצע דרך רופא המשפחה מיפוי עצם כל גופי ובדיקת ct של הירך. עם תוצאות הבדיקה יש לפנות לאורטופד המתמחה בתחום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השגחה פרטית בבי"ח ובביתנאית18/10/2012
רק רציתי לספר, מנסיון, שיש בבתי חולים שירות של השחה פרטית על יקירנו. אפשר להזמין מטפלת שתשב ליד מיטתו של יקירנו כשאנחנו נופלים מהרגליים, ואנחנו נישן בראש שקט לכמה שעות.
בבית החולים איכילוב פועלת למשל חברת דנאל שממנה הזמנו מטפלות מס' פעמים,
וזה מאוד עזר בשעות קשות. מאמינה שיש גם בבתי חולים אחרים שירות כזה, כי שמתי לב שבית החולים תומך בשירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השגחה פרטית בבי"ח ובבית - תגובה
ד''ר בועז ליברמן18/10/2012נא לא להשתמש באתר לצרכי פרסומת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיהערב טוב,ברצוני להתייעץ איתכםמור14/10/2012
ערב טוב,ברצוני להתייעץ איתכם על משהו שבאמת מדאיג אותי..
לפני מספר שנים יצא לי גוש קטן ברגל-בשוק עם השנים הוא גדל וכיום כשאני ממששת אותו אני מרגישה שהקוטר שלו בערך כשל כדור פינג פונג (לא להתבלבל לא טניס) אני חייבת לציין שהגוש אינו כואב כלל!
בימים האחרונים החלו לי התכווצויות בשוק..מבין הברך לגוש-בעיקר בזמן הליכה...1) רציתי לדעת האם ישנו קשר בין הגוש להתכווצויות שאותן אני חשה.
2) איזו ביופסיה עושים לגוש מסוג כזה? שאיבה עם מזרק או חתך עם תפרים? חשוב לי לדעת...
בבקשה ענו לי בהקדם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביופסיהערב טוב,ברצוני להתייעץ איתכם - תגובה
ד''ר בועז ליברמן16/10/2012הסבירות כי ההתכווצויות קשורות לגוש נמוכה, יש להתייעץ עם רופא בתחום האורטופדיה האונקולוגית טרם הביופסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך מיטוטי משני בחוליה C6??ליאור14/10/2012
שלום ד"ר ,
אמי חולה בסרטן הריאות -NSCLC אדנוקרצינומה, 3A כרגע לא נתיחה.
ביצעה בחודש פברואר שנה זו (תוך כדי טיפול ב-ציסנוולבין) MRI ע"ש צווארי ומותני - נמצא נקי.
מאז טופלה ברדיותרפיה + כימותרפיה (קרבופלטין + VP16 במקביל להקרנות ואח"כ קרבו-גמזר).
ב - PET CT שביצעה בתחילת אוקטובר היה חשד לממצא בחוליה C7 . לא קלט FDG ולכן נשלחה ל - MRI ע"ש צווארי.
להלן ממצאי ה -MRI ע"ש צווארי:
בגוף חוליה C6 תהליך פרמאטיבי לא אקספנסילי - חשוד כהסננה מיטוטית משנית. לאחר הזרקת גדוליניום האדרה בינונית בחוליה. אין עדות לאלמנט אקספנסילי.
בגובה C6 - C7 מעורבות שאתית פרמאטיבית בגוף חוליה C6 . מודגמת היצרות פורמינלית שמאלית עם לחץ על שורש C7 משמאל.
נוכחות תהליך רקמתי בפסגת המיטורקס הימני חשוד שאתי. מואדר עם גדוליניום.
נא עזרתך בפירוש הממצאים, תוך התייחסות לסוגיות הבאות:
1. האם מדובר בהכרח בתהליך ממאיר - נוכח אי הקליטה של FDG
והעובדה שהתפתח תוך כדי טיפולי כימותרפיה
ורדיותרפיה?
2. מהו הטיפול המומלץ נוכח הממצא?
3. מהי הפרוגנוזה?
תודה רבה מראש ובריאות לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך מיטוטי משני בחוליה C6?? - תגובה
ד``ר רוני וייצן31/10/2012לא כל גידול קולט בבדיקת ה PET ויתכנו ממצאים שאינם גידול ונראים כך בבדיקות הדמיה. לעיתים מתרחשים שינויים באזור מוקרן היכולים להיראות כגידול. גידול שאינו רגיש לטיפול כימי מסויים בהחלט יכול לגדול תוך כדי הטיפול. מכיוון שלפי ה MRI עולה חשד לתהליך ממאיר, יש צורך להתייעץ עם האונקולוג המטפל ולהגיע לאבחנה מדוייקת. אם גידול שגדל תוך טיפול יש צורך בשנוי הטיפול. הפרוגנוזה תלויה באבחנה של המצב הנוכחי והתגובה לטיפול הנוכחי והעתידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד וגרורות בעצמותנכדה09/10/2012
שלום רב,
סבתא בת 90, מתגוררת באשקלון. לפני שנתיים סרטן שד שהוצא עם השד, טופלה בטמוקסיפן.
לפני שנה גידול בעין ממקור לא ידוע, גרורות בעצמות וכבד. הופסק טמוקסיפן. עברנ הקרנות לעין ועצמות רגליים. קשה לה מאוד ללכת, הולכת לשירותים בלבד. אורטופדים אומרים שצריך לשים ברגים בעצמות שלא ישברו אבל עושים את זה לחולים כמוהה רק באיכלוב. תגיד האם זה הכרחי? מה הסיכויים שלה בכלל?האם זה בכלל יעזור לה.וכמה זמן אנשים במצבה חיים. או שאולי להניח לזה ושתהיה בסביבה בייתית ולא בבית חולים. אני מקווה שהבנת את השאלות שלי.
תודה רבה על תשומת הלב שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרטן שד וגרורות בעצמות - תגובה
ד''ר בועז ליברמן09/10/2012גרורות יכולות לגרום לכאב ולשברים בעצם, ניתן לעיתים לטפל במצב זה על ידי קיבוע פנימי של העצם בניתוח, הצורך בניתוח נקבע לפי מידת הסכנה לשבר, מידת הכאב, ומצבו בכללי של המטופל.
גיל הוא שיקול משני בבחירת טיפולים אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח כתוב ?של אם אר איאורה08/10/2012
שלום לד"ר
ממצה לוואי שראו תוך כדי ביצוע אם אר אי לגב מותני
תהליך מאורך בין שרירי הגב משמאל באורך 7 ס"מ ורוחב 1.5 כפול 2.8 ס"מ התהליך בעל אות מעורב מעט גבוה ב-t2 ולרוב נמוך בt1 התהליך בחלקו שומני
הכל מיוני 12 מאז אורטופד כירורג וח"ח...מאחר וכבר עשיתי ct כבר כמה פעמים לברורים אחרים פוחדת לעשות עוד ביקשו אולטרסאונד עשיתי בכל הגב ולא רואים כלום כי זה כנראה עמוק..והד"ר שעשה את הבדיקת אולטרסאוד וגם בדיקה ידנית לא מצא כלום ואמר לפי האם אר אי המימצא שרשמו גדול ולא ניראה לו שזה שומני ומבקש לבצע קורלציה של ct קודמים של הגב שעשתי ליפני כ3שנים אבל אז ראו רק את מצב החוליות...לא יודעת מה פרוש הרשום באם אר אי ולא יודעת לאן להיתקדם חסרת אונים מבקשת עזרא בעיניין
תודה מראש רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיענוח כתוב ?של אם אר אי - תגובה
ד''ר בועז ליברמן08/10/2012על מנת להתקדם ארצה לראות את בדיקת ה MR ובדיקות ה CT הקודמות (הבדיקה עצמה, לא הפענוח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מליםרמציה וורידית כממצא חוזר אחריטל01/10/2012
שלום,
מצאו לי מליפורמציה וורידית קטנה במקום בו בוצע ניתוח להוצאת גידול שפיר לפני שמונה שנים. יש לי כאבים במקום.
כרגע נקבע לי תור לעוד שבעה חודשים לאורטופד אונקולוגי ע"מ שהנ"ל ישקול איך לסגור את זה (דיברו על איזו שהיא זריקה שתסתום את זה).
שאלתי: למה צריך לחכות 7 חודשים לאורטופד אונקולוגי רק עבור יעוץ? האם ייתכן שבסוף "זה לא הוא" - זה מישהו אחר? האם אורטופד אונקולוגי הוא המומחה הנכון לבעיה שלי?
תודה,
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מליםרמציה וורידית כממצא חוזר אחרי - תגובה
ד''ר בועז ליברמן02/10/2012ניתן לפנות לדר רימון במרפאת מלפורמציות כלי דם בשיבא. באם יש צורך באורטופד אונקולוג הוא יפנה/ישתף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא סקלרוטי אובלי - מה הדחיפות?שילה30/09/2012
לאחר מיפוי עצמות נתגלה ממצא בשוק שמאל תחתון והאורתופד הפנה אותי לרנטגן.
ברנטגן אמרו לי לפנות לאורתופד בדחיפות אך המרפאה שלו סגורה בימים הקרובים.
להלן הפענוח:
במטאדיאפיזה המרוחקת של טיביה הודגם ממצא סקלרוטי אובלי
מעט אקספנסילי בגודל כ-1.3X4.4X 2.1 "ס מ עם אי סדירות גבולות
באספקט קידמי ועם איזור פסי לויסטי קטן בתוכו - באבחנה מבדלג :
(osteoid osteoma? NOF (helead ? תהליך דלקתי?? ממצא אחר?
ראה צילום מצורף.
האם זה אכן דחוף ומה זה אומר בכלל?
אשמח לתשובה בהקדם.
שילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממצא סקלרוטי אובלי - מה הדחיפות? - תגובה
ד''ר בועז ליברמן02/10/2012מה גילך. האם הממצא כאב או התגלה במקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצא סקלרוטי- המשך תגובה
שילה03/10/2012אני בת 28 בריאה בד"כ .
פניתי לאורטופד כי אני סובלת מזה כעשר שנים מכאבי ברכים .
ולאחרונה גם כאבים בגב תחתון.
הממצא התגלה באקראי לאחר מיפוי עצמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממצא סקלרוטי- המשך תגובה - תגובה
ד''ר בועז ליברמן04/10/2012הסבירות כי הממצא מדאיג נמוכה. יש לפנות לאורטופד המתמחה בתחום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על אונקולוגאורלי05/09/2012
שלום רב,
אשמח לקבל המלצה על אונקולוג טוב באזור הצפון.
יש לסבא שלי בן 85 סרטן ריאות עם גרורות בעמוד השדרה ובאגן.
בביופסיה התגלו סרטן מתאים שאינם גדולים מסוג אדנוקרצינומה.
הוא מקבל כרגע TARGEN 10 מ"ג פעמיים ביום וזה עוזר לו מאוד.
אשמח לקבל את חוות דעתכם איזה טיפול ניתן לתת לו כדי לעצור לו את הגרורות.
המון תודה
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על אונקולוג - תגובה
ד``ר רוני וייצן02/10/2012ממליץ לפנות למרכז אונקולוגי באחד מבתי החולים בחיפה, נהריה או בבי"ח זיו בצפת. בכולם תמצאי אונקולוגים טובים. הטיפול יותאם לפי מצב החולה ומחלתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאות עם גרורות בעצמותאורלי30/08/2012
בהמשך להודעה שלי מאתמול קיבלנו תשובת CT ובה תשובה קשה שיש לסבא שלי ריאות.
יש לו גרורות בעצמות אגן ובחוליות עמוד השדרה...
הוא בן 85 ורציתי לבדוק האם יש טיפול יעיל במצב כזה......
תודה מראש
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרטן ריאות עם גרורות בעצמות - תגובה
ד''ר בועז ליברמן31/08/2012הטיפול הכימי במחלה באם ניתן מטפל גם בגרורות בעצם, ניתן להוסיף קרינה מקומית לפי הצורך, ותרופה מקבוצת הביפוספונטים המשפרת את מצב העצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ושאלה נוספת
אורלי31/08/2012כפי שציינית הוא בן 85, האם בגיל הזה טיפול כימו והקרנות זה מקובל?
דבר נוסף, ביום ראשון עושים לו ביופסיה בריאות (יש לו גידול בשניהם) כדי להבין איזה סוג גידול זה. האם ניתן לטפל בכל גידול או שיש כאלה שלא מגיבים לטיפול או לחליפין, מגיבים מצויין...
האם ניתן להאריך חיים במצב כזה לכמה שנים?
ממש תודה.
..אני נכדה מודאגת מאוד...אוהבת את סבא שלי כל כך......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ושאלה נוספת - תגובה
ד``ר רוני וייצן31/08/2012גיל אינו מהווה מגבלה לטיפול. לפי מצבו של החולה וסוג מחלתו יחליט האונקולוג המטפל על המשך הדרך. בדרך כלל נותנים טיפול אך התגובה לא ידועה מראש. אם התגובה טובה ניתן להאריך חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על התשובה
אורלי01/09/2012אשמל לקבל ממך יעוץ על הטיול המומלץ לאחר קבלת תוצאות הביופסיה.
תודה ענקית...ונקווה לטוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאלומה טיפול משלים יש המלצות?ירון30/08/2012
מחפש טיפול תומך למיאלומה FLC עולה מאוד מהר לאחר טיפולים.
האם ממליצים על תה איסיאק והאם זה אפשרי לקחת גם תוך כדי טיפולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיאלומה טיפול משלים יש המלצות? - תגובה
ד''ר בועז ליברמן31/08/2012איני בקיא בתחום, ניתן להעזר בהמטולוג המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש ביד - סרטן?א27/08/2012
בן 26, ללא מחלות ידועות.
לפני כשלוש שבועות מצאתי גוש/גולה באמה, בין המרפק לשורש כף היד, יותר לכיוון שורש כף היד. זה נמצא ממש על עצם הגומד נראה לי. בשבוע הראשון זה כאב קצת במגע בדומה למכה ולאחר מכן הכאב נעלם. לא זכור לי שקיבלתי מכה ביד. אני סבור שהגוש הופיע בבת אחת כי לא הרגשתי בשום דבר לפני שלוש שבועות.
הגוש לערכתי בגודל של עד 2 ס"מ והוא די קשה אבל פחות קשה מעצם נראה לי. נראה לי גם שהוא נייד (מובילי). הגוש לא נראה לעין ואין סימנים על העור.
הייתי לפני שבועיים אצל רופאת המשפחה שמיששה את זה.
מה עושים מכאן: אורטופד או כיררוג? מספיק בדיקה מישישית שלהם? או שצריך בדיקות הדמייה בכל מקרה? אולטרהסאונד ורנטגן מספקים? או צריך לעבור גם CT ו-MRI? התור שלי לאורטופד רק בעוד שבועיים ולכירורג בעוד שלושה שבועות.
יש לציין שלפני כחצי שנה גיליתי כ-3-4 קשריות לימפה בעורף שלא נעלמו מאז או קטנו, חששתי מלימפומה ועשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות, ו-3 בדיקות אולטרהסאונד שמצאו ששתי הקישריות הגדולות משני צידי העורף בגודל של עד 1.5x0.3 ס"מ עם מראה סונוגרפי תקין ובאחת הבדיקות היה כתוב שיכול להיות מדובר באפידרמואיד-ציסט.
זה יכול להיות גנגליון? כי זה לא קרוב לשורש כף היד.
האם זה יכול להיות קשריות לימפה? כי הבנתי שאין שם קשריות באיזור הזה.
מה הסבירות שמדובר בסרקומה של העצמות? או סרקומה של רכמות רכות? גרורה?
מה זה עוד יכול להיות? לא נראה לי שזה גוש שומני, כי הבנתי שהם גדלים לאט מאוד ולא מופעים בבת-אחת כמו שנראה לי שקרה אצלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש ביד - סרטן? - תגובה
ד''ר בועז ליברמן28/08/2012יש לפנות לאורטופד לאחר ביצוע צילום רנטגן ובדיקת US דרך רופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות אולטרסאונד
א03/09/2012"תת עורי בתוך רקמת השומן בלבד הודגם תהליך היפואקוגני בגודל 0.6 ס"מ, מוגדר, ייתכן ממצא ציסטי."
מה זה יכול להיות?
עוד לא עשיתי רנטגן. יש צורך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאות אולטרסאונד - תגובה
ד''ר בועז ליברמן02/10/2012יש לפנות עם תוצאות הבדיקה לאורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע חלקי בגיד הכתףליזי19/08/2012
שלום רב..
אני סובלת בקרע חלקי בגיד הכתף בידי השמאלית. עד שיגיע תורי לפיסיאותרפיה. שהוא ארוך היתי מבקשת לדעת ממה עלי להזהר לא לגרום יותר נזק ליד.
האם הפיסיותרפיה יכולה לתקן את הנזק? מחקה לתשובתך בתודה ליזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרע חלקי בגיד הכתף - תגובה
ד''ר בועז ליברמן19/08/2012נא לפנות לפורום רפואת ספורט או כתף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המיאלומהמיכל15/08/2012
ברצוני לדעת מה הסימפטומים לסרטן המיאלומה .
האם בדיקות דם רגילות יכולות לתת נורת הזהרה?
תודה
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרטן המיאלומה - תגובה
ד''ר בועז ליברמן16/08/2012כאב ממקור עצם מהווה את אחד הסימפטומים, בדיקות דם ספציפיות מאבחנות את המחלה ברוב המקרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)